Wie winnen er Wraak? De 5 winnaressen.

Keurige meisjes veranderen in wraaklustige beesten bij de gedachten dat hun ex-vriendje ze compleet voor schut zet op het internet. 1,5 week geleden vroeg ik jullie wat je zou doen als je hoofdrolspeelster Frederique uit het nieuwe boek Wraak, was en je ex Sven (een populaire vlogger op YouTube) je voor schut heeft gezet in een video. Natuurlijk niet voor niets, want de 5 leukste wraakacties winnen een exemplaar van het boek!

Photobucket

Ga er even rustig voor zitten, pak een mok opgewarmde chocomelk erbij, gooi wat pepernoten in een schaal en lees de geweldige wraakacties van de vijf winnaressen. Ontvoeringen en opsluitingen… Van sommige reacties schrok ik wel een beetje. Het hoofdje van zijn lievelings teddybeer eraf zagen? Hmm… Gelukkig kwamen er een boel leuke en creatieve inzendingen binnen, ik heb ze allemaal met plezier gelezen.

Photobucket

Chaloe:
Ik pakte mijn mobiel uit m’n zak en zocht een geluidsopname, maar niks kon ik gebruiken om Sven terug te pakken.. Helemaal niks, stomme trut. Had je maar niet zo stom moeten zijn zo’n foto van jezelf te laten maken.. “Frederique! Wat heb jij een lekker lichaam zeg.. Kom je een keertje mee naar mijn huis? Gaan we samen nog een paar van die leuke foto’s maken..” Roept een jongen me na, “Thanks but no thanks,” zei ik met een schaapachtig lachje. “Hee schatje, ik wist niet dat je van die leuke spelletjes hield, zin om een game met me te spelen?” Ik wist dat ik ze allemaal moest negeren, maar toch lukte het me niet, de reacties raakten me te erg. “Ben voorlopig uitgespeeld, game ze!” Terwijl ik stevig doorstap en per ongeluk op het knopje “opnemen” druk struikel ik over een been en val vol op mijn gezicht. Het is het achtste uur en iedereen is al bijna weg, naar huis natuurlijk. Ik kijk omhoog: Sven. “Heb je al een beetje spijt van je daden?” Zegt hij met een sluw lachje. “Welke daden?” sis ik hem toe, “jij..” “Jij hebt me gedumpt, gedumpt. En ik wilde wraak, en wraak heb ik gekregen en weet je wat? Ik zal doorgaan, net zo lang totdat jij je zo rot voelt dat je me zal smeken weer verkering met je te nemen..” “Is dat soms wat je wilt? Weer verkering met mij?” “Jij weet best wat ik wil Frederique, en ik zal het krijgen ook.” “Dat had je gedacht..” “Of je neemt met mij, of ik maak je kapot, wat is hierop jouw antwoord?” Voordat hij nog wat kon zeggen stopte ik de geluidsopname, sloeg ik hem op en liep ik snel weg; naar mijn fiets.

Toen ik de volgende dag op school kwam werd ik, natuurlijk, weer nagewezen door smoezende mensen. Toen de bel ging voor het eerste uur liep ik het klaslokaal binnen. Ik liep naar de leraar toe en vroeg hem: “Meneer, mag ik de klas alstublieft wat laten horen?” Hij stemde toe en ik haalde een memory-stickje uit mijn tas, de geluidsopname had ik opgeslagen en deze zal ik nu laten horen aan de hele klas.
“Sven, kun jij eventjes naar voren komen?” Sven liep arrogant naar voren en keek me met zijn ogen halfdicht aan. “Wat is dit?” Siste hij. Maar hij kreeg geen antwoord.

Tijdens het horen van de geluidsopname werd Sven steeds witter en de klas steeds stiller.

“En, Sven, wat is hierop jouw antwoord?”

Eva
Ik zou in een nacht dat hij alleen is langs het badkamer-raampje naar binnen gaan in zijn huis. In zijn badkamer pak ik mijn rugzak met alle voorbereidingen erin. Ik pak pindakaas. Ik smeer de wcbril + badrand onder.

Dan pak ik het volgende, mijn eendenkostuum. Ik trek het aan, loop naar zijn slaapkamerdeur en ga klaarstaan. In mijn gedacht tel ik tot drie en weet dat ik heb zó hard ga pakken. Nog even moet ik in mezelf lachen, wie heeft er nou ook een EENDENangst !! Dan ben ik weer gefocust en bedenk ik me dat ik als ik binnenkom ook maar gelijk moet kijken waar zijn goudvis staat. Nu gaat het gebeuren. Ik ga. 3, 2, 1..

Ik ren zijn kamer binnen, ga op zijn bed staan om vervolgens luid kwakend te gaan springen. Daarna pak ik uit de zak van het eendenkostuum een touw. Nou ja, touwtje. Ik loop naar de vissenkom en na 4x naar het glibberige diertje te graaien heb ik hem. Ik bind het touwtje om hem heen en zeg ondertussen tegen de vis dat hij dit niet te persoonlijk moet opvatten. Sven is ondertussen op me afgelopen maar de snelle, fitte ik ren naar zijn raam. Ik hang het touwtje met de vis naar buiten. Daar bungelt hij dan. Ik zie een man met een hond vanaf de straat een béetje vreemd kijken, maar ik bedenk me dat ik me niet moet laten afleiden. ”OF je haalt het filmpje van youtube OF ik laat je vis vallen !!” schreeuw ik. Ik zie Sven angstig kijken en hij pakt zijn iPhone. Hij gaat naar youtube en verwijdert de video. ”Niet Klaas!” gilt hij met een raar piepstemmetje. Zou dat komen van bangheid of omdat hij net wakker is? ‘Niet af laten leiden, Frederique !’ denk ik bij mezelf. Sven zegt dat hij de video heeft verwijdert en vraagt of ik weg wil gaan. Ik geef hem het touwtje met de vis, die er ondertussen wel heel benauwd uitziet. Ik wil zijn kamer uitlopen maar bedenk me. Ik pak mijn telefoon en zet hem op opnemen. ”Vind je me niet sexy in dit eendenkostuum?” vraag ik. ”Jawel hoor” zegt Sven. ”Zeg dat je nog nooit zo’n sexy eendje hebt gezien,” zeg ik, ander gooi ik die vis van je alsnóg uit het raam hoor !!” ”Ik heb nog nooooit zó’n sexy eendje gezien” zegt Sven. Nu ben ik tevreden en besluit het gelijk maar even te uploaden. Ik loop naar de badkamer om weer te vertrekken.

Midden in de badkamer blijf ik even staan. Wat ruik ik? Het lijkt wel.. Pindakaas? Zonder er verder bij na te denken dat ik dat zelf heb gedaan, verlaat ik het huis weer op dezelfde manier als ik binnen ben gekomen.

Lotte
Ik zou een lange lijst maken met alles wat stom aan Sven is. Alle rare trekjes, vieze gewoontes, kinderachtige dingen in zijn kamer, die ene pukkel die hij toen had, zijn lelijke schoenen of T-shirt… noem maar op. Alles moet op die lijst! Bij de lijst zou ik de meest oncharmante foto van Sven plaatsen en dit vervolgens zo vaak mogelijk uitprinten. Ik zou de lijst + foto overal ophangen: op school, in zijn stad/dorp, op zijn sportvereniging, OVERAL waar mensen hem kennen en waar hij komt. Heerlijk!

Eline
Ik zou het boek echt heel graag winnen. Daarom twee ideeën; al is plan A een stuk leuker en verrassender dan plan B.

Plan A: Ik zou een fotoshoot laten doen van mezelf (en ook een paar foto’s met mijn vrienden) en alleen die prachtige foto’s, waarop ik natuurlijk ook heel lief overkom, op mijn hyves-pagina zetten. Dan zien hij en alle mensen die op de link klikken wat voor sukkel Sven is dat hij het uitgemaakt heeft met zo’n geweldige meid.

Op school kleed ik me meer verzorgd dan voorheen, natuurlijk wel een beetje stoer, en doe ik zelfverzekerd (maar wel op een lieve manier) zodat iedereen ziet dat ik eigenlijk alleen maar opgeknapt ben van deze break-up. “Met regelrechte wraak haal ik alleen mezelf maar naar beneden, dit werkt veel beter!” houd ik mezelf voor.

Plan B: Ik zou de link van mijn hyves 5x per dag veranderen, zodat het voor hem onmogelijk is om de link van youtube naar mijn hyves kloppend te houden. En natuurlijk ook even mijn hyves afschermen, zodat alleen vrienden er nog bij kunnen komen. En misschien is een mail naar youtube, om misbruik aan te kaarten ook wel een goed idee!

Xenia
Hmm, ik zou een paar vriendinnen optrommelen en een kleine wraak actie samen bedenken. Eerst moest ik denken aan gewoon een grote gênante foto van hem heel groot in de school/of op een plaats waar hij vaak komt op te hangen. Maar misschien is dat een beetje een copyright actie van Sven, dus zou ik hem op een blind date sturen (omdat hij dus gezegd heeft in het filmpje dat hij weer vrijgezel is) maar dan eigenlijk zoiets als het programma op MTV ‘Disaster Date’ echt een vriendin als blind date sturen (hij moet haar niet kennen) en dat zij zich dan ontzettend irritant en vervelend gaat gedragen. En echt uit de hand gaat lopen en dat met een verborgen camera opnemen.

Chaloe, Eva, Lotte, Eline en Xenia: Gefeliciteerd! Het boek komt zo snel mogelijk naar jullie toe. Heb je niet gewonnen, dan kun je het boek van Daniëlle Bakhuis natuurlijk gewoon kopen bij de bekende boekwinkels.


Reacties

Door laurea op 28 november 2011 16:14

gefeliciteerd

[Beantwoorden]


Door Noore op 28 november 2011 16:33

heei
Het is zeker terecht dat deze meiden hebben gewonnen!:D
Hele leuke ideen , ik zal ze zeker onthouden voor als ik ze een keer nodig heb…
Xx

[Beantwoorden]


Door Irma op 28 november 2011 16:36

omg, in mijn reactie had ik het ook over een Disaster Date :-(

[Beantwoorden]


Door Manon op 28 november 2011 16:36

Heeel leuk geschreven allemaal!
gefeliciteerd & veel leesplezier! ;p

[Beantwoorden]


Door Brechtje op 28 november 2011 16:45

Ik vind het verhaal van Chaloe heel erg leuk! Gefeliciteerd allemaal! :)

[Beantwoorden]


Door Rosalie op 28 november 2011 16:52

Leuk geschreven !

[Beantwoorden]


Door Tasja op 28 november 2011 16:57

Haha met plezier gelezen :p
Erg leuke ideeën! Vooral die van Chaloe was nice :)

[Beantwoorden]


Door Ariane op 28 november 2011 17:01

Gefeliciteerd! Het is niet mijn type boek, dus ik had niet meegedaan.

[Beantwoorden]


Door Anne op 28 november 2011 17:13

gefeliciteerd allemaal!

[Beantwoorden]


Door nadieh op 28 november 2011 17:14

heb dit boek gelezen en ik had hem binnen 2 dagen uit zo spannend

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 november 2011 om 18:07:

Haha, ik heb hem in ongeveer 4 dagen gelezen ^^)

[Beantwoorden]


Door Maud op 28 november 2011 17:21

hoe verzin je het , EENDENANGST. moest echt erom lachen haha ! ik vond ze allemaal super goed !

[Beantwoorden]


Door Maud op 28 november 2011 17:22

en allemaal gefeliciteerd natuurlijk :D

[Beantwoorden]


Door Lois op 28 november 2011 17:39

Leuke verhalen!
Die van Chaloe is echt heel goed, haha!
Gefeliciteerd allemaal! :wave:
xxxxx

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 28 november 2011 17:49

Gefeliciteerd winnaars! Allemaal heel erg terecht. :)

[Beantwoorden]


Door Yara op 28 november 2011 18:10

wauw, wat een leuke verhalen allemaal (love)
die van Chaloe vind ik echt geweldig!
gefeliciteerd iedereen^^

liefs, xx

[Beantwoorden]


Door charile op 28 november 2011 18:25

Gefeliciteerd allemaal!

[Beantwoorden]


Door Jill op 28 november 2011 18:42

gefeliciteerd girlssss!

[Beantwoorden]


Door Xenia Stoffels op 28 november 2011 18:43

Jeej :’D

[Beantwoorden]


Door Christel op 28 november 2011 18:51

Gefeliciteerd! Veel lees plezier.

[Beantwoorden]


Door baaaabke op 28 november 2011 18:54

gefeliciteerd!
lijkt me wel een gaaf boek.

[Beantwoorden]


Door Paola op 28 november 2011 18:57

Gefeliciteerd!

[Beantwoorden]


Door Niva op 28 november 2011 19:06

Wat een leuke ideeën!
Wie weet heb ik het ooit nodig, dus zal het onthouden ;)
<3 niev.

[Beantwoorden]


Door kirst op 28 november 2011 19:27

Van harte gefeliciteerd!!! Originele terugpakacties ;-)

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 28 november 2011 19:34

Ah yessss, wat superleuk dat ik een van de winnaressen ben! Jippie! Ook gefeliciteerd aan de andere meiden die gewonnen hebben, natuurlijk :)

[Beantwoorden]


Door my life in beauty op 28 november 2011 19:38

haha hele leuke ideeen:P

[Beantwoorden]


Door Jamilla op 28 november 2011 19:54

Hahaha omg wat een verhalen. “wat is hierop jouw antwoord?” hahaha dat klinkt echt alsof als een trouwplechtigheid . En een eendenpak en een vis aan een touwtje? :wtf: wel heel grappig hahaha!

[Beantwoorden]


Door emmaly op 28 november 2011 20:43

wat een grappige verhalen haha!

[Beantwoorden]


Door Miranda op 28 november 2011 20:44

wat een leuke verhalen:D Van harte meiden;D

[Beantwoorden]


Door Fleur op 28 november 2011 21:21

Ik vind die met de vis het leukst! :D
Echt leuke verhalen en ze hebben terecht gewonnen!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 29 november 2011 02:27

Gefeliciteerd aan de winnaars :D Heel veel leesplezier ^_^

[Beantwoorden]


Door Tessa op 29 november 2011 09:35

Ik vond het verhaal met de vis zielig. :o Gefeliciteerd winnaars!

[Beantwoorden]


Door Chaloe op 29 november 2011 16:42

JIPPIEE:D super leuk! En bedankt voor de complimentjes iedereen:) en de rest ook gefeliciteerd!
Moet ik mijn adres ook nog sturen of had ik dat al gedaan? Ik weet het niet meer haha…
Liefsxxx

[Beantwoorden]


Door xx_Patries_xx op 29 november 2011 17:00

Gefeliciteerd meiden!

[Beantwoorden]


Door Ilse op 29 november 2011 17:53

Dat verhaal van Eva is echt goed bedacht haha :D

[Beantwoorden]


Door Defne op 29 november 2011 18:15

ik vind ze allemaal echt goed!, maar de eerste vond ik echt het best (:

[Beantwoorden]


Door Danielle op 29 november 2011 20:08

Meiden! Wat zijn jullie supergoed!! Ik word hier helemaal blij van… Jullie stukjes gaan zeker mijn inspiratie-prikbord op :yes:

[Beantwoorden]

Chaloe antwoordt op 30 november 2011 om 17:18:

Super leuk! (A)
Ik wil trouwens best wel een boek met jou maken hoor… haha..!

[Beantwoorden]


Door Eva op 29 november 2011 21:40

Waahhh, wat leuk!!

Moet je mijn adres nog hebben ?
Of weet je dat al ? (ik zou niet weten hoe, haha)

De andere meiden ook gefeliciteerd !
xx

[Beantwoorden]


Door julia op 30 november 2011 20:02

het is echt heel grappig!
na dt ik dit artikel las nam mijn moeder dit boek mee
van de bieb hahaha het is echt een super boek!
xx

[Beantwoorden]


Door Eline op 30 november 2011 22:11

Ik heb gewonnen :D <3

Andere winnaressen; hele leuke stukjes! Jullie verdienen het echt!

[Beantwoorden]


Door kirsten op 2 december 2011 19:47

Allemaal leuk geschreven & gefelici! ^^)

[Beantwoorden]