Does your boyfriend wear make-up?

Mannen die make-up dragen, bestaan ze? Blijkbaar wel, want de business in mannencosmetica is on fire! In 2010 zou er maar liefst een omzet van 422 miljoen zijn gerealiseerd in mannencosmetica. Het grootste deel hiervan is uitgegeven aan parfum, maar toch. We zijn op de goede weg! De rest van het bedrag is gegaan naar onder andere doucheproducten en gelaatsverzorging. Zijn we nog maar een paar stappen verwijderd van vriendjes met foundation en mascara?


Míjn vriend (hierboven afgebeeld) Jack Sparrow, is denk ik wel één van de meest sexy filmkarakters. Jack is niet vies van een vechtpartij, een drankje, mooie vrouwen, of een gitzwart oogpotlood. En geef toe, denk je niet dat zijn met oogpotlood omrandde ogen een belangrijke factor zijn in zijn woest aantrekkelijke uitstraling? Ik denk in ieder geval niet dat de constante dubbele tong de echte turn-on is waardoor menig bioscoopganger het zo warm krijgt van piraat Jack.

Wat mannen vaak aan mij vragen, is of ik ook mails van andere mannen krijg met vragen over make-up. Het antwoord daarop: Ja. Soms. Vaak gaan deze vragen over het gebruik van foundation om pukkels te camoufleren, wat we denk ik allemaal wel kunnen begrijpen. Pukkels zijn gewoon heel vervelend en met make-up kan je ze een stuk minder laten opvallen. Maar ook als een jongen mij zou mailen over het aanbrengen van oogschaduw, zal ik niet raar opkijken. Waarom wel? Omdat ik nog nooit in daglicht een man met oogschaduw over straat heb zien gaan misschien. Maar nee, het doet me niets. Ik wil iedereen graag helpen en vind niets raar. Ik schrijf blogposts over schaamhaar for god’s sake! Ik krijg soms ook mails van travestieten en hoewel ik daar weinig verstand van heb, vind ik het geweldig om ook hun te helpen. Ik vind het lef als je als man make-up durft te dragen, op welke manier dan ook. Iedereen moet zijn eigen ding kunnen doen.

Let’s take it to the next step. Zou ik het erg vinden als mijn vriendje make-up zou dragen? Ik denk het niet, hoewel je meestal niet goed kunt oordelen totdat je echt een make-up dragend vriendje hebt (Sorry dames, Jack is nep. Hij blijkt eigenlijk Johnny Depp te heten en een vrouw + kinderen te hebben). Mits het niet de travi-kant opgaat en hij bijvoorbeeld wat foundation voor pukkeltjes, of -net zoals Pete Wentz- oogpotlood gebruikt, denk ik dat ik het alleen maar heel stoer zal vinden dat hij dit durft. Feit is wel dat ik vaker meer op het macho types val a la Vin Diesel. En hoewel dat soort mannen verzorging vaak wel belangrijk vinden, is make-up veel te vrouwelijk en krijgen ze daar gigantisch de kriebels van.

Aan aantal beroemde mannen die make-up dragen: Jack Sparrow, Pete Wenz, Russel Brand en Thomas Berge.

Draagt jouw vriendje make-up, of ken je een man die dit doet en wat vind je daarvan?

Bron: Profnews.nl


Reacties

Door Desirée op 5 juli 2011 09:01

Mijn man draagt geen make-up. De enige keer dat er iets in die richting gedaan werd was op onze trouwdag: geëpileerde en geborstelde wenkbrauwen en een transparante poeder. Wel smeert hij elke dag met een crème en doet hij regelmatig een maskertje mee.

[Beantwoorden]

Ilja antwoordt op 6 juli 2011 om 20:19:

Ghehe het chocolademasker stond hem erg goed :sexy: ghehe

[Beantwoorden]


Door Laurence op 5 juli 2011 09:02

Mijn vriend vind make-up totaal niet leuk. Hij vind het zelfs niet zo fijn dat ik het draag, hij houdt meer van naturelle uitstraling.
Toch laat hij mij m’n gang gaan en laat hij mij doen wat ik leuk vind. :)

[Beantwoorden]


Door Sonja op 5 juli 2011 09:03

Ik ben het wel met je eens dat ik het heel knap vindt als mannen het lef hebben om make-up te dragen (:
Of ik zelf op een jongen zou vallen die make-up draagt? Mijn eerste reactie zou zijn ‘nee’, want ik ben ook meer van de wat macho mannen, maar ik bedoel, als hij voor de rest gewoon super lief en grappig en leuk is, ga ik me dan laten tegenhouden omdat hij concealer op z’n puistjes doet? Ik denk het niet ;)

[Beantwoorden]


Door Selina op 5 juli 2011 09:03

Ik vind dat iedereen moet doen wat ie zelf wil!
Mijn man droeg zwarte eyeliner en nagellak voordat we elkaar leerden kennen.
Dit kwam vooral omdat hij zich in de gothic scene bewoog en tsja,.. daar is dat normaal! Zou wel raar opkijken als hij dat nu weer zal gaan doen, niet dat ik het hem zal verbieden ofzo,…

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 juli 2011 om 15:41:

Ik heb Don Diablo wel eens gespot met zwarte nagellak, vond het eigenlijk wel sexy! (maar ik heb dan ook een zwak voor Don Diablo)

[Beantwoorden]


Door Priscilla op 5 juli 2011 09:05

HAHA, Thomas Berge (is echt een sukkel). Uhm, even ter zake. Mijn vriend gebruikt alleen lippenbalsem, desnoods met een kleurtje als er geen andere is, parfum en crèmes maar daar houdt het ook wel bij op. Ik zou het geen probleem vinden als hij z’n nagels wil lakken, oogpotlood wil dragen of puistjes camoufleert met concealer maar het moet geen dragqueen gehalte krijgen want dat is niet echt mijn type. ;)

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 5 juli 2011 09:07

Ik vind het nogal dubbel. Natuurlijk is Jack ontzettend aantrekkelijk qua uiterlijk, maar heeft deze aantrekkingskracht ook niet te maken met de onbereikbaarheid van de persoon/het karakter? Johnny Depp is een onbereikbare man met een goed uiterlijk en dat kunnen sommige vrouwen behoorlijk interessant vinden.

Make-up op mannen vind ik.. tja. Ik weet niet zo goed wat ik er van vind. Als mijn vriend met oogschaduw, lipgloss, foundation, concealer, poeder en het het hele rattenplan voor mijn spiegel staat, krap ik me toch wel achter m’n oren. In mijn belevingswereld zijn mannen stoer en macho en krijgen ze de kriebels al van mascara.

Als mannen het zelf willen en er zelf achter staan, wie ben ik om ze tegen te houden. Mij zal je niet horen zeggen ‘OMFG DOE DAT AF DAT IS ZOOOO LELIJK,’ mannen zullen dat denk ik ook wel over vrouwen denken. Maar of ik het mooi vind is een tweede. Een man hoort me te beschermen tegen het kwaad en een arm om me heen te slaan als ik bang ben. En met make-up vind ik ze toch een stuk minder stoer worden.

[Beantwoorden]


Door Sarah op 5 juli 2011 09:11

haha en rene froger gebruikt altijd mascara tijdens zijn concerten, zie je altijd op tv, is helemaal uitgelopen. hahah. moet er altijd zo erg om lachen,

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 juli 2011 om 15:42:

Ahhh, dat heb ik nog nooit gezien! Maar het verrast me niet ^^)

[Beantwoorden]


Door Silke op 5 juli 2011 09:13

Nee, mijn vriend draagt geen make-up. Hij loopt al te klagen als ik zeg dat hij beter zijn huid moet reinigen. En dan alleen met een face wash, verder niks. :crazy:

Ik ken wel een jongen die make-up draagt. Vaak alleen concealer en oogpotlood. Ik vind dat niet raar, het staat hem wel ^^)

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 5 juli 2011 09:19

Mijn vriend draagt geen make-up. Zelfs geen crème of iets, hij heeft er een hekel aan. Hij wast z’n gezicht in de douche en ’s ochtends met een plens koud water en scheert zich. Verder doet hij niks aan z’n gezicht en dat vind ik wel fijn!

[Beantwoorden]


Door Dewy op 5 juli 2011 09:26

Mijn vriend draagt nooit makeup en dat zou hij ook nooit doen, hij zou me uitlachen als ik een likje foundation concealer of wat dan ook te dicht bij zijn gezicht zou houden haha:P
Ik vind het persoonlijk ook niet echt ”mannelijk” als mannen dat doen, natuurlijk mag iedereen het zelf weten.
Ik epuleer alleen heel af en toe zijn wenkbrouwen en dan zittie al van, ahh moet dat nou..
Nee voor mij geen man met makeup

[Beantwoorden]


Door San op 5 juli 2011 09:28

Mijn man is echt anti make-up, lippenbalsems zijn vies en wenkbrauwen epileren doet ie net zo min. Het enige wat hij gebruikt is een fijne aftershave na het scheren, en dat vind ik wel prima zo ;-)

[Beantwoorden]


Door mounya op 5 juli 2011 09:31

Ik heb mijn vriendje wel eens opgemaakt, maar meer voor de fun, hij heeft wel zijn eigen dagcreme en handcreme, maskertjes vind ie ook lekker en hij laat zijn wenkbrauwen epileren bij de douglas. Mijn broertje had vroeger last van pukkeltjes en bij hem deed ik dan wel weer vanalles met concealer en foundation om hem er perfect uit te laten zien.

[Beantwoorden]


Door knoopje op 5 juli 2011 10:06

Ik vind het zelf wel wat hebben eigenlijk, maar ik ben in de minderheid denk ik. In de jaren ’80 was het vrij normaal voor jongens om met uitgaan oogpotlood te dragen! Ik ben gewoon geboren in het verkeerde tijdperk ^^)

Oh, in je laatste alinea moet “tenzij” eigenlijk “mits” zijn. Die betekenen precies het tegenovergestelde maar worden vaak door elkaar gehaald. Mits is “als” en tenzij is “behalve als” (dus het moet zijn “als/mits het niet de travokant op gaat)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 juli 2011 om 15:43:

Tenzij en mits haal ik zo vaak door elkaar! Grmbl… thanks for noticing.

[Beantwoorden]


Door Kim op 5 juli 2011 10:13

Ik heb geen vriendje maar als ik er een zou hebben zou ik er geen problemen mee hebben als hij make-up draagt, zwart omrande ogen vind ik juist supermooi <3 ik val ook op ietwat vrouwelijke types, en helaas zijn die meestal homo =[ ik zit overigens niet te wachten op lippen met knallende lipstick of felle oogschaduw,het moet wel mannelijk blijven ;)

[Beantwoorden]


Door steffie op 5 juli 2011 10:20

Mijn vriend gebruikt weleens foundation (zo’n oude tube van zijn moeder die hij al minstens vijf jaar heeft) om een pukkel te camoufleren. Hij is wel het verzorgende type wat betreft dagverzorging en wat betreft zijn haren. Toen wij elkaar pas net kenden stond hij langer voor de spiegel dan mij, maar tegenwoordig is dat gelukkig het omgekeerde :p

[Beantwoorden]


Door Joyce op 5 juli 2011 10:29

Ik heb niets tegen mannen die graag make-up dragen en zie het liefst een goed verzorgde, lekker ruikende man, maar ik heb liever niet dat mijn vriend zich eraan waagt. Een man is een man, in de puurste zin van zijn woord. Oermens en wel en daar hoort geen lippenstift bij.

[Beantwoorden]

Dewy antwoordt op 5 juli 2011 om 11:48:

Dat is goed gezegd :D!

[Beantwoorden]

kirsten antwoordt op 5 juli 2011 om 14:49:

idd c;

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 juli 2011 om 15:44:

Oermens en wel? Dusseh, geen deo?

[Beantwoorden]

Dewy antwoordt op 5 juli 2011 om 21:51:

haha jaa okee, dat dan nog net wel !

[Beantwoorden]


Door Elien op 5 juli 2011 10:29

Jack Sparrow kan het hebben, maar voor de rest vind ik het maar niets. Ik zou het absoluut niet appreciëren als mijn vriend meer tijd nodig heeft dan mijn in de badkamer of meer make-up draagt dan mij. Als ik dat zou willen, zou ik iets beginnen met een vrouw en niet met een man. Nee, een man met make-up kan echt niet voor mij!

[Beantwoorden]


Door leonie op 5 juli 2011 10:39

mijn vriend draagt alleen wat op zijn pukkeltjes ookal zie ik die echt bijna niet hij ergert zich er wel aan! als hij zich daar beter bij voelt moet hij dat doen toch? ik doe het erop en het valt niemand op!

[Beantwoorden]


Door Milady op 5 juli 2011 10:40

Nope, de mijne komt niet eens in de buurt van crème, laat staan make-up :P En ach, hij moet lekker doen wattie fijn vindt. Hij hoeft geen concealer of zelfs oogschaduw te gebruiken alstie dat niet wil.

[Beantwoorden]


Door justine op 5 juli 2011 10:41

Mijn broer gebruikt soms een coverstick voor zijn puistjes.

[Beantwoorden]


Door Babette op 5 juli 2011 10:43

“Mijn vriend (Jack Sparrow)”, hahaha. :P

[Beantwoorden]


Door Joni op 5 juli 2011 10:45

Mijn vriend gebruikt zelfs geen gezichtsverzorging (ben aan het twijfelen om hem eens wat verzorging cadeau te doen; niet dat hij het moet gebruiken van mij, maar ik krijg er de kriebels van als ik zie dat hij onder de douche z’n gezicht gewoon wast met douchegel). Gelukkig voor hem heeft hij een gemakkelijke/goede huid en hoeft het dus ook niet echt :) Maar make-up gebruikt hij dus al helemaal niet. Zelfs geen parfum ofzo (wat ook niet hoeft, hij ruikt al heerlijk van zichzelf). Enkel douchegel, deo en gel/wax voor z’n haar. Ohja en labello (hij heeft vaak last van heel erg droge lippen).
Ik ken wel enkele mannen die make-up gebruiken, maar dat zijn (oh hoe cliché) homo’s. En dan vind ik het best leuk om het met hun over make-up te hebben, haha!
Maar een hetero man die make-up gebruikt (en dan heb ik het over echt duidelijk make-up, niet gewoon wat concealer)… Nou, ik zou er niets tegen hebben, maar ik weet niet of ik er voor zou vallen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 juli 2011 om 15:47:

Douchegel op zijn gezicht.. ai!

[Beantwoorden]

Ashley antwoordt op 5 juli 2011 om 17:10:

Dat doet mijn vriend ook! Dan wrijft hij mij zijn douchepuff over zijn gezicht. Gelukkig heeft hij een makkelijke huid. Ik heb hem al heel vaak gezegd dat dat slecht is maar hij luistert niet… mannen!
En de reactie die ik dan krijg: die puistjes en rooie plekjes krijg je allemaal van de troep die je op gezicht smeert, met je cremepjes, pottjes en tubetjes… maar hij vind het wel elke keer mooi als ik me uitgebreid opmaak ;)

[Beantwoorden]

Michelle antwoordt op 5 juli 2011 om 19:54:

Aaaargh mijn vriend doet dat ook.. hij wast zijn haar met zijn douchegel.. en dan neemt ie gelijk zn gezicht mee..

Ik vind dat echt vreselijk haha.. kan er niets aan doen.
Maar nu heb ik m zover dat ie mijn shampoo gebruikt haha.. doet ie daar alsnog zn lichaam en gezicht mee (smaakt ook zo lekker als je dat per ongeluk in je mond krijgt… :hmm: )

[Beantwoorden]


Door gerrianne op 5 juli 2011 10:46

Ben het met je eens, mannen die makeup dragen hebben lef!
Ik ben er niet zo van weg als een jongen makeup draagt op straat, erg vind ik het niet en raar al helemaal niet! haha ik weet niet wat ik ervan moet zeggen. Als ik een vriend had, zou ik het hem niet gaan verbieden maar het niet bepaald heeel leuk gaan vinden. Wel vind ik belangrijk dat een man , zijn huid goed verzorgt!

[Beantwoorden]


Door Denise op 5 juli 2011 10:51

Mijn vriend draagt nooit make up. Hij heeft wel een keer een puistje bedekt met concealer :P maar dat was ook maar 1 keer. Ik denk toch niet dat ik zou vallen op een man met make up, al wordt Jack Sparrow er wel woest aantrekkelijk door!

[Beantwoorden]


Door Silva op 5 juli 2011 10:52

Ik denk dat het mij niets zou uitmaken als mijn vriendje foundation ed zou dragen, maar ik weet niet of oogschduw zo aantrekkelijk zou zijn…Maar ik heb niks tegen mannen die make-up dragen, ze mogen toch zeker doen waar ze voor kiezen?!

[Beantwoorden]


Door ilse op 5 juli 2011 10:56

Ik denk dat mijn vriend heel hard zou gaan rennen bij het zien van mascara of foundation.
Ik zou het denk ik niet erg vinden als hij make-up zou gaan dragen, maar ik zou wel erg raar opkijken, want hij is er gewoon totaal het type niet voor. hij heeft er al een hekel aan om zijn haar te kammen

[Beantwoorden]


Door Eline op 5 juli 2011 10:57

Mijn vriend vraagt mij wel eens om een pukkel bij hem te camoufleren, maar meer dan dat zal hij nooit opdoen.

[Beantwoorden]


Door Drea op 5 juli 2011 11:12

Mijn ex droeg vaak een lijntje in zijn waterlijn.
Verder draagt mijn broertje ook wel eens make-up ook een lijntje in zijn waterlijn en ook wel eens zwarte nagellak.
verder heb ik ook nog een paar vrienden die ook make-up dragen

Ik vind het leuk dat ze het durven en ben ook trots op ze!

[Beantwoorden]


Door Laralaurentia op 5 juli 2011 11:12

Mijn vriend draagt geen make up, al zou ik graag zijn wimpers willen hebben want die zijn echt mega lang. Toevallig heb ik vorige week samen een Hema masker uitgeprobeerd met hem. Erg grappige foto’s gemaakt en op facebook kreeg hij gelijk opmerkingen als homo. Beetje jammer, maar hebben zeker gelachen.

[Beantwoorden]


Door Jennifer op 5 juli 2011 11:19

De broer van mijn vriendje gebruikte wel eens een soort van concealer, vertelde mijn schoonmama. Die heeft ze ook ooit eens op mijn oren gesmeerd, toen mijn oorbellen hadden afgegeven en mijn oren blauw waren. :crazy:

[Beantwoorden]


Door Valérie op 5 juli 2011 11:20

Jordy van Adlicious droeg tijdens de liveshows van X-Factor vaak zwarte eyeliner en ik vond het best cool staan eigenlijk!

Ik heb Gerard Joling ook wel eens ontmoet en ik zag duidelijk dat ie zijn wallen had weggewerkt met concealer. Maar da’s een andere categorie.

Ach, als het subtiel is zou ik het niet erg vinden. Maar de hele rambam zou ik wel gek vinden denk ik haha.

[Beantwoorden]


Door yaysonjahere op 5 juli 2011 11:28

Ik vind het niet echt raar maar als bijvoorbeeld mijn vader opeens make-up zou gaan dragen zou ik het wel heel raar vinden haha. Maar bij sommige mannen staat het ook echt gewoon mooi!

[Beantwoorden]


Door Mandy op 5 juli 2011 11:33

Johnny depp kan alles hebben, en als Jack Sparrow is hij echt super sexy met zijn zwartomlijnde ogen jammmmmiie!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 5 juli 2011 11:41

Ik zou het echt niet erg vinden. Ik ben er alleen niet zo voor als een vent meer tijd heeft ’s ochtends dan ik! haha.

En dat mannen niet met hun uiterlijk bezig zijn is natuurlijk quatsch. Als ze zich niet scheren dan zien er natuurlijk na een week ook uit als een aap. Dus ze zijn er altijd wel mee bezig en geweest, alleen geven ze dat niet zo toe.

[Beantwoorden]


Door Inge op 5 juli 2011 11:42

Mijn vriend moet echt niks van make-up hebben maar vind het bij mij nog wel leuk, hoewel hij net zo blij is met een hele neutrale look (hij houdt niet van too much).
Ik sta zeker open voor mannen die make-up dragen, er zijn er genoeg bij wie het staat op een bepaalde manier en nouja als hij verder leuk is, wie weet :P Sowieso vind ik het ook niet erg bij vrouwen dus waarom wel bij mannen?

[Beantwoorden]


Door Emma op 5 juli 2011 11:44

Raad drag-queens gewoon dit filmpje aan! http://www.youtube.com/watch?v=ucDDXbxmj7I

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 juli 2011 om 15:55:

Ja, maar dat is wel door vrouwen gedaan. Een mannenhuid insmeren met foundation is wel heel wat anders (o.a door de baardgroei). Maar alsnog bedankt voor de tip ^^)

[Beantwoorden]

Emma antwoordt op 5 juli 2011 om 18:33:

True, Je hebt wel die Goss make-up artist. Dat is een man-man die echt alle make-up bij zichzelf aanbrengt en verder totaal man is. Vind ik wel weird om te zien. Blauwe oogschaduw en lekker een beetje blush. Maar zijn fans worden er helemaal wild van!

[Beantwoorden]


Door Soesja op 5 juli 2011 11:44

Van mij mogen jongens en mannen doen wat ze willen, maar ik denk toch niet dat ik snel zal vallen voor een jongen die tijdens de les zijn lipgloss aan het bijwerken is… Nee, het idee al haha! Wat foundation vind ik prima, als hij een slechte huid heeft dan, maar hij moet wel mannelijk blijven :)

[Beantwoorden]


Door Jorna op 5 juli 2011 11:45

Alsjeblieft niet! Ik vind het écht heel erg… Tsja. Niet mannelijk?

[Beantwoorden]


Door Esmay op 5 juli 2011 11:45

Als mannen make-up willen dragen – whatever hun reden ook is – dan mogen ze dat van mij doen, ha! Ik heb er niks op tegen! (:
Tenzij het inderdaad super draqqueen is, met nagellak, foundation, lipstick etc. Maar dat snapt iedereen toch wel ^^?!
Ik wil liever een man-man, dan een man-vrouw (A)

[Beantwoorden]


Door lotte op 5 juli 2011 11:52

ik denk ook dat make-up te veel gericht is op vrouwen. ik bedoel, mannen hoeven niet te shapen om hun jukbeenderen mooier uit te laten komen en een smaller gezicht te krijgen. waarom niet? omdat dit gewoon te vrouwelijk is. je creëert zo een vrouwelijker gezicht. en dit geldt ook voor foundation. vrouwen hebben gewoon vaker een egalere huid (komt ook door de baardgroei van mannen). dus door de make-up worden mannen vrouwelijker. dus, moeten mannen dan toch geen make-up dragen? nee, dat denk ik niet. maar het moet gewoon meer mannen gerichte make-up komen. en vraag me niet wat ik me dan daar bij voorstel, maar gewoon make-up die echt bij mannen past. ik zou het trouwens niet erg vinden als mijn vriend een beetje concealer (misschien zelfs foundation) zou gebruiken

[Beantwoorden]


Door Esther op 5 juli 2011 11:53

Ik ken iemand die het gebruikt ja, hij zat bij me in de klas. Hij poederde het hardst van iedereen, gebruikte wat mascara en werkte zijn wenkbrauwen bij :P

[Beantwoorden]


Door Marieke op 5 juli 2011 11:58

er staat Vind (Diesel) ipv Vin,
leuk artikel :)

[Beantwoorden]


Door charile op 5 juli 2011 12:02

Ik ken geen jongens die make-up dragen ;p
x

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 5 juli 2011 12:03

Ik heb een tijdje een vriendje met zwarte nagellak gehad… Gothic enzo :)

[Beantwoorden]


Door Alissa op 5 juli 2011 12:11

Mijn vriend draagt gelukkig geen make up haha hij zou dat ook nooit doen hij is daar veelste mannelijk voor.
Ik vind ook niet echt dat make up bij mannen hoort ik zou er iig erg op afknappen haha!

[Beantwoorden]


Door Kimberley op 5 juli 2011 12:14

Leuk artikel! Heel goed geschreven ^^)
Wel toevallig, ik zat hier toevallig aan te denken gisteravond :-P

[Beantwoorden]


Door Samira op 5 juli 2011 12:18

Mmm, zou ik het rg vinden als m’n vriendje make up zou dragen?! Ik zou het begod niet weten! Ik vind dit best een leuk artikel/onderwerp!

[Beantwoorden]


Door Romyy op 5 juli 2011 12:29

Alsjeblieft niet zeg, mischien ben ik kort door de bocht maar nee come on mannen moet mannen blijven. & ik zou nooit op iemand kunnen vallen die zijn lippen/gezicht even bijwerkt.

[Beantwoorden]


Door Paola op 5 juli 2011 12:35

Mijn vriend vind make-up voor mannen maar niets!

[Beantwoorden]


Door Miranda op 5 juli 2011 12:41

Ik ken geen mannen die make-up dragen.

[Beantwoorden]


Door jasmien op 5 juli 2011 12:59

Leuk geschreven dit stukje! ^^)
Ik ken niemand maar kom soms jongens met make-up tegen op youtube. Meestal vind ik hun gedrag wat ‘over the top’ maar ze kennen echt wel wat van make-up. Dat vind ik zo cool !

[Beantwoorden]


Door alice op 5 juli 2011 13:25

Ik kan mijn vriend niet voorstellen met make up, maar hij heeft net geïnvesteerd in een old school scheer setje en het leek wel op de mannelijk variant op wat wij doen (zeepgeurtje uitkiezen, het beste kwast vinden, webshops opzoeken…). Hij keek zelfs filmpjes op youtube er over, zo grappig om te zien, die shaving gurus haha. Vond ik stiekem heel erg leuk ^^)

[Beantwoorden]


Door Kaylee op 5 juli 2011 13:26

Gelukkig draagt mijn vriend geen make-up. Vind het niet mannelijk + het zou raar zijn als je vriend z’n make-up vaker bijwerkt als jij.

[Beantwoorden]


Door sln op 5 juli 2011 13:26

toen ik nog bij the body shop werkte kwamen er heel vaak mannen voor zichzelf make up kopen, voornamelijk poeder, bruine mascara of wenkbrauwpotlood voor onder het oog. keek totaal niet raar op ofzo vind het heel normaal

[Beantwoorden]


Door amy op 5 juli 2011 13:36

ik vind dat mannen zelf mogen doen wat ze willen.
maar ik zou niet vallen op een man die make-up draag denk ik..
en trouwens jhonny depp is da bomb:D

[Beantwoorden]


Door Roos op 5 juli 2011 13:36

Ik heb geen vriend haha.
Maar ik ken verder ook geen mannen die make-up dragen. Maar ik zag laatst wel een jongen lopen met oogpotlood op.

[Beantwoorden]


Door Eline op 5 juli 2011 13:39

Mijn vriend is een echte ‘man-man’ maar toch gebruikt hij aardig wat verzorgingsproducten. Geen make-up, een keer mocht ik voor de grap zijn wenkbrouwen helemaal dik en donker maken. Hij zit wel altijd gefacineerd te kijken als ik me aan het opmaken ben, hij wil precies weten hoe alles gaat. Maar dat is ook omdat hij weet dat ik make-up enzo leuk vind.

[Beantwoorden]

Eline antwoordt op 5 juli 2011 om 13:40:

Ow en mijn beste vriend, hij valt op jongens, draagt wel make-up. Foundation, wenkbrauwpoeder, concealer, best veel eigenlijk. Maar je ziet het niet. Hij is echt net z’on jongen van de A&F.

[Beantwoorden]


Door Valerie op 5 juli 2011 13:41

een vriend van me draagt make-up bij musicals haha. dat ziet er altijd grappig uit :lol: :D
Xx

[Beantwoorden]


Door Romy op 5 juli 2011 13:47

Mijn broertje van 18 heeft af en toe heel erg last van acne.
De ene keer is het erger dan de andere keer.
Soms smeer ik een beetje concealer en foundation dr over. Is toch net iets mooier.
Ik vind het juist wel leuk als jongens make up dragen. Zo lang het maar met mate is.
Alhoewel.. GregoryGORGEOUS is wel heeel erg leuk haha (love)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 juli 2011 om 15:52:

GregoryGorgeous is GORGEOUS.

[Beantwoorden]


Door Josephine op 5 juli 2011 13:47

Ik vind het eigenlijk wel raar dat mannen make-up op hebben. Volgens mij ben ik gewoon gekleurd met het idee dat make-up voor vrouwen heb. Ik snap dan wel dat mannen wel foundation/concealer op willen om pukkels te camoufleren. Zelf ken ik niemand eigenlijk die make-up op heeft, of diegene doet het zo nude dat ik het verschil niet zie.

[Beantwoorden]


Door Silke op 5 juli 2011 14:05

Ik zit in het visagie team van de school musicals.
En dan maak ik de mannen ook op en wat kunnen ze zeuren soms.
Ik zie er toch zo goed blabla….
Geen probleem met mannenen make-up het zal helpen als er een merk is waar heel groot For men opstaat.
Anders kopen ze het niet een te groot ego

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 juli 2011 om 15:52:

Dat denk ik ook wel, en dat er dan een sexy, stoere en bekende man man het boegbeeld wordt.

[Beantwoorden]


Door ... op 5 juli 2011 14:46

concealer, poeder en misschien wenkbrauwpoeder oké maar echt oogschaduw en mascara bij mannen vind ik niet mooi! het moet wel naturel blijven!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 5 juli 2011 15:06

Ik ken wel 1 jongen die make-up draagt, maar dan alleen wat concealer. Ik zou er geen problemen mee hebben als een jongen wat concealer draagt voor pukkeltjes e.d, maar mascara, oogschaduw, lipstick enzo vind ik dan wat te ver gaan. Maar ik denk niet dat je snel mannen zal vinden die dat draagt. ;) Best raar eigenlijk, dat als vrouwen make-up dragen het helemaal prima is, maar bij mannen is het vaak raar en wordt het niet geaccepteerd.

[Beantwoorden]


Door aline op 5 juli 2011 15:35

mmm, ik weet het niet. als zijn stash maar niet groter word dan de mijne haha, nee grapje.
lekker doen wat je zelf wilt, nederland is vrij, duss!!!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 juli 2011 om 15:49:

Haha, baas boven baas!

[Beantwoorden]


Door Wendy op 5 juli 2011 15:55

Ik ging mijn vriendje voor de lol een keer een beetje opmaken:P haha

[Beantwoorden]


Door Brechtje op 5 juli 2011 16:00

Haha, echt super leuk geschreven! Ik vind het niet raar als een jongen wat concealer draagt om puistjes te bedekken, wat oogpotlood kan ook wel mooi staan, maar meer vind ik niet mooi staan. Ik ken in mijn omgeving geen mannen die make-up dragen.

[Beantwoorden]


Door Marinah op 5 juli 2011 16:37

Ja een vriend van me maar hij is gothic dus dat is toch wel iets anders hihi.. En nee ik heb er absoluut geen problemen mee ^^

[Beantwoorden]


Door lena op 5 juli 2011 16:58

Ik zou het raar vinden als mijn vriendje zou vragen ; schat mag ik je mascara even lenen? haha! ik ken echter wel een jongen die foundaton draagt, maar die is homo. en dan vind ik echt toch echt weer iets anders.

[Beantwoorden]


Door Desiree op 5 juli 2011 17:01

Ik gebruik wel eens concealer bij mijn lief om puistjes of wondjes te verbergen.

[Beantwoorden]


Door Shenyce op 5 juli 2011 17:03

Ja maar bij Ryan Ross, Brendon Urie en Pete Wentz heeft het gewoon iets.. :(

[Beantwoorden]


Door José op 5 juli 2011 17:20

Mijn vriendje die make up draagt.. hmmmm.. nee.. doe maar niet. Ik weet niet ik denk gewoon dat ik a) op lieve sensibele nobele mannen die óók over gevoelens kunnen praten en altijd een luisterend oor bieden en met sussende woorden en lieve gebaren voor je klaarstaan denk te vallen maar b) als puntje bij paaltje komt heb ik liever iemand die 5x per week naar de sportschool gaat, na afloop een biertje drinkt en met wie ik geweldige, opwindende ruzies kan maken. En die een tatoeäge laat zetten ook al heb ik daar iets tegen.

[Beantwoorden]


Door Cécile op 5 juli 2011 17:43

Ik wil heel erg graag een jongen die een beetje alternatief is, lief en met wat oogpotlood, zou echt een droom zijn die waar kwam!

[Beantwoorden]


Door Sabine op 5 juli 2011 17:55

Haha in het artikel dat ik een poos geleden schreef over mannenmake-up noemde ik ook Jack Sparrow. De enige man die bij mij weg kan komen met een flinke laag eyeliner.

Maar nee, ik zou het niet leuk vinden als mijn vriend make-up zou gaan dragen, maar daar is hij ook totaal het type niet voor. Ik weenie, make-up blijf ik toch iets voor vrouwen vinden.

[Beantwoorden]


Door Demi op 5 juli 2011 18:32

het ziet er inderdaad wel sexy uit, maar als mijn vriendje zo’n afgepoederd gezicht zou hebben, zou ik daar niet zo blij mee zijn haha.

[Beantwoorden]


Door femketje op 5 juli 2011 18:35

mijn vriend zal nooit make-up dragen.. maar dan ook echt nooit XD

[Beantwoorden]


Door Amina op 5 juli 2011 19:02

Een man die zich verzorgt vind ik erg belangrijk, maar een man die make up draagt kan ik niet aan wennen en ik wil er niet aan wennen, ik vind het niet natuurlijk, voor je het weet vinden we het ook normaal als ze op hakken lopen en rokken dragen dus nee, ik vind het niet leuk, acteurs en artiesten is wat anders

[Beantwoorden]


Door Josine op 5 juli 2011 19:59

Mijn vader gebruikt foundation omdat hij iets met zijn huid heeft waardoor hij veel rode plekken heeft, verder ken ik geen jongen die make-up gebruikt.

[Beantwoorden]


Door Evelien op 5 juli 2011 20:01

Geen make-up voor mijn vriend! Al epileer ik soms tussen z’n wenkbrauwen in, anders wordt het net Bert, woehahaha.

[Beantwoorden]


Door sara op 5 juli 2011 20:54

haha van de week haalde ik mijn vriendje op en gaf ik hem een kus (met rode lipstick en subtiele glitterlipgloss erover), en toen we bij mij thuis aankwamen, zei mn moeder: `je hebt make up op!!´

[Beantwoorden]


Door sara op 5 juli 2011 20:55

verder zou hij trouwens noooit make up dragen, niet eens om een puistjje te bedekken. Mijn broertje wel trouwens wel eens gedaan. verder gebruiken ze allebei wel reinigingsmelk en een moisturizer van nivea for men.

[Beantwoorden]


Door Claudia op 5 juli 2011 21:12

Ken ze helaas niet persoonlijk maar god ik vind het schitterend, beetje zwart omrandde ogen, zwarte of zilveren nagellak op rawr ik lust ze rauw! ;)

[Beantwoorden]


Door Lise op 5 juli 2011 22:20

Ik zag mijn ex vroeger enkel in het weekend. Toen ik naar hem ging zag ik opeens allemaal witte plekjes op zijn gezicht. Bleek dat hij de camouflagestick van zijn moeder had gevonden. Hij had het er gewoon heel royaal opgesmeerd zonder in te blenden. En hij was al een hele week zo gaan werken!

Mijn huidig vriendje gebruikt niets, soms een kalmerende creme na het scheren en ik heb hem eens kunnen overtuigen om die paar haartjes tussen zijn wenkbrauwen te epileren.
Ik denk ook niet dat ik dat bij hem graag zou zien.

Op school (opleiding kappers en schoonheidsspecialisten) liep er op de diploma uitreiking een jongen rond met foundation, zijn jukbeenderen geshaped, oogschaduw, beetje mascara, wenkbrauwen bijgewerkt. Op het eerste zicht wist je niet goed wat je zag.. Maar het paste wel bij hem.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 5 juli 2011 22:45

ik ben ook heel ruimdenkend, en vind alles prima, maar vind het toch wel fijn om naast een jongen zónder te liggen, haha

[Beantwoorden]


Door Lisa op 5 juli 2011 23:50

Bij Jack Sparrow staat het zooo leuk en sexy ^_^

Hmmm, m’n bf draag geen make-up nee maar hij verzorgt wel goed gelukkig, dat is belangrijker )

[Beantwoorden]

Lisa antwoordt op 5 juli 2011 om 23:50:

hij verzorgt zich wel goed gelukkig, dat is belangrijker* ;)

[Beantwoorden]


Door Lieve op 6 juli 2011 07:47

Ik geef toe dat ik me zorgen zou gaan maken als mijn vriend opeens make up zou dragen. Maar een heerlijk parfum zou ik niet meer kunnen missen bij hem :) Ik wou nog een acteur/zanger toevoegen aan het lijstje van mannen die make up dragen (en dan nog een hottie ;)): Jared Leto. Deze draagt vaak zwart oogpotlood. En ook hij heeft net als mijn vriend van die heerlijke felblauwe ogen :)

[Beantwoorden]


Door Valérie op 6 juli 2011 09:47

Haha, ik denk dat het deels te maken heeft met de nieuwsgierigheid die mannen er naar hebben. Ze zien meisjes los gaan met die spulletjes en vragen zich af hoe het werkt, hoe het staat… Goed, nu praat ik misschien over een specifiek deel van de mannen, maar toch. Echter vind ik het bij enkelen redelijk sexy staan :)

Vera, ik denk dat je ’t woord “hun” niet meer in een blogpost moet zetten. Bedoel ik niet lullig, maar het staat vrij slordig.

[Beantwoorden]


Door Wendy op 6 juli 2011 10:54

Mijn vriend moet echt niks hebben van make-up, maar mijn ex-vriend droeg weleens oogpotlood. Maar ik vond dat bij hem echt niet staan. Bij sommige mannen kan dat wel heel mooi zijn. :)

[Beantwoorden]


Door Angela op 6 juli 2011 12:32

ik ben een persoon die de mening draagt als echte man moet je geen make-up willen dragen en moet je dat ook niet doen.

[Beantwoorden]


Door Kim op 6 juli 2011 14:05

Ik zou er echt de kriebels van krijgen. Met concealer kan ik leven, maar oogpotlood… nee.

[Beantwoorden]


Door Tess op 6 juli 2011 22:15

Ik heb er niks op tegen als mannen make-up dragen, iedereen moet zelf weten wat hij of zij doet. Maar dat was ook niet de vraag, wat als mijn vriend make-up zou dragen? Ik weet het eerlijk gezegd niet! Ik denk dat ik het niet echt relaxed zou vinden..maar het ligt eraan het kan ook zijn dat hij misschien een litteken heeft in zijn gezicht wat hij wil verbergen met foundation..dan vind ik het een ander verhaal. Maar als ik ’s ochtends naast hem sta en hij staat vrolijk z’n oogmake up basis op te doen, wimpers in de krul en hij gaat mij uitleggen welke oogschaduws het beste bij elkaar matchen dan denk ik dat we toch even een goed gesprek moeten hebben… :lees:

[Beantwoorden]

Tess antwoordt op 6 juli 2011 om 22:16:

Ik wil er nog wel even bij vermelden dat de enige man op aarde die nog wel kan wegkomen (terwijl hij er supersex uit ziet) met (weliswaar uitgelopen) eyeliner is dus Johnny Depp.

[Beantwoorden]


Door Freya op 7 juli 2011 09:57

Mijn vriend zal denk ik niet snel make-up dragen.
Lip balsem nog net onder lichte dwang :P .
Ik zou het geen probleem vinden wanneer een man make-up draag mits het een beetje mannelijk blijft (dus wel foundation, oogpotlood en stoere nagellak maar geen full face make-up met veel oogschaduw, BEHALVE wanneer hij homoseksueel/transgender/travestiet is, maar dan zal ik er hoogstwaarschijnlijk geen relatie mee hebben ;) ).

[Beantwoorden]


Door Freya op 7 juli 2011 09:58

Ik heb trouwens wel (alternatieve) exen die make-up droegen.
Vooral oogpotlood e.d. bij feestjes en soms ook wel nagellak.

[Beantwoorden]


Door Nicky op 7 juli 2011 10:02

Ik vind het niet erg als ze make-up dragen :)

[Beantwoorden]


Door Iris op 7 juli 2011 13:42

Ik vind het niet heel raar (ik bedoel make-up is geweldig) maar het is wel wennen omdat je mannen eigenlijk bijna nooit met make-up ziet

[Beantwoorden]


Door Iris op 7 juli 2011 18:53

Thomas Berge draagt make-up, ieuw.

[Beantwoorden]


Door Tim op 7 juli 2011 23:59

Altijd nagellak op mijn teennagels en als ik uit ga lak ik mijn vingernagels. Meestal zwart (en heel erg netjes). Dat heb ik altijd mooi gevonden en dat vond ik een goede reden om het te doen. Mijn vriendin vind het prima en profiteert graag mee van mijn uitgebreide kleurcollectie en vaste hand. Aan make-up voor mijn gezicht ben ik nooit begonnen, maar ben er ook niet afkerig van. Zou het wel eens willen zien, Heb geen enkele behoefte om er vrouwelijk uit te zien, maar vind nagels lakken een prettige onspannen bezigheid en het resultaat gewoon mooi.

[Beantwoorden]


Door Me op 8 juli 2011 13:16

We hadden een keer een voorstelling in de schouwburg en dan moeten de jongens ook opgemaakt worden. Nou, dat werkte niet. De jongens vonden het helemaal niks! Maarja, zonder lijk je ontzettend bleek…

[Beantwoorden]


Door Saffira op 12 juli 2011 12:18

Ik denk dat veel Asian-guys make-up dragen && ik vind het eigenlijk HEEL erg leuk staan xD

[Beantwoorden]


Door Elke op 13 juli 2011 16:33

Ik ken eigenlijk vrij veel jongens die makeup dragen, van enkel foundation tot alles tot in de puntjes met oogschaduw en alles erbij. Travestieten en niet-travestieten. Gay, dat wel. Ik heb er geen probleem mee en je kan vaak veel van hun leren. Zoek maar eens op youtube naar petrilude, orkeanvancottem, … :)

[Beantwoorden]


Door Maud op 18 juli 2011 18:58

Mijn vader heeft blijkbaar in zijn jonge jaren oogpotlood gebruikt. Ik vond het zo cool toen ik het hoorde.

[Beantwoorden]


Door Isabel op 31 maart 2012 16:13

Ik vind dat op zich niet erg, als mijn vriendje maar leuk en lief is. Ik vind een beetje concealer of desnoods oogpotlood niet zo erg, maar mascara of oogschaduw mag wel wegblijven. Verder vind ik natuurlijke wenkbrauwen bij mannen wel mooi, alleen niet tè.

[Beantwoorden]


Door Lisa op 5 mei 2012 21:02

Ik ben echt ver verdwaald op je site haha, maar ik zit al de hele avond oude artikelen te lezen en ik vermaak me príma haha! In ieder geval, mijn luvver vindt het al vervelend als ik even gezellig aan de slag ga met foundation en blabla en was hij helemaal in de zevende hemel toen ik besloot om gewoon minder make-up te dragen uit luiheid. Nu is die er van overtuigt dat ik alleen foundation en mascara draag, hij moest eens weten… ;) Maar, ja, als we dus een keer uitgaan doet hij hooguit z’n haar en dat vindt ik juist zijn charme, hij moet absoluut niet evenveel tijd besteden aan z’n hoofd als ik dat doe, neeee. _____
Though: Jack Sparrow is en blijft ontzettend kwijlmateriaal.

[Beantwoorden]


Door Iemand op 10 augustus 2014 17:01

Gewoon lekker dragen.. perfectie komt niet zomaar aanwaaien. Ik(jongen) draag foundation en oogpotlood en geloof me als ik zeg dat ik sinds ik het begon te dragen veel meer liefdes aantrek dan zonder makeup. Het hoeft er niet nichterig uit te zien, het kan er juist heel gaaf uitzien.. alsof je uit een film gelopen komt (A)

[Beantwoorden]