A Touch Of Fashion: Een lesje kleur

Eén keer in de twee weken neemt Suzanne mijn plek in voor haar mode column ‘A Touch Of Fashion’. Vandaag is het weer zo ver en kun je genieten van Suzanne’s schrijfkunsten en gevoel voor mode.

Kleur is alles voor mij. Ik wil niet overdrijven, maar ik werd zo ongeveer met regenboog bloed geboren. Nog ver voordat ik van mode hield, hield ik al van kleur. Hoewel kleur me intens vrolijk of somber kon maken, was ik me er nooit zo bewust van. Rood was gewoon rood, blauw was gewoon blauw. Niet dus… vandaag ga ik jullie vertellen dat elke kleur écht wat anders met je doet.


Photobucket
‘I’ve got the power!’

‘Nu ga je zeker de wijsneus uithangen?’, hoor ik je al denken… Of: ‘Waar haal jij nu opeens die wijsheid vandaan?’. Zoals sommigen van jullie waarschijnlijk wel weten heb ik besloten, na mijn VWO-diploma afgelopen zomer te hebben gehaald, niet voltijd door te studeren. Dat betekent echter niet dat ik stil zit! Naast dat ik geniet en leer van en investeer in het bloggen ben ik ook aan het leren op het gebied van styling. En de visagisten onder deze beauty site zullen het wel begrijpen: zoals iemand anders opmaken heel anders is dan jezelf een leuke ‘touch up’ geven, is iemand styling ook heel andere koek dan jezelf leuk aankleden. Er gaat een wereld voor me open…

… een wereld van onder andere kleur betekenissen en functies. Natuurlijk mag je denken: rood is rood, en blauw is blauw, ik geloof niet in verdere hocus pocus. Ik houd zelf ook niet van zweverigheid. Maar net zoals een drukke print je veel onrust kan geven, werkt elke kleur op een andere manier op je zintuigen; daar kun je het mee vergelijken. Ik ben benieuwd of je herkent dat jouw lievelingskleur blijkbaar niet zomaar jouw lievelingskleur is:

Rood is krachtig. Moet je een presentatie geven voor een grote groep mensen, en ben je hier onzeker of zenuwachtig over? Trek rood aan! Het werkt namelijk tegen traagheid, angst en weinig zelfvertrouwen. Mensen die energiek en eigengereid zijn, trekken over het algemeen vaak rood aan.

Rood is ook een kleur die veel drukte kan geven, en daarom een perfecte balans met rustig helder blauw, wat helpt tegen hyperactiviteit, maar ook sympathie opwekt.


Photobucket
Had jij toevallig –met het zomerse weer- turquoise aan gisteren? Je kan er zeker tegenaan vandaag, want turquoise geeft levenskracht.

Fuchsia is de genuanceerdere versie van rood. Dus heb jij ook energie en zelfvertrouwen nodig, maar voel je je misschien ongemakkelijk bij de felle, rode kleur? Probeer fuchsia eens.

Oranje is één van de warmste en mooiste (oké, dit is subjectief natuurlijk) kleuren die er is. Het zit namelijk, zoals je waarschijnlijk weet, precies tussen geel en rood in. Wil je dus ‘luchtig’ (geel), maar tegelijkertijd gepassioneerd (rood) overkomen, dan is oranje wellicht een kleur voor jou.

Donkerblauw geeft je een zakelijke uitstraling. Wel een goed idee bij een sollicitatie gesprek, maar minder bij een date dus. Misschien wel een goed idee om tijdens een belangrijke toets of examen voor deze kleur te gaan, want donkerblauw bevordert de concentratie.
Groen kan helpen als je niet lekker in je vel zit om je vitaler te laten voelen. Groen met rood is dan ook de perfecte combinatie voor mensen die een oppepper kunnen gebruiken!

Paars heeft een vrij specifieke invloed, want deze kleur zorgt er namelijk voor dat de balans tussen je linker- en rechter hersenhelft verbeterd. Ben je dus goed in taal, maar een ramp met wiskunde? Misschien eens paars proberen!

Wat ik zelf opvallend vond, is dat ik sinds zes jaar een kamer heb (inmiddels wat achterhaald, maar toch…) met juist: groene en rode muren!
Natuurlijk zijn deze gegevens een richtlijn, maar het zou wel leuk zijn als je nu eens naar je kledingkast ging kijken, om te zien of één van deze kleuren wellicht overheerst (en waarom…). Let me know!

Informatiebron: Kleuranalyse uit de opleiding Imago Styling van Stylingguide, met dank aan Geraldine Caraballo.
P.S. Wil je meer van mij lezen en/of zien? Volg dan ook mijn blog.

Twitter Facebook
Categorie: A Touch Of Fashion | 26 september 2011 | 88 reacties | Tags: , , , , ,

Reacties

Door LifexxBeauty op 26 september 2011 15:06

Heel erg leuk!! Ook is het handig!
Zelf draag ik ook opvallende kleuren, helaas had ik gisteren geen turkoois aan.

Gr. LifexxBeauty

[Beantwoorden]


Door Lisa op 26 september 2011 15:08

Ik kleed me naar mn bui. Al ben ik vrolijk ga ik voor de felle kleuren en als ik boos etc. ben ga ik voor de donkere kleuren. Maar het is niet zo dat mijn mood beter wordt als ik felle kleuren draag.

[Beantwoorden]


Door lo8ulou op 26 september 2011 15:10

super leuk artikel

[Beantwoorden]


Door Jenjuain op 26 september 2011 15:18

Wat informatief! Ik wist altijd dat kleuren invloed op je heeft, maar nu met al de betekenis… Echt een goed artikel! ;-)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 26 september 2011 om 15:28:

dankjewel :)

[Beantwoorden]


Door femketje op 26 september 2011 15:21

leuk om te lezen :D

[Beantwoorden]


Door emmaly op 26 september 2011 15:30

interessant! vooral die van rood is voor mij erg interessant

[Beantwoorden]


Door Mirte op 26 september 2011 15:31

Super leuk!
Ik draag wel vaak kleurtjes, heb ook veel gekleurde broeken (een stuk of 7) en die draag ik dan ook vaak :)

[Beantwoorden]


Door Mirte op 26 september 2011 15:31

én hele mooie foto’s trouwens!
vergeet ik het bijna te zeggen :P

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 26 september 2011 om 17:26:

leuk leuk, en dankjewel!

[Beantwoorden]


Door charile op 26 september 2011 15:31

Wat een leuk artikel, echt heel goed en duidelijk geschreven :D
x

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 26 september 2011 15:48

Wat een fijn artikel! Ik had vandaag een presentatie voor een grote groep en ik had toevallig een rode blouse aan, haha. Mooie foto’s trouwens, van jou!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 26 september 2011 om 15:53:

zie jewel, geen toeval ;)!

[Beantwoorden]


Door Bertine op 26 september 2011 15:55

Wat leuk om te weten, dat wist ik helemaal niet!

[Beantwoorden]


Door Nina op 26 september 2011 15:56

Wat een leuk artikel weer, en zeker handig! Ik ga meer rood, oranje en blauw in huis halen (al wilde ik dat stiekem sowieso wel…)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 26 september 2011 om 17:26:

ik ga voortaan ook anders naar kleuren (in winkels) kijken. leuk hoe dat gaat hè!

[Beantwoorden]


Door Josephine op 26 september 2011 15:57

Oké, ik ben dus vooral zakelijk haha. Vroeger droeg ik alleen maar zwart, grijs en wit, maar nu mix ik het ook erg met kleuren, mede ook dankzij jou! :)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 26 september 2011 om 16:07:

oeh, goed om te horen! ja, volgens mij ben je zo’n sprankelend meisje, dat zou ik ook zeker proberen uit te stralen!

[Beantwoorden]


Door Axelle op 26 september 2011 16:00

wat leuk om dit allemaal te weten ! leuke post

[Beantwoorden]


Door Miranda op 26 september 2011 16:05

wat een interessant artikel :)

[Beantwoorden]


Door Shirley op 26 september 2011 16:07

Ik draag bijna nooit kleur haha

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 26 september 2011 om 17:26:

nee, doe dat eens schat ;)!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 september 2011 om 08:41:

Jaaa, we love color!

[Beantwoorden]


Door Arnela op 26 september 2011 16:11

Ik neig vaak naar nude kleuren en zwart/wit. Voel ik me het prettigst in! Leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Panajotta op 26 september 2011 16:17

Superleuk om te lezen!!!
Mijn lievelingskleur is paars :)

[Beantwoorden]


Door siska op 26 september 2011 16:46

Blauw is mijn lievelingskleur, zo probeer ik misschien onbewust mijn eerder ‘neurotische’ aard te compenseren? :) Maar ik vind blauw ook gewoon mooi bij mijn ogen en huid. Rood dan weer minder. Toch draag ik het soms voor mijn vriend, mannen vinden rood mooi blijkbaar, het is een passionele en opwindende kleur, dat denk ik toch. Ideaal voor een date dus!

Mooie foto’s trouwens!!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 26 september 2011 om 17:30:

dankjewel! en leuk dat je wat over jezelf vertelt!

[Beantwoorden]


Door Sonjablogt. op 26 september 2011 16:51

Leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Esmay op 26 september 2011 16:58

Handig artikel! Ik heb meestal zwarte basics aan (zwarte legging/panty, zwart hemdje) en daarover heen dan al die shit, haha!

[Beantwoorden]


Door Myrte op 26 september 2011 17:03

Ik draag meerdere kleuren, maar niet zo fel, ik hou erg van de kleur wijnrood en camel :) Niet te opvallend, maar toch een andere kleur dan de meeste kleren die mensen dragen. Leuk atrikel, alleen vind ik zelf oranje spuuglelijk :S

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 26 september 2011 om 17:28:

veel nederlanders vinden dat. door koninginnedag hè! maar zonde hoor, want een warme oranje kleur is…. niet lelijk, is what i think ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 september 2011 om 08:42:

Oranje hoeft echt niet gelijk een koninginnedaglook te geven. Het kan juist heel mooi zijn, het is gewoon wennen en proberen :ja:

[Beantwoorden]


Door Desirée op 26 september 2011 17:10

Kleur doet echt heel veel met een mens, ook in je interieur :-) Leuk en informatief artikel!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 26 september 2011 om 17:28:

thanks! ja, ik vind jou ook wel een type die daar gevoelig voor is, leuk!

[Beantwoorden]


Door Christel op 26 september 2011 17:12

Erg informatief. Ik heb ook eens gelezen over kleuren op je muren wat dat voor invloed op je kan hebben. Ook erg leuk.

[Beantwoorden]

Eva antwoordt op 26 september 2011 om 17:57:

ja klopt. ze hadden ergens in een restaurant de muren van de wc’s eerst blauw. Maar ze wouden dat de mensen niet zo lang op de wc bleven zitten, dus hadden ze de muren rood geverfd, en ze hadden het gemeten, en jahoor, de mensen zaten een stuk korter op de wc! echt raar… ^^)

[Beantwoorden]


Door Nannic op 26 september 2011 17:19

Ik draag veel donkeren kleuren, maar erg zakelijk ben ik niet ;)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 26 september 2011 om 17:29:

donker hoeft ook niet per sé zakelijk te zijn hoor, dit geldt vooral voor donkerblauw.

en daarbij: het is ook niet zo dat als je een kleur draagt, dat je dat dan bént. het werkt meer als: heb je meer power nodig? draag rood om je karakter te compenseren. snap je?

[Beantwoorden]


Door Milou / Louna op 26 september 2011 17:19

Blauw overheerst bij mij. Weet niet waarom ;-)

[Beantwoorden]


Door Cecile op 26 september 2011 17:26

Ik houd heel erg veel van paars en zwart, en zwart, en zwart. Wat zegt zwart?

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 26 september 2011 om 17:30:

dat je creatief bent!

maar ook hiervoor geldt: je bent niet per sé wat je draagt – het kan ook een compensatie zijn van je karakter, maar vul zelf maar in of je inderdaad creatief bent ;)

[Beantwoorden]


Door Jamilla op 26 september 2011 17:33

Haha ik heb een paarse muur in mijn kamer maar ben helaas nog steeds goed in taal maar een ramp in wiskunde! Wel leuk om te weten trouwens, en ja ik had heel toevallig gister turquoise aan!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 26 september 2011 om 20:40:

wie weet was het zonder de muur nog veel erger geweest ;). blijkbaar wordt je wel tot paars aangetrokken!

[Beantwoorden]


Door AmBer op 26 september 2011 17:35

en grijs en zwart en wit dan?

xx

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 26 september 2011 om 20:41:

natuurlijk zijn er nog veel meer kleuren, maar om ze allemáál te behandelen werd een beetje langdradig

[Beantwoorden]


Door Evelien op 26 september 2011 17:42

Ik ben meteen even naar mijn kast gelopen, natuurlijk is het weer herfst dus moet ik binnekort weer flink gaan shoppen (m’n winterkleding van vorig jaar past niet meer (A) ) Ik heb veel groen en blauw in mijn kast, en totaal geen rood, dus ik ga tijdens mijn XXL shopsessie maar iets roods aanschaffen :D

[Beantwoorden]


Door Miss Langhaar op 26 september 2011 17:45

Leuke post! Ik draag vaak zwart en paars :)

[Beantwoorden]


Door Maria Antoinette op 26 september 2011 17:47

erg leuk! En er zit zeker een kern van waarheid in. Kleur heeft invloed op je gesteldheid :)

Liefs,

Maria

[Beantwoorden]


Door Eline op 26 september 2011 17:48

ik draag zelf ook veel kleur, inderdaad. ik ben dol op kleur! ik draag knalrood, donkerblauw, paars, geel, roze, peachy, oranje… van alles en nog wat. ook veel kledingstukken met prints/dessins met ook meerdere kleuren. lekker vrolijk! niet dat ik dat altijd draag: ik hou er ook wel van om basic kleuren te dragen en heb ook aardig wat zwart in mn kledingkast hangen. lbd, zwarte blazer, zwarte cardigan… altijd handig en ook tijdloos!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 27 september 2011 om 23:14:

wauw, dan ben je wel echt van alle markten thuis :)

[Beantwoorden]


Door Eva op 26 september 2011 17:52

ik heb vooral blauw in mn kast hangen, haha ik ben zakelijk.
Maar hoe kan je kleding dan invloed op je hebben, want je kan zelf toch je kleren niet zien?

[Beantwoorden]


Door Jorine op 26 september 2011 18:13

Leuk artikel! moest alleen bij rood en groen meteen denken aan het rijmpje van mijn oma “Rood en groen is boeren fatsoen”:p

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 27 september 2011 om 23:14:

haha, nooit gehoord! ik denk zelf meer aan kerstmis hihi!

[Beantwoorden]


Door dewy op 26 september 2011 18:19

Dit is echt een super artikel! Ik draag vaak zelf een fel/druk item gecombineerd met ‘rust’ ik houd vooral van netjes (niet al te haha) maar dat moet ook op mijn opleiding :)

[Beantwoorden]


Door Emmelien op 26 september 2011 18:19

Ik pak zelf voor kleding áltijd naar rood! Ik draag bijna niet anders dan rood en neutrale tinten, zeker in de winter. Toch ben ik niet zo energiek en eigengereid, dus misschien probeer ik onbewust mijn onzekerheid te verhelpen? Haha, dan werkt het wel, want ik hoor vaak dat ik er zo zelfverzekerd uit zie :)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 26 september 2011 om 20:43:

ja ik denk dat je met rood je karakter een beetje aanvult/wat meer power geeft!

[Beantwoorden]


Door Lies op 26 september 2011 18:22

Die schoenen op de eerste foto… LOVE!!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 26 september 2011 18:36

Ik draag vooral: grijs, zwart, rood, donkerblauw en wit/ creme. Hoewel ik van alles wel wat in mijn kast heb liggen. Rood is trouwens wel mijn favoriete kleur!

[Beantwoorden]


Door Jessica op 26 september 2011 18:38

Die rode haaaaaaaaaaaaaaaaaakken:love: van waar?

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 26 september 2011 om 20:43:

H&M

[Beantwoorden]


Door emma op 26 september 2011 18:52

Super artikel!! Ik heb echt nooit zo over mijn kledingkleurenkeuze nagedacht.. Ik had vroeger altijd een hekel aan rood en aan mijn zusje, ze was altijd heel druk, misschien dat dit wel met elkaar te maken heeft, haha.. Verder draag ik vooral blauwgroen/zeeblauw, kobaltblauw, roze, grijs en heel veel witte t-shirts..

[Beantwoorden]


Door Brechtje op 26 september 2011 18:54

Wat interessant! Ik vind oranje erg mooi, het is inderdaad zo’n mooie warme kleur. Ik draag het alleen bijna nooit, geen idee waarom. Ik draag sowieso niet heel veel verschillende kleuren. Moet ik vaker doen! :)

[Beantwoorden]


Door Daphne op 26 september 2011 19:39

Super leuk stukje meis! Had gisteren ’n beetje een “ik-weet-niet-wat-ik-met-mezelf-aan-moet” dag en ben (dus onbewust) voor ’n groene broek en rode lipstick gegaan zonder te weten wat en of dit voor invloed zou hebben op mijn stemming, maar eerlijk gezegd was de 2e helft van de dag wel ’n stuk leuker! :D

Veel liefs, Daphne

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 26 september 2011 om 20:43:

zie je wel ;)

[Beantwoorden]


Door Cynthiiaa op 26 september 2011 19:48

Wauw, de eerste foto is echt leuk! Die pumps!

[Beantwoorden]


Door Johanneke op 26 september 2011 21:51

Donkerblauw overheerst! Investeer nu wel meer in kleur, zo heb ik laatst een leeuwengele skinnyjeans van de H&M gekocht en afgelopen vrijdag een warm oranjerood retrojurkje bij de shoeby! Dat van die kleuren en hun invloeden is zeker interresant.

[Beantwoorden]


Door Mandy op 26 september 2011 22:02

ik heb eigenlijk heel veel verschillende kleuren in mijn kast hangen.
Die outfit op de eerste foto is trouwens echt heel mooi!

[Beantwoorden]


Door berrie op 26 september 2011 22:13

wou die schoenen en die broek zijn echt super mooi <3
ik volg je nu op je blog en op bloglovin, volg je me terug?
i hope so!
xxx

http://www.lifeofberrie.blogspot.com

[Beantwoorden]


Door valerie op 26 september 2011 23:12

Vind Sanne eerlijk gezegt niet zo geschikt voor dit topic! Helaas niet de Touch of Fashion die vele zoeken

Dit is mijn eigen mening ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 september 2011 om 08:43:

Ze heet Suzanne en dat mag je vinden, maar ik ben heel erg blij met d’r! :)

[Beantwoorden]

CherryFizz antwoordt op 28 september 2011 om 13:37:

Mede door Suzanne durf ik nu wat meer andere kleding te dragen dan alleen een lange broek met top/truitje. Suzanne rocks! :yay:

[Beantwoorden]


Door roos op 27 september 2011 08:10

Heel handig artikel,
en vooral de eerste foto vind ik erg leuk.
Goed gedaan!
x

[Beantwoorden]


Door Renske op 27 september 2011 08:52

Leuk artikel. Ik denk dat veel mensen, waaronder ik, zich niet zo bewust zijn van wat ze met een bepaalde kleur uitstralen. Wel probeer ik niet te ingewikkelde outfits en kleurencombinaties aan te trekken, gezien ik werk met autisten (ik wil hen niet te veel prikkels geven en juist de rust uitstralen). Maar ik ben gek op kleur. De laatste tijd ben ik gek op rood. Erg vreemd, gezien ik deze kleur nooit zo leuk vond. Misschien is er wel een bepaalde passie aangewakkerd:P

[Beantwoorden]


Door Kim op 27 september 2011 09:26

Ik vroeg me af waar dat leuke blousje vandaan komt wat je aan heb op de 1e foto, de rode :)

[Beantwoorden]


Door Emily op 27 september 2011 11:10

Erg handig artikel. Ik heb vooral paars in mijn kast, maar mijn lievelingskleur is altijd rood geweest ;p

[Beantwoorden]


Door Tamara op 27 september 2011 14:33

Wouw, leuk om te lezen. :)
Ik draag niks liever dan kleur, en vind ’t dus jammer dat het weer winter word. :(

[Beantwoorden]


Door Yak Man op 27 september 2011 16:30

erg leuke artikel! Ik draag niet echt heel veel kleur :’D. Ik weet nooit hoe ik het moet aantrekken >.<.

[Beantwoorden]


Door Pretty Beauty Land op 27 september 2011 19:46

ik heb dit artikel met heel veel plezier gelezen. Ik draag eigenlijk heel veel verschillende kleuren. Maar hoe zit dat dan bijvoorbeeld met zacht roze?

[Beantwoorden]


Door Chantal op 27 september 2011 21:32

Wat leuk zeg, ik heb hier nog nooit over gehoord.
Liefs

[Beantwoorden]


Door Ingelise op 28 september 2011 09:09

Hehe, ik draag naast zwart, wit en grijs bijna alleen maar rood. Al jaren. Levert hilarische taferelen op, soms.
Leuk stuk weer!

[Beantwoorden]


Door Yara op 28 september 2011 12:50

Leuk artikel weer!

[Beantwoorden]


Door Sofie op 28 september 2011 13:31

Bij mij overheerst zwart… Oepsie :D Xx

[Beantwoorden]


Door CherryFizz op 28 september 2011 13:38

Voorheen droeg ik vaak donkere kleuren, maar er hangen nu veel geel, turquoise, bruine en rode tinten in mijn kast :) Leuk artikel Suzanne!

[Beantwoorden]


Door Jasmijn op 28 september 2011 18:01

Ik draag heel erg veel donkerblauw, haha, maar echt zakelijk ben ik niet… ik vind het gewoon een supermooie kleur! Verder draag ik ook vaak paars, hahah :) Leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Sanderijn op 28 september 2011 20:42

Kast gecheckt en ngeen specifieke kleur die overheerst. Wel heb ik periodes waarin ik een kleur meer draag dan de andere. Afhankelijk van stemming en t weer. ;-)

Btw… Looohoooove the red shoes!

[Beantwoorden]


Door nirosha op 30 september 2011 16:23

leuk artikel, ik ben zelf ook dol op kleurtjes! Ik heb vandaag een donkerblauwe jurk aan met witte stippen, en een turqoise sjaaltje als ceintuur.

mijn kamer is wit met lime,geel en oranje. het maakt mijn kamer heel licht en warm.

[Beantwoorden]


Door kirsten op 30 september 2011 17:52

Die eerste foto is erg mooi ^^)

[Beantwoorden]


Door Keri op 2 oktober 2011 12:11

die 2e foto is prachtig (l)

[Beantwoorden]