Dr. Organic Virgin Olive Oil Shampoo

Nooit had ik me verdiept in shampoo. De ingrediëntenlijst lezen? Ben je gek! Maar een jaar geleden kreeg ik opeens last van mijn hoofdhuid. Waar kwamen die irritaties en rare roos vandaan? De shampoo’s die ik graag gebruikte en die mijn haar heerlijk zacht maakten bevatten oa SLS. En SLS? Daar wordt je hoofdhuid niet blij van…

Photobucket

Photobucket
Ik heb dure (SLS vrije) shampoo’s geprobeerd die mijn hoofdhuid zouden moeten kalmeren, maar nu heb ik een fijne, stuk betaalbaardere en SLS + parabeen vrije (dit zijn ingrediënten die je hoofdhuid kunnen irriteren) shampoo gevonden! Hij is van Dr. Organic, een merk wat te koop is bij De Tuinen.

Een fles shampoo kost €7,99. Dat is zeker niet goedkoop, maar aangezien een SLS vrije shampoo erg moeilijk te vinden is, en de meeste shampoo’s die ik zonder SLS vond meer dan €15 kosten, vind ik €7,99 een schappelijk bedrag.

*SLS staat op de verpakking vaak voluit beschreven als Sodium Lauryl Sulfate

Photobucket
De shampoo heb ik trouwens toevallig, hij zat in een goodiebag. Gelukkig maar! Anders had ik hem misschien nooit wel ontdekt. Er zijn verschillende ‘smaken’ Dr. Organic Shampoo. Zo is er ook nog Royal Jelly en Rose Otto. Ik ben zelf niet zo’n fan van olijven en hun geur, maar heel onaangenaam vind ik het ook weer niet. De geur is niet zo sterk en daarom best oké.

Photobucket

Photobucket
De shampoofles is trouwens heel handig. Niet alleen omdat deze slank is, maar ook vanwege het handige ‘drukdopje’ bovenop. Bovendien vind ik de verpakking er verder ook leuk uitzien. Fris, vriendelijk en clean.

SLS zit in een enorm veel shampoo’s en zelfs ook in zepen en gezichtsreinigers. SLS reinigt, zorgt dat je shampoo schuimt en dat het je haar en hoofdhuid schoonmaakt. SLS is heel agressief. Zolang je er geen last van hebt kun je shampoo’s met SLS gebruiken, maar als je hoofdhuid begint de jeuken is de kans groot dat de oorzaak bij SLS in de shampoo ligt. Is zo’n geval is een shampoo als deze van Dr. Organic een uitkomst. SLES is er trouwens ook nog. Dit staat voor Sodium Laureth Sulfate en is een milder ingrediënt dan SLS, maar ook één die voor irritatie kan zorgen.

Photobucket
Ik vind de Dr. Organic shampoo erg fijn om de simpele reden dat hij mijn haar schoonmaakt en hoofdhuid niet irriteert. Een heerlijk gevoel! Wel merk ik dat ik vrij veel shampoo nodig heb, hij schuimt niet heel makkelijk. Dat komt dus doordat SLS ontbreekt. Heb jij een hele gevoelige hoofdhuid, dan raad ik je de (dierproefvrije!) shampoo van Dr. Organic zeker aan.

Dr. Organic Virgin Olive Oil Shampoo (265ML) kost €7,99 en is te koop bij De Tuinen.

Twitter Facebook
Categorie: Haar | 7 maart 2012 | 100 reacties | Tags: , , , , ,

Reacties

Door HollandaBeauty op 7 maart 2012 10:03

Leuk artikel ik kende hem nog niet ik ga de shampoo zeker een keertje proberen. En geen SLS klinkt erg goed dan maar geen schuim haha.

[Beantwoorden]


Door Anne op 7 maart 2012 10:10

Kijk eens bij de Tuinen bij de shampoo ‘Say yes to carrots’. Ook SLS vrij en ik dacht 8 euro voor een gigantische fles.

[Beantwoorden]


Door Sanne op 7 maart 2012 10:10

Ik heb sinds kort ook steeds meer last van roos! Echt vervelend! Dus denk dat ik dit maar ga gebruiken! Hebben ze trouwens ook een conditioner van Dr. Organic? Ik kan niet zonder conditioner! <3

[Beantwoorden]

Bregje antwoordt op 7 maart 2012 om 14:46:

Jaa die hebben ze, ook allerlei verschillende soorten

[Beantwoorden]

Sanne antwoordt op 7 maart 2012 om 16:07:

Thanks voor je reactie! Binnenkort maar even langs de winkel! :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 maart 2012 om 16:59:

Ja, klopt! Conditioner is er ook. Die wil ik zelf ook nog gaan halen :ja:


Door Simone op 7 maart 2012 10:12

Goede tip! Ga m zeker een keer proberen! Ik heb nog een tip.. Namelijk: Bij natuurvoedingswinkels hebben ze vrij veel soorten shampoo waar al die “troep” niet in zit en die zijn nòg een stuk betaalbaarder dan deze shampoo die jij nu beschrijft.. :-)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 maart 2012 om 16:59:

Maar waar vind ik zo’n natuurvoedingswinkel..?

[Beantwoorden]

Chantal Helena antwoordt op 7 maart 2012 om 18:52:

Vaak is het een beetje een alternatieve drogist of soms zo’n bio-winkel waar ze ook speciaal brood en biologisch fruit enzo verkopen. Zitten in best wel veel steden en dorpjes, maar vast niet overal!

[Beantwoorden]

Annabel antwoordt op 7 maart 2012 om 20:48:

Ik zou als ik jou was eens de natuurwinkel opzoeken.. super handig! ;-)

[Beantwoorden]

vi antwoordt op 8 maart 2012 om 17:22:

;-) woon jij op mars?

[Beantwoorden]

Ester antwoordt op 10 maart 2012 om 09:26:

Check http://www.lavendula.nl Daar is alles 100% natuurlijk en hebben ze hele mooie en goede producten en merken. Ook make-up!

[Beantwoorden]


Door Manon op 7 maart 2012 10:12

Ik heb gelukkig geen gevoelige hoofdhuid, behalve de dagen nadat ik mijn haren heb geverfd. Deze shampoo lijkt me wel erg prettig, ik vind olijf ook lekker ruiken.. Hadden ze ook andere varianten?

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 7 maart 2012 10:12

Ik vind de fles echt heel mooi! Zelf gebruik ik geloof ik wel een shampoo met SLS en ik heb ook last van schilfertjes. Misschien toch een keer overstappen op een andere shampoo.

[Beantwoorden]


Door Cherel op 7 maart 2012 10:14

Handig artikel!
Ik gebruik nu John Frieda, dat is nog duurder, dus de prijs valt me wel mee eigenlijk.

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 7 maart 2012 10:24

Fijn artikel! Ik heb nog een aantal shampoos staan met SLS erin, waaronder een van de kapper. Dus eerst die maar eens opmaken voor ik eentje van Dr Organic probeer. Ik heb wel nog een vraagje Vera: helpt een shampoo zonder SLS (of SLES) beter voor droog haar?

[Beantwoorden]

Joyce antwoordt op 7 maart 2012 om 11:40:

Voor zover ik weet doe een shampoo zonder SLS niets in het bijzonder iets voor droog haar, het maakt het hooguit wat stugger. Vaak zijn het de siliconen toch die je het idee geven dat je haar meer gevoed is.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 maart 2012 om 17:00:

Wat Joyce zegt! SLS zorgt er vaak juist voor dat je haar niet droog wordt etc, daarom gebruiken veel merken het ook. Het legt een laagje over je haar heen.

[Beantwoorden]

Joyce antwoordt op 10 maart 2012 om 12:00:

Haha, sorry dat ik je de woorden uit de mond nam! ^^)


Door Rianne op 7 maart 2012 10:25

De shampoos en conditioner van yes to cucumbers/yes to tomatoes zijn ook heel fijn, en je krijgt 500 ml voor minder geld dan Dr. Organic… ze zijn ook te koop bij de Tuinen :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 maart 2012 om 17:01:

Kreeg de tip al eerder inderdaad, dankje!

[Beantwoorden]


Door xx_Patries_xx op 7 maart 2012 10:27

ziet er goed uit en is ook niet zo overdreven duur vind ik

[Beantwoorden]


Door Bibi op 7 maart 2012 10:32

Ik heb het wel eens bij de tuinen gezien ja. Alleen ben er altijd voorbij gelopen omdat mijn moeder toch mijn shampoo koopt hihi

[Beantwoorden]


Door Aranka op 7 maart 2012 10:32

Klinkt heel erg fijn! Eigenlijk gebruik ik gewoon altijd een shampoo die in de aanbieding is en die me aanspreekt. Kijk nooit naar de ingrediënten en dat soort dingen. Zolang hij maar lekker ruikt en zijn werk doet!

[Beantwoorden]


Door Annelien op 7 maart 2012 10:33

Ik zweer bij Royal Jelly! Er zijn trouwens nog veel meer ‘smaken’, Lavendel, granaatappel, Aloe Vera een stuk of 6 lijnen. Hele fijne producten (love)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 maart 2012 om 17:02:

Oeh, misschien is granaatappel dan wel wat voor mij.. Thanks!

[Beantwoorden]


Door Leanne op 7 maart 2012 10:39

misschien moet ik ook maar eens zoiets gaan proberen, jaren lang gewoon andrélon shampoos gebruikt en nu is m’n hoofdhuid snel geïrriteerd en trekkerig ..

[Beantwoorden]


Door Lotte op 7 maart 2012 10:54

Klinkt goed! Ik vind de dagcreme uit deze lijn ook een aanrader.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 maart 2012 om 17:02:

Ik heb een serum! Met rozengeur, heeft veel prijzen gewonnen enzo. Schijnt ook erg fijn te zijn, dus die ga ik nog proberen :ja:

[Beantwoorden]


Door Samantha op 7 maart 2012 11:01

Oh, ik kende hem nog niet! Ik wilde ook een keer SLS vrije shampoo proberen, dus ik ga binnenkort eens langs de Tuinen! :D

[Beantwoorden]


Door Lotte op 7 maart 2012 11:04

Klinkt goed, en er is nu aanbieding bij de tuinen, de 2e is halve prijs!
Altijd goed :D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 maart 2012 om 17:03:

Ah, top!

[Beantwoorden]


Door Claudia op 7 maart 2012 11:05

Yups! Ook heb ik Dr. Organic (rozen) geprobeerd. Helaas kreeg ik er nog steeds een jeukende hoofdhuid van, maar ik ben volgens mij een probleemgeval aangezien ik al sinds kinds af aan last heb. Ik gebruik nu een hele milde shampoo van het natuurcosmeticamerk Logona en…na heel wat natuurlijk en synthetische shampoos te hebben geprobeerd: jeuk is weg of in ieder geval heeel minimaal. Een nadeel van natuurlijke shampoos is alleen dat mijn haar sneller vet wordt, maar ja dat heb ik er graag voor over!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 maart 2012 om 17:04:

Ahhh :( Weet je door welke bestanddelen het komt, of dat niet?

[Beantwoorden]


Door Marijke op 7 maart 2012 11:09

Ik zweer bij shampoo’s zonder SLS of SLES, dit zijn echt super agressieve ontvetters (met SLES maken ze ook garagevloeren schoon…brrrr).
Sinds ik geen SLS of SLES meer gebruik is mijn haar (en hoofdhuid) veel minder droog.

De shampoo van dr Organics heb ik nog nooit gebruikt –> hij klinkt goed, dus ik zal hem binnekort toch maar eens gaan uitproberen :-)

[Beantwoorden]


Door Joany op 7 maart 2012 11:09

Leuk artikel. Ik houd erg van de producen van Dr. Organic maar heb om de een of andere reden nog nooit de shampoo van het merk geprobeerd.

[Beantwoorden]


Door Kim op 7 maart 2012 11:24

Deze gebruik ik ook, vind em echt heel fijn! Ondanks dat er geen sls in zit maakt de shampoo inderdaad goed schoon :) Met flink wat water erbij gaat ie bij mij wel redelijk goed schuimen ^^)

[Beantwoorden]


Door Kyra op 7 maart 2012 11:29

Als je producten met silliconen blijft gebruiken krijg je die er toch niet uit met sls vrije shampoo?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 maart 2012 om 17:05:

Hoe bedoel je? Welke producten gebruiken?

[Beantwoorden]

JustBeingMe antwoordt op 7 maart 2012 om 18:10:

ik denk dat ze bedoeld dat silconen net zoals SLS ook slecht zijn voor het haar! en die zitten vaak niet alleen in shampoos maar ok conditioner, creamy heat protectors… (meestal DimethiCONE) en dat het dat weinig verschil maakt. Persoonlijk vindt ik dat een SLS vrije shampoo gebruiken wel veel kan doen voor je haar!! want die producten zijn echt agressief!! dus VERA, HARTELIJK DANK VOOR DIT ARTIKEL!! was al echt lang opzoek naar een goedkopere SLS vrije shampoo!
Liefs’ X

[Beantwoorden]

Marijke antwoordt op 7 maart 2012 om 22:05:

Build up van silliconen kan je ook uit je haar verwijderen door je haar met appelazijn te spoelen. Geen SLS of SLES nodig en lekker natuurlijk!

[Beantwoorden]


Door daisy op 7 maart 2012 11:33

Je moet gewoon niet te veel shampoo gebruiken..
Ik heb nooit problemen met mijn hoofthuid. Ik gebruik Guhl, maar gebruik per douchebeurt maar een klein beetje, ongeveer ter grote van een 2 eurocent munt. Dit schuim ik in mijn handen op met water, ik doe de shampoo dus niet puur in mijn haar.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 maart 2012 om 17:06:

Oh dat maakt bij mij niets uit, komt echt door de SLS…

[Beantwoorden]


Door Joyce op 7 maart 2012 11:38

Ik heb dit merk ook al eens voorbij zien komen bij Cynthia en zien staan bij de Tuinen inderdaad, klinkt zeker niet slecht, maar voor mij is het ontbreken SLS geen groot vereiste. Zo lang ik thuis woon gebruik ik gewoon lekker de shampoos die mijn moeder aanschaft. Wel zo lief én kostenbesparend! Al kan ik me voorstellen dat het voor mensen met een gevoelige hoofdhuid echt een verademing is om een shampoo als deze te vinden, leuke review Vera!

[Beantwoorden]


Door Amanda op 7 maart 2012 11:43

Ik ga dit merk toch maar eens aanschaffen! Verkoop het heel vaak op mn werk, maar heb het zelf nog nooit gekocht

[Beantwoorden]


Door Quinty op 7 maart 2012 11:43

Ik heb heel droog haar dus gebruikte ik eerst vaak shampoo met olijfolie, deze heb ik nog nooit geprobeerd ! Op dit moment gebruik ik een shampoo met honing van le petit marseillais, blijkbaar werkt dat ook goed voor droog haar (:

[Beantwoorden]


Door Sophie op 7 maart 2012 12:00

Zoals al eerder gecomment vind ik de shampoos van Yes to (vooral Cucumbers) zelf heerlijk, ook zonder SLS en andere troep. Natuurlijk ook dierproefvrij. Deze kan je ook bij De Tuinen vinden en Sephora :-)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 maart 2012 om 17:07:

I’ve heard! Kende Yes To Carrots al wel, vind het een leuk merk. Ik ga ernaar kijken!

[Beantwoorden]


Door Jessica op 7 maart 2012 12:11

Lijkt me erg fijn! Haha, mn hoofd begint spontaan te kriebelen als ik dit lees;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 maart 2012 om 17:07:

Haha ^^)

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 7 maart 2012 12:12

Goede review! Leuk dat je over natuurlijke producten schrijft en natuurlijk is het heel fijn dat deze shampoo je geen jeuk bezorgt. Ik heb er de laatste tijd zelf ook weleens last van, dat mijn hoofdhuid jeukt en dan krab ik de huid tot bloedens aan toe open. Niet zo fijn!

[Beantwoorden]


Door Helen op 7 maart 2012 12:16

Heb deze ook geprobeerd omdat er geen sls in zit.. Maar het is echt de slechtste shampoo voor mijn haar die ik ooit gebruikt heb.
Mijn krullend haar werd er droog en onhandelbaar van :(

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 maart 2012 om 17:08:

Aiii :(

[Beantwoorden]


Door Axelle op 7 maart 2012 12:32

klinkt goed , ik moet ook eens gaan investeren in betere shampoos

[Beantwoorden]


Door Lisa op 7 maart 2012 12:55

lijkt me een erg fijne shampoo, en is zelfs niet overdreven duur ^^

[Beantwoorden]


Door Sofie op 7 maart 2012 13:37

ik gebruik ook een fijne SLS vrije shampoo. Hij is van Yes to Carrots en kost 7,99. Er zit 500ml in dus is in verhouding veel goedkoper! Hij is te koop bij de tuinen :)

[Beantwoorden]


Door izzy op 7 maart 2012 14:15

ik heb deze net een week geleden gekocht. Had eerst de zonnebloem versie maar raakte uitgekeken op de geur. Toen heb ik deze gekocht omdat ik deze het lekkerste vond ruiken. Vind de geur niet echt olijfachtig. En merk niet echt veel verschil in hoe mijn haar voelt als ik de shampoo’s met elkaar vergelijk.

[Beantwoorden]


Door Sandra op 7 maart 2012 14:16

klinkt goed =] ben echt benieuwd!

[Beantwoorden]


Door Annemiek op 7 maart 2012 14:39

Fijn dat hij voor jou goed werkt. Zelf ben ik niet zo’n fan van sl(e)s-vrije shampoo. Heb verschillende merken geprobeerd, omdat het zo goed zou zijn, maar ik vind het maar niks. Doordat de shampoo minder schuimt, heb ik steeds het idee dat mijn haar niet goed schoon wordt, waardoor ik automatisch teveel shampoo ga gebruiken. Ook merk ik dat mijn haar ook echt niet goed schoon wordt door die shampoo’s. Het haar blijft een beetje vettig en het werd bovendien veel sneller weer vet dan anders.
Een jeukende hoofdhuid heb ik sowieso niet, dus daarvoor zou ik het ook niet nodig hebben.

[Beantwoorden]

Annemiek antwoordt op 7 maart 2012 om 14:40:

Alleen als ik syoss shampoo gebruik, gaat mn hoofdhuid wel ontzettend jeuken! :s

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 maart 2012 om 17:09:

Syoss… Don’t get me started :D

[Beantwoorden]


Door Bregje op 7 maart 2012 14:45

Hee wat toevallig! ik gebruik deze shampoo al een hele tijd. Wat het wel is met een shampoo zonder SLS, deze kan de siliconen uit een normale conditioner niet goed verwijderen. Om die reden gebruik ik nu een conditioner zonder siliconen (grote fles van de kruidvat, heel budgetproof) en bijkomend voordeel is dat het mijn haar veel minder zwaar maakt. De reden dat je haar niet zo makkelijk schoon krijgt met deze shampoo komt waarschijnlijk door de siliconen die je elke dag gebruikt!
Deze shampoo is trouwens best vaak in de aanbieding voor 6 euro…

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 maart 2012 om 17:10:

Ah! Ik heb de conditioner die ik normaal gebruik nu ook achterwege gelaten. Maar, ik heb het wel nodig. Bosje stro :D

[Beantwoorden]


Door Anne op 7 maart 2012 15:00

Stiekem een artikel war ik al heel lang op wachtte! Ik had eerst altijd andrélon, waar mijn hoofdhuid ook ontzettend van geirriteerd raakt. Morgen toch maar even naar het dorp fietsen voor deze shampoo!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 7 maart 2012 15:20

Ah super handig artikel! Ik heb (nog) nergens last van maar als ik dat ooit zal krijgen weet ik wat ik moet doen :-)

[Beantwoorden]


Door Seraphina op 7 maart 2012 15:38

Je zult merken dat je steeds minder shampoo nodig hebt, je haren moeten er gewoon even aan wennen :)
Zelf ben ik fan van de Rose en Aloe Vera variant, de conditioners zijn ook heel goed trouwens!

[Beantwoorden]


Door Linda op 7 maart 2012 15:41

Ik heb er ook last van! ;o

[Beantwoorden]


Door serberry op 7 maart 2012 16:06

Ik kan ook niet tegen veel soorten shampoos, of mijn hoofdhuid word sneller vet, of ik heb het gevoel dat ik het vette niet eruit kan wassen. Ik probeer steeds andere dingen uit en dan kom ik weer terug bij mijn Rehab shampoo van Lush. Het ligt aan de totaliteit van ingrediënten denk ik. Ik heb deze toevallig ook thuis, wil wel proberen of deze zonder sls anders is dan andere die ik heb geprobeerd.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 maart 2012 om 17:11:

Dat het heel snel vet werd opeens, dat heb ik ook een tijdje gehad Heel vervelend! Is Rehab shampoo ook SLS vrij?

[Beantwoorden]

serberry antwoordt op 7 maart 2012 om 23:27:

Er zit geen sodium lauryl sulfate in, maar ammonium lauryl sulfate en sodium alkyl sulfate andere soorten sulfaten dus die er voor zorgen dat het product gaat schuimen

[Beantwoorden]

Annabel antwoordt op 7 maart 2012 om 20:58:

je moet proberen om alleen conditioner in je punten te gebruiken en niet direct op je hoofdhuid… Je hoofdhuid word sneller vet en aangezien condtioner je haar ook wel een beetje vetter maakt word dit nog sneller vet dan normaal… Snappie? =D ^^)

[Beantwoorden]


Door Esmay op 7 maart 2012 16:16

Hij klinkt goed! Al zou ik dan wel een andere “smaak” kiezen zoals jij dat mooi zegt haha! Ben namelijk ook niet zo fan van olijf (a)!

[Beantwoorden]


Door Miranda op 7 maart 2012 16:17

Leuke blogpost, ik heb nog nooit dr organic shampoo’s geprobeerd.

[Beantwoorden]


Door Joyce op 7 maart 2012 17:10

klinkt goed, binnenkort maar even neuzen bij de tuinen!

[Beantwoorden]


Door Soesja op 7 maart 2012 17:26

Mm, misschien maar eens proberen! Ik gebruik altijd gewoon iets goedkoops à la Andrelon, maar merk inderdaad dat het niet heel fijn is voor m’n hoofdhuid.

[Beantwoorden]


Door Marijke Van de Mheen op 7 maart 2012 17:47

Maar gebruik je dan ook nog iets van een conditioner in dezelfde vorm? Want dat heb je er niet bij gezegd!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 maart 2012 om 18:34:

Nee, heb alleen de shampoo gebruikt! 1 keer met conditioner, maar dat werkt niet en daarna zonder. Wil nog een SLS vrije conditioner kopen, maar nog geen tijd voor gehad!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 7 maart 2012 18:17

hij lijkt me heel fijn!
helaas zit hier geen tuinen, maar als ik een keer ergens kom waar er wwel een zit ga ik zeker even kijken naar de shampoos

[Beantwoorden]


Door Maria Antoinette op 7 maart 2012 18:32

Deze lijkt me zeker waard om te proberen! Ik heb een SLS vrije shampoo van Weleda. Ook een top shampoo, heb er zoveel plezier van.

Liefs,

Maria

[Beantwoorden]


Door Daantje op 7 maart 2012 19:23

Ik ga binnekort Dove proberen, ook SLS vrij. :) Wel SLES, maar daar heb ik zelf geen last van.
Ik was wel heel erg verdrietig toen ik erachter kwam dat er SLS in mijn favoriete shampoo (van Herbal Essence) zit! Brrr..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 maart 2012 om 23:42:

Ik kreeg onmogelijke jeuk van Dove, dus volgens mij kan ik ook niet tegen SLES… :/

[Beantwoorden]


Door nyn op 7 maart 2012 19:38

is elvive shampoo de paarse variant ook niet sls vrij?
die is betaalbaarder en ruikt lekker, weet het niet zeker hoor!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 maart 2012 om 23:41:

Hmm… Dat weet ik niet! Volgens mij heb ik die nog wel staan dus ik ga er eens naar kijken. Dank voor de tip!

[Beantwoorden]


Door Chantal op 7 maart 2012 19:55

Fijn dat deze shampoo voor jou wel werkt, voor mij werkt deze helaas niet. Ik krijg er enorme jeuk en schilfertjes van. Dat krijg ik trouwens van de gehele lijn, heel raar. Ik had er in het begin geen last van, maar dit kwam pas na een paar weken gebruik… Liefs

[Beantwoorden]


Door Chantal op 7 maart 2012 20:47

Dat ziet er prima uit, ik wil graag eens iets van dit merk proberen!

[Beantwoorden]


Door Marloes op 7 maart 2012 20:53

Ik gebruik de Shine shampoo van The Body Shop, ook met olijf. De eerste keer dat ik die gebruikte vond ik hem vreselijk, maar na een tweede kans heel erg fijn. Hij is ook zonder sulfaten, maar ook zonder siliconen en nog wat andere dingen. Als je weer in ons winkeltje komt moet je maar eens wat proefjes vragen (als je nou op zaterdag of donderdagavond komt ben ik er!).
Ik heb trouwens de Dr Organic conditioner met manuka honey gehad, maar die geur! Ik vond het echt niet lekker :nod: Welk een leuk en sympathiek merk.
Even off topic: weet je nog toen je in The Body Shop kwam met je moeder en ik zei dat ik de chocolade body butter zo vies vond. Ok, gênant, maar ik moet mijn mening bijstellen: hij is toch wel fijn! :$

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 maart 2012 om 23:45:

Hee Marloes, je leest nog! Leuk ^^) Goede tip, houd ik je aan! Je kan me binnenkort weer verwachten.

Mijn broertje is trouwens gek op de Chocomania producten haha, ik kan ze niet meer gebruiken hij heeft ze allemaal in beslag genomen.

[Beantwoorden]


Door DalaLuz op 7 maart 2012 21:57

Had hem toevallig vandaag nog in de hanf. Misschien een goede tip: in De Tuinen op dit moment 50% op 2e artikelen bij alle producten.

[Beantwoorden]


Door Laura op 7 maart 2012 22:42

Ik ben wel benieuwd naar zo’n shampoo van Dr. Organic. Ik gebruik nu Tea Tree shampoo van Petal Fresh organics. Die is ook vrij van allerlei ‘troep’. Mijn haar moest er wel aan wennen, want eerst werd het vetter, maar nu voelt het heel goed aan.

[Beantwoorden]


Door Iris op 8 maart 2012 20:15

Die naar honing ruikt is echt heeeerlijk! ik heb ook last van roos maar helaas hielp deze shampoo daar niet tegen:(

[Beantwoorden]


Door Nannick op 8 maart 2012 21:12

Mooi dat je er hierdoor geen last meer van hebt! Mooie foto’s (love)

[Beantwoorden]


Door nathalie op 9 maart 2012 12:08

Haha ik heb deze shampoo en conditioner vorige maand gekocht en en is helemaal niks! mijn haar voelde als touw en pluiste als een gek…

[Beantwoorden]


Door nathalie op 9 maart 2012 12:08

Ik vind trouwens die andere beter met manuka honing!

[Beantwoorden]


Door kirsten op 9 maart 2012 20:52

Ben er zelf ook erg benieuwd naar, alleen heb ik het gevoel dat je deze shampoo in België niet zult vinden :-( :crazy:

[Beantwoorden]


Door Evelien op 10 maart 2012 23:13

heb jij die shampoo pucks van lush wel eens gebruikt? voor een gevoelige/ geirriteerde hoofdhuid? ik weet dat er sls in zit maar ik heb hetzelfde probleem, en ik vroeg me af of je daar ervaring mee hebt. De lush shampoo ‘rehab’ was trouwens een enorm wonder voor mijn haar, maar ja daar zit ook sls in.. ik vind het namelijk weer een plus van die pucks dat er minder verpakking is en tja dan moet ik afwegen , misschien ga ik deze ook een keer proberen! leuk review :)

[Beantwoorden]


Door Priscilla op 13 maart 2012 11:52

Ik gebruik deze shampoo en conditioner in pomgrenate! Echt een aanrader, deze ruiken heerlijk :)

[Beantwoorden]


Door Marielle op 14 maart 2012 18:47

Als je een nog goedkopere shampoo wil die ook geen SL(E)S en siliconen bevat kan ik je de Bebino shampoo van Aldi heel sterk aanbevelen! Hij is wel jammergenoeg niet altijd te vinden in Aldi, maar momenteel is hij er nog (althans in de Aldi’s in Vlaams Brabant in Belgie).

[Beantwoorden]

e antwoordt op 19 mei 2014 om 21:53:

die van de Aldi bevat SLS. staat op de verpakking.

[Beantwoorden]


Door Tio op 19 juni 2016 16:03

In de Tuinen te koop Dr. organics shampoo en conditioner. Urtekram was een Deens merk en heeft ook shampoo zonder s.l.s. en s.l.e.s. en parabenen en silliconen. Er is ook een conditioner van ook van Dr organics en verder badschuim bodylotion en dag en nachtcreme. Er zit geen olie in wat het haar afsluit. Net zoals de huid als je er olie op smeert dan sluit dat de huid af. Het stript je haar zo en het moet lijken alsof het glanst en dat doet het dan ook met shampoo die s.l.s. en s.l.e.s. bevat. Shampoo met s.l.s. en s.l.e.s. schuimt het meer dan shampoo waar geen s.l.s. en s.l.e.s. in zit. Sommige mensen hebben een peru-balsemallergie en die kunnen er niet tegen. Het lijkt mij een merk voor alternatieve mensen die niet van kunstmatige stoffen houden. Puur natuur. Voor mensen met eczeem-achtige klachten is dit een uitkomst die Dr. Organics shampoo en conditioner en alles waar geen s.l.s. en s.l.e.s en parabenen en silliconen aan te pas komen. Het haar glanst dan wel wat minder met Dr. organics shampoo en het schuimt ook niet zoals die gewone shampoos waar die stoffen allemaal wel in zitten maar dat is juist wel goed. Zo kan je haar weer ademen en is niet afgesloten door een laagje olie.

[Beantwoorden]


Door Tio op 19 juni 2016 16:08

Ik verdiepte mij ook nooit in shampoo”s en conditioners en wat er in zat. Het was mij wel best als het het haar maar schoonmaakte en niet vet was was het goedkoopste merk wel goed zoals Palmoliveshampoo in die kegelfles Dat een budgetmerk die gebruikten wij vroeger altijd thuis. Het was wel een heftig schuimend shampoo. Als je er maar een beetje van op had gedaan dan begon het al heel erg te schuimen. Misschien heb ik het schuim er wel niet genoeg uitgespoeld. Het haar zit wat doffer met Dr. organics en het schuimt wat minder maar er zitten eerlijke stoffen in die de hoofdhuid niet irriteren en waar geen laagje op het haar zit om het glanzender te maken. .

[Beantwoorden]