Waarom slechte kwasten, slecht zijn

Alweer veel te lang geleden stond ik samen met Suzanne voor het make-upschap in de Hema, toen ik zichtbaar de rillingen kreeg van de poederkwast die Suus vast hield. ‘Die zijn heel slecht’ zei ik. ‘Niet kopen!’ Dat vond Suus allemaal wel leuk en aardig, maar waarom zijn slechte kwasten nou precies slecht en hoe herken je ze?

Photobucket

Het zijn vooral gezichtskwasten waar ik er in het dagelijks leven nog heel wat slechte exemplaren van tegenkom. Er worden tegenwoordig (gelukkig!) nog weinig echt slechte oogschaduwkwasten gemaakt. Wanneer ik het over slechte kwasten heb, heb ik het vooral over de poeder en blushkwasten.

1. De vorm van de haren. Onmisbaar, die stijve haartjes waarmee je gegarandeerd een streep in plaats van een blos op je wangen creëert. De vorm van de haren van een slechte kwast zijn vaak onnatuurlijk. Recht afgesneden of met een vreemde bolling. Zo’n kwast lijkt eerder op een bezemsteel dan op een fijn poederkwast.
Waarom slecht? De onnatuurlijke vorm zorgt ervoor dat zo’n kwast bijvoorbeeld blush lelijk en streperig aanbrengt. Zo’n kwast geeft niet de subtiele blos die wie allemaal willen en bovendien werkt het ook niet fijn, de kwast is ruw en daardoor ook vaak niet makkelijk om over je huid te bewegen. Een goede kwast heeft een mooie bolle vorm, wat er ook aangenaam en zacht uitziet.

2. Het gevoel. Hard, prikkerig en pijnlijk. Wanneer je met een slechte kwast over je huid strijkt voelt deze geïrriteerd, of zelfs echt pijnlijk aan.
Waarom slecht? De pijnlijke haartjes irriteren de huid, dat is gewoon geen prettig gevoel. Bij een goede kwast krijg je het gevoel alsof je gezicht zachtjes wordt gestreeld door veertjes (lichtelijk overdreven).

Boosdoeners: eigen merk gezichtskwasten van Hema, H&M, Etos, Kruidvat en Douglas. Ik ben nog geen fijne gezichtskwasten in Nederlandse winkels tegen gekomen (op de dure kwasten van MAC na) ik raad je dan ook aan een set online te bestellen, bij bijvoorbeeld Zoeva. Oogkwastjes kan je wel prima voor een paar euro bij Hema scoren.

Photobucket
Brrrr!

Let op! De valkuil. Er zijn helaas ook kwasten die je niet na even gevoeld en bekeken te hebben, gelijk goed kunt beoordelen. Ik heb ook kwasten gehad die pas na een tijdje slecht werden. Na meerdere keren wassen gingen deze kwasten uit model, werden pijnlijker en ze kunnen zelfs gaan stinken (dat gebeurt vaak bij kwasten van dierenhaar).

Boosdoeners: Veel kwasten met geitenhaar. Met Sigma (de grote poederkwast en de blushkwast, zijn overigens niet van geitenhaar) en Coastal Scents heb ik helaas deze ervaring.

Hopelijk kunnen jullie hier wat mee. Als jij nog extra kunt vertellen wat slechte kwasten slecht maakt, of hoe je ze herkent: deel het in de comments!


Reacties

Door Pretty Beauty Land op 3 augustus 2011 15:04

helemaal mee eens! ik heb een set zoeva kwasten en een paar van MAC. Spons applicators en hema/etos kwasten heb ik allemaal in de prullenbak gekocht. Mooi en fatsoenlijk make-up aanbrengen begint bij je kwast.

[Beantwoorden]


Door Marije op 3 augustus 2011 15:07

Wat een heeeerlijke titel! Ik heb met de kwasten die je noemt ook niet echt goede ervaringen, vind wel de (grote) poederkwast die een paar jaar geleden in de Essence Moonlight collectie zat (en nu in het vaste assortiment, maar die is kleiner) heel erg fijn! Alsof je een – schoon – babybilletje over je wang veegt :)
De kwasten van TBS vind ik ook wel fijn, die heb ik als blushkwasten.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 augustus 2011 om 18:20:

Ik weet welke je bedoelt! Het was volgens mij wel een blush kwastje, ik heb hem ook gehad. Erg fijn inderdaad :ja:

[Beantwoorden]

Romy antwoordt op 6 augustus 2011 om 17:12:

ik heb van essence ook die kwast. die gaat alleen uit het assortiment! je kan hem nu nog met 50% korting halen, als hij niet uitverkocht is.
ik vind hem heel erg fijn en hij was vaak uitverkocht, dus ik snap niet dat hij weg gaat.

[Beantwoorden]

beautyblog10 antwoordt op 20 januari 2012 om 17:06:

Het smokey eyes kwastje van essence is ook al zo super goed, niet verwacht van zo’n goedkoop merk! Maar het is lekker meegenomen natuurlijk :yay:

beautyblog10 antwoordt op 20 januari 2012 om 17:06:

En de oogschaduw brush van Catrice is fijn als grote blendingkwast, de gelliner brush en blush brush van Catrice zijn ook super!


Door melissa op 3 augustus 2011 15:08

ik zie het ook altijd bij poeder kwasten dat de haren van de kwast heeeel erg lang zijn… bij duurdere kwasten is het wat korter laat maar zegge

[Beantwoorden]


Door Flore op 3 augustus 2011 15:11

ik heb een h&m kwast, en die is heel fijn ;)

[Beantwoorden]

Janneke antwoordt op 7 augustus 2011 om 22:00:

Ik ook(:

[Beantwoorden]


Door Lotte op 3 augustus 2011 15:26

Ik dacht altijd dat mijn kwasten wel oke waren, had er geen last van.
Maar toen kreeg ik ergens een duurdere kwast (yves rocher volgens mij) en dan kun je echt wel verschil merken met een Hema kwast!
Dus ik dacht dat duurdere kwasten bijna altijd beter waren, maar ik heb laatst een Clinique kwast gekocht, maar die is (na 1 keer wassen) helemaal niet meer fijn! zonde!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 augustus 2011 om 18:21:

Dat is zonde inderdaad! Ik heb de kwasten van Dior wel eens bekeken en dat zag er ook niet zo goed uit, terwijl je het wel zou verwachten bij zo’n merk.

[Beantwoorden]


Door Ellen op 3 augustus 2011 15:28

super handig ! ik heb een poederkwast van rituals, die is lekker zacht !

[Beantwoorden]


Door Shadow op 3 augustus 2011 15:30

Ik heb een gezichtskwast van douglas waar ik dan weer wel happy mee ben. T is niet zo’n zwarte die aan het rek hangt (die zijn idd slecht), maar een bruine met een mooie houten steel.

[Beantwoorden]


Door anna op 3 augustus 2011 15:32

ik heb oogschaduw en blending kwast van de hema, die vind ik wel prima! maar denk dat ik ook maar een kwasten set bij zoeva ga aanschaffen! ziet er mooi uit

[Beantwoorden]


Door Mary op 3 augustus 2011 15:33

Ik heb de blending kwast van de HEMA en is en blijft ontzettend goed!!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 augustus 2011 om 18:22:

Met de oogschaduwkwasten van Hema is ook niets mis!

[Beantwoorden]


Door Miranda op 3 augustus 2011 15:34

jahoee paar dagen geleden kwasten besteld bij zoeva! kan niet wachten tot ze binnenkomen! :roll:
handig artikel!

[Beantwoorden]


Door Desirée op 3 augustus 2011 15:42

Er zijn inderdaad een boel slechte kwasten in de winkels te vinden… Die van GOSH zijn wel redelijk, die met 2 kleuren haar zijn goed! De ELF Studio kwasten zijn ook erg fijn en goedkoop & de kwasten van Everyday Minerals zijn hemels ^^

[Beantwoorden]


Door Bee op 3 augustus 2011 15:55

Ik heb bij Zoeva een heleboel losse kwasten besteld, (Is wel wat duurder dan een set maar, anders zou ik er veel van niet gebruiken en zo kun je van 1 soort kwast er ook meerdere bestellen.)
Deze kwasten zijn echt van super kwaliteit. Ik heb ze nu een halfjaar (en wekelijks gewassen) en ze zijn nog even zacht en fijn als in het begin. Een aanrader dus!

Ga zo door Vera met je mooie site ik kijk er dagelijks op!

Groetjes!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 augustus 2011 om 18:23:

Thanks Bee! Mijn moeder heeft nu een maandje Zoeva kwasten en is ook heel tevreden.

[Beantwoorden]


Door Sarah op 3 augustus 2011 16:05

Bijna al mijn kwasten koop ik bij Sephora. Zijn zoooo zacht en je make up kun je er veel mooier mee aanbrengen, ik vind ze ook neit zo duur als die van mac en je kunt ze al op aardig wat plaatsen in Nederland krijgen.

[Beantwoorden]


Door lisa op 3 augustus 2011 16:12

de kwasten van elf zijn ook echt heel fijn

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 augustus 2011 om 18:24:

Vooral die van Studio Line vind ik inderdaad ook prima!

[Beantwoorden]


Door Claudia op 3 augustus 2011 16:24

Ze zien er ook zo erg rafelig en hard uit! *huiver*

[Beantwoorden]


Door Cindy op 3 augustus 2011 16:28

Ik heb nooit zulke kwasten geprobeerd brrr, ik ging gelijk voor Sigma, TBS, ELF en Zoeva.

[Beantwoorden]


Door Kimberley op 3 augustus 2011 16:31

Bdellium kwasten die je bij Boozyshop kunt kopen zijn ook erg fijn. Ik heb ze nu al een paar maanden en er is nog geen haar uit gevallen.

[Beantwoorden]

Alegna antwoordt op 5 augustus 2011 om 11:07:

Hmm ik heb een kwasten set van de Boozyshop…. de stipplingkwast die daar in zit laat alleen maar haren los :( ook de witte angeld blush kwast is na 1x wassen uit model. Haren zijn nog wel super zacht maar zo zacht dat je hem nauwelijks fatsoenlijk kan gebruiken. Over de rest van de set ben ik wel erg tevreden!

[Beantwoorden]


Door Merel op 3 augustus 2011 16:45

Ooh, zo’n gesprek herken ik! een vriendin van mij zocht al een tijd een kwast, en altijd liep ze naar de Hema, en ik maar roepen dat ze die echt niet moest kopen, omdat ze echt niet goed waren. dus meestal liep ze dan toch maar (lich mopperend) weg, maar uit uiteindelijk heeft ze toch een Hema kwast gekocht (omdat ie roze was ;)) haha.
Ik had ook een tijdje een kwast van de Hema (van mijn moeder gekregen), maar als ik die dan weer eens pak en over mijn gezicht doe, vraag ik me ernstig af hoe ik die ooit heb kunnen gebruiken, haha

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 augustus 2011 om 18:25:

Ik had vroeger ook een Hema kwast voor bronzer, ik liep dan ook een tijd rond met strepen bronzer op mijn wangen haha. De roze kwasten zien er verder wel leuk uit ;)

[Beantwoorden]


Door Sacha op 3 augustus 2011 16:54

De gezichtskwasten bij de Hema zijn echt verschrikkelijk. Je voelt al dat het geen goede kwasten zijn. Er zijn gelukkig genoeg andere goede kwasten. Ze kosten misschien wat meer, maar dan heb je wel wat :)

[Beantwoorden]


Door Iris op 3 augustus 2011 16:59

Ik had laatst kwasten gekocht bij de DA, van gerard binard. Ik vind ze super fijn! En ze zijn niet eens zo heel duur :)

[Beantwoorden]


Door Kim op 3 augustus 2011 17:01

De gezichtskwasten van de hema zijn indd vreselijk.

[Beantwoorden]


Door Lisette op 3 augustus 2011 17:04

Ik heb een aantal kwasten van de bodyshop, die vind ik ook harstikke fijn hoor!

[Beantwoorden]


Door Esmay op 3 augustus 2011 17:08

leuk artikel! Hema kwasten zijn inderdaad om te rillen!

[Beantwoorden]


Door Resy op 3 augustus 2011 17:10

Handig artikel! Ik denk dat veel meiden hier wat aan hebben, waaronder ik zelf

[Beantwoorden]


Door amy op 3 augustus 2011 17:14

ik heb bij de kruidvat ooit een keer de poederkwast van Catrice gekocht, en die is toch nog best wel goed, zacht en hij pakt de poeder goed op! En hij heeft een kort handvat, dus dat is voor op vakantie wel heel handig, hij was volgens mij iets van 3,50 ofzo!1 (love)

[Beantwoorden]


Door Samira op 3 augustus 2011 17:17

Bedankt voor de tips! Haat het wanneer kwasten pijn doen :(

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 augustus 2011 om 18:26:

Ik ook, is echt naar :nod:

[Beantwoorden]


Door marieke op 3 augustus 2011 17:21

Rituals & the body shop hebben ook goede kwasten vind ik! ( wel vrij prijzig natuurlijk )
waar ik ook altijd op let is of kwasten niet teveel haartjes loslaten, verder kan ik niets aan je artikel toevoegen :)

[Beantwoorden]


Door Bernadet op 3 augustus 2011 17:21

Wel grappig dat je dat zegt maar bedoel je dan alleen poeder/blush etc kwasten?

Want ik heb oogschaduw kwastjes van de hema en kruidvat al zo lang en die doen het echt perfect. Vind ik dan, en dan gewoon over het gehele ooglid. Ik heb er nog geen slechte evaringen meegehad.
Die van de hema zijn iets minder die vallen na een tijdje wel beetje uitelkaar maar ach. De oogschaduwkwast van de kruidvat heb ik ook een enorme tijd en staat nog mooi, doet het nog perfect etc.

Dus kwa oogschaduw kwastjes deel ik die mening dan weer niet, rest wel de poeder/blush etc.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 augustus 2011 om 18:27:

Staat in de tekst (misschien niet helemaal duidelijk, sorry) maar ik heb het inderdaad over de gezichtskwasten. De oogschaduwkwasten zijn prima!

[Beantwoorden]


Door Astrid op 3 augustus 2011 17:32

Ik heb een poederkwast van essence maar daar heb ik niet echt problemen mee. :S

[Beantwoorden]


Door hermina op 3 augustus 2011 17:38

Ik denk dat het iets persoonlijk is.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 augustus 2011 om 18:28:

?

[Beantwoorden]

Mirjam antwoordt op 3 augustus 2011 om 22:30:

Ik denk dat ze bedoeld dat je mening over kwasten persoonlijk is, dus bij iedereen verschillend. (sommige mensen vinden bijvoorbeeld de HEMA kwasten, ondanks de kwaliteit, goed genoeg, anderen vinden deze kwasten een drama.)

[Beantwoorden]


Door Melissa op 3 augustus 2011 17:41

Ik heb nog een tip voor goede kwasten: The Body Shop. Misschien ietsje duurder (al valt het best mee als je het vergelijkt met bijv. MAC), maar je doet er wel lekker lang mee. Ik heb nu al twee jaar een poederkwast, ong. één jaar een blusherkwast en sindskort oogschaduwkwasten, en het bevalt me prima. De poederkwast is zelfs nog net zo zacht en fijn als toen ik hem kocht.

[Beantwoorden]


Door xx_Patries_xx op 3 augustus 2011 17:41

Bedankt voor de tips, de gezichtkwast van hema zijn idd niet fijn :(

[Beantwoorden]


Door Lin op 3 augustus 2011 17:43

Een goede kwast uit een NL winkel: de grote poederkwast van Sephora. Wat een hemelse kwast!! Kost wel 30 ekkies, maar dan heb je ook wat (love)

[Beantwoorden]


Door Paola op 3 augustus 2011 17:49

Leuk artikel! De kwasten van de Action vind ik echt slecht!

[Beantwoorden]


Door Roos op 3 augustus 2011 18:00

Wat handig!
Ik had een kwast van catrice, hij leek op een kabuki kwast.
Ik had hem gewassen, en hij stinkt echt vreselijk nu!
En hij is pijnlijker geworden.
xx

[Beantwoorden]


Door Anne op 3 augustus 2011 18:01

Deze kwasten zijn idd erg slecht! Degene die ik goed vindt is de poederkwast van Catrice (: Deze is heel erg zacht en werkt ook fijn. Het is wel jammer dat ze niet zo ‘groot’ is, ik zou hem eerder gebruiken voor bronzer ofzo. Ook was de kabuki van Catrice erg goed, helaas kan je deze niet meer kopen…. :(
Liefs

[Beantwoorden]


Door Merel op 3 augustus 2011 18:04

Persoonlijk vind ik het een beetje overdreven. Ik gebruikte vroeger altijd hema kwasten. Ja, het kan veeeeel beter. Maar he, met wat meer moeite kun je ook gerust met goedkope kwasten een mooie look creeeren. En irritaties? Neehoor.

Als je niet ontzettend met make-up bezig bent, en er liever (nog) niet teveel geld aan uitgeeft dan zijn de kwasten van bijvoorbeeld de Hema prima.

[Beantwoorden]

Yvonne antwoordt op 4 augustus 2011 om 08:35:

Vera zei ook dat de OOGkwasten van de Hema wel goed zijn, maar de gezichtskwasten niet.

[Beantwoorden]


Door Nadia op 3 augustus 2011 18:05

Er zit wel een heel fijn blush-kwastje in de essence lijn (het kan zijn dat hij eruit gaat). De haren zijn heel erg zacht, het enige minpuntje dat ik kan bedenken is dat je door die zachte haren maar heel weinig product op je kwast krijgt maar dat kan natuurlijk ook iets goeds zijn.
Dit is de kwast:
http://adorablegirl.nl/wp-content/uploads/2010/07/13.jpg

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 augustus 2011 om 18:30:

Ik weet welke je bedoelt, die kwast is inderdaad wel fijn. Ik heb hem zelf ook! vind hem voor sommige blushes alleen wat te ruw, hij maakt de poeder dan een beetje ‘kapot’, hij maakt teveel product los. Maar voor het geld zeker een aanrader. Hij is sowieso zacht!

[Beantwoorden]


Door Rachelle op 3 augustus 2011 18:08

Ik koop altijd bij The Ritual Shop. Die verkopen diervriendelijke kwasten. Geen dierenleed voor mijn opgemaakte gezichtje. :yes:

[Beantwoorden]


Door Silke op 3 augustus 2011 18:10

Ik heb er 1 van Ici paris xl en die is tot nu toe wel goed gebleven

[Beantwoorden]


Door Lisa op 3 augustus 2011 18:11

Interessant artikel :)

[Beantwoorden]


Door Serra op 3 augustus 2011 18:11

Kan je nog een paar merknamen noemen. Ik ben al een tijde op zoek naar kwasten. Nu heb ik verschillende merken waaronder ook douglas en ik ben er helemaal niet blij mee. Ik heb ook eentje van leco die ik niet goed vind blenden. Ik kan echt alle tips gebruiken. Voor dit artikel wou ik blind een set van sigma kopen.

Ps. ik heb een blush kwast van the body shop. die is echt heerlijk zacht

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 augustus 2011 om 18:31:

Waarom ga je niet voor Zoeva? Essence heeft ook een prima blushkwast trouwens!

[Beantwoorden]

Serra antwoordt op 4 augustus 2011 om 12:24:

Ik wil zoeva proberen, maar ik had ze liever even gezien. Maar goed ik ben nu echt desparate op zoek naar kwasten dus, dit ga ik toch maar even uitproberen. Kijken of het makkelijk gaat dat bestellen via duitsland. Dank Vera

[Beantwoorden]


Door Sabine op 3 augustus 2011 18:13

Handig! Ik heb de oogschaduwkwastjes van HEMA die ik wel erg fijn vind. Voor de rest gebruik ik alleen de kwasten van de Very Croc kwastenset van Zoeva. Megafijn en prikken nooit.

[Beantwoorden]


Door charile op 3 augustus 2011 18:23

Ik heb mijn kwasten van Zoeva.de
Ik kan echt niet zonder…al vind ik de gewone oogschaduwkwasten van de hema ook wel fijn.
x

[Beantwoorden]


Door Celeste op 3 augustus 2011 18:24

De kwasten van Sephora zijn ook prima én in Nederland te koop!

[Beantwoorden]


Door Merel op 3 augustus 2011 18:27

Hoi Vera, ik heb ook een kwast van de hema en inderdaad wat een rotding!
Misschien een aanrader (ik weet er niet zoveel vanaf als jou.;p) de blushkwast van catrice. (De gezichtskwast heb ik niet maar het enige verschil is geloof ik dat die iets groter is.) Hij is superzacht en goedkoop. (3 euro 50 geloof ik?) Misschien zou je hem eens uit kunnen testen, ik geloof dat ze in praktisch alle kruidvat filialen te koop zijn. Zie maar wat je ermee doet.;)

Ga vooral verder met je site Vera, we are all loving it!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 augustus 2011 om 18:32:

Ik kreeg de tip al eerder, ik ga er zeker even naar kijken. Bedankt! (ook voor het compliment over mijn site <3)

[Beantwoorden]

Merel antwoordt op 4 augustus 2011 om 12:38:

Dankjewel!<3 En graag gedaan.(:

[Beantwoorden]


Door Sarah op 3 augustus 2011 18:33

Toen ik pas begon met makeup heb ik de kwasten van de kruidvat gebruikt en die zijn zo slecht echt zo hard en pijnlijk! Weet er iemand misschien of de bamboo brush set van zoeva goed is?

[Beantwoorden]

Yvonne antwoordt op 4 augustus 2011 om 08:37:

Die zijn ontzettend goed! Als je het zeker wil weten moet je even de review erover lezen van Mascha van Beautygloss.nl.

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 3 augustus 2011 18:53

Handig artikel. Ik heb tot nu toe ook alleen maar goedkope kwasten, en ik merk wel echt dat deze niet zo fijn zijn. Ze prikken ook een beetje! Ik heb dan ook van de week een bestelling bij Elf gedaan, waar ik een stuk of 6 kwasten heb besteld (o.a. een blush- en een poederkwast). Ik ben echt benieuwd hoe die zijn! En ik kan nog steeds niet kiezen tussen de Very Croc set, of de Bamboo set van Zoeva. Ik wil één van de twee!

[Beantwoorden]


Door LittlePrincess op 3 augustus 2011 18:55

ik heb een poederkwast van essence, die vind ik heel fyn en zacht ! :kiss:

[Beantwoorden]


Door Tes op 3 augustus 2011 18:56

Toevallig heb ik vandaag nog een foundation kwast gekocht bij de Hema. Ik gebruik daar eigenlijk nooit een kwast voor (voor foundation) maar dacht, laat ik er een aanschaffen. Hopelijk gaat hij lang mee! Voor bronzer enz heb ik een kwast van Maybelline dus ga er vanuit dat die oke is haha. Verder nog gefeliciteerd met je 1jarige jubileum haha

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 augustus 2011 om 19:51:

De foundationkwast is ook fijn!

[Beantwoorden]

Romy antwoordt op 6 augustus 2011 om 17:18:

ik kreeg er eentje van mijn vriendin (die had een set gekocht) en die is ook van de HEMA en hij is paars. hij is best wel fijn.
maar mocht jij het nou geen fijne manier vinden om er je foundation mee aan te brengen, dan kan je het ook gebruiken om er maskertjes mee aan te brengen! dan hoeft het niet precies en kan je geen strepen maken!

[Beantwoorden]


Door Milou op 3 augustus 2011 19:23

Heyhye Vera,
dankjewel voor dit artikel!
Toen ik dit “artikel” voor het eerst las had ik nog nooit van Zoeva gehoord. Ik heb net eens gekeken op de site en het ziet er gewoon fantastisch uit. Im hoop dat de bamboekwasten goed zijn want ik heb ze net besteld ;s.

Greetz <3

[Beantwoorden]


Door Femke op 3 augustus 2011 19:31

Ik raad iedereen de Essence blush brush aan, hij gaat uit het assortiment en als je hem nog wil hebben: snel zijn! Hij is superzacht en na een paar keer wassen ziet hij er nog hartstikke goed uit.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 augustus 2011 om 19:51:

Gaat die eruit!? Zonde :(

[Beantwoorden]


Door Sharon op 3 augustus 2011 19:33

Leuk artikel! Ik weet nog wel dat ik in het begin persé natuurlijke haren wilde omdat dat zo werd gehyped. Uiteindelijk vind ik juist de synthetische van bijvoorbeeld Zoeva of EDM juist fijn :’)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 augustus 2011 om 19:52:

Zo herkenbaar! Dat had ik dus ook! En nu heb ik super veel kwasten met synthetisch haar en die zijn hartstikke fijn.

[Beantwoorden]


Door Sanja op 3 augustus 2011 19:38

Ik heb vandaag mijn eerste blending-brush gekocht, bij de Body Shop! (love)

En ik gebruik geen gezichtskwasten :D maar ik dacht dat je artikel over make up brushes in het algemeen ging, of toch wel?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 augustus 2011 om 19:53:

Zulke posts heb ik al! Meerdere, mag er van mezelf morgen niet meer over schrijven ;) Morgen wel een korte blog over op de CosmoGIRL! site toevallig. he he. Ik heb de blendingkwast van TBS ook: erg fijn :ja:.

[Beantwoorden]


Door AnnaSophia op 3 augustus 2011 19:47

Dank je, zonet €30 kwijt aan een kwastenset van Zoeva :)
(Trouwens lekker goedkooooop! Thanks voor de tip!)

[Beantwoorden]


Door Lotte op 3 augustus 2011 19:54

Leuk artikel!
Ik heb laatst een kwastenset gekocht via Ebay.
Ik ben nu op vakantie dus heb hem nog niet kunnen zien maar ben heel erg benieuwd!
Ik heb dat ene kwastenset gedaan die jij er wel goed uit vond zien!:D
Hij was niet heel erg duur, 13,65 dollar geloof ik..maar vind het toch leuk om te proberen!;) Misschien is ie wel heel goed :-)

[Beantwoorden]


Door Nica op 3 augustus 2011 19:54

Ik heb zelf penselen van Sephora, niet heel prijzig en wel heel fijn. Van Hema heb ik er een voor foundation, is wel oke.

[Beantwoorden]


Door Samantha op 3 augustus 2011 20:02

Goede tip, die kwasten van Zoeva! Ze zijn niet duur ook! :) Ik ben benieuwd of ik het verschil merk met (inderdaad) mijn Hema kwast..

[Beantwoorden]


Door Lonneke op 3 augustus 2011 20:37

Haha vroeger gebruikte ik ook echt van die slechte gezichtskwasten van kruidvat en hema, hoe ik dat ooooit heb kunnen doen..

Zo een foundationkwast van de hema, weet even niet meer hoe het heet is trouwens wel best fijn en blijft ook goed na wassen en essence heeft ook best zachte kwasten die niet heel snel hard worden. Oh en gosh, ze zijn wel wat duurder en je moet even kijken welke goed zijn maar die zijn ook wel fijn voor als je niet online mag bestellen en je toch geen mac kwasten wil =)

[Beantwoorden]


Door Dionneeu op 3 augustus 2011 20:45

ik heb die kwast van de hema, maar dat komt omdat ik geen zin heb om 30 euro aan een kwast uit te geven en zo’n set gebruik ik toch nooit. en ik kan prima werken met die kwast van de hema, hij laat echt geen haartjes los bij mij en ik heb nooit strepen gehad?

[Beantwoorden]


Door kirsten op 3 augustus 2011 21:38

Handig artikel (love)

[Beantwoorden]


Door Janaa op 3 augustus 2011 21:56

Handig :D x

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 3 augustus 2011 23:14

hmm.. ik heb ook kwasten van geitenhaar, maar die vind ik eigenlijk wel prima? ik heb ook niet zo’n gevoelig huidje (behalve mijn ogen nu dan), maar vooral van die uitstekende haartjes zijn inderdaad irritant

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 augustus 2011 om 08:44:

Hoe lang heb je ze? Misschien dat de horror nog komt ;)

[Beantwoorden]


Door Desiree op 4 augustus 2011 06:31

Zoeva heeft geweldige kwasten, niet duur en leveren heel snel.

[Beantwoorden]


Door Aranka op 4 augustus 2011 08:14

Al mijn kwasten zijn van Zoeva, ik vind ze echt heel fijn. En ook zeker niet duur ;)

[Beantwoorden]


Door Jorna op 4 augustus 2011 10:03

Hahaha, vreselijk. De rillingen lopen over mn rug na het zien van die foto’s! Je voelt hoe stug ze over je gezicht heen gaan… Aiii *prikprikprik*!! Mijn kwasten zijn van Zoeva, Coastal Scents en Douglas (daar heb ik een HEEL GROTE poederkwast vandaan. love!).

[Beantwoorden]


Door sophie op 4 augustus 2011 10:09

Handige post!

Ik wil graag een zoeva set bestellen, welke kan ik dan het beste bestellen als beginner? :$

[Beantwoorden]

itske antwoordt op 14 augustus 2011 om 12:55:

Ik heb de bamboo set van zoeva, die is echt heel goed! Dus die raad ik je aan!
https://www.zoeva-shop.de/brush-set/a-123737/

[Beantwoorden]


Door Beau op 4 augustus 2011 10:20

Ik heb de grote poederkwast van de ici paris, rampending! Hij laat altijd haren los. Ik heb hm al vaker grondig gewassen en zo gedroogt dat het water niet bij de lijm kan maar toch… Ik moet elke keer weer die haren van mn gezicht halen. Mijn nieuwe liefde is de kabuki kwast van elf!

[Beantwoorden]

Charlene antwoordt op 16 januari 2013 om 18:35:

Idd, ik had ook de grote poederkwast van ICI paris xl en eerst vond ik hem hartstikke fijn, maar ik heb hem maar een paar keer gewassen en het werd opeens heel prikkelig en net heb ik weer mijn kwasten gewassen en ik merkte dat er een paar plukjes *omhoog* zaten.
Ik plukte er een beetje aan en ineens komen de haren er met bossen eruit.
Meteen weg dat ding :@

[Beantwoorden]


Door Pleun op 4 augustus 2011 10:23

Over die gezichtskwasten. Ik had ook een hele slechte eerst, maar toen heb ik een gezichtskwast van de baroque lijn van catrice gekocht en die is echt heel goed lekker zacht, en ook budget!:D

[Beantwoorden]


Door Rita op 4 augustus 2011 11:13

Dus ik beschadig mijn gezicht? shit…

[Beantwoorden]


Door Rita op 4 augustus 2011 11:20

Want ik gebruik gewoon hema kwasten. Maar mijn make up ziet er wel gewoon goed uit?

[Beantwoorden]


Door Christel op 4 augustus 2011 11:27

Bij de opleiding schoonheidsspecialiste hadden we een kwastenset van Make-up studio in ons pakket zitten. Wat gebeurde er met al die kwasten ze lieten los van de steel aaarghh erg fijn als je je make-up aan het aanbrengen bent en de helft valt op de grond en de andere helft heb je nog in je hand :-S

[Beantwoorden]


Door Lissa op 4 augustus 2011 11:31

Ik ken het! In het begin van mijn make-up zoektocht heb ik een poeder kwast van hema gekocht. Hij is echt pijnlijk in gebruik en dit had ik dan ook al snel door. Heb sinds dien nooit meer gebruikt, moet hem maar eens weggooien dan.

[Beantwoorden]


Door lara op 4 augustus 2011 11:52

het klinkt misschien raar, maar ik vind die kleinere kwasten van essence altijd wel fijn.. :)

[Beantwoorden]

Astrid antwoordt op 4 augustus 2011 om 12:04:

Volgens mij is de smokeykwast wel fijn. Ik heb hem nog niet want bij ons heb je geen uitgebreidschap. Maar ik ga hem zeker een proberen.

[Beantwoorden]


Door Femke op 4 augustus 2011 12:24

ik herken het heel erg dat kwasten gaan stinken,
zo vervelend!
meestal al nadat je ze 1 kees gewassen hebt,
leuk artikel vera!
liefss

[Beantwoorden]


Door Evelyne op 4 augustus 2011 12:30

En de nieuwe kwasten van ici paris??

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 augustus 2011 om 13:40:

Die heb ik nog niet gezien!

[Beantwoorden]

Evelyne antwoordt op 5 augustus 2011 om 18:23:

Ik heb er twee voor mn oogschaduws! Spotgoedkoop maar ik vind ze erg prettig, misschien een goede budgettip?? Maar ik ben maar een leek natuurlijk

[Beantwoorden]


Door Roos op 4 augustus 2011 13:05

Ik heb twee kwasten van Essence waar ik ontzettend blij mee ben, ze zijn lekker zacht en werken echt heel fijn.
Maar ik denk dat ik na mijn verjaardag een kwastenset ga kopen.
Ik vind trouwens de kwasten van Hema echt verschrikkelijk! Ik heb een Blush kwast van hema die helemaal zijn vorm kwijt is door het wassen.

[Beantwoorden]


Door fleur op 4 augustus 2011 18:08

waar kan ik een goede brush cleaner vinden ?

[Beantwoorden]


Door Jessica op 4 augustus 2011 19:21

heey!, ik was net een artikel aan t schrijven over men pakketje van ELF. Helaas zit daar ook zo’n kwast bij ): van de 1 euro lijn. Nou scheelt het dat het geen rip uit mijn lijf is, haha! :) Maar die is indd ook niet erg fijn nee…

[Beantwoorden]


Door Ilse op 4 augustus 2011 20:38

Zijn de gezichtskwasten van The body shop fijn? En is het een heel groot verschil met bijv. MAC?

[Beantwoorden]


Door Joni op 4 augustus 2011 20:51

De oogschaduwkwasten van Hema zijn wel fijn :) Ik heb een gezichtskwast van de Rituals, die is suuuuperzacht!

[Beantwoorden]


Door Freya op 5 augustus 2011 17:29

De MAC kwasten vind ik de allerfijnste, al moet ik zeggen dat ik geen problemen heb met m’n Sigma collectie. Alleen een grote blushkwast die -zacht uitgedrukt- niet echt doet wat ‘ie moet doen.
Ik ga eens kijken voor Zoeva… je maakt mij nieuwsgierig en hebberig, Vera!

[Beantwoorden]


Door Nicky op 5 augustus 2011 19:06

Ik heb een paar oogschaduwkwasten van Hema en die zijn idd veel beter dan de gezichtskwasten. Gosh en Catrice hebben ook fijne gezichtskwasten. Vooral de foundationkwast van Gosh en de poederkwast van Catrice zijn erg fijn. En erg budgetproof!

[Beantwoorden]


Door lotte op 6 augustus 2011 13:49

ik weet niet of de vraag er al bij staat maar, welke goedkope kwasten zijn dan wel goed? ik ben namelijk n beetje aan het experimenteren met makeup en ik vind het zonde om daarvoor dure kwasten te kopen.

[Beantwoorden]


Door Selina op 7 augustus 2011 17:37

Ik had er een van da(gezichtskwast) die ging ik wassen en toen stonk hij en gaf zwart af!! Geen aanrader dus! :omg:

[Beantwoorden]


Door www.livemyfashionlife.blogspot.com op 9 augustus 2011 16:38

Weet je misschien ook waar ik kwasten kan kopen zonder ze online te hoeven bestellen? (Body shop..?)
Want je hebt helemaal gelijk, ik heb nu een goedkope kwast maar dat heeft echt geen zin. Ik heb maar 1 kwast nodig, voor wat poeder.
(love)

[Beantwoorden]


Door Fay op 10 augustus 2011 08:44

De essence blush brush is echt heel fijn, hij is heel lekker zacht.

[Beantwoorden]


Door Josephine op 19 augustus 2011 10:04

Brr ja, dat met Sigma heb ik ook!

[Beantwoorden]


Door Margaux op 27 augustus 2011 15:02

Handig artikel!

[Beantwoorden]


Door Nikita op 8 oktober 2011 18:08

Ik heb een paar hele goede van de body shop, daar heb ik echt goede ervaringen mee!
Maar die kwasten van de hema, echt verschrikkelijk..
Ik wil al heel lang een set van zoeva, maar elke keer als ik kijk zijn ze uitverkocht ): echt balen! Weet jij toevallig hoe vaak ze weer in order zijn?

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 3 november 2011 01:17

En wat is dan de beste foundationkwast? Help!

[Beantwoorden]


Door CC op 20 april 2012 07:35

Ik hoor heel veel over kwasten die gemaakt zijn van wol, zijn die ook goed/ iemand ervaringen mee?

[Beantwoorden]


Door toepie op 24 april 2012 21:58

http://www.eyeslipsface.nl studio kwasten zijn geweldig

[Beantwoorden]


Door Demi op 21 juli 2012 20:43

dat word mac kwasten kopen dus XX

[Beantwoorden]


Door romy op 23 juli 2012 11:34

nog tips voor een goede foundationkwast?
Xx

[Beantwoorden]


Door Tessa op 30 juli 2012 21:26

de kabuki brush van douglas is wel echt heel fijn ! kost maar 1,95! MOET je eens proberen!

[Beantwoorden]


Door Ilse op 9 september 2012 20:07

hee vera.
je hebt het elke keer over het wassen maar hoe was jij ze precies? en met wat?

xx ilse

[Beantwoorden]


Door Rosa op 24 november 2012 19:13

HoiHoi.
Kan je ook gewoon ongebruikte schilderkwaste gebruiken voor oogschaduw?
Kusjes mij.

[Beantwoorden]


Door Dilara op 21 april 2013 15:33

Ik heb een blushkwast van eigenmerk hema en die is prima.. korte zilveren dikke steel met warte haren..

[Beantwoorden]

loran antwoordt op 19 december 2014 om 14:29:

ik snap niet dat jij hem fijn vind ik vind hem persoonlijk niet fijn, maar iedereen zijn eigen meningxx :kiss:

[Beantwoorden]

Linda Bergsma antwoordt op 6 oktober 2015 om 22:53:

de witte kwasten van de hema zijn wel fijn btw.

[Beantwoorden]


Door Blena op 19 juni 2013 16:58

Heel vaak steken bij erg slechte kwasten de haren uit aan de zijkant,

[Beantwoorden]


Door loran op 19 december 2014 14:28

ik heb een kaboeki kwast van de kruidvat en die werkt heel fijn. en nog een para action kwasten die verbazing wekkkend goed zijn voor de action xx (love) (love) (love) (love) (love) (love)

[Beantwoorden]


Door Tienke op 22 maart 2015 21:36

Super tips bedankt!! alleen vind ik het heel lastig om via internet te bepalen of het de kwast is die ik wil.. heb je tips?? ook ben ik een kluns met make up producten kopen… vooral poeder hoe kan je met (bv) hema poeder bepalen of het goed is??? (love)

[Beantwoorden]


Door Linda Bergsma op 6 oktober 2015 22:51

Hallo allemaal ik heb sinds kort zoeva kwasten (witte haartjes) aangeschaft.
en heb ze 1 keer gebruikt en een keer gewassen zoals het moet (met baby shampoo) en nu zie ik allemaal haartjes die uitsteken ze hebben me veel geld gekost en baal er verschrikkelijk van kan ik hier nog wat aan doen?

[Beantwoorden]


Door Roos op 1 februari 2018 14:20

Hoi! Ik heb een nieuwe kwast gekocht en deze is voor het aanbrengen van bronzer. Echter als ik de bronzer aanbreng zie je echt NIETS van de bronzer? Het verdwijnt allemaal, hoe kan dat? Met andere kwasten heb ik daar geen last van. Groetjes!

[Beantwoorden]