Michael Todd Eye Shadow Base & Tinted Gel Primer

Al twee keer eerder (een en twee) testte ik Michael Todd producten. Na mascara’s, een lipgloss en creamy oogschaduw gehad te hebben, konden de bekende Tinted Gel Primer en de Eye Shadow Base niet ontbreken. Die laatste zien jullie de laatste tijd al in mijn make-up tutorials voorbij komen en over beide producten krijg ik regelmatig vragen.

Image Hosted by ImageShack.us
Je kent vast het gezegde ‘een dag geen oogschaduwbasis gebruikt, is een dag niet geleefd’ vast wel. Niet? Nou, ik ben het met dat gezegde in ieder geval volledig eens. Het is me wel eens gebeurd dat ik per ongeluk mijn oogschaduwbasis vergat, en dat merkte ik meteen. Oogschaduw ziet er minder mooi uit en blijft ook een stuk minder lang op zijn plek zitten. Als je er dus nog geen hebt: kopen die oogschaduwbasis!

Image Hosted by ImageShack.us
De Michael Todd Eye Shadow Base zit in dezelfde verpakking als de Creme Glace (ligloss). Plastic, vrij vierkant en met een donkerpaarse dop.

Image Hosted by ImageShack.us
Je brengt de oogschaduwbasis aan met een sponsapplicator, en je kunt de basis daarna over je oogleden verdelen met een vingertop. Een sponsapplicator vind ik altijd het fijnst werken bij een oogschaduwbasis. Hier heb ik dan ook niets aan op te merken.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Vaak lijkt een oogschaduwbasis huidskleurig, maar is ‘ie dat niet wanneer je hem uitsmeert. De oogschaduw basis van MT is dat wel. Een lichte bruine waas blijft zichtbaar op je huid. Maar hoe ziet dat eruit op je oogleden? Daar gebruik je de oogschaduwbasis tenslotte op.

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
Nou, zo dus. Links mijn naakte ooglid zonder basis, en rechts met de MT Eye Shadow Base. Het ooglid glimt minder en is egaler van kleur. Zo komt de oogschaduw die je er overheen aanbrengt ook beter tot zijn recht.

Ik ben heel tevreden over de oogschaduwbasis. Als je hem in actie wilt zien, kijk dan mijn laatste tutorials even want daarin gebruik ik hem. Oogschaduw is intenser en blijft de hele dag op zijn plek zitten.

Michael Todd Eye Shadow Base €16.95.

Image Hosted by ImageShack.us
‘Ga je ook de Tinted Gel Primer testen?’ Meerdere keren is het me gevraagd. Maar natuurlijk! Er zijn al veel goede berichten op het internet te lezen over de Tinted Gel Primer van MT. Ben ik er ook zo enthousiast over?

Image Hosted by ImageShack.us
Dit is een getinte basis, die je onder je foundation kunt dragen zodat deze beter blijft zitten. Maar ook is de Tinted Gel Primer zonder foundation te gebruiken, voor een subtiele dekking. Goed, hij zorgt er du voor dat je foundation beter blijft zitten, maar kan ook zonder foundation gedragen worden en last but not least: Hij maakt de huid gladder en wordt zelfs aangeraden voor mannen…

Image Hosted by ImageShack.us
De tinted gel primer komt uit een pompje, wat altijd fijn hygiënisch werkt. Een afknapper vind ik wel de neppe zilveren ‘look’ en dat de dop niet goed blijft zitten.

Image Hosted by ImageShack.us
De gel zelf is vrij stevig en voelt op je huid heerlijk zacht aan. De Tinted Gel Primer is er in drie kleuren, waarvan ik de lichtste variant kreeg; light. Zoals je ziet is de gel alsnog vrij oranje, maar hier zie je vrijwel niets van terug als hem uitsmeert.

So far so good. Maar dit gebeurde er een aantal weken later…
Image Hosted by ImageShack.us
De Tinted Gel Primer is gemaakt van gel en water en die twee zijn gaan scheiden. Met als gevolg dit waterige mengsel. Ik heb de hierover contact gehad met Michael Todd en zij vertelden me dat er wat verkeerd is gegaan met de Gel Primers en dat deze tijdelijk uit de webshop zijn gehaald. Normaliter gebeurt dit dus niet! De Gel Primers komen snel weer in de juiste conditie terug in het assortiment.

De gel primer heb ik dus helaas nog niet goed kunnen testen. Ik hoop dit natuurlijk wel te kunnen doen wanneer er weer nieuwe en goede Tinted Gel Primers aangeleverd zijn bij MT.

Michael Todd Tinted Gel Primer in Light €24.95

Over de Eye Shadow base ben ik dus wel heel tevreden, en deze zal je dus ook nog wel vaker in tutorials en FOTD’s voorbij zien komen. De Michael Todd producten zijn te bestellen op MichaelToddCosmetics.nl


Reacties

Door Marrit op 4 april 2011 06:04

Wauw die oogschaduwbasis :)
Maar ik vind MT wel een beetje aan de dure kant… Niet wat voor mij dus!

[Beantwoorden]


Door Selina op 4 april 2011 06:21

Die oogschaduwbasis ziet er erg goed uit :) Die Tinted Gel Primer helaas niet,.. al moet ik zeggen dat dit mij ook een erg handig product lijkt!

[Beantwoorden]


Door Desiree op 4 april 2011 06:24

Die oogschaduw basis lijkt fijn! Maar zonde van die Gel Primer.

[Beantwoorden]


Door Linda op 4 april 2011 06:38

Van alle Michael Todd-producten was ik het meest benieuwd naar deze twee. Ik was de review van de Gel Primer nog even af :) Kan je al wel zeggen of ‘ie iets doet voor je huid? Maakt hij je huid egaler zodat je eventueel zonder foundation kan?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 april 2011 om 09:10:

Nou niet echt, maar ik heb hem daarvoor ook niet goed genoeg kunnen testen. Ik hoop dat nog wel te doen, en dan kun je een volledige review verwachten.

[Beantwoorden]


Door Elien op 4 april 2011 06:42

De oogschaduw primer (love) Echt een mooi & duidelijk voor-en-na resultaat!

[Beantwoorden]


Door Aranka op 4 april 2011 06:59

Die oogschaduw basis lijkt me erg fijn, alleen ik heb nu nog mijn Too Faced waar ik al een hele tijd mee doe.

[Beantwoorden]


Door Josephine op 4 april 2011 07:46

Haha die gezegde ken ik niet, maar ik snap wel wat je bedoeld. Ik heb al veel gehoord over die oogschaduwbasis, maar ik denk dat ik het bij mijn hema oogschaduwbasis houdt, die doet het voor mij nog steeds prima. Awh wat jammer dat hij zo waterig wordt. Ben dus wel benieuwd naar een vervolg. :)

[Beantwoorden]


Door Eline op 4 april 2011 08:41

Goed gezegde vind ik dat!

[Beantwoorden]


Door Asmae op 4 april 2011 09:19

Ik heb ook veel positieve verhalen gehoord over die oogschaduwbasis. Ik heb nu een oogschaduwbasis van M.A.C dus als die op is mss dat ik deze aanschaf. <3

[Beantwoorden]


Door Desirée op 4 april 2011 10:09

De oogschaduwbasis klinkt goed, toch eens proberen ;) Ik ben nu al benieuwd naar de review van de primer!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 april 2011 om 14:18:

Volgt hopelijk snel!

[Beantwoorden]


Door femketje op 4 april 2011 10:11

ziet er goed uit die eyeshadow base :D

[Beantwoorden]


Door Samira op 4 april 2011 11:13

Oee ziet er leuk uit!

[Beantwoorden]


Door Arnela op 4 april 2011 12:19

Ik was erg benieuwd naar je de eyeshadow primer, hij ziet er goed uit !

[Beantwoorden]


Door Camilla op 4 april 2011 12:46

Mooi die eyeshadow base! Ben nog steeds op zoek naar een goede eyehadow base, maar kan niet kiezen!

xxx Camilla

[Beantwoorden]


Door Emmely op 4 april 2011 13:34

:hey: Ik volg je blog al een tijdje!
ik vind het zo leuk om lekker op het internet rond de struinen.
Al word ik wel een beetje hebberig van al die mooie producten ;) haha!
maar waar ik je een berichtje voor stuur, ik gebruik zelf de oogschadusbasis van John F G. ook geen goedkope, maar ik vind hem écht heel erg goed (ik dacht dat hij 8 euro kost?).
Misschien een goed alternatief?

Groetjes!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 april 2011 om 14:17:

Thanks Emmely! Fijn om te horen en bedankt voor je John F G tip.

[Beantwoorden]


Door yaysonjahere op 4 april 2011 13:53

Die oogschaduwbasis klinkt wel heel erg goed! Jammer van de gel primer.

[Beantwoorden]


Door Evi op 4 april 2011 14:12

Die oogschaduwbasis ziet er echt fijn uit! Wel een beetje duur om eerlijk te zijn. Heb je misschien nog een goedkoop alternatief waar je ook enthousiast over bent ?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 april 2011 om 14:17:

Hema! Etos ook, maar de verpakking daarvan vind ik erg slecht.

[Beantwoorden]


Door Miranda op 4 april 2011 14:15

klinkt wel heel erg goed (a)

[Beantwoorden]


Door charile op 4 april 2011 14:34

de oogschaduwbasis lijkt me fijn, maar ik blijf lekker mn beyu oogschaduwbasis gebruiken…die is iets goedkoper ;)
goede review!
‘xx

[Beantwoorden]


Door Esmay op 4 april 2011 15:26

Klinkt goed :D
Wel jammer van die Tinted Primer dat ie zo uitloopt.

[Beantwoorden]


Door Silva op 4 april 2011 18:03

Dat lijkt me een hele fijne oogschaduwbasis! Hopelijk kun je de primer later nog testen :)

[Beantwoorden]


Door carmenkind op 4 april 2011 20:19

Wat jammer van de gelprimer! De oogschaduwbasis ziet er wel erg goed uit :)

[Beantwoorden]


Door Eveline op 5 april 2011 16:16

Die oogshaduw basis wil ik zo graag! :love:
maar een vraagje daarover, ik weet dat hij nog niet op is, maar krijg je de basis er altijd wel goed uit. want bij de oogschaduw basis van de hema, heb ik moeten overpotten omdat er niks meer uit kwam haha. dus ik vroeg me af of jij weet of dat bij deze ook is, aangezien deze verpakking niet zo makkelijk kapot kan haha ^^

[Beantwoorden]


Door Naomi op 6 april 2011 18:43

waauw deze producten zijn geweldig :kiss:

[Beantwoorden]


Door Naomi op 9 april 2011 18:49

geweldig artikel :smak:

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 10 april 2011 21:33

Wat mooii!
Maar wel redelijk duur :-| :crazy:

[Beantwoorden]


Door Maddi op 15 april 2011 18:58

die oogschaduwbasis i love it (love)

[Beantwoorden]


Door Debora op 14 mei 2011 09:59

Hoi,

Ik heb gister een make-up workshop gehad. Waarbij we de eyeshadow base base en tinted gel primer van Michael Todd hebben gebruikt….GEWELDIG!! Nu was mijn vraag waar kan ik dit ( online) kopen/bestelen??

m.v.g D. Confurius

[Beantwoorden]