Dare to make a change

Deze video is anders dan anders, maar het is een video die ik graag wilde maken. Ik heb de laatste tijd veel te maken met verandering. Voor het eerst ga ik aan het begin van een nieuw schooljaar niet naar school, een grote verandering. Ook verandert mijn site van host (daar ben ik nog steeds mee bezig) en wordt het logo en de lay-out veranderd. Verandering is spannend, maar het is goed om te durven veranderen. Dare to make a change!Klik hier als je de video niet kunt zien

Wat zou jij willen veranderen, maar heb je nog niet veranderd en waarom niet? Als je al een (grote) verandering heb gemaakt, wat was dat dan en heeft het goed uitgepakt of niet?

Twitter Facebook
Categorie: Video | 25 augustus 2011 | 214 reacties | Tags: ,

Reacties

Door Shirley op 25 augustus 2011 09:22

Ik heb in april mijn baan opgezegd om fulltime te gaan bloggen haha. Dat was een gokje, maar gelukkig is dat goedgekomen. Bij jou loopt het ook allemaal heerlijk, good job!

[Beantwoorden]

Sarah antwoordt op 25 augustus 2011 om 09:56:

zou ik misschien mogen weten hoe je blog heet? :D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 09:58:

Je kan op Shirley’s naam klikken, dan kom je op d’r blog. As alway!

[Beantwoorden]

Vera Stienstra antwoordt op 26 augustus 2011 om 16:51:

met je sssssssssssssssssssssssstem :eww: :wtf: :ahh: :no:

Alexandra antwoordt op 26 augustus 2011 om 16:53:

Groot gelijk Vera Stienstra :wave:

Vera Camilla antwoordt op 26 augustus 2011 om 22:43:

He wat gek joh, zelfde IP-adres. Weet je niet meer wie je bent, Vera/Alexandra?

annabelle antwoordt op 26 augustus 2011 om 23:04:

Sorry hoor maar je niveau is op dit moment de stoeprand. Kom op heb de ballen om dan met je eigen account te reageren…
Het kan erg bot overkomen maar kan het gewoon even niet anders vertalen i’m sorry.

Anne antwoordt op 26 augustus 2011 om 23:18:

omg je faalt echt hard als je gaat haten tegen iemand die meer bereikt heeft dan jij ooit zult bereiken en dan ook nog op zoon laffe manier, zoek een leven!

Deborah antwoordt op 31 augustus 2011 om 10:47:

1 woord heb ik daarvoor sneu

Sarah antwoordt op 26 augustus 2011 om 21:23:

haha okee dankje, Vera, wist ik nog niet, sorry.. :)

Rosa antwoordt op 26 augustus 2011 om 22:46:

haha, bessssst wel zzzzzzzielig om met het zzelfde IP-adresssss te reageren.

Iemand met een beetje hersen had allang bedacht dat ze dat zou kunnen zien. Maar aan de reactie heeft deze persoon al geen hersen :-)

(las het op twitter en móest even reageren :’))

Naomi antwoordt op 1 september 2011 om 21:04:

Weetje hoe kut het is als mensen spotten met je uitspraak ik heb zelf een hele rare r en mensen praten me heel vaak zo na zonder dat ze door hebben dat ik dit echt niet leuk vind, ik zeg bij voorbijbeeld hoor heel raar want dan heb ik echt zo’n gooische kakkers r..
Maarbij jou valt het me nieteens echt op, op makeupalicious, die account die je vroeger had, had je het een stuk erger, nu hoor je het nog amper. Haha en tis altijd nog beter dan mijn kut r, wil je please ruilen?? ;d


Door Esther op 25 augustus 2011 09:24

wat een ;leuk filmpje! Ik moet mijn mentaliteit een beetje veranderen denk ik. XD

[Beantwoorden]


Door Sarah op 25 augustus 2011 09:25

je ziet er superleuk uit! ik vind het leuk dat het niet altijd om beauty gaat, dat is echt een groot pluspunt van jouw site :D
Oh en mijn verandering is dat ik sinds een paar maanden een baantje heb, dat vond ik eerst heel eng en daarom stelde ik het uit. maar eigenlijk is het superleuk. :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 10:00:

Ah, spannend maar wel goed! Je eigen geld verdienen is echt een goed gevoel en baantjes zijn vaak ook gewoon heel leuk met collega’s :)

[Beantwoorden]


Door Nynke-Boudien op 25 augustus 2011 09:26

Een mooie uitspraak is: ‘het lijden dat men vreest’. Dat klopt eigenlijk wel. Dingen waar je heel erg tegenop ziet, vallen uiteindelijk vaak ontzettend mee. Je maakt je veel zorgen en kunt nergens anders meer aan denken, maar uiteindelijk kom je erachter dat je je voor niets zo rot hebt gevoeld. En de enkele keren dat je een foute keuze maakt, daar leer je weer van en daar wordt je uiteindelijke weer sterker van. Voor mij was een nieuwe studie kiezen en op kamers gaan een grote stap. Maar ik leerde nieuwe mensen kennen en voor mezelf zorgen. Voor mij is het de juiste keuze geweest.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 10:02:

Super mooi gezegd en helemaal waar!

[Beantwoorden]


Door Miranda op 25 augustus 2011 09:29

Wat een super goed filmpje Vera, ik ben het helemaal met je eens!

[Beantwoorden]


Door M op 25 augustus 2011 09:29

Mijn grootste verandering was enkele jaren geleden. Ik heb toen besloten om afstand te nemen van mijn (toen) beste vriendinnen omdat ze toch niet zo beste vriendinnen bleken te zijn. Een hele moeilijke beslissing maar door de steun van men vriend en zijn vrienden is dit de beste beslissing ooit!

[Beantwoorden]

Kimberly antwoordt op 25 augustus 2011 om 10:58:

Hetzelfde hier! Ik had een grote vriendengroep. Zij hebben mij ZO genaaid dat het moeilijk was, maar ik afstand van ze heb genomen. Dit was mijn beste beslissing ooit en ik ben gelukkiger dan ooit!! Met nieuwe, geweldige vrienden :)

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 25 augustus 2011 09:31

Wat een mooie boodschap! Goed filmpje. Ik ben nog altijd een beetje aan het twisten over het feit dat ik nog niet weet wat ik precies wil met mijn leven. Ik doe nu de lerarenopleiding, en ik vind het tot nu toe hartstikke leuk, maar ik vraag me wel af of dit is wat ik voor de rest van m’n leven zou willen doen. Daar kan ik gewoon geen antwoord op geven. Ik wil sowieso mijn diploma halen over 3 jaar. Maar misschien ga ik daarna toch opeens een hele andere kant op. Ik weet het gewoon nog niet! En dat is echt lastig. Was ik maar zo iemand die vanaf haar kinderjaren al wist wat zij wilde doen als ze groot was. Maar helaas..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 10:04:

Dat is heel lastig inderdaad. Uit mijn ervaring weet ik wel dat time will tell. Als ik jou was zou ik de opleiding blijven volgen, afmaken totdat je weet wat je wel wilt. Als je nu stopt, is de kans groot dat je een opleiding gaat volgen die ook niet bij je past. Succes, Lotte!

[Beantwoorden]

Justine antwoordt op 26 augustus 2011 om 23:09:

Dat lijkt het meest ideaal, het weten vanaf je kinderjaren, maar als je je teveel focust op iets dan sluit je ook je ogen af van andere dingen hoor! Ik wou ook heel lang iets worden terwijl ik erachter kwam dat er veel meer was – soms moet je gewoon veel proberen en soms word je teleurgesteld, zo leer je het, zoals Vera al zegt :)

[Beantwoorden]


Door Fien op 25 augustus 2011 09:53

Mooi filmpje lieve Vera!

[Beantwoorden]


Door Pleun op 25 augustus 2011 10:22

Wauw ik bewonder echt hoe zelfverzekerd jij in je schoenen staat. Ik wordt erg snel als zelfverzekerd gezien hoewel ik dat soms toch niet ben. Meestal zit ik wel lekker in mijn vel. Je kan bij jou echt zien dat je gewoon lekker in je vel zit, je straalt dan helemaal!

Ik heb nog niet hele grote veranderingen in mijn leven meegemaakt. Ik ben daar ook niet heel bang voor, met beslissingen sta ik altijd best sterk in mijn schoenen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 10:43:

Ik heb ook vaak genoeg mijn onzekerheden, dan word ik heel rood en ga ik stotteren. Bij leuke jongens bijvoorbeeld!

[Beantwoorden]


Door jennifer op 25 augustus 2011 10:26

goed filmpje!

ik heb nog niet echt hele grote veranderingen meegemaakt..

[Beantwoorden]


Door j op 25 augustus 2011 10:30

het is niet echt een verandering maar het is wel gebeurd
vroeger was ik best stil durfde ik niet alles te zeggen en zat er dagen over te piekeren maar nu durf ik wel voor mezelf op te komen en ben veel spontaner voel mezelf een stuk minder onzeker!
Ik maak ook veel meer keuzes zelf i.p.v de mening van andere achter na gaan!
Dat is wel een verandering maar zelf heb ik het niet echt doorgehad alleen nu ik er steeds meer over na zit te denken is het wel zo.

Super goed filmpje!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 10:44:

Een onbewuste verandering, maar wel een hele goede!

[Beantwoorden]


Door Rosalie op 25 augustus 2011 10:31

Echt een leuk filmpje! je hebt gelijk, ik ben nu eigelijk bezig met een verandering. En dat kont deels door jou. Maar niet op een negatieve manier hoor! Nee ik heb de afgelopen twee jaar me… ja ik had heel veel problemen, ik voelde me niet lekker, ik vond me lelijk en dik. Terwijl alle andere meisjes dat niet waren. Zij waren altijd vrolijk en konden alles eten wat ze wouden zonder dat ze aan kwamen… de afegelopen twee jaar en nu nog steeds een beetje heb ik dus veel problemen gehad. Maar sinds ik op je site zit en zelf ben gaan bloggen, ben ik weer wat vrolijker. En respecteer ik mezelf meer. Nu weet ik ook wat ik echt leuk vindt en waar ik me goed invoel. Sorry voor de lange reactie. Maar dat is echt een grote verandering voor mij waar ik nog steeds moeite mee heb. Bedankt.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 10:46:

Sorry voor de lange reactie? Ik vind het super dat je zo je verhaal vertelt. Doe waar je vrolijk van word, dat je dik en lelijk bent is niet waar, dat zit in je hoofd. Probeer er zo min mogelijk aan te denken, dan ga je veel lekkerder in je vel zitten. Je kan het, Rosalie!

[Beantwoorden]


Door Julie op 25 augustus 2011 10:32

Ik zou graag het feit willen veranderen dat ik erg vaak niet in het nu leef. Constant denk ik aan dingen die ik in het verleden anders had kunnen doen waardoor ik bijvoorbeeld niet gepest zou zijn. Ik heb zegmaar altijd het gevoel dat ik mensen “tevreden” moet stellen. Hierdoor gebeurt het regelmatig dat, wanneer ik kleren aan het kopen ben, ik iets zie wat ik ècht leuk vind en dan vervolgens denk: “laatmaar, dat zou ik toch nooit naar school aan doen”. Waarom heb ik dit nog niet veranderd? Omdat ik constant die angst heb om “er niet bij te horen”, wat natuurlijk echt belachelijk is, maar het is wel zo. Ik ben heel gevoelig voor de meningen en gedachtes van anderen, maar ik ben het gewoon met kleine stapjes proberen te veranderen :)

[Beantwoorden]

Zoe antwoordt op 25 augustus 2011 om 13:21:

Ik heb een beetje hetzelfde als jou, behalve de kleding dan. Ik ben meestal heel bang voor wat andere mensen van me denken. Ik denk ook veel te veel in het verleden en toekomst, maar nóóit in het nù. Ook ik ben gepest geweest en waarschijnlijk is het daardoor dat ik bang ben voor anders’ mening. Ik heb nog altijd veel overgewicht maar steeds denk ik ‘ik zal wel volgende week gaan lopen’ maar steeds stel ik het uit.

Het laatste heb ik nog steeds maar nu begin ik zelfzekerder te worden. Afgelopen schooljaar was voor mij een superschooljaar, ik ben in het hele jaar niét gepest geweest. Dit was de eerste keer dat dit gebeurde. Daardoor durfde ik vaker mijn mening zeggen, en voor mezelf opkomen. Nu heb ik veel schijt aan wat mensen denken. Het enige punt waar ik géén schijt aan heb is mijn gewicht. Ik heb er veel problemen mee. Ben altijd al molliger dan de rest geweest. Nu ga ik naar de 4de en hoop ik een beetje in dezelfde klas te zitten en hoop ik niet gepest te worden, want daar ben ik nog steeds bang voor. Ben in de vakantie 5kg aan gekomen door mijn luiheid en ik hoop dat ik daardoor niet opnieuw gepest zal worden want op dat vlak ben ik niet goed in mezelf te verdedigen. Op dat vlak mag er wel verandering komen..
Maar oké, nu wordt mijn reactie lang en ik zit hier mijn hele levensverhaal te vertellen haha. Vera, jij bent een van de meisjes die mij zelfzekerder heeft gemaakt. Ga zo door, jij bent een van de enige meisjes van wie ik op haar blog reageer. Meestal ben ik een toeschouwer, geen reactiezetter ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 18:34:

Zoe, ik ben blij dat je zelfverzekerder bent en ik hoop dat je niet weer gepest wordt! Als je straks weer gewoon gaat bewegen gaan die 5 kilo er zo weer af!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 18:32:

Ik was net zo, heel gevoelig voor de meningen van anderen. Nog steeds luister ik naar meningen van de mensen om me heen, maar als iemand zegt dat mijn outfit niet mooi is, raakt dat me niet meer. Ik draag hem omdat ik hem mooi vind en ik vind dat het staat! Ik ben ook met kleine stapjes begonnen, maar ik wil dus maar even zeggen dat het zeker mogelijk is om daaruit te komen.

[Beantwoorden]


Door Ilse op 25 augustus 2011 10:50

Wat een leuk filmpje! ^^) Ik denk dat veel meiden dit filmpje aan het denken zet. Mij in ieder geval wel, maar wat ik zou willen veranderen in mijn leven vind ik toch wel een moeilijke vraag. Ik denk dat ik me vroeger veel meer aantrok van wat andere mensen van mij vonden en had een kledingstijl die heel ‘safe’ was. Nu durf ik meer te spelen met verschillende stijlen en merk al dat ik mijn kleding mooier begin te vinden. Daardoor zit ik toch wel lekkerder in m’n vel!
xxxxxx

[Beantwoorden]


Door Danielle op 25 augustus 2011 10:51

Echt een super filmpje, echt goed dat je dit onderwerp ook behandelt!

Wat ik graag aan mezelf wil veranderen, is dat ik mijn eigen keuzes ga maken. Ik ga volgende week beginnen aan een HBO opleiding die mijn ouders eigenlijk voor mij hebben uitgezocht. Ik wilde zelf graag een andere opleiding, (modemanagent) wat ik al 3 jaar lang wil. Maar mijn ouders vonden dat niet goed, omdat de modewereld zo leeg is blabla, terwijl het ook management is! :( En zodoende ga ik doen wat mijn ouders willen. Mijn vriend zei al dat ik moest proberen om tegen ze in te gaan en te proberen om in februari over te stoppen, maar ik heb het lef nog niet om tegen mijn ouders in te gaan.

[Beantwoorden]

Eline antwoordt op 25 augustus 2011 om 11:10:

mag ik vragen hoe oud je bent? probeer je ouders te overtuigen van het feit dat je je eigen keuzes kan maken en probeer ze wat te vertellen over de opleiding, misschien helpt dat. wellicht weten ze gewoon niet genoeg over de richting.

[Beantwoorden]

Danielle antwoordt op 25 augustus 2011 om 11:57:

Ik ben nu 17 jaar.
Heb het geprobeerd, maar vooral mijn vader wil gewoon geen discussie. Hij zegt dat deze opleiding veel beter van pas komt later, als ik een gezinnetje ga stichten enzo, omdat ik goed parttime kan werken dan. Net of ik daar nu al over nadenk! :/

[Beantwoorden]

Merel antwoordt op 25 augustus 2011 om 17:53:

Ik hoorde laatst ook van iemand dat zijn ouders zijn opleiding kozen. Hellooooo?! Je maakt een beslissing die bepalend is voor zijn of haar toekomst. Dat hoort die persoon toch zelf te kiezen. Een advies en mening is prima en goed, maar come on je gaat een kind toch niet dwingen naar een opleiding te gaan die zij of hij niet wil.

Veerle antwoordt op 25 augustus 2011 om 18:43:

Oh wat erg voor je!! (dat meen ik echt). Een opleiding kan echt heel zwaar zijn en dan moet je iets doen wat je zelf wilt. echt als ik zulke dingen hoor kan ik wel huilen, JIJ bent degene die die opleiding wilt doen, niet je ouders. Ik wil niet betweterig klinken, maar als je letterlijk zegt dat deze opleiding je ongelukkig maakt (want dat kan ik me voorstellen als je zo graag iets anders wilt), dat je heel graag mode management wilt gaan studeren, dat je dat al heel erg lang wilt, dat je daar zeker van bent. Kortom, dat je niks met deze opleiding KUNT omdat je niks met deze opleiding WILT. een opleiding is vaak zwaar, en als je het doet, moet je het voor jezelf doen. nou begrijp ik dat je ouders vrij strak zijn, maar echt meid BLIJF HET PROBEREN!! als het meant to be is (en zo klinkt het echt) lukt het je wel. Echt waar!! je kunt het!!! heel heel heel veel succes ermee.

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 18:37:

Dat is echt vervelend Danielle, ook wel herkenbaar. Toen ik van het VMBO afkwam wilde ik iets richting journalistiek gaan studeren, maar mijn ouders hadden dat liever niet. Het is een harde wereld, waarin ze dachten dat ik niet gelukkig kon worden. Uiteindelijk heb ik het heft in eigen handen genomen en ben ik naast mijn DTP opleiding gaan bloggen! Misschien kan je ook iets in die richting proberen om je ouders te overtuigen dat mode is waar je passie ligt.

[Beantwoorden]

Danielle antwoordt op 25 augustus 2011 om 20:29:

Dankjullie wel voor je lieve reacties’s.
Heb er echt heel veel aan!

Ja, ik zit er nu ogeveer al een jaar overna te denken om een fashion-blog te beginnen, ook omdat het echt mijn passie is. Maar het blijft bij het denken. Ik durf er niet aan te beginnen omdat ik eigenlijk heel erg perfectionisch ben, en denk dat ik het niet goed genoeg doe, qua outfits, foto’s en originaliteit. Terwijl ik zelf ook weet dat ik wil bloggen voor mezelf, maar bang ben voor de reacties van anderen. (onbekenden maar ook juist bekenden) Als ik dit nu zo zelf teruglees, denk ik dat het echt met mijn zelfvertrouwen te maken heeft. Tijd voor een verandering dus, terwijl ik juist dacht dat ik zo zelfverzekerd was.

Als ik eenmaal een blog heb, wil ik dat voorzichtig tegen mijn ouders gaan vertellen, zodat ze inderdaad misschien inzien dat het echt heel voor mij betekent.

Maar dan ben ik waarschijnlijk al wel een poosje bezig met mijn opleiding. Hoop dat al ze het begrijpen, ik wel mag stoppen!

Laat ik maar eerst beginnen met mijn eerste verandering dan: Mijn zelfvertrouwen terugwinnen, en beginnen met een blog, ik denk dat dat al echt helpt!

[Beantwoorden]


Door Danielle op 25 augustus 2011 10:51

Ik bedoelde natuurlijk over te stappen inplaats van stoppen! ^^)

[Beantwoorden]


Door Maruschka op 25 augustus 2011 10:59

Wat ik altijd heb is als ik en verandering ben gegaan die goed voor me was dat ik me gelijk stukken beter voel!

[Beantwoorden]


Door Nanda op 25 augustus 2011 11:07

Ik heb regelmatig veranderingen gehad. Zo werkte ik eerst op kantoor, wat ik vreselijk vond. Ik ben om gaan scholen en werk nu in een ziekenhuis. Ik heb mijn relatie na 9 jaar verbroken. Ik ben een relatie aangegaan met iemand waar ik normaal nooit voor zou vallen en dus niet voor zou kiezen. Zijn doorzettingsvermogen om mij voor zich te winnen heeft mij aangetrokken en we zijn nu alweer 3 jaar samen. Ik was altijd een heel verlegen meisje die overal ja en amen op zei, dat doe ik dus nu niet meer.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 18:40:

Dat zijn echt mooie dingen! Knappe veranderingen :ja:

[Beantwoorden]


Door Paola op 25 augustus 2011 11:14

Ik ben toen ik 17 was gestopt met school en werk nu voor 30 uur per week in een schoenenwinkel.. Nu denk ik erover om een gastouder aan huis te worden, maar ik vind het zo”n grote stap om te stoppen bij de schoenenwinkel en altijd thuis te werken!

[Beantwoorden]


Door Ann op 25 augustus 2011 11:15

Ik was bijna klaar met mijn opleiding, maar vond het niet meer leuk en was de motivatie helemaal kwijt. Ook het beroep wat erbij hoorde zag ik niet meer zitten voor mijn toekomst. Daarom ben ik vorig jaar gewisseld van opleiding en dit is een hele goede verandering geweest waar ik heel blij mee ben. De opleiding die ik nu volg is echt 100 procent waar ik voor ga en wat ik wil en nu ga ik weer met heel veel plezier naar school en haal ik hele goede cijfers. Ik ben er heel blij mee ondanks dat ik soms vreemde reacties krijg omdat ik de vorige opleiding bijna klaar had. Enige nadeel is dat mijn klasgenoten nu een stuk jonger zijn maar daar trek ik mij niks van aan en ik kan goed met ze opschieten ondanks het leeftijdsverschil.

[Beantwoorden]


Door Renate op 25 augustus 2011 11:26

Wat een inspirerend filmpje! Meestal weten we zelf al ‘ dat we ons zelf moeten zijn ‘ Maar als iemand die het zelf gehad heeft het ook nog is verteld, ben je er gewoon eerder toe bereid om het sowieso te doen!

Wat ik wil veranderen;
Ik zou graag weer naar school willen. ( wat ik ook ga doen )

Waarom ik het nog niet veranderd heb;
Ik heb een schoolfobie/angststoornis, en zit dus al wat jaartjes thuis. Terwel ik nog maar 15 ben! En ik vond het te eng, en te moeilijk om die verandering aan te gaan toen ik wat jonger was. Maar nu ben ik toch alweer wat ouder, en ik denk dat ik het nu wel aan zou kunnen (:

Mijn grootste verandering tot nu toe;
Dat me ouders gaan scheiden en een nieuw huis. Dat ik me straatvrees overwonnen heb. En dat ik mezelf ben gaan zijn, want ik had het zelfde probleem als jij. Maar ik ben nu bijna mezelf weer, want het kost inderdaad veel moeite om je eigen stijl weer terug te vinden!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 18:43:

Ik hoop dat je snel over je schoolfobie heen komt, want school kan heel leuk zijn en je kan er veel leren. Wel heel naar dat je ouders gaan scheiden, maar heel knap dat je je straatvrees overwonnen hebt!

[Beantwoorden]


Door Sharon op 25 augustus 2011 11:32

Super filmpje, echt dit inspireert me! Mijn grootste veranderingen waren toch wel dat ik stopte met de Havo, ik kon het gewoon niet en bleef maar denken wat anderen er van zouden vinden. Ik wou sowieso al naar het MBO en dacht; ik heb toch niks te verliezen. Ik zou niet blij zijn met mijn havo diploma. Natuurlijk is een diploma hartstikke belangrijk maar ik kon er ook op een andere manier komen. Toen ik dus een opleiding deed voelde ik me er totaal niet op mijn gemak, dus stond ik weer voor de keus stoppen of doorgaan met iets wat ik niet leuk vind.. Ik besloot wéér te stoppen. En echt wat voel(de) ik me een mislukkeling. Die scheven gezichten wanneer je vertelde dat je geen enkele diploma hebt.. Ik heb me er over heen gezet en heb zoiets van ‘Ik ga ze wel bewijzen dat ik een diploma kan halen!’ Je komt er altijd wel, zolang je het zelf maar wil!:)

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 25 augustus 2011 11:35

Heee, echt een goed filmpje van je! Ben super blij dit te zien.
Ik ben zelf altijd heel bang voor veranderingen, omdat ik bang ben niet geaccepteerd te worden door andere mensen, dat ze me niet aardig vinden enzo. Ik denk altijd voor andere mensen, “wat zullen zij denken als ze me zien lopen”, “vinden ze mn makeup raar?”, “zijn deze kleren wel leuk”, aan de ene kant dus onzekerheid maar aan de andere kant weet ik van mijzelf hoe ik eruit zie en dat is dus zelfkennis. Ook heb ik vroeger en op de middelbare school gemerkt dat mensen mij niet aardig vinden of raar, ik ben ook niet de dunste dus daar word je vaak ook op beoordeeld… gelukkig weet ik wie mijn echte vrienden zijn, en daar ben ik heel blij mee! Volgende week begin ik met de PABO, erg spannend dus voor mij en ik zie er ook wel tegen op.
Maar door jou filmpje kreeg ik toch weer wat meer pit om door te gaan! Dus daarvoor een hele dikke DANKJEWEL! En voor jou: go for it!!

Liefs

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 18:45:

Dankjewel Lisanne, en heel veel succes op de PABO!

[Beantwoorden]


Door Anne op 25 augustus 2011 11:43

Niet echt met mijzelf, eerder met mijn vader. Gelddingen gaan niet goed en zo, maar hij durft/wil het maar niet aan om dat irritante dure huis te verkopen en in een knus appartementje te gaan wonen (met zijn vriendin, die het geen probleem vindt) Ik heb al duizend keer gezegd wat jij in je filmpje zei: Je leven loopt al niet goed, waarom wil je geen verandering maken? Het enige wat er kan gebeuren is dat het beter gaat, want zonder verandering blijft het slecht gaan.
Nou ja, hij is dus helemaal bang voor veranderingen en houdt er niet van en wordt er gestresst van. Ik kon me in elk geval helemaal vinden in jouw verhaal, al vind ik veranderingen zelf altijd leuk en spannend. Ik hoop dat dat flatje er binnenkort gewoon aankomt, zodat alle spanning in huis weg is :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 18:46:

Heb je al aan je vader verteld hoe vervelend jij je door de situatie voelt? Misschien dat dat helpt :)

[Beantwoorden]


Door Samantha op 25 augustus 2011 11:46

Mijn grootste verandering is de knop die vorig jaar ein-de-lijk is omgegaan in mijn hoofd. Al jaren groeide ik en dan helaas niet in de lengte. Ik vond het nooit erg, kreeg genoeg aandacht van mannen, zat er dus eigenlijk niet zo mee. Vorig jaar ben ik voor mijn studie een half jaar in Griekenland gaan wonen en daar is opeens de knop omgegaan. Ik ben 23 (toen 22), wil ik écht de rest van mijn leven een mollig propje blijven? NEE! Ik ben inmiddels bijna 20 kilo kwijt en hoewel de laatste 5 er maar niet af willen weet ik zeker dat het me gaat lukken. Als je ergens voor de volle 100 procent voor gaat kom je er, hoe dan ook. Misschien met een omweg of vertraging, maar je komt er. Dit heeft mijn manier van denken verandert. Ik wéét dat ik mijn Rechtenopleiding zal afmaken, ook al heb ik een slecht jaar gehad. Ik wéét dat het allemaal wel goed gaat komen met mij! Tot zover deze Emile Ratelband-achtige tsjakka speech.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 18:47:

20 kilo, wow! Heel knap. Sowieso dat je die rechtenopleiding gaat killen Emile ;)

[Beantwoorden]


Door Roos op 25 augustus 2011 11:52

super goed filmpje vera! :)
ik zou graag mijn kledingstijl willen veranderen, ik draag nu wel kleren waar ik me goed in voel, maar er zijn zo veel dingen die ik mooi vind en die ik graag zou willen dragen, maar ik durf het niet omdat ik bang ben voor de reacties. ik heb net mijn vmbo-t diploma gehaald en ga dinsdag beginnen met mijn opleiding, ik heb er echt geen zin in, het zijn mijn mensen niet, en ik ben heel erg bang dat ik de verkeerde keuze heb gemaakt, omdat ik iets tegen ben gekomen wat me veel leuker lijkt, ik mag alleen niet van opleiding veranderen van mijn ouders, ik moet het eerst een jaar proberen, daarna mag ik pas iets anders gaan doen. ik heb echt geen zin in dit jaar, echt helemaal niet.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 18:49:

Een nieuwe school met nieuwe mensen is een kans de kleding te gaan dragen die jij leuk vindt! Zo zag ik het wel toen ik aan mijn MBO begon. Wees niet bang dat je de verkeerde opleiding hebt gekozen, daar kom je alleen achter door deze eerst een tijdje te volgen. En je leert altijd!

[Beantwoorden]

Roos antwoordt op 28 augustus 2011 om 17:20:

je hebt gelijk vera, ik ga deze opleiding sowieso een jaar doen, als ik het dan niets vind, dan ga ik op zoek naar een andere opleiding :)

[Beantwoorden]


Door Virginie op 25 augustus 2011 12:25

Iedereen kent dit gevoel wel… Ik zelf heb héél lang getwijfeld wat ik wilde gaan doen met mijn leven. Ik was begonnen met een lerarenopleiding, maar al snel kwam ik erachter dat dit mij totaal niet lag… Mijn ouders zagen ook wel dat ik totaal niet goed meer in mijn vel zat. We hebben samen zitten praten en uiteindelijk ben ik gewoon van richting veranderd. Ik doe nu vroedkunde en het is echt héél leuk, maar soms vraag ik mij nog af of dit het wel is wat ik mijn hele leven wil gaan doen. Met dit diploma kan je heel wat kanten uit. In mijn middelbare schoolperiode was ik begonnen met een opleiding voor schoonheidsspecialiste, maar hier ben ik ook mee gestopt… Ik vraag mij soms nog altijd af waarom precies, want ik stak echt mijn hart en ziel in dit vak. Ik wist dat mijn ouders niet achter die keuze stonden, maar het mij toch lieten doen omdat ze wisten dat ik er mijn hele hart in stak. Ik denk dat ik toen gewoon met deze opleiding ben gestopt omdat ik wist dat mijn ouders er niet achter stonden en mij liever iets anders zagen doen… Het is misschien raar, maar ik vind het echt belangrijk dat mijn ouders fier op me kunnen zijn. Ik wil slagen voor hen omdat ik weet dat ze er zoveel geld instoppen om mij een mooie kans in mijn leven te geven…
Het leven kan soms zo ingewikkeld in elkaar zitten, en ik denk dat je echt maar een positieve kijk op het leven kan krijgen als je zelf goed in vel zit en een positief zelfbeeld hebt..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 18:52:

Ik herken dat wel, ik wil ook altijd heel graag dat mijn ouders trots op mij zijn. Maar denk je niet dat je ouders trots op je zullen zijn als je iets gaat doen wat je écht leuk vindt? Je ouders willen tenslotte dat je gelukkig bent en goed in je vel zit.

[Beantwoorden]


Door Romy op 25 augustus 2011 12:45

He Vera, deze post is niet meer bij mij op Bloglovin terecht gekomen. Kan het zijn doordat je van server bent veranderd?

Groetjes!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 18:53:

Klopt! Gelukkig staat hij er inmiddels wel op.

[Beantwoorden]


Door Merel op 25 augustus 2011 12:51

Haha, dat begin ‘Er is natuurlijk meer dan beauty!’ daar moest ik om lachen. Goed filmpje! Ik vind het echt goed dat je ook dit soort dingen (regelmatig) bespreekt!
Mijn veranderingen? Ik heb me een hele tijd niet goed gevoelt (lees: 1,5 jaar) zonder dat mensen het wisten, maar ik durfte het niet te vertellen(bang voor die verandering en de reacties), maar uiteindelijk toch vertelt, nu word ik geholpen en praat ik regelmatig met een spycholoog. Nu gaat alles langzaam beter. Nu ben ik van plan om ook meer dingen anders te gaan doen, ik sport nu, ik heb een bijbaantje gezocht, ik kleed me anders, ik ben van plan om mijn haar anders te doen, haha, en ik had gister toevallig bedacht dat ik bij de schoolkrant zou willen (omdat ik graag schrijf en daar later graag mee door wil gaan, ondanks mijn (zware) dyslexie). Ik was wel toe aan wat verandering in mijn leven, en ik heb er tot nu toe (bijna) geen spijt van!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 18:54:

Leuk! Doen!

[Beantwoorden]


Door Kim op 25 augustus 2011 12:55

Erg leuk fimpje! :D

Juist leuk dat je niet alleen over beauty schrijft! Er is idd meer dan alleen beauty! :D

Ik ben druk bezig met veranderingen! Nummer 1 is Afvallen!
Ik ben gewoon te zwaar! En ik merk dat ik daardoor toch onzeker door ben! Dus dat gaat veranderen! :D
Ik ben er druk mee bezig en ben al heel wat afgevallen 10 kilo! Maar er moet nog minstens 25 kilo af! ;)

Verder wil ik toch wat meer met make-up bezig! Dingen uitproberen en niet meer het verlegen schattige meisje zijn! Zo schattig ben ik niet! ;) Ik wil toch wat meer uitproberen! Zo Velle kleuren kwa lipstick is niks voor mij! ;)
Maar kwa oogschaduw moet ik ook eens wat anders proberen dan alleen maar bruin tinten! Ik heb gister bij Mac een mooi groene en blauwe oogschaduw gekocht en ik kan niet wachten om het uit te proberen!

Verder kleding!
Tjaa.. Het boeide me niet echt wat ik droeg! Ik ben stevig en ik vind nooit echt leuke kleren! Ik heb 1 leuk jurkje waar ik helemaal weg van ben en waar ik iets dunner in lijk! Als ik lekker veel ben afgevallen ga ik mooi leuke opvallende kleren kopen want stiekem hou ik daar wel van! Alleen nu ik zo stevig ben vind ik het niks!

Verder wil ik bezig met mijn verlegenheid! Ik begin steets meer minder verlegen te worden! Daar ben ik erg blij mee! Dat komt ook mede dankzij de opleiding die ik heb gedaan en mijn stage! Heb de opleiding beveiliging gedaan.

Dat zijn echt de ‘grote’ veranderingen! ;)

Verder zijn er nog wat kleine veranderingen wat ik graag wil doen.. Door mijn verlegenheid word ik wel eens gebruikt door meiden.. Tjaa in het begin zag ik dat niet! Ik wil daar mee kappen! Ze allemaal achter mij laten! Er komen wel weer andere leuke meiden op mijn pad! :)

Tja en jongens? Daar denk ik nog even lekker niet aan! Dat komt nog wel! (ben dan wel 19 maar geen behoefte aan) Ik wil nog even lekker genieten van het leven! Leuke dingen doen! En daar kan ik een vriendje niet bij gebruiken!! ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 18:55:

Goed zo! Wees je zelf, show them what you’ve got! Ik hoef ook geen vriendje hoor, is helemaal niets mis mee.

[Beantwoorden]


Door Test op 25 augustus 2011 13:12

Door Lauradenkt op 25 augustus 2011 13:23

Mijn grootste veranderingen binnen een jaar zijn: gaan studeren aan de universiteit en een blog beginnen. En dat laatst klinkt misschien raar, omdat ik niet zo’n grote blog heeft, maar het zorgt er gewoon voor dat ik heeeel blij word, elke dag weer! :D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 18:56:

Toen mijn blog nog mini was (met alleen mijzelf en mijn ouders als bezoekers) was dat alsnog een hele verandering. Opeens je eigen plek op het internet waar je tijd voor vrij maakt om wat op te zetten :D

[Beantwoorden]


Door Lauradenkt op 25 augustus 2011 13:23

*heb dus

[Beantwoorden]


Door Jasmijn op 25 augustus 2011 13:29

Ik heb nog niet echt een hele grote verandering gemaakt, maar een verandering waar ik wel heel erg blij mee ben is dat ik, toen ik naar de middelbare school ging, gymnasium ben gaan doen ookal kende ik maar een meisje in die klas en geen van mijn vriendinnen ging daarheen. Ik ben zo blij dat ik dat heb gedaan, want ik ben dan geen stuudje maar ik vind het op het gymnasium wel leuk en mijn klas pakte superleuk uit en nu heb ik veel meer en veel betere vriendinnen!

Ik wil ook nog van mijn onzekerheid afkomen, want daar ben ik totaal niet blij mee, maar ik merk wel dat het steeds beter gaat en dat ik wel een beetje aan het loskomen ben van het standaard beeld, dus daar ben ik heel blij mee!

Goed filmpje van je, en het HOEFT ook niet altijd over beauty te gaan! Toen ik je verhaal las waarom je van school was gegaan vond ik ook dat je helemaal gelijkt hebt, en het is goed dat je het alsnog weer op een andere school gaat proberen! :D

xx

[Beantwoorden]


Door Marisha op 25 augustus 2011 13:56

wat een leuk filmpje! ik vind het juist goed dat je dit onder de aandacht brengt(:

& ik ben zelf vaak een “ja” zegger, en dat is niet echt een probleem maar vaak als ik iets niet wil, doe ik het toch om een ander gelukkig te maken ( ik zet mezelf soort op de 2de plaats) Ik pik ook te veel van andere. Daar ben ik nu mee bezig om dat te veranderen en ik merk dat het beter gaat, ik voel me zekerder over mezelf en ben blij dat ik dat nu inzie.

[Beantwoorden]


Door Esmay op 25 augustus 2011 14:19

Klopt!
De enige verandering die ik nu even weet is dat ik van een beautyblog naar een persoonlijke blog ben gegaan. Ik hóu nog steeds van beauty, maar ik vond het schrijven er over gewoon minder, er kwamen steeds meer, en ik vond het niet meer zo spannend. Nu kan ik veel meer mijn ei kwijt en dat vind ik fijn. Dus voor mij heeft het goed uitgepakt en ik ben blij dat ik die beslissing heb genomen!

[Beantwoorden]


Door Barbara op 25 augustus 2011 14:29

Heel mooi filmpje Vera, ik wens je succes met de veranderingen die er voor jou aankomen!

Ik moet dan wel weer zeggen dat ik vaak juist behoefte heb aan verandering, raar genoeg. Vroeger reisde ik van kindertehuis naar pleeggezin en andersom (mijn moeder heeft psychische problemen, ben helaas al op m”n 4e uit huis geplaatst) en ik heb altijd in mn achterhoofd gehouden dat ik me nooit ergens thuis zou moeten gaan voelen omdat het toch geen permanente woonplek zou worden, zo jong als ik was. Nu heb ik wel een vaste woonplek bij mn vader en vind ik het, hoe dankbaar ik hem ook ben, hoe leuk het ook is, snel saai. Ik ben gewend om bijna elk half jaar ergens anders te wonen ookal was dat totaal niet leuk en zit er nog een heeel verhaal om heen maar dat vind ik iets te persoonlijk.:) Dat uit zich door elke week de meubels in mijn kamer te verschuiven, haha. ach ik kan in ieder geval zeggen dat ik nu wel gelukkig ben.
(sorry, beetje lang!)

x

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 18:58:

Ik hoop dat je je na een tijdje toch meer op je plek gaat voelen bij je vader thuis. Geeft misschien wel wat meer rust :)

[Beantwoorden]


Door Marlies op 25 augustus 2011 15:06

Ik vind dit filmpje echt heel fijn om te horen. Het geeft je het gevoel dat je niet de enige bent. Ik had vorig jaar vaak zwarte kleding aan en had een grote druk op mijn schouders van 4 vwo. Ook werkte ik waardoor ik altijd moe was en vaak hoofdpijn had.
Dit jaar ben ik gestopt met werken gewoon om wat tijd voor mezelf te nemen, ik doe nu havo 4 en het is echt zo veel makkelijker voor mij dat ik heel blij van word en zelfs een beetje zin in huiswerk krijg.
En de zwarte kleding koop ik bijna niet meer, ik draag nu andere kleren waar ik in de onderbouw echt heel onzeker over zou zijn geweest, maar nu lijkt het alsof ik het niet meer erg vind wat mensen ervan zeggen. En eigenlijk heb ik alleen maar positieve reacties gehad!

[Beantwoorden]


Door Laura op 25 augustus 2011 15:14

Goed filmpje, ik herken mezelf er ook wel in, dat je een beetje de dingen draagt die anderen ook dragen! Probeer daar ook steeds meer van af te stappen zegmaar.

[Beantwoorden]


Door Lois op 25 augustus 2011 15:15

Wat een goed filmpje, ben het helemaal met je een!
Het is juist leuk dat je site niet altijd om beauty draait =)
Er is eigenlijk geen verandering in mijn leven, en ik wil niks veranderen.. Alles gaat goed zo! Ik zit in 3Havo, dus een studie of full-time baan zit er nog niet in om over na te denken :)
xxxxxx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 18:59:

Dat is ook heel mooi!

[Beantwoorden]


Door Katja op 25 augustus 2011 15:49

Mooi filmpje, zulke filmpjes zijn altijd leuk om te bekijken.

[Beantwoorden]


Door Evelien op 25 augustus 2011 16:20

Ik zag deze video vanochtend en vond het echt een goed filmpje!
Ik vond je ketting ook zó leuk! Had ze ook al eens bij iemand anders gezien maar jij hebt me eigenlijk overhaald. Langs een kant ook door dit filmje, het is een ketting die ik normaal niet zou dragen. Maar nu hangt ze wel mooi rond mijn hals te pronken! (love)

Ik zou graag mijn onzekerheid nog veranderen. Bij mijn vrienden ben ik juist een flapuit maar contact leggen met vreemdelingen blijf ik moeilijk vinden. Weet alleen niet goed hoe ik dat juist moet aanpakken. Ben echt zo een stuntel dan ! :crazy:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 19:00:

Ahh leuk! Het is echt een mooi ketting, ben er ook heel blij mee :D beetje jammer alleen van die weerspiegeling op mijn kin af en toe in het filmpje, hehe.

[Beantwoorden]


Door Ilja op 25 augustus 2011 16:29

Er zijn wel een aantal dingen die ik graag zou willen veranderen, maar die ik niet helemaal in de hand heb (naar mijn idee)

Ik ben al 9 jaar samen met mijn vriend en zou (eindelijk!!) graag willen samenwonen, maar hiervoor hebben we wel een vast inkomen nodig … Hopelijk gaat het binnen een jaar gebeuren, dat zou ik echt wel een hele spannende verandering vinden!

Verder zou ik het geweldig vinden als ik van mijn blog mijn werk zou kunnen maken, maar dat is denk ik niet echt realistisch :-P

Die ketting staat je trouwens erg leuk!

[Beantwoorden]


Door sarah op 25 augustus 2011 16:40

Gelukkig ben ik al veel veranderd vergeleken met vroeger, nu ben ik veel meer mezelf. Wat ik graag zou veranderen, is mijn haarkleur. Ik zou graag mijn haar rood kleuren.. Maar ik mag niet van mijn moeder, en ik ben bang dat dit niet echt aanvaard zal worden door mijn klasgenoten enzo.. (lees: ‘de stoere jongens’) Hm.. Maar ik zal mijn haar ooit wel eens kleuren.. Ooit :)

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 25 augustus 2011 16:48

heeeeel leuk filmpje!

xx

[Beantwoorden]


Door Marcella op 25 augustus 2011 16:50

Wat een mooi filmpje! Ik ben niet heel onzeker, maar het maakt me altijd wel heel erg uit wat ( ik denk dat) andere over me denken. Ik wil al 2 jaar heel graag hakken dragen en op zich kan ik er best op lopen en heb ik mooie hakken. ( ik koop best vaak hakken met het idee dat ik ze dit keer wel ga dragen maar dat komt nooit uit.) Maar ik heb dan gewoon het idee dat iedereen denkt dat ik denk dat ik het helemaal ben of dat ze het niet mooi vinden. Ik heb niet afgelope maar vorige winter een week gedaan over het aandoen van enkellaarsjes met een hakje. ( je kan het niet eens een hakje noemen het was echt 3 centimeter ofzo ;P) Maarja, dat is ook natuurlijk best moeilijk om ineens te veranderen. :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 19:01:

Anders begin je steeds met een hogere hak? En heb je ooit wel eens gehoord dat hoge hakken niet mooi zijn? Ik droeg ze ook elke dag naar school, voelt heerlijk!

[Beantwoorden]


Door Elke op 25 augustus 2011 17:02

Toen ik in het laatste jaar van de middelbare school zat had ik het allemaal al geregeld. Ik zat in een hoge richting, haalde makkelijk hoge cijfers en zou aan de universiteit economie gaan studeren. Tot mijn papa opeens overleed en ik besefte dat ik iedere dag moet doen wat ik zelf wil. Ik ben in volwassenonderwijs gaan studeren voor schoonheidsspecialiste, nagelstyliste en medisch pedicure. Ik heb ervaringen opgedaan als visagiste. Heb mijn rijbewijs gehaald door voor mijn zelfstandig werk door heel belgie te moeten rijden, ik ben een succesvolle webshop gestart en nu ook sinds een paar maand mijn eigen blog. In september ga ik terug naar school gaan. De richting die ik oorspronkelijk wilde volgen maar nu is het een veel beter moment.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 19:03:

Wow, dat is echt heftig. Wel heel mooi dat je echt bent gaan doen wat je zelf wilt, maar de reden waarom is wel heel triest :(

[Beantwoorden]


Door Martine op 25 augustus 2011 17:10

Je bent zo ontzettend lekker jezelf! Of teminste zo kom je zeker over!

Dit filmpje laat mij alleen nog maar meer inzien waarom ik het zo leuk vind om jou blog te volgen!
Jij volgt je hart!:)
Jij blogt over dingen die JIJ leuk vind, niet omdat het moet of wat dan ook…
En je durft ook over dingen te praten waar mensen al gauw een verkeerde indruk van hebben…(zoals stoppen met school, ik heb het ook gedaan…en het is echt vervelend hoe mensen daarop kunnen reageren! Terwijl ze niet eens weten wat er dan achter zit!)

Ik denk dat je voor veel mensen die je blog bezoeken echt een inspiratie bent!
Ook ik heb lange tijd moeten zoeken om mezelf te vinden, wie ben ik nou eigenlijk? wat vind ik leuk? waar sta ik voor?!
Je kan dat pubertijd noemen maar ik denk dat je daar heel je leven wel mee bezig bent…

In ieder geval vera wilde ik even laten weten dat ik je echt ontzettend leuk vind! Dankjewel:D

X

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 19:11:

Dankjewel voor je lieve reactie Martine! Heel veel mensen snappen het inderdaad niet. Je stopt met school en nu blog je full-time?! maar eigenlijk doet hun onbegrip er helemaal niet meer toe als ik jullie reacties lees en lekker blogs aan het tikken ben.

[Beantwoorden]


Door xx_Patries_xx op 25 augustus 2011 17:16

mooi filmpje zeg, ikben altijd bang voor verandering… met mn werk vind ik het fijn om te veranderen {gastouder} maar verder… ik wil graag mijn kledingstyl verandere maar heb geen idee hoe! mn gedrag en houding zou ik ook willen veranderen en daar ben ik wel al mee beizg

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 19:13:

Begin met iets kleins, 1 topje die je heel leuk vindt en normaal niet zou kopen, maar die je wel makkelijk met een jeans kan dragen. Probeer het zo op te bouwen! daarna koop je bijvoorbeeld weer een rokje, een jasje, etc.

[Beantwoorden]


Door Elien op 25 augustus 2011 17:21

super leuk filmpje!
ik vind het erg leuk dat je filmpjes niet altijd over beauty gaan (:

[Beantwoorden]


Door lisanneleeft op 25 augustus 2011 17:31

Hmmja, ik ben geslaagd en nu zit ik alleen thuis zonder school en werk. En ik baal daar zo hard van! Ik moet steeds maar wachten op alles en iedereen, het liefste was ik gewoon gezakt en kon ik over een paar weken weer naar school. Gewoon onder de mensen zijn en niet de hele dag piekeren over de toekomst maar het gewoon leuk hebben!

Nu baal ik dat ik ben geslaagd (en het kostte nog wel zo veel moeite), hopelijk is dat later anders!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 19:15:

Waarom ga je dan geen nieuwe opleiding volgen of werk zoeken? Ik weet van je ziekte, maar weet niet in hoeverre het je belemmert.

Wel heel vervelend!

[Beantwoorden]

lisanneleeft antwoordt op 25 augustus 2011 om 19:47:

Ik moet wachten op iemand die mij gaat helpen met werk zoeken (duurt allemaal maanden)… En ik heb wel een thuisstudie, maar dat is ook maar zo alleen….

[Beantwoorden]


Door Dewi op 25 augustus 2011 17:39

Mooi filmpje! Goeie boodschap. ^^)

[Beantwoorden]


Door hermina op 25 augustus 2011 17:42

oh bah! ik zit nu in de 2e (MBO) en al die 1e klassertjes bah bah, allemaal dikke foundation lagen, hoge hakken waar ze niet eens op kunnen lopen, en dikke spinnenpoten en ook nog eens arrogant doen en denken dat ze alles zijn +roken echt ik heb zo’n hekel aan zulke meiden;S

Ikzelfben nooit zo geweest, droeg alles wat ik wou en had schijt wat anderen van mij dachten.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 19:17:

Heb je al wel eens met ze gepraat? Vaak zijn meiden die arrogant doen/lijken dat juist niet en heel onzekering.

[Beantwoorden]


Door Lidianne op 25 augustus 2011 17:47

Ik had je laats hierover gemaild, niet precies. Maar in grote lijnen wel.
Goed dat je dit filmpje maakt!

[Beantwoorden]


Door Resy op 25 augustus 2011 17:51

Als klein kind (denk aan ongeveer 7 jaar) durfde ik altijd voor mijn mening uit te komen, oke misschien denk je wat voor mening heeft iemand van die leeftijd maar ik durfde gewoon alles te zeggen wat ik wilde. Maar toen ik in groep 4, 6 en 7 zat ben ik behoorlijk gepest vanwege mijn bril en dat ik altijd de langste was. Gelukkig kreeg ik in groep 8 goede vriendinnen en sindsdien ben ik ook niet meer gepest. Maar door al die pesterijen durf ik nu veel minder voor mijn mening uit te komen en ben ik veel onzekerder geworden over mijn uiterlijk ook al heb ik nu lenzen en ben ik niet meer de langste van de klas.

Maar de verandering kwam ergens in april dit jaar. De tenniscompetitie begon en ik zat eindelijk in een team met meiden én jongens. Toen ik dit hoorde vond ik dit op zich wel een beetje eng, ik heb altijd al wat meer moeite om normaal met jongens om te gaan. Maar juist doordat ik wel met ze om moest gaan, is mijn omgang met jongens nu veel beter en zij hebben er voor gezorgd dat ik ook wat zelfverzekerder ben en ik meer van me laat horen. Tuurlijk ik weet dat ik nog steeds onzeker en stil ben maar het gaat wel steeds beter. Ik ben ook heel blij dat ik volgend jaar waarschijnlijk weer met hetzelfde team competitie mag gaan tennissen.
Sorry voor het lange verhaal maar ik wist niet hoe ik het anders kon vertellen :$

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 19:21:

Geen sorry, goed dat je het deelt!

[Beantwoorden]


Door Ellen op 25 augustus 2011 17:53

Wat ben ik blij dat je dit filmpje hebt gemaakt! Je hebt zo gelijk!
Het klinkt heel cheesy en cliche, maar de zoektocht naar jezelf is echt belangrijk. Als je jezelf dan gevonden hebt, maakt het je zo gelukkig :)!
Ik heb mezelf twee en half jaar geleden gevonden, and look at me now! (Oke, je kent me verder niet, maar ik ben trots op mezelf, hihi!)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 19:22:

Dat is echt waar, i like cheesy lines :D

[Beantwoorden]


Door sophie op 25 augustus 2011 17:58

prachtig, ik hou wel van dit soort filmpjes het zet je even aan het denken:D

mijn (ik vind het een kleine verandering) is dat ik naar vwo ga in plaats van havo dit jaar,
ik kon in de 1e naar vwo, niet gedaan.
ik kon in de 2e naar vwo, niet gedaan.
maar nu ga ik toch in de 3e naar vwo omdat ik slim genoeg ben volgens al mijn leraren,
ik ben gewoon nogal onzeker, en ik dacht ik kies wat makkelijk is.
stiekem had ik in de 2e een beetje spijt dus dat is nu mooi recht gezet.

[Beantwoorden]


Door Bernadet op 25 augustus 2011 18:00

Phoeh een hele mond vol dit filmpje maar echt super dat je dit ook eens onder woorden brengt.

Mijn grootse verandering was denk ik wel me laatste jaar middelbare school waar ik ruzie/meningsverschillen kreeg met mijn (ex)-vriendinnen. Er was door het een en ander een hele knoop in die vriendschap ontstaan en het was niet meer echt. Ik heb toen een hele lieve meid leren kennen ook via het internet en daar kon ik alles tegen vertellen en uiteindelijk heb ik de stap genomen om met 2 van die ex-vriendinnen helemaal te kappen. Geen msn/hyves/facebook vrienden en berichten meer.
De derde zie ik nog wel op school maar door al die gebeurtenissen is dat ook vrijwel over en heb ik gekozen voor me eigen doen en laten. En hoewel me vriendin van internet een stukje verderop woont ben ik blij dat er ook mensen (verweg) bestaan die wel echte vrienden van je zijn. <3.

Liefs

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 19:23:

Een hele mond vol inderdaad, heb de helft er nog uitgeknipt haha!

Heel knap dat je die stap gezet hebt! Mijn vriendinnen wonen ook door het hele land, maar dat maakt niet uit want ik weet dat ze er zijn en zijn de beste vriendinnen die ik me kan wensen :ja:

[Beantwoorden]


Door Sara op 25 augustus 2011 18:10

Wat een mooi en inspirerend filmpje!

Mijn grootste verandering moet nog komen. Ik ben dit jaar ingedeeld in een klas waar ik echt niemand goed ken, alleen wat mensen waar ik vroeger mee in de klas heb gezeten. De vriendin waar ik vorig jaar mee in de klas zat, zit nu in de andere klas. Ik heb besloten dat ik me niet ga laten overplaatsen. Ze heeft me vorig jaar echt heel erg laten vallen voor een ander meisje, omdat het haar heel erg uitmaakt of ze populair is of niet en het mij niet echt kan schelen.
Ik kies nu voor mezelf en ik hoop dat ik dit jaar nieuwe vriendinnen kan maken. Ik wil niet nog een keer door haar gedumpt worden, want het deed de vorige keer echt pijn omdat ik haar zo vertrouwde. Ik vind het wel heel eng, maar ik geloof er heilig in dat het goed zal komen.

[Beantwoorden]

Sara antwoordt op 25 augustus 2011 om 18:12:

Nog twee dingen:
1) LittleMissCatelin op Youtube heeft netals jou van die inspirerende filmpjes. Ook over bodyimage en zelfvertrouwen enz. Heel mooi!
2) Wanneer komt het filmpje over pesten online?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 19:27:

Dat is echt super rot! Heb je het haar wel verteld? Als ik jou was zou ik dat wel doen, hoeft niet face-to-face, in een email kan ook. Dan zet je het van je af, kan je misschien makkelijker verder zonder haar in je hoofd. Ik hoop dat je vriendinnen krijgt die je wel waarderen!

[Beantwoorden]


Door Femke op 25 augustus 2011 18:13

Wat een inspirerend filmpje, ik ben het helemaal met je eens. Zelf was ik vroeger ook erg onzeker en natuurlijk blijft dit altijd wel een beetje, maar je uitspraak ”Maak jezelf zoals je bent” raakt me echt…mijn nieuwe motto <3

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 19:28:

^^)

[Beantwoorden]


Door Veerle op 25 augustus 2011 18:22

Supergoed filmpje! Ikzelf heb ook een paar dingen die gaan veranderen of die ik wil veranderen. Zo ga ik bv verhuizen naar een huis 5 km verderop. Dat lijkt weinig, maar dat zorgt er toevallig wel voor dat ik 20 min. langer onderweg ben naar school, zwemmen, surfen, mijn vriendinnen…En het punt is dat ik geen 40 min. van m’n dag kwijt kan zijn aan fietsen… (ook nog huiswerk en dergelijke). ik heb er dan ook GEEN zin in maar vanwege het schaarse aanbod aan huurhuizen in onze buurt heeft mn moeder toch ja gezegd. Ten tweede, wat ik wil veranderen: Mijn enige echte vriendin is naar een andere school gegaan (te lage cijfers) en nu ben ik overgebleven met 3 vrienden. Die zijn allemaal hartstikke aardig, maar na een tijdje hangt die typische jongenshumor je echt de keel uit…plus dat 2 van de 3 me al eens verkering gevraagd hebben. Dit jaar heb ik ook een nieuwe klas. Mijn doel is om lekker veel nieuwe vriendinnen te maken! superleuk filmpje!!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 19:29:

Je vriendin die naar een andere school is gegaan kan je buiten school toch nog wel spreken? Ik hoop dat je leuke, nieuwe vriendinnen erbij maakt!

[Beantwoorden]


Door Mireille op 25 augustus 2011 18:35

Ik heb denk ik eigenlijk niet echt veel veranderd (of het was onbewust. Wel een erg goed filmpje! Ik weet zeker hoe de lay-out ook uitpakt (waarschijnlijk is het weer heel mooi) de mensen blijven komen. Want de manier waarop je schrijft is leuk, je hebt een fijne stem om naar te luisten. Kortom een hele leuke goede site die nog steeds leuk is als het wat veranderd wordt.

liefs Mireille

[Beantwoorden]


Door Liv op 25 augustus 2011 18:40

wat een leuk filmpje! dankjewel! het gaat natuurlijk niet alleen over veranderingen maar vooral over ‘wees jezelf’ en als je dat nog niet bent dan verander de omgeving, stijl etc. waarmee je wel jezelf kan zijn. Ivm een chronische ziekte moest ik met mijn werk (=grootste droom) stoppen. een verandering waarvoor ik niet zelf heb gekozen, die mij gewoon is overkomen. maar ook hiervan zie ik het goede. En hej ook ik had zonder deze verandering nooit met mijn eigen beautyblog begonnen :) yeah:) nog eens dankjewel voor je vlog! liefs, liv

[Beantwoorden]


Door paulien op 25 augustus 2011 18:45

ik zou iets meer relax willen zijn. ik ben enorm perfectionistisch, een stresskip en onzeker. dat is niet echt de goede combinatie. ik weet het en dat scheelt.

[Beantwoorden]


Door Brechtje op 25 augustus 2011 18:50

Ik heb ook altijd wel moeite met verandering. Ik vind het gewoon altijd heel spannend, wat zullen mensen van me vinden, hoe ga ik het vinden en inderdaad is het wel een goede keuze. Ik kan echt zo ongelofelijk twijfelen over dingen. Op dit moment zit ik gelukkig helemaal goed in me vel, daar ben ik erg blij mee. :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 19:30:

Ik kan ook zo twijfelen, vreselijk af en toe!

[Beantwoorden]


Door Evelien op 25 augustus 2011 19:10

Wat een prachtig filmpje, helemaal waar! Ik denk wel dat je dit pas echt snapt en kan waarderen als je al ‘wat ouder bent’. Geen 14 jaar zeg maar. Op mijn middelbare school was ik wel vrij mezelf, maar wel een hele verlegen versie van mezelf. Als ik daar op terugkijk kan ik niet bevatten hoe groot de verandering is ten opzichte van nu! Ik ben gaan doen wat ik wilde doen (creatieve opleiding) en doordat ik daar nog niemand kende toen ik er begon kon ik ‘opnieuw’ starten en veel minder verlegen zijn. Verandering kost tijd, maar het is inderdaad bijna altijd goed!

[Beantwoorden]


Door Dajenne op 25 augustus 2011 19:10

lieve Vera!
wat een mooi filpmje!
de waarheid. precies waar het allemaal om draait.
ik hoop dat ik over 4/5 jaar. Precies hetzelfde kan zeggen over mezelf.
want ik ben best onzeker. vraag me altijd af wat anderen ergens van gaan vinden. staat het wel leuk? vinden ze het wel mooi? doe ik wat verkeerds?
dit komt onderandere doordat ik ben gepest. er zijn mensen geweest die hebben verzonnen dat ik lesbisch was. (ik heb er niets op tegen bytheway) maar ik ben dit niet. en ik weet het zeker.
ik ben er inmiddels wel achter dat het eigenlijk niet uitmaakt.
wat andere van je denken,vinden.
het gaat erom dat je weet wie je bent. en dat je jezelf kan zijn.
en over het pesten. dat ligt niet aan jezelf. het ligt aan mensen die het doen! ze zullen er hun redenen voor hebben. maar ah. idontcare!
ik ben in deze zomervakantie sterker geworden dan ooit!
ook door jou blog! en zeker door dit Fantastische filmpje!
waar ik een paar traantjes om gelaten heb :)

Dankjewel lieve vera!

Xliefs dajenne

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 augustus 2011 om 19:33:

Pesten blijft verschrikkelijk, pfff! Probeer je er echt zo min mogelijk van aan te trekken, jij en de mensen die er echt toe doen (familie en vrienden) weten de waarheid wel. Heel veel succes aankomend schooljaar! En als het even tegenzit, denk dan aan dit filmpje.

[Beantwoorden]

Severine antwoordt op 25 augustus 2011 om 22:42:

Je bent echt zo lief, Vera!
Je geeft de mensen moed en kracht!
Zodat er weer een glimlach op hun gezicht komt ^^)
En zodat ze er weer tegenaan kunnen!
I love it! ^^)
Xxx

[Beantwoorden]


Door Roxanne op 25 augustus 2011 19:33

Je hebt inderdaad helemaal gelijk!
Ik heb gister een grote verandering in mijn leven gedaan.
Ik ben al meer dan een half jaar met een jongen aan het msnen en ik heb hem ook verteld dat ik verliefd op hem ben, maar hij vond mij niet ‘op die manier’ leuk, maar hij bleef maar tegen me praten en vragen om mee te gaan overal naartoe (wat ik trouwens nooit gedaan heb) en ik werd helemaal gek van hem, van mezelf, maar vooral van wat we hadden. Dus gisteren heb ik hem gemaild dat ik dit niet meer kan volhouden en dat ik wil stoppen met msnen. Ik ken hem van werk, maar we hadden toevallig achter elkaar vakantie, dus ik had hem al iets van 6 weken niet meer gezien. Vandaag heb ik hem weer gezien, zijn gezicht stond op onweer en hij heeft me lichtelijk genegeerd, maar voor mij voelde het heel bevrijdend en ik heb nog nooit zo hard gelachen met mijn andere collega’s. Ik voel me weer geweldig! Alsof ik de hele wereld aankan! =D En dat voelt geweldig! Dus inderdaad, verandering is goed!
Daarnaast wil ik ook graag ander werk gaan zoeken, maar daar ben ik dan wel weer een beetje bang voor. Nieuwe collega’s, niet weten wat je moet doen, je draai vinden.. Ik heb er geen zin in. Maar ja, bij La Place krijg je niet fatsoenlijk betaald en moet je superhard werken, dus of dat nou zo fijn is… Voor die verandering moet ik nog even wat moed verzamelen, maar die komt er wel! (A)

[Beantwoorden]

Romy antwoordt op 26 augustus 2011 om 09:20:

maak de keuze die voor jou fijn is!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 augustus 2011 om 09:27:

Ah wow, heel knap! Snap heel goed dat je daar gek van werd. Show him what he’s missing!

[Beantwoorden]


Door Michelle op 25 augustus 2011 19:47

Ik kwam eens op school en had ruzie met een meisje; en opeens was bijna heel de klas tegen me. Op die dag had ik onwijs leuke schoenen aan (vond ik), maar ze zagen er wat goedkoop uit. Ik werd gepest met ”Wibra-meisje” terwijl mijn schoenen niet eens van de Wibra waren. Toen besloot ik me anders te gaan kleden, wat goed uitpakte. Ik werd met iedereen bevriend die ”stoer” was maar besefte wel dat ik het helemaal niet leuk vond om niet meer bij mijn echte goede vrienden te staan. Na een tijdje ben ik weer gaan dragen wat ik leuk vond en ben ik bij mijn echte vrienden gaan staan. Dat deed me goed.

[Beantwoorden]


Door Joanne op 25 augustus 2011 20:16

Heel goed filmpje! Ik denk dat je er veel meiden mee helpt en steunt.

Zelf heb ik niet echt grote veranderingen gemaakt in mijn leven. Tenminste, geen grote of die me erg zijn bijgebleven. Het enige wat ik kan bedenken is het hebben van een eigen site. Daar wordt ik echt heel gelukkig en leer ik veel van.
Verder heb ik drie jaar geleden lenzen genomen en dat was ook wel een verandering. naast niet meer gepest te worden om mijn bril, kreeg ik ook ander zicht. De wereld is zoveel groter nu haha heel raar is dat. Het eerst wat ik zei toen ik lenzen in had was; huh, pap, wat heb jij eigenlijk een groot hoofd!’

Trouwens, ik wil nog even zeggen dat ik het supertof vind dat jij op zoveel comments reageert! Dat doen niet veel bloggers en ik vind het leuk dat jij zo dicht bij je bezoekers staat zeg maar.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 augustus 2011 om 09:29:

Altijd leuk om te horen dat je een groot hoofd hebt! haha. Ik snap wel wat je bedoelt, ik draag ook vaak een bril. Vind het zo irritant dat frame!

[Beantwoorden]


Door Annelies op 25 augustus 2011 20:49

Als ik zou mogen kiezen van mezelf dat ik kan veranderen. Dan was ht mijn verleden. Ik ben vroeger heel erg gepest, en nu soms nog steeds -meer daarover op mijn site- en daardoor ben ik al vanaf groep 5 niet mezelf. Als ik het verleden kon aanpassen/veranderen had ik ervoor gezorgt dat ik slank was en daardoor niet gepest werd. En dat ik goed voor mezelf kan opkomen. Verder heb ik natuurlijk nog wel meer dingen die ik zou willen veranderen, maar dit is wel het belangrijkste!

Sorry voor de typfouten, ik typ dit op mijn ipod.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 augustus 2011 om 09:30:

Ik hoop dat uiteindelijk het pesten je toch sterker maakt. Ik ben ook gepest en eerst was ik net zo, maar ik ben er toch goed uitgekomen. Vind die tijd natuurlijk alsnog vreselijk, maar ik heb er van geleerd en probeer jullie nu op deze manier een beetje helpen. i know what it’s like en ik hoop dat het weer goed met je komt!

[Beantwoorden]


Door Anieke op 25 augustus 2011 21:02

Ik ben afgelopen kerst van school veranderd. Het was echt de beste keuze ooit gemaakt! Op mijn laatste dag werd ik niet eens uitgezwaaid ofzo….
Op mijn vorige school was ik bleek, puisterig (stress!!!) en zo’n beetje depressief. ik moest elke avond huilen dat ik weer naar school moest, en dat terwijl ik niet werd gepest en wel vriendinnen had!
op mijn nieuwe school ben ik SUPERGELUKKIG! Ben zelfs om 7u ’s ochtends vrolijk, ik ben ZO blij dat ik naar deze school ga! mijn huid ziet er ook veel beter uit en ik heb superleuke vriendinnen. Die van mijn oude school laten trouwens ook niets meer van zich horen, maar daar heb ik ook totaal geen behoefte aan. Elke keer als ik weer iemand van mijn oude school zie, word ik verdrietig. Dat zegt genoeg!

Ben heeeeel blij met mijn keuze!

[Beantwoorden]

Romy antwoordt op 26 augustus 2011 om 09:19:

wat fijn:D!

[Beantwoorden]


Door Veerle op 25 augustus 2011 21:07

Toen ik 13 jaar was leerde ik mensen kennen die vaak dronken en rookte, en ik deed dat ook altijd. Maar ik ben sinds een paar maanden er mee gestopt omdat mijn moeder is overleden . M’n moeder vond het altijd vreselijk waar ik mee bezig was. Want ik kwam vaak dronken thuis. Maar eigelijk wilde ik helemaal niet zo zijn. Ik deed het alleen maar om er bj te horen. En het waren ook geen echte vrienden. Nu m’n moeder 2 maanden dood is ben ik compleet gestopt met roken en drinken. Ik realiseerde me toen pas dat die mensen waar ik toen mee omging er helemaal niet voor me waren. En ook dat ik mezelf niet was. Nu ga ik gewoon om met de normale meiden uit mijn klas en ik merk gewoon dat zij er wel voor me zijn en nu ik 14 ben realiseer ik pas wie m’n echte vrienden zijn. Vera je bent top !

[Beantwoorden]

Romy antwoordt op 26 augustus 2011 om 09:18:

Dit vind ik echt heel tof van je! en meestal zijn juist de niet ‘stoere’ personen het aardigst heb ik ook ontdekt en dat vind ik juist heel stoer :cool:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 augustus 2011 om 09:32:

Wow, wat heftig Veerle. Wel onwijs goed dat je ermee gestopt bent. En heel veel sterkte met het verwerken van de dood van je moeder. <3

[Beantwoorden]


Door Lavina op 25 augustus 2011 21:10

Heey Vera,

Wat een leuk filmpje, ik werd er helemaal vrolijk van!
Ik ben dit schooljaar, na heel veel nadenken, gestopt met Gymnasium en ga maandag beginnen op Atheneum. Misschien niet zo’n hele grote stap, maar ik ben best zenuwachtig… Hopelijk was het ook inderdaad de goede keuze.
Ik heb trouwens dezelfde ketting als die jij nu om hebt!

Groetjes Lavina

[Beantwoorden]


Door kirsten ---- op 25 augustus 2011 21:28

wat heb je toch mooi lang haar echt jaloers <3
ook een super mooi onderwerp om over te praten!
ben zelf op de basisschool ook heel erg gepest, toen ben ik als enige van mijn klas naar een kleine school gegaan.. daar werd ik ook nog veel gepest.
toen heb ik besloten om naar een andere middelbare school te gaan, waar niemand mij kende en zo opnieuw te beginnen.
helaas sloot de lesstof totaal niet aan dus hierdoor ben ik blijven zitten.. maar ik zit nu super goed in mijn vel!
heb (vind ik) leuke kleren aan, veel vrienden en vriendinnen en heel veel leraren zijn gek met me! ;d
toen ik bleef zitten was ik echt depressief en snapte ik niet waarom ik was veranderd van school.. maar nu ik op alles terug kijk ben ik toch wel tevreden omdat ik 'mezelf' ben geworden ^^

[Beantwoorden]


Door Evelien op 25 augustus 2011 21:28

Ik ben echt helemaal zoals jij vroeger was, en door jou filmpje besef ik echt dat ik zoooo dom bezig ben. Waarom trek ik me zoveel aan van andere mensen en doe ik dingen aan die zij leuk vinden? Het heeft toch geen nut er zal altijd wel iemand zijn die commentaar heeft over wat dan ook. Ik heb al vaker geprobeert gewoon dinge te doen die IK leuk vind, bijvoorbeeld make-up dragen, (dat liep niet goed af want iedereen vond het gewoon niet staan bij mij terwijl ik het redelijk simpel hield..), kleedjes kopen die ik mooi vind (toen begon iedereen over mijn benen..) het zal altijd wel iets zijn, maar ach niemand is perfect en je leeft maar 1 keer dus waarom zouden we ons moeten schikken naar andere mensen :( ?

Trouwens, je doet het heel goed Vera, ik hou van jou blog :D !

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 augustus 2011 om 09:34:

Commentaar zal er altijd zijn! Ik denk dat als je draag wat jij mooi vindt, waar jij je fijn en zeker in voelt, je er wel beter tegen kan.

[Beantwoorden]


Door anke op 25 augustus 2011 22:27

Mijn grootste verandering is dat ik na de 1e periode van havo 5 ben moeten stoppen met school vanwege mijn gezondheid en nu 8 maanden later eindelijk beter ben en besloten heb om niet havo 5 over te doen maar naar het mbo te gaan. Weet nog steeds nirt of het wel een verstandige keuze was maar daar kom ik nog wel achter :P

[Beantwoorden]


Door Severine op 25 augustus 2011 22:32

Ik werd vroeger erg gepest op school en ben dan ook gestopt met school toen ik 18jaar werd ( nu ben ik er bijna 20). Ik ben erg blij met deze keuze! Mij krijg je niet meer in een gewone school, ik heb er teveel meegemaakt. Ik heb veel tijd nodig gehad om m’n zelfvertrouwen (dat had ik totaal niet meer door het pesten) een beetje terug te winnen en m’n beter in m’n vel te voelen. Ik ben er nog niet 100% in geslaagd en ben nog enorm onzeker! Maar ik werk er wel aan, beetje bij beetje. Ik weet nu eindelijk wat ik echt wil worden later, m’n vorige studierichting (kapster) heb ik moeten opgeven wegens gezondheidsproblemen, ik wil namelijk heel graag hondentrimster worden, ik hou zoveel van dieren, je krijgt er zoveel liefde van! Nu wil ik graag zo’n richting volgen maar ben bang dat ik niet zal aanvaard worden in m’n groep en dus opnieuw zal worden gepest. Maar ik zal de stap, met een bang hartje, toch moeten zetten want het is echt dat wat ik wil volgen, het is een droom van me. Hoop dus dat alles goed komt!

Echt een leuk, interessant en leerrijk filmpje. Ben er even stil van, het zet je toch even aan het denken en geeft je moed!
Dankje!

Liefs xxx

[Beantwoorden]


Door Maaike op 25 augustus 2011 22:41

Op mezelf gaan wonen in een totaal andere stad, een half jaar in het buitenland studeren, mijn eerste echte baan, weer een nieuwe studie, nog een andere baan (omdat die vorige het echt niet was), nieuwe collega’s, etc. Joh er kan zoveel veranderen in het leven.

Mijn grootste verandering was toch wel 3 jaar geleden. Toen heb ik helemaal aan moeten passen hoe ik in het leven stond. Niet ten opzichte van mezelf, maar naar anderen toe. Ik zei gewoon te snel ja en zat op mn 24ste met een bijna burn out, pfeiffer, en een halve midlife crisis een half jaar thuis. Leuk is anders, maar het was een wijze les en nu weet ik dus dat ik eerder aan moet geven dat iets te veel wordt. Ik ben nu nog bezig hiermee. Ik help nu eenmaal graag een ander en kom niet graag ‘lui’ over. Zeker niet als al mijn collega’s overlopen, maar goed, ik weet erg goed hoe dat voelt en wil niet dat het nog een keer gebeurd met me.

[Beantwoorden]


Door Cynthiiaa op 25 augustus 2011 23:06

Wauw, wat een goed filmpje! Ik zou graag mijn opleiding willen veranderen, stoppen het liefst. Een thuisopleiding doen, of toch naar school, maar dan het liefst een 1 jarige opleiding doen, zo zit je er niet lang aan vast. Ik heb het nog niet gedaan, omdat het niet kan, maar ik denk dat dit ook wel één van mijn grootste fouten ooit is. xD

[Beantwoorden]


Door savannah op 25 augustus 2011 23:12

Er is eigenlijk maar een ding dat ik écht zou willen veranderen. Ik zou spontaner willen zijn, opener, niet zo verlegen enzo. Maar, ik heb gemerkt dat ik dan nep over kom. Dus ik moet er geloof ik mee dealen dat ik nou een maal tijd nodig heb voor ik zo kan zijn bij mensen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 augustus 2011 om 09:36:

Misschien dat als je juist omarmt hoe je bent, je makkelijker los kan komen. En dan ben je maar niet spontaan, dan kan je toch nog steeds hartstikke leuk en lief zijn?

[Beantwoorden]


Door Lauren op 26 augustus 2011 00:27

Ten eerste: super goed filmpje. Ik vind het echt knap hoe je de dingen altijd zo kan verwoorden. bedenk je dat van te voren?
Ik heb een verandering gemaakt in m’n vriendengroep. Het is voor mij zeker een goede verandering geweest, maar de manier waarop vond ik niet fijn gaan. Ik was ineens geen vriendinnen met een paar meiden van m’n school, wat ik erg jammer vind. Nu praten we gelukkig gewoon weer met elkaar, maar het is nog steeds een beetje awkward soms.

[Beantwoorden]

Romy antwoordt op 26 augustus 2011 om 09:16:

Het is idd heel belangrijk dat je een leuke vriendengroep hebt en je moet je niet teveel aantrekken van die oude vriendengroep, wat heel moeilijk is en dit weet ik want ik trek me er nog steeds bestwel veel van aan wat dat groepje van me zegt (en dat is niet zo positief) en ik denk dat ik me hier heel veel van aantrek omdat ze bestwel populair zijn wat ik eigenlijk niet snap..
Ik had in eerste instantie niet eens aan deze verandering gedacht omdat het ook in een paar fases ging. die ik dan weer niet allemaal vertel maar gwn de kern van het verhaal :-P
Ik ging eerst (aan het begin van de middelbare school) met meiden om die eigenlijk alleen maar met elkaar bezig waren, en anderen eigenlijk voor lul zetten om het zo maar te zeggen. Toen ging ik met 2 andere meisjes om die daar ook een beetje bij zaten. en toen kwam ik met een van die 2 meisjes bij de andere meisjes van onze klas terecht, waar we altijd van dachten dat ze geen lol hadden en het gewoon niet leuk was, wat gewoonweg niet waar was! Als ze bij elkaar zijn is het altijd supergezellig alleen laten ze dat niet zo heel erg zien, het is echt een hele goede verandering in mijn leven geweest want daar heb ik ook mijn beste vriendin bij gekregen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 augustus 2011 om 09:38:

Lauren, ik bedenk een beetje van te voren wat ik wil zeggen, maar het meeste komt spontaan naar buiten tijdens het filmen. Ik zeg alles wat ik wil zeggen en daarna knip ik de meest vage, saaie en onnodige dingen eruit!

Misschien dat het even tijd nodig heeft voordat het minder awkward wordt in je vriendengroep.

[Beantwoorden]


Door stephanie op 26 augustus 2011 01:22

1 september verander ik van school. Ik voel me opeens veel zekerder door dit filmpje te bekeken hebben :D

[Beantwoorden]


Door marjolein op 26 augustus 2011 01:24

Ik sta er altijd van versteld wanneer ik zie dat je op bijna alle reacties van je bezoekers antwoord! dat zie ik echt niet vaak op beautysites.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 augustus 2011 om 09:39:

Niet allemaal, dan wordt het een beetje too much, maar wel zoveel mogelijk!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 26 augustus 2011 03:24

Wat een goed filmpje en onderwerp :-)

[Beantwoorden]


Door elisa op 26 augustus 2011 06:27

Hoi,

De beste verandering die ik heb gemaakt is om bij mijn moeder te gaan wonen. Ik heb eerst bij mijn vader gewoond. Hij is een nare man zonder enig inlevingsvermogen en socialiteit. Ook is zijn defenitie van gezond pizza enzoo. Als ik met make-up of kleding bezig was dan vond hij het zonden van mijn tijd. Dus nu ben ik in de zomer vakantie bij mij moeder gaan wonen en ik ben nog nooit zo gelukkig geweest. In de tijd dat ik nu bij mijn moeder woon. Ben ik mezelf geworden wat ik 17 jaar niet heb kunnen zijn.

LIefs

[Beantwoorden]

Romy antwoordt op 26 augustus 2011 om 09:10:

Wow goedzo, ik zou er als ik eerlijk ben ook niet aan moeten denken om bij mijn vader te moeten wonen. Ik vind het echt een hele goede keus van je!

[Beantwoorden]


Door Romy op 26 augustus 2011 09:08

Ik draag altijd gewoon wat ik wil, maar soms voel ik me er toch niet helemaal lekker bij, maar uiteindelijk trek ik er me toch niks van aan.
Mijn grootste verandering in mijn leven is dat mijn vader wegging uit ons huis de reden vind ik iets te privé dus zeg ik maar mijn 2de grootste verandering in mijn leven, ik heb het nog niet echt ervaren maar het gaat over een weekje gebeuren dat mijn beste vriendin naar een andere school gaat, ik denk nu echt dat school niet meer leuk wordt enzo en dat ik altijd in mijn eentje fiets en chagerijnig ben omdat zij mij altijd weer happy maakte in de ochtend:D (we fietsten ook altijd samen naar school) ik heb ook nog wel andere vriendinnen hoor, maar daar voelde ik me toch net ff iets minder op mijn gemak.

[Beantwoorden]

Romy antwoordt op 26 augustus 2011 om 09:09:

allemaal veranderingen waar ik dus zelf nog niet zoveel aan kan doen;}

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 augustus 2011 om 09:41:

Maar misschien dat er wel nieuwe meiden in je klas komen? Bovendien kan je je beste vrienden buiten school nog wel zien toch? Dan kan je daar de rest van de dag/week naar uitkijken.

[Beantwoorden]


Door GirlUpgraded op 26 augustus 2011 09:12

Hey Vera,
Ik heb zelf nét dezelfde verandering doorgemaakt twee jaar geleden. Ik was van de middelbare school af en ging verder studeren. Ik had een opleiding gekozen die ik al sinds het 2e jaar middelbaar in m’n hoofd had als dé opleiding voor mij. Na ongeveer een half jaartje begon ik te twijfelen: het was niet helemaal wat ik wou, het doel dat ik voor ogen had met deze opleiding werd niet echt behandeld, … In maart besloot ik om ermee op te houden. Dat was heel moeilijk voor mij, want ik ben thuis de ‘goede leerling’, degene waar ze zich nooit zorgen om moeten maken, degene die altijd de juiste dingen kiest (als je snapt wat ik bedoel). Ik heb het toch gedaan en ben meteen een andere opleiding gaan zoeken. Die heb ik 2 jaar geleden gevonden en ik ben er nog steeds mee bezig (nog iets meer dan een jaar en ik heb mijn diploma!) Ik ben héél blij dat ik deze keuze gemaakt heb want ik voel dat deze opleiding veel meer bij mij past. Af en toe slaat de twijfel opnieuw toe: ‘wil ik dit echt? Is dit nu echt wat ik later wil doen?’ Maar ik besef tegelijk dat een diploma niet persé hoeft te bepalen wat je later wilt gaan doen. Ik heb 3 bijbaantjes waarin ik mogelijk later ook verder in zou kunnen gaan, dat stelt me gerust.
Fijn dat je dit soort vlogjes opneemt!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 augustus 2011 om 09:43:

Goed dat je een opleiding bent gaan doen die bij je past. Die twijfel zal er waarschijnlijk altijd wel zijn, je komt er pas achter of je de juiste verandering hebt gemaakt door het gewoon te doen. Super knap!

[Beantwoorden]


Door Jo op 26 augustus 2011 09:34

Mooi gezegd. Niet veranderen is stilstaan. En stilstaan is uiteindelijk achteruit gaan! Ik ken nog steeds veel mensen die niks met internet hebben (ja ongelooflijk) en die merken nu hoeveel ze eigenlijk missen. Zelf neem ik regelmatig radicale beslissingen om mijn leven te veranderen :-) Zo ben ik vorig jaar geïmmigreerd. Door deze beslissingen spreek ik nu een taal extra, heb ik de man van mijn dromen ontmoet, een hele mooie baan gekregen én nieuwe vrienden gemaakt. Ik geniet van elke dag, hoe moeilijk het soms ook is. Ik wens je heel veel succes met al je veranderingen! En je kleed je heel mooi (love)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 augustus 2011 om 09:44:

Ik ken ook veel mensen die niks met internet hebben, of heel weinig in ieder geval. Mijn beste vriendin zit praktisch alleen op Facebook en that’s it. maar eigenlijk is dat wel fijn voor mij, aangezien mijn hele leven zo’n beetje om internet draait.

[Beantwoorden]

Jo antwoordt op 26 augustus 2011 om 18:32:

;-) Kan ik me voorstellen

[Beantwoorden]


Door Wanda op 26 augustus 2011 09:42

Ik heb echt een rot tijd achter de rug en wilde alles even helemaal anders gaan doen.. Dus ik ben in 2009 gestopt met mn opleiding (ik deed interieuradviseur) en ben aan een opleiding Creative Hair begonnen (kapper, visagie, nagelstyling en nog meer). Alleen kon ik geen stageplek vinden. Daar baalde ik zo van.. Ik heb vorig jaar 100 stage uren te weinig gemaakt en ben op de meest rotte stageplek terecht gekomen die je, je maar voor kan stellen. Ik moet trouwens stage lopen in een kapsalon.. Dat was nog niet helemaal duidelijk geloof ik.. Nu ik dit jaar natuurlijk weer stage moet lopen ben ik als een gek gaan zoeken naar plekken.. Maar heb tot op de dag van vandaag nog geen een gevonden, helaas. Dit doet wel een beetje pijn. Het voelt alsof ik een verkeerde keuze heb gemaakt. Ik doen u wel iets wat ik echt heel erg leuk vind, maar omdat het steeds niet mee zit met een stageplek heb ik het idee dat dit toch niet voor mij bestemd is.. Ik heb er over na zitten denken om ook deze opleiding weer af te kappen. Ik zou dolgraag weer ergens opnieuw willen beginnen. Maar misschien moet ik even door de zure appel heen bijten. Zo heb ik wel geleerd dat veranderingen niet altijd de oplossing zijn..

[Beantwoorden]


Door Marijke op 26 augustus 2011 10:36

You are so right girl!
Echt een geweldig filmpje, super hoe enthousiast je bent en je probeert alles heel goed en duidelijk over te brengen.
Denk dat dit filmpje veel meiden zal inspireren! :)

[Beantwoorden]


Door Claudia op 26 augustus 2011 10:47

Ik ben eind vorig jaar gestopt met mijn baan. Doodeng maar ik was er zo ongelukkig. Nu ben ik nog steeds op zoek naar werk maar ik heb er nog steeds geen spijt van, ik zit nu veel lekkerder in mijn vel en heb weer ruimte om te ademen.

Goed filmpje trouwens, ik vind het altijd zo jammer dat veel van de jongeren zichzelf niet zijn omdat er toch een bepaald cultuurtje heerst op hun school waar ze bij willen horen. School isn’t forever, maar daar wordt gewoon niet aan gedacht. Wie je voor de rest van je leven bent is zo veel belangrijker.

[Beantwoorden]


Door Lissa op 26 augustus 2011 11:15

Erg mooi filmpje! En zo erg eerlijk!

[Beantwoorden]


Door anouk op 26 augustus 2011 12:07

Jezelf zijn en niet bang zijn anders te zijn staat dat eigenlijk niet gelijk aan de mode juist NIET volgen. Mijn puberzoon anders is dan de “massa” volgt de mode niet; draagt lang haar. Anders zijn = de mode juist niet volgen?! Hmmmm mooi discussiepunt :-)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 augustus 2011 om 22:46:

Knap van hem! Van dat soort jongens moeten er meer zijn :)

[Beantwoorden]


Door Inge op 26 augustus 2011 12:16

Ik ben vorig jaar nadat ik mijn hbo diploma heb gehaald naar Londen vertrokken. Het verstandige was om gelijk een vaste baan te zoeken, om te gaan sparen en dat soort dingen. Maar ik wilde gewoon zoiets doen als in Londen wonen. Ik had altijd alles braaf volgens de regels gedaan. Basisschool,. havo, hbo. Nooit blijven zitten. Was op mijn 21e klaar en had een dikke hbo diploma op zak. Heb nooit een jaar er tussen uit genomen wat veel mensen doen. Nooit van studie verandert. Londen was mijn droom. Al jaren. En ik heb het gewoon gedaan. Het leek mij doodeng. Er kon van alles misgaan, maar dan had ik het tenminste geprobeerd. GELUKKIG, viel alles mee. Het was meer dan dat ik had kunnen verwachten. Het was de beste tijd van mijn leven. Zoveel lieve vrienden gemaakt van over de hele wereld. Zoveel interessante mensen gesproken. Zoveel meegemaakt. Ik had echt een supersnel sociaal hysterisch Londen leven. Ook veel geleerd over mezelf. Ik moest alles zelf doen, zonder ouders. En toch mis je thuis wel eens. Door Londen heb ik meer zelfvertrouwen gekregen en ben ik echt supertrots op mezelf dat ik dat gewooon gedaan heb.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 augustus 2011 om 22:48:

Wow, dat is heel erg knap! Je mag zeker super trots zijn. Ik zou er de ballen denk ik niet voor hebben.

[Beantwoorden]


Door Samira op 26 augustus 2011 12:27

Leuk filmpje, had hem eerder gezien op Youtube! Maar goed :)

[Beantwoorden]


Door Eileen op 26 augustus 2011 13:49

Ik wil het uitmaken met mijn vriendje omdat ik weet dat hij niet oke is, om zo te zeggen. Toch vind ik het moeilijk, ik houd niet zo van veranderingen. Dus dat word moed verzamelen en er gewoon op af stappen.
Heel mooi filmpje!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 augustus 2011 om 22:49:

Denk dat het toch heel erg oplucht zodra het uit is :ja:

[Beantwoorden]


Door Rani op 26 augustus 2011 14:47

hey,
ik zit met een ander probleem en ik zou het graag willen veranderen (hopelijk lukt het met jullie tips): ik ben echt zo verlegen, ik voel me zo minderwaardig… Ik ben 16 jaar en als ik andere jongeren tegenkom op straat durf ik hen niet eens aankijken. ik vind het zo vervelend!! Ik dwing mezelf om te ‘oefenen’ maar telkens als ik ze dan vriendelijk aankijk en ze kijken terug, sla ik mijn blik terug naar de grond. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen!! Heeft iemand soms tips om van mijn minderwaardigheidsgevoel af te komen? Ik vind het zo moeilijk om contact te leggen met iemand…
Groetjes Rani

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 augustus 2011 om 22:51:

Misschien help, therapie? Klinkt gelijk heel drastisch, maar ik heb voor meerdere dingen dit soort hulp gehad en het is echt heel fijn en niet vreemd. Ik was vroeger ook heel verlegen en onzeker, dat is moeilijk om overheen te komen. Je kan ook blijven oefenen! Misschien heb je meer tijd nodig.

[Beantwoorden]


Door - op 26 augustus 2011 15:48

Dit vind ik echt een heel mooi filmpje! Eigenlijk heb ik best wel dingen die ik wil veranderen in mijn leven, maar simpelweg niet durf omdat ik bang ben dat mensen boos op me worden vanwege de keuzes of zoiets. Zo heb ik een vriendin, die eerst heel erg leuk was maar nu totaal is veranderd door verkeerde invloeden van vrienden/kennissen. Ze rookt en drinkt veel, terwijl ze 14 is. Ze vindt alles stom of raar en als blij ben vindt ze dat ik raar ben. Ik de mis de ‘oude haar’ en zit erover te denken om niet meer met haar om te gaan. Ik weet het nog niet..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 augustus 2011 om 22:52:

Kan je haar niet proberen te helpen? Je best doen om haar te laten inzien hoe stom ze bezig is en dat als ze zo doorgaat een boel mensen kan kwijtraken?

[Beantwoorden]


Door jana op 26 augustus 2011 16:01

Ik ga nu 1 september naar een hele andere school waar ik niemand ken omdat ik in mijn vorige school de richting die ik wou volgen niet kon volgen ik heb echt lang erover nagedacht omdat ik best wel bang ben dat mensen me daar niet gaan moeten. Maar uiteindelijk heb ik dan tog de knoop doorgehakt en gekozen voor die school. Ik hoop dat dit een goede keuze gaat worden. echt een leuk en oprecht filmpje trouwens :) <3

[Beantwoorden]


Door Erika op 26 augustus 2011 17:22

Je bent zo’n leuke meid!

Ik was vroeger ook heel onzeker, toen ik ongeveer 13/14 was en dan vooral bij jongens in de buurt.
Ik had wel vriendinnen, maar hoorde altijd een beetje bij de ‘nerds’.
Sinds ik mijn vriendje heb leren kennen, ben ik superzeker geworden van mezelf. Ik heb mezelf eindelijk ‘geaccepteerd’ en heb schijt aan wat andere mensen van me denken. Ik draag wat ik wil en leuk vind.
Mijn vriendje is ook sinds onze verkering zekerder geworden van zichzelf. We zijn nu 4 jaar samen en het is nog steeds superleuk samen. We hebben ook allebei voor het eerst met elkaar gezoend, wat ik best bijzonder vind :)

Ik ben blij dat je zegt dat je van elke verandering leert, ik heb heel veel van mijn vriend geleerd over mijn onzekerheid en mijn uiterlijk.
Deze verandering is heel positief geweest, maar ik vind het niet jammer ofzo dat ik nooit populair ben geweest. Ik heb nu de liefde van mijn leven gevonden :D

Ik vind je site echt superleuk, je schrijft heel leuk en bent altijd zo vrolijk! Ik hoop dat je nog lang door blijft schrijven, je bent top!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 augustus 2011 om 22:53:

Bijzonder inderdaad en heel mooi ook dat jullie samen zo veranderd zijn, geeft denk ik wel een band!

En bedankt ^^) Ben echt nog niet van plan om te stoppen!

[Beantwoorden]


Door Elisia op 26 augustus 2011 17:51

Ik wil echt zooo graag men kapsel veranderen,Ik wil eens voor een extreme look gaan,maar men hele familie vind het absoluut niks!Men vrienden ook niet,Het is een kapsel waarvan 1 kant van je haar lang is en de andere kort.. Ik snap dat sommige mensen het maar niks vinden maar doordat iedereen het lelijk vind krijg ik zo hard men twijfels.. Stel dat het lelijk is? Dan loop ik waarschijnlijk 2 jaar met dat kapsel rond vooraleer het teruggroeid,Anderzijds vind ik dat ik nu hoor te experimenteren (Ik ben 15 jaar oud) Maar ik zit zoo in een dilemma ik wil ook geen spijt hebben.. :( als iemand raad heeft,Zou het altijd graag horen ! Dankje!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 augustus 2011 om 22:54:

Bespreek het met je kapster! Die kan je wel vertellen of het je waarschijnlijk mooi zal gaan staan of niet.

[Beantwoorden]


Door Jet op 26 augustus 2011 19:02

Wauw Vera.. Ik reageer eigenlijk nooit, maar vond dit zo inspirerend dat ik wel moest reageren.

Ik ben helaas uitgeloot voor een opleiding die ik heel graag wilde doen en een opleiding die ik ook heel leuk vind kon ik niet op toelating komen omdat het te laat was. Nu moet is dus een beslissing gaan nemen met wat ik wil gaan doen dit jaar.. En ik vind het zo ontzettend moeilijk! Ik wil heel graag naar het buitenland maar ben bang dat ik geen nieuwe mensen ontmoet (ben verlegen van binnen wat andere zien als arrogant van buiten) en bang dat mn vriend en ik dat niet gaan ‘overleven’, terwijl alles nu helemaal prima gaat al 3 jaar lang. Ik kijk veel te veel vooruit terwijl ik gewoon in het nu moet leven en lekker moet genieten, want deze kans krijg ik nooit meer!

Ook trek ik me té veel aan van andere mensen. Ik heb mede door een post op jouw site een ontzettend roze pout paint van sleek gekocht en zit al elk weekend te denken oké vanavond ga ik hem opdoen, maar ben gewoon te bang dat mensen het niets vinden. Stom he eigenlijk? Dat mensen zo bezig zijn met wat andere mensen vinden. Er zijn veel momenten dat ik uitga en iets aan heb wat ík leuk vind, maar kleed me dan uiteindelijk toch om in iets waarvan ik denk dat andere mensen het leuk vinden. In mijn dorp in Het Gooi zien alle meisjes er hetzelfde uit en wordt je als een gek aangekeken als je iets anders aanhebt.

Ik wil je dus even bedanken voor dit filmpje want ik ga vanavond gewoon die roze pout paint opdoen en aandoen wat ik leuk vind, want je hebt helemaal gelijk. Het gaat erom dat jij je goed voelt en wat andere daar van vinden, is hun probleem.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 augustus 2011 om 22:56:

Super goed als je dat doet Jet! De eerste stap is altijd het engst (je wilt niet weten hoe ik me voelde toen ik voor het eerst rode lipstick droeg), maar als je iets draagt wat je mooi vindt, komt het waarschijnlijk wel helemaal goed. En vraag anders even extra aan je vriendje of je er wel goed uitziet, denk niet dat hij het zal afkeuren :)

[Beantwoorden]


Door lena op 26 augustus 2011 19:07

Leuk filmpje :D je ziet echt dat je volwassen aan het worden bent meisie! mijn grote verandering is dat ik nu naar een andere school ga, een nieuwe opleiding, andere mensen, een andere school. super spannend! het liefst wil ik gewoon dat het blijft zoals het is , men lieve vriendinnetjes, de klas. maar helaas gaat dat allemaal veranderen en zit ik bij men beste vriendin niet meer op school. maar wie weet, verandering is goed en ookal is het in het begin misschien moeilijk, it’s going to be better!

[Beantwoorden]


Door kirsten op 26 augustus 2011 20:07

Supergoed filmpje Vera!
Ik ben het helemaal met je eens :wave:

[Beantwoorden]


Door Simone op 26 augustus 2011 20:09

Heel leuk en goed filmpje. Ik ben nu rond die leeftijd van 15 jaar en ben net als jij toen, nu ook erg onzeker. Ik hoor niet echt bij de ”populaire” meisjes van school, ook weer niet bij de ”nerds”, maar ik en mn vriendinnen ”wandelen” er een beetje tussen door. Voel me dik en lelijk. ik kom nu net terug van vakantie, en op vakantie heb ik er ook nog eens over na gedacht. Tot dat we een dagje gingen shoppen, en ik dacht; laat ik nu eens kopen wat ik echt mooi vind en niet er gelijk bij nadenken wat anderen er op school van vinden. Dat is al weer een stapje beter. Nog wel kan ik nog niet zeggen:”Het kan me niet schelen wat mensen van me vinden, ik ben ik, punt uit” Maar daar begin ik nu aan te werken en door jou heb ik nu nog meer motivatie ! Dit soort filmpjes zijn mijn favoriet op joun blog. Ik wil je dus echt bedanken voor dit filmpje!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 augustus 2011 om 22:57:

Ik denk dat ook niemand verwacht dat je ooit kan zeggen ‘het kan me niet schelen wat anderen vinden, ik ben ik, punt uit’. Ik ben ook nog steeds wel gevoelig voor de mening voor anderen, maar veel minder erg. Dat scheelt al een hoop! Dat je kleding heb gekocht die jij mooi vindt is super goed, nu ook gaan dragen he!

[Beantwoorden]

Simone antwoordt op 28 augustus 2011 om 18:18:

Ja ik ga ze zeker dragen ! Ik heb ze vandaag ook al gedragen naar vriendinnen enzo, en hun reactie was positief en ik heb ze ook verteld hoe ik erover dacht. Ze zeiden dat ze al zoiets vermoeden maar dat ze mijn eigen stijl veel leuker vinden ! :D Dus vanaf nu koop ik alleen wat ik mooi vind en trek ik me minder aan wat anderen er van vinden, net als jij. Mensen moeten me nemen zoals ik ben en als het ze niet aanstaat dan toch lekker niet. Je leeft maar 1 keer en dat leven laat ik niet verknallen door die mensen. Dat ik nu zo denk en wat meer zelf vertrouwen heb komt mede dankzij jou !! Dankjewel daarvoor !

[Beantwoorden]


Door Paula op 26 augustus 2011 22:02

Goed filmpje Vera! Jou site gaat ‘beyond beauty’ en dat vind ik zo leuk! Ik heb tot vorig jaar thuis gewoond, toen deed ik een MBO opleiding (Recreatie) wat ik op zich een leuk vakgebied vind, maar de opleiding was echt heeel erg slecht. Ik heb het toen afgemaakt (4 jaar totaal) omdat ik graag HBO wilde doen. Nu studeer ik (een soort) HBO Recht in Sittard en woon ik samen met mijn vriend in Maastricht! Het studeren gaat me goed af, maar ik merk wel dat in een stad als Maastricht het moeilijk is om vriendinnen te maken. Er zijn daar heel veel studentenverenigingen/disputen, en als je daar niet bij zit (=iets wat niet bij mij past) dan is dat heel lastig. Maar ik ga wel mijn best doen om komend jaar wat meer te socializen! Het ‘op kamers/samenwonen’ en ‘nieuwe studie (totaal andere richting)’ bevalt me goed, ik ben erg blij met die verandering!

[Beantwoorden]

Paula antwoordt op 26 augustus 2011 om 22:03:

Oh en die MBO opleiding was in Zwolle (ouders wonen in Gelderland) dus ik ben ook een heeeeeeeel eind van huis gaan wonen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 augustus 2011 om 22:59:

Dat lijkt me ook heel lastig, sowieso is Maastricht best gesloten (ik weet het wel een beetje, grootste deel van mijn familie woont er). Ik hoop dat je alsnog leuke vriendinnen kunt maken, socializen die hap ^^)

[Beantwoorden]

Paula antwoordt op 27 augustus 2011 om 21:38:

Ja, maar het is zoo moeilijk! Vind ik echt. Op school ook, want de meesten uit mijn klas komen uit limburg en hebben daar hun eigen leven en hun eigen vrienden, en hoeven niet zo nodig ‘nieuwe’ vrienden zegmaar. Dus die doen er niet zoveel moeite voor ofzo, weet niet zo goed wat dat is. Maar misschien komend jaar, heb ik voor een gedeelte een andere klas dus wie weet :) Ik heb zat male friends (via mijn vriend, waar ik ook goed mee op kan schieten) maar ‘eigen’ vriendinnen zou ik toch leuk vinden!


Door naomi op 26 augustus 2011 22:20

Lieve vera,
Wat een prachtige video, echt gewoon prachtig. Je merkt zo erg dat je ouder word en dit soort filmpjes doen mij altijd heel erg goed. Ik zou bijna zeggen dat ik haast trots op je ben hihi. En wat zie je er leuk uit! Ga zo door ennuh een nieuwe studie? wat dacht je van psygologie op iets in die richting!
x

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 augustus 2011 om 23:01:

Psychologie lijkt me heel interessant, maar ik denk dat ik meer richting de marketing-kant ga. Heel wat anders weer dus! Maar who knows, one day… ben namelijk heel wispelturig haha.

[Beantwoorden]


Door oneofthepandies op 26 augustus 2011 22:48

Ik heb net beslist mijn studie vertalen stop te zetten en voor mijn droom te gaan en een bakkersopleiding te gaan volgen. Het is best eng en ik moet het m’n grootouders nog vertellen (paps steunt me gelukkig) maar ik voel me nu al zo veel beter. Ik kwijnde gewoon weg waar ik nu zat en daar is niemand mee geholpen natuurlijk…

[Beantwoorden]


Door Tijdelijk ff anoniem.. op 26 augustus 2011 22:52

Ik ben een poosje behoorlijk drugsverslaafd geweest.. Een paar maanden lang van vrijdag tot zondag zat ik aan de drugs.. Tot ik een keer terwijl ik in bed lag met hartkloppingen en weer niet kon slapen de knop omzette.. Had eerder al geprobeerd om te stoppen maar het lukte me nooit.. Tot die dag. Ik heb sinds die dag geen drugs meer aangeraakt en ben al ongeveer 4 maand helemaal clean ^^) Stiekem zelfs een beetje trots op mezelf dat ik nu helemaal zonder kan! Een geweldige verandering voor me geweest, ik voel me zóveel beter nu! :ja: Alhoewel het me al wel wat schade heeft toegebracht.. Dus bij deze ook ff aan iedereen; NOOIT met drugs beginnen! Zelfs niet een keer proberen! Je bent nuchter veel leuker ^^)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 augustus 2011 om 23:03:

Ik weet wel wie je bent door het IP-adres, maar daar ben je je bewust van toch? Anders vergeet ik het bij deze weer.

Heel knap dat je al 4 maanden clean bent, echt doorzetten! Zonder drugs ben je inderdaad echt leuker :ja:

[Beantwoorden]

Tijdelijk ff anoniem.. antwoordt op 26 augustus 2011 om 23:07:

Ja was ik me bewust van! Nee hoor, ik maak er eigenlijk ook geen geheim van, mijn hele omgeving weet het wel :) maar om het nou zo op een ontzettende leuke en populaire site te zetten.. hehe (H)

[Beantwoorden]


Door Nina op 26 augustus 2011 22:59

Geweldige video, en ook nog eens op een perfect moment. Ik ben net terug van vakantie met een vriendin, daar hebben we een paar hele aardige jongens ontmoet. Normaal voel ik me vaak een buitenstaander als ik uitga, meestal ben ik dan ‘die vriendin’, dat komt voor een deel omdat ik niet zo spontaan ben, maar ook voor een deel omdat ik niet zo vaak uit mag en daardoor ook weinig mensen leer kennen.

Maar op vakantie voelde ik me gewoon gelijk aan mijn vriendin, en ik werd gezien als mezelf, niet als een vriendin van. Dat was echt een heerlijk gevoel, en nu ik weer thuis ben heb ik echt het idee dat die avond mij veranderd heeft. Ik ben iets minder onzeker geworden en ben ook van plan te veranderen. Jouw filmpje gaf me net dat laatste duwtje wat ik nodig had, dus bedankt daarvoor. Ik ga gewoon genieten van mijn leven, in plaats van me zorgen te maken over wat anderen denken. Hoewel dat niet echt klinkt als een grote verandering (zoals van school verwisselen) is het dat voor mij wel. Dank je voor dit mooie filmpje, dat had ik echt even nodig.

Btw, sorry voor de veel te lange comment, maar zo te zien ben ik niet de enige…

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 augustus 2011 om 23:05:

Dat snap ik heel goed! Probeer echt dat gevoel vast te houden en er zoveel mogelijk uit te halen. En je hoeft niet van school te wisselen om ook een grote verandering mee te maken, heel veel gaat van binnen om. En geen situatie is voor iedereen hetzelfde!

[Beantwoorden]


Door geennaam. op 26 augustus 2011 23:17

Haha ik ga van school wisselen omdat ik er vanaf ben gestuurd, dus ik ga echt proberen te veranden in mijn gedrag omdat het niet nog een keer fout mag en kan gaan want dan zit ik op 14 jarige leeftijd thuis zonder diploma en dat kan niet, dus ik ga heel hard me best doen te veranderen :) leuk filmpje!

[Beantwoorden]


Door Marianne op 27 augustus 2011 09:30

Een paar jaar geleden durfde ik nooit te dragen wat ik nou echt wilde omdat ik bang was dat andere mensen het niet mooi zouden vinden. Toen ik wat ouder werd en andere vriendinnen kreeg durfde ik dat steeds meer, en nu negeer ik de gedachte van andere mensen gewoon, vaak zijn ze gewoon jaloers. Ik heb nog wel af en toe dat ik denk van ja, moet ik die harembroek nu wel aan? En dan heb ik het toch gedaan en dan krijg ik zo veel complimentjes, dat geeft je zo’n boost! Heerlijk is dat.

[Beantwoorden]


Door nienke op 27 augustus 2011 13:31

Zo tof dat je dit filmpje maakt! want zo is het wel!

Prescies een jaar geleden heb ik mijn knop om gezet, het ging super slecht bji mij op school ik was al een keer blijven zitten ben van atheneum 2 naar havo 2 gegaan, ben overgegaan naar havo 3 maar het leek of het elk jaar op school steeds slechter ging. Ik voelde me zo ellendig op die school en met mezelf ( ik had ook veel problemen en zou havo 3 over moeten doen ) heb ik besloten om therapie te volgen om mezelf te veranderen, ik verbleef daar van zondag avond tot vrijdag. Heel zwaar jaar maar als ik deze beslissing niet had genomen ( verandering, jaha) was het niet goed gekomen, nu heb ik een diploma en voel me beter dan in mijn hele zeventien jaar. Dus verandering is vaak wel goed, want anders kom je in een negatieve spiraal te recht!

Ik vind je z’n vlotte meid en ook lekker jezelf en dat zeg ik niet om te slijmen.
Ik volg met plezier je site en je bewijst met je site dat beauty niet allee uiterlijk maar vooral ook innerlijk is!

[Beantwoorden]


Door m op 27 augustus 2011 17:01

Waarom ben je gestopt met school??!!
-M

[Beantwoorden]


Door Mies. op 29 augustus 2011 18:02

Heee !

Ik vind dit echt een goede blog ! (: Ik ( klinkt misschien heel vreemd) maar zou soms echt niet weten wat mijn stijl is… Omdat ik eerst ook gewoon altijd dacht, ” dat meisje is populair, die kleding moet ik dragen” ik dacht er gewoon niet echt overna. maar eigelijk was het helemaal niet mijn eigen stijl, nu denk ik daar meer over na, en vind ik het heel moeilijk. snap je dit ? en wat kan ik daar het best aan doen ? ik vergelijk me altijd met anderen, en wil altijd ” iedereen” zijn … behalve mezelf. Ik zou een heel ander uiterlijk willen ! Mijn kleding stijl zou ik willen veranderen, mijn haren en mijn wenkbrauwen+ogen+lippen.. Hahahah ! dat kan dus niet allemaal.. maar ik zou gewoon heel graag een heel andere look willen. alleen vind ik het ook eng, om mijn ” oude ” ik dan los te laten ( verandering haha ;))

[Beantwoorden]


Door Vera op 30 augustus 2011 11:04

Door Josephine op 2 september 2011 22:04

Je ketting is echt leuk. En echt een goed filmpje, voor de rest weet ik niets meer te zeggen. Hmm, verandering. Nouja, een hele kleine. Vorig jaar kwam ik alleen in een klas te zitten, niet meer bij vriendinnen (alleen maar bij één cluster). Ik kón van klas veranderen, bij hun dus, maar dat heb ik niet gedaan en het heeft mij wel goed gedaan, ik ben nu socialer geworden. :)

[Beantwoorden]


Door Elyne op 1 januari 2012 15:59

Mooi filmpje! We beginnen weer aan een nieuw jaar en dat moet het jaar worden dat ik eindelijk ‘mezelf’ word. Ik heb allemaal keuzes moeten maken (met school enzo) waat ik eigenlijk nooit achter stond. Ik gedraag en kleed mezelf niet zoals ik zelf ben. Ik heb het gevoel dat het van mij verwacht word omdat ze niet anders kennen. Ook dit filmpje doet me veel en geeft me veel kracht om ´mezelf´ te worden en te zijn wie ik ben! (love)

[Beantwoorden]