Twitter Question #44

Ik koop op 101 plekken make-up. Online, bij de drogist, de parfumerie en als ik het bij wijze van spreken nog bij de supermarkt tegenkom neem ik het mee. Elke winkel heeft zijn eigen assortiment aan producten, personeel, inrichting en stijl. Online shoppen is lekker anoniem en je hebt geen last van verkoopsters die vragen of je hulp nodig hebt, maar in een mooie parfumerie krijg je een luxe gevoel en is er personeel wat je kan helpen bij je keuze. Waar shop je het liefst make-up en welke winkel sla je over?

Photobucket

Photobucket
Uit de tweets bleek het maar weer, wij vrouwen zijn erg gevoelig voor sfeer. Voelen wij ons ongemakkelijk in een winkel, dan komen we er niet meer. Jarenlang durfde ik de parfumerieën niet binnen te stappen en nog steeds vind ik het wennen. Ik voel me het meest op mijn gemak rommelend in het Kruidvat, maar ik waardeer de parfumerieën wel meer. Ze hebben luxere merken, geen met plakband dichtgeplakte make-up, personeel dat je (meestal goed) advies kan geven en als je dan iets koopt voelt het vaak ook luxe en speciaal. Je koopt niet alleen een product, maar ook een gevoel. Ik begin het steeds leuker te vinden om naar een parfumerie te gaan.

Als je het geld niet hebt, of eraan wil uitgeven, kan je ook goed terecht bij de drogisterij. Kruidvat vind ik vaak erg rommelig, er ligt veel rotzooi in de gangen en de kortingsbakken met lekkende lipgloss raak ik ook liever niet aan. Toch kom ik daar weer liever dan bij Etos, omdat ik daar gewoon niet echt mijn draai kan vinden.

Hoewel het wel erg verschilt per stad, vooral in Arnhem vind ik de sfeer over het algemeen minder. Ik stap hier ook niet graag de Ici Paris Xl binnen omdat die winkel als het ware één lange gang is met tafeltjes links en rechts waar verkopers achter staan. Als ik daar loop heb ik het gevoel alsof ik van alle kanten wordt aangekeken en beoordeeld. Ieks! Gelukkig kom ik vaak in Amsterdam en daar shop ik veel relaxter. Zowel Ici als Etos vermijd ik daar niet.

Waar koop je het nou het liefst make-up en welke winkel sla je over?

Twitter Facebook
Categorie: Twitter Question | 24 september 2011 | 98 reacties | Tags: , , , , , , , ,

Reacties

Door yasmina op 24 september 2011 10:25

oooh, zo leuk. ik koop het liefst face of lip producten. voor make-up sla ik the body shop over ;) x

[Beantwoorden]

yasmina antwoordt op 24 september 2011 om 20:47:

oohja, ik koop graaag mijn make-up bij de sephora of het kruitvat ;) x

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 24 september 2011 10:36

Leuke vraag! Grappig om te zien dat de antwoorden zo verschillend zijn. Ik koop het liefst make-up bij de Douglas, Kruidvat en online (bij boozyshop bijv). Het minst graag koop ik make-up bij Etos, Ici Paris en Trekpleister.

[Beantwoorden]


Door Amberr op 24 september 2011 10:36

ici paris vindi ik maar niks, niet echt aardige verkoopsters hier

[Beantwoorden]


Door Marieke op 24 september 2011 10:52

Het liefst bij de Kruidvat, ondanks de zooi idd, en de Sephora. De Etos, DA en parfumerieën skip ik, aangezien ik alleen dieproefvrije make-up gebruik en ze bij de Etos/DA hier die merken niet verkopen. Bij parfumerieën kom ik niet tot nauwelijks, ook vanwege het gebrek aan dierproefvrije merken en het prijskaartje van de producten.

[Beantwoorden]

Denise antwoordt op 25 september 2011 om 09:09:

arrgh. Mensen: Sephora is OOK een parfumerie! Ze hebben luxe skincare, luxe geuren, make up en veel merken die je nergens anders ziet; Benefit, Cargo, Make up for ever, Toofaced etc.

Sorry hoor, ik werk er en zie het als een belediging dat iedereen schrijft: ik kom het liefst bij Sephora maar liever niet bij een parfumerie :P

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 september 2011 om 09:03:

Je kan het ook als een compliment zien. Sephora heeft een minder gedwongen sfeer en voelt daardoor wellicht niet aan als een parfumerie maar de winkel ziet er wel mooi uit en ze verkopen luxe producten.

[Beantwoorden]

Emmelien antwoordt op 25 september 2011 om 15:44:

Volgens mij zijn zowel DA als Etos huismerk ook proefdiervrij hoor! Ik neem aan dat ze hun eigen merk toch wel in elke vestiging verkopen, of niet?

[Beantwoorden]


Door Jamilla op 24 september 2011 10:54

Ik kom eigenlijk niet graag bij de DA en Etos omdat ik daar bijna nooit wat koop en ik vind de sfeer ook niet fijn. Vooral bij de Etos bij ons in de stad lijkt het wel of ze je in de gaten houden dat je niks steelt, nou dan ga ik liever weer! Ook kom ik niet graag bij de ICI Paris, ik vind de verkoopsters daar een beetje arrogant! Het liefst koop ik make-up bij de Kruidvat of online. En als ik voor iets duurder ga, dan Sephora of Douglas!

[Beantwoorden]


Door Barbara op 24 september 2011 10:57

Ik kom het liefst bij Douglas, Kruidvat en Sephora. Etos vind ik niks (al weet ik niet zeker waarom) en de MAC counter in Amstelveen ook niet, wegens onaardig personeel.

[Beantwoorden]


Door eileen op 24 september 2011 11:01

ik koop altijd bij de kruidvat en dan kom ik vooral voor essence, ik als arm meisje dat maar 1 tientje per maand krijgt kan de duurdere make-up niet kopen, :P

[Beantwoorden]


Door Romy op 24 september 2011 11:01

Ik koop graag bij de Kruidvat, online, Sephora. Maar de Douglas en Ici Paris sla ik liever over, gewoon omdat ze je allemaal altijd zo aankijken, alsof je elk moment iets in je tas kan stoppen en wegloopt… Dan voel ik mij niet echt op mijn gemak en ga ik letten op elke beweging die ik maak ;)

[Beantwoorden]

Harriëtte antwoordt op 24 september 2011 om 13:20:

haha ja, dat heb ik ook. Zodra je er op gaat letten, lijkt iedere stap die je zet 1 te veel.

[Beantwoorden]


Door Pretty Beauty Land op 24 september 2011 11:14

echt overal en sla niets over hahaha!

[Beantwoorden]


Door Lotte op 24 september 2011 11:19

Bij de Kruidvat! :D
Ik wil ook graag binnenkort iets bij Elf kopen!

[Beantwoorden]

Cynthia antwoordt op 25 september 2011 om 10:56:

Echt jammer dat van elf die verz. kosten zo hoog zijn! ze hebben zulke leuke producten, maarja, de verzendkosten houden me tegen..

[Beantwoorden]

sandra antwoordt op 25 september 2011 om 13:57:

ik vond de verzendkosten ook eerst te hoog maar als je kijkt naar andere webshops en en als je bv 6 producten koopt is het 1 euro per product extra ( en het komt uit frankrijk)

[Beantwoorden]

Mirjam antwoordt op 25 september 2011 om 15:51:

Met vriendinnen samen bestellen, heb ik ook gedaan :D

[Beantwoorden]


Door lisa op 24 september 2011 11:21

als ik de ici paris binnen kom hier in arnhem heb ik ook het gevoel dat ze me zo aanstaren van wat doe jij hier jij hebt hier geen geld voor ofzoiets
(ben 12) dus daar kom ik echt nooit ik shop liefer bij de kruidvat en de douglas

[Beantwoorden]


Door Marijke op 24 september 2011 11:30

Haha, wat leuk!
Ik sta er tussen :)

Via internet is trouwens wel anoniem inderdaad, alleen je hebt er ook merken die niet in NL verkrijgbaar zijn en dat is toch wel de groote reden waarom ik in webshops bestel! Nadeel is dan wel weer dat je het product niet kunt swatchen o.i.d. waardoor het altijd een verassing is of kleuren enzo wel goed overkomen!

[Beantwoorden]


Door charile op 24 september 2011 11:30

het liefst bij het kruidvat, en de hema sla ik echt over :)
x

[Beantwoorden]


Door Miranda op 24 september 2011 11:35

Ik koop meestal bij de kruidvat of internet, en ik sla meestal de hema over. De hema trekt mij de make up helemaal niet. En als ik in een andere stad ben waar ze een Sephora of TBS hebben ga ik daar altijd na toe :)

[Beantwoorden]


Door Evelien op 24 september 2011 11:36

Vraagje, wanneer komt de uitslag van de site-waardebon-winactie ?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 september 2011 om 09:03:

De meiden die hebben gewonnen hebben bericht gekregen via email :)

[Beantwoorden]


Door Nina op 24 september 2011 11:49

Leuke vraag! Ik kom het liefst bij Sephora en Kruidvat (en online natuurlijk!), de Etos en Ici Paris zijn ook niets voor mij. Douglas vind ik wel okee, maar ik koop nooit parfumerie make-up dus heb ik er niet veel te zoeken.

[Beantwoorden]


Door Sanne op 24 september 2011 11:59

Ik koop graag mijn make-up bij Kruidvat, online en bij de Douglas :)

[Beantwoorden]


Door Paola op 24 september 2011 12:00

Ik koop een heleboel bij de Kruitvat.. Vaak sla ik de da over!

[Beantwoorden]


Door Sylvia op 24 september 2011 12:07

Het liefst bij de Sephora, Douglas en Kruitvat. Ik vind de verkoopsters eigenlijk altijd wel aardig. En ik zie er toch echt uit als een arme student. Maar een beetje achterdocht is ook wel logisch, er wordt waarschijnlijk heel wat gestolen.

[Beantwoorden]


Door rosalie op 24 september 2011 12:24

Ik kom vooral bij de kruitvat. Bij een hele chique zaak vind Ik het niet.zo fijn.

[Beantwoorden]


Door Brechtje op 24 september 2011 12:34

Ik shop het liefst bij de Kruidvat, hier voel ik me helemaal relax en op mijn plek. Hetzelfde heb ik bij de Hema. Bij de Etos en de Douglas zijn er naar mijn idee veel te veel verkopers die je perse willen helpen. Heel aardig, maar ik kijk meestal liever zelf even rond. Ik voel me anders zo verplicht om iets te kopen. Bij de MAC heb ik dat dan weer niet, beetje raar eigenlijk. ;)

[Beantwoorden]


Door Myrte op 24 september 2011 12:37

Ik koop altijd bij de kruidvat, douglas en sephora zijn duur :/

[Beantwoorden]


Door BTC op 24 september 2011 12:40

Ik koop het liefst online ,vooral op de site van eyeslipsface en de shop van Beautygloss.

Ik shop wel graag in Kruidvat.

[Beantwoorden]


Door Marinah op 24 september 2011 12:58

Ici paris durf ik nooit meer in, hele onaardige verkoopsters.. Ik ga het liefst naar het Kruitvat of de Etos :)

[Beantwoorden]


Door Victoria op 24 september 2011 13:01

Wat ik ontzettend vervelend vind, is het bij winkels zoals Sephora of MAC binnen te stappen, en op mijn leeftijd allemaal rare gezichten naar me te krijgen. Daar ben ik gewoon wat bang voor, Helaas!

[Beantwoorden]

Denise antwoordt op 25 september 2011 om 09:12:

Nee joh! Tegenwoordig zijn er zoveel jonge meiden die even langs komen en die worden (door mij) hetzelfde geholpen als dat je 45 bent hoor.. Het ligt aan iemands persoonlijkheid, niet aan leeftijd! Dus gewoon binnen stappen en schijt hebben, iedereen mag kijken.

[Beantwoorden]


Door Yvonne op 24 september 2011 13:05

Bij de Etos kan ik mijn draai ook nooit vinden. Ze vragen meteen als je binnenkomt al kan ik u helpen? Ze houden je ook altijd scherp in de gaten. Waar je dan kijkt bijv. bij de parfum gaan ze een paar meter verder op staan wachten. Zo irritant!

[Beantwoorden]


Door eline op 24 september 2011 13:05

koop mijn make-up gewoon bij kruidvat of trekpleister en soms bij da of hema. vind niet zoveel aan de grote make-up wanden bij parfumerieen met dure make-up waar niet eens een prijs bij staat. daar heb ik niks mee en koop er ook nooit wat van eigenlijk.

[Beantwoorden]


Door Cynthia op 24 september 2011 13:09

meestal ga ik naar de kruidvat en de op=op hebben ze ook leuke dingen nu! Bij de DA kom ik niet graag. Daar word je altijd zo in de gaten gehouden, erg irritand! Alsof je iets gaat jatten ofso. Tuurlijk zijn die meiden er wel, maar vind het echt niet prettig dat ze mij dan ook zo in de gaten houden!:O

[Beantwoorden]


Door tessa op 24 september 2011 13:19

ik ga ook het liefst naar de kruidvat, etos vind ik niet zo fijn, ze zijn zo opdringerig. bij de kassa: HEEFT U ALLES KUNNEN VINDEN?!?!!?!?!?!? *fake smile*

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 september 2011 om 09:04:

Hahah! Ik snap wat je bedoelt. Gewoon knikken en ja zeggen ;)

[Beantwoorden]


Door Luca op 24 september 2011 13:19

Als ik met mijn vaders ga winkelen slaan we de ici paris, douglas/mac en sephora nooit over (ik heb twee sugar daddy’s dus dat komt goed uit hihihi). Maar als ik met een wat lager budget en een vriendin ga bezoeken we de kruidvat, hema, etos en de Tuinen (:

xo

[Beantwoorden]


Door Harriëtte op 24 september 2011 13:24

Ik zou zelf dus nooit make-up in de supermarkt kopen en de essence loop ik eigenlijk ook altijd voorbij. Een ander winkel waar ik eigenlijk ook nooit heen ga, is de Douglas. Dit jaar ging ik er een keertje heen om advies te vragen voor een goede foundation en wat zei die verkoopster? “o maar meid, je moet wel aan gezichtsverzorging doen!”. Terwijl ik dat dus dagelijks doe. M’n gezicht werd ook nog eens vergeleken met een ‘deur die je eerst moet schuren voordat je er verf op doet’. Tsja, ik heb nu eenmaal een jonge onzuivere huid en iets subtieler mag ook wel?

[Beantwoorden]


Door Sarah op 24 september 2011 13:24

kruidvat, hijs ook op 3 minuten fietsen afstand, dus ik ben vaste klant daar, haha. Hij is ook super netjes, gelukkig. (als 1 van de weinige)

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 24 september 2011 13:28

Ik kom veel bij Kruidvat, Douglas en Sephora. Ici Paris vind ik echt verschrikkelijk, daar ben ik nog nooit een aardige verkoopster tegen gekomen :no: En Etos spreekt me ook niet aan.

[Beantwoorden]

Jasmijn antwoordt op 24 september 2011 om 15:50:

Bij de ICI’s waar ik ben geweest zijn ze juist superaardig! Waarschijnlijk verschilt dat heel erg per winkel :)

[Beantwoorden]


Door Linda op 24 september 2011 13:45

Ik voel me toch altijd een beetje ongemakkelijk als ik een parfumerie binnenstap, of winkels met counters van duurdere merken. Ik doe liever zelf eerst research op internet en bestel het online, of loop een winkel binnen waar ik het zelf een beetje uit kan zoeken. Het klinkt misschien gek, maar ik vind het personaal op zo’n plekken vaak té aardig. Zo overdreven dat het juist weer irritant wordt.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 24 september 2011 14:28

Ik vond Douglas eerst altijd naar, maar dat kwam omdat ik ooit wat zelf probeerde te pakken en ik meteen werd afgesnauwd door zo’n dame. Ik kom er de laatste tijd meer omdat ik er betere aanbiedingen vind dan bij ICI Paris. Maar ik shop bij beiden. Ik vind van Douglas fijn dat je zelf de luchtjes kan opspuiten, maar ik vind ICI beter qua service. Dus voor advies zou ik naar een ICI gaan.

Verder Etos ook wel, maar minder dan bijv. Kruidvat. Verder shop ik ook make up online: Boozyshop & Enchantra zijn mijn favorieten. En uiteraard de MAC winkel sla ik niet over en ik heb dit jaar veel make up geshopt in Engeland: veel merken die je hier niet kan krijgen! Oh en ik vergeet INGLOT bijna. Hun winkel in de Van Baarlestraat in Adam is geweldig en ik ben daar ontzettend goed geholpen!

[Beantwoorden]


Door Katja op 24 september 2011 14:30

Ik vind veel winkels eigenlijk wel goed, maar waar ik het meeste koop is dan in Kruidvat, Sephora en Douglas.
DA sla ik dan maar over.

[Beantwoorden]


Door Renske op 24 september 2011 14:32

Ik kom vaak bij Kruidvat voor Catrice en Essence en de goede aanbiedingen. Voor vragen over bijvoorbeeld dagcremes, ga ik liever naar Etos (toch wat professioneler en opgeruimder) en ook zij hebben vaak goede aanbiedingen. En verder Ici Paris voor parfum en af en toe online bij Alice & Jo bijvoorbeeld.

[Beantwoorden]


Door Lindaaa op 24 september 2011 14:35

Ik kom bij Kruidvat, Etos en de DA altijd voor make-up, alhoewel ik er alleen echt kom (bij de laatste twee dan) als er dingen afgeprijsd zijn of acties van wat ik wil. Bij Kruidvat neem ik altijd wel een kijkje voor Essence en Catrice. Online koop ik geen make-up, ik vind het leuker als ik het in het echt kan zien.

[Beantwoorden]


Door Myrdeklier op 24 september 2011 14:41

Ik vind de medewerkster van de douglas en de ici paris altijd van die verwaande kijk mij nou figuren. Ik voel me zwaar ongemakkelijk als ik in die winkels loop. Ze kijken je dan zo minachtend aan van wat doe jij hier jij kan dit nooit betalen of ze kijken je aan van ik ben knap want ik draag alle make up die hier te vinden is op mn gezicht en jij draagt nu miss. alleen mascara en dus ben je lelijk ?!?!
I love de kruidvat, etos en de sephora…(al zijn ze bij de Sephora ook nie altijd even behulpzaam)
ik: Ik heb een vraagje en misschien kun je me helpen
sephora medewerkster: smakkend kouwend op een stuk rubber in dr mond, ja?
ik: ik zoek het Urban decay naked palette…
zij: kouwend, *zucht* nee die hebben we niet
ik: ow, weet je misschien wanneer je deze weer binnen krijgt.
zij: Weet ik veel *diepere zucht* ze draait zich om en loopt weg…..

wtf….heb de rest van mn spullen neergelegd en ben zo weggelopen…wat een klanten service bah bah….
dit was overigens de sephora in den haag…

[Beantwoorden]

Denise antwoordt op 25 september 2011 om 09:17:

Kom maar gauw langs in Utrecht dan haha! Dan help ik je zonder kauwgom haha!

[Beantwoorden]


Door Leonie op 24 september 2011 14:49

Ik koop mijn make-up eigenlijk altijd bij het Kruidvat. Gelukkig hebben wij er 2 hier, dus als ze iets bij de ene niet hebben ga ik gewoon nog even langs de andere. Verder ga ik liever niet naar Hema (geen leuke make-up) en niet naar Etos (goede make-up maar het voelt daar altijd als een soort apotheek ofzo). Ik ga soms wel eens naar een plaatselijke drogisterij/parfumerie, maar daar hebben ze echt alleen dure merken en ik hou van budget :3 Ik ben 1x bij een Sephora in een V&D geweest en dat was superleuk!
XXX

[Beantwoorden]


Door Nicole op 24 september 2011 15:03

Ik kom graag bij kruidvat, alleen de kortingsbakken vind ik ook minder met opengesprongen foundation erin. :O
Bij de Etos en DA heb ik ook het idee dat ik steeds in de gaten wordt gehouden, daar houd ik niet zo van.
Verder vind ik TBS een fijne winkel, ze willen je helpen als het nodig is, maar zijn niet te opdringerig. ;)

[Beantwoorden]


Door Nannic op 24 september 2011 15:14

Op zich gaat de Kruidvat bij mij in de buurt nog wel, maar de Hema en de Etos sla ik áltijd over! Daar slaag ik gewoon nooit ;-)

[Beantwoorden]


Door Kimberley op 24 september 2011 15:35

Ik sla douglas en ici paris altijd over, krijg zo’n hoofdpijn van die sterkte parfum lucht wat daar altijd hangt! :yes: Plus dat die verkoopsters daar altijd te opdringerig zijn, ben nog geen 5 seconden binnen of je krijgt al ”Kan ik je ergens mee helpen???” aangehoord :@

[Beantwoorden]


Door Sonjablogt. op 24 september 2011 15:40

Het maakt mij eigenlijk niet zoveel uit!

[Beantwoorden]


Door Tamara op 24 september 2011 15:48

Ik vind het personeel hier bij de douglas en ici paris echt verschrikkelijk, ze geven me echt het gevoel dat ik daar niet thuis hoor, dus ik ga daar dan ook nooit heen. Ik shop het liefst bij de kruidvat of op internet

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 24 september 2011 15:49

De Hema staat mij erg tegen.. De Hema hier in het dorp heeft de kassa’s tegenover de make-up producten en die vrouwen achter de kassa zitten zo naar je te loeren… Nee, daar kan ik niet op mijn gemak naar make-upjes kijken!

[Beantwoorden]

Mirjam antwoordt op 24 september 2011 om 15:50:

Ik was laatst trouwens bij de MAC counter in de Bijenkorf in Den Haag en ik werd daar volkomen genegeerd door de winkelmeiden daar.. Ik wilde graag advies, maar dat werd me niet gegeven. Ben er gauw weggegaan..

[Beantwoorden]


Door Jasmijn op 24 september 2011 15:49

Kruidvat is lekker makkelijk, en in de Ici Paris word je bij ons supergoed geholpen. Da en Etos vind ik nooit zo leuk omdat ik de meeste merken die ze daar hebben gewoon niet koop.

[Beantwoorden]


Door lieke op 24 september 2011 16:00

ik ga denk ik het meeste naar de kruidvat, lekker makkelijk en dichtbij en bij mijn kruidvat hebben ze eigenlijk wel alle drogisterijmerken zeg maar dus daar kom ik het vaakst. ^^)
bij de etos kom ik echt alleen als er iets in de aanbieding is of als ik daar echt iets nodig heb. Ik weet niet waarom, maar ik voel me niet op mijn gemak daar. Je wordt zo aangestaard en in de gaten gehouden door die verkoopsters, niks voor mij haha.

[Beantwoorden]


Door Nanne op 24 september 2011 16:47

De duurdere make-up winkels zoals Ici Paris en Bijenkorf, sla ik het liefste over. Je kunt niet rustig iets testen of bekijken zonder dat er een personeel op je neus mee kijkt. Daarom ga ik liever gewoon naar het Kruidvat, kun je net zo lang als je wilt rondneuzen. En als je hulp wilt, kun je het gewoon vragen.

http://www.fashiable.nl

[Beantwoorden]


Door femketje op 24 september 2011 17:07

ik ga graag naar kruidvat of sephora :)

[Beantwoorden]


Door Nicole op 24 september 2011 17:51

Kruidvat: gosh, catrice, essence & geen opdringerige verkopers
soms de DA: China Glaze
Etos kom ik bijna nooit meer: vind de verkopers daar verveld. als je gewoon even wilt kijken blijven ze op 10cm van je staan kijken wat je doet en of je niet toch hun advies nodig hebt (wat overgens erg slecht is..)
ici paris is eigenlijk de enige parfumerie hier en ik moet zeggen dat ik me daar niet op mijn gemak voel, voel me aangekeken alsof ik daar niet in de winkel hoor.. daar kom ik dus eignelijk nooit :P

[Beantwoorden]


Door Samira op 24 september 2011 18:03

Ik sla meestal parfumeries over!

[Beantwoorden]


Door emmaly op 24 september 2011 18:18

de sephora sla ik over, behalve als er de 3 voor 10 actie is. die 5 keer dat ik er geweest ben, hebben ze me slecht geadviseerd en me met een schuin oog aangeken. Ik werd er gek van! De ici paris sla ik ook over, het spreekt me gewoon niet aan. De douglas en de kruidvat vind ik top!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 24 september 2011 18:26

Als partime verkoopster van een parfumerie wil ik hier toch ook even reageren. Er staat namelijk dat wij verwaande krengen zouden zijn en meiden niet zouden willen helpen.

Misschien moet je eerst eens even naar jezelf kijken, want
het heeft ook vooral te maken met de houding die je zelf uitstraalt en je eigen gedachten die je projecteert op de verkoopsters.

Een paar voorbeelden:

Kom je met een groepje meiden giechelend de zaak binnen, dan zou ik als verkoopster wel even mijn blik op jullie richten ja. Soms is het vrij storend als je met een klant bezig bent en er staan een stel giechelmeiden naast je te giebelen en te smoezen. Daar voelen andere klanten zich vaak erg ongemakkelijk door. En het komt nog eens onvolwassen over.

Kom je heel onzeker en aarzelend de zaak binnen met een houding van ze zullen me toch niet helpen dan wekt dat ook argwaan op. Begrijp me niet verkeerd, maar meiden met deze houding lopen sluipend door de winkel en kijken onzeker om zich heen. Onterechte gedachten misschien, maar winkeldieven lopen zo ook door een winkel. Het lijkt er dan dus inderdaad op of je de kans wacht tot je iets in je tas kan stoppen. Dus ja, dan kijk ik een paar keer jouw kant op. Deze meiden hebben het gevoel dat wij ze wantrouwen en ja sorry, dat lokken jullie met deze houding dan ook zelf uit.

Dan heb je ook de groep meiden die heel arrogant de winkel binnenstappen met de houding: ‘ik heb echt wel geld om hier te shoppen’ en nogal luidruchtig en asociaal ons benaderen, maar uiteindelijk blijft het bij kijken, kijken en niet kopen, want de verkoopsters vinden ze maar arrogant. Dat ze dat zelf zijn, vergeten ze wel eens.

Kom gewoon met rechte schouders, zelfbewust en doelgericht onze winkel ben. Stap op ons af en vraag gewoon om een foundation of wat dan ook. Geef aan dat je eerst even lekker zelf wilt snuffelen en ons later opzoekt voor vragen. En zeg het ook gewoon als je iets niet wil: ‘nee sorry, ik zoek echt alleen foundation”. Doe tegen ons, zoals jij wil dat wij tegen jou doen. Als je zo doet: “ik (giechel) zoek een foundation (giechel)…” kijk dan niet vreemd op dat wij je dan wat minder serieus nemen.

[Beantwoorden]

paulien antwoordt op 24 september 2011 om 18:59:

ik snap wel wat je bedoelt met het onzeker naar binnen lopen. ik doe dat zelf ook bij sommige winkels maar dat is dan omdat ik daar nog niet vaak ben geweest dan voel ik me ongemakkelijk

[Beantwoorden]

Ellen antwoordt op 25 september 2011 om 07:31:

Ik snap je reactie zeker!
Maar het onzeker naar binnen lopen is niet altijd met een verkeerde bedoeling. Sommige mensen voelen zich niet gemakkelijk in een zaak met zoveel luxeproducten. Dat had ik eerst ook en eigenlijk smachtte ik toen naar een vriendelijke verkoopster die mij op mijn gemak kon stellen.
Ook zien de verkoopsters van de parfumeries er vaak prachtig uit. Goed, maar beangstigend tegelijkertijd. De gedachte ‘ze vinden vast dat ik er niet goed uit zie’ spookt wel eens door mijn hoofd!

Wat betreft de groep giechelende meiden en de arrogante personen; dat snap ik helemaal. Alleen de onzekere groep kan natuurlijk onzeker zijn door verschillende redenen.

[Beantwoorden]

evelien antwoordt op 1 oktober 2011 om 13:03:

Ja, maar waarom zou je niet mogen giechelen in een winkel?
Klanten zijn klanten. En je moet ze allemaal gelijk behandelen.

Ik ben 21, en toen ik 17 was zag ik er ook al uit als 23 blijkbaar, maar ik merkte ook echt verschil in hoe ik behandeld wordt, hoe mijn moeder behandeld wordt, en hoe mijn zusje van 16 behandeld wordt. Alsof zij een minderwaardige klant is. Terwijl mijn zusje thuis woont, goed verdient met haar bijbaantje en dus veel te besteden heeft aan luxe producten.

Zolang je geen gedachten kunt lezen moet je alle klanten gelijk behandelen. klaar.

[Beantwoorden]

evelien antwoordt op 1 oktober 2011 om 13:00:

Het perfecte voorbeeld hebben we dus hier!
hahahahahaha. Typisch.

Nou, ik heb ook lang in een luxe cosmetica zaak gewerkt in Duitsland. En ik help iedereen evengoed. Een meisje van 12 dat nu alleen een paar badparels koopt, komt over 5 jaar terug met een grotere zak geld.

Wilde Maaike nu het stereotype nasty-verkoopster nog erger maken, of wilde een goed woordje doen?

Ik lig hier echt om in een deuk!

[Beantwoorden]


Door Esmay op 24 september 2011 18:40

Ik vermijd eigenlijk geen enkele winkel haha! (:
Ga wel minder vaak naar de DA en Trekpleister, tenzij daar leuke acties zijn!

[Beantwoorden]

Esmay antwoordt op 25 september 2011 om 08:33:

Oh en het liefste ga ik naar Kruidvat, ondanks de rommeligheid inderdaad, online natuurlijk, en V&D, Douglas en de Bijenkorf,
de Kruidvat voor de leuke acties die ze vaak hebben, online omdat ze daar merken hebben die ze niet in de winkel hebben. V&D voor de Inglot (zwolle) en ergens anders voor de Sephora,
en de Douglas en de Bijenkorf voor de MAC (als ze die hebben).

[Beantwoorden]


Door daisy op 24 september 2011 18:45

Douglas, bijenkorf en v&d, etos.

Bij kruidvat kom ik nooit. Door al die rommel die in de weg staat en geen mens die je advies kan geven.

Laats had ik een creme nodig voor mijn gezicht, en in het gangpad stonden containers voor gezichtverzorgingsschap. Ik vroeg vriendelijk of dat even aan de kant gezet kon worden, maar mij werd “vriendelijk verzocht” +@#$%!!! om de volgende dag terug te komen.

Voor mij geen kruidvat meer dus! Ik geef liever wat meer geld uit dan dat ik zo onbeschoft behandeld word.

[Beantwoorden]

ilse antwoordt op 25 september 2011 om 10:14:

dat vind ik echt ontzettend raar! ik werk zelf ook in een winkel (niet de kruidvat) en het beleid bij ons is zo dat de klant voor gaat. het doel van een winkel is toch om klanten te geven wat ze willen, zorgen dat ze een goede winkelervaring hebben en zorgen dat ze de producten kopen. als ik zie dat er een klant aan komt en deze kan er niet bij omdat ik of mijn kar in de weg sta, dan ga ik al automatisch, zonder dat de klant daarom moet vragen opzij. dat vind ik de normaalste zaak van de wereld! klantvriendelijkheid en behulpzaamheid zou het hoogste goed in een winkel moeten zijn!

[Beantwoorden]


Door paulien op 24 september 2011 18:57

vooral bij het kruidvat want daar staat de make up achterin dan voel ik me niet zo bekeken en heb ik niet het gevoel dat ik op moet schieten. dat heb ik namelijk wel bij de trekpleister en hema. want daar sta je dicht bij de kassa.

[Beantwoorden]


Door Kimetc op 24 september 2011 19:33

Ik snap niet helemaal waarom mensen wel graag naar de Kruidvat gaan en niet naar de Trekpleister of andersom? Dat ligt dan aan het filiaal zelf, want ze zijn zo goed als hetzelfde.
Ik kom zelf ook graag bij de Kruidvat, inderdaad omdat je niet zo bekeken wordt maar gewoon rustig kunt rondkijken. Het nadeel vind ik dan wel weer de rommel overal: ’s middags staan er soms grote stapels kratten pal voor een schap. Dat is niet handig… Etos vind ik wat minder, ze willen je altijd meteen helpen, kijken naar je.. en ik heb het gevoel dat ze me maar raar vinden als ik wat langer voor een schap sta te twijfelen ofzo. DA vind ik daarentegen wel fijn, daar hebben de mensen er ook meer verstand van! In de parfumeries kom ik eigenlijk nooit en Sephora vind ik eigenlijk wel goed! *Tot zover mijn lange verhaal*

[Beantwoorden]


Door Cynthiiaa op 24 september 2011 19:59

Ik ga het liefst naar de Make Up Store in Amsterdam, je komt binnen, een vriendelijke groet, kan je gang gaan, er word rustig wat aan je gevraagd en dat is het. Heerlijk gewoon rondkijken en swatchen. Dat heb ik bij de Ici Paris bij ons totaal niet, sla die winkel altijd over, je kan er toch niks swatchen en anders kan dat ook in andere winkels, niets spectaculair. Ik vind de Etos ook fijn, goede service. :)

[Beantwoorden]


Door Josephine op 24 september 2011 20:02

Ik vind de kruivat wel het fijnst qua normale drogisterijen, vooral de filialen waar ik kom zijn ze erg aardig. Ze beginnen mij ook te herkennen.. oeps! :P

[Beantwoorden]


Door Resy op 24 september 2011 20:38

ik ga eigenlijk altijd naar de kruidvat. draag niet heel veel make-up en daarom hoeven de dingen voor mij ook niet duur te zijn. het enige wat ik niet van catrice of essence koop is mascara, dat koop ik standaard van maybelline.

[Beantwoorden]


Door Ellen op 25 september 2011 07:23

Kruidvat en Douglas, dat zijn toch wel mijn beste vrienden.
Etos en DA sla ik liever over; daar hangt een niet te benoemen sfeer. Het is in ieder geval erg onprettig.

Wat ik bij de Douglas wel heb, is dat ik daar liever niet naar binnen ga als ik er niet tip-top uitzie. Het voelt er zo luxe, dus wil ik er ook uitzien als een luxe-persoon.. (Is dat raar?) (A)

[Beantwoorden]


Door Angel op 25 september 2011 08:03

Ik houd ook meer van monochronische winkels.. Kan er niet tegen als alles overal ligt :P Ook vind ik her irritant als iedereen naar mij zit te staren en kijkt naar ieder dingetje dat ik doe. Dat had ik een keer in de Etos… WIst niet hoe snel ik daar weg moest komen, voelde me totaal niet op mijn gemak

[Beantwoorden]


Door Denise op 25 september 2011 09:22

Ik snap niet dat mensen het zó vervelend vinden dat er gevraagd wordt; kan ik je ergens mee helpen? Dat is niet om opdringerig te zijn, maar om jou te helpen. Er zijn zo veel mensen die niet weten welke foundation ze willen of welke nieuwe geuren er zijn.. Bedenk je wel: we zijn aan het werk en er wordt van ons verwacht dat we adviezen geven.. Niet dat we ergens stil gaan staan de hele dag ;-) Wij willen ook dat de dag snel gaat! Dus willen we helpen, gaat de tijd snel :D En… Als we ergens stil staan is dat om te kijken of er geen verdachte personen lopen, dan kijken we echt niet alleen naar jou. Tenzij jij er heeeeeel verdacht uit ziet ;-)

Dat wilde ik even kwijt haha! Ik heb lang bij ici paris xl gewerkt en zie dat niemand die meiden mag, terwijl de meeste hartstikke aardig zijn! Je moet net het goede filiaal treffen.. Werk nu bij Sephora in Utrecht, ook alleen maar leuke mensen, dus kijk (en denk) wat verder dan je neus lang is. Jullie roepen allemaal dat we ons oordeel snel klaar hebben, maar is dat juist niet andersom? ;-)

[Beantwoorden]

Véronique antwoordt op 25 september 2011 om 13:46:

Eindelijk iemand die het begrijpt;)

[Beantwoorden]


Door Anna op 25 september 2011 09:47

Het liefst ga ik naar de Kruidvat. Ik hou wel van een beetje rommelig en je kan daar zo lang staan als je wilt. Ik kom daar ook vooral omdat ze daar Catrice en Gosh verkopen: mijn favoriete make-up merken! Ik ben niet zo van de dure dingen. Als ik een luchtje wil kopen ga ik toch echt naar de Douglas. De Douglas bij ons in Hoofddorp zijn ze heel erg aardig! Ik kwam ook een keer met mijn vriendin daar binnen om een luchtje te testen en ik had niet het gevoel alsof ik bekeken werd. Maar als ik dan toch iets ga kopen ga ik liever met mijn moeder haha!

[Beantwoorden]


Door ilse op 25 september 2011 10:07

ik koop het eigenlijk bijna overal, maar ik ga niet graag een parfumerie binnen, omdat ik onpasselijk word van die nare zware parfumgeur

[Beantwoorden]


Door Sofia Kars op 25 september 2011 11:28

Het liefst ici XL, Douglas is echt alleen voor parfum bij mij!

http://sofiakars.blogspot.com
X Sofia

[Beantwoorden]


Door Danielle op 25 september 2011 11:30

Ik hou echt niet van de etos en de kruidvat, ik koop er wel is wat dingen, maar voor mijn faforiete merk bourjours ga ik toch liever naar de ici parix of douglas, die hele mooie in de stad den haag. ik woon er vlakbij en je hebt er zulke leuke meisjes die je daar helpen, ze zijn vriendelijk, stralen niet uit alsof iedere klant iets moet kopen, maar willen dat je het beste advies krijgt! Zoleuk is dat. dan koop ik al veel sneller wat duurders, dan dat ik door een verwaande verkoopster word geholpen die me pas een prettig gevoel geeft als ik wat ga kopen, of daar een vaste klant ben.

[Beantwoorden]


Door Silke op 25 september 2011 11:39

Ik kom het liefst bij de the body shop. Daar werkt zo een leuk mens.
Pourvous vind ik ook geweldig heel ruim ingedeeld en je kan lekker je gang gaan.
Etos vind ik fijner dan kruidvat maar kruidvat heeft betere aanbiedingen

[Beantwoorden]


Door Amy-Denise op 25 september 2011 11:53

Ik koop mijn make-up altijd in het Kruidvat of online. Er zijn niet echt winkels die ik bewust over slaag.

[Beantwoorden]


Door Emmelien op 25 september 2011 15:56

Ik kom bijna alleen bij de Kruitvat hier in de buurt. Dat vind ik ook een fijne winkel, je kunt er lekker voor het make-up schap blijven hangen, lang twijfelen en alles swatchen, zonder dat je het gevoel hebt dat er iemand naar je kijkt.
De MAC counter van de BIjenkorf in R’dam vind ik ook fijn, ik kom er niet zo vaak maar het voelt zo heerlijk luxe! Ik wordt er ook altijd heel fijn geholpen. De eerste keer dat ik daar kwam was ik wel een beetje onzeker, maar ik werd heel erg fijn geholpen door de MUA.

[Beantwoorden]


Door Maud op 25 september 2011 16:14

Leuke vraag! En ook erg leuk om zoveel verschillende antwoorden te lezen :)
Kruidvat, Douglas, Sephora en MAC (counters of pro stores) vind ik het fijnst, qua assortiment, sfeer en personeel. Bij de Kruidvat voel ik me heel erg op m’n gemak, gewoon lang rondkijken zonder dat al het personeel me komt vragen of ik iets zoek of hulp nodig heb. Bij Douglas, MAC en Sephora wil ik juist wel af en toe geholpen worden en daar vind ik het personeel dan ook meestal erg vriendelijk en behulpzaam. Bij ICI Paris ben ik te vaak onvriendelijk (zelfs onbeschoft) personeel tegengekomen of personeel wat wel wou helpen maar wat gewoon nergens verstand van had.
En tja, Etos, DA en Trekpleister spreken mij gewoon niet aan. Het assortiment en de sfeer zorgen ervoor dat ik er haast altijd langs loop.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 25 september 2011 17:21

Het liefste bij de kruidvat, is gewoon een fijne winkel.
Bij de DA word je inderdaad lang aangekeken, en in de gaten gehouden. Dan ben ik al gauw weg daar.

[Beantwoorden]


Door Julie Joanne op 25 september 2011 18:40

Ik kom zelf het liefst in de kruidvat, in winkels als Etos & Da kan ik m’n weg niet zo vinden. Ik (probeer) de MAC store te vermijden, het is een geweldig make-up merkt maar mijn wekelijkse krantenwijkje kan niet op tegen de hoge prijzen :(

[Beantwoorden]


Door Iris op 25 september 2011 22:11

ik kom bijna overal behalve de etos die test dingen daar . maar liever geen test ding bij de kruidvat en soms, bij onze etos hebben ze ook vet gore halve prijs bakjes GATVER. ik kan nooit wat vinden ook bij etos ga veel liever naar kruidvat. (volgens mij hebben wij hier gewoon een bagger etos hoor) voor de rest kom ik gewoon bij de ici paris en de douglas maar het liefst shop ik bij de kruidvat. Online doe ik eigenlijk aleen voor dingen die niet in de winkel te krijgen zijn

[Beantwoorden]


Door Tamara op 27 september 2011 15:53

Ik loop toch wel vaak de kruidvat binnen.
Ook omdat dat het dichtst bijzijnde winkel is.

[Beantwoorden]


Door evelien op 1 oktober 2011 13:09

Ik ga het liefst naar de MAC of Douglas. Ik heb het gevoel dat ze mij mij douglas minder lulkoek willen verkopen omdat ik het meeste toch al weet. Zoals vorige week bij die gratis herome manicures. Ze keek naar mn handen en zei: oh, volgens mij weet je wel hoe alles werkt he?

Maar verder rij ik altijd even Duitsland in, naar de DM. Deze zaken zijn ruimtelijk ingericht, hebben meer en zijn vaak de helft goedkoper (garnier bodyrepair kost iets van 2,50 en de gezichtscreme 4,50 en de mousse haarverf 7,50)

ALS in in Nederland naar de goedkope drogist moet gaan, ga ik het liefst naar de Ethos. Hun huismerk is ook prettig, het is geen teringzooi en het personeel is heel vriendelijk.

Ik heb een tijdje bij Kruidvat gewerkt. Ze willen gewoon dat je je kut gedraagt daar! On-ge-looflijk.

[Beantwoorden]