A Touch Of Fashion: Mooi in tien minuten

Eén keer in de twee weken neemt Suzanne mijn plek in voor haar mode column ‘A Touch Of Fashion’. Vandaag is het weer zo ver en kun je genieten van Suzanne’s schrijfkunsten en gevoel voor mode.

…wie wil dat nu niet? Bij ‘mooi’ denk ik meer aan beauty, maar ik loop steeds vaker tegen de lamp met synoniemen verzinnen voor ‘modebewust’. Het woord zelf is niet echt in overeenstemming met zijn definitie, zullen we maar zeggen. En het is zo makkelijk om de taal van onze westerburen snel te gebruiken. We houden het bij mooi dus. En vandaag geef ik je tips om het extra snel te zijn.

De zomervakantie is weer voorbij, het herfstweer lijkt terug van nooit weg geweest en je maakt van je bed weer een slaapplek, in plaats van een huis. Of je nu weer naar school gaat, naar je werk, of op een andere manier (buiten de deur) bezig bent, voor de meesten van ons gaat op een bepaald tijdstip weer de wekker.

Photobucket

Vera zal het bevestigen: op tijd komen is niet mijn sterkste kant. Als ik weg moet ben ik áltijd aan het haasten. Ik kan wel plannen, maar ik doe het niet. De goede prioriteiten stellen is ook al niet mijn sterkste kant. Kortom: ik ben een ervaringsdeskundige op het gebied van haasten, hollen én blunderen op de weg van mijn bed naar de voordeur. Vandaag dus vooral voor jullie, maar ook een beetje voor mij, wat tips:

Leg combi’s klaar De éénvoudigste en beste tip die ik je kan geven: bereid vóór het ochtend is, je outfit al voor. De dag ervoor kun je rustig naar de weersvoorspelling kijken, rustig nadenken over wat je activiteiten de vorige dag en welke kleding daarbij hoort, en heb je de tijd om te voelen wat je wilt dragen. Als je net opstaat ben je minder helder, is nadenken een nog wat grotere opgave, en heb je minder tijd om de tijd te nemen.

Zorg voor overzicht Indien je eigenwijs bent (that’s me!) en de vorige tip niet ter harte neemt, zorg dan in ieder geval dat je kast overzichtelijk blijft. Zoeken in een molshoop is toch iets lastiger dan een paar stapeltjes scannen.

Photobucket
Gebruik je inspiratie-volle momenten Ga jezelf niet dwingen een beeldige outfit te bedenken, als je voelt dat je hoofd daar helemaal niet naar staat. Juíst als je op een ander moment toevallig een plaatje tegenkomt van een look die je inspireert, je midden op de dag een item te binnen schiet dat je eigenlijk al een hele tijd niet blijkt te hebben gedragen of je weet van jezelf dat je na het eten altijd het creatiefst bent: maak er gebruik van. Als ik er zin in heb, leg ik vaak een aantal outfits tegelijk klaar. Dan hoef ik de volgende ochtenden mezelf alleen nog maar af te vragen welke look het meest praktisch is, en wat ik zin heb om te dragen.

Accessoires zijn er niet voor niets Kom je even niet verder dan een wit t-shirt en jeans? No problem! Met je felgekleurde sneakers, statement ketting, of je oversized handtas hoef je er alsnog niet saai bij te lopen.

Kies voor simpel Nooit gedacht dat ik het ooit zou zeggen, maar soms komt simpel best van pas! Als je in tijdnood zit is het natuurlijk niet handig om voor het jurkje met de ingewikkelde gekruiste bandjes te kiezen (tenzij je met één band over je hoofd en één onder je oksel wil lopen), voor een dunne panty te gaan (tenzij je van punk houdt) of je hoogste hakken uit te kiezen (tenzij het je uit komt je enkel te breken).

Geloof me: probeer ze eens uit, en het resultaat mag er wezen! Het levende bewijs komt van mijzelf. Toen ik vorige week de Grazia PC Catwalk bezocht, versliep ik me dus niet bepaald voor de eerste keer. Blij dat ik – voorspellende gaven!- mijn outfit al had klaargelegd hoefde ik er alleen nog maar in te springen, de boel op te fleuren met een felle lipstick, mijn haar naar de zijkant te gooien voor een iets meer ‘dressed up’ effect en ik was zowaar klaar voor de catwalk!


Reacties

Door Manon op 12 september 2011 08:07

Leuk artikel, weer is iets anders.. dit moet je vaker doen! Ik leg ook altijd combi’s klaar

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 12 september 2011 om 08:49:

thanks!

[Beantwoorden]


Door Paola op 12 september 2011 08:57

Heel erg leuk artikel! Ik heb zaterdag net mijn kast opgeruimd en er is weer orde!

[Beantwoorden]


Door Alyssa op 12 september 2011 09:20

Leuk artikel, sommige tips zijn inderdaad erg handig. Ik neem me altijd voor om ’s avonds alle klaar te leggen maar dat vergeet ik dan weer…hihi!

[Beantwoorden]


Door Wieneke op 12 september 2011 09:32

gave foto’s!

[Beantwoorden]


Door Isabel op 12 september 2011 09:39

Leuk artikel en hele handige tips!

[Beantwoorden]


Door knoopje op 12 september 2011 09:53

Ik leg niet echt combi’s klaar, ik draag vaak jurkjes en dat wijst zichzelf wel (en ik ben ook nog eens een chronische te-vroeg-komer).
Maar wat ik wel doe, als ik tijd over heb in het weekend of zo, is dingen uit mijn kast aanpassen en combineren. Daarna leg ik het gewoon weer terug in mijn kast maar toch onthoud je wel wat toen leuk stond samen en wat niet.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 12 september 2011 om 11:17:

ja, dat is zeker een goed idee!

[Beantwoorden]


Door Katja op 12 september 2011 10:02

Dankje voor de tips :D

[Beantwoorden]


Door Germa op 12 september 2011 11:13

Mooi geschreven en handige tips. Zelf ga ik altijd voor basic en leef ik mij uit op de accessoires en make-up.

[Beantwoorden]


Door lindab op 12 september 2011 11:23

Leuk artikel, ik leg mijn kleding ook altijd de avond van te voren klaar. Maar het gebeurd dan alsnog regelmatig dat ik mij ’s morgens bedenk en toch wat anders aantrek. Ook pak ik mijn tas in mijn met spullen die ik nodig heb voor die dag, heb dan meteen mijn tas van de dag voor bij mijn outfit.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 12 september 2011 om 13:43:

dat is ook handig inderdaad! maar ja, dat heb ik ook wel eens hoor… dat wat ik bedacht heb toch totaal niet staat

[Beantwoorden]


Door Destiny op 12 september 2011 11:36

Hele handige tips, ik ben zelf ook een gigantische telaat komer

[Beantwoorden]


Door xxxx op 12 september 2011 11:37

omg, jou haaar #nononononono

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 september 2011 om 12:26:

Ik vind deze reactie meer een beetje nonononono :hmm:

[Beantwoorden]


Door Nynke-Boudien op 12 september 2011 11:39

Ik leg het ook altijd ’s avonds klaar. Dan heb ik meer inspiratie dan ’s ochtends vroeg!

[Beantwoorden]


Door Amber op 12 september 2011 12:05

Leuk artikel. Ik ben fan van Suzanne! ^^)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 september 2011 om 12:25:

Yesss! Ik ook :D

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 12 september 2011 om 13:43:

yeey!

[Beantwoorden]


Door Ellen op 12 september 2011 12:15

Hmm. Bij mij gaat de tijd niet zitten in het kiezen van een outfit, want dat kies ik de avond van te voren uit. Ik ben altijd te lang bezig met haar en makeup. Daar nog een tip voor? ;)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 12 september 2011 om 13:45:

eeuhm… jawel!

als ik weet dat ik haast heb, maar ik wil toch iets bijzonders, doe ik vaak papillotten in (al weet ik niet of je zo’n lang haar hebt…). hoef ik ze de volgende morgen alleen nog maar uit te doen, en klaar! verder is het handig om ‘everyday’ bakje te hebben met spullen die je dagelijks gebruikt – hoef je ze niet meer uit te zoeken- en om je haar ’s avonds te wassen en te laten drogen voordat je gaat slapen want anders staat het de volgende dag alle kanten op (en hoef je dat ’s ochtends niet meer te doen).

was deze informatie nuttig? ja/nee? ;)

[Beantwoorden]


Door ElenaS op 12 september 2011 12:57

Leuk artikel, ik zag je bij de PC catwalk haha !

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 12 september 2011 om 13:46:

cool! even een gil geven volgende keer ;)

[Beantwoorden]


Door Danique op 12 september 2011 13:06

Suzanne : Je haar is echt de bomb, echt supervet!

En een heel leuk artikel!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 12 september 2011 om 13:47:

woehoee, thanks!

[Beantwoorden]


Door Asmae op 12 september 2011 13:36

Suzanne je schrijft altijd zo leuk! Lees altijd jou column met plezier! <3

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 12 september 2011 om 13:46:

dankjewel :D!

[Beantwoorden]


Door Chantal op 12 september 2011 13:37

Wat een leuk artikel! Leuk geschreven Suzanne ^^

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 12 september 2011 13:47

*you are posting comments too quickly, slow down* hahaha

[Beantwoorden]


Door Maaike op 12 september 2011 13:51

Goeie tips! Ik moet er altijd al rond 6en uit ’s ochtends, dus dan heb ik echt geen tijd om over kleding na te denken. Dus ik leg alles (incl. accessoires en make up!) de avond van te voren al klaar!

[Beantwoorden]


Door Esmay op 12 september 2011 13:51

Handige tips en tricks haha!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 12 september 2011 13:52

leuk artikel!
van te voren klaar leggen werk alleen niet voor mij, om de een of andere reden heb ik ’s ochtends nooit zin in wat ik heb klaargelegd en moet ik alsnog iets uitzoeken :P

[Beantwoorden]


Door Lotte op 12 september 2011 14:09

Leuk artikel!
En die foto’s zijn cooowl:D

[Beantwoorden]


Door Tinsley op 12 september 2011 14:25

Handig artikel, ik leg vaak in de avond me kleren klaar, maar dan doe ik in de ochtend toch iets anders aan.
Trouwens heb je je nou aan de rechter kant kaal geschoren?
of leek het maar zo op die foto’s?

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 12 september 2011 om 14:55:

nee dat klopt :)

[Beantwoorden]


Door Lisa op 12 september 2011 14:49

Hee,
Heeft dat meisje wat gewonnen had al wat leuks gekocht voor die 100 dollar?

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 12 september 2011 om 14:55:

dat heb ik nog niet gehoord

[Beantwoorden]

Charissa antwoordt op 14 september 2011 om 15:18:

Nee, ik heb ook nog niks ontvangen haha.

[Beantwoorden]


Door femketje op 12 september 2011 15:05

leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Jasmijn op 12 september 2011 15:51

ik leg mijn outfit ook meestal al klaar voor de volgende ochtend! Ik ben namelijk best wel chaotisch :$ Het gekke is, vaak als ik in het weekend gewoon ff wat stomme kleren aandoe, krijg ik de leukste combinaties, terwijl ik die zo niet zou kunnen bedenken, echt heel raar is dat. Ik krijg nu best wel zin om inspiratie op te zoeken op internet :D

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 12 september 2011 om 18:18:

dat ken ik ;)! soms helpt het als je er niet over nadenkt! dan kom je wel eens de leukste verrassingen tegen!

[Beantwoorden]


Door Miranda op 12 september 2011 16:11

Wat een leuke foto’s. En een erg handig artikel;D

[Beantwoorden]


Door Cynthiiaa op 12 september 2011 16:14

Handige tips, ;DD

[Beantwoorden]


Door Sarah op 12 september 2011 16:14

Leuk artikel :) ik zag laatst in de supermarkt een meisje met precies het zelfde haar als jou, misschien heb jij haar wel geïnspireerd… :)

[Beantwoorden]


Door Kelly op 12 september 2011 17:20

Ik moest wel een beetje lachen om je artikel, dit komt omdat ik eigenlijk mijzelf er in herkende. Ik leg de ene keer wel wat klaar en de andere keer niet. Dat licht er net aan wat voor bui ik heb. Soms heb ik echt in de avond al de perfecte outfit voor de dag er na klaar hangen, maar soms leg ik ook iets klaar, waarvan ik de volgende ochtend denk ‘nee dit wil ik vandaag niet aan’ waardoor mijn ritueel eigenlijk weer wat vertraagd word. Ik verslaap mij nooit, maar op één of ander manier treuzel ik te lang met of douchen, wakker worden of nog even twitteren/bloggen, dat ik als nog moet haasten. Je ziet er fantastisch uit!!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 12 september 2011 om 18:19:

dankjewel!

en ja, de 2e/3e zinnen herken ik ;)

[Beantwoorden]


Door Bo op 12 september 2011 17:23

Het helpt ook om op zo’n inspiratiemoment de outfits die je allemaal bedenkt op te schrijven.. Ik krijg namelijk in de winter leuke ideeen voor de zomer en andersom en dan is de kans groot dat je het vergeet:)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 12 september 2011 om 18:20:

klopt!

[Beantwoorden]


Door Desirée op 12 september 2011 17:37

Wat een mooie foto’s Suzanne! ^^

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 12 september 2011 17:59

Wat een mooie foto’s! Ik leg altijd mijn kleren de avond van tevoren klaar. Ik ben een enorme chaoot en kom ’s ochtends ALTIJD in tijdnood. Het is dan zooo fijn als je gewoon blind je kleren aan kan trekken omdat je het al klaar had liggen!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 12 september 2011 om 18:20:

precies!

[Beantwoorden]


Door Jasmijn op 12 september 2011 18:22

Ik bedenk ook altijd de dag van te voren wat ik aantrek, superhandig! En die foto’s op de catwalk zijn echt leuk!

xx

[Beantwoorden]


Door Femke op 12 september 2011 18:24

Handige tips! Ik leg mijn kleding ook altijd klaar, ’s ochtends kan ik nooit iets leuks vinden en dan zit ik de hele tijd voor de spiegel nee, toch niet en dan neem ik weer wat anders.

[Beantwoorden]


Door Mirte op 12 september 2011 18:28

wooow ik vind jouw haar echt heel cool!
ik zou het zelf nooit durven,
maar het is zeker heel mooi bij je (:

[Beantwoorden]


Door Evelien op 12 september 2011 18:29

Leuk! Ik had gisteren helemaal een leuke combi gemaakt met kleding die ik vandaag aan wilde trekken. Op het hangertje super leuk! Trek ik het vanmorgen aan… stond het voor geen meter bij elkaar. Dat heb ik echt altijd! Dus dan wordt het toch weer gewoon een simpele outfit, helaas.

[Beantwoorden]


Door Brechtje op 12 september 2011 18:38

Handig, ik ga nu gelijk even mijn kleren voor morgen uitkiezen. Eigenlijk heb alleen maar vaste setjes van kleding, voor mij is het meer de opdracht om daar een beetje vanaf te wijken en dingen wat anders te combineren. :)

[Beantwoorden]


Door Lois op 12 september 2011 18:47

Super leuk artikel, en handig!
Meestal leg ik het ’s avonds ook al klaar. Maar inderdaad, soms heb ik dat ik het ’s ochtends toch niet leuk vind en ben ik alsnog heel lang bezig. Ach.. :)
Echt super vet je haar!!
Ik vind het echt stoer als iemand dat heeft!
Ik heb zelf heel erge krullen, maar juist daarom lijkt het me vet om het te doen, maar ook weer niet omdat ik krullen heb duurt het jaren voordat het weer is aangegroeid. Dus voorlopig doe ik het niet.. ;)
Vet dat jij het hebt, respect :)
xxxxxx

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 13 september 2011 om 13:19:

ja dat klopt ;)! maar thanks!

[Beantwoorden]


Door Joan op 12 september 2011 19:19

Die eerste foto is erg leuk! Maar ik leg in drukkere tijden ook vaak combi’s de avond van te voren klaar, dan hoef ik me daar ’s ochtends in ieder geval niet meer druk om te maken en het scheelt me veel tijd. Ook kies ik soms inderdaad gewoon voor simpel, vooral wanneer je al haast hebt kun je dat beter doen dan een risico nemen met iets waar je je misschien toch niet helemaal fijn in/bij voelt.

[Beantwoorden]


Door Evelien op 12 september 2011 19:42

Je hebt zo een ongelofelijk fijne schrijfstijl!
Ik ruim iedere avond mijn kamer een beetje op, leg make-up klaar en kleding en zorg dat mijn schooltas in orde is. Dat is voor mij een manier om tot rust te komen en om lekker gerust in mijn bed te kruipen, wetende dat alles voor morgen klaar ligt :-D
Voor de rest draag ik vaak een jeans en een T-shirt met een kettinkje of sjaaltje als ik snel ergens heen moet.

[Beantwoorden]


Door yak man op 12 september 2011 19:48

oe. leuke artukel en wat zie je er mooi uit ^^

[Beantwoorden]


Door Nannick op 12 september 2011 21:34

Leuk artikel! Weer eens iets anders, i like (: Ik leg de avond van te voren alles al klaar, zo ben ik veel sneller klaar!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 12 september 2011 22:50

Mijn god.. had ik jou kleding kast maar.. :love:

[Beantwoorden]


Door Josephine op 13 september 2011 19:52

HAHA, die laatste had ik niet van jou verwacht nee Suus. Ik vind de 3e tip erg handig, die ga ik zeker toepassen! Accessoires vind ik nog steeds erg moeilijk, maar het wordt steeds beter.

[Beantwoorden]


Door Wytske op 14 september 2011 16:07

niet lullig bedoelt maar heeft ze kaal plek op haar hoofd??

[Beantwoorden]


Door kirsten op 15 september 2011 19:21

Leuk artikel & mooie foto’s ^^)

[Beantwoorden]


Door Michelle Kaiser op 16 september 2011 15:37

Inderdaad, ’s avonds je kleding klaarleggen scheelt een hoop stress na het opstaan. Ik doe het al jáááren lang en het werkt PERFECT!

[Beantwoorden]