The Body Shop Hemp Moisture High Balm

De geur van wiet ruik ik vrijwel iedere dag, ik herken de geur dan ook uit duizenden. Niet omdat ik zelf zo vaak een joint opsteek, maar omdat ik onderweg naar school elke dag langs 3 coffeeshops fiets.

Ik vind wiet niet vervelend ruiken. Het is gewoon wiet, klaar. En in de buitenlucht valt het hartstikke mee. Maar hennep zit tegenwoordig niet alleen meer in joints verwerkt, maar ook in verzorgingsproducten!

The Body Shop heeft zelfs een hele lijn met hennep producten. De eerste keer dat ik de producten zag, vond ik het toch een beetje vreemd. Vreemd, maar ook heel interessant. In de Hemp collectie, zoals deze heet, zitten onder andere een Body Butter, Handcrème en nu ook een limited edition Moisture High Balm, die ik heb.

Image Hosted by ImageShack.us

Alle Hemp producten bevatten hennepolie. Hennepolie is rijk aan omega 3, bevat bijzonder veel plantaardige vetzuren, en helpt een droge huid zacht en glad te maken en te herstellen, zodat deze zachter aanvoelt en de vochtbalans verbetert. Naast de hennepolie (die Community Trade is) bevatten de producten in de lijn ook andere verzorgende ingrediënten als babassu-olie, soja-olie, cacaoboter, sheaboter, bijenwas en kokosolie.

Image Hosted by ImageShack.us

Met al die voedende ingrediënten, belooft het nogal wat. De High Balm is een multifunctionele balsem, die overal op het gezicht en lichaam gebruikt kan worden. De balsem bevat alle de bovenstaande ingrediënten, op de cacaoboter en de soja-olie na.

Image Hosted by ImageShack.us

De balsem is lekker zacht, en laat een glimmend laagje op je huid achter. Doordat de balsem zo zacht is, smeert hij makkelijk en vind ik hem vooral prettig voor mijn lippen en droge handen. Het duurt wel even voordat de High Balm is ingetrokken, maar afhankelijk van hoe droog je huid is, herstelt de Hemp High Balm deze vrij snel. Je merkt vrijwel meteen verschil, maar je zal wel een paar keer moeten smeren voor het beste resultaat.

Maar dan, de geur. Deze vind ik persoonlijk erg vervelend. De geur is fris, maar ik ruik er wel duidelijk planten in, en subtiel ook een beetje hennep. Geur is persoonlijk, een vriendin van me vond de Hemp Moisture High Balm wel heel lekker ruiken. Maar ik raad je sterk aan de Hemp producten eerst te ruiken voordat je ze koopt.

The Body Shop Special Edition Hemp Moisture High Balm 45 ML €9.


Reacties

Door Anouk op 4 februari 2011 16:14

Super apart !
Wist echt niet dat dat goed was voor je huid!
Het lijkt me niet erg fijn ruiken. Maar ik denk dat ik het ga proberen!

x

[Beantwoorden]


Door Asmae op 4 februari 2011 16:17

Ik zat gister in Arnhem bij TBS ook te twijfelen of ik die zou nemen!

[Beantwoorden]


Door Nieneke op 4 februari 2011 16:19

Ik zou hem persoonlijk niet kopen bij het idee dat er zulk spul in zit. Maar dat moet je zelf weten hoor. Alvast gefeliciteerd. xx

[Beantwoorden]


Door Josephine op 4 februari 2011 16:28

Lijkt mij een fijn product, maar nee, ik denk dat die geur mij zal storen.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 4 februari 2011 16:33

Het lijkt me een erg fijn product, maar de geur vind ik niet geweldig. Mijn moeder heeft een voetcrème uit deze lijn en die vind ik ook niet heel lekker ruiken.

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 4 februari 2011 16:33

Jaaah hennepolie is echt superfijn voor je huid! Helaas vind ik die hennepproducten van de bodyshop niet zo fijn ruiken, geen mij de shea / sweet lemon / cocoa / almond producten maar :)

[Beantwoorden]


Door martina op 4 februari 2011 16:35

mmmmm…. het is wel vreemd dat dat erin zit,, maarja ik heb zelf ook een lotion van australian gold,… vind het toch altijd een raar idee,, maar de lotion is wel fijn.. !

[Beantwoorden]


Door Myrna op 4 februari 2011 16:36

Ik heb ook een bodylotion met hennep, ruikt eigenlijk wel heel lekker. Deze balm lijkt me ook super fijn!

[Beantwoorden]


Door Marleen op 4 februari 2011 16:44

oooh ahahahaha “wiet zit ook in verzorgingsproducten” zoals je zelf verder op in je stuk vertelt zit er hennepolie in de producten. geen wiet dus he. :P haha sorry, ik moest echt even lachen om die zin. “wiet” is iets heeeeeeel anders dan hennepolie. ja, het komt van dezelfde plant maar hennepolie is/zijn geen gedroogde (blaadjes?) van de plant. dus no worries iedereen. je gebruikt geen wiet als je lippenbalsem met hennep op je lippen smeert en het vervolgens af likt. ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 februari 2011 om 16:55:

Ah je hebt natuuurlijk gelijk! :D he he, heb t woord wiet naar hennep veranderd. is dat beter?

[Beantwoorden]

Kim antwoordt op 4 februari 2011 om 20:25:

Jongens, jongens!
WIET wordt gemaakt van gedroogde henneptoppen, dat zijn toppen van een hennepplant die een paar centimeter hoog boven de plant uitsteken. De rest van de plant, de welbekende bladeren die iedereen kent, wordt helemaal niet gebruikt voor de drugsindustrie. Dat wordt dus gebruikt voor producten zoals dit (en er kan ook een soort sterk katoen van worden geweven).
Wiet is dus maar een klein onderdeel van een hennepplant en heeft helemaal niets te maken met dit soort verzorgingsproducten, behalve dat het van dezelfde plant af komt!

[Beantwoorden]

Marloes antwoordt op 4 februari 2011 om 21:59:

En de olie die hierin zit, wordt geperst uit de zaden, die je helemaal niet kunt roken. De geur is dus ook onmogelijk hetzelfde.


Door Lise op 4 februari 2011 17:00

Dus als ik het goed heb, kan je ook gewoon een jointje opsteken ;D?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 februari 2011 om 17:05:

Haha nee! Zo werkt het niet Lise. Je smeert een product waaronder o.a hennepolie in zit, op je huid. Een joint roken is heeeeel wat anders :D

[Beantwoorden]


Door michela op 4 februari 2011 17:04

Wat heb je toch een heerlijke schrijfstijl, dat maakt zó veel uit bij het lezen van een blog!;)
Ben benieuwd naar die balm, misschien koop ik een keer.

[Beantwoorden]


Door femketje op 4 februari 2011 17:06

klinkt goed :D

[Beantwoorden]


Door Sharon op 4 februari 2011 17:08

Klinkt fijn maar vind het toch een beetje prijzig en mij lijkt de geur niet echt fijn..

[Beantwoorden]


Door Aranka op 4 februari 2011 17:19

Klinkt erg fijn, alleen de geur schrikt me een beetje af..

[Beantwoorden]

Brechtje antwoordt op 4 februari 2011 om 17:28:

Ja, mij ook wel een beetje. hihi.

[Beantwoorden]


Door Samira op 4 februari 2011 17:52

WANT IT !!!

[Beantwoorden]


Door Jolanda op 4 februari 2011 18:22

Hopelijk ruikt het niet naar jointjes, want ik vind die dingen echt behoorlijk stinken. Ik vind het toch een beetje een gekkig idee, ook al is het heel wat anders natuurlijk. Geloof dat ik eerst mn huidige cremepjes nog maar even gebruik, mocht het echt een wondermiddel zijn kan ik het overwegen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 februari 2011 om 19:49:

Heel subtiel, de balsem ruikt fris en je ruikt meer planten erin. Hij werkt wel echt goed! maar de geur is persoonlijk.

[Beantwoorden]


Door Wendy op 4 februari 2011 18:26

Ik hou niet zo van die hennepgeur. Ruikt het daar ook echt naar? Omdat je zegt dat ’t meer fris ruikt.. Denk dat ik deze toch maar skip.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 februari 2011 om 19:50:

Heel subtiel ruikt het ernaar, maar er zit wel een typische plantengeur aan.

[Beantwoorden]


Door Steph op 4 februari 2011 18:40

lol zo’n grappig voorstukje, voor iemand uit België klinkt dat echt raar, :p als wij hier op’t straat wiet roken dan.. Schandeee! dan denk je direct, Oh Jy! drugaddict!
soit ik denk dat ik in TBS toch maar zelf eens moet ruiken wat ik ervan vind voor ik hem al dan niet aanschaf =)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 februari 2011 om 19:52:

Echt, wat grappig! ik vind het heel normaal, maar ik heb vriendinnetjes die uit de achterhoek komen en die schrokken er ook wel een beetje van.

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 4 februari 2011 19:03

Heel apart haha…
Trouwens boven me; idd! ik kom uit BE :D

[Beantwoorden]


Door Dewy op 4 februari 2011 19:05

Toch grappig hoe sommige mensen reageren, gelijk al als ze het woord wiet of hennep lezen..
Ik vind jou schrijfstijl zo fijn, elke dag kijk ik weer uit naar jou artikels!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 februari 2011 om 19:52:

Ja he, grappig! En thanks, wat een geweldig compliment :D

[Beantwoorden]


Door Helena op 4 februari 2011 19:15

Klinkt fijn maar ik vind de geur toch ook echt heel erg belangrijk.. eerst even ruiken!
Blijf het een gek idee vinden dat je subtiel ook een beetje hennep ruikt…

[Beantwoorden]


Door Silva op 4 februari 2011 19:16

Ben bang dat die geur mij gaat tegenvallen, maar voor de rest lijkt het me wel leuk :)

[Beantwoorden]


Door Merel op 4 februari 2011 19:19

*Lem lem*

[Beantwoorden]


Door silke op 4 februari 2011 19:19

Ik denk dat de geur niets voor mij is ;)

[Beantwoorden]


Door Manon op 4 februari 2011 19:33

word je dr niet high van? ;p

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 februari 2011 om 19:52:

Hahaha, nee!

[Beantwoorden]


Door Sandy op 4 februari 2011 19:56

Haha, leuk bedacht.. Ben benieuwd hoeveel mensen dit echt lekker vinden ;)

[Beantwoorden]


Door Lies op 4 februari 2011 21:05

Hmm, lijkt me een beetje gek, maar ga morgen tóch even kijken!

Liefs, Lies

[Beantwoorden]


Door Eline op 4 februari 2011 21:46

Ik vind de geur van de hennep producten echt vies! En dat terijwl ikw ietlucht best oke vind :D

[Beantwoorden]


Door Marijke op 4 februari 2011 21:48

Klinkt erg fijn!!

[Beantwoorden]


Door Marloes op 4 februari 2011 22:01

De hempproducten zijn de best lopende producten van The Body Shop, omdat het supergoed werkt. Vooral de handcreme en de lipbalsem. Het ruikt echt totaal niet naar wiet, maar naar kruiden, want er zit hennepolie in, en dat is iets totaal anders dan wiet.

[Beantwoorden]


Door Sabine op 4 februari 2011 23:02

Zulke producten zijn er al een poos. Mijn vader gebruikt het in de winter al jaren tegen kapotte handen en voeten. Het werkt inderdaad erg goed! Ik kan zelf alleen ABSOLUUT niet wennen aan de geur. De geur van wiet ruik ik altijd meteen, waar ik ook ben en helaas komt bij mij deze geur in dergelijke producten ook het sterkst naar voren. Balen >.<

[Beantwoorden]


Door Lisa op 4 februari 2011 23:43

Hmmm, had de hemp hand protector gekocht van dezelfde lijn maar mijn handen reageren er niet goed op dus denk dat dit product niet veel zal uitmaken :/ Bedankt voor de review in elk geval!

[Beantwoorden]


Door Teddy op 5 februari 2011 09:54

Lijkt mij fijn spul!

[Beantwoorden]


Door Natascha op 5 februari 2011 10:11

Je kan van hennepolie niet high worden. Tetrahydrocannabinol of te wel THC hetgene waar je high van wordt zit voornamelijk op de toppen. En als je een joint rook rook je stukjes gedroogde top.

[Beantwoorden]


Door lena op 5 februari 2011 13:40

fiets je toevallig langs upstairs en omigio? ( ofzoiets) haha. ik had trouwens nog een persoonlijk vraagje, is veracamilla@hotmail.com je email? xxx

[Beantwoorden]


Door Anne op 5 februari 2011 21:29

Goed artikel! Ben wel benieuwd hoe het nou precies ruikt.

[Beantwoorden]


Door cynthia op 6 februari 2011 12:16

mag ik vragen waar je de uitleg over de hennep etc gehaald hebt? & ik vroeg me af of ik hem mocht overnemen voor mij site?

dikke zoen! xx

[Beantwoorden]


Door Josien op 6 februari 2011 19:02

Ik wilde vrijdag de handcreme van deze lijn kopen, maar probeerde het eerst nog even uit in de winkel. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb want ik vond de geur echt vreselijk :S . Niet meegenomen dus…

[Beantwoorden]


[…] In 2011 schreef ik al over de High Balm (niet meer in het assortiment). De geur vond ik toen best wennen en eigenlijk vind ik dat nog steeds. De Hemp producten ruiken niet naar wiet, maar hebben wel een typische plantachtige geur. Toch was ik heel benieuwd naar het flink stuk zeep en de grote tube handcrème. […]