Twitter Question #43

Zonder make-up de deur uit? Een regelrechte nachtmerrie voor ons, dat is het vooroordeel. Bij de gedachten alleen al zouden wij (wij, beautymeisjes that is) Koude rillingen krijgen, bleek wegtrekken en de prikkende tranen achter onze ogen moeten bedwingen geen weg naar buiten te vinden. Ik ben een beautymeisje, maar ik ben niet bang om zonder make-up de deur uit te moeten. Maar hoe zit het eigenlijk met jullie?

Photobucket

Photobucket
Natuurlijk ga ik het liefst altijd naar buiten met een egale huid, gestifte lippen, stralende ogen en zwarte, ellenlange wimpers (mede mogelijk gemaakt door mijn vrienden van MAC, Maybelline, L’Oréal, Benefit, Essence en Too Faced). Maar ook ik ga zonder make-up de deur uit. ’s Ochtends bijvoorbeeld, wanneer ik de hond ga uitlaten of wanneer ik om half 8 (i kid you not) rijles heb. Voor dat soort dingen sta ik echt niet nog een half uur eerder op om me op te maken.

Wanneer ik ga shoppen of naar een vriendin ga, dan maak ik me altijd op. Niet omdat ik me schaam voor mijn make-uploze gezicht, maar vooral omdat ik het heel leuk vind me op te maken en me met make-up op mooier voel. Toch laat ik de make-up achterwegen wanneer ik al te laat ben voor die afspraak met een vriendin. Hooguit dat ik snel wat poeder en mascara opdoe, maar daar houdt het dan ook wel bij op. Ik las in de tweets dat een aantal voor jullie absoluut niet de deur uit gaat zonder make-up en dat vind ik jammer. Make-up kan je pluspunten benadrukken, maar dat betekent niet dat je zonder make-up minder mooi bent. Ook merkte ik in sommige tweets een soort irritatie, alsof het erg is zonder make-up naar buiten te moeten. Het is ook niet erg, maar ik snap dat als je heel onzeker bent je dat liever niet doet. Toen ik nog nauwelijks make-up droeg begreep ik de ophef ook nooit zo goed. Maar vaak wanneer je meer producten gaat gebruiken en erachter komt wat die voor je uiterlijk kunnen doen, kan ik me voorstellen dat je daardoor niet meer zo goed zonder naar buiten durft. En dat terwijl toen je jonger was, iedereen je altijd zonder make-up zag.

Zondag is voor mij altijd de make-upvrije dag en aan de tweets te lezen ben ik daar niet de enige in. Volgens mij loopt een groot deel van de vrouwelijke bevolking zondags met een compleet naakt gezicht rond. No makeup sunday?

Zijn er dagen dat jij geen make-up draagt? Zo ja, wanneer ga/durf jij zonder make-up de deur uit?


Reacties

Door Evanlyne op 17 september 2011 10:01

Geen probleem voor mij. Geen zin om me op te maken? Nou, dan doe ik het niet. Ook vaak op een schooldag, of als ik naar de kerk ga. Ik loop minstens 2x per week zonder make – up. Maar ik draag sowieso nooit veel make up. Meestal alleen mascara, en soms een beetje concealer.

[Beantwoorden]


Door Ingrid op 17 september 2011 10:04

Hmm, het is voor mij eigenlijk geen kwestie van wel of niet durven: als het niet kan vanwege tijdgebrek o.i.d. dan kan het gewoon niet. Ik voel me dan hoogstens een beetje kaal, maar niet meteen incompleet of zo.

[Beantwoorden]


Door dewy op 17 september 2011 10:05

Ik maak me elke dag op behalve als ik een dagje vrij ben, sochtends doe ik mijn kranten met een makeuploos gezicht (om half 6 uitgebreid makeuppen.. No way!) En daarna ga ik uitgebreid douche en makeuppen want dan heb ik school. Of als ik iets leuks ga doen met vriendinnen of mijn vriend maak ik mezelf op, het geeft toch dat stukje extra vind ik:) Maar als ik een dagje vrij ben of in het weekend niks ga doen dan blijf ik de geheledag makeuploos rond lopen in huis.

[Beantwoorden]


Door anoek op 17 september 2011 10:05

ik ga eignelijk nooit naar buiten zonder make-up.. niet omdat ik dat niet durf, maar ik vind het gewoon leuk om me optemaken (:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 september 2011 om 21:56:

En wat als je nog een keer geen tijd hebt?

[Beantwoorden]

anoniem antwoordt op 18 september 2011 om 17:13:

als ik te laat ben voor school, dan maak ik me toch gewoon op. Ik ben al te laat, dus een kwartiertje later maakt niet zoveel meer uit. Maar als het voor een belangrijke afspraak is,dan doe ik wat mascara en blush op en klaar!

xx

[Beantwoorden]


Door Carrie op 17 september 2011 10:07

Ik moet zondag altijd van me vader naar me moeder fietsen, meestal doe ik dit gewoon zonder makeup maar ben dan toch wel bang dat ik iemand van school of een knappe jongen tegenkom hoor
(A)

[Beantwoorden]


Door jolanda op 17 september 2011 10:08

Ik ga de deur niet uit zonder mijn wenkbrauwen! Die moet ik wel bijtekenen anders is het niks haha.
En verder maak ik me altijd op ik werk in de zorg en daar moet ik om 7 uur s´ochtends beginnen en ik maak me ook dan altijd op niet zoveel als anders maar toch een beetje ik voel me dan lekkerder in me vel!

liefs

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 september 2011 om 21:57:

Leuk verwoord ^^) Maar ik snap het wel, als je niet zoveel brows van jezelf hebt…

[Beantwoorden]


Door femketje op 17 september 2011 10:09

ik draag bijna elke dag geen make-up XD

[Beantwoorden]


Door Lotte op 17 september 2011 10:19

Op vakantie draag ik niet zo vaak make-up, omdat je dan vaak gaat zwemmen en dan moet je alles er steeds afhalen.
Soms doe ik ook wel eens op een zaterdag helemaal niks op, gewoon een dagje zonder make-up is ook wel eens goed voor je huid!:-)

[Beantwoorden]


Door Sonjablogt. op 17 september 2011 10:26

Ik ga echt nooit zonder make-up de deur uit, dat is voor mij hetzelfde als zonder kleding de straat opgaan.

[Beantwoorden]


Door Siska op 17 september 2011 10:26

Ik draag bijna nooit make-up, gewoon omdat ik daar geen tijd en zin voor heb…

[Beantwoorden]


Door Emmelien op 17 september 2011 10:27

Ik draag altijd make-up als ik de deur uit ga. Maakt niet uit wat ik ga doen, make-up is voor mij hetzelfde als jas of schoenen aantrekken.

[Beantwoorden]


Door Elien op 17 september 2011 10:27

ik draag altijd make up wanneer ik buiten de deur ga, behalve naar mijn grootouders (:

[Beantwoorden]


Door Lois op 17 september 2011 10:28

Hey!
Ik draag altijd make-up, omdat ik me daar gewoon prettiger mee voel.
Maar op een luie zondag, doe ik het soms ook niet :)
ach, iedereen denkt er anders over denk ik.
xxxxx

[Beantwoorden]


Door Panajotta op 17 september 2011 10:30

Heey!
Ik het bijna nooit makeup op :)
en ander hooguit een laagje mascara of zoo ;)

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 17 september 2011 10:31

Ik draag eigenlijk altijd make-up als ik wegga, bijvoorbeeld naar school/ naar de stad/ naar vrienden.
Maar soms op een zondag heb ik gewoon geen zin in make-up, en dan maak ik me niet op.

[Beantwoorden]


Door Lore op 17 september 2011 10:31

Als ik geen zin heb ik make-up dan draag ik er geen. Of wanneer ik te laat ben. Ik voel me wel iets mooier met een laagje foundation en wat mascara, maar als ik geen tijd/zin heb dan kan dat me niets schelen.

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 17 september 2011 10:35

Ik draag bijna altijd wel mascara, verder niet zoveel. Soms wat foundation ofzo.
Zonder mascara lijkt het alsof mn ogen nog moeier zijn, dan ze al zijn. :P
Maar ik ben vanochtend mn konijn make-uploos wezen voeren! (A)

[Beantwoorden]


Door Asmae op 17 september 2011 10:36

Ik draag 6 dagen in de week make-up. En zondag heb ik een make-up vrije dag. <3

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 17 september 2011 10:39

Ik draag meestal altijd wel make-up als ik de deur uitga, maar als ik een dag niets hoef te doen en ook niet persé naar buiten moet, doe ik geen make-up op. Op zo’n moment heb ik ook geen zin om me uitgebreid op te maken, dan maar liever naturel (:

[Beantwoorden]


Door Michelle op 17 september 2011 10:40

Zoiezo als ik te werk ga!
Ik moet om 7 uur beginnen en dan peins ik er niet over om me mooi te maken, terwijl ik in de tulpen werk dus toch helemaal vies wordt!

En ook wel eens als ik thuis ben! Nu heb ik ook geen make-up op! (:

[Beantwoorden]


Door Germa op 17 september 2011 10:41

Ik heb er geen problemen mee om zonder make-up de deur uit te gaan. Maar ik vind het prettiger om met sowieso mascara op de deur uit te gaan. Ik heb van nature een beetje een boos gezicht, met mascara op heb ik het idee dat ik wat vriendelijker kijk. Ik vind het heerlijk om mijzelf helemaal op te maken, maar een dag zonder make-up vind ik geen ramp. zondag heb ik inderdaad vaak geen make-up op, of ik moet al naar een feestje of visite gaan.

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 17 september 2011 10:42

Leuke twitterquestion! Ik draag als ik naar school/stage ga altijd make-up, omdat ik me dan prettiger voel. Als ik ga winkelen of naar een vriendin ga ook. Als ik naar m’n vriendje ga draag ik soms helemaal geen make-up, daar schaam ik me dan ook echt niet voor, hij vindt me toch wel mooi zoals ik ben (of ik nou make-up draag of niet). Oja, en ik durf ook best zonder make-up naar de supermarkt te gaan.

[Beantwoorden]


Door Nannic op 17 september 2011 10:44

Zondag draag ik ook bijna nooit make- up. Ik durf best zonder make- up de deur uit te gaan, maar als ik de tijd heb doe ik het liever wel. Met make- up voel ik me een stuk mooier. ^^)

[Beantwoorden]


Door Sarah op 17 september 2011 10:49

ik doe ook altijd aan no make-up sunday, tenzij ik moet werken op zondag. (wat ook nog wel eens voorkomt..)

[Beantwoorden]


Door Roos op 17 september 2011 10:51

zondag was altijd mijn makeuploze dag, maar sinds ik standaard op zondag werk, gaat dat dus ook niet meer. Ik ga echt nóóit zonder makeup naar buiten, nooit nooit nooit. Ik heb echt heel erg last van acné en ik ga daarvoor al naar schoonheidsspecialiste e.d. en was ook al naar dokter geweest (hielp niet, meerdere dingen geprobeerd) en ik wil het toch nog enigzins camoufleren..
Ik bedenk me trouwens dat als ik vanaf de schoonheidsspecialiste naar huis fiets, wel altijd geen makeup op heb.. Wat ik overigens echt vreselijk vind, ik fiets altijd 10 x zo snel als normaal en kijk niemand aan. Erg eigenlijk. Zonder oog makeup enz wil ik wel gewoon naar buiten :)

[Beantwoorden]


Door Nadia op 17 september 2011 10:57

Ik draag zaterdag en zondag eigenlijk alleen maar make-up als ik uitga, op zaterdag ga ik namelijk altijd sporten en soms nog even een boodschapje doen en om nou direct na het sporten naar huis te vliegen om nog even een makeupje op te doen, nee hoor niets voor mij :D
(Ik heb trouwens wel fases qua makeup, ik droeg een tijd lange bijna elke dag een lichte bruine smokey-eye met zwarte eyeliner maar ik draag nu eigenlijk alleen nog maar de eyeliner, scheelt me toch weer 10 minuten :P)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 september 2011 om 21:58:

Die fases heb ik ook! :ja:

[Beantwoorden]


Door Marieke op 17 september 2011 11:08

ik doe altijd makeup op als ik naar school ga – lees mascara, oogpotlood en een beetje foundation ghehe ;-) – en meestal op zaterdag ook want dan heb je meestal leuke dingen geplant. op zondag doe ik alleen makeup op als er visite is, dan zie ik er toch wat netter en wakkerder uit haha

xx

[Beantwoorden]


Door Seherzada op 17 september 2011 11:11

Ik ga gewoon nooit met make-up naar buiten hahaha ^^)

[Beantwoorden]


Door Marije op 17 september 2011 11:26

bij mij zijn de dagen die ik met make up de deur uit ga, zeldzamer dan de dagen dat ik zonder make up de deur uit ga.

[Beantwoorden]


Door Marion op 17 september 2011 11:28

Ik heb denk ik nog niet de zelfvertrouwen, om me buiten de deur zonder make-up te vertonen. Mede dankzij mijn verschrikkelijke huid, die gewoon héél rood is met puistjes en vlekjes en noem maar op. Ik voel gewoon zekerder met make-up, zonder make-up heb ik het gevoel dat iedereen me lelijk vind ook al weet ik dat dat vast niet zo zal zijn.

[Beantwoorden]

G. antwoordt op 17 september 2011 om 12:44:

Precies dat heb ik ook! :)

[Beantwoorden]


Door Susan op 17 september 2011 11:37

Ik draag bijna nooit make-up, het is mijn hobby, niet mijn verplichting voor de buitenwereld. ’t Is wel heel aantrekkelijk om elke dag met mascara naar buiten te lopen, maar ik doe het niet. Gewoon omdat ik tegen dat onnatuurlijke masker ben..

[Beantwoorden]

Essia antwoordt op 17 september 2011 om 12:12:

Eens! Ik draag makeup ook in fases. Zodra ik merk dat ik niet meer zonder concealer en foundation de deur uit ‘durf’, doe ik het een tijdje niet meer op.

Makeup is voor mij ook een hobby en niet iets wat ik wil dragen, omdat ik mij zonder niet goed voel.

Ik wil mezelf makeuploos nog in de spiegel kunnen aankijken en vinden dat ik mooi ben.

[Beantwoorden]


Door Renske op 17 september 2011 11:47

Naar school, stage os de stad sowieso niet. Als ik snel een boodschapje moet doen vind ik het prima. Ook op zondagen ga ik vaak make-uploos door het leven. Dat is immers een rustdag voor mij, dus ook voor mijn huid;)

[Beantwoorden]


Door Daphne op 17 september 2011 11:49

Ik draag alleen make-up als ik de deur uit ga of als er bezoek komt.

[Beantwoorden]


Door Selina op 17 september 2011 11:49

Ik ga met regelmaat de deur uit zonder make up! Wandelen met de hond, boodschappen doen, het maakt mij niet uit.
Make up gebruik ik omdat ik het leuk vind en omdat ik zin heb om me op te maken.

[Beantwoorden]


Door Victoria op 17 september 2011 11:50

Hmm..
Misshien op vakantie, als we naar het strand gaan
of gewoon ergens met vriendinnen zwemmen,
Ik heb dan wel geluk dat ik bijna zwarte wimpers heb, dus het valt niet zo heel erg op ! =D
Maar anders ga ik ook niet zonder make-up de deur uit.

[Beantwoorden]


Door Rianne op 17 september 2011 11:58

Ik doe het wel eens. Maar vaak zit er dan nog een klein beetje mascara en oogpotlood van de vorige dag op ;)

Als ik na voetbal klaar ben met douchen en ik moet dan naar huis fietsen ga ik ook niet mascara bij werken ofzo. Een vriend van mij deed dat toen wel, en we moesten in het donker fietsen. Dat vind ik dus wel een beetje overdreven

[Beantwoorden]


Door Lissa op 17 september 2011 12:00

Ik maak me altijd graag op, maar soms heb ik gewoon de tijd niet. Als ik bijvoorbeeld laat ben voor school, zal ik niet heel de dag lastig lopen omdat ik geen make-up draag. Maar als ik de tijd heb ben ik er erg graag mee bezig!

[Beantwoorden]


Door melanie op 17 september 2011 12:06

Ik voel me de laatste tijd juist mooier als ik geen make-up op heb, toch draag ik het wel bijna altijd, maar als ik het dan niet draag en ik kom in het openbaar voel ik me zelfverzekerder, aha wat krom eigenlijk

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 september 2011 om 21:59:

Oh wow, omgedraaide wereld! Leuk!

[Beantwoorden]


Door Anna op 17 september 2011 12:09

Op zaterdag en zondag ben ik meestal makeuploos, dan zit ik toch alleen maar thuis. Soms doordeweeks heb ik ook gewoon geen zin en dan ga ik gewoon zonder!

[Beantwoorden]


Door .... op 17 september 2011 12:26

Als ik heel vroeg ergens naartoe moet voor fftjes of als ik toch nergens heen ga die dag draag ik geen makeup, voor de rest ligt het eraan hoeveel tijd ik heb, doe sowieso mijn ogen en als ik nog tijd heb ook nog mijn gezicht!

[Beantwoorden]


Door Renée op 17 september 2011 12:31

Ik ga echt nooit zonder make-up naar buiten, ook niet op zondag of op vakantie :-P

[Beantwoorden]


Door Manuela op 17 september 2011 12:43

Ik ga bijna nooit zonder make-up de deur uit,
alleen als ik maar heel even weg moet en voor de rest van de dag thuis ben heb ik soms niks op.
Maar andere dagen heb ik áltijd wat op.

[Beantwoorden]

Manuela antwoordt op 17 september 2011 om 12:46:

En zondags doe ik trouwens ook nooit wat op.

[Beantwoorden]


Door Catrien op 17 september 2011 12:44

No make-up sunday! ^^)

[Beantwoorden]


Door Seyma op 17 september 2011 12:46

hmm ik draag toch alleen maar oogpotlood en mascara, voor mij is het niet moeilijk om make-up loos naar buiten te gaan, ik heb zelf dagen dat ik met knot op me hoofd, make-up loos en in jogging kleren naar de stad ga, maar ik vind het wel fijner om mascara op te hebben mhihihi

[Beantwoorden]


Door Lotte op 17 september 2011 12:52

Toevallig ben ik vanochtend de deur uitgegaan zonder make-up.
Ik bedacht me vlak voordat ik weg zou gaan dat ik geen make-up had opgedaan, dus nouja dan maar niet. Ik kan me er vandaag geen zorgen om maken, normaal doe ik eigenlijk altijd wel make-up op als ik weg ga.

[Beantwoorden]


Door hermina op 17 september 2011 13:04

Ik maak me toch nooit zoveel op dus als ik niets op zou hebben valt het mss ook niet zo heeel erg op, ja alleen mijn eyeliner dan haah

[Beantwoorden]


Door Laura op 17 september 2011 13:07

In het weekend loop ik wel eens een dagje zonder make-up en dan ga ik wel gewoon naar de supermarkt bijvoorbeeld. Toch gebruik op een bijna make-uploze dag nog wel graag concealer en mascara. Naar mijn werk maak ik me altijd helemaal op (al kan het heus wel eens meer of minder zijn), omdat ik me anders toch minder prettig en verzorgd voel. Ook slaap ik doordeweeks vaak weinig en met make-up zie ik er dan alweer een stuk wakkerder en frisser uit.

[Beantwoorden]


Door Merel op 17 september 2011 13:11

Als ik laat ben of in het weekend heel even snel de deur uit moet (even snel naar de stad, maar binnen een kwartiertje weer terug) ga ik makkelijk met een klein beetje mascara alleen de deur uit. en ja, desnoods zonder. Als ik naar vriendinnen ga doe ik juist altijd wat extra’s, toch die lippenstift die ik zo mooi vind maar eigenlijk best eng vind om te dragen, of die oogschaduw waar ik altijd mee sta te expirimenteren voor de spiegel, bij vriendinnen maakt dat niet uit (:

[Beantwoorden]


Door Roos op 17 september 2011 13:15

Ik draag alleen geen make-up als ik zeker weet dat ik die dag de deur niet uit hoef. Maar dan ga ik ook echt niet de deur uit, als het echt nodig is maak ik me gewoon even snel op.

[Beantwoorden]


Door C_Justine op 17 september 2011 13:17

Als ik geen tijd heb draag ik gewoon geen make-up, zelfs voor school zijn er dagen dat ik geen foundation enzo opdoe. Ik moet al zo vroeg opstaan en dan heb ik geen zin om nog een halfuurtje vroeger op te staan. Vlug wat mascara en mijn lippenbalsem.
Natuurlijk voel ik mij wel mooier met een laagje foundation enzo, maar voor mij hoeft het niet. De mensen moeten mij maar nemen zoals ik ben! :)

PS: bij is het de zondag ook altijd puur natuur, tenzij we ergens naartoe gaan zoals op resto ofzo :p

[Beantwoorden]


Door anneloes op 17 september 2011 13:23

ik ging net nog hardlopen zonder make up haha .
maar eigenlijk ga ik verder liever niet zonder make up de deur uit. Ik draag niet veel, eyeliner en mascara , maar als ik dat niet op heb vind ik mezelf er zo moe uitzien, ook als ik alleen mascara op heb. Dus eigenlijk doe ik altijd wel make up op. Ik kan het ondertussen ook wel vrij snel opdoen dus is niet echt een probleem haha (:
xxx

[Beantwoorden]


Door Nanda op 17 september 2011 13:24

ik ga zo vaak zonder make up de deur uit. Op mijn werk heb ik 9 van de 10 x geen make up op ( moet er om 6.00 uit en dat vind ik al vroeg zat) en mijn vriend ziet mij ook zo vaak zonder make up.
Ik vind make up leuk en mooi, maar geen must.

[Beantwoorden]


Door Lindaaa op 17 september 2011 13:39

Normaal draag ik nooit make-up in het weekend, ik vind het ook helemaal niet handig als ik m’n huiswerk aan het maken ben en met m’n hand in de foundation en bronzer troep zit xd Vandaag is een uitzondering omdat ik en mijn zusje vanavond onze verjaardag vieren, dus heb ik me alvast opgemaakt en ook gisteren (toen ik vrij was) heb ik me toch opgemaakt.
Morgen waarschijnlijk niet, ik hoef toch nergens heen en het is een enorm luie dag vol toetsen leren en films kijken (:

[Beantwoorden]


Door Miranda op 17 september 2011 13:44

als ik zondags niet hoef te werken, dan ga ik gerust zonder makeup de deur uit!

[Beantwoorden]


Door Resy op 17 september 2011 13:58

Wanneer ik ga hardlopen doe ik geen make-up op, dit omdat ik ’s ochtends hardloop en ik het dan nutteloos vind omdat ik daarna toch gelijk ga douchen. Maar verder draag ik eigenlijk altijd wel make-up, behalve als ik echt thuis de hele dag in mn joggingpak zit.

[Beantwoorden]


Door Maartje op 17 september 2011 14:03

Als ik geen zin heb om make-up op te doen, doe ik het niet.
Maar doordeweeks op school heb ik toch wel liever wat make-up, gewoon omdat ik me dan toch wat prettiger en mooier voel. Verder draag ik geen make-up op zondag, en het liefst loop ik zondags ook heel de dag in me pyjama rond. Gewoon een dagje waar ik lekker in me oude kloffie kan rond lopen haha!

[Beantwoorden]


Door xstella op 17 september 2011 14:17

ik heb niet altijd een even zuivere huid, en soms glimt mijn huid me echt te erg om zonder foundation (of in ieder geval een poedertje) de deur uit te gaan. maar als ik thuis ben, of bij mijn beste vriendinnen langs ga, doe ik dat ook wel eens make-up loos. maar ik voel me het meest op mijn gemak als ik niet helemaal natural ben

[Beantwoorden]


Door Nanne op 17 september 2011 14:18

Ik schaam me er totaal niet voor om zonder make-up de deur uit te gaan, ik heb ten slotte donkere wimpers waardoor je niet gelijk ziet ‘omg zij heeft geen mascara op’. Als ik bijvoorbeeld in de stromende regen moet fietsen doe ik nooit mascara op. Meestal wel altijd even een blush voor een kleurtje, al gaat dat er misschien snel af. Zonder blush lijk ik soms bleekjes. Die opmerking kreeg ik namelijk vroeger vaak op school: Ben je moe? Ben je ziek?

http://www.fashiable.nl

[Beantwoorden]


Door Loissje op 17 september 2011 14:21

Bij mij precies t zelfde als Evanlyne!

[Beantwoorden]


Door Ilse op 17 september 2011 14:28

Als ik de deur niet uit hoef doe ik geen make-up op, of als ik naar een vriendin ga ook niet!

[Beantwoorden]


Door Liza op 17 september 2011 14:32

Als ik totaal geen zin heb om het op te doen, dan doe ik dit ook niet. Dit is tegenwoordig best wel vaak haha. Sowieso doe ik nooit make-up op als ik ga sporten, en als ik een dagje vrij heb zie ik het nut er ook niet van in om dan make-up op te doen.

[Beantwoorden]


Door Sanja op 17 september 2011 14:34

Ik doe geen make-up op wanneer ik ziek ben. Dat klinkt vanzelfsprekend (hoop ik). Als ik al een hele voormiddag boven de pot hang na een verkeerde mossel te hebben gegeten, ga ik niet gauw tussendoor wat foundation smeren op mijn nietmenselijk-wit gezicht of mascara aanbrengen. Ik denk dat je er dan nog zieker gaat uitzien omdat make-up je binnenste niet kan verbergen :’)

Dit geldt ook voor tijdens de blok (studeerperiode thuis vlak voor de examens). Ik zie de hele dag toch geen kat, dus yay naked face! Zelfs als ik dan 10 minuten naar de plaatselijke supermarkt trek (of zoals facebook het noemt: tijdens de blok naar de supermarkt gaan is net zoals naar Disneyland gaan) dan ga ik volledig make-up loos. Op de dag van het examen zelf durf ik ook zonder make-up buiten te gaan. Je bent toch maar 2 uurtjes weg. Voor een mondeling examen doe ik snel wat mascara en eyeliner op. Meestal vergeet ik dat zelfs, puur door de zenuwen.

Wanneer ik een hele dag thuiszit en ’s avonds pas wegga, doe ik dan ook pas make-up op vlak voor ik vertrek. Anders zit de eyeliner toch al onder je ogen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 september 2011 om 22:01:

Als ik ziek ben en boven de pot hang zit mijn mascara ook op mijn kin! ;)

[Beantwoorden]


Door Liz op 17 september 2011 14:45

Ik draag vaak genoeg geen make-up. Als ik naar afspraken/werk moet wel altijd (uitgezonderd is de tandarts), maar anders draag ik vaak genoeg geen make-up. Of alleen mascara en wenkbrauwpotlood.

[Beantwoorden]


Door evaa op 17 september 2011 15:19

ik volg je al heel lang,
maar ik had eigenlijk nog nooit ergens op gereageerd.

ik vind het helemaal niet erg om in mn familie’s bijzijn geen makeup op te hebben, maar als ik naar buiten ga doe ik altijd makeup op!

ik heb namelijk rood haar, en als ik geen makeup op heb, heb ik en geen wimpers en geen wenkbrauwen, dus als ik naar buiten ga doe ik altijd ff foundation (voor mn puisten) en mascara op, ook op vakantie!

succes met je site!
groetjessss

[Beantwoorden]


Door Dita op 17 september 2011 15:22

zondags draag ik idd niet vaak make up, of we moeten uit eten gaan ofzo..voor de rest elke dag bijna..en altijd trouwens een lijntje op de waterlijn..daar ga ik de deur niet uit zonder..:P

[Beantwoorden]


Door Jamilla op 17 september 2011 15:22

Haha ik moest echt lachen om het ‘mede mogelijk gemaakt door’ stukje! En ik heb inderdaad wel bijna altijd make-up op, maar als ik bijvoorbeeld ga zwemmen of ik moet heel vroeg boodschappen doen ofzo, of op vakantie en dat soort dingen dan niet. Maar liever wel, als is het maar een laagje mascara en ik vind het ook gewoon heel erg leuk om te doen :)

[Beantwoorden]


Door Cecile op 17 september 2011 15:25

Ik ben vandaag nog gaan hardlopen zonder make-up op!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 september 2011 om 22:01:

Ah, dat doe ik ook inderdaad! Hardlopen zonder make-up.

[Beantwoorden]


Door Eileen op 17 september 2011 15:34

ik ga nooit zonder make up de deur uit, het zit gewoon in mijn routine en ik verslaap me zelden. Als ik het niet doe voelt het alsof ik iets ben vergeten en heb ik het idee dat iedereen me aanstaart… onzin natuurlijk, het zit gewoon in mijn hoofd :yes:

[Beantwoorden]


Door Jasmijn op 17 september 2011 15:35

Meestal draag ik wel make-up, maar op zondag meestal alleen mascara, that’s it. Want niemand ziet mij dan! :)

[Beantwoorden]


Door Fien op 17 september 2011 15:58

jaa, als ik ziek ben en sommige zondagen, dan maak ik me gewoon niet op. En verder ook in de zomer maak ik me bijna niet op, beetje mascara misschien, want dan zwem ik heel veel.

[Beantwoorden]


Door Ellen op 17 september 2011 16:09

Het is niet dat ik niet naar buiten “durf” zonder make-up, maar ik vind het gewoon leuk om me op te maken en daar sta ik best een half uur eerder voor op.. dat maakt me helemaal niet uit. Ik ben niet zo moeilijk in de ochtend ^^

[Beantwoorden]


Door samira op 17 september 2011 16:16

hhahah die oogontsteking!hahha

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 september 2011 om 22:02:

Die heeft Suus nu! :P

[Beantwoorden]


Door Marjon op 17 september 2011 16:20

Ik draag geen make-up, alleen op de dagen als vandaag, wanneer ik met griep in bed lig. Verder kan ik me geen moment indenken wanneer ik mijn ogen niet voorzie van een laagje mascara.

[Beantwoorden]


Door Josephine op 17 september 2011 16:27

Ja dat wat jij hebt, heb ik ook. In het weekend als ik alleen maar thuiszit maak ik mij nooit op, ik draag wel lipstick omdat ik het leuk vind om verschillende kleurtjes uit te proberen, want de andere 5 dagen van de week draag ik echt niet veel kleurtjes en ik wil ze wel allemaal gebruiken. Vandaag een uitzondering, ik had helemaal geen zin in make-up (moe) dus ik ging makeuploos door eindhoven. Ach, gelukkig heb ik een bril dus dat maakt niet zoveel uit. Toen ik gisteren trouwens de reply van Samantha zag wist ik al dat je die ging plaatsen haha.

[Beantwoorden]


Door Doris op 17 september 2011 16:30

wat leuk dat ik erin sta! ik vind meisjes er altijd zelfverzekerd uitzien als ze gewoon de straat op durven zonder make-up. dan voel je je pas mooi. (;

[Beantwoorden]


Door Mariska op 17 september 2011 16:35

Ik heb vaker geen make-up op dan wel… sowieso is het in mijn wereldje best een uitzondering om make-up te dragen, maar ik maak er ook gewoon geen tijd voor ’s ochtends als ik weg moet. Ik heb 3 kwartier precies, en dan ontbijt ik liever.

[Beantwoorden]


Door Ingrid op 17 september 2011 16:36

jaah ik ga elke zaterdag morgen naar zwemtraining en dan ga ik zonder make-up maar verder wil ik altijd make-up op hebben. ^^)

[Beantwoorden]


Door kaylee op 17 september 2011 16:47

Ik draag alleen concealer en mascara naar school, af en toe oogschaduw. zonder makeup de deur uit is dus geen probleem, niemand merkt verschil!

[Beantwoorden]


Door Simone op 17 september 2011 16:52

Soms in het weekend als ik thuisblijf ;] Maar ik heb een bril en heel blonde wimpers, die je dus amper ziet, dus als ik dan mijn bril op zet is het geen gezicht. Ik MOET dus wel make-up op vanwege mijn bril omdat het er anders zo.. Tsja, lelijk uitzixet.

[Beantwoorden]


Door Valerie op 17 september 2011 17:23

Ik doe he bijna altijd, behalve als ik ziek ben of als ik geirriteerde ogen heb. En als ik maar even de straat over moet om naar m’n famillie te gaan natuurlijk ook niet :)
Maar op een schooldag of als ik een hele dag wat te doen heb natuurlijk wel.

[Beantwoorden]


Door Esmay op 17 september 2011 17:53

Eigenlijk draag ik zondags nooit make-up, tenzij ik ergens heen moet. Eigenlijk kun je zeggen: Als ik nergens heen moet maak ik me niet op. Maar omdat ik gewoon 5 dagen naar school ga maak ik me wel op. Omdat ik het gewoon leuk vind om te doen (:

[Beantwoorden]


Door Myrte op 17 september 2011 17:58

Zondag draag ik nooit make-up, tenzij ik met iemand wat af spreek haha. Elke dag maak ik me zo’n 10 minuutjes op, niet zo veel dus maar het ziet er wel beter uit :)

[Beantwoorden]


Door Fatima op 17 september 2011 18:00

Zondag rustdag haha. Ik draag vaak in het weekend ook geen make-up, alleen als ik ergens heen ga. Ik draag sowieso weinig make-up, alleen wat oogpotlood en mascara (en soms wat concealer en mix ik wat foundation met dagcreme..)

[Beantwoorden]


Door Nina op 17 september 2011 18:32

Ik draag altijd make-up, behalve als ik niet de deur uitga. Compleet opmaken doe ik alleen als ik daar zin en tijd voor heb, maar voordat ik weg ga pak ik wel altijd even mijn concealer, poeder en mascara.

[Beantwoorden]


Door Nicole op 17 september 2011 18:34

als ik die dag verder toch niet echt iets ga doen en bijv alleen even boodschappen ga doen/honden uitlaten etc.

en verder als ik er gewoon eens geen zin in heb, vind het niet zo erg om zonder make-up naar buiten te gaan

[Beantwoorden]


Door Rosalie op 17 september 2011 18:57

Als ik weinig tijd heb of alleen de hond uit ga laten smeer ik soms snel een beetje concealer en wat mascara op. Als ik ziek ben doe ik niks op. Maar voor de rest ga ik de deur niet uit zonder make-up. O, op vakantie is het vaak ook veel minder dan bijv. nu met school

[Beantwoorden]


Door Nienke op 17 september 2011 19:13

ik draag sowieso weinig/geen makeup als ik naar school ga, want ik elke ochtend om 6:30 opstaan…

[Beantwoorden]


Door Cynthiiaa op 17 september 2011 19:27

Haha, ik doe ook geen make-up op tijdens mijn rijlessen. :’) Ik heb het wel gedaan, twee keer, maar toen had ik al besloten dat ik het maar beter kon laten. Te zenuwachtig, dus dan gaat het nooit goed.

[Beantwoorden]


Door yasmina op 17 september 2011 19:32

i kid you not?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 september 2011 om 21:56:

Ja, zo zeg je dat ;-) ik weet dat het niet correct engels is hoor.

[Beantwoorden]


Door Michelle op 17 september 2011 19:39

ik ga naar bijna nooit naar school zonder make up maar in het weekeind of de vakanties draag ik bijna nooit make up (behalve als ik er echt zin in heb)

[Beantwoorden]


Door Esther op 17 september 2011 19:45

Ik draag áltijd make-up als ik naar de stad ga, uit ga of naar school ga. Gewoon, omdat ’t leuk is + ik mezelf een stuk beter voel.

Maar ik ga gerust sporten zonder make-up, even naar de brievenbus of boodschappen doen. Al moet ik wel bekennen dat ik dan wel hoop dat ik géén lekkere kerels tegen kom. Flirten laat ik zonder make-up helaas ook achterwege. :’)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 september 2011 om 22:03:

Ja dat flirten zonder make-up snap ik wel! (H)

[Beantwoorden]


Door Victoria op 17 september 2011 20:12

Op school draag ik altijd oogmake-up en foundation. Maar lippen of blush niet persé. Foundation doe ik liever ook op met concealer, poeder en alles er op en der aan. Maar meestal neem ik het hele pakket. Smokey, maar toch naturel. Wanneer ik ga winkelen, draag ik alleen een beetje mascara en oogpotlood, mijn must haves. Geen probleem!

[Beantwoorden]


Door daisy op 17 september 2011 20:25

Ik draag heel vaak geen make up… ik ga zonder moeite de deur uit zonder make up.

In mijn tienertijd was dat anders en gebruikte ik het altijd.

Soms gebruik ik ook enkel foundation en verders niets… het ligt er maar net aan waar ik naartoe moet.

Voor een zakelijke afspraak, feestjes, uitjes en etc. make up ik veel. Als ik naar de supermarkt moet gebruik ik niets of enkel foundation.

Ik heb van mezelf een onzuivere huid en make bevorderd dat enkel.. dus ik probeer het ook zo min mogelijk te gebruiken maar ik hou er wel van.

[Beantwoorden]


Door Tessa op 17 september 2011 21:15

Ik draag vrijwel altijd make-up, ook als ik thuis op de bank zit. Make-up geeft toch net iets extra’s en het is leuk om ermee bezig te zijn. Maar als ik ga zwemmen draag ik helemaal niks, ook geen ‘waterproof’ mascara, maar daar heb ik dan ook geen probleem mee hoor. Op vakantie draag ik meestal alleen mascara en oogpotlood.

[Beantwoorden]


Door Lisa op 17 september 2011 22:18

Ja, vind het niet zo erg om zonder make-up de deur uit te gaan :)

[Beantwoorden]


Door bo op 17 september 2011 23:02

als ik niet de deur uit ga doe ik geen make-up op, of als ik alleen even naar mijn opa&oma ga ofzo.
vaak als ik thuis kom van school en ga niet meer naar buiten haal ik mijn make-up eraf en trek een jogging broek aan.

[Beantwoorden]


Door daniëlle op 18 september 2011 10:17

als ik een dag gewoon de hele tijd thuis blijf, doe ik geen make-up op. maar gisteren bv. ben ik naar de ikea geweest, en ik kwam net terug van een korfbalwedstrijd. toen dacht ik ; nouja, laat maar. dus toen had ik ook geen make-up op. maar meestal doe ik sws mascara, want mijn wimpers zijn echt heeel licht. echt niet mooi vind ik $

[Beantwoorden]


Door Ellen op 18 september 2011 10:27

Ik ga het liefst zo mooi mogelijk de straat op. Zo verzorgd mogelijk, eigenlijk.
Wanneer mensen me in een joggingbroek zien lopen met een onverzorgd uiterlijk, drukken ze meteen een stempel op me. Dat gevoel krijg ik dan altijd. Ik wil dat mensen me zien als een vrouw die geeft om haar uiterlijk, dus die eerste indruk probeer ik altijd achter te laten! ^^)

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 18 september 2011 11:00

Eerst ging ik naar mijn werk zonder make-up, ik werk in een kas dus daar heeft bijna niemand make-up op, daar voelde ik me toch niet prettig bij dus nu draag ik als ik deur uitga echt altijd make-up. Meestal dan wel alleen mascara zodat mijn ogen er gewoon wat frisser uitzien.. en met mascara lijkt ik wat ouder :p

[Beantwoorden]


Door Kathy op 18 september 2011 12:45

Ik ga alleen make-uploos naar mijn werk en naar familie. Als ik naar school ga moet ik make-up op doen

[Beantwoorden]


Door Maaike op 18 september 2011 13:04

In het weekend. Ik maak me dan wel op als ik ’s avonds naar een feestje ga ofzo, maar eigenlijk als ik vrij ben: nope mij niet gezien. Op zaterdag ga ik alleen naar de sportschool en zondag is bij mij pyjama dag dus dan is het ook echt niet nodig.

[Beantwoorden]


Door Roxy op 18 september 2011 14:55

Als ik een hele dag thuis ben of bij mijn vriend thuis maak ik mij niet op, een dagje rust voor mijn huid!

[Beantwoorden]


Door Kimetc op 18 september 2011 17:25

Ik maak me alleen op als ik én de deur uitga en er tijd en zin voor heb. Ik maak er geen tijd voor.

[Beantwoorden]


Door Cynthia op 18 september 2011 18:56

inderdaad, jullie zijn niet de enige net zoals vandaag draag ik weer is geen make-up en dit heb ik eigenlijk vaker soms ga ik ook zonder make-up naar school als ik geen tijd heb of geen zin heb om er eerder voor uit mn bed te moeten!
Voor de rest hou ik echt van make-up hoor en het is echt een hobby geworden, zo erg dat ik al mijn vriendinnen voor het uitgaan moet opmaken, maar dat vind ik juist leuk! Maar ik zie er totaal geen probleem van in om zonder make-up de deur uit te gaan, want dan ben je ook mooi!
xoxo Cynthia

[Beantwoorden]


Door Roos op 18 september 2011 23:28

Als ik geen zin heb in opmaken ga ik gewoon de deur uit. Op zondag heb ik ook nooit make-up op, behalve als ik een verjaardag heb. Ik doe er totaal niet moeilijk over. Mensen moeten mij nemen zoals ik ben. Ook qua uiterlijk.

[Beantwoorden]


Door Inge op 18 september 2011 23:50

Ik denk dat je deze kwestie heel lastig is. Er zijn mensen die zeggen: tuurlijk ga ik zonder make up naar buiten en dat ze dan de meiden die dat ik absoluut niet durven gelijk stom vinden.. Maar zo makkelijk ligt het niet. Er zijn gewoon heel veel meiden die blonde wimpers en wenkbrauwen hebben en er gewoon echt heel anders uit zien en een blotebillengezicht hebben zonder make up. Echt dat kleine laagjes mascara maakt zoveel verschil. Dus nee ik ga niet zonder make up de deur uit. Als ik thuis blijf de hele dag maak ik me trouwens niet op. Echt geen zin in dan.

[Beantwoorden]


Door fashionlove op 19 september 2011 08:30

als ik ziek ben zoals vandaag, draag ik geen make-up.
alleen ga ik vanmiddag wel even langs een vriendin.
Dilemma: wel of geen make-up opdoen?
(ze woont tegenover mij)
leuke blog weer!
xxx

[Beantwoorden]


Door tessa op 19 september 2011 16:46

ik ga liever ook niet zonder make up naar buiten maar vorige week hadden wij praktijk (schoonheidsspecialist) en toen had ik echt geen zin om mijn make up weer op te doen dus ben ik zonder make-up naar huis gegaan (1uur reizen) nou dat vond ik knap van mijzelf haha normaal voel ik me ongemakkelijk maar nu niet ik weet niet er keken zelfs jongens naar me en toen dacht ik van ik zie er dus niet zo lelijk uit als ik dacht zonder make up

maar alsnog ga ik niet bewust zonder make up de straat op voelt gewoon anders
zondag is trouwens ook voor mij een make up loze dag en soms ook zaterdag.

[Beantwoorden]


Door Lien Well op 19 september 2011 17:26

Doe ik absoluut nooit! Ik kan niet meer zonder een beetje oogschaduw of eyeliner. Alleen, als ik echt heeeel ziek ben en niet meer uit bed kan komen, dan zal ik wel eens passen.

Ik kom liever te laat op school, maar wel opgemaakt, dan op tijd komen maar me heel de dag slecht voelen, doordat ik er zo naakt bijloop.
Je nog vlug wat opmaken op school kan echt niet, ze bekijken je super hard en het gaat de ronde dat je DE poppemie bent.

[Beantwoorden]


Door melanie op 19 september 2011 17:59

ik ga heel vaak gewoon zonder make-up de deur uit, het is gewoon dat ik vaak bronzer draag omdat ik een heeele bleke huid heb(I’m not kidding een vaatedoek ofzoooxd) vaak krijg ik dan ook de reactie of ik ziek ben enzo, en daar heb ik natuurlijk geen zin in. maar ik doe het ook alleen als ik tijd heb hoor.

wat ik noooooit doe, is zonder gelakte nagels de deur uit gaan:P
iedereen heeft wel een ding die die altijd doet, voor mij is het me nagels lakken, anders voelt het zo raar:S

[Beantwoorden]


Door mariekeeee. op 19 september 2011 18:55

ik ga nooit zonder makeup de deur uit :$ meestal heb ik in het weekend niks op , omdat ik dan meestal binnen ben ;p

[Beantwoorden]