Max Factor Liquid Effect Pencils

Jarenlang heb ik geen oogpotlood aangeraakt. Ik had er wel één, een zwart exemplaar van de Hema. Maar deze uit mijn Avril Lavigne periode (dat was rond mijn twaalfde). Hierna raakte ik helemaal into vloeibare eyeliner en daar ben ik nooit meer vanaf gekomen. Sinds kort pak ik toch wel eens een oogpotloodje, want een winged eyeliner is mooi, maar een simpel kohl lijntje langs je wimperrand is ook wel eens leuk!

Image Hosted by ImageShack.us


De Liquid Effect Pencils zijn de nieuwste potloden van cosmetica gigant Max Factor. Volgens MF gebruik je deze pencils gewoon als oogpotloden, maar geven ze het effect van vloeibare eyeliner. Sinds deze maand zijn er vijf kleuren oogpotlood te koop, ieder met een zacht potloodje aan de ene, en een smudger aan de andere kant.

Image Hosted by ImageShack.us
De kleuren (van boven naar onder)

– Black Fire
– Brown Blaze
– Silver Spark
– Violet Voltage
– Lilac Flame

Image Hosted by ImageShack.us
De oogpotloodjes hebben ieder hun eigen kleur, maar zijn allemaal even zacht. Ik krijg een sterke flashback naar mijn fijne Pupa Eye PEncil. Zo’n zacht oogpotlood is wel even wennen omdat je er sneller foutjes mee maakt, maar je tekent er zeker een makkelijk lijntje mee die een intense kleur achterlaat.

Image Hosted by ImageShack.us
Intens, ja. De oogpotloden zijn heel gepigmenteerd, in het echt zijn de kleuren nog dieper. Ik ben vooral fan van het zwarte (Black Fire) en het bruine (Brown Blaze) oogpotlood. Ik gebruik het liefst ‘makkelijke’ kleuren oogpotlood die bij praktisch elke look passen.

Image Hosted by ImageShack.us
Met de smudger kun je de oogpotloden uitvegen. Zelf ben ik daar nooit zo’n fan van, maar het kan handig zijn als je een meer smokey effect wil. Een heel makkelijk klus is het niet om de oogpotloden te vervagen, maar dat vind ik meer een plus dan een minpunt. De oogpotloden lopen in het verloop van de dag dus ook niet uit, ze hebben een lange levensduur.


Een look met het NYX Nude On Nude palette. Het Brown Blaze Liquid Effect Pencil heb ik langs de bovenste wimperrand gebruikt om mijn wimpers te benadrukken.

Hoewel ik vind dat de Liquid Effect Pencils van Max Factor echt potloden zijn, en niet hetzelfde effect als een eyeliner geven, blijven ze wél net zo goed zitten als een vloeibare eyeliner. De oogpotloden zijn allemaal super gepigmenteerd, tekenen makkelijk en zijn long lasting. Voor één potlood betaal je 11 euro, wat niet goedkoop is, maar ik vind het voor zulke kwaliteit zeker zijn geld waard.

Max Factor Liquid Effect Pencil €10.99


Reacties

Door Lisanne op 15 juli 2011 09:05

goeiemorgen! :)

Ik gebruik altijd onder mijn ogen een lijntje omdat ik hele lichte wimpers heb, en zo mijn ogen wat sprekender lijken!
Dat doe jij nooit ofwel?

Liefs,

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 15 juli 2011 om 10:15:

Goedemorgen! ^^)

Nee, doe ik nooit. Ik gebruik ook nooit donker potlood op mijn waterlijn. Lijken mijn ogen kleiner door en gaan ze nog meer hangen, vandaar!

[Beantwoorden]

aaaaaaa antwoordt op 15 juli 2011 om 12:37:

dat heb ik ook dus daarom zou ik als ik jou was ook geen of niet zoveel mascara op je onderste wimpers doen.
ik denk dat jou ogen daardoor ook meer gaan hangen :)

[Beantwoorden]


Door ana op 15 juli 2011 09:06

De bruine en de zwarte zijn echt heel mooi!
Ik heb van MAC de eye kohl in smolder, hij is suuuuper zwart maar geeft altijd af op mijn ooglid en blijft niet zitten op de waterlijn bij mij.
Dus ik denk dat ik de van Maxfactor maar eens ga uitproberen.

[Beantwoorden]


Door Anne op 15 juli 2011 09:08

Ik doe altijd een dun lijntje onder mijn ogen zetten, dat is alles.
Je hebt wel mooie kleurtjes!
x

[Beantwoorden]


Door Ilja op 15 juli 2011 09:24

Ik vind het hele fijne potloodjes ik heb zelf de Silver Spark, Violet Voltage en Lilac Flame en de laatste is toch wel mijn favoriet. Van mij mogen ze wel met meer mooie kleurtjes komen (een turquoise, mooie smaragdgroen en een dieppaarse kleur ofzo (love) )

[Beantwoorden]


Door Tamarah op 15 juli 2011 09:27

Mooie kleuren inderdaad! zijn ze te vergelijken met Urban Decay’s 24/7 oogpotloden? Want daar ben ik echt fan van, die blijven de hele dag op zijn plaats (zelfs tijdens sporten).

Ik vind het bloedrode oogpotlood wel een… uitdaging, op zijn minst haha. Volgens mij krijg je dan heel snel vermoeide ooglook of een vampierenooglook ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 15 juli 2011 om 10:16:

Geen idee, heb de Urban Decay potloden nooit geprobeerd!

[Beantwoorden]


Door laurence op 15 juli 2011 09:31

Blijven ze ook goed op je waterlijn zitten? Heb 2 potloden, die gebruik ik enkel voor m’n waterlijn. Momenteel vind ik dat de zwarte kohl pencil het best en langst blijft zitten. Zou je dat ook eens kunnen testen? :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 15 juli 2011 om 10:17:

Ik heb deze wel even geprobeerd op mijn waterlijn, bleef ook erg goed zitten. Aan het einde van de dag zat niet alles er meer op, maar toch heeft het zwarte oogpotlood zeker wel 8 uur volgehouden.

[Beantwoorden]


Door Aranka op 15 juli 2011 09:32

Ik heb helemaal geen oogpotloden, maar deze klinken wel veel belovend!

[Beantwoorden]


Door charile op 15 juli 2011 09:33

Ze zien er echt heel mooi uit!
x

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 15 juli 2011 09:33

Mooie oogpotloden alleen zijn ze niet echt zo goedkoop (^^)

[Beantwoorden]


Door gitta op 15 juli 2011 09:35

ik gebruik dus een kolhpotlood voor een lijntje onder mijn oog… Is dat ook goed eigenlijk?
ik weet het niet eens :o

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 15 juli 2011 om 10:17:

Natuurlijk!

[Beantwoorden]


Door Desirée op 15 juli 2011 09:35

Ik heb ze zelf ook en vind ze geweldig, net als jij gebruik ik nu ineens weer regelmatig een oogpotlood. Mooie ooglook! <3

[Beantwoorden]


Door *~Patries~* op 15 juli 2011 09:46

Zien er leuk uit hoor, idd wel wat veel geld maar zoals je al zegt de kwaliteit is er ook naar!

[Beantwoorden]


Door Kelly op 15 juli 2011 09:49

Dit ziet er super goed uit. Bij mij wordt vaak een vloeibare eyeliner nog al in to your face zeg maar. Het komt vaak te hard over. Ik ga deze eens proberen. Dank je voor de tip

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 15 juli 2011 om 10:19:

Ook als je een lichtere kleur als bruin of grijs gebruikt en geen zwart?

[Beantwoorden]


Door Victoria op 15 juli 2011 09:58

Heel af en toe zet ik een lijntje boven mijn wimperrand. Het is voor mij een gewoonte om een lijntje op mijn waterlijn te zeggen. Altijd gebruik ik een zwart oogpotlood van Collistar. Hij is best prijzig maar het is echt zijn geld waard.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 15 juli 2011 09:59

Ik ben verliefd op Violet Voltage! Iemand ervaring met deze potloden op de bovenste waterlijn/ met tightlinen?

[Beantwoorden]


Door Miranda op 15 juli 2011 10:16

Ziet er echt goed uit , ik ben er nu wel erg benieuwd naar (:

[Beantwoorden]


Door Valerie op 15 juli 2011 10:21

Hai! :wave:
Mooi artikel! Jammer dat de potloden best duur zijn en ik een laag budget heb :-( .
Xx

[Beantwoorden]


Door beautyandso op 15 juli 2011 10:46

Dit klinkt best goed! Ik heb een hele stapel diverse potloden maar gebruik eigenlijk altijd een eyeliner. Maar deze zien er wel goed uit, misschien een keer proberen.

[Beantwoorden]


Door Emma op 15 juli 2011 10:50

ze zien er erg mooi uit!

[Beantwoorden]


Door joska op 15 juli 2011 10:55

ohhh das echt een mooie ooglook :ja: ik ga er denk ik ook maar eentje kopen want het ziet er echt mooi uit

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 15 juli 2011 11:04

Mooie potloden! Ik vind de auberginekleurige ook wel wat hebben.

[Beantwoorden]


Door Style Influencia op 15 juli 2011 11:11

Ik vind alle kleuren erg mooi! En wat een prachtige ooglook heb je gemaakt, heel leuk.
Ik wil ze allemaal! Vooral Black Fire vind ik wat hebben, die grijze gloed die erover zit, prachtig. En wat een pigmentatie hebben de potloodjes zeg, wauw..

[Beantwoorden]


Door nina op 15 juli 2011 11:40

wow mooie potloden :yay:

[Beantwoorden]


Door Esmay op 15 juli 2011 12:02

Ik heb er twee, en vind ze ook erg fijn! :D

[Beantwoorden]


Door Janne op 15 juli 2011 12:06

lijken me heeel fijn!

[Beantwoorden]


Door Jeske op 15 juli 2011 12:29

Wauw, mooie kleurtjes!

[Beantwoorden]


Door Samantha op 15 juli 2011 12:35

Ze zien er mooi uit! :ja:

[Beantwoorden]


Door femketje op 15 juli 2011 12:46

ziet er goed uit :D

[Beantwoorden]


Door Trista op 15 juli 2011 13:12

Ziet er goed uit :D! Die smudger lijkt me vooral handig :)

[Beantwoorden]


Door Ilse op 15 juli 2011 13:33

Ik vind dit wel leuk voor een keertje, niet zo heftig als eyeliner :)

[Beantwoorden]


Door Tamara op 15 juli 2011 13:46

Het staat je echt super leuk! Helaas ben ik echt heel erg slecht in het opdoen van oogpotlood

[Beantwoorden]


Door Silva op 15 juli 2011 14:05

Het ziet er erg mooi uit! Die look vind ik geweldig :)

[Beantwoorden]


Door Elien op 15 juli 2011 14:24

erg mooi, maar niet goedkoop..

[Beantwoorden]


Door Ellen op 15 juli 2011 14:36

lijken me echt mooi, :) Maar ik gebruik gewoon mijn nyx jumbo eyepencils en breng ik dan aan met een eyeliner kwastje! Die dieprode/paarse kleur lijkt me wel erg mooi <3

[Beantwoorden]


Door Paola op 15 juli 2011 14:45

Ziet er goed uit!

[Beantwoorden]


Door tessa op 15 juli 2011 14:50

max factor test op dieren :(

[Beantwoorden]


Door Desiree op 15 juli 2011 16:14

Ziet er goed uit! Mooie kleuren ook.

[Beantwoorden]


Door jamie op 15 juli 2011 16:15

Jij hebt echt hele mooie wimpers! Dat valt me altijd op bij je FOTD’s.
En je eyeliner zit altijd heel erg mooi!
Maar deze potloden vind ik niet zo bij zonder want de zwarte is niet pikzwart.
Ik zoek een fijn pikzwart oogpotlood, kan ik nergens vinden.
Heeft iemand nog een aanrader? :)

[Beantwoorden]


Door Sharon op 15 juli 2011 16:26

Klinkt superfijn!

[Beantwoorden]


Door Manouk op 15 juli 2011 17:22

Ik ga denk ik de bruine kopen, die vind ik wel mooi

[Beantwoorden]


Door Brechtje op 15 juli 2011 17:54

O, ze zijn mooi! Ze lijken me echt fijn! :)

[Beantwoorden]


Door Roos op 15 juli 2011 18:16

De zwarte en de bruine zijn leuk, de rest spreekt me niet echt aan :)

[Beantwoorden]


Door Nicole op 15 juli 2011 18:20

ze lijken me echt heel fijn! helaas heb ik ze nog niet in de winkel gevonden…

[Beantwoorden]


Door Lissa op 15 juli 2011 18:47

Super mooie potloodjes

[Beantwoorden]


Door gerrianne op 15 juli 2011 18:49

Fijne potloodjes lijken het me! Ik ben alleen nog te gehecht aan mijn Yves Rocher potloodje ! <3

[Beantwoorden]


Door Janaa op 15 juli 2011 22:34

Ooh mooie kleurtjes <3 x

[Beantwoorden]


Door jamilla op 16 juli 2011 12:50

mij lukt het NOOIT om een lijntje boven mijn wimpers te doen met oogpotlood krijg ik een heel raar effect waarom lukt het wel bij jou hoe doe je dat!!??!?ik doe nu oogpotlood op beide waterlijnen.. ik heb echt hulp nodig..:)

[Beantwoorden]

Fleur antwoordt op 18 juli 2011 om 14:09:

oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Zorg dat je een vaste hand hebt en netjes zo dicht mogelijk bij de wimperrand het lijntje trekt, het liefst zelfs een beetje op de wimperrand. Het is namelijk het mooist wanneer je geen huid ziet tussen het lijntje en je wimperaanzet. Op de waterlijn een lijntje zetten maakt je ogen kleiner en het blijft minder lang mooi zitten. Probeer eens deze manier en je zult zien dat je het vrij snel onder de knie krijgt als je maar gewoon even oefent voor een grote spiegel waar je dicht op staat. Of gebruik een vergroot spiegel, kun je kopen bij de blokker, Ikea enzo.

[Beantwoorden]


Door Fleur op 18 juli 2011 14:07

Ik vind het erg mooi, maar ik snap echt niet dat Max Factor zegt dat deze potloden hetzelfde effect geven als een liquid eyeliner. Dat doet het niet en dat kan ook niet. Meer merken hebben van die rare claims, moesten ze echt eens laten, want komt niet zo betrouwbaar over vind ik altijd. Ik gebruik al mijn kohlpotloden op deze manier, smudgen met een kwast of met zo’n spons achtige kwast. Is erg mooi om de kohllijn zachter te maken en meer smokey.

[Beantwoorden]


Door Carlijn op 16 november 2011 15:23

Hee! Ik heb de black fire ook, vind hem erg fijn! Alleen is de punt nu al op en kan ik hem niet meer gebruiken. Ik heb geprobeerd of je iets door kan draaien ofzo, maar dat lukt niet. Is het potlood gewoon echt niet meer bruikbaar na 3 weken of heb jij een manier om hem weer langer te maken???

[Beantwoorden]

J-J antwoordt op 5 januari 2012 om 15:26:

Dit wil ik ook weten! Hij is super snel op, terwijl die die van bijvoorbeeld L’oréal kan draaien en dus veel langer meegaat! Is het echt maar 1 puntje oogpotlood en dan is hij op?

[Beantwoorden]

J-J antwoordt op 5 januari 2012 om 15:33:

Hmm, ik heb hem geslepen, maar hij is helemaal kapotgegaan

[Beantwoorden]

Petra antwoordt op 31 januari 2013 om 06:31:

Dit vroeg ik mij ook af. Bij mij begint de punt ook al aardig te slinken na zo’n 1,5 weken. Als je hem niet terug langer kan maken wordt het wel een héle dure potlood.

[Beantwoorden]


Door Arina op 25 november 2011 18:14

Goeie review Vera !!!!
Die ga ik kopen .
Omdat ze goed gepigmenteerd zijn èn omdat het lang blijft zitten (en niet na twee uur met de noorderzon verdwenen is)
Die bruine is mooi en die aubergine achtige tint.
Vraagje,….zie ik dat goed dat er een ietsiepietsie shimmer in zit ?

[Beantwoorden]