How to mend a broken heart – 5 tips

Een gebroken hart, we hebben het denk ik bijna allemaal wel eens gehad. Heb je nog nooit een gebroken hart en hartstochtelijk liefdesverdriet ervaren, dan is de kans vrij groot dat jouw tijd nog wel gaat komen. Sorry! Elke keer als een jongen me met de gebakken peren laat zitten, voel ik me intens verdrietig en zit ik echt even in een dip. Ik denk dan net zoals ieder ander meisje dat ik er niet bovenop ga komen en dat het nooit meer goed met me komt.
Photobucket

Begin deze week kreeg ik een mail van Iris, of het misschien niet een idee was wat over liefdesverdriet te schrijven. Dat vond ik eigenlijk wel een goed plan, ook omdat ik zelf al eens een gebroken hart (of twee) heb gehad, en weet hoe naar je je dan kunt voelen. Vandaag geef ik jullie 5 tips die je liefdesverdriet verzachten en je gebroken hart hopelijk weer een beetje zullen lijmen.

1. Huil, schreeuw, scheld en schrijf het van je af. Gooi al je verdriet en woede eruit. Praat erover, en als er niemand is om mee te praten, zet je frustraties dan op papier. Nu is ook dé tijd om heel hard mee te zingen met alle dramatische liedjes van Alicia Keys, Leona Lewis en je boyband cd’s nog eens uit de kast te halen. Mijn persoonlijke favoriet is As Long As You Love Me van The Backstreet Boys inclusief cheesy videoclip. Zelfs nummers van Mariah Carey zijn wanneer je een gebroken hart hebt volledig acceptabel. Gooi die hoge noten eruit en doe het lekker vals.

2. Denk erover na, wat is er gebeurd? Het is oké om spijt te hebben van dingen die je hebt gezegd of de manier waarop je in situaties hebt gehandeld, maar maak jezelf niet gek. Soms is er geen duidelijke reden waarom een relatie fout gaat, of waarom de ander het niet meer ziet zitten. Kijk ook uit dat je de situatie niet mooier maakt dan dat hij is. Vol van verdriet kun je je vaak alleen de goede dingen herinneren, of de dingen die jij fout hebt gedaan. De ruzies en de fouten van de ander, die zie je niet meer. Het is goed om erover na te denken, maar probeer realistisch te wezen en het op een gegeven moment los te laten.

Photobucket

3. Realiseer je dat het goed komt. Neem je tijd, en probeer langzaamaan weer helder te denken. Is het echt zo erg en zijn er echt geen andere knappe/gespierde/briljante/sterke/lieve/trouwe mannen of mooie/slanke/slimme/sterke/fijne/loyale vrouwen op deze wereld over? En als je (een tijde) single blijft, dan is dat toch ook oké? Zonder vriend of vriendin heb je opeens meer tijd, meer ruimte in je bed en de afstandsbediening voor jou alleen. Dat klinkt misschien een beetje suf, maar het is wel zo. Voor gezelligheid heb je natuurlijk ook nog je familie en vrienden.

4. Sluit het af. Closure, it’s the hardest part. Accepteer het, jij en mr/ms not so right gaan niet verder samen. Bespaar jezelf wanhopige pogingen om je ex terug te winnen, je relatie is niet zomaar uitgegaan. Je wilt toch niet over een paar maanden weer met een gebroken hart zitten? Het kan ook zijn dat je je ex helemaal niet terug wilt, maar juist op wraak zint. Niet doen! Be the bigger person. Als de persoon in kwestie het gewoon niet meer zag zitten en je op een normale manier heeft verteld dat hij de relatie wil beëindigen, is het toch echt beste om alleen in je kamer en tegen je vriendinnen je hart te luchten en niet de huid van je ex vol te schelden. Natuurlijk mag je hem of haar laten zien dat je verdrietig bent, maar straf je ex niet. Ook belangrijk: Bel je hem/haar niet en loop ook niet perongelukexpres langs zijn of haar huis. Dat heeft echt geen zin en je maakt het alleen maar moeilijker voor jezelf.

Photobucket

5. Move on en geniet van je vrijheid. Zoals ik bij punt 3 al noem heb je nu weer tijd voor andere dingen, lekker uitgaan bijvoorbeeld. Hoe lang is het geleden dat je voor het laatst tot 6 uur ’s ochtends ging stappen, of een hele dag ging shoppen met je beste vriend of vriendin? Geniet van je vrijheid, en kijk om je heen. Jeetje, in de tussentijd is je buurjongen ook goed opgeknapt zeg…

Bron foto’s: We heart it

Twitter Facebook
Categorie: Lifestyle | 9 september 2011 | 108 reacties | Tags: , , , ,

Reacties

Door Milou op 9 september 2011 15:06

“Jeetje, in de tussentijd is je buurjongen ook goed opgeknapt zeg…”
Dat heb ik nou nooit gedacht doen het uitging XD
Ik heb nu 2,5 jaar met mijn vriendje en ik vind dat we nooit uit elkaar zullen gaan (A) maar voor het geval dat zal ik proberen te kijken of ik dit dan nog weet of als ik dit wil gebruiken voor als er iets anders slechts is waar ik overheen moet komen.

[Beantwoorden]


Door Anne op 9 september 2011 15:14

het is al een tijdje uit met mijn vriendje,
maar toen hadden we het allebei uitgemaakt. dus ik was eerder opgelucht :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 september 2011 om 15:53:

Ah, dat is wel fijn! Het kan zijn dat je daarna nog wel verdrietig bent, maar als dat niet zo is, is dat natuurlijk alleen maar beter!

[Beantwoorden]


Door Dewy op 9 september 2011 15:28

Ik heb binnen kort al 3 jaar met mijn vriend :)
Dat het ooit uit zou gaan,, zou ik me niet durven in denken:P

[Beantwoorden]


Door Eline op 9 september 2011 15:30

leuk artikel en mooi plaatje, die eerste! mooi gemaakt. maar weet je al wanneer de nieuwe lay-out online komt? (gewoon nieuwsgierig, haha) (love)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 september 2011 om 15:53:

Weet ik nog niet, ben er druk mee bezig maar kom er niet helemaal uit…

[Beantwoorden]

Eline antwoordt op 10 september 2011 om 16:31:

dat geeft niet hoor! good luck !

[Beantwoorden]


Door Tess op 9 september 2011 15:36

leeuk : D

[Beantwoorden]


Door Madame Savannah op 9 september 2011 15:38

Leuk artikel !
en dat eerste indd wat Eline al zij heel mooi bewerkt enzo :)

Liefs

[Beantwoorden]


Door Shauni op 9 september 2011 15:46

Het ‘niet bellen’ is echt zooo vreselijk moeilijk… Ik had constant de neiging om mijn ex-vriendje te sturen hoe hard ik hem wel niet miste.

Toen ik deze zomer van zijn zusje hoorde dat hij al een ander had, was ik euforisch dat ik toch niet gesmst had:D

[Beantwoorden]

Kimberly antwoordt op 9 september 2011 om 20:04:

ja dat is idd het allerrrrmoeilijkst!! Maar je doet jezelf alleen maar onnodig pijn

[Beantwoorden]

Eline antwoordt op 10 september 2011 om 16:32:

same here denk ik zo haha

[Beantwoorden]


Door femketje op 9 september 2011 15:46

goed geschreven artikel!

[Beantwoorden]


Door Elles op 9 september 2011 15:47

Als ik het nodig heb, ga ik ze zeker gebruiken ! (:

[Beantwoorden]


Door Paola op 9 september 2011 15:48

Heel erg leuk artikel! Ik ging vroeger altijd keihard meebleren met Marco borsato! Nu ben ik al 5 jaar gelukkig met mijn vriend..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 september 2011 om 15:54:

Ah, Marco kan daar zeker ook geschikt voor zijn! En 5 jaar al, leuk ^^) gefeliciteerd!

[Beantwoorden]

Wendy antwoordt op 9 september 2011 om 21:00:

Ja en dan vooral ‘Ik leef niet meer voor jou!’ Heerlijk meebleren is dat :P

[Beantwoorden]


Door Miranda op 9 september 2011 15:49

wat een goed artikel , ook leuk geschreven;D

[Beantwoorden]


Door Priscilla op 9 september 2011 15:50

Wat een hel is dat toch, liefdesverdriet maar je kunt het ook heel goed gebruiken! Ik hou erg van het schrijven van verhalen e.d. en ben op mijn best als ik liefdesverdriet heb.
Gelukkig heb ik het al lang niet meer gehad. Ben nu bijna 4 jaar samen met mijn vriend. Maar believe me, I’ve had my share!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 september 2011 om 15:55:

Schrijven werkt voor mij ook heel goed, lekker dramatisch alles op papier zetten en zo door die hel (want dat is het) heen komen.

[Beantwoorden]


Door darcy op 9 september 2011 15:55

leuk artikeltje ik ben blij dat ik er nooit zo kapot van ben xD ik ben ook meestal die het uitmaakt omdat ik het zat ben !

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 september 2011 om 15:56:

Ik ben ook altijd degene geweest die het uitmaakte, maar toch heb ik wel eens liefdesverdriet gehad. Dat was dan bij jongens waar ik meer voor voelde, maar dat het niet wederzijds was :ahh:

[Beantwoorden]

Kimberly antwoordt op 9 september 2011 om 20:06:

ja…dat heb ik ook meegemaakt echt kut :shit:

[Beantwoorden]

Inge antwoordt op 11 september 2011 om 00:10:

Dat een liefde niet wederzijds is, heb ik ook zo vaak meegemaakt. Dat is ontzettend k*t, en ik dacht altijd dat ik daarom ook liefdesverdriet had meegemaakt.. maar je hart is pas echt gebroken als je gedumpt wordt door iemand van wie jij nog heel veel houd.

Een niet wederzijdse liefde ken je nog niet door en door en van degene houd je ook niet ontzettend.. Iemand waarmee je al maanden/jaren same nbent die je ineens dumpt wel.. en dat doet veeeel meer pijn.

Helaas heb ik dat zelf moeten ervaren.. :( Maargoed, ben er allang overheen! En je leert van jezelf en al die rotte momenten. Ik denk dat je hart echt een keer gebroken moet worden voordat je echt “de ware” kan vinden later..

Meisje antwoordt op 11 september 2011 om 16:45:

Zelfde situatie hier, maar het doet nog steeds pijn..
Jouw laatste zin: ik hoop echt dat dat waar is :)

Veerle antwoordt op 12 februari 2012 om 20:05:

Ik heb het eigenlijk nog nooit meegemaakt dat er een jongen was die ik ‘echt’ leuk vond en dat het niet wederzijds was (ben eigenlijk ook pas 3x echt verliefd geweest). Wel dat je een weekje ineens denkt van: hee, die ziet er goed uit!! maar dan kom je na het weekend op school en dan is het echt: ‘ok. nee. gewoon nee. ‘ wel heb ik een keer gehad dat het wederzijds was, maar dat we nooit iets hebben gekregen, maar dat was omdat hij heel lullig deed tegen een vriendin toen hij met haar had (ze zei tegen mij: Veer, do whatever you want, kom bij me uithuilen als hij het uitmaakt, maar ik waarschuw je, je bent stukken beter af zonder hem. ze had gelijk, want een week later had hij weer een ander meisje gevonden. Ach ja, waar ben je zonder je vriendinnen!


Door Yara op 9 september 2011 15:58

+ Kijk een aflevering van Shane Dawson!

Elke keer als ik even in een dipje zit, of ruzie heb gehad kijk ik ’n filmje van hem ( of wel heel wat meer als eentje ;) ) en hij maakt me altijd aan het lachen <3

Ik ben nu ook al weer 'n tijdje single, en het verveelt me nog niet dusja :D

[Beantwoorden]


Door melissa op 9 september 2011 16:07

handige tips! een jaar geleden is het ook uitgegaan met mijn vriendje de reden was dat ik bijna nooit af wou spreken (durfde het niet) na wekenlang rot gevoeld te hebben en huilen wist ik dat ik er alles aan zou doen om het weer goed te krijgen ik heb hem gesmst dat ik niet zonder m kon nu is het weer een halfjaar goed en ben echt blij met hem ik heb ervan geleerd om dus vaker af te spreken :)
soms kan het dus ook weer goed komen :)

[Beantwoorden]


Door Emmelien op 9 september 2011 16:12

Pfoe, liefdesverdriet is inderdaad een regelrechte HEL. Mijn ex maakte het uit na meer dan twee jaar verkering, toen ik nog steeds stapelverliefd was. Dat is ondertussen een jaar geleden en ik denk dat ik nog maar een paar maanden echt over hem heen ben. En om te zien dat hij nu al een half jaar een nieuwe vriendin heeft doet stiekem nog steeds een beetje pijn. Maar ja, life goes on!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 september 2011 om 17:29:

Ahhh :( Ja, soms kan het ook echt even duren voordat je erover heen bent. Dat je het moeilijk vindt hem met zijn nieuwe vriendin te zien is helemaal niet gek!

[Beantwoorden]


Door Anouk op 9 september 2011 16:12

Ik heb geen vriend maar er is iemand die ik meer als leuk vind maar kom er langzaam achter dat hij een spelletje met mijn gevoelens speelt.
Daar heb ik veel pijn en verdriet van momenteel.
Als goede vrienden kunnen we niet eens met elkaar overweg als hij bij mij is gebeurt er altijd wat bv zoenen.
Als dat gebeurt sluit hij zich af en gaat dan weg zo snel mogelijk en valt er niet te praten.
Ik weet het ik ben er ook zelf bij maar hij weet dat ik m leuk vind.
Nu is de maat vol en laat geen spelletjes meer met me spelen en weet ik hoe moeilijk ook dat ik m los moet laten.
Maar dat dat waarschijnlijk wel het beste is.

Goed artikel dus, en goed om er eens bij stil te staan en erover na te denken.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 september 2011 om 17:30:

Dat is ook heel erg rot, niet met je laten sollen hoor! Kan je niet gewoon proberen met hem te praten en te vragen wat er precies aan de hand is en waarom hij zo doet?

[Beantwoorden]


Door Samantha078 op 9 september 2011 16:14

6 weken geleden heeft mn inmiddels ex-vriend het dus uitgemaakt na een relatie van 3,5 jaar met de reden; mn gevoel is veranderd in 2 weken tijd, het ligt niet aan jou maar aan mij maar ik weet niet hoe het komt.
oke, mn wereld stortte dus in.
Wat Ik heb doorgemaakt bespaar ik jullie haha.

Maar na 6 weken gaat het al best goed met me, ik ga weer uit, zie (oude) vrienden weer, heb inderdaad meer vrije tijd en kan weer naar alles kijken wat los en vast zit. haha
Ik dacht ook echt van, ik kom hier nooit overheen. maar met veel steun, gehuil, muziek, afleiding en vriendinnen komt het goed. je bent sterk en je wordt er alleen maar sterker van.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 september 2011 om 17:38:

Helemaal waar, fijn dat je dat nu zo kunt zien!

[Beantwoorden]


Door Aranka op 9 september 2011 16:22

Tip 6: Tijd heelt alle wonden. Jeetje het duurde even tot dat ik overheen was maar na een tijd ben je er gelukkig helemaal vanaf :)

[Beantwoorden]


Door Ellen op 9 september 2011 16:24

‘Fuck You’ van Cee Lo Green is op zo’n heartbreaking-moment een lied waarna ik ‘Amen’ zeg.

[Beantwoorden]


Door Aileen op 9 september 2011 16:36

Goed artikel! Ikzelf heb het (gelukkig) nog nooit meegemaakt, toen het al uit ging had ik het op mijn geweten (A)

X

[Beantwoorden]


Door Severine op 9 september 2011 16:44

Het is nu 9maand uit tussen mij en die ene.. we waren 3jaar samen. We hebben 2a3 maand niet gepraat tegen elkaar maar nu hebben we weer contact en gaan we samen nog weg. alleen ik wil hem echt terug! ik ben er tot op de dag van vandaag nog steeds kapot van en kan het niet verwerken en hij weet dat ook, ik vertel hem nog steeds wat ik voel maar hij zegt dat hij nu gewoon vrij wil zijn, zn eigen ding doen. maar ik mis hem echt zo hard. Ik wil en zal hem echt niet opgeven, voor mij is hij de enige! Toch ga ik vechten voor hem! en dat weet hij maar al te goed! ^^)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 september 2011 om 17:39:

Maar als je op een gegeven moment beseft dat het niet wordt, omdat hij bijvoorbeeld een vriendin krijgt, denk ik dat je toch moet stoppen met vechten… Anders wordt je niet gelukkig :(

[Beantwoorden]

Severine antwoordt op 9 september 2011 om 22:51:

Ik denk niet dat hij snel een nieuwe serieuze relatie zal krijgen. Hij is nogal gesteld op z’n vrijheid. Maar hij flirt wel erg graag en is graag omringt door meisjes wat ik soms wel lastig vind maar hij probeert er wel rekening mee te houden :-) hij heeft me trouwens gevraagt op hem te wachten.. Ik zal zien wat de toekomst brengt hè
Xx

[Beantwoorden]

Samantha078 antwoordt op 9 september 2011 om 18:33:

Dat gevoel heb ik ook heel erg.
mijn vriend maakte het 6 weken geleden uit na 3,5 jaar met de reden dat zn gevoel veranderd was maar hij kon niet uitleggen hoe of wat hij voelde. Ik wil hem niet kwijt, echt niet. ik dacht dat hij altijd de ware voor me zou zijn, de enige. maar hij dacht daar blijkbaar anders over.

Aan de ene kant denk ik ook van ik wil je terug. Maar aan de andere kant. Wil ik op hem gaan wachten? dat hij eerst kan doen wat hij wilt en dat hij dan na een jaar ofzo weer terug komt bij mij omdat hij denkt ‘ze wilt me toch nog steeds’. nee dat wil ik niet. Ik ben geen ‘back-up’.

Je kan hem beter proberen te laten zien wat hij mist, hij komt er vroeg of laat achter wat hij heeft laten gaan.

[Beantwoorden]

Severine antwoordt op 9 september 2011 om 22:56:

Geloof hij zal dat snel wel beseffen. Jongens verbergen nu eenmaal graag hun gevoelens. Misschien heeft hij even tijd nodig voor zichzelf en om alles op een rijtje te zetten. Ik vind vooral met hem praten over hoe je je voelt belangrijk. xx

[Beantwoorden]


Door LiL op 9 september 2011 16:47

Nog niet liefdes verdriet gehad :lees:

[Beantwoorden]


Door Cynthiiaa op 9 september 2011 16:57

Er zijn genoeg redenen dat diegene het niet heeft gehaald tot de toekomst. Goede tips. :) Die buurjongen. :””””’)

[Beantwoorden]


Door Marissa op 9 september 2011 17:06

Leuk artikel meid. ^^
Heb ik me toch even dood gelachen om die opmerking van je! Meer plaats in bed! Geniaal, dat kan ook alleen vera camilla zeggen hahaha! (:

X.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 september 2011 om 17:40:

Ja, het is toch gewoon zo! ^^)

[Beantwoorden]


Door annabel op 9 september 2011 17:07

Goed artikel! Toevallig ben ik net over mijn liefdesverdriet heen … ik dacht precies hetzelfde, dat ik er nooit meer overheen zou komen. Gelukkig is dat (vrij) snel gebeurt.

Ik vroeg me af : zou jij misschien ook een keer een artikel over je liefdesleven willen scrhijven? Of je een vriendje hebt, en hoeveel je er bijvoorbeeld al hebt gehad. Ik, en ik denk nog veel meer meisjes, ben daar heel erg benieuwd naar :) !

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 september 2011 om 17:40:

Haha, ik snap wel dat het leuk is om dat te leven, maar mijn liefdesleven houd ik toch liever privé :)

[Beantwoorden]


Door Roos op 9 september 2011 17:09

leuk artikel! Ik heb nog maar een keer een gebroken hart gehad haha. het duurde heel lang voordat ik erover heen was maar het is allemaal goed gekomen :D

[Beantwoorden]


Door Nana op 9 september 2011 17:18

Ahh.. een gebroken hart is nooit leuk nee! Ik moet zeggen dat ik mijn eerste echte gebroken hart niet op de juiste manier gemaakt heb.. Heeft me een dik half jaar gekost om er mee om te kunnen gaan en nog een half jaar om eindelijk helemaal erover heen te zijn. Maar het was mijn eerste echte vriendje en ik dacht dat het de liefde van mn leven was :P Nu zie ik echt zo veel relaties om me heen waar het zo slecht mee gaat dat ik blij ben dat ik al dat gezeik niet heb (: Mijn motto is: Alles komt goed! En zo niet, dan toch! 9 van de 10 keer is dit ook werkelijk zo ^^

[Beantwoorden]


Door Romy op 9 september 2011 17:23

Poe, ik ben een maand geleden vrijgezel geworden na een relatie te hebben gehad van meer dan 2 jaar. Viel op dat moment even rauw op mijn dak, maar he er zijn altijd mensen die het slechter hebben dan jij zelf. Ik ben met beide benen op de wereld gebracht door het nieuws dat een moeder op het kinderdagverblijf bij mijn eigen moeder haar kindje met 8 maanden zwangerschap is kwijtgeraakt. Toen realiseerde ik me dat ik pas 19 ben en nog een heel leven voor me heb en niet voor eeuwig kan sippen om een jongen. Hoe naar ik me ook voelde op dat moment!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 september 2011 om 17:43:

Dat is wel heel knap dat je je dat realiseerde, maar het is natuurlijk helemaal waar! Hoewel het wel zo is dat het altijd erger kan, maar dat nog niet betekent dat jouw probleem niet heel vervelend is.

[Beantwoorden]


Door Nannic op 9 september 2011 17:26

Als ik ze nodig heb, ga ik ze zeker gebruiken. Ik heb nog nooit een vriendje gehad ;$

[Beantwoorden]

Kirsten antwoordt op 9 september 2011 om 18:13:

Ik ook niet.. :(
Ben nu 15 maar onze tijd komt nog wel! :D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 september 2011 om 20:01:

Ook als je ouder bent is het niet raar hoor. Ik heb onwijs leuke vriendinnen van 20+ die nog nooit een relatie hebben gehad.

[Beantwoorden]


Door Sharon op 9 september 2011 17:29

Een gebroken hart is nooit leuk. Vroeger wel eens gehad. Nu heb ik al 1,5 jaar een heel lief vriendje en ik hoop natuurlijk dat dit nog heel lang aan blijft! Hihi (love)

[Beantwoorden]


Door Akkelien op 9 september 2011 17:35

Ik ben nu al ruim 3,5 jaar samen met mijn vriend en we wonen ook samen. Ik zou letterlijk de ogen uit mijn kassen huilen als het ooit uit zou gaan.. Gelukkig is onze relatie heel fijn en hebben we nooit ruzie over grote problemen of nare voorvallen. Praten met elkaar is de sleutel tot een fijne relatie, echt waar! Ik hoop dat we nog jaren bij elkaar zullen zijn, dus ik denk nog even niet na over deze tips Vera, niet nu althans ;)

[Beantwoorden]


Door Eline op 9 september 2011 18:09

Wel triest dat ik niet de enige ben…
Net twee maanden met een jongen gekloot. ons leeftijdverschil was 12 jaar en dat vond hij te groot en toen heeft die er een punt achter gezet ik zag het wel beetje aankomen… maar toch ik hield van hem… en iedere keer als ik bij hem was wist ik gewoon het is een keer afgelopen (i’m scared of not being with you) maargoed had me er een beetje overheen gezet en toen kwam ik een ander tegen maar die had het net uitgemaakt met zen ex. en nu weet die niet wat die wil. Dus nu zit ik daar weer heet over in. maar ik wil geen tweede keus zijn dus zijn bedenk tijd word steeds korter. en nu zit ik ook weer met de eerste. dus dubbel liefdesverdriet fijn. XX

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 september 2011 om 20:00:

Awww! Heel veel sterkte Eline, laat je niet teveel gek maken door de mannen <3

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 9 september 2011 18:11

I’m getting more and more in love with my crush! :$
Ik ken hem nu iets langer dan een jaar en eerst vond ik hem verschrikkelijk. Nu is het mijn beste vriend en zou ik school stukken saaier vinden als ik hem niet kende.. Ook al zit hij niet meer bij me in de klas :(.

I love him! (love)

[Beantwoorden]


Door Atka op 9 september 2011 18:17

Ik zit nu in moeilike situacie met mijn vriend en ik weet niet of alles goed in oorde kom,dus in ider gevaa zal ik het doen wat in de tekst staat:)
Bedankt:)

[Beantwoorden]


Door Denise op 9 september 2011 18:26

Superleuk!
Ik had acht maanden met mn vriendje,
het ging uit omdat ik een paar van zn vrienden niet mocht en dat kon hij blijkbaar niet accepteren!
Ben echt wel blij dat het nu uit is ;-)

[Beantwoorden]


Door Kim op 9 september 2011 18:28

Ik had 1 jaar lang een vriendje, en precies op de dag van 1 jaar ging het uit, af en toe mis ik hem best wel haha :$

[Beantwoorden]


Door theartismakeup op 9 september 2011 18:36

Ik kan hier echt helemaal niet over meepraten ben al bijna 9.5 jaar met dezelfde we zijn bij mekaar blijven plakken geloof ik ;) maar voor de meiden die net even dat steuntje nodig hebben is dit artikel denk ik heel fijn voor ze :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 september 2011 om 20:00:

Lucky girl! :D

[Beantwoorden]


Door sophie&daphne op 9 september 2011 18:57

Hee,
wij hebben vandaag een beautyblog gestart
wij zouden het heel leuk vinden als julie er op zouden kijken
sophiedaphne.blogspot.com
xxx sophie&daphne

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 september 2011 om 19:59:

Ik zou het leuk vinden als jullie gewoon op de blog reageren!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 september 2011 om 19:59:

en niet reclame gaan maken :)

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 9 september 2011 19:00

Een gebroken hart doet pijn, heel veel pijn! Gelukkig ben ik inmiddels alweer ruim 4,5 jaar samen met mijn vriend.

[Beantwoorden]


Door Joanna op 9 september 2011 19:03

Had ik net nodig.. thanks! <3 (love)

[Beantwoorden]


Door Femke op 9 september 2011 19:10

Ben zelf (gelukkig) nog nooit broken hearted geweest, maar toch wel erg handige tips!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 9 september 2011 20:00

goed geschreven veer!

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 9 september 2011 20:15

Pfff liefdesverdriet is echt vervelend :S 2 jaar geleden is het uit gegaan met mijn ex en sindsdien heb ik hem NOOIT meer gesproken! Helaas is hij altijd in mijn hart gebleven.. Todat ik hem vorig weekend tegen kwam en we aan de praat raakten,,,,hij vroeg mijn ping en sindsdien pingen we echt de hele dag en we gaan volgend week afspreken….now why did i do that :S alle gevoelens komen namelijk weer omhoog en dat is erg frustrerend

[Beantwoorden]


Door iris op 9 september 2011 20:15

hee vera.
dankjewel voor het schrijven!

X iris

[Beantwoorden]


Door isa op 9 september 2011 20:24

wauw mooi artikel,
ik heb altijd dat ik een beetje doorsla na een break-up. net zoals nu, ik was er zo kapot van dat ik mezelf gewoon steeds ben laten geloven dat liefde niet bestaat en dat alle jongens player zijn :$
en als er dan een jongen komt die mij leuk vind, maar ik hem niet. laat ik ze altijd een soortvan geloven dat ik hem ook leuk vind om hem niet te kwetsen, maar uit eindelijk doe ik hem daar meer pijn mee denk ik toch :$

life is hard ;(

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 september 2011 om 09:31:

Ik herken het wel, je realiseert je al dat het niet goed is wat je doet, dat is de eerste stap. Ik denk dat met de tijd het stukje bij beetje beter gaat.

[Beantwoorden]


Door José op 9 september 2011 21:53

oh gebroken hart.. tell me about it! DE JONGEN van mijn dromen had het uitgemaakt op oud-en-nieuw via een smsje.. en mijn moeder was ook nog es jarig op die dag.. Ik heb veel te veel tranen om hem vergoten, maar ik heb er wel van geleerd. Ik heb nu, twee jaar later, al een half jaar een hele leuke lieve vriend, en het klinkt misschien gek maar door die heavy break-up heb ik juist meer over mezelf geleerd en wat ik precies zoek in een jongen. Het is echt waar: je wordt er alleen maar sterker van!

[Beantwoorden]


Door Desi op 9 september 2011 21:59

Oh, dit is echt toevallig. ik heb het twee dagen geleden na anderhalf jaar uitgemaakt met mijn vriend. Het ging gewoon niet meer. Dat ik het uit heb gemaakt, betekent niet dat ik het niet rot vind. Deze tips doen me wel goed!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 september 2011 om 09:32:

Als je het zelf uitmaakt kan je je inderdaad ook heel rot voelen. Sterkte Desi!

[Beantwoorden]

Desi antwoordt op 10 september 2011 om 10:12:

Thanks! Komt wel goed hoor, heeft gewoon wat tijd nodig.

[Beantwoorden]


Door germa op 9 september 2011 22:29

Leuk artikel en mooi geschreven.

[Beantwoorden]


Door Sanne op 9 september 2011 22:34

Oef ik hoop dat ik deze tips nooit nodig heb, ik ben al ruim 4 jaar heel gelukkig met mijn vriendje. Maar ik weet ook wel wat liefdesverdriet is , het is echt heel naar en je denkt ook echt dat je er nooit meer overheen komt. Ik had het zo erg dat ik twee weken lang amper kon eten en alleen maar in bed wou liggen. Het was overigens wel een goede dieet maar zeker geen aanrader ;).

Nee, liefdesverdriet is echt heel naar maar je komt er overheen en je vindt uiteindelijk wel de liefde van je leven! Klinkt cheesy maar het is echt waar :D

[Beantwoorden]


Door Leonie op 9 september 2011 22:48

Wow hoe vaak ik al wel geen liefdesverdriet heb gehad… En dan meestal niet eens omdat het uitging met een vriendje (ik heb er nog maar 2 gehad), maar altijd om al die keren dat het niet lukte met de jongen die ik leuk vond. Zo ook nu; ik ben wat aan het sms’en met een jongen waar ik dus echt verliefd op ben, en ik hoop zo erg dat het iets wordt tussen ons, ik heb echt heel erg behoefte aan een vriendje. Maar ergens heb ik het gevoel dat er zoveel jongens zijn die geen zin hebben in een vriendin en veel liever ‘vrij’ zijn.

Zucht. Met een vriendin had ik een jaar geleden al besloten dat verliefdheid niet zou mogen bestaan op deze leeftijd (ik ben nu 16); het brengt zoveel gepieker, twijfels en verdriet met zich mee! Maarja als je dan eenmaal een vriendje hebt is het natuurlijk hartstikke leuk…

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 september 2011 om 09:34:

Het beste is om erover te praten! Hartstikke eng, maar je hebt dan wel zekerheid. Vraag dus gewoon aan de jongen in kwestie wat hij van jou vindt, je hebt toch niets te verliezen?

[Beantwoorden]

Leonie antwoordt op 10 september 2011 om 11:37:

Ik wil het ook wel vragen, maarja natuurlijk is dat SUPEReng… Ergens denk ik wel dat hij mij ook wel een beetje leuk vindt. Mijn idee was om te vragen of hij zin heeft een keer naar het terras te gaan (of wat dan ook, om iets samen te doen), als hij dan nee zegt of wat weet ik ook wel genoeg. Is dit een goede aanpak volgens jullie of is het toch echt beter om gewoon tegen hem te zeggen ‘ik vind je leuk’ ?

[Beantwoorden]

Inge antwoordt op 11 september 2011 om 00:14:

Oooh ik heb momenteel precies hetzelfde. Ik whatsapp al een tijdje met een leuke jongen. We flirten echt alleen maar.. en hij stelde zelf voor om wat af te spreken. Een week later vroeg ik ernaar, of het nog doorging. En toen zei hij van; ja ik moet nog even kijken. Heb vervolgens een paar dagen niks van hem gehoord (terwijl we daarvoor echt elke dag/om de dag dikke whatsapp sessies hadden) en ik dacht van nou laatmaar dan… Dus had zelf ook niks meer gestuurd en nu ineens een paar dagen geleden begon hij me weer te whatsappen en met me te chatten op facebook enzo! Ik snap het niet! Wat wilt hij nou van mij? Ik heb het gevoel dat hij mij alleen maar wil op de momenten dat ie even zin heeft om te sjansen ofzo.. Maarja, ondertussen is hij wel geinteresseerd in mijn werk en dingen waarmee ik bezig ben.. En stelde hij wel die date voor…

Pft! Wat denken jullie dat hij wil?


Door Chantal op 9 september 2011 23:02

Ik was een jaar samen met mn vriend, tot hij het uitmaakte. Ik wist ook wel dat het niet meer goed zat, maar wilde het niet toegeven. Een half jaar later begonnen we toch weer te praten en van het een kwam het ander en we waren weer samen, dat was 2 jaar geleden en still going strong! het is nu beter dan ooit, ik ben achteraf zo blij dat we uiteen waren (destijds was het een ramp), we hadden het nodig om te beseffen dat we elkaar niet konden missen.

[Beantwoorden]


Door Immetje op 9 september 2011 23:03

Hoi Vera,
Ik ben afgelopen juni 17 geworden en heb nog nooit een vriendje gehad. Zelfs niet op de basisschool! Nu ben ik bang dat er nooit iemand op mij zal vallen en ik altijd alleen zal blijven. Denk jij dat t nog goed komt?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 september 2011 om 09:36:

No worries Immetje, het komt wel goed. De een is wat later dan de ander. Ik heb de allerleukste vriendinnen en sommigen van hun hebben ook nog nooit een vriendje gehad en zij zijn 20+. Het is echt niet vreemd als je er later mee bent. Vooral niet te druk om maken!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 10 september 2011 01:26

Wat een goed artikel :) Ik heb hier een paar maanden geleden mee moeten omgaan, opeens single zijn na 4 jaar is niet niks :) Maar goed, ik voel me veel beter nu en er zijn inderdaad ook voordelen met single zijn :) Someday I’ll find someone I hope maar voor nu geniet ik er gewoon van, van de vrijheid etc. :)

[Beantwoorden]


Door Emma op 10 september 2011 07:41

Mijn relatie is nu ook 1,5 week voorbij… We zijn 3,5 jaar samen geweest. Gelukkig zijn we wel goed uit elkaar gegaan al maakt dat ’t ook wel weer moeilijk.We houden nog wel van elkaar, maar hij wilde toch meer vrijheid. Op ’t moment hebben we helemaal geen contact en ik denk dat dat voor nu ook wel beter is, zoals je ook zegt in je artikel :) Ik heb hier zeker wel wat aan trouwens, aan deze tips!

[Beantwoorden]


Door Merel op 10 september 2011 08:48

Goed artikel. Liefdesverdriet heb ik vaker gehad maar een gebroken hart had ik alleen toen mijn relatie van ruim een jaar uitging. We hebben nu zo goed als geen contact en daar heb ik vrede mee. Het is alleen mijn buurjongen dus ik zie hem nog wel regelmatig.

[Beantwoorden]


Door Bibi op 10 september 2011 10:34

Helaas, heb ik nog nooit een vriendje gehad.. en ik ben 15 bijna 16. Dus ik kan eigenlijk niet weten hoe dit voelt? Maar, ik begrijp wel dat het echt kut zou zijn

[Beantwoorden]


Door Iris op 10 september 2011 12:17

Ik ben laatste tijd heel erg bang mn vriendje kwijt te raken diep van binnen weet ik wel dat het niet gebeurt maarja we hebben gewoon pech. in de eerste 2 weken in onze relatie ging zijn opa dood daarna kwam zn oma in het ziekenhuis (dat is gelukkig veel beter geworden) zijn vader had een hartaanval wat nu een erfelijke ziekte blijkt te zijn wat hij waarschijnlijk ook zal hebben en mijn oma is overleden en daar bovenop heb ik het heel moeilijk thuis en heel veel ruzzie. het liefste zou ik gewoon bij hem willen wonen maar dat kan natuurlijk niet ik ben 17 en heb financiele steun van mijn ouders nodig. maar ik ben onderhand de ruzzie wel zat van de dingen die ik niet mag

[Beantwoorden]


Door Cjs op 10 september 2011 12:57

Na 2 jaar was het uit tussen mij en m’n ex, hij was vaak vreemdgegaan, ik had het telkens geaccepteerd.. Ach, zo gaan die dingen. Heb lang gehad dat ik elke jongen met hem ging vergelijken en dat het uiteindelijk niks werd, terwijl mijn ex geen haar beter was..

Nu heb ik met de meest geweldige jongen die je je maar kan voorstellen. (Al is hij op dit moment niet helemaal aanspreekbaar omdat hij een ernstig ongeluk heeft gehad en daardoor in coma is geraakt. Gelukkig is hij nu ong 3/4 dagen uit zijn coma! Dan besef je pas hoeveel je van iemand houd! ^^) )

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 september 2011 om 15:35:

Oh wat heavy, een coma! Fijn dat hij eruit is, hopelijk knapt hij snel op. Fijn dat je een goede jongen hebt gevonden ^^)

[Beantwoorden]


Door Katja op 10 september 2011 15:21

Ik heb ook nog nooit een vriendje gehad en ik hoef het eigenlijk nog niet :)
Zelf ben ik 14 en word ik in maart 15.

[Beantwoorden]


Door Josephine op 10 september 2011 15:40

Het is nu 2 weken uit met mijn vriend. We hadden een maand, en alles leek vanaf de eerste date al goed te zitten. Totdat hij het uitmaakte… Ik was eerst echt kapot, dit zag ik niet aankomen! Ik voel me nogsteeds rot, maar het gaat wel steeds beter. :) mede dankzij deze tips ;) ik hoop wel dat dit rotte gevoel ooit over gaat, want van die break-downs ben ik nog lang niet af denk ik :(

Xxx!

[Beantwoorden]


Door kirsten op 10 september 2011 18:18

Leuk artikel! ;-)

[Beantwoorden]


Door Nikkieeee op 10 september 2011 20:40

Dit artikel komt echt perfect op het goede moment… ik was een halfjaar bezig met een jongen en ik deed niks met andere jongens. Maar we hadden niks officieels… en ik hoorde dat hij sex met allemaal andere meisjes heeft gehad terwijl we bezig waren met elkaar en met een vriendin van me die van niets van hem en mij wist… en hij gebruikte me… en ik voel me zo vreselijk leeg al de hele week… het is echt een ramp. Ik weet dat ik er wel bovenop kom maar momenteel wil ik even huilen en even onzichtbaar zijn…

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 september 2011 om 22:56:

Ahhhh, dat is echt heel erg verrot! :( Snap dat je je heel naar en gebruikt voelt. Tijd heelt de meeste wonden, sommige wel met een litteken maar de ergste pijn en schade is dan voorbij.

[Beantwoorden]


Door jade op 11 september 2011 14:20

het enige dat mij over liefdensverdriet (en elk ander soort verdriet) helpt is :

eerst naar mn beste vrienden gaan, een potje janken, een uurtje depresief zijn en dan leuke dingen met mn vrienden doen.
makeup en kleren shoppen
lekkere dingen eten
leuke films kijken enzovoort

nou heb ik wel het geluk dat mijn groepje bijna alleen uit jongens en mn beste vriendin bestaat, die er allemaal écht níet tegen kunnen als ik verdrietig ben, en er alles voor zullen doen om me weer op te vrolijken.
echt, ik hou zou veel van ze.

hahahahaha, sorry ik wordt een beetje sensimenteel :$

[Beantwoorden]


Door Melanie op 12 september 2011 23:23

Ik zal het maar proberen dan :$
Heb 3 jaar lang een vriend gehad,
en het is nu een week uit..
en ook op een rotmanier..
dus misschien heb ik hier iets aan :$

[Beantwoorden]


Door dannique op 13 september 2011 09:36

ik heb zelf nog nooit een vriendje gehad.. :|
maar,, het komt vanzelf,, hoop ik! ik heb een hele aparte smaak voor jongens HAHA

En.. die fiets op de laatste foto heb ik! :D
x

[Beantwoorden]


Door xx_Patries_xx op 16 september 2011 18:43

goed artikel… een gebroken hart is verschrikkelijk maar we overleven het :D

[Beantwoorden]


Door xoxo op 21 september 2011 18:18

Liefdes verdriet is echt zo dramatisch.
Mijn relatie was na een jaar ongeveer uitgegaan en op dat moment zag ik echt alles zwart. We hadden regelmatig ruzie. En voornamelijk om veel meisjes die achter mijn vriend aan zaten en het een en ander probeerde te slopen. Ik hield zoveel van die jongen en we dede alles samen en dan ineens sta je overal alleen voor. De dingen die je samen deed doe je ineens weer helemaal alleen. Het was bij mij ook precies in de kerstperiode uit gegaan.. Dat is dus ook niet een geschikte tijd voor liefdes verdriet. Gelukkig kwam hij er snel achter dat dit niet de juiste oplossing was en zijn we weer samen nu 2 jaar. Juist wanneer je weet hoe liefdesverdriet is ben je altijd bang om weer in de steek gelaten te worden, Mooi artikel Vera !

[Beantwoorden]


Door Kim op 6 januari 2012 16:10

Het is een rare situatie.. ik kende iemand al 4 jaar maar toen kreeg ik met me ex-vriend en toen is het contact uit het oog verloren. toen het uitging met me ex heb ik een maand later weer contact gekregen met hem via ping enzo. Ik was heel gelukkig en hij ook hij zei alles van met jou wil ik verder enzo hij is hier zelfs thuis geweest. We hebben gezoend onder de horizon. :$ Maar het ging al een tijdje slecht met hem en depri en toen ben ik daar zelf mee ingetrokken toen ging het weer beter met hem maar hij zat bij jeugdzorg, en gaat nu terug daar naar toe en wilt met niemand contact meer.. Maar dit is heel moeilijk voor mij omdat we al zoveel hebben meegemaakt de laatste tijd en emoties getoond hebben. Heb hem toen een berichtje op twitter geplaatst enzo en geprobeerd contact te zoeken maar hij heeft me overal van verwijderd, facebook, me nummer, twitter, ping. En ik kom telkens toch een stukje van hem tegen maar veel vriendinnen van me zeggen; je verdient beter, maar dit wil ik niet geloven. Wat kan ik het beste doen? Ik heb veel aan je artikel Vera! (sorry voor het lange berichtje :$)

[Beantwoorden]


Door Veerle op 12 februari 2012 20:24

Als het al gebeurd is heb je er niets aan maar dit is mijn tip: Zorg dat een jongen verkering met je wil om jou. Hou contact met je vriendinnen als je nog een relatie hebt, en vooral: Geniet ervan zo lang het duurt! Ga er niet vanuit (ik ben zelf 15) dat het voor de rest van je leven is. Kijk gewoon wat er gebeurt, verwachtingen op 0 en lol hebben met elkaar.

[Beantwoorden]