Tommie – ontroerend mooi filmpje

Nadat je mij eerder vandaag in een luchtig filmpje over ‘de make-up die ik dagelijks gebruik’ hebt kunnen zien, wil ik op deze donderdagmiddag ook nog even aandacht geven aan een heel ander soort filmpje. Onderstaande video gaat over Tommie en is gemaakt door Het Nationaal Fonds Tegen Kanker. Ik schrijf niet vaak over kanker, omdat dit onderwerp best dichtbij me ligt en ik vaak vrij emotioneel word wanneer ik over het onderwerp praat en zelfs wanneer ik erover schrijf. Maar dit filmpje raakte me heel erg, ik wilde hem graag even met jullie delen.Het Nationaal Fonds Tegen Kanker is een kleine stichting dat bijna al haar geld besteedt aan onderzoek naar manieren om kanker te genezen. Er is daardoor weinig geld over voor dure campagnes (het filmpje is gesponsord). De stichting heeft daarom bloggers als ik gemaild, in de hoop dat wij het filmpje aandacht willen geven, zodat de stichting bekender wordt en er daardoor meer donateurs komen. Meer donateurs = meer onderzoek naar het genezen van kanker.

Bedankt voor je aandacht om het filmpje te kijken en de blogpost te lezen. Klik hier om naar de website te gaan. Daar vind je meer informatie over de stichting en hoe je kunt doneren.

Twitter Facebook
Categorie: Anders | 16 februari 2012 | 139 reacties | Tags: ,

Reacties

Door Kirsten op 16 februari 2012 17:01

Ik heb het filmpje ook gezien. Vond het zó zielig voor het jongetje!
Het raakte me wel. <3

[Beantwoorden]


Door Marianne op 16 februari 2012 17:08

Ik had hem al eerder gezien en de tranen liepen over mijn wangen, bijzonder mooi!

[Beantwoorden]


Door marijke op 16 februari 2012 17:08

Dit raakt mij ook heel erg! Het is zijn moeder als ik het goed begrijp?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 16 februari 2012 om 19:11:

Ja. Raakte mij ook zo!

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 16 februari 2012 17:08

Ik heb het filmpje al eerder gezien en ik vind ‘m inderdaad heel ontroerend. Prachtige video.

[Beantwoorden]


Door Manon op 16 februari 2012 17:08

Wat een ontroerend filmpje zeg.. Wat een schattig jochie ook, wel heel erg sneu! Jeetje..

[Beantwoorden]


Door Emily op 16 februari 2012 17:09

De tranen rollen over m’n wangen :-(

[Beantwoorden]


Door Donna op 16 februari 2012 17:18

Echt een ontroerend filmpje.

[Beantwoorden]


Door Ronne op 16 februari 2012 17:20

Kanker grijpt mij ook altijd erg aan. En dat er tegenwoordig nogal veel met het woord gegooid wordt, doet mij dan ook pijn. Vooral omdat ik het al een aantal keer levens heb zien verwoesten. Dit flimpje geeft heel goed aan hoe erg de ziekte in kan grijpen in verschillende levens. Erg mooi op een verschrikkelijk manier!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 16 februari 2012 om 19:12:

Dat snap ik heel goed. Ik heb het van dichtbij meegemaakt en het doet me geen pijn als anderen ermee schelden, maar ik vind het toch vaak dom overkomen. Dat ik denk, sta er even bij stil, je kan hier mensen mee kwetsen. Want elke keer als ik iemand er mee hoor schelden krijg ik flashbacks.

[Beantwoorden]

Sophie antwoordt op 16 februari 2012 om 19:28:

Dit heb ik nou precies hetzelfde Vera! die flashbacks. Ik heb het ook dichtbij meegemaakt, misschien wel iets té dichtbij. Ontzettend mooi filmpje!

[Beantwoorden]

Xena antwoordt op 16 februari 2012 om 21:18:

Mijn beide ouders hebben onlangs kanker gehad, mijn papa heeft het helaas niet gehaald.
Wat moedig van jou Vera dat je hier aandacht aan besteed !

[Beantwoorden]

Amy antwoordt op 16 februari 2012 om 23:09:

Jeetje Xena, daar zijn geen woorden voor.. Heel veel sterkte!

nini antwoordt op 17 februari 2012 om 16:51:

hey,
mijn vader heeft kanker ook niet overleeft
ik vind dagen zoal vandaag echt vreselijk(mijn verjaardag
) ben 14 geworden en it reminds me of al die vrelijke dingen
veel sterkte!


Door sarah op 16 februari 2012 17:22

wow.. heftig!

[Beantwoorden]


Door Rosalie op 16 februari 2012 17:26

Wat een mooi filmpje! ik word er helemaal stil van.
Kanker raakt mij ook altijd erg. Zal het misschien ook helpen al zal ik het ook op mijn blog zetten? zo veel bezoekers hebben we niet, maar misschien helpt het?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 16 februari 2012 om 19:13:

Natuurlijk! Alle beetjes helpen.

[Beantwoorden]


Door femketje op 16 februari 2012 17:37

goed dat je dit filmpje deelt! die komt wel binnen bij de meeste mensen denk ik

[Beantwoorden]


Door Anne op 16 februari 2012 17:37

Ontzettend mooi! De ziekte staat denk ik bij ontzettend veel mensen heel erg dicht bij. Heel mooi dat je dit op je blog zet, Vera! <3

[Beantwoorden]


Door Kim op 16 februari 2012 17:40

Ik kende het filmpje al, volgens mij had ik hem al eens bij Mascha gezien? Ik moest echt janken toen ik hem zat te kijken, dit onderwerp ligt ook heel dicht bij mij =[

[Beantwoorden]


Door klaartje op 16 februari 2012 17:43

moest bijna huilen, echt heel zielig!

[Beantwoorden]


Door nagelliefde op 16 februari 2012 17:46

Wat een mooie film. Het is super ontroerend en ik moest bijna huilen. :( Ik hoop dat hij heel veel views krijgt!

[Beantwoorden]


Door Teske op 16 februari 2012 17:48

Zo, je laat me even janken Veertje.

[Beantwoorden]


Door Natascha Bauwens op 16 februari 2012 17:53

Omg om van te janken :(

[Beantwoorden]


Door Marjon op 16 februari 2012 17:56

Dit raakt me echt ::(

[Beantwoorden]


Door Magda op 16 februari 2012 17:57

Ik moest echt even huilen. Ik heb hem al een keer gezien, maar het raakt me elke keer weer..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 16 februari 2012 om 19:14:

Mij ook, wil hem ook niet nog veel vaker bekijken haha.

[Beantwoorden]


Door Julie op 16 februari 2012 18:02

Wat een heftig filmpje, het grijpt je echt aan. Maar wel heel mooi gedaan

[Beantwoorden]


Door Mirte op 16 februari 2012 18:02

Wat een mooi, maar ook droevig filmpje. Mijn opa heeft het, en echt, elke keer als ik hoor dat ermee gescholden wordt word ik boos. Kwam dus ook heel hard aan toen mijn ex het naar me schreeuwde en smste.. Respectloos.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 16 februari 2012 om 19:15:

Zo hey! Respectloos kun je wel zeggen, wat een eikel :-O. Ongelooflijk…

[Beantwoorden]


Door Leonie op 16 februari 2012 18:04

Wow wat een emotioneel filmpje!! Ben er echt even stil van!!

[Beantwoorden]


Door Marieke op 16 februari 2012 18:04

Wauw, heel erg mooi filmpje. Raakt me toch wel heel erg.

[Beantwoorden]


Door Cherel op 16 februari 2012 18:05

Dit filmpje raakte me goed… Goed filmpje en goed dat je zulke dingen met de mensen deelt..

[Beantwoorden]


Door Kasia op 16 februari 2012 18:10

Zo ontroerend.
Je wil zo graag iets doen voor die mensen!
Ik ga gelijk even op hun site kijken.
Respect voor dat je dit filpje deelt!
x

[Beantwoorden]


Door Miranda op 16 februari 2012 18:17

Wat een heftige video

[Beantwoorden]


Door Yasmina op 16 februari 2012 18:18

Ohh, dit filmpje is echt zielig.. :(
Ik had m al een keertje gezien maar ik blijf hem ontroerend vinden.
Sterkte voor iedereen waarvan het onderwerp dicht bij hun ligt…

En respect voor jou Veer, dat je dit op je site zet!

Respect en Sterkte.

[Beantwoorden]


Door Esmay op 16 februari 2012 18:21

Inderdaad een ontroerend filmpje! :(

[Beantwoorden]


Door Maria Antoinette op 16 februari 2012 18:21

Goed dat je dit onder aandacht brengt. Is belangrijk!

Liefs,

Maria

[Beantwoorden]


Door Alise op 16 februari 2012 18:22

Echt goed dat je hier aandacht aan besteed, ik durf het filmpje alleen niet te kijken omdat het momenteel erg dicht bij me staat .., mijn moeder heeft het :(

[Beantwoorden]

Laura antwoordt op 16 februari 2012 om 20:43:

Sterkte liefje

[Beantwoorden]

Jen antwoordt op 16 februari 2012 om 21:15:

Veel sterkte Alise.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 16 februari 2012 om 23:03:

Heel veel sterkte, dat is heel heftig ik weet het :-( <3

[Beantwoorden]

Amy antwoordt op 16 februari 2012 om 23:10:

Heel veel sterkte!
Liefs,
Amy

[Beantwoorden]


Door Marieke op 16 februari 2012 18:29

Wat een mooi filmpje!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 16 februari 2012 18:31

…(sprakeloos)

[Beantwoorden]


Door Lovelove op 16 februari 2012 18:34

aaw ik vind het echt zo zielig.
het raakt me echt!

[Beantwoorden]


Door Jenn. op 16 februari 2012 18:56

Wat een mooi filmpje! Ik vind het heel goed, en hoop dat het ook op TV uitgezonden wordt. Ik ben mijn oma aan deze ziekte verloren, en kan zo nog wel 10 kennissen noemen bij wie kanker een einde aan hun leven maakte. Telkens wanneer ik mensen met kanker hoor schelden, of als bijvoegelijk naamwoord hoor, komt het telkens weer hard aan. Ik hoop ook dat deze mensen ooit nog gaan inzien dat het niet zomaar een leeg woord is. x

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 16 februari 2012 om 19:17:

Als het filmpje op tv zou komen zou het helemaal fantastisch zijn, maar dit is in ieder geval een begin natuurlijk.

[Beantwoorden]


Door Tinneke op 16 februari 2012 19:00

Door romy op 16 februari 2012 19:01

wauw.. je moet echt even kijken voordat je het filmpje snapt, maar de boodschap is duidelijk :)

[Beantwoorden]


Door Danielle op 16 februari 2012 19:02

Stiekem huilde ik wel eventjes.

[Beantwoorden]


Door willeke op 16 februari 2012 19:13

woow! ik huil niet snel maar hier had ik wel moeite mee..

[Beantwoorden]


Door xAmber op 16 februari 2012 19:14

okee het kan aan mij liggen maar ik snap het filmpje niet helemaal!
Dit onderwerp ligt bij mij toch ook wel een beetje gevoelig. zowel mijn oma als mijn tante hebben kanker gehad. Alleen mijn moeder nog
niet…
Veel mensen in mijn omgeving hebben familie die het heeft gehad of nog steeds heeft. Het is een verschrikkelijke ziekte waarvan sommige mensen een dood normaal woord van maken door ermee te schelden…

[Beantwoorden]

xAmber antwoordt op 16 februari 2012 om 19:17:

Ik ben er trouwens ook helemaal een beetje stil van geworden

[Beantwoorden]


Door kirsten op 16 februari 2012 19:18

aaaah echt een zielig filmpje.. er is laatst weer iemand overleden aan kanker in mijn familie! heel erg.. maar vooral als je dan mensen hoort schelden met kanker, dan kan ik echt zo boos worden! heb laatst ook tegen een jongen gezegd ( zo’n mooiboy ) je weet half niet wat het met mensen doet als je zoiets erg zegt! heb net te horen gekregen dat mn oom overleden is aan kanker.. toen waren ze wel stil! maar nu hoor ik ze wel weer schelden daar mee, onbegrijpelijk!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 16 februari 2012 om 20:31:

Pfff, mensen begrijpen het gewoon echt niet. Misschien als je ze nog eens zegt dat ze je daar pijn mee doen, en waarschijnlijk ook andere mensen (want veel mensen krijgen kanker, bijna iedereen kant wel iemand die de ziekte heeft of heeft gehad), dan ben ik benieuwd wat ze doen…

[Beantwoorden]


Door Alanah op 16 februari 2012 19:23

ik moest echt huilen. zo mooi. heb hem op facebook en hyves gezet. iedereen die met kanker scheldt, daar is gwn iets mis mee.
ik was gewoon ff stil ervan :-|

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 16 februari 2012 om 20:31:

Goed dat je het gedeeld hebt!

[Beantwoorden]


Door Sarah op 16 februari 2012 19:34

Wow, heftig….In het begin snapte ik het niet helemaal, maar het werd me al gauw duidelijk. Wat een ontzettend aangrijpend filmpje zeg…

[Beantwoorden]


Door Aranka op 16 februari 2012 19:48

Dit filmpje is echt ontzettend goed, ik weet helaas hoe het is als je moeder kanker heeft op jonge leeftijd. Gelukkig is ze er nog, maar daar heeft wel een hele lange lijdensweg aan vast gezeten. Dit filmpje heeft me diep geraakt en er moet zeker meer aandacht gegeven worden aan kanker. Ook ben ik er ontzettend op tegen als mensen schelden met kanker. Het gaat me niet om het woord maar de belevenis erachter. Ik geef eerlijk toe dat ik behoorlijk beschadigd ben door die periode en graag naar school ging om de kanker van me af te zetten, allen word er op school om die 10 minuten met kanker gescholden en dan de hele ‘hel’ weer bij me boven komt… Ik hoop echt dat er in de toekomst iets is voor kanker om het tegen te gaan of te verminderen bij de mensen, want het is echt een rotziekte.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 16 februari 2012 om 20:32:

Heftig Aranka :-( Mijn moeder heeft het ook gehad, dus ik snap wat je bedoeld. Elke keer als mensen ermee schelden moet ik er ook weer aan denken.

[Beantwoorden]


Door Dhini op 16 februari 2012 19:49

wat mooi filmpje. Ik word stil van

[Beantwoorden]


Door Cynthiiaa op 16 februari 2012 19:53

Het is echt een heel zielig filmpje, ergens moest ik wel lachen, omdat hij de mascara in zijn mond doet, labello op zijn voorhoofd, echt een kind. :) Maar de boodschap erachter is zo heftig, ook dat hij zijn moeders pruik op doet, so sad.

[Beantwoorden]


Door Debora op 16 februari 2012 20:05

Door Jessica op 16 februari 2012 20:07

Oei, dit komt hard aan! :-(
Ik weet sinds 3 weken dat mijn moeder borstkanker heeft, kwaadaardig. Heel mooi filmpje is het..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 16 februari 2012 om 20:32:

Shit, sterkte <3

[Beantwoorden]

Lysanne antwoordt op 16 februari 2012 om 21:47:

Mijn moeder heeft het ook gehad, een paar jaar geleden.
Zij heeft het ook gered met bestraling en chemo.
Geef de moed niet op, blijf vertrouwen hebben.
Sterkte! <3

[Beantwoorden]

Xena antwoordt op 16 februari 2012 om 21:20:

Heeft mijn moeder vorig jaar gehad. Als het jou een beetje kan helpen : ze is er met chemotherapie en bestralingen vanaf geraakt en nu gaat elke dag beter en beter.
Sterkte x

[Beantwoorden]


Door Iris op 16 februari 2012 20:09

Wow. Daar wordt je stil van.

[Beantwoorden]


Door emily op 16 februari 2012 20:10

Jemig, kippenvel..

[Beantwoorden]


Door Sanne op 16 februari 2012 20:17

Hoi vera! Ik vind het echt een mooi filmpje. Ik heb alleen nog een vraagje voor je,
Kun je misschien een filmpje opnemen met wat gewoon het beste is als je een onzuivere huid, of velletjes of wat dan ook wil voorkomen want ik weet nou niet (met mijn gemengde huid) of ik dagcreme en nachtcreme moet opsmeren omdat ik dan denk dat daar mijn huid vet van wordt en bij al die simpele dingetjes twijfel ik soms nog. Ik hoef niet perse echt producten te horen want ik heb er niet veel last van hoor maar gewoon hoe je je huid moet verzorgen zegmaar haha. Liefs

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 16 februari 2012 om 20:33:

Ik schrijf je idee op :-)

[Beantwoorden]


Door lonneke op 16 februari 2012 20:26

wat een ontroerend filmpje! ;'(
mijn zus is overleden aan kanker toen ik 3 was.. ik heb het er soms nog heel moeilijk mee. want ik kan mij haar zo goed herrinneren.
ik heb een motto ;
gebeurtenissen zullen verdwijnen,
maar herinneringen blijven schijnen.
in de zonnestralen van de dag,.
weet ik dat ik je nooit vergeten mag
liefs lonneke

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 16 februari 2012 om 20:34:

Wow, dat kan ik mee voorstellen. Dat lijkt me erg heftig. Moet wel even slikken van je comment…

[Beantwoorden]

Laura antwoordt op 16 februari 2012 om 20:46:

wauw wat een ontzettend mooi motto! nu rollen de tranen echt over mn wangen, zo erg dat mensen zulke dingen moeten meemaken!

[Beantwoorden]


Door Mariette op 16 februari 2012 20:36

Echt een prachtig filmpje, zo zielig!

Liefs, Mariette

[Beantwoorden]


Door Wendy op 16 februari 2012 20:37

Vera, wat ontzettend goed dat je hier aandacht aan besteed. Kan er even niks meer over zeggen dan dat, dikke pluim hiervoor. <3

[Beantwoorden]


Door Joyce op 16 februari 2012 20:48

heel erg heftig, goed dat je hier aandacht aan besteed. Heel erg zielig.<3

[Beantwoorden]


Door Silkee op 16 februari 2012 20:49

Hee Vera,
Ik laat eigenlijk nooit comments achter, maar nu moest ik wel. Dankjewel dat je hiereen artikel aan geweid hebt, dat zet me aan het denken. Ik vind het altijd heel moeilijk om aan te denken, maar het is wel goed om er bij stil te staan. Het liefst stop ik het heel diep weg, maar dat is nie goed. Mijn tante en opa hebben he beide gehad, alleen mijn opa is er aan overleden (dit was voor mijn geboorte). Bij mijn tante is het wel goed afgelopen, maar nog steeds is het erg moeilijk.
Dankjewel voor dit artikel!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 16 februari 2012 om 23:04:

Dat snap ik, het is ook een heel moeilijk onderwerp en wat je zegt over wegstoppen snap ik helemaal. Probeer er toch over te praten met mensen die je vertrouwt, dat kan onwijs opluchten.

[Beantwoorden]


Door Nicky op 16 februari 2012 20:49

Ik heb het ook van dichtbij moeten aanschouwen en het is geen pretje. Dit filmpje raakte me dan ook diep! Ik ga het proberen delen op facebook en andere kanalen. Ik ben hier eventjes echt niet goed van!

[Beantwoorden]


Door Lois op 16 februari 2012 21:00

Ahh, wat een filmpje.
Het onderwerp ligt mij ook heel gevoelig, ik vind het moeilijk om erover te praten.
xxxxx

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 16 februari 2012 21:02

Ik heb dit filmpje al een tijdje geleden ook al gezien, maar elke keer raakt het me. De tranen rollen weer over me wangen. Mijn moeder en vader hebben allebei kanker gehad. Waarbij mijn moeder het overleefde, maar mijn vader het niet heeft gehaald. Mijn vader is anderhalve maand geleden net voor kerst begraven.
Het is gewoon niet te beseffen hoe zo´n ziekte iemands leven kan verwoesten.

Vera; wat voor kanker heeft je moeder gehad? Gelukkig heeft zij het wel overleeft.

[Beantwoorden]

Marjolein antwoordt op 16 februari 2012 om 21:03:

Geen anderhalve maand, maar 2 maanden.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 16 februari 2012 om 23:06:

Wat ontzettend erg, ik word er stil van. Hopelijk komen jij en je familie door deze zware tijd heen <3

Mijn ouders hebben ook allebei kanker gehad, net als mijn opa. Mijn vader heel jong als kind, mijn opa rond mijn 11de (leukemie, is er aan overleden) en daarna mijn moeder borstkanker. Die is helemaal genezen, maar de angst blijft.

Heel erg veel sterkte Marjolein.

[Beantwoorden]


Door Dewi op 16 februari 2012 21:09

Ow wat zielig voor dat jongetje ik snapte het eerst niet echt maar toen die vader en oma naar boven kwamen begreep ik hem. Toen schrok ik eigenlijk wel een beetje…

[Beantwoorden]


Door Paola op 16 februari 2012 21:22

Ik kende het filmpje al! Echt heel ontroerend..

[Beantwoorden]


Door Laura op 16 februari 2012 21:36

wauw, goed dat je hier aandacht aan besteed.. ik moest ff slikken van de video

[Beantwoorden]


Door Mieke op 16 februari 2012 21:41

Ik heb zelf nooit kanker van dichtbij meegemaakt, maar dit filmpje raakt me echt.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 16 februari 2012 21:58

Ik kan echt slecht tegen zulke filmpjes, dan wil ik gelijk 263763828 euro storten… Gelukkig heeft nog nooit iemand die dicht bij me staat kanker gehad, maar het raakt me altijd wel. Mijn exvriendje scheldt ook wel eens met kanker, en daar kan ik nooit zo goed tegen. Ik snap het niet, hij was zo’n lieve jongen, hoe kun je dan zo respectloos zijn? Ik ga het filmpje wel delen via de social media, alle beetjes helpen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 16 februari 2012 om 23:06:

Ik ken het, vriendinnen van mij doen het ook. Kan ik me mateloos aan irriteren…

[Beantwoorden]


Door Ariane op 16 februari 2012 22:00

Volgens mij had ik dit filmpje al eens gezien. Het raakt je zo erg, heel bijzonder.

[Beantwoorden]


Door xMarteee op 16 februari 2012 22:16

Heel goed dat je hier toch aandacht aan besteedt!

[Beantwoorden]


Door Shira op 16 februari 2012 23:02

Heey,
Dat filmpje is echt zielig..
Soms hoor ik kinderen schelden met dat woord en dan denk ik echt van het is wel een ziekte en het kan heel veel mensen heel erg zeer doen.. Ik vind het niet normaal als kinderen gewoon gaan schelden met zo’n ziekte..
Zal het helpen als ik dit ook op mijn blog plaats? Ik heb volgens mij nog niet zo heel veel bezoekers..
Xxx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 16 februari 2012 om 23:08:

Natuurlijk! Alle beetjes helpen

[Beantwoorden]


Door Amy op 16 februari 2012 23:17

Ik heb het filmpje al eerder gezien en zat echt met tranen in mijn ogen.. Helaas heb ik mijn lieve opa en oma kort na elkaar moeten verliezen aan kanker, echt een vreselijke ziekte! Jeetje Vera, wat erg, wordt er stil van.. Kan me voorstellen dat de angst blijft, maar gelukkig zijn je ouders nu kanker vrij! <3

X

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 februari 2012 om 09:08:

:-( Zo vlak na elkaar ook, heftig. En ja, die angst blijft. Maar ik denk dat veel mensen er bang voor zijn aangezien kanker zovaak voorkomt…

[Beantwoorden]


Door Lara op 16 februari 2012 23:27

wow.. wat een goed filmpje. Het raakt me echt heel erg. Mijn schoonmoeder heeft dinsdag haar eerste Chemo gehad en die is erg tegengevallen, ze moet er nog acht en terwijl ze zo positief begon, zo negatief staat ze er nu in. Het filmpje is ook zo herkenbaar, een pruik en uiterlijk zijn voor iemand met kanker, tenminste mijn schoonmoeder, heel belangrijk. Dat Tommie de pruik opzette brak mij daarom ook.
Super dat je dit met ons deelt Vera!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 februari 2012 om 09:09:

Heftig, heel veel sterkte voor je schoonmoeder :-( Hopelijk komt ze er na de nare chemo weer helemaal bovenop.

[Beantwoorden]


Door Sanne op 16 februari 2012 23:48

Mooi filmpje, voor iedereen hier heel veel liefs <3

[Beantwoorden]


Door Christianna op 17 februari 2012 00:17

Vorig jaar augustus m’n beste vriendin verloren aan kanker… Mis haar nog elke dag. Goed dat je hier aandacht aan besteed Vera :) En er zijn ook heel veel hoopvolle verhalen vergeet dat nooit!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 februari 2012 om 09:08:

Jemig, wat erg!! :-( Sterkte, dat moet heel zwaar zijn.

[Beantwoorden]


Door Lois op 17 februari 2012 01:00

Wauw, wat een mooi {op een rot manier} filmpje! doet echt iets met je..

[Beantwoorden]


Door Laura op 17 februari 2012 09:32

Wauw, kanker staat op dit moment hééél dichtbij me, en dit raakte me echt.

[Beantwoorden]


Door Xandra op 17 februari 2012 09:42

Wow. Heel heftig, maar heel mooi. Prachtig filmpje. Ik las net al dat iemand zei dat het op tv zou moeten komen en dat lijkt me ook, trekt een veel groter publiek en dat is zeker nodig.

[Beantwoorden]


Door Lisa op 17 februari 2012 09:51

Het is een vreselijke ziekte.. Ik ken ook meerdere mensen die er aan overleden zijn. Mensen die hiermee schelden hebben duidelijk geen ervaringen op emotioneel gebied denk ik zo.

[Beantwoorden]


Door Femke op 17 februari 2012 11:42

Ik maar denken: ik ga toch niet huilen…zit ik hier met dikke tranen in mijn ogen. :X Wat een mooi filmpje zeg!

[Beantwoorden]

Anoniem antwoordt op 17 februari 2012 om 13:11:

Ik ook!
Helemaal mee eens!

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 17 februari 2012 12:11

Snapte het filmpje eerst niet helemaal, daarna wel.. Zou toch fijn zijn als er meer onderzoek naar gedaan kon worden. Heb het helaas ook van dichtbij meegemaakt en loop zelf misschien ook de kans om kanker te krijgen. Dit nieuws weten we pas sinds een maand, toen we hoorden dat mijn moeder een genmutatie heeft, waardoor ik 50% kans heb ook dat gen te hebben. Over paar jaar begin ik met preventieve onderzoeken, lijkt zo ver weg maar toch dichtbij. Denk er liever niet aan. Thanks anyway dat je er aandacht aan besteed Vera!

[Beantwoorden]

Mirjam antwoordt op 17 februari 2012 om 17:24:

Wow, wat heftig! Heel veel sterkte meid! Ik hoop echt heel erg dat er heel veel geld binnenkomt voor onderzoeken:)

[Beantwoorden]


Door Katja op 17 februari 2012 13:01

Pas toen de vader binnen kwam drong het tot mij door wat er speelde. Ik heb wel een paar traantjes gelaten en kippenvel kwam er in overvloed. Mooi, maar ontroerend filmpje.

[Beantwoorden]


Door lin op 17 februari 2012 15:30

Ahh jezus, nu moet ik huilen. Mooi gemaakt..

[Beantwoorden]


Door Hilde op 17 februari 2012 15:52

Jezus, wat een mooi filmpje.
Weer een reden waarom ik mijn boek over deze verschrikkelijke ziekte wil afschrijven, jammer genoeg zit het niet mee…

[Beantwoorden]

Hilde antwoordt op 17 februari 2012 om 15:58:

Daarbij Vera, wil ik nog heel even zeggen dat ik zo’n ontzettend sterke meid vind, want het is zo logisch dat die angst blijft. Maar geloof me meid, jij komt overal bovenop!

[Beantwoorden]


Door Sharon op 17 februari 2012 16:03

Echt een mooi filmpje! Kanker is ook een vreselijke rotziekte, ik kan me zo boos maken wanneer mensen daarmee schelden. Heb er zelf m’n opa aan verloren en mijn tante is ook al met haar tweede chemo bezig, it sucks..

[Beantwoorden]


Door isa op 17 februari 2012 16:59

mijn oma heeft borstkanker gehad. van dit filmpje word ik wel stil. ik dacht dat dat meisje op de foto zijn zus was..

[Beantwoorden]


Door Evenzondernaam op 17 februari 2012 17:04

Mooi dat je hier aandacht aan besteed. Ik reageer eigenlijk bijna nooit maar vind dit wel een mooi moment op dat wel te doen. Ik ken ook te veel mensen die aan kanker zijn overleden. In de familie en ook daar buiten. Het blijft heftig. Soms begrijp ik gewoon niet hoe dit anno 2012 nog kan. Bestaan er nog mensen die niemand kennen die kanker heeft, of heeft gehad? Volgens mij niet. Ik kan er soms met mijn hoofd niet bij dat er zo veel mensen dood gaan aan kanker. En je kan er zo weinig tegen doen.
Volgende maand is er bij een ‘lokale kroeg’ hier in de buurt een actie. Ze gaan een soort sponsorloop doen om geld op te halen voor het kanker fonds. Ze gaan een rit doen van 12 uur. Mijn vriend doe mee en we gaan samen op zoeken naar bedrijven en dergelijke die hier geld in willen steken. Ik hoop zo dat er ontzettend veel geld opgehaald wordt.
Ik wil hier eigenlijk nog veel meer over zeggen, maar ik heb er geen woorden voor. Ik zou willen dat het stopte. Dat er geen kanker meer was. Dat ik mijn familie leden niet was kwijt geraakt. Maar het kan niet. Ik hoop dat er ooit iets tegen komt. En tot die tijd moeten wij allemaal helpen. Doe mee aan een actie, stort geld of weet ik het. Laat je ‘stem’ niet verloren gaan.

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 17 februari 2012 17:22

Wauw, dit filmpje schud je wel even wakker..

Ken je ook die posters van stichting ALS? Het is natuurlijk wat anders dan kanker, maar die posters vind ik ook onwijs confronterend. Dat is dit filmpje ook. Het is mooi, maar ook confronterend…

[Beantwoorden]


Door Carmen op 17 februari 2012 17:31

wauw dit raakt me serieus. geen woorden voor eigenlijk.

[Beantwoorden]


Door anne op 17 februari 2012 18:21

ik heb dit filmpje al een keer eerder gezien, maar ik snapte het niet. nu ik hem nog een keer zie snap ik hem wel. meteen tranen in mn ogen, zo zielig!

[Beantwoorden]


Door Jasmijn op 17 februari 2012 18:40

Wauw, wat een schattig filmpje! Echt ontroerend..

[Beantwoorden]


Door laurien op 17 februari 2012 19:12

mijn opa heeft kanker ook niet overleefd, binnen 6 dagen was het afgelopen :(
maar opa was al 74 (niet heel oud, maar ouder dan die moeder was ) dus het is wel echt zielig voor het jongetje :(

[Beantwoorden]


Door Ester op 17 februari 2012 19:46

Inderdaad een ontroerend filmpje. Ook ik heb vaak wat moeite met het onderwerp omdat twee mensen uit mijn naaste familie eraan overleden zijn en ik er bang voor ben.

[Beantwoorden]


Door Romee op 17 februari 2012 20:28

Pff, brok ik mn keel bij dit filmpje. Heel goed dat er aandacht aan word besteed! Ik hoop ook echt dat dit op tv komt. Wat erg al die verhalen van familie en gezinsleden die dit hebben of hebben gehad :-( Heel veel sterkte! x

[Beantwoorden]


Door Eva op 17 februari 2012 20:32

Ik moet dan echt aan mezelf denken.. … mijn moeder is overleden toen ik 1 was en ik was altijd met haar make-up bezig. dit onderwerp is bij mij echt super gevoelig.
Echt goed dat je er aandacht aan schenkt!

Xx

[Beantwoorden]


Door Diede op 18 februari 2012 11:58

Ik heb met heel de famillie huilend voor de computer gezeten. zó mooi!

[Beantwoorden]


Door Naomi op 18 februari 2012 12:55

Door emma op 18 februari 2012 16:34

kippenvel! Echt, zeker in combinatie met alle heftige verhalen die je dan leest in de comments! Ook in mijn omgeving waren er heel wat slachtoffers door die rotziekte & hiermee schelden is gewoon niet oke!
Wel top dat je hier aandacht aan besteed!!

[Beantwoorden]


Door Hooded Hombre | Short films you'll Like! op 18 februari 2012 16:39

[…] (typeof(addthis_share) == "undefined"){ addthis_share = [];}Vera Camilla wrote a great article about “Tommie” and the National Foundation Against Cancer. Click […]


Door Lenneke op 18 februari 2012 18:12

Ik heb hem zojuist ook gedeeld op mijn website. Ontzettend tof van je dat je de moeite hebt genomen om hier een post aan te wijden. :)

[Beantwoorden]


Door Josephine op 18 februari 2012 21:23

Mooi filmpje :(

[Beantwoorden]


Door Anna op 19 februari 2012 10:58

Ik kreeg tranen in m’n ogen toen ik dit filmpje zag :(

[Beantwoorden]


Door Kim op 19 februari 2012 13:10

Wat een prachtig filmpje. ‘Toevallig’ ga ik straks naar een vriendin, die afgelopen week te horen heeft gekregen dat haar vader opnieuw een hersentumor heeft (kwaadaardig). Het ziet er niet best uit.

Wat goed dat je hier aandacht aan besteed, Vera!

[Beantwoorden]


Door Claudia op 19 februari 2012 16:25

ontroerend filmpje! … sprakeloos…

[Beantwoorden]


Door kirsten op 19 februari 2012 19:20

Erg ontroerend filmpje!
Dit raakt me toch wel hoor…
Een verre tante van mij is ook aan kanker overleden, het is nu wel al een paar jaar geleden maar dit is toch wel iets dat je niet snel zult vergeten…
Dit jongetje in het filmpje doet me erg aan haar zoontje denken, toen was ie ook zo 6 à 7 jaar.
Mooi filmpje <3

[Beantwoorden]


Door Julia... op 20 februari 2012 22:11

ach wat zielig, ik krijg er kippenvel van :-(

[Beantwoorden]


Door Nini op 20 februari 2012 22:45

Ik heb het filmpjes nog niet Durven kijken, mijn vader us namelijk twee jaar geleden overleden aan kanker (hersentumor) nou moet ik weer denken aan al die epileptische aanvallen en dat hij de dag voor mijn verjaardag weer naar het ziekenhuis werd gebracht met dubbele longontsteking . Ik kon hem helemaal aan het eind van de gang hele enge geluiden horen maken om maar een beetje licht binnen te krijgen, ik word alweer misselijk als ik eraan denk
Altijd die angst als de telefoon ging. Midden in de nacht wakker gemaakt worden omdat hij het niet ging halen snel naar het verpleeghuis gereden om afscheid te nemen.
Ikmoetnogsteeds elke dag langs dat verpleeghuis rijden
Inmiddels ben ik 13 en is het alweer 2 jaar geleden het doet nogsteeds pijn ……

Xxxxxgoed dat je hier aandacht aan besteed

[Beantwoorden]


Door Nannick op 22 februari 2012 10:31

Wat een prachtig filmpje! Volgens mij raakt het echt veel mensen <3

[Beantwoorden]


Door Almaa op 23 februari 2012 16:33

Vreselijk..

maar even wat anders, die jongen stopt mascara in zijn mond?

[Beantwoorden]