Paula’s Choice producten – Review

Paula Begoun is een vrouw met jarenlange ervaring in de cosmetica en huidverzorgings branche. Zij werkte als visagiste en bij cosmeticabalie’s in warenhuizen, maar raakte in de problemen bij een leidinggevende omdat ze weigerde onwaarheden over producten te vertellen. Daardoor kwam ze vaak op tv, en schreef ze uiteindelijk zelfs een boek: Blue Eyeshadow Should Be Illegal. In dat boek onthult Paula alles over cosmetica wat de industrie niet wilt dat je erover weet. Later verscheen er nog een boek, en ook een aantal nieuwsbrieven (de laatste was was 1400! pagina’s dik). Vervolgens is Paula zelf een eerlijk cosmetica en huidverzorgingsmerk begonnen: Paula’s Choice.

Image Hosted by ImageShack.us Dat klinkt indrukwekkend, of niet dan? Ik ben erg nieuwsgierig naar het boek Blue Eyeshadow Should Be Illegal, maar vooral ook naar Paula’s producten. Alle producten zijn vrij van parfum en kleurstoffen, niet op dieren getest, en er hangen volgens Paula geen valse beloftes aan.

Image Hosted by ImageShack.us Na overleg met een medewerkster van Paula’s Choice heb ik de Targeted Blemish Relief Toner uit de CLEAR lijn (€21.25) en de Skin Recovery Hydrating Treatment Mask (€16.15) toegestuurd gekregen. Het eerste product is bedoelt om mijn acné te bestrijden, en het tweede product om mijn droge huid te kalmeren.

De verpakking van de toner ziet er dankzij het lichtgrijze etiket wat smoezelig uit, maar de tube waar het masker in zit vind ik wel mooi. Wel jammer dat verpakkingen van beide producten in vormgeving zo erg verschillen.

Image Hosted by ImageShack.us De Targeted Blemish Relief Toner komt uit de CLEAR lijn, speciaal voor een onzuivere huid. De toner belooft poriën te ontstoppen, roodheid te verminderen en hardnekkige puistjes te lijf te gaan.

Image Hosted by ImageShack.us Zoals jullie wel weten heb ik al heel lang last van acné. De onzuiverheden beginnen te verdwijnen, maar vooral langs de zijkanten van gezicht zitten nog aardig wat puistjes. De Targeted Blemish Relief toner maakt je huid goed schoon, maar hij droogt mijn droge huid wel extra uit. Hier was ik al bang voor, aangezien mijn huid na het gebruik van vrijwel elke toner trekkerig en droog aanvoelt.

De toner vermindert roodheid zeker, maar ik raad hem alleen aan wanneer je huid echt heel vet is. Wanneer je een gecombineerde huid hebt, zoals ik zou ik toch voor een ander product gaan of een toner gewoon helemaal skippen.

Targeted Blemish Relief Toner €21.25

Image Hosted by ImageShack.us Het Skin Recovery Hydrating Treating Mask is ontwikkeld voor de normale tot zeer droge huid. Dit masker bevat een mix van plantaardige oliën en anti-oxidanten op plantaardige en vitaminenbasis. Dit product kan als masker of als een intensieve moisturizer gebruikt worden.

Image Hosted by ImageShack.us Het masker kan zo vaak gebruikt worden als je wilt. Bij een extreem droge huid dus ook iedere dag als dag en/of nachtcrème. Een nadeel is wel dat het masker 20 minuten moet intrekken, en daarna afgespoeld moet worden. Daar moet je ’s ochtends en/of ’s avonds maar net tijd voor hebben.

Het Skin Recovery Hydrating Treating Mask is ook geschikt als oogcreme, of kan wanneer je een extreme droge huid hebt ook onder foundation aangebracht worden.

Image Hosted by ImageShack.us Het masker is heerlijk zacht en werk uitstekend voor mijn droge huid. Een paar keer per week neem ik even een relax-momentje en breng ik dit masker aan. Mijn huid is daarna een stuk minder droog, waardoor foundation en poeder er ook veel mooier uitziet.

Ik vind dit masker echt een aanrader voor lezeressen met een droge huid, vooral in de wintermaanden. Hij maakt je huid niet vet, maar kalmeert hem echt.

Skin Recovery Hydrating Treating Mask €16.46.

Alle Paula’s Choice producten zijn in de EU webshop te bestellen. Eind deze maand maand komt er ook een Nederlandse website.


Reacties

Door Joanne op 7 februari 2011 16:12

Jammer dat je huid uitdroogt van de toner! Misschien kan je de 1% BHA lotion proberen? Die is veel minder uitdrogend heb ik gehoord.

[Beantwoorden]


Door Desirée op 7 februari 2011 16:17

Ik heb dat ‘masker’ zelf ook en hij is dus ook echt perfect als nachtcrème, helpt mijn droge/gevoelige huid de winter door. :hearts:

[Beantwoorden]


Door laura op 7 februari 2011 16:18

die toner zou wel iets voor mij zijn, ik heb een hele hele vette huid! maar ik vind hem veels te duur! ik gerbuik nu een toner van nivea, doet niks verkeerd maar helpt ook niet(is voor de normale/gemengde huid, voor de vette huid hadden ze helaas niet.) hep je tips voor een vette huid? mijn t-zone glimt heel snel ook al gebruik ik poeder, en vooral mijn neus! ik poeder het af maar na een uur is het er al veel af en de foundation dan ook! (lange comment) xxxx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 februari 2011 om 16:59:

Als je je huid niet goed verzorgt, zit je make-up ook stukken minder mooi. Dus als Nivea niet goed helpt, zal je toch naar een ander product opzoek moeten. Ik heb helaas geen tips voor je, de producten van Nivea etc. zijn te agressief voor mijn huid… Met the body shop heb ik goede ervaring, maar dat is wel duurder.

[Beantwoorden]

laura antwoordt op 7 februari 2011 om 17:31:

ik verzorg mijn huid wel goed en ik vind nivea wel een fijn merk ik heb al veel andere merken geprobeerd, dit is tog wel de fijnste voor mijn huid, ik heb de vichy normaderm geprobeerd, dat hielp niks tegen mijn vette huid en acne

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 februari 2011 om 19:23:

Je zei zelf dat het niets hielp…? :&

Ellyg antwoordt op 7 februari 2011 om 22:07:

Vichy is een merk met vrij veel verstoppende ingrediënten. Ik hoor en zie er veel negatieve dingen van.

Ben het met Vera eens, als Nivea niets voor je doet en je wilt wel graag verbetering is het tijd om verder te zoeken naar iets dat beter bij je past.


Door Frauke op 7 februari 2011 16:20

Fijne review zeg! Heel duidelijk en wat leuk dat die Paula zo graag ‘open’ is over dat soort dingen, zegmaar :P Ik gebruik nooit toner, eigenlijk enkel make up remover, puur omdat mijn huid echt TE droog is. De toner lijkt me dan ook 2 keer niets. Het masker klinkt wel fijn, maar ik vind het nogal duur en dan koop ik liever gewoon een maskertje van bijvoorbeeld Montagne Jeunesse :)

[Beantwoorden]

Silky antwoordt op 8 februari 2011 om 18:41:

De toner van Paula’s choice voor de droge tot zeer droge huid is superfijn! Ik heb ook last van een hele droge huid in de winter en dit spul is super! Plus het is ook geschikt voor mensen met rosacea. De cleanser uit die lijn is ook superfijn. Zeker een aanrader! :)

[Beantwoorden]

Dennis antwoordt op 15 januari 2013 om 02:00:

dus je geeft liever 1.29 € uit aan 10 ml masker dat je 1 maal kan gebruiken waar steeds kleurstoffen , parfum , alcohol , irriterende plantenbestanddelen en een miezerig beetje effectieve ingrediënten in zitten

dan aan dit masker met een hoog percentage aan bewezen huidverzorgende stoffen ??

Water,
propyleenglycol Dicaprylate / dicapraat (verzachtend),
butyleenglycol (slip middel),
Glycerin (huid-herstellende ingrediënt),
sorbitanstearaat (emulgator),
Caprylic / CaprineTriglyceride (huid-herstellende ingrediënt), Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate (verzachtende verdikkingsmiddelen),
Dicaprylyl Ether (verzachtend),
Ethyl Macadamiate (macadamia notenolie / verzachtend),
Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane (siliconen / water-binder),
glycerylbehenaat / Eicosadioate (verzachtende / verdikkingsmiddelen),
Borago Officinalis (Borage) Seed Oil,
Oenothera biennis (Teunisbloem) Olie,
Olea Europaea (Olive) Fruit Oil,
Prunus armeniaca (abrikoos) Kernel Oil (allemaal niet-geurende antioxidant plantaardige oliën),
Glycine Soja (soja) Sterolen (antioxidant vetzuur),
tocoferylacetaat, tocoferol (vitamine E / anti-oxidant),
Tetrahexyldecyl Ascorabte,
ascorbylpalmitaat (gestabiliseerde vitamine C / anti-oxidanten),
linolzuur,
Fosfolipiden (huidverwante ingrediënten),
natriumhyaluronaat (huid-herstellende ingrediënt),
retinylpalmitaat (vitamine A / vetzuur gebaseerde anti-oxidant),
Natrium Dilauramidoglutamide Lysine (huid-herstellende ingrediënt),
cetearylglucoside (verzachtend),
Sclerotium Gum (verdikkingsmiddel),
Hectorite (op basis van mineralen suspendeermiddel),
Caprylyl Glycol,
Ethylhexylglycerin,
fenoxyethanol (conserveermiddelen).

Ik ben huidtherapeut en run reeds jaren mijn huidcentrum met enorm véél succes dankzij de producten van Paula Begoun (en Dr. Denese). Ik heb veel mensenlevens zien heropleven enkel en alleen door het terug sociaal-aanvaard maken van hun huid mede dankzij deze producten.

Dus sorry maar Montagne Jeunesse verkiezen boven Paula’s Choice is als zeggen nee laten we naar de frituur gaan want de verse groenten, fruit en salades zijn te duur …

Groeten,
D.

[Beantwoorden]


Door silke op 7 februari 2011 16:21

Het laatste product klinkt heel goed ik heb zelf namelijk ook een (deels) droge huid.

[Beantwoorden]


Door Teddy op 7 februari 2011 16:34

Leuk artikel :) Het boek Don’t go to the cosmetics counter without me is ook een goeie. Dit is DE beautybijbel. Hierin reviewed Paula elk artikel van elk melk wat je maar kunt bedenken, van NYX tot MAC tot Chanel tot ELF, echt geweldig! :roll:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 februari 2011 om 16:57:

Ja dat las ik. I want it!

[Beantwoorden]


Door Eline op 7 februari 2011 16:38

Wat een fijne review, heel goed geschreven :)

[Beantwoorden]


Door Tasja op 7 februari 2011 16:38

Heerlijk! Dat boek moet ik lezen!

Ik ken het boek: Don’t go to the cosmetic counter without me (ofzo) wel en die is dik~ maar wel heel goed.
Maar die Blue eyeshadow should be illegal ken ik nog niet :D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 februari 2011 om 16:57:

Don’t go to the cosmetic counter without me is haar tweede boek, die wil ik ook graag lezen. Ben echt heel benieuwd naar wat ze te zeggen heeft.

[Beantwoorden]


Door Miranda op 7 februari 2011 16:38

De toner klinkt goed , aangezien mijn huid ook erg onzuiver is en vettig is.

[Beantwoorden]


Door Sanne op 7 februari 2011 16:49

Die toner lijkt me fijn!
:roll: :roll: :roll: :roll:

[Beantwoorden]


Door Naomi op 7 februari 2011 16:51

Best wel duur, maar klinkt fijn!

[Beantwoorden]


Door Sharon op 7 februari 2011 16:57

Ze klinken opzich wel fijn, maar niet echt het einde. En voor de prijs vind ik ze dan te duur! Fijne review :)

[Beantwoorden]


Door unebeauty op 7 februari 2011 17:12

Klinkt goed!

[Beantwoorden]


Door Josephine op 7 februari 2011 17:51

Het masker lijkt mij fijn, goede duidelijek review! ^^)

[Beantwoorden]


Door lena op 7 februari 2011 18:00

ik wou even zeggen dat ik echt respect hebt dat je
elke dag wel 2 keer iets online zet ! probsss daarvoor!
en ben erg benieuwd naar haar producten. stop je nu met
de toner of kijk je op langere termijn of je puisten verminderen?

(A)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 februari 2011 om 19:25:

Dankjewel Lena, wat lief! <3 En ik doe het met liefde hoor :D

De toner ga ik in de lente/zomer een tweede kans geven, aangezien mijn huid dan veel minder droog is.

[Beantwoorden]


Door Esmay op 7 februari 2011 18:09

Klinkt wel fijn! :D
Inderdaad wel jammer dat de producten qua uiterlijk zoveelverschillen!

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 7 februari 2011 18:10

Dat maskertje klinkt wel fijn!

[Beantwoorden]


Door femketje op 7 februari 2011 18:16

de toner lijkt me wel erg fijn :)

[Beantwoorden]


Door Merel op 7 februari 2011 18:17

Oehh! Dat masker lijkt me wel wat! Zeker nu het nog winter is…

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 7 februari 2011 18:31

Ik wil dat boek wel lezen! Ondanks dat het masker heel geschikt zou zijn voor mijn huid vind ik het te duur. Wel heel goed dat het niet op dieren wordt getest!

[Beantwoorden]


Door Asmae op 7 februari 2011 18:52

Het lijken mij fijne producten. Ik heb zowiezo veel waardering voor Paula! En ik denk dat ik binnekort een paar producten van haar wil reviewen en haar boek ga lezen uiterraad! <3

[Beantwoorden]


Door Leila op 7 februari 2011 18:58

Oeh that sounds good!

[Beantwoorden]


Door Anouk op 7 februari 2011 19:10

Ik ken het merk niet, maar wel goed van dr dat ze er zo tegen in is gegaan! Ik vind het overigens wel te duur om te kopen.

[Beantwoorden]


Door Silva op 7 februari 2011 19:22

Ik heb niet zo’n droge huid, die toner lijkt me wel wat! Alleen wel een beetje duur…

[Beantwoorden]


Door Samira op 7 februari 2011 20:47

LOVE review !!!

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 7 februari 2011 21:19

Ziet er goed uit ;)

[Beantwoorden]


Door Marijke op 7 februari 2011 21:28

Dat masker klinkt goed!!

[Beantwoorden]


Door Krullie op 7 februari 2011 21:41

Deze toner is niet zoals de gebruikelijke toners.
Dit is namelijk een exfoliant, op de fles staat ook 2% salicylic acid. Dit verwijderd dode huidcellen, ontstopt de porieen en verwijderd/voorkomt mee-eters. Je moet het gebruik hiervan ook opbouwen, 1e paar weken om de 3 dagen, daarna om de dag en als je huid het aan kan elke dag. Daarom kan dit product je huid iets uitdrogen maar dit is alleen in het begin, je huid moet eraan wennen dat het ‘aangevallen’ word door een milde zuur. Je ziet ook pas resultaat na 6 maanden. Daarom vind ik dat je hier nog geen review over kan schrijven.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 februari 2011 om 22:08:

Dat wist ik niet, kon ik ook niet op de fles of op de site van Paula’s choice vinden. Ik heb het product bijna een maand lang gestest, en dat is vrijwel altijd voldoende. 6 maanden is lang, en ik kan je garanderen dat deze fles geen 6 maanden meegaat. Dus ik review het product tot hoever het kan!

[Beantwoorden]

Krullie antwoordt op 7 februari 2011 om 23:59:

Ja ik snap wat je bedoeld, het is ook niet om jou persoonlijk te bekritiseren maar ik dacht dat je wel wat aan deze informatie zou hebben. Ik had namelijk ook acne/onrustige huid, en de salicylic acid helpt enorm daarom denk ik als je het gebruik ervan rustig opbouwt en volhoud dat jij er ook veel aan zult hebben.
Maar goed om het positief af te sluiten, ik vind je site helemaal top hoor!

xoxo

[Beantwoorden]


Door Lisa op 7 februari 2011 21:49

Ben ook wel benieuwd naar dat boek nu :) En dat masker klinkt erg fijn, bedankt voor de reviews! :)

[Beantwoorden]


Door Paula op 7 februari 2011 22:31

Dat masker MOET ik hebben! Ik heet Paula, en ben al een hele tijd benieuwd naar de producten van Paula’s Choice (puur door de naam :P). Ik heb een enorm droge huid, en ik draag eigenlijk nooit meer foundation omdat het er niet mooi uitziet op mijn droge huid. Ik ga dus zeker (als de NL webshop er is) dat masker bestellen! Bedankt voor deze review!

Oh, and I really like your new lay-out!

[Beantwoorden]


Door Helena op 7 februari 2011 23:20

Paula heeft echt fijne producten! Zo jammer dat er weinig artikelen in beauty-land overgeschreven worden :(

[Beantwoorden]

Joanne antwoordt op 8 februari 2011 om 14:09:

Op Make-up Alley staat er wel veel over :)

[Beantwoorden]


Door Cornelia op 8 februari 2011 15:32

Misschien ‘moet’ je een keer de producten van La Roche-Posay van de Effaclar lijn proberen? Die producten werken goed tegen acne (bij mij vooral ook de hele grote diepe ontstekingen), maar droogt bijna niet uit. Bijna alle producten voor een onzuivere huid maken mijn huid extreem droog/trekkerig/roodgevlekt en producten voor een droge huid zorgen juist weer voor ergere acne :crazy: Dit is het eerste waarbij ik geen jeuk/irritatie heb, maar wel minder acne 8-)

[Beantwoorden]


Door veracamilla.nl | The Body Shop Aloe Soothing Gel op 19 februari 2014 15:00

[…] Mijn huid is daarbij ook nog eens vrij droog. Ik had al een lekker voedend gezichtsmasker van Paula’s Choice die mijn huid kalmeert en verzorgt, maar ik was nog opzoek naar een fijn product voor tussendoor. […]


Door Fem op 20 februari 2014 00:02

Ik ben al wat ouder en dol op de producten van Paula, Idd dit masker. Gebruik dit om de dag als nachtcrème ( spoel het niet af hoor) dagcrème met spf 20 ook superfijn en alles uit de resist life.. Niks in pot alles in tube of flacon en in verhouding helemaal niet duur!

[Beantwoorden]