Beauty literatuur

Ik heb best wat boeken op de plank liggen, en natuurlijk zitten daar ook wat beautyboeken tussen. Hoe kan het ook anders, als beautyaddict? Van Make-up met Marie Claire tot Bobbi Brown’s Makeup Manual, het ligt bij mij allemaal op de plank. Ook heb ik twee boeken van Paula Begoun, de dame achter cosmeticamerk Paula’s Choice.

Photobucket

Photobucket
Allebei de boeken zijn een grote hit geweest. The Beauty Bible is meer dan 2 miljoen keer verkocht en Don’t Go To The Cosmetics Counter Without Me zelfs 2,5 miljoen keer. Ik heb de boeken al een tijdje, maar wilde ze toch nog graag met jullie delen. Waarom? Omdat het twee toffe boeken zijn. In de eerste staat alle informatie over huidverzorging, terwijl de tweede eigenlijk een beautyblog papier is en vol met reviews staat.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Het begon allemaal met The Original Beauty Bible. Het boek dat Paula schreef voor werkelijk iedereen die advies wil over huidverzorging, ongeacht het huidtype dat je hebt. Dit boek is voor ie-de-reen. De basics staan erin, over bijvoorbeeld het reinigen en voeden van je huid, maar ook onderwerpen als bijvoorbeeld acne en rimpels komen aan bod.

Wat bijvoorbeeld ook interessant is dat in het boek aangehaald wordt hoe de cosmetica-industrie vrouwen voorliegt. Waarom mogen cosmeticamerken ons legaal misleiden? En waarom geloven wij in hun beloftes? Erg tof om over te lezen!

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Het tweede boek heet Don’t Go To The Cosmetics Counter Without Me, en is een enorm boek vol met reviews. Ik weet niet hoe ze het gedaan heeft, maar Paula heeft enorm veel producten voor dit boek gereviewd. Wow! Alle bekende merken staan erin, zoals MAC en L’Oréal. Maar ook goedkopere of onbekendere merken worden in het boek aangehaald. Het is natuurlijk wel geschreven met producten die in de USA verkrijgbaar zijn, dus reviews van Catrice of Essence vind je er niet in terug.

Toch vind ik dit een handig en duidelijk boek met onwijs veel informatie. Als ik een product op het oog heb, check ik vaak even wat Paula er van vindt. Dit doe ik wel thuis, want ondanks de titel is het boek me toch echt iets te zwaar om in mijn tas mee naar de drogist of parfumerie te nemen ;-)

Photobucket
Paula’s beauty boeken zijn geen gezellige boeken voor op je nachtkastje. Het zijn naslagwerken, die je kort doorleest of die je gebruikt wanneer je echt wat wil opzoeken. Ook zijn de boeken alleen in het engels verkrijgbaar, wat ook een struikelblok kan zijn. Niet elk woord is even eenvoudig, maar ik vond het persoonlijk wel goed te doen. Wil je veel informatie lezen, dan zijn deze boeken van Paula echt wat voor jou.

Voor beauty boeken met mooie looks en veel plaatjes zou ik je eerder een boek als Bobbi Brown’s Makeup Manual. Of kijk eens bij de Slegte, daar heb ik een poos geleden ‘Make-up met Marie Claire’ gekocht, wat ook best een leuk boek is.

The Original Beauty Bible, 3rd Edition €19,50
Don’t Go To The Cosmetics Counter Without Me €19,95

De boeken van Paula zijn te koop via PaulasChoice.nl


Lees jij wel eens boeken over beauty/cosmetica?


Reacties

Door Jessica op 3 april 2012 07:10

Handig artikel! Weet je toevallig of ze deze boeken ook in het Nederlands hebben?

De comments staan bij mij trouwens weer in het midden..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 april 2012 om 08:29:

Nee, zijn er alleen in het Engels!

[Beantwoorden]


Door Cherel op 3 april 2012 07:14

Leuk artikel! Ik ben zelf nog op zoek naar een boek met mooie foto’s etc. erin dus ik ga inderdaad eens even bij de Slegte kijken!

[Beantwoorden]


Door Puck op 3 april 2012 07:20

Kun je de volgende keer wat meer boeken laten zien? Ik vond dit nogal kort.. Je zei namelijk ; ik heb heel veel boeken waar onder ook een aantal beauty boeken dus ik verwachte er een stuk of vijf… Maar wel leuk artikel hoor!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 april 2012 om 08:29:

Die heb ik al wel eens laten zien! Dit arikel gaat specifiek over de boeken van Paula… vandaar.

[Beantwoorden]

Puck antwoordt op 3 april 2012 om 10:50:

O Okay, zolang volg ik je blog dus nog niet (:

[Beantwoorden]


Door Lisa op 3 april 2012 07:20

En je comments zijn weer dik gedrukt, haha! Deze keer wel de bedoeling? :) leuk artikeltje, zo’n boek lijkt me heel leuk en informatief maar ik lees noooit boeken, dus zou een beetje zonde van m’n geld zijn :$

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 april 2012 om 08:28:

Haha nee :D De commments zijn nu weer normaal!

[Beantwoorden]


Door emma op 3 april 2012 07:22

wat een toffe boeken, die wil ik zeker een keer doorbladeren/lezen!

[Beantwoorden]


Door Paola op 3 april 2012 07:22

Ik lees sowieso bijna nooit boeken, dus ook niet over beauty.. Ik lees wel veel over beauty, maar dan op de pc..

[Beantwoorden]


Door charile op 3 april 2012 07:23

Wat een leuk artikel! Lijkt me heel leuk!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 3 april 2012 07:26

Oh handig! Ik heb zelf twee make up boeken van Rae Morris. Ook erg mooi en erg handig. Heel veel looks en zoooo mooi.

[Beantwoorden]


Door Sandra op 3 april 2012 07:37

echt heel erg leuk!

[Beantwoorden]


Door Lotje op 3 april 2012 07:49

Ijken me wel interessante boeken!

[Beantwoorden]


Door Magda op 3 april 2012 07:51

Leuk! Alleen is dit niet echt literatuur ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 april 2012 om 08:27:

Het is ook niet serieus bedoelt :)

[Beantwoorden]


Door Ris op 3 april 2012 08:08

De boeken spreken mij niet zo aan. Ik vind je foto’s wel heel mooi! Die kleuren en het licht. (love) Ga je nog een keer een artikel over de andere beautyboeken doen?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 april 2012 om 08:30:

Heb ik al wel eens over verteld! http://veracamilla.nl/2010/07/beauty-boeken/

[Beantwoorden]


Door Joyce op 3 april 2012 08:10

Lijken me leuke boeken! Ik heb zelf (nog) geen beautyboeken! (love)

[Beantwoorden]


Door Esmay op 3 april 2012 08:40

Ze lijken me allebei heel erg interessant! Net als Bobbi Brown’s Makeup Manual ;) (die heb je hier niet bij, maar die lijkt me ook interessant)

[Beantwoorden]


Door Joyce op 3 april 2012 08:42

lijkt me een heel handig boek! ziet er wel heel zakelijk en niet zo vrolijk uit, maarja. Who cares:)

[Beantwoorden]


Door Desirée op 3 april 2012 08:44

Ik heb beide boeken ook liggen en kijk er regelmatig in, heel erg handig. Sowieso ook haar Cosmetic Ingredient Dictionary (die kan je online op haar site vinden) is erg aan te raden als je wat zoekt over een bepaald ingrediënt.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 april 2012 om 19:11:

Oh dat klinkt ook tof! Ben ik ook wel benieuwd naar.

[Beantwoorden]


Door Axelle op 3 april 2012 08:52

Wat een leuke boeken kijk zo’n boeken lees ik graag !

[Beantwoorden]


Door Anna op 3 april 2012 08:53

Wat een leuke boeken. Ik wil er misschien wel een aanschaffen. Moet ik eerst mijn moeder lief aankijken ^^

[Beantwoorden]


Door Selina op 3 april 2012 08:53

Ik wil ze beide!! Ze staan al een tijdje op mijn to-buy list maar het komt er telkens niet van,.. Vooral The Original Beauty Bible lijkt mij erg leuk om te lezen!

[Beantwoorden]


Door daisy op 3 april 2012 08:55

Hoi Vera,

Ik Check wat in deze boeken staat altijd online http://www.cosmeticscop.com/ op de site heb je ook een grote ingrediëntenlijst http://www.cosmeticscop.com/cosmetic-ingredient-dictionary/A.aspx waarbij bij elk ingediënt staat vermeld of het goed of slecht voor de huid is en waar het ingrediënt voor dient. Merken die niet gereviewd zijn door Paula zoals Essence kan je zelf reviewen door de ingrediënten op te zoeken en te kijken of ze goed zijn voor de huid en waarvoor ze zijn bedoeld. Dit is wat Paula ook heeft gedaan met de producten (merken) die wel in het boek staan.

Mijn huid is behoorlijk opgeknapt sinds ik haar site gebruik voor het kiezen van cosmetica, ik heb nu een egale huid zonder onzuiverheden.

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 3 april 2012 09:23

Oh wauw, dit is zeker iets wat ik op mijn verlanglijstje ga zetten! Super bedankt voor dit artikel Vera, heel leuk!

[Beantwoorden]


Door Tedje op 3 april 2012 09:29

Super interessant!

[Beantwoorden]


Door Mariska op 3 april 2012 10:06

Ik lees nooit tot weinig iets. Ik kan wel lezen maar een bladzijde verder ben ik het vaak alweer vergeten wat ik heb gelezen heel erg. Ik ben meer een plaatjes kijker :lol:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 april 2012 om 19:12:

Haha, dat herken ik wel. Ik zit vaak veel te veel in mijn hoofd waardoor ik snel over andere dingen nadenk ipv. dat ik lees :D

[Beantwoorden]


Door Samantha op 3 april 2012 10:34

Oh wat leuk! Ik hou heel erg van lezen en beauty, dus een perfecte combi!

[Beantwoorden]


Door Yara op 3 april 2012 10:34

Wat een handig artikel, ik heb me nooit echt verdiept hierin! Ik wist alleen dat er boeken waren van o.a. Bobbi Brown, maar deze boeken waren onbekend. Lijkt me erg leuk om te lezen, moet maar eens op bol.com kijken!

[Beantwoorden]


Door Roos op 3 april 2012 10:35

Vooral het boek met de informatie over skincare lijkt me interessant.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 3 april 2012 10:55

sounds good!

[Beantwoorden]


Door Renate op 3 april 2012 11:07

Ja, zeker! Ik heb ook het boek van Bobbi Brown. Maar ook een boekje van de action voer beauty. haha. Er staan niet zo veel nieuwe leuke dingen . Maar goed hij was ook maar vier euro ofzo.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 april 2012 om 19:16:

Maakt toch niet uit! Make-up bij Marie Claire was ook heel goedkoop, maar toch leuk ondanks dat het boek wel een beetje verouderd is :ja:

[Beantwoorden]


Door Marijke op 3 april 2012 11:31

Super leuke boekentips!
Bedankt voor het delen :-)

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 3 april 2012 11:40

Wat een leuke boeken! Deze kende ik beide nog niet, maar ze lijken me wel heel interessant.

[Beantwoorden]


Door Nannick op 3 april 2012 12:29

Leuk artikel! Jammer dat de boeken in het Engels zijn ;)

[Beantwoorden]


Door Amy op 3 april 2012 12:45

Deze lijken me echt zo handig! :smak:

[Beantwoorden]


Door Jamilla op 3 april 2012 12:58

Wat leuk! Dat eerste boek lijkt me heel informatief. Dat tweede boek vind ik een beetje een verspilling aan papier omdat je ook gewoon op make-up alley kan kijken haha. Maar leuk om te zien, ik heb nog nooit een beauty boek gelezen!

[Beantwoorden]


Door Miranda op 3 april 2012 12:59

Dit lijken mij wel mooie boeken. Ik heb er zelf nog niet wat , maar ik wil er nog wel een keer wat kopen;D

[Beantwoorden]


Door Frauke op 3 april 2012 14:18

Omdat ze Engels zijn en naar mijn mening echt ZO veel tekst bevatten, wil ik deze boeken niet kopen, maar ik zou er wel graag eens in neuzen :)

[Beantwoorden]


Door -- op 3 april 2012 14:36

Voor degenen die niet zo’n fan zijn van boeken; kijk op http://www.beautypedia.com! De site van Paula Begoun, met ook allemaal reviews van Dior, MAC, etc. Ik ga zelf deze boeken ook nog eens aanschaffen. :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 april 2012 om 19:18:

Bedankt voor de tip!

[Beantwoorden]


Door aicha op 3 april 2012 14:43

Essence en Catrice zijn wel degelijk te koop in Amerika.
Heb daar familieleden wonen en heb begrepen dat Essence en Catrice gewoon te koop zijn in de plaatselijke drogisterij.
Ik denk alleen dat het in Amerika niet echt een populaire merk is waardoor je gewoon te weinig hoort.

[Beantwoorden]


Door HollandaBeauty op 3 april 2012 15:16

Orgineel artikel en bruikebare tips voor leuke beauty vakliteratuur

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 3 april 2012 15:26

Superleuk zeg, vooral erg handig denk ik! Zelf heb ik making faces, die vind ik erg leuk om te lezen (:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 april 2012 om 19:20:

Making Faces lijkt me ook heel tof :)

[Beantwoorden]


Door Bellachique op 3 april 2012 15:29

Dankzij haar heb ik echt enorm veel geleerd over huidverzorging, echt een aanrader idd!

[Beantwoorden]


Door Jessica op 3 april 2012 16:01

Zelf heb ik Style van Lauren Conrad, is ook erg leuk!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 april 2012 om 19:20:

Daar ben ik ook heel benieuwd naar!

[Beantwoorden]


Door Sophie op 3 april 2012 16:28

je hebt ook een leuk beauty boek bij de action in het nederlands & heel erg goedkoop :ja:

[Beantwoorden]


Door Gerda op 3 april 2012 17:44

Leuk, die boeken! Ken je de boeken van Leco van Zadelhoff ook? Dat zijn ook erg leuke bladerboeken.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 april 2012 om 19:20:

Nee ken ik niet, waar verkopen ze die? Bij Douglas?

[Beantwoorden]

Gerda antwoordt op 3 april 2012 om 20:20:

Nee, niet bij Douglas. Je kunt ze kopen via bol.com. Ook tweedehands exemplaren. De titels: ‘Mooi’, ‘Mooier’ en ‘Glamour Beauty boek’. Succes hoor en ik zie nog weleens een review verschijnen. Je blog is geweldig Vera!

[Beantwoorden]


Door Gerda op 3 april 2012 17:45

En de stijlgids van Laura Dufour is ook een tip. Gaat meer over kleding & kleuren, maar ik denk dat jij er ook wel inspiratie uit kan halen. Het heet; De stijlgids, ken jezelf, kleed jezelf.

[Beantwoorden]


Door Annabel op 3 april 2012 18:10

Ik heb pas geleden nog een heel mooi beautyboek gekregen… Making Faces, van Kevyn Aucoin. SUPER mooi! Echt waar..! <3 ^^)

[Beantwoorden]


Door Britt op 3 april 2012 18:38

Moet binnenkort maar eens ze boek aanschaffen, echt leuk om dit te lezen! (love)

[Beantwoorden]


Door Anna op 3 april 2012 18:48

Haha, The Original Beauty Bible! Cool boek waarschijnlijk. Eigenlijik moet er ook een BlogBijbel komen, speciaal voor/door Veracamilla. :-D ^^)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 april 2012 om 19:20:

Haha, leuk idee ^^)

[Beantwoorden]


Door kirsten op 3 april 2012 19:47

Leuke boeken :D

[Beantwoorden]


Door Manon op 3 april 2012 20:25

Gaaf zeg! Ook leuk als decoratie op je tafel. Daar heb ik ook een paar beauty boeken liggen!

[Beantwoorden]


Door Marijke op 3 april 2012 20:59

Ik zou dit eerlijk gezegd geen literatuur noemen, maar ik snap denk ik wel wat je bedoelt haha. ;)
Lijken me handige en interessante boeken!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 april 2012 om 23:08:

Het is niet serieus ;-)

[Beantwoorden]


Door Rachel op 3 april 2012 21:19

Mag ik even zeggen dat jij prachtige foto’s maakt. Super knap!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 april 2012 om 23:08:

Dankjewel Rachel! :$

[Beantwoorden]


Door Josephine op 3 april 2012 21:45

The Originial Beauty Bible lijkt mij heel handig! De tweede vind ik wel leuk, maar ik vind denk ik beautyblogs lezen leuker. Het boek ziet er niet uit als meeneem formaat, zie ik daar nou in het hoekje 763 staan, wow!

[Beantwoorden]


Door Germa op 3 april 2012 23:04

het tweede boek lijkt mij wel wat!

[Beantwoorden]


Door Ise op 4 april 2012 13:25

Ik heb nog nooit een boek over make-up gelezen maar het lijkt me nu wel erg leuk! :)

[Beantwoorden]


Door Sheela op 5 april 2012 11:58

Ik heb er laatst één in de action gekocht. Handig :)

[Beantwoorden]


Door Manwai op 30 november 2013 00:26

Hey vera,

ik vroeg mij af of je dat nu nog steeds de boek erbij pakt als je een product gaat kopen.

is het waard om beide boeken te kopen?
Ik heb namelijk ook andere boek op het oog gezien namelijk van instyle ultimate beauty secrets.

Ik ben benieuwd naar jouw antwoordt. ;)

[Beantwoorden]