Hoe vind je de juiste BH?

Er gaat niet veel boven een nieuwe, goed zittende BH. Een nieuwe BH zit nog perfect in model, sluit mooi aan en geeft als het een beetje mee zit je borsten gelijk een Hunkemöller poster waardige push-up (want wat hebben de meiden op die foto’s toch altijd een enorm decolleté). Wanneer je ondergoed goed zit, zit ook jij vaak beter in je vel. Dat is niet zo heel gek, het is tenslotte de basis. Maar de juiste BH, hoe vind je die?

Image Hosted by ImageShack.us

De kans dat je een BH in de verkeerde maat draagt, is groter dan dat je een BH draagt die jou perfect past. Ikzelf dacht jaren de juiste maat te dragen, maar kwam gister erachter dat ik er toch flink naast zat. Ik blijk 70D te hebben, terwijl ik echt niet zulke grote borsten heb. Ik droeg normaal altijd een 75B of C, maar -excuse my french- daar vielen mijn tieten altijd uit. Niet echt dat je denkt van: hé wat fijn, als ik voorover buig zitten mijn borsten tegen mijn kin.

Je kan je BH-maat zelf thuis opmeten met een rolmaat. Je meet de onderwijdte (onder je borsten) en je borsten zelf (het volste gedeelte, meestal ter hoogte van de tepels). Wanneer je twijfelt over je BH-maat lijkt deze test me geen overbodige luxe.

Het aantal centimeters opgemeten onder je borsten, omgerekend naar de onderwijdte.
63 – 67 cm: 65
68 – 72 cm: 70
73 – 77 cm: 75
78 – 82 cm: 80
83 – 87 cm: 85
88 – 92 cm: 90
93 – 97 cm: 95

Het verschil in centimeters tussen de onder -en de bovenwijdte geeft aan welke cupmaat je hebt.
10 – 12 cm: AA
12 – 14 cm: A
14 – 16 cm: B
16 – 18 cm: C
18 – 20 cm: D
20 – 22 cm: E
22 – 24 cm: F
24 – 26 cm: G
26 – 28 cm: H
28 – 30 cm: J

Ik heb deze doe-het-zelf test meedere keren gedaan, maar zonder succes. Ik ben gewoon niet zo handig, dus heb ik me toch maar door een verkoopster laten opmeten bij de Hunkemöller. Hoewel ik meestal niet echt dol op verkoopsters ben, heeft deze dame me super geholpen. Ik voelde me best ongemakkelijk in mijn ondergoed, op een vierkante meter terwijl een andere vrouw aan mijn borsten zit te friemelen, maar ze was heel vriendelijk en professioneel. Uiteindelijk ging ik naar huis met drie nieuwe BH’s in de juiste maat.

Je hoeft geen tientallen euro’s aan een goed zittende BH uit te geven, hoewel het voor grote maten een stuk lastiger is een goedkope BH te vinden. Gelukkig verkopen Hema en H&M tegenwoordig ook BH’s in maat E. Heb je een nog grotere boezem, dan zal je andere zaken en het internet moeten afstruinen.

Ikzelf ben geen fan van H&M BH’s, maar vind de BH’s van Hema vaak wel fijn en die kosten meestal ongeveer €15. Koop wel regelmatig een nieuwe BH, hij gaat maximaal twee jaar mee. Het elastiek in de band gaat uitlubberen, waardoor de BH na een tijdje niet meer goed aansluit en minder fijn zit. Zorg dus ook dat wanneer je een nieuwe BH koopt, deze past op de laatste stand van de sluiting. Zo kan je de BH strakker gaan dragen wanneer hij na een tijdje losser zit.

Als je twijfelt over je BH-maat, laat hem dan (weer) even checken. Je maat kan makkelijk veranderen door bijvoorbeeld je leeftijd en gewichts af- of toename. Ook belangrijk om te weten: Elke BH anders. Het gaat niet alleen om de goede maat, maar ook om het model, de vorm van de cup, de breedte van de band etc. Pas een BH dus altijd even, ookal heb je er al een van hetzelfde merk. Zo hees ik mezelf bij Hunkemöller in een Extra Cleavage Bra, die mij alles behalve een duizelingwekkend, mindblowing XL decolleté gaf.

Ik hoop dat jullie wat aan deze blogpost hebben gehad. Behandel je Harrie’s goed, ze zijn het het waard!

Twitter Facebook
Categorie: Uncategorized | 29 juni 2011 | 205 reacties | Tags: , , , , , , , ,

Reacties

Door Marita op 29 juni 2011 15:03

Ik vind die van de H&M juist wel fijn. In winkels als Hunkemoller en Livera slaag ik eigenlijk nooit. Kan nooit iets leuks vinden!
Maarr misschien toch ook maar een keer mijn maat opmeten, je weet maar nooit!

[Beantwoorden]

childplzzz antwoordt op 29 juni 2011 om 23:44:

ik vind die van hm ook superfijn juist vand hunkemoller etc niet.

[Beantwoorden]

kirsten antwoordt op 5 juli 2011 om 14:35:

Ik vind die van de H&M ook erg fijn en ze zijn ook zo duur niet (love)

[Beantwoorden]


Door famke op 29 juni 2011 15:06

Leuk om te lezen, heb net gelijk even gemeten, ik blijk dus een 75D nodig te hebben inplaats van 75C. hmmm, toch maar even nieuwe kopen.
x

[Beantwoorden]

carla antwoordt op 30 juni 2011 om 07:39:

hahah ik ook al :P

[Beantwoorden]

famke antwoordt op 1 juli 2011 om 17:53:

Best wel grappig om te zien dat heel veel meiden/vrouwen de verkeerde BH dragen.
Ik ben ook gewoon echt een sucker met de goeie maat vinden, mijn maat veranderd met alles heel snel.

[Beantwoorden]


Door Alicia op 29 juni 2011 15:07

Fantastisch bericht! Hier kan ik wel wat mee, ik vermoed dat mijn bh-maat ook niet klopt.

[Beantwoorden]


Door Steffi op 29 juni 2011 15:07

Harries?! hahaha
tsja ik heb echt een verschrikkelijke cupmaat, grote cup maar kleine omvang, is echt moeilijk om een goede bh te vinden ik word er altijd chagerijnig van..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 juni 2011 om 15:24:

Zo noemde Georgina die van haar een aantal jaar geleden. Never forgot it! ^^)

70D is ook niet zo makkelijk, 75B of C zijn echt ideaal!

[Beantwoorden]

08Iepo antwoordt op 29 juni 2011 om 16:59:

alles met 70 is een knap lastig.. als je dan ook nog eens een F cup hebt… :crazy:

[Beantwoorden]

Karlijn antwoordt op 29 juni 2011 om 18:12:

Hmm ja ik ken het, omvang 70 en cup E. Is echt bijna niet te doen om een beetje een leuke te vinden. Er komen er gelukkig wel steeds meer! Maar ik ben toch altijd wel minstens 30 euro kwijt, als het niet meer is..

Stephniie antwoordt op 5 juli 2011 om 20:04:

Ik heb ook een 70D, ook niet een maat die supercourant is. Smal in omtrek en vaak gaan de D cups niet zo smal, beginnen ze pas vanaf 75. Annoying!

Sara antwoordt op 30 november 2015 om 16:34:

Met 80H is het anders ook knap lastig :yay: :/

Jorine antwoordt op 29 juni 2011 om 17:43:

Hoi! Ik heb hetzelfde probleem als jij beschrijft. Ik koop mijn beha’s altijd van het merk Freya. In Utrecht zit een winkel waar ze daar zo’n beetje de hele collectie van hebben (Sandrabra), maar ook op internet is een hoop te vinden. Bijenkorf heeft meestal ook wel een paar modellen. De bh’s zijn ong 50 eur per stuk, wel heel veel, maar je doet er wel lang mee en dames zoals wij hebben nou eenmaal een lastige maat. Hoop dat je er iets aan hebt.

[Beantwoorden]

Lara antwoordt op 28 juni 2014 om 22:27:

:-(
same here

[Beantwoorden]


Door Kim op 29 juni 2011 15:10

Volgens die maattabel heb ik altijd 85AA ofzo, nou sorry maar daar krijg ik ze niet in :’)

[Beantwoorden]

Marinda antwoordt op 1 juli 2011 om 10:58:

Volgens dit heb ik ook AA maar ik draag b en die word zelfs al bijna te klein. deze test faalt

[Beantwoorden]

Iris antwoordt op 19 augustus 2011 om 15:18:

Ik kwam eerst ook op 80AA uit, maar ik draag meestal 75B, AA is veel te klein.
Toen herinnerde ik me de beha maatwijzer op hema.nl, die zegt; onder je borst strak meten en je borst zelf met een goedpassende beha.
Heb even opnieuw gemeten en nu kom ik uit op 75B met goedpassende bh aan en op 75A zonder bh losjes gemeten op de borst zelf. Dus de test klopt wel, als je goed meet tenminste.

[Beantwoorden]


Door Demi op 29 juni 2011 15:12

ik kwam er laatst ook achter dat ik een heel andere maat heb dan ik dacht. ik dacht altijd dat ik cup A had, omdat cup B niet goed zat. maar wat bleek, ik had gewoon de verkeerde omtrek en ik had dus 70C. wat jij ook hebt, 70D, is eigenlijk een cup C, alleen is de omtrek kleiner. dus dat wilt niet zeggen dat je grote borsten hebt ofzo haha.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 juni 2011 om 15:25:

Nee, want die heb ik ook totaal niet! Heeft echt met de omtrek te maken inderdaad. 80D is wél groot.

[Beantwoorden]

Esther antwoordt op 29 juni 2011 om 15:28:

Maar 85B lijkt weer evenveel tiet te zijn als mijn 75D/E, zo raar. Leuk artikel!

[Beantwoorden]

Suanne antwoordt op 29 juni 2011 om 17:47:

ik snap er echt helemaal niks van haha. dus zo simpel is t niet zoals: 70 is omtrek en B is cupmaat.. :S :O haha

Demi antwoordt op 29 juni 2011 om 17:54:

haha, nou snap ik er ook niks meer van. bij mij is het juist wel zo dat 70C eigenlijk cup B is. nouja, zal wel aan de soort BH liggen!

[Beantwoorden]

Isaaa antwoordt op 29 juni 2011 om 18:46:

Volgens mij ligt het eraan of de onderwijdte goed is. Stel je hebt een 75C, maar de onderwijdte is te krap en de cup is gewoon goed. Dan neem je een 80B. Daar is de onderwijdte breder, maar de cup is nog hetzelfde. Zo heb ik er altijd over nagedacht, ik hoop dat dit zo klopt!

Eline antwoordt op 29 juni 2011 om 16:22:

klopt! vaak als je 75C hebt (heb ik) kun je ook wel 70D hebben. handig voor als je maat er net niet tussen hangt! maar ik ben toch wel blij dat ik geen cup A heb… vind wat meer toch wat mooier dat bijna niks! maar ja, vaak kun je er niets aan doen. you get what you get ;)

[Beantwoorden]


Door gerrianne op 29 juni 2011 15:17

Zelf meten kan ik ook totaal niet! Je bent niet de enige die daar onhandig in is veer hihi.. Ik koop ze meestal bij de Livera, beetje erg prijzig soms. Maar wordt er super geholpen door de leuke verkoopsters en heb nu meestal dan ook de perfecte! Leuke en opzich handige blogpost voor mensen die niet onhandig zijn =)

[Beantwoorden]


Door Amber op 29 juni 2011 15:28

Mij lukt het niet zelf…. ik heb het echt tig x geprobeerd en dan zou ik AA hebben, maar ik heb 75A van vroeger nog liggen en dan heb ik gewoon striemen na een dag dragen dus dan neem ik niet aan dat het NOG kleiner moet. :S Ik ben echt te lui t op te laten meten maar zal toch maar eens moeten denk ik. :P

[Beantwoorden]


Door Claudia op 29 juni 2011 15:29

Geweldige blogpost, en hahaha moest lachen om Harries! :-P

[Beantwoorden]


Door ellis op 29 juni 2011 15:29

ik koop mijn bh’s bijna altijd bij livera.
bij mij is alleen mijn ene borst groter als de andere…

[Beantwoorden]

Annet antwoordt op 29 juni 2011 om 15:39:

dat heeft volgensmij iedereen hoor :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 juni 2011 om 15:39:

Dat is heel normaal :)

[Beantwoorden]

anoniem antwoordt op 29 juni 2011 om 21:47:

normaal, ik kan toch nogsteeds moeilijk een passende BH vinden, want dan wijkt hij bij mijn ene ”Harrie”

[Beantwoorden]

Mirte antwoordt op 26 november 2011 om 23:54:

HAHAHA oke om die reactie moest ik echt even hard lachen hahaha!
weer rare blikken van mijn ouders natuurlijk :P


Door eleonora op 29 juni 2011 15:30

ik ben 12 en heb ook 70d!
helpp!!!
advies voor leuke bh’s?
niet h&m want die zitten echt voor geen meter!

xxxxxx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 juni 2011 om 15:40:

Hunkemoller, Livera, Bijenkorf. Nu is er sale, dus dat scheelt! Maar echt hippe BH’s als bij H&M hebben ze daar helaas vrijwel niet.

[Beantwoorden]

08Iepo antwoordt op 29 juni 2011 om 17:01:

Het merk Sapph, betaalbaar en leuk! Zeker in de sale

[Beantwoorden]

daimy antwoordt op 30 juni 2011 om 20:21:

sapph vind ik zelf altijd zo ordinair, met die bandjes erboven.
natuurlijk ligt het aan hoe je het draagt maar zeker voor iemand van 12 is sapph misschien toch een beetje too much.
maar het is ieder zijn eigen keuze natuurlijk.

Valerie antwoordt op 30 juni 2011 om 11:14:

ik ook hoor! echt ***!
Xx

[Beantwoorden]

Pvt. Sugar Rush antwoordt op 30 juni 2011 om 16:05:

Bij de New Yorker hebben ze, in my opinion, ook altijd hele leuke BH’s. :3 Daar koop ik ze ten minste altijd. :p

[Beantwoorden]


Door Jelle op 29 juni 2011 15:31

IK ZEI HET TOCH. “je draagt bh maat 75C” , maarneeeee, mevrouw was eigenwijs. Gelukkig hoef ik geen makeup uit te proberen.

Voor de fans, daarom was ik nou vanmorgen zo beledigt dat deze post er niet direct was:P

Verder leuk artikel hoor! Ik draag zelf geen BH, maar als ik er ooit aanmoet om mijn Vin diesel borsten erin te stoppen zal ik aan je denken!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 juni 2011 om 15:41:

Heh, “je draagt 75C” je zat er dus compleet naast mister!

En van die Vin Diesel borsten… You WISH! ^^)

[Beantwoorden]

Kirsten antwoordt op 29 juni 2011 om 15:43:

Hahahahahhaaaa! ^^

[Beantwoorden]

Jelle antwoordt op 29 juni 2011 om 15:51:

Lach maar! Phoe Vera zat me toch verlekkerd naar me te kijken!

@Vera, geweldig je tag: Harry’s xD

[Beantwoorden]

Nanda antwoordt op 29 juni 2011 om 16:27:

uhm dus jij was zo beledigd omdat jij graag zelf je borsten wilt opmeten? Nou voila. Nou moet je ook een bh gaan kopen vind ik, én dragen.

[Beantwoorden]


Door kaylee op 29 juni 2011 15:32

argh, ik haat bh’s passen & kopen. Ik heb een bh van triumph van cupmaat 70b en een sapph bh van cupmaat 90c, toch om gek van te worden ? ze zijn allebei even groot maar de cupmaat schijnt te verschillen. zo apart ! :nod:

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 29 juni 2011 15:33

Als ik een BH nodig heb ben ik €50 euro p.s. kwijt
mja uiteindelijk krijg ik geen rugpijn gelukkig door de goede bh :$

[Beantwoorden]


Door Tara op 29 juni 2011 15:35

Hmmm 95D in plaats van 85D. Misschien toch maar een keer andere maat gaan proberen. Maar 90D zit vaak al te groot:/
Ach een keer proberen kan geen kwaad!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 29 juni 2011 15:36

Ik vind de bh’s van H&M juist wél fijn!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 juni 2011 om 15:42:

Ieder zo zijn voorkeur natuurlijk! Maar bij mij zijn H&M BH’s na een keer wassen al wijdtebreedte maten groter :+

[Beantwoorden]

Ellen antwoordt op 29 juni 2011 om 16:14:

Ja mij mij ook!! en die vulling in die cup zit dan helemaal bobbelig na een keer wassen

[Beantwoorden]

08Iepo antwoordt op 29 juni 2011 om 17:03:

Wassen op de hand voorkomt vervormde vullingen. Het is even iets meer werk dan in een netje in de wasmachine, maar je krijgt er ook wat voor terug!


Door Annet op 29 juni 2011 15:37

ik ga binnenkort ook maar weer even naar de hunkermoler..
volgens mijn eigen meetkunsten heb ik een 90AA.. that cant be right haha :p draag nu altijd 75B/C

[Beantwoorden]


Door Nynke-Boudien op 29 juni 2011 15:48

Ik koop BH’s meestal bij Hema, Hunkemoller en Livera (die van Esprit). Ik vind die van H&M niet zo fijn.

[Beantwoorden]


Door Esmay op 29 juni 2011 15:54

Volgens mij zitten mijn Harrie’s wel goed bedekt, in een goede BH maat haha (:!
Wel handig artikel trouwens!

[Beantwoorden]


Door justine op 29 juni 2011 15:57

Handig dit artikel nu weet ik ten minste welke maat ik moet nemen.

[Beantwoorden]


Door Pauline op 29 juni 2011 16:00

Wel een apart onderwerp :$ maar goed en leuk dat je het toch aan durft! :ja:
Zelf heb ik een hele kleine omvang en (dus) hele grote cup. Ben samen met mijn moeder naar een winkel geweest voor grotere maten en daar weten ze precies welke maat je moet hebben en ze waren ook aardig ^^) . Het is natuurlijk wel moeilijk om naar een verkoopster te stappen maar als iemand aardig is dan is het met een goede BH veel fijner.
Super Vera, dat je dit soort dingen ook bespreekt! ^^)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 juni 2011 om 21:47:

Heb je mijn blogpost over schaamhaar wel eens gelezen? Is dit niets bij ^^) Bedankt voor je leuke reactie!

[Beantwoorden]


Door lisanneleeft op 29 juni 2011 16:02

De grootste maat die h&m verkoopt is volgens mij D, anders is dat heeeel kort geleden veranderd, hehe :)

Ik pas vaak maat 75D en 70E (eigenlijk die laatste, maar dan heb ik zo weinig keus :P)

[Beantwoorden]


Door Kim op 29 juni 2011 16:05

Ik heb heel lang rondgelopen met 80A, totdat ik ging kijken voor een B en erachter kwam dat ik 75C had. Oeps. Het was echt een wereld van verschil toen ik mijn nieuwe beha’s ging dragen!

[Beantwoorden]


Door Teske op 29 juni 2011 16:08

Zo, ik heb ook laatst zo’n BH van de Hunkemöller gepast waardoor je zo’n enorm decolleté kreeg, ik denk dat ik dezelfde had als jij. Maar ik schrok eerlijk gezegd een beetje van het resultaat. Push up BH’s vind ik niks mis mee, maar hier had ik toch wel weer een heel nep gevoel bij haha! Achteraf toch lichtelijk spijt want het stond wel ontzettend mooi. Goed artikel Veer!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 juni 2011 om 21:51:

Ja het is gelijk zoveel vulling he! Had ik ook wel, dat ik denk: als die BH uitgaat blijft er wel erg weinig over.

[Beantwoorden]

Teske antwoordt op 29 juni 2011 om 23:21:

Ja die gedachte had ik ook precies!

[Beantwoorden]


Door Rianne op 29 juni 2011 16:10

Ugh, die van de H&M vind ik altijd verschrikkelijk, ze vallen superklein en er zit meestal zo’n naad op de cup die je door alle t-shirtjes heen zien.. echt niet charmant…

[Beantwoorden]


Door Jasmijn op 29 juni 2011 16:13

Bedankt! Goed om te weten, haha :) Ik vind de Livera altijd heel fijn.

[Beantwoorden]


Door Eljah op 29 juni 2011 16:16

Superhandig artikel!
Ik heb altijd zoveel moeite met de juiste maat vinden!;p Haha..
Maar dit ga ik proberen!
xx

[Beantwoorden]


Door Ellen op 29 juni 2011 16:16

Ik denk dat ik wel de goede maat heb. Mijn omvang heb ik altijd 70 van. Want 75 zit gewoon niet fijn, ook niet in een kleinere cupmaat. Ik heb eigenlijk altijd 70B of 70C. Ligt er net aan hoe de bh is.

[Beantwoorden]


Door sfie op 29 juni 2011 16:21

oke, bij mij slaat het nergens op haha, misschien straks nog eens proberen

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 juni 2011 om 21:52:

Of even in de winkel vragen!

[Beantwoorden]


Door Mariska op 29 juni 2011 16:27

Volgens mij moet je die omtrek onder de borsten best wel strak meten, dus dat het lint echt lekker strak erom zit. Als je daar 2 cm in verschilt, kan het nml al een cupmaat schelen.

[Beantwoorden]

Jen antwoordt op 29 juni 2011 om 16:31:

Ja, dat klopt!

[Beantwoorden]


Door Jen op 29 juni 2011 16:30

Als ik de doe-het-zelf test moet geloven heb ik een D.

Bij de Hünkemoller ben ik door een verkoopster op een E-cup gemeten, maar na een boel beha’s gepast te hebben die niet lekker zaten en er niet uitzagen, gaf ze mij een 75F. Deze maat bleek wel prettig te zitten. Weer een andere verkoopster kwam met een H-cup aanzetten (ik ging er maar vanuit dat dat model erg klein uitviel, no way dat ik een H-cup heb).

Wat ik eigenlijk probeer te zeggen dat ik niet altijd het idee heb dat verkoopster weten waar ze over praten :no: Mij eerst op een E-cup meten (ik heb haar nog gevraagd of ze er zeker van was, en dat was ze absoluut), daarna toch uitkomen op een 75F en vervolgens een H-cup geven om te ‘proberen’.

Maar goed, ik heb het bij de F gelaten en ik ben er tevreden over :-) Het zit zoveel beter dan mijn zogenaamde E.

[Beantwoorden]

Anne antwoordt op 29 juni 2011 om 17:12:

Ik denk niet dat dat te maken heeft met ‘weten waar ze over praten’. Ieder lichaam is zo ontzettend anders + bh’s verschillen enorm (als ik een push up wil heb ik zo een maat groter). Volgens mij is bh’s kopen gewoon een kwestie van veel passen & proberen. Plus je tieten zitten toch geen 24/7 hetzelfde ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 juni 2011 om 21:54:

Denk dat het in beiden gevallen kan. Ik ben een paar jaar geleden ook opgemeten en ging toen met een 75B naar huis, terwijl mijn lichaam niet anders was.

[Beantwoorden]

Jen antwoordt op 29 juni 2011 om 21:55:

Daar heb je gelijk in, maar ik vind het gewoon vreemd hoe ze absoluut zeker van haar zaak was terwijl ik geen ènkele E pastte.

[Beantwoorden]


Door Emma op 29 juni 2011 16:44

harrie’s: die kende ik nog niet :P

[Beantwoorden]


Door Joanne op 29 juni 2011 16:45

Ik droeg ook altijd de verkeerde maat tot ik me eens liet helpen door een verkoopster. De cup had ik wel goed maar de omtrek niet. Ik had altijd 75 en ik moet eigenlijk 65, maar die zijn haast niet te koop dus dan wordt het 70. Het zit echt zoveel beter dan eerst!
Mijn favoriete BH merk is Triumph, die zitten me altijd als gegoten. Alleen jammer dat ze zo weinig verkooppunten hebben.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 juni 2011 om 21:55:

Verkopen ze volgens mij wel bij de Bijenkorf, misschien V&D ook? 65 is zeldzaam inderdaad.

[Beantwoorden]


Door Sharon op 29 juni 2011 16:58

Leuk artikel! Ik laat me meestal opmeten bij de Hunkemöller en slaag daar ook het beste qua bh’s. Ik vind een bikini vinden wel altijd een drama.

[Beantwoorden]


Door Celine op 29 juni 2011 17:03

Ik heb gister toevallig een nieuwe zwarte bh gekocht, een van prima donna wel duurder maar je merkt het verschil tussen deze en bijvoorbeeld een van de hunkemoller

[Beantwoorden]


Door Lisa op 29 juni 2011 17:07

Goed artikel en die foto van Katy Perry is echt geweldig erbij, haha ;)

[Beantwoorden]


Door sacha op 29 juni 2011 17:07

ik droeg altijd 75b, maar blijk 80c te hebben ;s

[Beantwoorden]


Door Samira op 29 juni 2011 17:14

Aan dit heb ik zeker iets! Btw een tip! Als je je bh past pas heb dan op het middelste slotje! Als je bijkomt kan die een slotje lager en als je afvalt kan die een slotje strakker :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 juni 2011 om 21:57:

Zou toch voor een BH gaan die goed zit op de laatste sluiting, omdat de BH sowieso erg gaat uitlubberen. Maar het is maar wat jij vindt natuurlijk!

[Beantwoorden]


Door kaylee op 29 juni 2011 17:18

haha, ik vind dat jij dingetjes altijd zo lachwekkend kan vertellen he?
‘hé wat fijn, als ik voorover buig zitten mijn tegen mijn kin.’
ik heb echt hardop gelachen om dit stukje. :)

[Beantwoorden]

kaylee antwoordt op 29 juni 2011 om 17:19:

* ‘hé wat fijn, als ik voorover buig zitten mijn tieten tegen mijn kin.’

[Beantwoorden]


Door Sophie op 29 juni 2011 17:21

Ik heb nog niet eens een AA… en ik ben 17 :-(

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 juni 2011 om 22:00:

Hoe groot of klein je borsten zijn zegt niets over hoe mooi en sexy jij bent! Rapper Usher had heel lang een relatie met een zangeres van TLC, die had ook geen grote borsten. Ze heeft daar een heel mooi stukje video van gemaakt in een clip!

[Beantwoorden]


Door Silva op 29 juni 2011 17:22

Wat een goed artikel! Nu wil ik me eigenlijk laten opmeten, hoewel ik me daar bij ongemakkelijk voel :S

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 juni 2011 om 22:01:

Bij een winkel? Ga anders samen met je moeder/zus/vriendin, voel je je misschien iets meer op je gemak.

[Beantwoorden]


Door floor op 29 juni 2011 17:26

mmm volgens mij klopt mijn maat ook niet.. :nod:
misschien hele domme vraag: moet je je bh uit bij dat meten in de hünkemoller?

[Beantwoorden]

Lise antwoordt op 29 juni 2011 om 17:46:

nee, dat hoeft niet ;)
een vriendin van mij mocht zelfs dr shirtje aanhouden

[Beantwoorden]

isabellle antwoordt op 29 juni 2011 om 17:58:

oow gelukkig

[Beantwoorden]

Melissa antwoordt op 29 juni 2011 om 22:52:

Nog sterker: de vrouw die mij hielp keek alleen naar me (met kleding aan) en ze wist welke cupmaat ik had. ;) Zo kan het ook!

isabellle antwoordt op 29 juni 2011 om 17:57:

dat wil ik ook graag weten want voel me niet egt prettig bij dat ze het meten zonder

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 juni 2011 om 22:01:

Nee, hoeft niet!

[Beantwoorden]


Door charile op 29 juni 2011 17:34

Goed artikel!
x

[Beantwoorden]


Door margot op 29 juni 2011 17:43

Uhhhhh ik heb schijnbaar 70 A terwijl ik 75 C draag. Lijkt me niet kloppen :P zo klein zijn ze ook weer niet

[Beantwoorden]


Door Nanda op 29 juni 2011 17:48

het verschilt ook nog wel eens per winkel. als ik altijd volgens mijn vaste maat kies dan is het bij de ene winkel loeistrak, de ander precies goed, en een volgende weer te groot.

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 29 juni 2011 17:48

heeyy
Ik heb net gemeten…. ik had 90 A ik gebruikte meestal 85 B en nu ben ik pas 13 is dat normaal?

[Beantwoorden]


Door Astrid op 29 juni 2011 17:51

Leuke post !
Ik heb zelf ook problemen met mijn BH’s ik heb 70 en bij de ene Harrie D en de andere B/C. Dit verschil komt door mijn scheef gegroeide rug, en het is dus altijd een heel gepas in de winkel met het verstellen van bandjes en nieuwe aanpassen enzo, dan ben je zo blij als er even een goede(!) verkoopster komt kijken.
xx

[Beantwoorden]


Door Bertine op 29 juni 2011 17:58

Volgens deze tabel heb ik 75/80AA, terwijl ik normaal gesproken 75B heb. Ik krijg mijn borsten ook niet in cup A. Ik koop mijn bh’s altijd met onderwijdte 75, dan heb ik de bh in de eerste paar keer op het laatste gaatje dicht en dan rekt hij iets uit, en daarna kan ik hem op het eerste gaatje dichtdoen (als ik hem direct op het eerste gaatje zou doen, rekt hij direct zoveel uit). Ik denk dat ik toch maar eens de maat laat opmeten in een goede winkel. Een nicht van mijn vriend heeft een lingeriewinkel, dus daar kan ik met een gerust hart heen:)
Leuk trouwens dat je zo’n onderwerp bespreekbaar maakt!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 juni 2011 om 22:03:

Ik zou het zeker even doen!

[Beantwoorden]


Door Joyce op 29 juni 2011 18:11

Goed artikel Vera! Ik ga me binnenkort ook maar eens laten opmeten, ben wel benieuwd of ik de juiste maat draag. Ik ben zelf ook een fan van Hunkemoller en Hema, maar ook bij H&M kan ik met mijn B-cup vaak genoeg nog goed terecht.

[Beantwoorden]


Door Sarah op 29 juni 2011 18:16

ik word altijd heel chago van bh’s kopen. stomme dingen, zitten nooit goed. heb nu een 85C aan, misschien moet ik een kleine D nemen? kan vast ook. naja hetzalwel. als ze er maar niet uitvallen vind ik het best ;p

[Beantwoorden]


Door Marianne op 29 juni 2011 18:26

Je komt echt op het juiste moment! Ik denk dat ik me ook maar is laat opmeten. Maar ik zit nét aan de pil, dus volgens mij groeit mijn handeltje nu wat sneller.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 juni 2011 om 22:04:

Haha, ja dat kan heel goed. Dan zou ik nog even een maandje of drie wachten!

[Beantwoorden]


Door Aranka op 29 juni 2011 18:29

Ik ga altijd naar de Hunkemöller, daar helpen ze je erg prettig en vind altijd de perfecte BH voor niet veel geld.

[Beantwoorden]


Door Paola op 29 juni 2011 18:55

Dat opmeten is niks voor mij.. Ik laat het wel doen.. ;)

[Beantwoorden]


Door Isaaa op 29 juni 2011 18:55

Leuk artikel! Wel toevallig, ik ging gister naar de hunkemöller om een bh te kopen bij de sale, en had dus al wat research gedaan over bh’s, haha.

[Beantwoorden]


Door Merel op 29 juni 2011 18:58

Ik ben ‘gezegend’ met een huge decoloté, en een smalle taille waardoor ik maar weinig BH’s goed pas, ik heb ook een hekel aan die dingen om ze te kopen. De verkopers bij de Hunkemöller zijn wel altijd aardig ja, hoewel ik het ook nooit zo op verkopers heb.

[Beantwoorden]


Door Saralyn op 29 juni 2011 19:00

Ik heb geloof ik A of AA… ga de test wel ff doen, ben benieuwd hihi!

[Beantwoorden]


Door Felicia op 29 juni 2011 19:06

Leuk artikel! En die slotzin, geniaal!

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 29 juni 2011 19:09

Ikzelf heb als verkoopster in een lingeriewinkel gewerkt, aanezien de maten van winkel tot winkel én merk tot merk altijd verschillen, kan je je maat best altijd laten opnemen in de winkel, de verkoopsters zijn daarvoor getraind en dan ben je zeker dat je met de juiste maat huiswaarts keert! :)

[Beantwoorden]

Isaaa antwoordt op 29 juni 2011 om 19:12:

Ik heb trouwens een vraagje; hoe wordt je als lingerieverkoopster zo .. tsja .. gespecialiseerd in het vinden van de juiste bh-maat? ik zat er zo over na te denken, en volgens mij krijg je er niet echt ‘les’ over of wel?
ik las namelijk ook ergens dat wanneer mannen een bh kopen voor hun vrouw, maar de maat niet weten en het daarom maar uitbeelden, de lingerieverkoopster de maat van de vrouw 90% van de keer goed heeft geschat. Echt, hoe kunnen lingerieverkoopsters dat?

Sorry voor dit lange berichtje ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 juni 2011 om 22:05:

Ze is getraind zegt ze, moeten alle verkoopsters ^^) Het antwoord op je laatste vraag weet ik niet, maar ben ik ook wel benieuwd naar!

[Beantwoorden]


Door Alyssa op 29 juni 2011 19:44

Leuk artikel! Wat schrijf je toch leuk. Handige tips, maar ik weet eigenlijk zeker dat het goed is omdat ik het al een keertje heb laten meten :)

[Beantwoorden]


Door Natasja op 29 juni 2011 19:49

Haha, dat meetgedoe klopt bij mij echt niet. Volgens dat ding heb ik een 75 AA nodig. Nou de tijd dat ik die maat nodig had, ben ik al wel enkele jaren gepasseerd :’). Ik pas het best in een 70 C. De mevrouw van de lingeriewinkel zegt dit ook. Ze heeft me eens geholpen in mijn zoektocht naar de juiste maat. Dat meetding klopt vaak niet zegt ze, je moet echt passen, passen en nog eens passen.

[Beantwoorden]


Door Renske op 29 juni 2011 19:57

H&M heeft mijn maat niet, heb een wat grotere cup. Ga dus altijd naar Hunkemoller. Ze helpen je daar echt enorm goed, als je dat wilt. Meestal kom ik er zelf wel uit, maar ik besloot me toch een te laten meten, om zeker te weten dat ik de goede BH maat had. Gelukkig had ik dat:)
Nog een tip: als je een BH past, kun je om te voelen om hij genoeg support heeft, even voorover hangen en een beetje schudden. Klinkt een beetje vreemd, maar zo merk je meteen of de BH echt goed past.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 juni 2011 om 22:06:

Schudden met die borsten in plaats van met die billen ;)

[Beantwoorden]


Door j op 29 juni 2011 19:59

ik heb zelf 75 G een onmogelijke maat gelukkig is een 80 op zijn strakst net te doen , maar ik blijf toch wel bij dure merken , marliesdekkers en marie jo zijn mijn favoriet het is echt onbetaal baar maar mijn maat blijft altijd hangen tijdens de sale en dan heb ik een echte marlies dekkers voor 60 euro ^^ met een string er bij voor 20 ,, natuurlijk geen hunkemöler prijsje maar echt heel goed te doen ^^,, :)

[Beantwoorden]

j antwoordt op 29 juni 2011 om 20:02:

oh ja voor marlies dekkers en dergelijke was een f groot genoeg ^^ ,, dus bij merken onderling wilt het ook nog wel eens schommelen , daarom koop ik nooit online ^^

[Beantwoorden]


Door Eva op 29 juni 2011 20:07

Hihi leuk artikel ! De volgende keer laat ik mezelf ook eens checken in de Hunkemöller :d ! Mijn bh’s komen altijd van daar, zo fijn en niet al te duur.

[Beantwoorden]


Door Brechtje op 29 juni 2011 20:08

Altijd lastig inderdaad.
Ik heb nu slechts een BH die écht goed zit, die is van Sloggy. Die dingen zijn best duur, maar ik heb er wel voor over. Ik heb namelijk best een lastige maat, mijn onderwijdte is 65. Deze verkopen ze al bijna nooit. En als ze ze dan hebben, is het meestal alleen in cup AA of A. En die heb ik niet. ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 juni 2011 om 22:07:

65 is zeldzaam inderdaad, vooral wanneer je geen AA of A hebt ja! hmhm :(

[Beantwoorden]


Door Pippi op 29 juni 2011 20:09

Bedankt voor de tip! Nu nog even kijken waar je prettig zittende beha’s in AA80 kunt kopen:)

[Beantwoorden]


Door Josephine op 29 juni 2011 20:49

Wat een handig artikeltje! Gelukkig heb ik niet zo’n lastige maat :) Dat denk ik dan haha.

[Beantwoorden]


Door Laura op 29 juni 2011 21:04

Handige tips,
voor als je een bh draagt,
ik ben zelf 14 en heb ongeveer een jaar lang het gevoel dat ik een BH nodig heb,
maar hoe weet ik dat zeker en begin ik er over bij bijv. mijn moeder?
Wanneer kreeg jij je eerste BH en hoe ging dat?

[Beantwoorden]

jamie antwoordt op 29 juni 2011 om 21:19:

Ga naar haar toe en zeg: Wil je met me meegaan naar een bh winkel. Want ik denk dat ik borsten begin te krijgen. Dan wil ze vast wel met jou mee :)
Ik kreeg mijn 1e bh toen ik 9 – 9,5 was. Jajaja, dat is jong en ik ben nu 14 en heb best wel grote borsten.
Maar mijn moeder merkte het op dat ik borsten kreeg en toen zijn we kinder bh’s gaan kopen :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 juni 2011 om 22:10:

Ik zou als ik jou was het even met je moeder bespreken. Die kan dan kijken of ze denkt dat het ‘nodig’ is, maar het is vooral belangrijker dat jij je prettig voelt. Misschien zit je lekkerder in je vel met BH, of juist niet omdat je het te vroeg vind (kan ook).

Ik weet niet meer hoe oud ik was, 13 volgens mij. Heb hem toentertijd met mijn toenmalige beste vriendin gekocht bij de Hunkemoller, maat AA die toen eigenlijk al te groot was…

[Beantwoorden]


Door jamie op 29 juni 2011 21:17

Ik heb dit ook! Ik had toen ik 12 was 85C (no joke, ik heb best wel grote borsten) en toen was ik daar uitgegroeid. Dus toen ging ik met behulp van zo’n tabel mijn bh maat meten en toen kocht ik 2 nieuwe bh’s bij de Hunkermöller. Half jaar later heb ik weer 3 nieuwe bh’s gekocht en die zitten nu echt heeeel erg verrot (de beugel blijft niet goed onder mijn borst mijn schuift naar mijn buik). Maar ik durf mezelf niet op te laten meten bij de Hunkermoller…. Je mag toch wel je bh aanhouden?

[Beantwoorden]


Door Lieke op 29 juni 2011 21:18

Ik vind h&m bh’s verschrikkelijk. En bovendien hebben ze die ook niet in een kleine doperwten maat haha.

[Beantwoorden]


Door Sabine op 29 juni 2011 21:24

hmm ik weet niet of het aan mij ligt maar volgensmij klopt het bij mij niet helemaal. Uit de test komt 75AA terwijl ik altijd 75B koop en dat zit toch echt prima. Ik denk dat ik het ook maar eens ga laten opmeten want ben nu wel benieuwd.. :P

[Beantwoorden]

Cécile antwoordt op 2 juli 2011 om 10:52:

Same here, ik pas echt AA of A niet meer, in geen enkele winkel maar volgens deze tabel heb ik toch echt A. Mijn omtrek had ik wel precies goed!

[Beantwoorden]


Door lieke op 29 juni 2011 21:30

Ik heb ook een hele tijd met een verkeerde maat rondgelopen, ik vond 70 D wel groot genoeg. Ik zat nog in mn ontkenningsfase x]

maar ik blijk dus 70F te hebben, vind dan maar eens een betaalbare bh.. geweldig, ik heb dus meestal een 75 omdat ze niet kleiner hebben…

[Beantwoorden]


Door Katelijne op 29 juni 2011 21:53

Altijd fijn dat jij wél onderwerpen bespreekt en aankaart die heel veel mensen als taboe beschouwen en ze niet behandelen!

Ik zal binnenkort eens even testen, want het wordt me wel vaker gevraagd, en ik weet gewoon niet wat ik moet antwoorden op welke cupmaat ik heb! :’) Volgens mij een grote B, maar het kan ook zó een C zijn.

[Beantwoorden]


Door tess op 29 juni 2011 22:02

lastig he, maar iedereen heeft ook een andere pasvorm dus zo vind jij die van de h&m niks maar daar heb ik pas EINDELIJK een echte goed zittende -goedkope- bh’s gevonden. vorig jaar had ik er twee van marlies dekkers, op laten meten ook. het was een outlet store dus het viel wel mee, maartoch. fijn dat ik wat bij de H&M heb gevonden :D terwijl ik er 15 bij hunkemoller heb gepast en met niks ben weg gegaan. 16 en een D, bijna E -wil wel eens verschillen per winkel- nogwat, dat elk jaar nog groeit -mag wel stoppen nou hoor- mhh ja bh’s maar ook bikini’s zijn er moeilijk tevinden.. dus ik wens iedereen veel succes. ;)

[Beantwoorden]


Door LinvanT op 29 juni 2011 22:09

Aangezien ik cupmaat (85)F heb, kan ik niet naar de Hunkemoller voor een fatsoenlijke BH, maar gelukkig hebben we een grotematenzaak hier in Eindhoven. Ik heb nu een hele stevige BH. Soort van voorgevormd, maar de hele BH ipv alleen de cups.
Ik ben graag zuinig op mijn BH’s en ik was ze dan ook altijd met de hand (dus in een emmertje warm water en speciaal wasmiddel voor zwart). Gooit de rest van nederland hun BH’s altijd ‘gewoon’ in de wasmachine?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 juni 2011 om 22:12:

Ik niet, we hebben een speciaal handwas programma en ze gaan in een speciaal zakje.

[Beantwoorden]

rosa antwoordt op 29 juni 2011 om 22:18:

Heej.. wat voor merk BH is dat? Ik heb dezelfde maat.. alleen in mijn woonplaats hebben ze niks :-( Dus was wel nieuwsgierig! Kan ik misschien via internet één aanschraffen :-)

[Beantwoorden]

Chantal antwoordt op 1 juli 2011 om 20:13:

Ik gooi ze wel in de was, maar dan in een waszakje. Dan blijven ze mooi in vorm :) En niet in de droger. Hang ze altijd lekker uit te drogen aan het wasrek :) Met de handwassen krijg ik toch altijd het idee dat ze niet 100% schoon worden.

[Beantwoorden]


Door maaike op 29 juni 2011 22:10

Een paar weken terug was ik bij de hunkemoller voor een nieuwe strapless bh maar niks paste goed, toen verkoopster erbij gehaald, ik bleek 70D te moeten hebben wat ik zeker nooit alleen zou hebben kunnn bedenken. Zonder verkoopster was ik waarschijnlijk nooit aan deze heerlijke bh gekomen!

[Beantwoorden]

Melissa antwoordt op 29 juni 2011 om 22:48:

Haha same here :)

[Beantwoorden]


Door mnq op 29 juni 2011 22:22

Het vinden van de juiste maat is nog best lastig!
Ben een tijd geleden naar de Livera gegaan om m’n borsten op te meten aangezien ik nogal was aangekomen, daar paste ik een D cup en merkte dat m’n meiden er aan alle kanten uit wilde.. Daarom een E cup gepast en die zat meteen perfect! Eerst dacht ik no way dat ik daarin pas, van die cups kan ik een tent bouwen :/ .. Bij mij zou je ook niet uitgaan van een E cup, mijn borsten zijn meer ‘breed’, terwijl ze bij andere meiden die een E cup hebben meer vooruit staan. Wees zuinig op je meiden, dus laat ze meerdere keren opmeten (love) .

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 juni 2011 om 08:09:

Het vinden van de goede maat is inderdaad lastig en ik dacht ook bij D: NO WAY! haha, maar om de onderwijdte zegt ook wat ;)

[Beantwoorden]


Door Laura op 29 juni 2011 22:44

Leuk gedaan dit artikel! Ik vind je site er heel leuk uitzien! Zelf heb ik 2 verschillende cups wat heel irritant is, gelukkig schelen ze niet veel maar vooral met bikini’s is dat niet prettig, ik weet dat ze ook bikinis op maat maken maar heeft iemand misschien tips waar je die kan bestellen? Het Wordt voor mij heel lastig om een leuke te vinden… :S

[Beantwoorden]


Door Melissa op 29 juni 2011 22:48

Leuk dat je er een stukje over schrijft. Ik dacht echt dat ik al meer dan een jaar cup B had (75 om precies te zijn) maar na een bezoekje aan Hunkemoller vorige week bleek dat ik 75D heb. Dat scheelt wel effe. Heb gelijk maar twee goed zittende (veel te dure…) beha’s aangeschaft en ik moet zeggen dat alles nu VEEL beter zit. Dus ik raad echt iedereen die twijfelt aan om naar zo’n zaak te gaan, daar krijg je echt goed advies.

Die vrouw wist mijn cupmaat precies door alleen naar me te KIJKEN. (ik had kleren aan) Had ik niet verwacht, haha. Wel knap.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 juni 2011 om 08:10:

Ze keek alleen? Las ik al eerder in de comments, maar wow! Toch heel knap.

[Beantwoorden]


Door knoopje op 29 juni 2011 23:01

Volgens de tabel heb ik de maat die ik ook altijd draag :)

Ik heb echter wel een ander probleem, maar ben volgens mij zo’n beetje de enige in NL hiermee: ik wil geen stevige bh maar gewoon een slappe.

OK dat klinkt raar :D
Maar ik wil dus geen voorgevormde cups (met van dat ‘piepschuim’) maar alleen een beugel met gewoon stof. Anders vind ik het vervelend.

Maar die bhs zijn bijna niet te koop helaas, tenminste je ziet veeeel meer piepschuim ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 juni 2011 om 08:11:

Ik weet wat je bedoelt! Ik zag ze deze week nog bij Hunkemoller in de sale, misschien een tip?

[Beantwoorden]

Geitenkaas antwoordt op 30 juni 2011 om 09:58:

Volgens mij heeft mijn moeder die, te koop bij Marinus?

[Beantwoorden]


Door Vera op 29 juni 2011 23:21

Veer, serieus, this is why I love your site! (love)
Kvind het zo tof dat je dit bespreekbaar maakt :)

[Beantwoorden]


Door Inge op 30 juni 2011 01:22

IIk heb dus echt een super onlogisch lichaam. Ik heb gewoon nauwelijks borsten: cup A. Maar ben wel gewoon wat gevormder. Niet dik, maar abosluut geen sprietje. De laatste tijd een beetje ongezond gedaan (jaar gepartyed in het buitenland) dus ben aangekomen en nu heb ik gewoon cup 80A?!?!? Nou 75A was al moeilijk te vinden en 80A gaat natuurlijk helemaal onmogelijk worden. Zucht.. :( Maar weer afvallen… I guess.. Deprimerend dit. Ik vind kleine borsten niet per se lelijk maar het moet bij je lichaam passen. Wat het dus bij mij niet doet.

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 30 juni 2011 06:02

Wauw wat handig! Daar heb ik nooit bij nagedacht, dat je je bh moet kopen zodat ‘ie past op de laatste stand, ik heb mijn bh’s altijd op de eerste stand!

[Beantwoorden]


Door Kelly op 30 juni 2011 07:38

Volgens mij ben ik ook niet zo goed in dit. Als ik meet heb ik AA, terwijl ik altijd al een B draag en mij echt niet in een A kan proppen, laat staan AA!

[Beantwoorden]


Door Geitenkaas op 30 juni 2011 09:56

Argh BH’s. Afschuwelijk.
Ik heb echt een te grote maat, met een heel smal lichaam erbij. Ik ga me echt niet laten opmeten, maar ik pas gewoon elke BH in de winkel die het mogelijk zou kunnen zijn en dan kijkt de verkoopster of die goed zit. Over het algemeen kom ik een duurdere winkel uit met maar 1 BH omdat de enige was uit de winkel die me dan echt paste. H&M en dergelijke gaat m niet worden bij mij. Mijn BH’s kosten dan ook vaak tussen de 50 en de 100 euro. Ik heb ruim een jaar rondgelopen met BH’s die echt afschuwelijk zaten maar er was gewoon niets beters toen. Nu heb ik echt de 2 fijnste BH’s die ik ooit heb gehad. Toen ik merkte hoe lekker hij zat, heb ik er meteen nog 1 besteld:)

[Beantwoorden]


Door Marloes op 30 juni 2011 10:06

Goed artikel!
Maar toch blijft het een apart iets!
Als ik het ga opmeten volgens die dingen hierboven zou ik A hebben…
Terwijl ik in ALLE winkels waar ik kom van de verkoopsters een 75C krijg…
Dus ik blijf het altijd gek vinden!

[Beantwoorden]


Door Kim op 30 juni 2011 10:06

Oké, ik ben even in de war haha…. ik draag al jaaaaaren 75C en die zit prima. Een B zit namelijk altijd veel te klein en dan ploppen m’n schatjes er aan alle kanten uit, maar middels deze test zou ik 80AA hebben?!?!? En ik heb 4x opnieuw gemeten haha…. I’m confused!!

[Beantwoorden]


Door Erika op 30 juni 2011 10:51

Ik blijk toch de goede maat te hebben: 75B.
Toch zou ik wel graag een C cup willen hebben, maar ben hier ook wel tevreden over :)

[Beantwoorden]


Door Anneee op 30 juni 2011 10:58

Ik draag altijd A, die zijn eigenlijk meestal iets te groot.. maar AA is gwn zo moeilijk te vinden! Ik ben jaloers op al die maten die ik hier lees hoor. En dan benik toch alwel 16 :P

[Beantwoorden]


Door Femke op 30 juni 2011 11:03

Ik laat het gewoon opmeten bij de Hunkemoller, snel gebeurd en je kunt meteen BH’s shoppen ;)

[Beantwoorden]


Door Maaike op 30 juni 2011 11:08

Ik draag alleen bh’s van Victoria’s Secret. De rest kan ik gewoon niet aan. Zitten heerlijk, gaan lang mee en zien er super uit. Het enige probleem is dat je het alleen in Amerika kan kopen en de verzendkosten schrikbarend hoog zijn om het naar NL te versturen. Maar goed, ik heb dat wel over voor een goed zittende bh!

[Beantwoorden]


Door ♥ op 30 juni 2011 11:40

hmmm, nee.
bij mij klopt t niet haha
of ik kan niet meten, maar ik heb geen AA in ieder geval. ;)

[Beantwoorden]


Door ♥♥♥♥♥♥♥♥ op 30 juni 2011 12:21

ik moet altijd van mijn moeder naar de hunkemoller.. die vrouw die daar werkt staat er hier bekend om van die acties : “HOI DAMES BEN JE AL KLAAR?? *ritst gordijn open* OH SORRY.” en ze is heel direct “te klein””te groot” etc. maar ze helpt wel goed je hebt daar zeker geen miskoop! ik zit liever een uurtje in zo’n pashokje allemaal bh’s te passen met mijn moeder en dat de bh dan goed zit, ipv dat ik van die flut dingen koop met een vieze naad erin en waar weer van alles uitvalt :)

[Beantwoorden]


Door Loes op 30 juni 2011 14:20

Ik vind die bh’s van de hunkemuller etc gewoon ook een veel fijnere stof hebben, en ze gaan lang mee ^.^

[Beantwoorden]


Door Elien op 30 juni 2011 14:24

ik zal maar eens gaan meten…

[Beantwoorden]


Door marijke op 30 juni 2011 15:59

Leuk:)!

Ja ik draag zelf meestal bh’s van Marlies Dekkers, die zitten erg fijn!

Maar er zijn best mooie bh’s in grotere maten hoor;), ik heb zelf 85 D en soms E dus dat is best wel wat haha maar er zijn mooie bh’s in te vinden alleen moet je goed zoeken!

:wave:

[Beantwoorden]


Door fenna op 30 juni 2011 16:01

nou ik heb eigenlijk geen Harrie’s!!!!!!!!
jammmuuurr……

[Beantwoorden]


Door Aletta op 30 juni 2011 16:43

Ja ik snap precies wat je bedoelt!
ik ben nu 15 en droeg 15 jaar geleden nog een 75 A’tje, vorig jaar overgestapt op de B en nu kreeg ik ineens te horen dat ik 75 D had… Ik schrok er best wel van, had het niet verwacht. Het grootste probleem vind ik een goede, passende BH te vinden die ook nog eens leuk is! Misschien kun je hier een keer een artikel over maken?
De meeste BH’s zijn zo saai in een grotere maat…
x

[Beantwoorden]


Door lena op 30 juni 2011 19:50

als je je bhmaat laat opmeten, moet je dan in je bh staan, of moet die uit?

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 30 juni 2011 21:00

Ik heb ze eens laten opmeten bij Livera en toen kwam die vrouw uit op 70A, die heb ik toen dus gepast en genomen. Zat toch wel erg strak maar die vrouw zei dat dat nog wel zou uitrekken, nou, na een paar keer dragen nooit weer aangehad. Had altijd al 75A en dat zit veel fijner, heb ik daarna ook weer altijd genomen. Maar misschien toch maar een keer weer laten opmeten want nu passen ze ook niet altijd even goed. Ik koop ze trouwens altijd bij de Hema, die zijn wel fijn ja.

[Beantwoorden]


Door lisa op 30 juni 2011 22:47

handig artikel! ik zou me ook graag een keer laten meten bij hunkemoller maar ik ”durf” eigenlijk niet zo goed omdat het misschien raar is omdat ik 14 ben en ze me niet serieus nemen ofzo? of ben ik nu gek haha :P

[Beantwoorden]

kely antwoordt op 2 juli 2011 om 23:10:

je bent niet gek haha, maar een verkoopster zou iedereen gelijk moeten behandelen en meestal gebeurd dit ook wel dus wees niet bang en ga er gwoon een keer naartoe! ookal kan dit soms inderdaar wel lastig zin een beetj

[Beantwoorden]


Door Judith op 1 juli 2011 10:19

Ik vind BH’s van de Hema echt superfijn! Zitten mooi, zitten lekker, heerlijk!

Ik ben nu wel helemaal printjes af! Je hebt er gewoon niks aan, want het schijnt bij mij altijd door :P Dus ik draag gewoon altijd effen bh’s.

[Beantwoorden]


Door Chantal op 1 juli 2011 10:49

Hahaha behandel je Harrie’s goed Geniaal :P

[Beantwoorden]


Door anoniem op 1 juli 2011 18:01

leuke post!!,
ten eerste wil ik even zeggen dat ik het echt tof van je vind dat je gewoon privédingen op je site zet, net zoals die van schaamhaar, daar heb ik echt respect voor!
ik heb deze test gedaan en volgens de test heb ik een 75D/E terwijl ik altijd 75B draag en die me gewoon goed passen, ik heb deze test al een paar keer over gedaan omdat ik het zo raar vond dat daar 2-3 cup-maten tusen zat, maarja… ik heb ook gister een 75D gepast, maar die is echt nog te groot… maar een C75 pas ik dan wel :S ik wou ook even vragen of (volgens de test) een 75D niet groot voormijn leeftijd is, want ik ben 13 en al mijn vriendinnen hebben 75AA xmij

[Beantwoorden]


Door Chantal op 1 juli 2011 19:57

Ik heb zelf ook 70D, maar hoop mijn BH’s altijd bij de wat luxere lingerie zaken. De kwaliteit van die BH’s is gewoon een stuk beter, plus dat goedkope Hunkemuller BH’s me niet passen.
Ik heb plastic boobies (jup, van de dokter gekregen) en die zijn vaak wat stroever en ronder. Die BH’s van de Hunkemuller enz zijn daar niet op gemaakt. Dat zijn vaak BH’s die in één maat worden gemaakt en dan groter of kleiner voor de andere cups. Er word vaak niet gekeken naar de borst zelf. Waardoor meer mensen het hebben dat die BH’s niet goed zitten :)
Ik betaal persoonlijk dus liever wat meer voor een goede BH, dan dat ik een week later weer naar de winkel moet omdat de BH me toch niet fijn zit :)

[Beantwoorden]


Door Lillianne op 2 juli 2011 13:19

ik heb het idee dat het niet klopt, ik heb het zelf bij de hunkemoller laten opmeten, en ik heb 65/70 D. Als ik me aan jou tabel zou houden zou ik 75B hebben? Dat is wat ik eerst altijd droeg en dus verkeerd was! Verder leuk artikel!

[Beantwoorden]

Denise antwoordt op 11 juli 2011 om 21:37:

dat heb ik dus ook haha
80B volgens dat ding..
is toch mooi 80D

[Beantwoorden]


Door Marieke op 2 juli 2011 18:12

Ik ben niet zo heel erg blij met mijn cupmaat, heb 70A.
Maar toen ik laatst bij de H&M was, vond ik inneens een zwarte bh voor maar 3,00 want zulke maten blijven vaak over.
Toen was ik wel heel blij hahaha.

[Beantwoorden]


Door kely op 2 juli 2011 23:08

oke, dus ik heb kleiner dan AA en omvang is 75? uh nee, ik heb nu een 75B en die past volgens mij wel goed, dus dit klopt niet of ik doe het gewoon verkeerd haha. wel een leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Nienke op 3 juli 2011 15:32

Triumph (leuke strikjes) of Tommy Hilfiger!
Ik reageer bijna nooit, maar tot mijn verbazing staan deze merken er niet eens tussen (:

[Beantwoorden]


Door patricia op 5 juli 2011 23:05

Ik kan nooit mijn bh’s kopen bij h&m. Ze hebben altijd alleen maar tot C en op grote uitzondering D & soms bij Hunkermoller zelfs mijn maat niet. Maar ik vind dit wel een zeer handige post

[Beantwoorden]


Door Vienna op 6 juli 2011 05:29

Ik weet ook pas sinds 2 jaar mijn goede cupmaat (ondertussen wel gegroeid, maar je snapt het :P). Ik droeg altijd een 85D terwijl ik toen dus 80F moest hebben. Ik zit ondertussen op 80H en geloof me, dat is echt geen pretje met beha’s kopen… Ben er ondertussen wel aan gewend, het is ook echt iets wat ik nu niet meer zou willen ruilen.

[Beantwoorden]

marjan antwoordt op 9 juni 2013 om 17:35:

hier het zelfde probleem 85 H ..bijna geen bhs te krijgen en als je eens een leuke en goeie bh hebt ben je gelijk rond de 80 euro kwijt…

[Beantwoorden]


Door Denise op 11 juli 2011 21:35

Bij mij klopt hier echt niks van.

Ik heb nu 80C aan,
en dat is net te klein..
Maar volgens die test heb ik 80B.
Maar als C al te klein is..
Vind het wel grappig xd

[Beantwoorden]


Door Miszblondiej op 13 juli 2011 01:17

Even een klein tipje voor het wassen van bh’s, geen wasverzachter gebruiken! zitten stoffen in waar het elastiek in bh’s niet tegen kan en dus zo gaat lubberen. Ook zweet is slecht voor het elastiek. Natuurlijk zal het altijd wat uitrekken maar door wasverzachter word het vele malen erger. Sinds ik het dus ook niet meer gebruik gaan mijn bh’s ook veel langer mee :D

[Beantwoorden]


Door G. op 28 juli 2011 14:37

Ik heb vandaag ook mijn maat laten opmeten. Ik droeg altijd 70B & ik ben 14 jaar. Die vrouw in de Hunkemoller meette alleen mijn onderwijdte dus niet óp de borst. Het werd ook gewoon pal in de winkel opgemeten dus niks shirt uit; ik moest zelfs mn blazer niet uit maar ze ‘schatte’ dus mijn maat: 70B. Maar toch zitten deze bh’s niet goed dus ik weet niet meer wat ik moet geloven hoor.

Ook maak ik me soms best wel zorgen of mijn borsten nog wel groeien. Mijn oma en moeder hebben ook B maar op mijn leeftijd hadden ze een A cupje.

Wow best lange comment sorry =)

[Beantwoorden]


Door ... op 4 augustus 2011 00:35

Ik droeg ook altijd de verkeerde bh, maar ik dacht mss ligt het gewoon aan mijn boobs :P had altijd b cup soms een c-tje of zelfs een a-tje omdat ik dacht dat dit het beste paste, maar toen ging ik een keer naar de hunkemoller waar ik me liet opmeten waar bleek dat ik dd/e had. Stond daar echt zo 0_0 maar eh dat klinkt heel groot maar zo groot zijn ze niet…. Moraal van het verhaal is, laat je af en toe opmeten! Ik hoefde niet eens in mijn ondergoed want ze deed het over mijn shirt heen, en mijn cup gokte ze op een d of dd en ze had het nog goed ook! Denk dat ze er na een tijdje wel oog voor krijgen;)

[Beantwoorden]


Door Mutlu op 9 december 2011 22:36

Grote maten is inderdaad erg moeilijk om te vinden. Goede bh’s in 90H kosten vermogen. Ik koop nu bij slimwear, goede kwaliteit Engelse bh’s en ook nog betaalbaar:
http://www.slimwear.nl/lingerie-grote-cupmaat

[Beantwoorden]


Door Mandy op 11 januari 2012 21:03

Wat een handig blog! Ik heb zelf een grote cupmaat en het is zo lastig om een leuke bh te vinden. In winkels vind je vaak alleen van die lelijke of heel duur. Een tijdje terug heb ik Freya ontdekt: http://www.freya-lingerie.nl/ super leuke lingerie en niet mega duur. ze verkopen het o.a. bij de Bijenkorf. Via FB kwam ik er achter dat het binnenkort ook online te koop is op: http://www.annadiva.nl/

[Beantwoorden]


Door Fenna op 22 juli 2012 17:26

Super artikel! ;-)

[Beantwoorden]


Door Wendy op 5 augustus 2012 00:10

Tip voor de dames met een grote cup:

Net 4!!! BH’s gekocht bij Hunkermoller. normaal 27.99 per stuk en nu 5 euro en dan ook nog 4 halen 3 betalen. Maat is perfect 80-G en super ondersteuning ook geen kwakjes achter bij de rug/arm. Echt super super super. Dus allemaal snel nog ff naar de uitverkoop!

[Beantwoorden]


Door Wendy op 5 augustus 2012 00:12

Ah vergeet ik te vermelden; tussen de maten 80 E, F en G zit nauwelijks verschil, de cupmaat sluit echt goed aan bij groter kan je ook bijvoorbeeld 85 0f 90 G proberen.

[Beantwoorden]


Door MATTHIJSSE op 18 juli 2013 06:10

gelukkig heb ik nooit problemen met bhs uitzoeken en al helemaal niet met het uitzoeken van leuke bhs want wat ik leuk en mooi vind zijn grote huidkleurige oma bhs ik ben net 20 maar ik draag alleen maar van dat ouderwetse ondergoed want dat vind ik het comfi

[Beantwoorden]


Door jet op 21 juli 2013 13:55

ik heb al vaker van die testjes gedaan maar dan kom ik uit op een 70AA alleen als ik die draag vallen mijn borsten er zowat uit! dus ik draag een 75A en die zit beter en soms zou ik haast een 80 moeten…

[Beantwoorden]


Door mayla op 16 juni 2014 17:37

Test klopt hier ook niet echt.. dan zou ik 75b hebben… maar ik heb 70d en die zitten echt goed (ook laten aanmeten in een winkel) misschien zelfs 65e maar die zijn onvindbaar.
ik denk dat de vorm ook uitmaakt of je punttieten hebt en dat je dan iets anders opmeet dan wanneer je brede platte hebt. hahah wat een commentaar

[Beantwoorden]


Door Naomi op 7 juli 2014 13:00

Nou bij mij klopt er helemaal niks van. Er staat dat ik 75AA zou hebben terwijl ik een 70B of 65C heb.

[Beantwoorden]


Door Danique op 9 september 2014 08:08

Ik ben zelf van de week naar een exclusief winkeltje geweest die mij precies heeft uitgelegd hoe het met winkels als livera en hunkemoller zit die veel voor de commercie werken. Daarna heb ik mijn borsten laten opmeten en ik kwam op uit 65E terwijl ik altijd dacht 75C te moeten dragen. Maar deze maat (65) wordt gewoon niet in dat soort winkels verkocht, daarom dragen de meeste mensen de verkeerde beha. Mijn nieuwe maat bevalt me overigens hartstikke goed en ik kan iedereen aanraden om ook eens langs zo’n exclusievere winkel te gaan.

[Beantwoorden]


Door Britt op 24 december 2014 00:39

Dit klopt nooit… Ik draag A, dat kan best te klein zijn.

[Beantwoorden]

Britt antwoordt op 24 december 2014 om 00:40:

Oeps niet afgemaakt

[Beantwoorden]

Britt antwoordt op 24 december 2014 om 00:41:

Ik draag dus A maar volgens deze test moet ik D,,,,

[Beantwoorden]


[…] lijkt eenvoudiger dan het is. Zo blijkt uit onderzoek dat maar liefst 70% van de vrouwen een verkeerde maat schijnt te dragen. Daarnaast kan de BH maat in tijd verschillen. De meeste vrouwen zullen in hun […]


Door m op 4 juni 2017 08:50

toen ik behas moest gaan dragen ben ik meteen begonnen
met bhs in huidskleur met brede bandjes dat zijn steun bhs die oudere dames ook meestal dragen , maar die zitten het meest comfortabel en ik vind ze nog mooi en erg vrouwlijk staan ook

[Beantwoorden]


Door Sara op 30 augustus 2017 11:20

meet je bh maat op. Ik heb dat ook gedaan. In het begin vond ik het zo super eng dat ik later pas ging want ik wou het al een tijdje. Maar ik ben zooo blij dat ik mijn bh maat heb oplaten meten. Je hoeft je negens voor de schamen. Ik droeg eerst een 70aa en nu heb ik 75a

[Beantwoorden]


Door Nathalie Slotboom op 15 april 2018 19:01

Ik droeg vorig jaar nog bh maat 80c. Die werdt te groot in omvang,dus toen ging ik naar de Hunkemöller. Bleek ik bh maat 75d/70e te hebben. Wel balen. Vandaag een bh in maat 70 e gekocht en die zit super. Soms komt het nog voor dat ik van sportbh een 75 c aan moet doen, maar dat is van pure Lime. Van shock Absorber heb ik gewoon bh maat 75 d en die zit perfect. In het begin strak ,maar dat went. Ik moet zeggen dat 70 e vaak van gewone bh in het begin superstrak om mijn lijf zit maar na een paar keer dragen zie je dat het echt verschil maakt. Hunkemöller heeft de best passende bh’s. Livera heeft alleen maar voorgevormde bh’s, kijk daar dus mee uit , die moet je gewoon een cup groter dan je normale bh maat. Dan zeggen ze wel je hebt 75 e/70f. Maar dat is omdat zij alleen maar voorgevormde bh’s verkopen. Ga dus niet naar Livera. Die smeren je een verkeerde bh aan en ze nemen je flink in de maling. Triumph heeft ook hele goede bh’s in cup e of groter,en ook daar helpen ze je perfect.

[Beantwoorden]