A Touch Of Fashion: Sportieve Mode

Eén keer in de twee weken lees je hier een stukje van blogger Suzanne, in haar mode column ‘A Touch Of Fashion’. Vandaag is het weer zo ver en kun je genieten van Suz haar schrijfkunsten!

Sport en mode: twee begrippen die voor mij nooit samengingen. Misschien nog steeds wel niet, daar ben ik nog niet helemaal over uit. Wat ik ondertussen wel weet is dat deze twee combinaties voor heel veel mensen wél samengaan. Met dank aan mijn atletische ‘schoonfamilie’ wil ik jullie vandaag laten lezen en zien hoe cool, stoer, hip en – niet te vergeten- sportief je er wel niet uit kunt zien, terwijl je aan het afzien bent. Óf hoe sportief, strak, en afgetraind je er wel niet uit kunt zien in je vrije tijd. Kortom: mode en sport, twee begrippen die samengaan.

Photobucket
Bron foto: nikefound.tumblr.com

Ik zal jullie de inspiratie voor dit onderwerp eerst even uitleggen. Zoals ik al zei heeft die te maken met mijn atletische schoonfamilie: een schoonfamilie (inclusief mijn eigen vriendje) die veel met atletiek bezig is. Mijn schoonvader is ambassadeur voor Nike en daardoor altijd op de hoogte van nieuwe collecties, innovaties en modellen. Daarnaast heeft mijn vriendje waarschijnlijk meer sportschoenen dan ik schoenen heb. Tot de dag van vandaag begrijp ik nooit what the fuzz er nou mooi is aan een sporthorloge of nieuwe tights, zoals die genoemd worden. Ik ben een modeliefhebber of ik ben het niet, dus ik besloot dat ik me ook maar eens in het sportieve gedeelte van mode moest verdiepen. En met jullie delen natuurlijk.

Mijn ontwikkeling begint bij het doorspitten van de Tumblr van Nike Ik hoef er geen doekjes om te winden: ik vind het niet vervelend mijn tijd op deze site door te brengen. Er is niets mis met streetstyle, sterker nog: ik houd ervan, in elke vorm die er bestaat. Mensen en hun eigenheid zijn een prachtige combinatie. Kijk maar mee.

Photobucket
Photobucket

Vervolgens realiseer ik me dat deze A Touch Of Fashion niet verkeerd getimed is: sporty fashion is namelijk een belangrijke trend voor komend seizoen. Alles met sportieve invloeden in je vrije tijd dragen is helemaal zomer 2012. Op Fashionising staat genoeg inspiratie.

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Het voordeel van deze mode, vind ik, is dat het inderdaad maar invloeden zijn. Veel looks zijn nog steeds vrij net en stylish en hebben alleen maar een sportief aspect, zoals het trainingsjack -model en stof- van de eerste foto.

En dan bedenk ik me: sportieve mode is in mijn geval dichterbij dan ik dacht! Hoewel mijn vriendje bij Björn Borg werkt, heb ik nog nooit goed de collectie bekeken. Dat ben ik nu gaan doen. Hoewel de kleding me veel meer aan sport dan aan mode doet denken, is Björn Borg wel innovatief. Wellicht zijn hun glow in the dark onderbroeken trend zettend voor andere soorten kleding? Ik zie de uitdaging van een shoot in het donker, als blogger, wel zitten. De beelden van de show vind ik in ieder geval behoorlijk modieus:

Twee vliegen in één klap: de wereld van mijn schoonfamilie beter leren kennen én inspiratie opgedaan. Hoewel mijn persoonlijke stijl nooit sportief zal worden, ben ik de stijl wel meer gaan waarderen. Het meisje met de roze Nikes; je kan toch zeker niet van haar zeggen dat ze niet modieus is! Ik weet nog steeds niet precies what the fuzz is rondom een mooi sporthorloge, maar wél dat mode en sport nu ook wat mij betreft samengaan.


Is jouw stijl, in je vrije tijd, sportief?
En zo niet; kan je de combinatie tussen mode en sport wel waarderen?
En vind je het belangrijk om er tijdens het sporten modieus uit te zien?

P.S. Wil je meer van mij lezen en/of zien? Volg dan ook mijn blog.


Reacties

Door Quinty op 12 maart 2012 16:15

Ik vind het niet belangrijk om er tijdens het sporten modieus uit te zien, maar ik let er natuurlijk wel op dat ik er niet al te versleten bij loop ;). Verder kleed ik me niet sportief, soms draag ik alleen een vest of capuchontrui van Bjorn Borg, Nike of Puma.

[Beantwoorden]


Door Manon op 12 maart 2012 16:19

Ik draag in mijn vrije tijd wat meer tuttige (echt vrouwelijke) dingen, maar ook vaak stoere kleding. Ik zou in ieder geval niet zo snel met een joggingpak over straat lopen, maar met sneakers en een stoere jeans wel. Wanneer ik ga fitnessen draag ik gewoon mijn puma’s, een simpele joggingbroek (met lage kruis haha), en een shirtje met tekst erop. Lekker basic!

[Beantwoorden]


Door Marieke op 12 maart 2012 16:30

hier hou ik wel van, beetje stoer, nonchalant, sportief, comfortabel en toch wel fashionable :) echt mijn stijl ;)

[Beantwoorden]


Door Bellachique op 12 maart 2012 16:33

Vroeger vond ik het geweldig, maar tegenwoordig hou ik het rustiger. Sportiever dan converse schoenen ga je me niet zien, lol

[Beantwoorden]


Door Marina op 12 maart 2012 16:36

Ik ben de hele dag bezig met sexy lingerie, clubwear en partykleding. En dan is dit een verademing hoor!! Heerlijke sportieve streetwear, ik hou ervan!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 13 maart 2012 om 11:26:

dan ben ik heel benieuwd wat jij doet ;)

[Beantwoorden]


Door charile op 12 maart 2012 16:36

ik vind het er wel leuk uit zien :)

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 12 maart 2012 16:37

Nah, niet helemaal mijn ding. Ik vind ’t wel fijn om in een gewone spijkerbroek en een simpel shirtje te lopen af en toe, met allstars eronder. Verder dan dat ga ik niet echt.

[Beantwoorden]


Door Milou op 12 maart 2012 16:38

Mmh, ik weet nou niet zo goed wat ik er van vind. Als ik ga sporten wil ik er wel een beetje modieus bij lopen, maar het moet wel lekker zitten. Als ik ‘gewoon’ kleding aanheb combineer ik dit liever niet met sportief. Maargoed, smaken verschillen!

[Beantwoorden]


Door Martina op 12 maart 2012 16:39

Ik hou niet zo van deze trend, ik vind gympen of iets dergelijks wel leuk, maar dan met blazer ofzo!

[Beantwoorden]


Door Jennifer op 12 maart 2012 16:39

Ik wil net zeggen, volgens mij kun je er tijdens het hardlopen prima heel fabulous uitzien, haha!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 12 maart 2012 16:41

Ik let wel op wat ik aan heb als ik ga sporten ja. Ik dans en dat is toch wel een sport die gevoelig is voor het hip erbij lopen. En mijn outfit wisselt dan ook regelmatig. Ik loop vaak in een opgeknoopt gekleurd t-shirt rond, kort zwart broekje met een legging eronder en dan gestreepte kniekousen aan. Ik zal het jullie laten weten als de beenwarmers weer een terugkeer maken ;-)

[Beantwoorden]


Door Sheela op 12 maart 2012 16:44

Mijn kledingstijl is helemaal niet sportief, ik draag bijna nooit sneakers/allstars en sweaters. Ik vind dat ik er niet bij sta, maar hier vind ik de eerste 2 wel heel mooi :) x

[Beantwoorden]


Door AnnaSophia op 12 maart 2012 16:45

Ik draag altijd high heels, sportieve looks zijn dus niks voor mij :-)

[Beantwoorden]


Door Kimberley op 12 maart 2012 16:49

Vroeger was mijn kledingstijl best wel sportief, ik droeg bijna altijd sneakers en ging vooral voor het comfort.. nu draag ik bijna altijd laarzen en meer jurkjes enzo. Maar als ik zo die streetstyle foto’s zie kan ik het wel waarderen :) Vooral die opvallende sneakers met allerlei kleuren en printjes vind ik gaaf!

[Beantwoorden]


Door Vera op 12 maart 2012 16:50

Soms zijn mijn outfits wel sportief, maar ik zelf ben het helemaal niet haha ;)

[Beantwoorden]


Door Esmay op 12 maart 2012 16:51

Soms vind ik ’t leuk, soms niet.
Ik vind Converse All Stars trouwens wel echt de bomb! <3

[Beantwoorden]


Door Jennn op 12 maart 2012 16:52

ziet er wel leuk uit :)

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 12 maart 2012 17:05

Ik vind de meeste outfits leuk (: Vooral die met gewoon spijkerbroek en shirt is iets wat ik vaak draag, maar een joggingbroek zou ik niet zo snel aandoen als outfit.

[Beantwoorden]


Door Marloes op 12 maart 2012 17:10

Ik sport veel dus ik wil er wel een beetje leuk uitzien. Ik ga dan ook niet in joggingbroek met oud katoenen shirt naar de sportschool, maar in frisse Nike kleertjes. Ze maken van die fijne dry fit spullen, en de pasvorm is altijd goed (ik bestel vaak in hun online shop). Vooral de hardloopbroekjes met ingebouwde compressieshorts zijn superfijn! En lekker retro :D

[Beantwoorden]


Door Cherel op 12 maart 2012 17:24

Wauw, ziet er leuk uit!
Zulke outfits draag ik zelf ook af en toe graag!

[Beantwoorden]


Door Sandra op 12 maart 2012 17:25

leuk artikel, je kan echt goed schrijven =)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 12 maart 2012 om 18:34:

dankje!

[Beantwoorden]


Door Axelle op 12 maart 2012 17:36

erg leuk artikel !

[Beantwoorden]


Door Lisa op 12 maart 2012 17:43

Als ik sport kan het me weinig schelen hoe ik eruit zie. Gewoon joggingsbroek aan en een shirt of sweater. Gympen aan en gáán. Misschien goed dat er er voor mijn werk dagelijks tip top uit moet zien en het dus soms echt een verademing is als ik er lekker easy-going bij kan lopen :-)

[Beantwoorden]


Door Laura op 12 maart 2012 17:44

Heel erg leuk artikel om te lezen! ^^)

[Beantwoorden]


Door Martje op 12 maart 2012 17:49

leuk Vera,
ik ben ook gek op mode ik vind jou mode spaak echt super vet, ik ben zelf 14 en ik pas heel veel dingen van de oudere net niet maar van de kinder afdeling ook niet echt een rot maat heb ik.
Heb jij nog een tip waar ik naar toe kan gaan?
xx

[Beantwoorden]

beautyblog10 antwoordt op 12 maart 2012 om 18:01:

Misschien kun je eens je borstmaat, je taillemaat en je heupmaat opmeten? Dan kun je bepalen bij welke maat je het dichtst zit. Als ik dat zo hoor misschien 32? Maar niet elke kledingwinkel biedt kleren aan in maat 32. De H&M volgens mij wel, bij hen heet het dan XS of gewoon 32.
(borstmaat=over het dikste gedeelte van je borsten rondom over je rug, taillemaat=smalste gedeelte van je taille rondom, heupmaat=dikste gedeelte van je heupen rondom)
Dit artikel is geschreven door Suzanne trouwens, maar Vera schrijft ook leuk. Respect allebei!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 12 maart 2012 om 18:35:

thanks!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 maart 2012 om 18:45:

Liever Martje, dit is een blogpost van Suzanne. Staat in het begin van het artikel!

Wat beautyblog10 zegt kan wel eens waar zijn. En ik snap dat het wel heel vervelend is :( maar volgens mij heeft H&M ook hele leuke kinder kleding.

[Beantwoorden]

Martje antwoordt op 13 maart 2012 om 16:10:

ooh sorry haha dankje wel allemaal
en Suzanne super leuk artiekel
x

[Beantwoorden]


Door Mariette op 12 maart 2012 18:12

Erg leuk op te lezen, ik vind de trend alleen echt vreselijk!

Liefs, Mariette

[Beantwoorden]


Door nirosha op 12 maart 2012 18:19

Ik ben niet zo sporty haha. Ik moet zeggen dat ik er niet erg modieus uitzie als ik aan het gymmen ben ofzo ; )

[Beantwoorden]


Door Lisa op 12 maart 2012 18:34

Ik sport echt nooit, ik draag in het dagelijkse leven dan ook nooit sportkleding. Ik vind het niet zo mooi (dat is natuurlijk persoonlijk). Het meest sportieve dat ik heb, zijn sneakers ^^

[Beantwoorden]


Door Maaike op 12 maart 2012 18:52

I love it! Ik ben helemaal into fashion, maar dan wel altijd op exclusieve sneakers!

[Beantwoorden]


Door Paola op 12 maart 2012 18:54

Mijn stijl is niet echt sportief, dus dit is niet echt mijn ding..

[Beantwoorden]


Door Denice op 12 maart 2012 19:24

Mijn stijl is echt comfy.
Ik heb het liefst een leuk truitje aan met een cardican erover.
Of een gewoon vest.

Ook het liefst neutraal geen gekke kleuren ofzo ;)

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 12 maart 2012 19:31

Sport en fashion vind ik ook wel een leuke combinatie, ookal ben ik niet iemand die het draagt in mijn vrije tijd. Ik denk dat dat gewoon aan mijn smaak ligt, ik hou gewoon niet zo van de sneakers enzo. Wel vind ik zo’n sportieve stijl best leuk, ik ga even een kijkje nemen op die Tumblr want die foto’s zijn best mooi!

[Beantwoorden]


Door Gerrianne op 12 maart 2012 20:12

De combinatie vind ik ontzettend stoer, maar zou ik mijn hele kleding kast er vol mee krijgen – nee dan ben ik echt niet blij. Met sporten zie ik er meestal bagger uit, ahha! Ik hardloop vooral, dus soms direct uit bed ga ik al.. Even wat water drinken, jogging met laag kruis of een hardloopbroekje van Adidass trek ik aan, een fijn lekker shirtje, zonder make-up – en ik ga – in de hoop geen bekenden tegen te komen! Verder draag ik liever gewoon iets lekkers vrouwelijks, waar ik me fijn in voel.. Meestal komt dit er niet van en dan trek ik toch wat simpels aan… Daar baal ik van..

[Beantwoorden]


Door Joyce op 12 maart 2012 20:55

ik ben echt een meisjes-meisje maar ook dol op sportieve kleding. Superleuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Zahra op 12 maart 2012 20:57

Haha, zo krijg je gewoon zín om te sporten! ^^)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 maart 2012 om 21:34:

Haha, ja he! Doet Suz weer goed ^^)

[Beantwoorden]


Door Vera op 12 maart 2012 21:57

Ik ben wel sporttief, so are my clothes! Wie ik ben is wat ik draag. Hoewel ik soms ook rokjes enzo draag, hou ik toch het meeste van mijn all-stars met puma print en mijn jeans. Ook hou ik was Baseball-Jackets en blousejes (los of op zo’n boere meid met een knoop manier). Gewoon lekker confortabel en toch modieus (vind ik ;-) )

[Beantwoorden]


Door Silke op 12 maart 2012 22:16

Leuk!

Ik werk zelf in een sportwinkel (ik hou me voornamelijk met de kleding bezig) en ben stillaan ook aan het zwichten voor die sporty geinspireerde street style. Ik loop alleen niet graag met een merknaam op mijn kledij te koop.. dus ik koop enkel kleren met bescheiden labeltjes..

Ik draag in de zomer wel vaak chino’s of shortjes met sneakers of skateschoenen (en ik doe ook een poging tot skateboarden), en een bikinitop met een leuk topje over. En in combinatie met make-up of wat leuke girly accesoires komt zo een look helemaal niet meer zo sportief of jongensachtig over.

Tip: de fitnesskledij van nike is vaak echt supermooi, iedereen heeft een mooi achterwerk in nike legend pants, of je nu mager bent of een maatje meer hebt :)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 13 maart 2012 om 11:29:

jij klinkt ervaren – leuk ;)!

[Beantwoorden]


Door loes op 13 maart 2012 09:16

mijn sportkleding slaat echt nergens op. ik zit op paardrijden en ga dus echt niet kijken of mijn sokken bij mijn broek passen. (alles zit aan het eind toch onder de paardenpoep en ik ruik sowieso flink naar paard) normaal draag ik van alles en nog wat. het ligt er net aan in wat voor een bui ik ben. van netjes tot sportief. ik mix en match alles!!

[Beantwoorden]


Door Cecile op 13 maart 2012 13:20

Ik vind het eigenlijk helemaal niet belangrijk hoe ik eruit zie als ik sport, net als dat het me niet uitmaakt hoe ik eruit zie als ik slaap met niemand om me heen. Het is niet zo dat ik me er beter door ga voelen!

[Beantwoorden]


Door merel op 13 maart 2012 13:54

met sporten hoef ik er niet modieus uit te zien of zo maar let er wel een beetje op. sportief en streetstyle is echt mijn stijl! net zoals sneakers.. loop ik liever op dan hakken.

[Beantwoorden]


Door Bianca op 13 maart 2012 14:10

Ik hou ervan! :D

[Beantwoorden]


Door Brechtje op 13 maart 2012 14:42

Sport en fashion kunnen goed samen gaan vind ik, maar ik zelf combineer het niet echt. Als ik sport zie ik er niet bepaald hip uit ofzo, haha! ;) Wel draag ik overdag vaak AllStars, maar verder kleed ik mij niet super sportief.

[Beantwoorden]


Door Anna op 14 maart 2012 21:22

Als ik ga hardlopen trek ik geen speciale dingen aan maar ik wil er wel een beetje goed uitzien want ik woon midden in de stad en niet op het platteland waar niemand n me ziet.. Ik ge meestal in een korte broek (of de zwembroek van mn vriendje, ja echt, die is megahip!! Zo’n wijde weetjewel.) En met een strak hemdje of tanktopje erboven. Natuurlijk leuke schoenen, zoals Vans of mn leuk roze sportschoenen. Eigenlijk speelt mode een hele grote rol in ons leven zegmaar, je let er altijd op en je wilt je niett vertonen in een versleten outfit. ^^)

[Beantwoorden]


Door kirsten op 17 maart 2012 16:43

Leuk artikel! Ik hou wel van een sportieve look :)

[Beantwoorden]


Door Ester op 17 maart 2012 23:58

Leuk artikel en mooie inspiratie foto’s.

[Beantwoorden]


Door Jana op 5 april 2012 21:00

Die glow in the dark boxers zijn echt leuk gevonden! (H)

[Beantwoorden]