Kleine tietjes.

“Het heeft ook vast zijn voordelen”. Kleine borsten. Sommige vrouwen kunnen er heel erg mee zitten, wanneer ze niet gezegend zijn met twee handjes vol vlees op hun borstkas. Ikzelf heb, net zoals J.Lo (een bescheiden vergelijking) geen grote borsten, maar wel een flinke kont -helaas met cellulitis en zonder miljoenen verzekering. Dat ik dus geen grote borsten heb, daar zit ik dan ook niet mee. Mijn kont doet het werk wel ;-) Ik heb geen cup AA, maar ook geen dubbel D. Het is gewoon een handje vol. Prima.

Maar wanneer je maat AA hebt, snap ik dat je daar mee kan zitten. Je vindt dat kleding net wat minder mooi zit, en ook wanneer je intiem bent met een jongen, kunnen je kleinere borsten ervoor zorgen dat je je niet helemaal op je gemak voelt. Kerels hebben het tenslotte vaak over grote borsten.

Onderstaande video is gemaakt door Anne van den Berg, en gaat over kleine borsten. Ik raad alle meiden en vrouwen die onzeker zijn over hun voorgevel aan om naar deze mooie en lieve video te kijken.

Iedereen heeft zo zijn plus, maar ook zijn minpunten. Die punten zijn helemaal niet erg, ze maken je menselijk! En bovendien wil je toch ook niet van die enorme ‘plus’ punten zoals Heidi Montag? Je zeult je en ongeluk en het is alles behalve handig. Kleine borsten hoeven helemaal geen minpunt te zijn, het is maar net wat jij er van maakt. Als je niet als een gek probeert je voorgevel te camoufleren, maar juist probeert je mooi te kleden, valt waarschijnlijk nauwelijks iemand het op. En als het wel opvalt, wat dan nog? Ik vind ze wel leuk, die kleine tietjes.

Ben jij ontevreden over je cupmaat? En zo ja, waarom? In de header hierboven staan een aantal fabels waardoor je borsten zouden groeien. Als jij er nog een weet, laat deze dan achter in de reacties!

Edit: ik ben de vrouwen met grote borsten niet vergeten. Ik begrijp heus wel dat jullie ook niet altijd even blij zijn met je voorgevel, bijvoorbeeld ivm. rugklachten en kleding die niet goed zit. Ik heb het dit artikel alleen over kleine borsten, mede omdat het artikel anders te lang werd. Ik hoop dat jullie dat begrijpen.


Reacties

Door Carolien op 4 januari 2011 10:11

Ja ik ben ontevreden.
Ze zijn.. te groot..
Ook dat is een nadeel hoor! Veel meiden met kleine borsten zeggen dan dat ik niet mag zeuren.. maar ik zal eens wat nadelen noemen
– Mijn BH’s zijn super duur
– Ik heb vaak rug/nek klachten
– Als ik spring.. nou vul zelf maar in
– Ik lig niet lekker op mijn buik
– Grote borsten staan niet mooi vooruit
– Waar wordt naar gekeken? Niet naar mijn ogen
– Veel truitjes staan niet mooi omdat je snel het accent op je borsten krijgt
– Ik kan geen leuke triangel bikini aan
– Sowieso is een bikini top vaak alleen maar mogelijk met beugel. Dus al die andere leuke modellen staan gewoon niet.

Ennnn zo kan ik nog wel even door gaan!
Maar voor de rest valt er wel mee te leven hoor;)

[Beantwoorden]

Lisa antwoordt op 4 januari 2011 om 11:10:

Ja, daar heeft Carolien helemaal gelijk in, grote borsten hebben is ook geen pretje, kan ik van meespreken anders zou ik het niet zeggen dat ze daar gelijk heeft in die punten :) Well said! ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 11:29:

Daar heb ik nog aan gedacht toen ik dit artikel schreef, grote borsten kunnen ook zeker heel vervelend zijn. Het is niet dat ik dat vergeten ben, maar heb er in dit artikel alleen geen aandacht aan besteedt.

I hope that’s ok :)

[Beantwoorden]

Valérie antwoordt op 4 januari 2011 om 12:55:

Fijn dat je die edit nog bij je artikel hebt gezet. Ik heb zelf cup F75 en dat is echt NIET fijn. Alle nadelen waar Carolien mee te maken heeft zijn voor mij zoooo herkenbaar.
Maar goed, lief dat je die edit er bij hebt gezet dus. :-)

[Beantwoorden]

Lisa antwoordt op 4 januari 2011 om 19:16:

Ah, geeft niet hoor, bedankt voor de edit in elk geval ;-)

[Beantwoorden]

Cari antwoordt op 4 januari 2011 om 13:29:

Goed gezegd, Carolien! Het leven met grote borsten valt zeker niet mee. De punten die jij noemt zijn zo herkenbaar.

[Beantwoorden]

Nikita antwoordt op 4 januari 2011 om 14:39:

I Hate My Tities!!! Cupje E en ik slaap ook niet lekker meer op mijn buik.

[Beantwoorden]

Julia antwoordt op 4 januari 2011 om 16:32:

Ik kan gelukkig nog wel gewoon lekker op mijn buik slapen, maar vaak als ik met een jongen sta te praten, weet ik soms niet of hji nou echt geinteresseerd is in mij, of in mn lichaam! Want ik heb ook nog is blond haar, wat veel jongens bij mij uit de buurt leuk vinden….

Julia antwoordt op 4 januari 2011 om 16:37:

trouwens, wat ik ook nog is vervelend vind, ik heb eigenlijk maat 36, maar cupmaat E, ik kan dus wel fijne beha’s in de cupmaat vinden, maar als je dan naar je omvang gaat kijken, ho maar! die zijn er dus gewoon bijna niet!

jolien antwoordt op 5 januari 2011 om 22:46:

ruilen

trouwens tip je zou er ook bij kunnen zeggen tot welke leeftijd ze groeiend om die meiden zelf vertrouwen te geven want er zijn er ook jonge bezoekers ik ben 15

Marieke antwoordt op 7 januari 2011 om 19:56:

ja idd. ik ben 13 en heb cup A dus ik hoop dat ze nog gaan groeien..

XOXO

lieke antwoordt op 4 januari 2011 om 16:39:

Ik heb zelf D, en dát is al vervelend..
gelukkig heb ik zelf geen rug/nekklachten.

En dan ook nog dat ze nog groeien, als ik het kon stoppen zou ik het zeker doen. Ik denk dat cup C gewoon ideaal is.

[Beantwoorden]

Deniseee antwoordt op 4 januari 2011 om 16:44:

Ik heb dit ook!! En zooooveel mensen (en vooral jongens!) snappen gewoon echt niet dat het NIET leuk is om grote borsten te hebben.

[Beantwoorden]

Leonie antwoordt op 4 januari 2011 om 19:03:

Helemaal mee eens allemaal.
Maar volgens mij is iedereen wel een beetje ontevreden over zichzelf. Is het gras aan de overkant groener.

Uiteindelijk is het belangrijk, wees gelukkig met wat je hebt (A)

[Beantwoorden]

Marjolijn antwoordt op 4 januari 2011 om 22:13:

Ik had precies hetzelfde. Ik heb ook grote borsten gehad. Wat een hel was het. Jij zegt gelukkig: ik kan er mee leven, maar ik kon het niet. Ik heb bijna 3 jaar geleden een borstverkleining gedaan én wat ben ik er blij mee zeg!

Ik kan van beide kanten heel goed begrijpen dat het vervelend is, het is namelijk nooit goed. Te klein, te groot, te rond, te punterig.. Dat is net zoiets met dik en dun. Dikke mensen vinden het vervelend om te horen dat ze dik zijn, maar dunne mensen kunnen dat ook vervelend vinden als ze te horen krijgen dat ze o zo dun zijn.

Het overgrote deel zal nooit tevreden zijn, met alles :P

[Beantwoorden]

tess antwoordt op 5 januari 2011 om 21:36:

ik herken de problemen en van mij mogen ze krimpen. ik hou van zwemen maar het feit dat ik me gewoon niet goed voel met zulke groote dingen in me bikini houd me tegen. en cup a lijkt me ook niks hoor maar groter dan D word al vervelend. om ze een beetje goed telaten groeien moet ik een bh van marlies dekkers (of andere merken maar deze zitten tenminste lekker), nou vind mijn vriend dan niet zo erg, maar die dingen zijn duur. en het is niet erg dat je deze behandelt en ons probleem niet, word dan zon lang artiekel..

[Beantwoorden]

Karin antwoordt op 8 januari 2011 om 22:28:

Ik ben 22 en ik heb een AA cup, zal ik eens wat nadelen noemen?
– Er zijn nauwelijks BH’s in mijn maat en al helemaal geen leuke die bij mijn leeftijd passen.
– Ik heb psychologische klachten
– Ik kan springen, maar wat heb je daarnan, hoe vaak spring jij op een dag?
– Ik lig niet lekker op het strand
– Een AA cup kan helemaal niet vooruit staan
– Waar wordt bij mij niet naar gekeken? Niet naar mijn borsten
– Veel truitjes staan niet mooi omdat je niets hebt om ze mee te vullen, en jurkjes kan he helemaal vergeten
– Ik durf geen bikini te dragen

Tuurlijk, grote borsten zijn lastig, maar met kleine borsten heb je net zo goed nadelen, al dan niet erger vanwege het psychologische effect.

[Beantwoorden]


Door Lieke op 4 januari 2011 10:16

Ik heb ook kleine zeg maar, maarja lekker belangrijk ik zit er niet mee eigenlijk ;p

[Beantwoorden]


Door Kim op 4 januari 2011 10:24

Ik ben de hoop in donkere dagen voor jonge meiden ;) ik kreeg pas op mn 14e een beetje borsten, erg laat dus! Maarrr…ze zijn door blijven groeien tot ongeveer mijn 25e! Op mn 22e moest ik van 75B naar 80B en op mn 25e paste ik opeens mijn 80B niet meer en moest ik over naar de… 75C! Zonder dat ik daarbij extra gewicht aangekomen was of iets dergelijks. Dus meiden, ik wil geen valse hoop geven, maar als je op je 18e nog een klein cupje A hebt.. misschien eindig je op je 25e ook wel met een C ;) en hier ben ik tevreden mee.
Met jongens heb ik wel negatieve ervaringen, ik heb zelfs een vriendje gehad die na 1,5 jaar verkering vreemd ging met een meisje..wat zijn verklaring was? Hij hield van grote bonbonella’s en zij had DD en ik nou eenmaal niet… Dat deed wel even pijn toen. Maar geloof mij, als een jongen écht van je houdt, accepteert hij je zoals je bent, en daarnaast zijn er heel veel jongens die niet eens van grote borsten houden!

[Beantwoorden]

Evelien antwoordt op 4 januari 2011 om 11:30:

Een jongen die je daarvoor laat vallen is je écht niet waard! Wie gaat er nu vreemd voor een paar dikkere borsten! :/

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 11:31:

wow, wat een eikel is die gast! een goede jongen houdt van je om wie je bent, niet om je cupmaat. Goed dat je daar vanaf bent :)

[Beantwoorden]

Kim antwoordt op 4 januari 2011 om 13:37:

Inderdaad…losers!! Het stomme is dat het mij nog onzeker maakte ook. Zo zie je maar weer, elke cupmaat (en leeftijd!) kent z’n onzekerheden.
Erg goed dat je dit onderwerp aansnijdt Vera!! En uiteraard hebben ook grote borsten grote ongemakken.
Dames, de PERFECTE borsten bestaan gewoon niet!

[Beantwoorden]

Lisa antwoordt op 6 januari 2011 om 06:45:

Je hebt helemaal gelijk over die laatste zin ;) Amen to that :)

tess antwoordt op 5 januari 2011 om 21:40:

das een eikel zeg. ik herken het, die van mij moesten ook groeien maarja ik ben bijna 16.. maar noujuist omdat die zo groot zijn durf ik bv. me bh niet uittedoen, al weet ik dat hij van me houd. he voelt niet goed.

[Beantwoorden]


Door Tessa BD op 4 januari 2011 10:36

Ik vind het ook mooi! K heb een c cup en zou zelfs nog blij zijn met een b want ik ben erg slank en dan vind ik een grote boezem niet zo mooi (barbie/heidi montag effect). Maar het hangt idd ook veel van ja figuur af wat leuk staat.

[Beantwoorden]


Door Desirée op 4 januari 2011 10:47

Ik ben wel tevreden met mijn cupmaat, alleen zou het leuk zijn als de zwaartekracht er minder vat op zou hebben ;)

[Beantwoorden]

tess antwoordt op 5 januari 2011 om 21:43:

geef je gelijk.

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 4 januari 2011 10:49

hmm ik ben soms wel ontevreden ik vind dat ze niet passen bij de rest van mijn lichaam. Ik heb net als jlo ook een flinke bil :P daar ben ik dan wel weer blij mee ^_^ dus misschien moet ik wel blij zijn met mijn cup b. . . blijft een moeilijk onderwerp voor me dit

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 11:32:

Ik snap dat het een moeilijk onderwerp blijft. Ik weet niet hoe oud je bent, maar misschien accepteer je ze wel als je ouder wordt.

[Beantwoorden]


Door denise op 4 januari 2011 10:54

wat n ontzettend lief filmpje!
ik ben zelf ook tevreden,
maar dat was vroeger wel anders…
is mijn lijf veranderd dan,
nee?
maar iedereen in mijn omgeving wel.
van pestende schooljongentjes naar
“normale mensen”.
haha

liefs,
denise

[Beantwoorden]


Door Juudith op 4 januari 2011 10:59

Goed artikel dit Vera! Ik ben zelf ook niet geshapen met een grote boezem.. Best verrot als je gaat zwemmen, maar ik bekijk altijd de voordelene maar, k word niet uit gemaakt voor H*er als ik een diep gesnede shirt aan heb, en ik heb geen regklachten, dus zo erg vind ik het niet om een kleine boezem te hebben

[Beantwoorden]

Merel antwoordt op 4 januari 2011 om 11:02:

Ik moet dus altijd hooggesloten shirts aan, anders lijk ik meteen ordinair. het is vervelend om je lichaam altijd te moeten verstoppen.

[Beantwoorden]

Cari antwoordt op 4 januari 2011 om 13:32:

Als je grote borsten hebt moet je juist GEEN hooggesloten shirts aantrekken, want dan lijken ze nog groter. Het beste kun je een shirtje aantrekken met een iets lagere v-hals. Vero Moda heeft goede basic shirtjes met lange en kortje mouwen die een mooie v-lijn hebben.

[Beantwoorden]

Chrissie antwoordt op 4 januari 2011 om 15:17:

Inderdaad, ik doe ook altijd een V-hals, of zo’n ‘vierkantige’ hals aan. Met hooggesloten truitjes lijkt het vaak alsof ik dik ben (wat ik niet ben, ik heb gewoon een e-cup).
En sowieso, waarom zou je je lichaam moeten verstoppen omdat je een grote cup hebt?
Ik doe gewoon truitjes met een mooi decollete aan hoor. Als sommige mensen zich daaraan storen kijken ze maar de andere kant op. Waarom zou iemand met een kleine cup wel een laag topje mogen dragen, en zou iemand met een grote cup zich moeten verstoppen?

tess antwoordt op 5 januari 2011 om 21:47:

ik ken het, ik word zovaak slet genoemd maar shirts die hoger gesneden zijn staan me niet, en het is niet dat ik enorme inkijk heb ofzo. dat alle mensen in mijn omgeving nou koppen groter zijn..

[Beantwoorden]


Door Merel op 4 januari 2011 11:01

Ik zou willen dat ik kleintjes had! Vind het wel jammer dat kleine borsten zo worden gehypt, het is voor mij superlastig om een geschikte BH of bikini te vinden. Ook blousjes staan mij niet, tenzij er boven wat extra ruimte is gemaakt.
Nu zouden kleintjes mij ook niet staan aangezien ze nu wel in verhouding zijn met mijn lichaam, maarja.

[Beantwoorden]

Lisa antwoordt op 4 januari 2011 om 11:15:

Haha ja, bikini’s kunnen zeker lastig zijn als je wat groter hebt, zeker van die triangle bikini’s :/ Moet dan ook vaak goed zoeken naar een bikini die veel steun geeft, LOL :p

[Beantwoorden]

Merel antwoordt op 4 januari 2011 om 11:23:

Ja inderdaad! Ik heb er afgelopen zomer eindelijk 1 in de hunkemoller gevonden. Meestal zijn beugelbikini’s voor oma’s, of ze zijn gewoon afschuwelijk!
Ik heb er ook 1 van Marlies Dekkers (was toen de enige die goed zat) maar die trekt zo de aandacht en dat wil ik juist niet!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 11:34:

Het is niet mijn bedoeling geweest om de kleine borsten te hypen, ik heb ook wel aan de grote borsten gedacht. Dat die vervelend kunnen zijn, daar ben ik me ook goed bewust van. Ik heb alleen besloten dit artikel puur aan de kleine tietjes te weiden, mede door het filmpje.

Cari antwoordt op 4 januari 2011 om 13:36:

TIP: Esprit heeft goedzittende en leuke beugelbikini’s t/m maat E. Nu hebben ze trouwens sale in hun webwinkel.

Lisa antwoordt op 4 januari 2011 om 19:22:

Ja, haha, het is echt moeilijk om van die hele leuke bikini’s à la H&M bikini’s te vinden, vaak moet ik dan ook echt veel geld spenderen aan hele leuke maar dure bikini’s :) Maar goed, genoeg steun voor bovenaan is belangrijk hé en je wilt ook geen bikini waar dan je borsten eruit vallen, haha, same goes voor normale bh’s :)

Annemiek antwoordt op 4 januari 2011 om 20:28:

Merel, Freya is een merk met erg leuke bikini’s! Wel aan de prijzige kant maar het maakt wel dat ik iets zelfverzekerder over het strand loop. ;)

Lieke antwoordt op 4 januari 2011 om 19:37:

Volgensmij wordt hier niets gehypt, het is een super persoonlijk verhaal waarvan het de bedoeling is dat het andere meisjes kan helpen :)

[Beantwoorden]


Door Priscilla op 4 januari 2011 11:04

Ik vind kleine borsten juist echt heel mooi :) Ik zou mijn oude voordatikeenkindkreeg borsten wel weer terug willen.. ze zijn nu een beetje slapjes :( En ik heb ook al geen kont!

[Beantwoorden]


Door Caitlin op 4 januari 2011 11:04

Nou ik heb een kleine cup D ,, het ergste is inderdaad BH’s vinden. Ik ben namelijk wel erg slank, (geturnd vroeger dus best wel sportief lijf). Dus moe3t ik een goed passende 75D vinden. Ik heb er buiten dat eigenlijk geen last van. alleen voor bh’s moet ik dan wat meer tijd uitrekken voorderest ben ik er wel blij mee^^.
Ik heb er nooit last van gehad met jongens etc. tuurlijk het valt wel op maar meer neit. I’m happy with it^^.
Het moet gewoon bij je staan, en dat is meestal wel zo:)

[Beantwoorden]


Door Merel op 4 januari 2011 11:06

Ik moet nog iets kwijt: als mensen met grote borsten (die hier ook 9 vd 10 keer erg mee zitten) uitspreken dat ze er trots op zijn komt er meteen ruzie. Ik zou zelf persoonlijk ook mensen met kleine borsten nooit hier op aanvallen, maar andersom is het vaak wel zo. Dit vind ik gewoon jammer.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 11:35:

Ruzie? Ik denk niet dat er ruzie van zou komen. ‘T is toch juist goed dat je er trots op bent. En als mensen er wel raar op reageren, dan begrijpen ze het gewoon niet. Die mensen moet je gewoon lekker laten :)

[Beantwoorden]

Merel antwoordt op 4 januari 2011 om 11:38:

Nee nee dat bedoel ik ook niet, ik wil totaal geen ruzie maken! :)

[Beantwoorden]

Merel antwoordt op 4 januari 2011 om 11:41:

Aanvulling: ik heb de nodige gemene dingen gehoord en ik kan je vertellen dat dat je leven blijft achtervolgen.

Cari antwoordt op 4 januari 2011 om 13:38:

Je moet er juist blij mee zijn als je je lichaam accepteert zoals die is.

[Beantwoorden]


Door Selina op 4 januari 2011 11:12

Ik ben gezegend met kleine tietjes ;)
Heb nooit klachten gehad maar wel 1x een opmerking die ik niet kon waarderen: ‘Doe bist platter van veurn as ik achterop de rogge!’
Toen was ik best wel even onzeker :)

[Beantwoorden]

Manon antwoordt op 4 januari 2011 om 17:50:

wat betekend die zin? (sorry als ik nu wat doms vraag :O…)

[Beantwoorden]

Chantal antwoordt op 4 januari 2011 om 21:51:

Als ik t goed vertaal: Jij bent platter van voor als ik achter op mn rug.

Wel een enorme kutopmerking, niet zo gek dat je je onzeker voelde, zou ik ook zeker hebben!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 4 januari 2011 11:13

Zoals Carolien zegt, grote borsten hebben is ook geen pretje, zelf zou ik het liefst een cup minder hebben maar goed daar kan ik nu niks aan doen hé :-) Bijvoorbeeld met een grote boezem staan enkele t-shirts bv. niet echt leuk omdat dan alle aandacht naar boven gaat en ja het is dan ook strakker daarboven en dat zit dan ook niet fijn soms :) En ja, ermee slapen kan ook vervelend zijn zoals Carolien zei. Ik zou het liefst gewoon een cupmaat hebben in between ;) Uiteindelijk ben ik wel tevreden met mijn cupmaat hoor, heb het al geaccepteerd haha :-) Ze zijn gelukkig niet te klein en niet te groot, net goed voor mij ;)

Leuk artikel trouwens Vera :-)

[Beantwoorden]


Door Ann op 4 januari 2011 11:14

Ik heb zelf ook niet echt grote, gewoon normaal. Maar ja daarom is me kont wel iets dikker en dat compeseert het wel :). Maar soms vind ik het wel jammer als ik bij vriendinnen kijk die echt volle borsten hebben. Maargoed je moet tevreden zijn met wat je hebt toch alles heeft zo z’n voor en nadelen

[Beantwoorden]


Door Janne op 4 januari 2011 11:15

Ik heb bijna niks, ik kan nog niet eens een ‘echte’BH aan omdat die heel raar valt. Maar de laatste tijd begint het wel merk ik. Ik ben pas 13 en het komt nog wel denk ik maar ik vind het best vervelend…

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 11:35:

13? Jouw tijd komt nog wel ;)

[Beantwoorden]

Ellen antwoordt op 4 januari 2011 om 11:49:

Toen ik 13 was had ik ook weinig. Ik ben nu 17 en heb inmiddels een volle B/kleine C.

[Beantwoorden]

lieke antwoordt op 4 januari 2011 om 16:46:

geloof me je kan er blij mee zijn, toen ik 12 was had ik al een kleine B, ik was de eerste op de basisschool met een BH en dat moest meteen de hele klas te horen krijgen :(
Nu ben ik 15 en heb al D (en ze groeien nog ;S)

[Beantwoorden]

floor antwoordt op 6 januari 2011 om 10:00:

13?? Toen ik 13 was had ik cupA en nu heb ik cupE dus dat zegt helemaal niks hoor!

[Beantwoorden]


Door Merel op 4 januari 2011 11:22

Ja inderdaad! Ik heb er afgelopen zomer eindelijk 1 in de hunkemoller gevonden. Meestal zijn beugelbikini’s voor oma’s, of ze zijn gewoon afschuwelijk!
Ik heb er ook 1 van Marlies Dekkers (was toen de enige die goed zat) maar die trekt zo de aandacht en dat wil ik juist niet!

[Beantwoorden]


Door Anouk W. op 4 januari 2011 11:23

Nou Vera.. mij heb je wel een beetje ontroerd met dit filmpje!
Ik ben 20 en heb een stevige kont en kleinere borsten. Soms ben ik er tevreden mee en soms niet.Van de ene kant vind ik springen wel leuk, dan vliegen ze er niet uit. Maar in een bikini vind ik mezelf soms net een jongen! En een mooi decollete.. tss daar moet ik naar zoeken! ;)

[Beantwoorden]


Door Jacky op 4 januari 2011 11:31

Beetje cliche, maar wees er blij mee zolang ze gezond en goed gevormd zijn. Ik ben 23 en ben heel wat kg’s afgevallen en mijn borstleeftijd is 60+… Ik zou nu heel blij pijn met pronte B cup, of een aandachttrekkende DD. Nee ik heb theezakjes die nooit mooi in een BH staan omdat er geen vulling meer in zit. Verzekering pijnst er niet over om iets te vergoeden aan een operatie. :(

[Beantwoorden]

Merel antwoordt op 4 januari 2011 om 11:39:

Wat vervelend voor je :(
Misschien dat je er voor kan sparen voor in de toekomst?

[Beantwoorden]

Chrissie antwoordt op 4 januari 2011 om 15:21:

Ik snap wat je bedoelt, bij afvallen komt er idd minder ‘vulling’ in. Als het enigszins helpt: je bent niet de enige met dit ‘probleem’. Een goede beha doet overigens vaak al wonderen (bij de triumph hebben ze mooie). En misschien kun je via psychische redenen (dat het je heel erg belemmert in je dagelijks leven omdat je er heel erg mee zit) wel een vergoeding krijgen van de verzekering?

[Beantwoorden]

stephanie antwoordt op 5 januari 2011 om 16:14:

Ik zal proberen het niet te hard te brengen, maar groot gelijk van de verzekering dat ze niks vergoeden. Je hebt zelf de keuze gemaakt om eerst zoveel overgewicht te krijgen en vervolgens de keuze dat je daarna veel kilos afviel. Kan je nu ook zelf de keuze maken om te dealen met de consequenties, ofwel jezelf accepteren zoals je bent of sparen voor een operatie.

[Beantwoorden]

Roooss antwoordt op 6 januari 2011 om 12:55:

Daar ben ik het helemaal mee eens!

[Beantwoorden]

Roooss antwoordt op 6 januari 2011 om 12:58:

Daar ben ik het helemaal mee eens!
Vind het wel erg naar voor je dat je nu met zulke borsten rond moet lopen, lijkt me niet makkelijk.

[Beantwoorden]


Door Lisanneleeft op 4 januari 2011 11:38

Ik heb een D/E cup en ik heb daar al last van…
Maar met kleine borsten is niets mis hoor, vaak past het gewoon bij het lichaam van de eigenaar :)

[Beantwoorden]


Door Ellen op 4 januari 2011 11:47

Ik heb zelf een B, soms C. Ik ben er tevreden mee.
Mijn moeder heeft F gehad en heeft ze laten verkleinen tot een C/D. Dat heeft ze jaren geleden gedaan en weinig last van gehad.
Kleine borsten lijken me heel vervelend maar heel grote absoluut ook.
Vaak wordt het ook grotendeels vergoed als je veel klachten hebt door grote borsten en je ze wil laten verkleinen. mijn moeder kon nooit sporten en moest tijdens de gym altijd naar de fysio. Uiteindelijk durfden meer vrouwen in onze omgeving het toen ze zagen hoe blij mijn moeder ermee was:)

[Beantwoorden]


Door Miranda op 4 januari 2011 11:48

Als je kleine borsten hebt is daar niets mis mee hoor, het hoort vaak gewoon bij je lichaam:) Wel goed dat je dit artikel hebt geschreven:)

[Beantwoorden]


Door Anne* op 4 januari 2011 11:49

Ik ben niet echt ontevreden over mijn borsten, ik ben nu 14 jaar, en ik heb een 75 B dus, niet al te groot maar ook niet te klein.
Grjts

[Beantwoorden]


Door Mem op 4 januari 2011 11:52

Ik heb 75A geloof ik, maar mij maakt het niet uit. Ik ben sowieso niet supergroot (1.66 ofzo) en ik vind het wel mooi in verhouding :’)

[Beantwoorden]


Door xx.Yvonne. op 4 januari 2011 12:10

Wat een leuk filmpje!
Ik heb zelf best grote borsten D en soms zelfs DD.
Maar bij mij heeft het ook wel even geduurt hoor! Mijn zussen hadden beide in groep 8 al een cupje A of misschien wel B (dat weet ik niet precies, voor mij was het gewoon heel erg veel wat ze hadden) Ik daarintegen had toen ik in de 2de zat nog steeds doperwtjes. Toen ik in de derde zat begon het eindelijk eens te groeien, en je moest het zien joh, binnen een jaar waren mijn borsten net zo groot als die van mijn zus.
Ik vind mijn borten best mooi, ze passen bij mijn lichaam. Toch is er soms ook wel een nadeel aan grote borsten. Truitjes waarin aan de bovenkant al een ‘borststukje’ zit (zeg maar van die driehoekjes in het shirtje) kan ik vaak niet uit omdat dat stukje dan te klein is. Jammer natuurlijk maja er zijn ook nog genoeg andere leuke kleren.
Ik heb 1 keer wel een vervelende situatie meegemaakt. Dat was tijdens het uitgaan. Ik had een truitje aan met V-hals en op een gegeven moment liep er een jongen langs en het enige wat ie zei was ‘zo jij hebt grote tieten’. De rest van de avond voelde ik me onzeker.
Maja zulke mensen hou je altijd. Ik ben tevreden en trek me niets meer aan van zulke opmerkingen

[Beantwoorden]


Door Bertine op 4 januari 2011 12:13

Ik heb geen kleine borsten, maar toch het filmpje bekeken en ik vind het goed gemaakt. Ik ben tevreden met de mijne!

[Beantwoorden]


Door Lillianne op 4 januari 2011 12:20

ik vind dat de wat borsten betreft nooit moet vergelijken. want de borsten die jij hebt passen bij jou lichaam. en daar gaat het om. dat bij jou lischaam past. stel je voor. een meisje maat 34 met cop d? nono, dat past niet en ziet er onnatuurlijk uit. en als je wat voller bent en aa hebt? het gaat er om dat hij bij jou past. en als je laat zien dat je trots bent op wat je hebt. zal niemand op je neekijken omdat ze ‘te klein’ zijn

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 13:21:

Ja maar, wat als je nou een cupmaat hebt die niet bij jou past? Moet je er dan stevig van balen, en misschien een operatie ondergaan? ik vind van niet. Accepteer het, zo is je lichaam gewoon. Ook al ‘past’ het misschien niet. En als je er echt mee zit, dan kun je er wat aan doen.

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 5 januari 2011 om 07:17:

Ik vind eerlijk gezegt dat alle cupmaten passen! Het ligt aan gewenning en acceptering, als je AA hebt en je accepteert het ziet het er gek genoeg veel normaler uit. En die vervelende opmerkingen krijg je altijd of je nou kleine of grote hebt.

[Beantwoorden]


Door Daphne op 4 januari 2011 12:20

Ik heb ook kleintjes, maar ben er juist blij mee. Ik doe al jaren aan ballet en kan zonder zorgen vrolijk rond springen ;)

[Beantwoorden]


Door Elodie op 4 januari 2011 12:24

Ik ben “gezegend” met een behoorlijke boezem en inderdaad, dat is ook niet altijd een pretje. Sporten is vreselijk, want probeer die joekels maar eens op hun plaats te houden. Slapen is ook niet altijd eenvoudig, want zowat elke positie brengt geplette boobs met zich mee en daardoor kan je dan weer niet zo goed ademen. Gisteren tijdens mijn shopmissie kreeg ik de helft van de jurkjes niet over mijn borsten (heb zelf één jurkje een ietsiepietsie beetje gescheurd toen ik ze weer probeerde uit te krijgen). Moest het kunnen, ik zou zo een deel van mijn boezem delen met minder bedeelde meiden. Maar mijn vriend is er gek op, dus laten we het maar zo :)

[Beantwoorden]

Cari antwoordt op 4 januari 2011 om 13:44:

Zooo herkenbaar jouw verhaal!

[Beantwoorden]

mathilda antwoordt op 4 januari 2011 om 16:01:

Idd, kan me hier helemaal in vinden :)Ik heb wel een hekel aan jongens die alleen vaar m’n borsten kijken, en niet naar hoe ik echt ben..

[Beantwoorden]

lieke antwoordt op 4 januari 2011 om 16:53:

Hihi stiekem herken ik dat verhaal.
Tijdens mijn zoektocht naar een jurkje voor het schoolgala heb ik ook per ongeluk een jurkje een ietsiepietsie gescheurd, maar ik wilde ook zó graag dat het paste :(
Zelf heb ik maat 36/38 maar ik kwam thuis met een jurkje in maat 42/44 model vuilniszak..

[Beantwoorden]


Door Renske op 4 januari 2011 12:26

Kan me voorstellen dat je met kleinere borsten wellicht onzeker bent. Ik heb juist grote borsten (D, soms zelfs E) en ik loop ook, als ik er niet op let, iets met mijn schouders naar voren daardoor. Op zich ben ik blij met mijn borsten, maar ik ben wel bezig op de sportschool om ze strak te houden, want ja, die zwaartekracht he. Maar ik ben op dit moment wel tevreden eigenlijk

[Beantwoorden]


Door blauwe sokken op 4 januari 2011 12:42

Ik denk dat het allerbelangrijkste is dat je borsten bij je figuur passen! Ik heb cupmaat C en ben er wel tevreden mee. Maar groter moeten ze ook echt niet zijn hoor! haha. En grotere borsten heeft ook zeker zijn nadelen. Maar kan me ook wel voorstellen dat als je echt weinig tiet hebt dat je dat onzeker maakt. Maar zoals ook al genoemd: een kerel is je niet waard als hij je afwijst om je borsten!

grappig artikel Vera!

[Beantwoorden]


Door femketje op 4 januari 2011 12:43

ik ben er op zich wel blij mee *m’n vriend ook dus dat scheelt*, het past goed bij m’n lichaam en het zijn twee goed gevulde handen om het zo maar even te zeggen XD lol. het lijkt me lastiger als je erg grote borsten hebt en je vaak de plank mis slaat tijdens het bh shoppen, vaak zijn die grote maten lastig te krijgen of erg snel uitverkocht. en dan nog maar te zwijgen over de lichamelijke klachten die je er door kunt krijgen..

[Beantwoorden]

Jasmin antwoordt op 4 januari 2011 om 20:58:

Ik moest even lachen om je goed gevulde handen opmerking.
Hier een (niet erg goede) tip voor onzekere meisjes die bang zijn dat hun vriend hun borsten te klein vindt.

Zoek een vriend met kleine handen. Dan is het in zijn handen iig groter.

(Ja, dit is een slechte tip, niet serieus nemen gewoon blij zijn met jezelf, want iedereen is mooi zoals hij/zij is! :))

[Beantwoorden]


Door Jacqueline op 4 januari 2011 12:49

Ik heb zelf vrij grote borsten en wat ik in de loop van de jaren wel heb gemerkt is wat voor kleren je draagt. Als ik nu in de winter een dikke gebreide coltrui zou dragen, lijken mijn borsten gelijk een stuk groter. Dus ja het is wel vervelend om grote borsten te hebben, net zo goed om kleine borsten te hebben. Maar wat hierboven ook al staat is dat het belangrijkste is dat je borsten bij je figuur passen.

[Beantwoorden]


Door Bonnie op 4 januari 2011 12:55

Ik heb zelf kleine borsten, een AA-tje maar en ik ben ook al 20. Mijn moeder heeft hetzelfde, dus ik heb het van haar. Zij heeft ook nog steeds AA dus ik denk niet dat de mijne nog gaan groeien.
Soms vind ik het wel jammer om verschillende redenen:
– ik heb namelijk een gevormd lichaam, denk brede heupen e.d., als ik grotere borsten zou hebben zou dit mooier uitgebalanceerd zijn, nu kloppen de verhoudingen gewoon niet.
– ik heb ook moeite met mooie BH’s te vinden die goed zitten, bij Hunkemöller lukt het wel tegenwoordig wel al iets beter dan vroeger maar toch is er nog maar weinig keuze.
– Leuke jurkjes of topjes enzo passen ook niet altijd omdat er ruimte voorzien is voor grotere borsten dan ik heb en dan is er altijd teveel stof en valt het niet mooi.
– Ik moet me ook nog bij Anouk aansluiten, soms voel ik me ook net een jongen in sommige kledingstukken of een bikini. Ik zal ook nooit een mooi decollete hebben.

Aan de andere kant ben ik er dan wel weer blij mee als ik hoor dat mensen met grote borsten het ook zo moeilijk hebben en pijn hebben aan hun rug ervan. Ik vind dat er met mijn AA-tje niets mis is en ik heb ook nog geen jongens horen klagen erover.
Ik ben blij met hoe ik ben, alles heeft nu eenmaal zijn voor- en nadelen he ;).

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 13:23:

Mijn moeder is een schitterende vrouw, maar ook een kleine cup. Ik vind die kleine borsten niet opvallen omdat ze zich mooi kleedt en omdat ze straalt. Denk dat dat ook heel belangrijk is :)

[Beantwoorden]

joel antwoordt op 4 januari 2011 om 16:54:

Hier hetzelfde.. en ik baal er zo verschrikkelijk van, ik vind het echt heel erg. Ik ben 17, en voorzien van 75A.. me don’t like:(

[Beantwoorden]

shauni antwoordt op 4 januari 2011 om 18:25:

Ik ben ook 17 met een A75, toen ik vorige week om BH’s ging, was het wel deprimerend, soms lijkt het écht alsof er niks is
maar mijn vriendje is zo lief & hij maakt er helemaal geen probleem van, hij vindt ze schattig
&het feit dat iemand anders ze kan aanvaarden, helpt mij alleen maar dat ook te doen:)
dus wees trots op die kleine tietjes, je wordt er echt gelukkiger van als je niet onzeker bent

[Beantwoorden]

joel antwoordt op 5 januari 2011 om 19:20:

Dankjewel, je hebt gelijk. Ik heb ook al 2 jaar een heel lief vriendje, en gelukkig helpt dat idd ook een heeeeel stuk om het zelf te accepteren. Alleen zijn er soms van die baal-momentjes, zoals wanneer kleding (met name colbertjes en jurkjes) te ruim zit, of als ik bijvoorbeeld iets lees als dit. Maar als ik me bedenk dat er veel ergere dingen zijn in de wereld, valt het toch allemaal wel weer mee.


Door Esther op 4 januari 2011 12:57

Ik heb zelf een cupmaat die net wat groter is dan gemiddeld. Ik heb er geen last van, daar zijn ze te klein voor. Eerlijk is eerlijk, ik ben blij met mijn tietjes.

Wanneer ik echt een cup aa zou hebben zou ik het wel erg vinden denk ik.

[Beantwoorden]


Door Sanne op 4 januari 2011 13:12

Ik ben veertien en ik heb een volle A. In de eerste was ik zeer wanhopig, want ik had nog niets, haha :-D. Nu vind ik deze maat goed voor mijn leeftijd, dus op dit moment vind ik het prima!

[Beantwoorden]


Door --- op 4 januari 2011 13:18

ik ben 14 en heb een 75a.
ach, groeien doen ze vast nog wel, haha.

[Beantwoorden]


Door Sabine op 4 januari 2011 13:21

Oe lastig onderwerp altijd, de grootte van je borsten!

Denk dat er van beide kanten wat te zeggen valt, geen borsten hebben voelt niet fijn, grote borsten is ook weer niet ideaal. Denk dat de mensen die een volle B/C cup hebben zich gelukkig mogen prijzen hoor!

Ik heb ze zelf ook vrij groot en heeft dezelfde nadelen als alle meiden hierboven met grote borsten. Maar ach, ben er zeker niet ontevreden mee!

Alleen jammerlijk wanneer je een grotere maat kleding moet komen, omdat de beste dames er anders niet inpassen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 13:24:

Ja, het is een lastig onderwerp maar wilde het wel graag even aansnijden. Overal zitten zijn plus en minputen aan helaas…

[Beantwoorden]


Door Joyce op 4 januari 2011 13:23

Nou ben ik jong& eigenlijk heb ik absoluut geen last ervan dat ik niets heb. Maar de commetaar die ik er dan weer op krijg maakt me toch soms flink onzeker maar ach wat kan ik eraan doen? niets toch.

[Beantwoorden]


Door Mariska op 4 januari 2011 13:28

Ik was altijd heel tevreden met mijn 75C, maar op een gegeven moment wilde ik een paar kilo afvallen, en waar gebeurt dat het eerst: de borsten! Toen ze een cupmaat kleiner werden vond ik dat toch niet zo leuk, ik voelde me echt minder vrouwelijk en ben toen ook bh’s gaan kopen met vulling zodat ze weer leken op die van vroeger. Gelukkig is mijn vriend nog steeds heel tevreden, en het helpt dat hij ze mooi vindt, daardoor vind ik ze ook mooier :) Een groot voordeel: ze hangen niet! Daar ben ik dan wel weer trots op :)

[Beantwoorden]


Door Josephine op 4 januari 2011 13:29

Ik heb nou geen AA, maar wel A. Maar het boeit mij eigenlijk ook geen ene fuck of ik grote of kleine heb, ik ben nu gewoon tevreden. Snap wel wanneer je hele grote of hele kleine heb je het vervelend kan vinden. Pfft.. nou we het ook hierover hebben. Had een normale nederlandse bikini aan in China en toen gingen wij naar zo’n zwemparadijs. IEDEREEN staarde mij aan, terwijl ik in feite niks heb. Alle jongens hadden van die ballenknijpers en de vrouwen hadden een badpak aan. Komt Josephine daar aan lopen in haar bikini, vrolijk nederlands pratend tegen haar broertje. Vind het filmpje trouwens erg gaaf gemaakt!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 15:18:

Haha! Soms moet je ff de fout ingaan om te weten hoe het wel moet ;D

[Beantwoorden]


Door Eline op 4 januari 2011 13:35

Je kunt zonder bh mooie jurkjes aan, je hoeft nie tbang te zijn dat jongens alleen maar naar je tietjes kijken. Ik zie een hoop voordelen. En soweiso op ranke slanke meisjes staan kleine borsten ook gewoon prachtig!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 15:19:

Jongens kijken sowieso naar je borsten, ook als je kleine hebt.

[Beantwoorden]

shauni antwoordt op 4 januari 2011 om 18:27:

niet allemaal; je hebt ook nog de billen-jongens die liever naar de achterkant staren!;)

[Beantwoorden]


Door Marleen op 4 januari 2011 13:35

ik ben blij met mijn kleintjes! ik heb niet zulke brede heupen dus het is mooi in verhouding. ik heb wel een tijdje wat kleinere gehad, toen ik dunner was, maar ik ben terug aangekomen waardoor ze gegroeid zijn. en door te sporten zit ik nu strak in mijn vel (bijna dan :P) en heb ik mijn vetpercentage wel naar beneden weten te brengen. vergeleken met toen ik dunner was heb ik nu een lager vetpercentage, maar ik ben nu gewoon ‘toned’ en wonder boven wonder zijn mijn tietjes gelijk gebleven. dit verhaaltje klinkt nu echt heel raar. maar samengevat: ik wilde wat afvallen maar sportte nog niet, mijn borsten werden daardoor kleiner. toen kwam ik weer wat aan door vakantie enzo en daardoor werden ze weer groter. later ben ik gaan sporten en ben ik vet kwijt geraakt, behalve bij mijn borsten! soms heb ik zelfs het idee dat ze op dit moment zelfs op zijn grootst zijn maar misschien ligt dat aan de tijd van de maand haha

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 15:19:

Door je menstruatie kunnen je borsten inderdaad wat groter zijn ;)

[Beantwoorden]


Door Natascha op 4 januari 2011 13:38

Soms ben ik wel ontevreden. Ik zit tussen een C en een kleine D in. Spijtig genoeg heb ik een rasecht peerfiguur en ik vind dat ik door mijn iets meer bescheiden balkon vaak uit proportie lijk. :-( Maar ach je kan niet alles hebben dus op topdagen roep ik wel eens naar de spiegel Power to the pears ;-)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 15:20:

Power to the pears!

[Beantwoorden]


Door Anneke op 4 januari 2011 13:48

Ik ben helemaal niet met mijn borsten bezig, ik weet niet hoe het met andere meiden zit. Maar als ik nu na denk.. zou ik ze niet groter of kleiner willen. Mijn billen zijn dan wel iets te groot, haha. die had ik liever wat strakker gewild. maar wat heb ik te willen? Mijn vriend vind het allemaal prima. ;)

[Beantwoorden]


Door Anouk op 4 januari 2011 13:50

Ik heb normale ‘tietjes’ maar ik vind dat niemand zich er voor moet schamen okal zijn ze te groot of te klein je bent zoals je bent en iedereen kijkt verder dan je borsten. Ooit kijk je in de spiegel en denk je ; ‘ dit zijn mijn borsten en ik ben er trots op!’

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 15:20:

Precies, en zo hoort het.

[Beantwoorden]


Door Elise op 4 januari 2011 14:11

Ik heb B en soms C, maar ik ben slank en erg lang:P… Toch heb ik weer een ander probleem met mijn borsten Ze verschillen ong. een cup en dat is best veel. Maar het maakt me niet onzeker. Mensen moeten me accepteren hoe ik eruit zie.
ik denk zelf namelijk dat grote borsten erger is, dan kleine borsten want mannen kijken dan haast alleen maar seksistisch naar je borsten en niet naar de rest. Dat lijkt mij echt vervelend. Kleine borsten is anders door de juiste kleding te dragen ben je toch vrouwelijk genoeg en weet je zeker dat die jongen waarmee je neemt je echt leuk vind niet vanwege je borsten.
Ik ben persoonlijk niet zo onzeker over wat ik niet heb zoals het hoort. Meer over hoe ik daarmee overkom? Ik wil met mijn uiterlijk niet overkomen als een sletje bijvoorbeeld, maar dat voorkom je door de juiste kleren te dragen (en houding).

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 15:21:

Geen tiet is gelijk, maar ik snap dat je daar onzeker van wordt. Wel denk ik dat het jou veel meer opvalt dan de mensen om je heen.

[Beantwoorden]


Door Yasmine op 4 januari 2011 14:14

Ik heb zelf ook erg kleine borsten, een cup A. Ik schaam me er niet voor maar ik vind persoonlijk grotere borsten wel mooier. Ik vind het vooral jammer dat bij een kleine cup bikini’s zo lelijk staan. Ik moet altijd beugelbikini’s kopen (er die zijn er over het algemeen niet veel, is altijd een zoektoch) want als ik andere soort bikini’s aan doe ziet het er gewoon echt niet uit. Of ze lijken vormloos waardoor het lijkt alsof ik echt PLAT ben, of als ze geen bandjes hebben zakken ze gewoon af. Verder ben ik wel blij dat mijn cupmaat bij mijn lichaam past, ik ben namelijk erg dun. Maar toch zou ik liever net iets grotere willen hebben. Een B cup zou ik perfect vinden! Maarja ik heb ze niet dus ik probeer maar gewoon zo te denken: ‘klein maar fijn!’

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 15:22:

H&M heeft ieder jaar weer veel beugelbikini’s! :)

[Beantwoorden]

Yasmine antwoordt op 5 januari 2011 om 00:15:

Ja dat klopt, maar bij de h&m heb ik nog nooit (in al die jaren..) een bovenstukje&broekje van 1 bikini gevonden die allebei pasten. Bij mij zijn de broekjes altijd te groot daar..en om nou alleen een bovenstukje te kopen is ook vervelend. Want om er dan nog een bijpassend broekje bij te gaan zoeken in andere winkels is pas echt een zoektoch:p Maar toch bedankt voor je reactie, echt een leuk artikel!:)

[Beantwoorden]


Door Wieke op 4 januari 2011 14:24

Ik heb AA, maar ik ben nog in de groei (ik ben net 14), dus er is nog hoop :S

[Beantwoorden]


Door Laura op 4 januari 2011 14:28

Ik heb er juist heel kleine xp maar ik vind het niet zo erg, alhoewel, soms zijn shirtjes een beetje te groot daar. Maar mijn lichaam is wel in proportie dus dat maakt het allemaal wel goed, ik ben klein dus het zou nog al raar zijn als ik joekels had haha.

Xx

[Beantwoorden]


Door Nienke op 4 januari 2011 14:34

Ik heb A, ik weet niet, ik vind het niet zo erg. Het enige is dat veel shirtjes of jurkjes mij niet staan omdat het dan veel te wijd van boven is. Net als in het filmpje ik kan nog springen en op mijn buik liggen:P Misschien groeien ze nog, met een cup B zou ik me toch nog wel beter voelen;)

[Beantwoorden]


Door Oneofthepandies op 4 januari 2011 14:34

Ik denk dat borsten zoiets zijn als haar, we zijn nooit helemaal tevreden met wat we hebben.
Ikzelf heb een grote D/E cup en zou erg graag kleinere borsten hebben maar chirurgie zou ik er nooit of te nimmer voor over hebben. Ik koop mijn blouses en topjes wel een maatje groter :P

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 15:23:

Dat denk ik ook inderdaad!

[Beantwoorden]


Door Lotte op 4 januari 2011 14:42

Mijn borsten begonnen op mijn 11e te groeien, en nu 5 jaar later (ben nu 16) heb ik nog steeds dezelfde maat.. een 70A! Maar ik ben er blij mee, ik zou niet graag grotere willen hebben. Ik heb dan wel een dikke kont haha ;-)

[Beantwoorden]


Door Yasmine op 4 januari 2011 14:45

ik ben 14 jaar en heb cupmaat D85 en ik haat het, al mijn leeftijdsgenoten hebben B of C of mss zelfs nog A, en ik al D het zo irritand en het doet pijn aan mijn rug mede omdat ik nog jong & klein ben

[Beantwoorden]


Door Isabelle op 4 januari 2011 14:59

Hahah, springen zonder bh kan ik echt niet.. dat doet zo’n pijn, echt té erg haha. en op mijn buikliggen gaat ook niet altijd nee hahah. leuk filmpje!
Ik heb cup d

[Beantwoorden]


Door José op 4 januari 2011 15:06

ik heb cup a en het is wel onhandig met topjes zonder bandjes enzo. maarja na dit artikel en dat filmpje vind ik het ook wel een beetje fijn.

[Beantwoorden]


Door Sanne op 4 januari 2011 15:09

mijne zijn gewoon ‘normale’ cupmaat.. soms vind ik ze wat te klein, maar ik heb niks te zeuren! een goede vriendin van mij heeft best grote borsten en daar heeft ze veel moeite mee, vooral met shirtjes/jurkjes. ze heeft het dan wel mee dat ze 1.80 is, maar alsnog is het heel vervelend voor haar!

[Beantwoorden]


Door Marijke op 4 januari 2011 15:17

hi ;),

Leuk artikel ik zelf heb 80 D maar ben er gewoon happy mee, ik accepteer zo als het is en je kunt er wel mee zitten maar dat maakt het niet kleiner!

xxxx

[Beantwoorden]


Door Manon op 4 januari 2011 15:20

Ik heb grote boobs. Niet altijd even handig, maar een je BH aanpassen naar zijn functie helpt al veel. Dus de ene keer push up, de andere keer een stevige.

[Beantwoorden]


Door sisi op 4 januari 2011 15:21

jou zin: “me kont doet het werk wel”….euhmm…klinkt wel een beetje erg fout :D

[Beantwoorden]


Door Wendy op 4 januari 2011 15:33

Ben 14 en heb 65A. Opzich ben ik er wel blij mee, maar sommige jongens kijken eerst naar de borsten en dan pas naar je innerlijk en soms .. val ik af bij de jongens. Niks aan te doen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 15:53:

De jongens die alleen naar je borsten kijken zijn je niet waard. Natuurlijk kijken ze ernaar, maar een gezonde jongen valt op de persoon en niet op de cupmaat ;)

[Beantwoorden]


Door Dieuwke op 4 januari 2011 15:36

Ik heb het ondertussen geaccepteerd dat ze klein zijn. Vroeger kon ik t me ontzettend aantrekken, en was ik er erg onzeker over. Vooral in de puberteit als je ziet dat al je vriendinnen gevulde bh’s hebben, en ik niet. Met kleding let ik er wel nog steeds op. Fijn vind ik het nog steeds niet, maar ik hou van wie ik ben. Ik heb het geaccepteerd en een borstvergroting zou ik zeker niet willen.

[Beantwoorden]


Door tanja op 4 januari 2011 15:58

wat lief dit artikel!
en ik moest wel een beetje lachen toen ik die titel zag haha!
leuk dat je ook over dit soort onderwerpen schrijft, moet je vaker doen!
xxxxxxxx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 20:06:

Thanks, ga ik ook vaker doen!

[Beantwoorden]

Lisa antwoordt op 6 januari 2011 om 06:51:

Ja, echt vaker zulke leuke artikels schrijven Vera :D

[Beantwoorden]


Door Lisa op 4 januari 2011 15:59

Zelf heb ik een B cup.
Is ook niet echt groot , maar aangezien ik maar 1.50meter ben ziet het er gewoon niet uit !
Ik heb er v erder geen last van ofzo , Maar krijg wel vaak van jongens te horen dat ik ‘dikke tieten’ heb.
Ook niet altijd leuk..

Leuk dat je over dit onderwerp praat!

[Beantwoorden]


Door Marianne op 4 januari 2011 16:01

leuk dit! Dat filmpje is echt heel mooi.
ik heb nu 75B, soms C ligt aan de BH ik ben dr wel tevreden mee, maar ik ben pas 15 dus ze groeien nog haha.

[Beantwoorden]


Door pien op 4 januari 2011 16:15

een artikel die voor veel vrouwen herkenbaar is denk ik te groot of te klein.
het gaat erom hoe jij je erbij voelt niet een ander.
2 vriendinnen van me hebben een borstvergroting gehad want ze zaten er heel erg mee, nu hebben ze b of c ligt ook aan je lengte ik ben 1.63 en ik heb zelf 75D en ik heb een baan waarbij ik veel sport dus ik heb er vaak last van maar ik krijg 2 maal per jaar een sport beha van het merk ”shock absorb” dit is aanbevolen door de fysiotherapeut ongeveer 50 euro per beha maar ze zijn het waard als je veel sport.
mijn moeder heeft borstkanker gehad waarbij haar borst is geamputeert het zou me niet uitmaken welke maat ik had ik heb ze en iedereen is mooi op zijn eigen manier.
p.s. ik heb ook zoon kont met strea en cellulitis.

[Beantwoorden]


Door Annemarije op 4 januari 2011 16:30

Leuk artikel, haha.
Ik heb zelf best een grote boezem, ik heb cup D (bij de HEMA tenminste, bij hunkemoller heb ik cup E of zelfs F!) Ik heb nooit lichamelijke klachten en op zich past het goed bij mijn lichaam aangezien ik ook geen heeeele dunne taille heb (ben niet te zwaar ofso). Maar als ik had mogen kiezen was ik voor een cup C gegaan :)

[Beantwoorden]


Door Merel op 4 januari 2011 16:34

Ik heb sinds mijn 13e al 75E, en dat i ook echt heel stom hoor. Die dingen die ze bonven noemen herken ik allemaal. vooral met kleding zoeken, je moet met zoveel rekening houden!
– Hij mag geen hoge(ronde) hals hebben
– Je moet 3 maten groter nemen omdat anders alles te kort is.
– Het kan niet een strak t-shirt zijn, dat staan stom
– de hals mag ook niet te laag zijn.
en zo kan ik nog wel wat opnoemen.

Soms ik het ook wel fijn, voor gala jurken heb je echt hele mooie, maarja die heb je ook voor mensen met een kleine cup-maat.

[Beantwoorden]

Jenn antwoordt op 4 januari 2011 om 19:45:

hahaha precies.
wat dacht je van die triangel bikini’s.
nou vergeet die maar gewoon :P
of van die shirtjes waarbij je een triangel vorm hebt. en dan moet het naatje onder je borsten zitten. maar dat wordt m dus niet :P

[Beantwoorden]


Door femke op 4 januari 2011 16:36

vanaf mijn 11de zijn ze ongeveer gaan groeien tot een 70A nu 3 jaar later heb ik nogsteeds dezelfde cupmaat. soms maak ik mij er wel een beetje zorgen over of ze oooit nog is gaan groeien…

leuk artikel! :D

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 4 januari 2011 16:37

Ik reageer eigenlijk nooit, maar wilde dit toch even zeggen.
Hoewel je in je site heel professioneel bent, maak je ook ruimte voor dit soort artikelen. Heel persoonlijk, en daardoor is het ook fijn om te lezen, als lezer heb je het gevoel dat jij ons ‘snapt’ zeg maar. Net als dat filmpje (poosje geleden) over je eerste date. Klinkt misschien simpel, maar in de realiteit zijn er heel veel meiden die daar mee zitten. Complimenten dat je aan dit soort dingen aandacht besteed!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 20:08:

Je reactie heeft me echt geraakt… Dankjewel Mirjam! Vind het echt heel lief.

[Beantwoorden]

Lisa antwoordt op 6 januari 2011 om 06:51:

I agree on that :)

[Beantwoorden]


Door lindsay op 4 januari 2011 16:41

ik heb ook kleine tietjes:( cup A
maar ik heb ook niet echt een kont
ik schaam me er niet echt voor ofzo
voel me gewoon lekker in me vel in bikini en dat vind ik het belangrijkst!:P

vind je filmpjes trouwens helemaal toppie!

[Beantwoorden]


Door ChamaFashion op 4 januari 2011 16:44

kleine tietjes vind ik eigenlijk best mooi..

[Beantwoorden]


Door evelien op 4 januari 2011 16:52

Wees blij. Ik heb niet alleen cup D ik heb ook nog eens taile maat 65. Dus dat is helemaal uit verhoudingen. Daardoor lijk ik altijd veel dikker. En daar heb ik problemen mee omdat ik er heel onzeker van word. Nou dan heb ik toch liever cup B

[Beantwoorden]


Door Janita op 4 januari 2011 16:53

Ik ben 1.55 lang, weeg 50 kilo en pas in maat 34-36 en ben 20 jaar en ik heb E70.. probeer dan maar eens een leuke bh te vinden die niet duur is en ook nog lekker zit. Ik ben er niet tevreden mee nee, en zou graag een mooie c cup willen maar vind mezelf nu nog te jong.

[Beantwoorden]

Jenn antwoordt op 4 januari 2011 om 19:42:

Je hebt echt zo gelijk.
Ik heb 85F. en ik ben er zo niet blij mee. voor mn vriend is het wel leuk. maar die bh’s kopen.. wat een dramaaa is dat. Ik heb toevallig laatst van Sapph 2 bh’s gekocht. die bh’s zijn echt leuk.
verder heb ik nu een sportbh. en als ik echt pijn heb. dan doe ik die aan. ( slaap er ook mee. ) om de nekpijn iets te verlichten. Ik heb met een chirurg overlegd. maar hij zei dat borstvoeding geven dan een probleem kan worden in de toekomst.. Dus ik doe het voorlopig ook nog niet.

[Beantwoorden]


Door Marieke op 4 januari 2011 17:00

Ik ben 16 en ik heb nog amper aa, maarja veranderen kan ik het toch niet.
Ik kan niet zeggen dat ik er nou echt mega blij mee ben, maar ik wacht gewoon af, ze groeien toch nog wel.
Me er druk over maken helpt toch niks. Maar kleding is af en toe inderdaad gewoon minder mooi helaas.
Lief dat je dit artikel schrijft!

[Beantwoorden]


Door Tindra op 4 januari 2011 17:02

Ik zelf heb een D, waar ik niet al te blij mee ben maar ik heb het geaccepteerd. Het is zo dat jongens er naar kijken, en ik heb opmerkingen gehad als; diktit. Maar mijn huidige vriend zei echt heel verlegen na 2 weken; mijn kameraden denken dat ik je om je borsten heb, maar dat is echt niet zo hoor.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 20:10:

Jongen die dat zeggen moet je niet serieus nemen. Wat een eikels!

[Beantwoorden]

Jasmin antwoordt op 5 januari 2011 om 00:18:

Wel heel lief wat je vriend zei. (:

[Beantwoorden]


Door ellen op 4 januari 2011 17:10

Door Anna op 4 januari 2011 17:14

ik ben 15 en heb cup 75C.. ben wel tevreden ermee, alleen ik ben bang dat ze nog niet uitgegroeid zijn.. dat zien we dan wel weer. haha.

[Beantwoorden]


Door paulien op 4 januari 2011 17:14

ik heb zelf A. erg klein en ik ben 18 dus groeien doen ze niet meer. ik heb het nooit echt erg gevonden. nu vind ik het soms jammer als shirtjes niet mooi staan.
maar ik heb liever te kleine borsten dan te grote! het lijkt me verschrikkelijk als iemand steeds naar je borsten zit te kijken.

[Beantwoorden]

Anne antwoordt op 4 januari 2011 om 20:50:

Dat hoeft niet zo te zijn hoor :) Die van mij besloten bijvoorbeeld na m’n twintigste nog even te gaan groeien.

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 4 januari 2011 17:20

Ik ben ook heel ontevreden ik heb cup A, ik ben 15, maar ik draag al een jaarlang dezelfde bh’s.. Nouja ik ben van AA naar A gegaan niet echt een grote vooruitgang..

[Beantwoorden]


Door Femke op 4 januari 2011 17:24

Ik vind het een heel goed en leuk artikel! Ik ben zelf tevreden met m’n cup C :)

[Beantwoorden]


Door Weegschaal op 4 januari 2011 17:24

Ik heb ongeveer hetzelfde als Marieke hierboven, inzat er eerst best wel mee maar door haar reactie voel ik me er al iets zelfverzekerder over!

[Beantwoorden]


Door rianne op 4 januari 2011 17:29

Ik heb zelf nog een kleine AA en ik ben al byna 15 en ik ben echt bang dat mijn borsten niet hard meer gaan groeien enzo en ik word er best wel mee gepest.
en veel truitjes kan ik daardoor niet aan,omdat ik nog te weinig heb..

[Beantwoorden]

liza antwoordt op 4 januari 2011 om 17:42:

ik hb het zelfde probleeem -,-

[Beantwoorden]

Anne antwoordt op 4 januari 2011 om 20:53:

Er zijn ook veel truitjes die meisjes met kleine borsten juist heel goed staan! Met ruches bijvoorbeeld.

[Beantwoorden]


Door annelies op 4 januari 2011 17:32

Ik heb best grote borsten, ze zijn groter dan mijn zus van 3 jaar ouder.
Ik ben ook zwaar gebouwd. dus ik vind het niet heel erg gek dat die van mij groot zijn.
wel vind ik het jammer.

x’

[Beantwoorden]


Door DG op 4 januari 2011 17:33

Ik ben zelf 15 en heb een volle cup C, maat 34 en ben 1,57 lang.. Dus het is wel wat groot, maar niet storend. Maarja als ze nog verder groeien dan komt het wel uit verhouding denk, ik ben dun en klein en dan hele grote borsten valt dan wel op.. Maarja niks aan te doen. Ze vallen nu ookal genoeg op omdat ik vrij dun ben..

[Beantwoorden]


Door Johanneke op 4 januari 2011 17:37

haha jij schrijft op een zeer vermakelijke manier, echt grappig! die bescheiden vergeleiking met J.Lo :)

[Beantwoorden]


Door mariska op 4 januari 2011 17:39

haii ik heb zelf cup b75 , en ben 16 jaar,ik vraag me af of dat een normaale cup is?, want ik twijfel zelf een beetje.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 20:14:

Wat is normaal? Ik denk dat je heel mooi zit met je 75B :)

[Beantwoorden]


Door Jenn. op 4 januari 2011 17:49

Ik vind het een heel mooi filmpje, voor mij ook zeer toepasselijk omdat ik ook ongeveer 65 AA heb. Er zijn voor mij alleen maar kinderbehaatjes,
en dat is als ik geluk heb. Toch zou ik graag een cup B of C hebben, dan zou ik me denk ik meer vrouw voelen. :$
x

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 20:16:

Bij Hunkemoller hebben ze volgens mij wel mooie bh’s voor 65AA!

[Beantwoorden]


Door W. op 4 januari 2011 17:55

Ik heb maat 70A en ik ben tevreden met mijn borsten. Ze passen gewoon bij mijn lichaam en ik zou ook geen grotere hoeven. Een push-up behaatje doet wonderen, haha! En sommige kleding kan ook mooier staan met een kleinere gevel..

Ik ben vroeger wel onzeker gemaakt door mijn vriendinnen, toen ging het vriendinnengroepje waar ik in zat het elke week over hun bh maten hebben. Nou boeiend!? Er was zelfs iemand die zei: Jij hebt ja erwtjes! Ik: En jij hebt een kont van een meter!

Ik ben blij met mijn lijf!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 20:17:

Als je jonger bent vind je borsten natuurlijk heel interessant (ik vond dat wel in ieder geval), maar wel stom dat je vriendinnen zo deden. Ik vind je opmerking op hun dan ook echt geniaal! Zo hoort het :D

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 4 januari 2011 17:59

Ik heb 75B, maar vind dat te groot. Het ziet er allemaal prima uit hierzo, alleen het is vervelend met pianospelen! Mijn titties zitten in de weg als ik met beide handen heel hoog of heel laag moet spelen xD

[Beantwoorden]


Door Lotte op 4 januari 2011 17:59

Ik heb 70A en ik ben er wel ongeveer tevreden mee eigenlijk :) Hoewel ik het niet erg zou vinden als ik een cup B zou hebben :)

[Beantwoorden]


Door Laura op 4 januari 2011 18:10

Ik ben 15, maar 1.65 en heb cup C en ben ook nog eens dun, met weinig bilvlees. Nee dit is niet het uiteinde aangezien ik nog in de groei zit hoop ik dat mijn borsten niet groter worden. Mijn moeder heeft E/F dus als het erfelijke klopt dan kan het allemaal nog veel groter worden. Meiden jullie mogen ook trots zijn op je kleine borsten want ook dat kan mooi zijn, je voorgevel vertelt niks over je innerlijk. Geloof me jullie hebben de meeste voordelen xxx

[Beantwoorden]


Door Kimberley op 4 januari 2011 18:42

Woow. Echt een hoop berichten, maar goed. Ik heb ook best grote borsten. Maar ik ben ook wat gezetter. Ik ben er niet blij mee, maar ook niet ontevreden. En ik ben van plan dit jaar heel wat aan mijn buikje te doen. (Afvallen) en dan gaan mijn borsten vanzelf mee. Komt helemaal goed met mij (hopelijk). Maar grote én kleine borsten hebben is niet alles nee. En eigenlijk zijn we altijd wel ontevreden. Maar je moet de voordelen bekijken en gebruiken. Niet de nadelen.

[Beantwoorden]


Door mirte op 4 januari 2011 18:44

Ik heb ook echt kleine maar mn ex zei ik ben echt een borstenman en had er totaal geen problemen mee. Verder heb ik wel een goede stevige kont, dus heb daar vaak complimentjes over gekregen van jongens, dat ik verder niet veel heb zien ze eigenlijk niet eens =p

[Beantwoorden]


Door katrien op 4 januari 2011 18:47

super leuk filmpje ! :D

[Beantwoorden]


Door Emma op 4 januari 2011 18:50

ahh dat filmpje is echt leuk!

[Beantwoorden]


Door Maxime op 4 januari 2011 18:52

ben 16 & heb maar cup A. Heb denk ik dan misschien liever cup B/C, dat lijkt mij mooier staan met kleding enzo. Maar ik ben niet echt van de push-up bh’s.

[Beantwoorden]


Door Lynn op 4 januari 2011 19:06

Ik ben helemaal blij met een cup A (: Ik vind klein wel sexy ;P

[Beantwoorden]


Door Marleen op 4 januari 2011 19:19

Bij mij hadden ze ook wel een maatje groter mogen zijn, maar ben er op zich wel tevreden over!

[Beantwoorden]


Door Shivanie op 4 januari 2011 19:22

Ik ben 16 en ik heb een 70AA maar eerlijk gezegd vind ik het helemaal niet erg. Ik weet niet ik denk dat grote borsten (cup C) mij ook niet staan. Iedereen in mijn familie heeft kleine borsten. Soms zie ik ook van die foto’s van mijn vriendinnen en hun hebben allemaal C en D dan ziet dat er dan meer mooier uit. Gewoon wat vrouwelijker

[Beantwoorden]


Door Anne op 4 januari 2011 19:32

Zelf ben ik gezegend met een volle dcup dusnik kan er niet over meepraten. Wel zou ik soms wel eens een maatje minder willen hebben, het is zo zwaar en sommige shirts zitten dan zo stom!
&jongens associëren me ook heel snel met mijn cup.
Maaarr af en toe ben ik er toch best trots op, klinkt heel raar maar het hoort gewoon bij mij!

xxxx

[Beantwoorden]


Door Kathy op 4 januari 2011 19:37

Ik ben tevreden en dat verbaast veel meiden. Ik heb A, maar het is in verhouding met mijn lichaam. En het is chiller dan een maatje C

[Beantwoorden]


Door w. op 4 januari 2011 19:58

Ik ben 13 en heb helemaal niks. Ik pas nog geen beha’s zeg maar. Ik vind het vaak echt niet leuk, als ik zie dat andere meisjes dat wel al hebben. Het vervelende vind ik ook dat ik best lang ben voor m’n leeftijd. Er is nog wel een meisje uit mijn klas die niks heeft, maar die is heel klein, dus dan valt het (vind ik) minder op. Wel doet het erg veel pijn als je er tegen stoot. Betekend dit dat ze groeien?

Ik vind het filmpje trouwens heel mooi!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 20:19:

Dat het pijn doet wanneer je ze stoot, dat is normaal en betekend niet persee dat ze groeien. Als ze gevoeliger zijn kan het wel betekenen dat ze groeien.

Maar je bent pas 13! Als ik jou was zou ik met niet zoveel zorgen maken ;)

[Beantwoorden]


Door N op 4 januari 2011 20:15

Ben echt blij dat je zo’n filmpje post!
Ik ben 19 en heb 70 AA , heel lang heb ik ermee gezeten en vanalles geprobeerd om ze groter te laten worden, maar niets hielp. Nu vind ik het niet erg meer, heb wel mooie en niemand heeft me er ooit minder leuk om gevonden.

[Beantwoorden]


Door Elsemieke op 4 januari 2011 20:24

Goed artikel Vera! Dit onderscheid jouw van de andere beautyblogs, deze artikels waar mensen zich in herkennen, en toch altijd leuk om te lezen =)

Ik ben zelf niet heel ontevreden. ’t mag wel wat groter maar ben er niet onzeker over. Het is wel zo dat ik in sommige shirts vormeloos lijk, das wel minder. Maar als je je goed kleedt hoeft het echt geen probleempunt te zijn!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 22:31:

Thanks Elsemieke! :D

[Beantwoorden]


Door Debbie op 4 januari 2011 20:24

Ikzelf heb grotere borsten, ik heb cup 80D, wat soms echt lastig is. Ik ben fanatiek sporter, vooral voetbal en dan is het geen pretje soms. Maar het heeft weer zijn voor- en nadelen net als kleine borsten.

[Beantwoorden]


Door Mayra op 4 januari 2011 20:30

Ik heb een kleine A-cup. Toen ik jonger was zat ik er wel mee, kwam door onzekerheid weet ik nu achteraf. Maar nu ik ouder en zelfverzekerder ben zit ik er helemaal niet mee. Ik ben juist blij met mijn kleine cup. Het past bij mijn postuur en ik vind dat kleding me juist wel goed staat met kleinere borsten. Mijn vriend vind ze ook mooi zoals ze zijn. Er zijn genoeg jongens die kleine borsten mooi vinden. Nog een pluspuntje.. later gaan ze minder hangen.

[Beantwoorden]


Door Aniek op 4 januari 2011 20:39

Goed artikel!

Zelf ben ik wel tevreden met m´n borsten, ze hoeven niet groter, maar ook niet kleiner.

Ik zie bij een aantal reacties dat er meiden zijn die eigenlijk een beetje balen met hun 75A, of AA en ga zo maar door.
Zelf heb ik altijd in een A-cupje rond gelopen, en ben ik begin vorig jaar naar de livera geweest, omdat ik me toch afvroeg of ik wel de goede bh maat droeg. Wat kreeg ik te horen? Ik had toen een C cup, nu loop ik met een grote D cup rond.
Dus denk je dat je kleine borsten hebt? Ga eens langs een lingerie winkel, en je krijgt hoogstwaarschijnlijk te horen, dat je een heel andere bh maat hebt ;) (en grote borsten!)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 22:32:

Klopt, dat is vaak zo! Wel een goede tip van je :D

[Beantwoorden]


Door sofie op 4 januari 2011 20:48

ik heb nu 70AA, en een b of c lijkt me geweldig, maar ik ben nog maar 15, het zal nog wel komen zeker…Ik ben wel 1m68 of zoiets, dus n d zou misschien wel vreemd staan. Ik vind het wel lastig, want al mijn vriendinnen hebben meer. Ik hoop gewoon dat ze nog wat gaan groeien… Ook is het moeilijk om goede bh’s te vinden, al zijn er wel een paar van de H&M, maar die kwaliteit is minder… ach gewoon afwachten zeker

[Beantwoorden]

Shauni antwoordt op 5 januari 2011 om 12:46:

Idd, je niet druk maken erover en gewoon afwachten, ze groeien heus nog wel. Ikzelf was ook een erg late groeier.. Trouwens 1m68 en een D is zeker niet onnatuurlijk hoor. Ik ben nog 5cm kleiner en ga door het leven met een 75D. Je ziet het goed, maar het is zeker niet alsof ik een vergroting heb ondergaan ofzo. Met kelding kan je een heleboel bereiken ;)

[Beantwoorden]


Door celeste op 4 januari 2011 21:14

hey
ik weet dat ik mischien een beetje jong ben om hier over te mogen klagen maar bedoel ik zit pas in de 2e maar toen ik dat filmmpje zag moest ik toch effe schlikkken. ik ben 14 en heb echt helemaal geen borsten ik ben gewoon helemaal plat en ik was echt smoor op een jongen . alleen is hij meer van de big boobs. echt hart brekend toen ik hem vroeg en hij me afwees omdat ik dus niks had en ik durfde gewoon 2 weken niet meer naar school.
maar ben er helemaal over heen . als jongens er zo over denken zijn ze het nie waart

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 22:33:

Inderdaad, een jongen die je daarom afwijst is niet helemaal lekker in zijn hoofd!

[Beantwoorden]

Jasmin antwoordt op 5 januari 2011 om 00:29:

Wat ontzettend puberaal van die jongen. Gelukkig sta je daar nu boven.

[Beantwoorden]


Door Claudia op 4 januari 2011 21:32

Ik zou met alle liefde wat van mijn Dubbel D’s uit willen delen!

[Beantwoorden]

Jasmin antwoordt op 5 januari 2011 om 00:30:

Haha, dat zou de problemen van grote/kleine borsten oplossen, als iedereen gewoon kan delen tot we de perfecte maat hadden.

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 4 januari 2011 21:36

Wel ik ben niet echt ontevreden over mijn borsten.Ik vind ze wel oke

[Beantwoorden]


Door Alexandra op 4 januari 2011 21:56

Dat filmpje is echt mooi gedaan..
Ik heb zelf ene grote B(kleine C) en ze zouden best wat groter mogen zijn haha. Mn exvriendje zei altijd “handje vol, da’s goed!” en ik geloofde hem ook wel, maar toch haha. Maar ik begrijp dat je met grote borsten ook wel heel wat last kan hebben.

[Beantwoorden]


Door Alexandra op 4 januari 2011 21:57

Ohja, wat ik nog vergat. Ben toch blij dat ze nu “zo groot” zijn, want toen ik op dieet was, waren m’n borsten de eerste dingen die verkleinden, en dat was niet leuk haha!

[Beantwoorden]


Door Am op 4 januari 2011 22:23

Wat goed dat je hier aandacht aan besteed Vera! Het is een onderwerp waar ik (en blijkbaar niet alleen ik) al langer mee loop.

Ik val in de categorie kleine boezem en baal daar ontzettend van. Ik voel me daar echt een stuk minder vrouwelijk door. Het gaat zelfs zo ver dat ik mensen afgunstig bekijk op straat die wel beter voorzien zijn. Ik stoor me er onwijs aan. Misschien dat het met de tijd komt en dat ik het leer te accepteren, maar het is een probleem waar ik dagelijks mee te maken heb. Het maakt me onwijs onzeker en probeer echt een manier te vinden om er mee om te gaan.

Dus dank dat je dat je er aandacht aan besteed. Het filmpje is erg mooi en herkenbaar. En het mooi om te zien dat er meer meiden zijn met borsten issues.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 22:34:

Je bent zeker niet de enige die ermee loopt, ik ken zoveel meiden en vrouwen die ermee zitten. Waarom denk je anders dat zoveel vrouwen een borstvergroting nemen?

Probeer er echt niet zo op te letten, het zijn je borsten maar. Er zijn zoveel andere dingen die je een mooie vrouw maken. Ik snap dat het moeilijk is, maar ik hoop toch dat het je lukt. Succes!

[Beantwoorden]

Am antwoordt op 4 januari 2011 om 22:37:

Dankjewel meid, ik waardeer dit echt!
Je bent een van de meest genuine bloggers out there. Je reacties zijn altijd super positief en lief.

Blijf zoals je bent. Vind je echt helemaal top!

[Beantwoorden]


Door sarah op 4 januari 2011 22:27

hey, ik ben 13 en word in juni 14, en echt , ik heb echt nog niks! je ziet wel al wat , jah een beetje rondjes, maar voor de rest.. ik ben echt bang, want ik vind vollere borsten toch mooier , en ik ben bang dat ik niks ga hebben want mn moeder heeft zelf bijna niks en ze hangen bij haar, dat wil ik ECHT niet!! glukkig hou ik van witte chocola, en ik slaap ook nooit op mn buik… ik probeer ze veel op te vullen met wc-papier of sokken, maar dat zie je zo goed dat ze zijn opgevuld! ik vind het heel leuk dat je dit artikel doet. :s

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 januari 2011 om 22:35:

Niet opvullen, je bent pas 13. Toen ik 13 was had ik ook nog weinig borsten. Maak je er niet druk om, je bent nog hartstikke jong. En als ze klein blijven, dan is er alsnog niks mis. Klein is fijn :)

[Beantwoorden]

Anne antwoordt op 4 januari 2011 om 22:53:

en van witte chocola word je overal dik, niet heel veel gaan eten hoor! :)

[Beantwoorden]

sarah antwoordt op 6 januari 2011 om 09:38:

ja, onze chocolade is toch op dusja , xd

[Beantwoorden]

Marjolein antwoordt op 4 januari 2011 om 23:21:

Ohh maak je niet druk joh! Ik was ook plat toen ik 13 was en nu heb ik cup C :P En zelfs als je cup A krijgt, dat maakt echt níets uit (zoals hierboven ook wordt gezegd in het artikel). Je lichaam bestaat niet alleen uit je borsten, je hebt bijvoorbeeld ook nog je mooie lange benen, platte buik, mooie kont, prachtig gezicht of mooie handen nog! ^^
Ik snap dat je er nu een beetje onzeker over bent, maar dat is de leeftijd ook wel denk ik. + borstgroei slaat een generatie over, dus je kunt beter naar je oma’s kijken wat betreft je borsten :P

[Beantwoorden]

sarah antwoordt op 6 januari 2011 om 09:38:

dankjulliewel, voel me toch wel beter, ik heb heeeeeleee lange benen, en dat is een pluspunt dus daar ben ik dan super blij mee :)

[Beantwoorden]


Door Daniek op 4 januari 2011 22:51

Ik ben er zeker tevreden mee,
ik ben zelf maar heel klein (lees; 1.57)
en heb een B. Het zou er denk ik echt niet
uit zien als ik een C of D zou hebben,
beetje uit verhouding denk ik.
Dus ja, ik ben tevreden.

[Beantwoorden]


Door Johanna op 4 januari 2011 22:57

Ik ben nu opzich wel tevreden. Ik ben wel nog maar 15 en ze gaan dus nog groeien, maar ik hoop niet meer teveel, want dat wil ik ook niet. Ze begonnen pas te groeien rond mijn 13 (en daarna vrij snel eigenlijk) maar toen werd ik weleens gepest door een eikel die in mijn klas zat. Toen werd ik echt superonzeker;o Ben er inmiddels wel overheen, maar toch, dat was niet bepaald het leukste jaar!;)

Xxx

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 4 januari 2011 23:18

Ik zit gelukkig precies in het midden qua cupmaat; een fatsoenlijke cup C.
Hier ben ik wel blij mee eigenlijk :) Als ik net iets meer wil op sommige momenten dan doe ik een push up bh aan en als ik juist niet veel wil dan doe ik een bh aan helemaal zonder vulling ^^
Maar ze zijn eigenlijk de afgelopen 2 jaar pas echt gaan groeien (ben nu bijna 18). Toen ik 13 was was ik nog zo plat als een dubbeltje.

[Beantwoorden]


Door Janine op 5 januari 2011 00:03

goed artikel hoor Vera!

ik ben nu 18, en ik heb al jaren een probleem met mijn kleine voorgevel, de laatste jaren is het wel ietsie meer geworden maar ik heb nog steeds A. ik draag ook al ongeveer 2 jaar iedere dag beha’s (ja, 2 ja.) gewoon zodat het nog ergens op lijkt.

ik ben nu al bijna 1 jaar aan het sparen voor een borstvergroting, en ik heb het bijna bij elkaar. plastische chirurgie is niet alles, maar iedere dag 2 beha’s dragen ook niet. ik voel me liever prettig in mijn lijf dmv een borstvergroting ipv dat ik me altijd onzeker voel.

er zullen wel zat mensen zijn die het niet eens zijn met me, maar goed ;)

xx

[Beantwoorden]

Jasmin antwoordt op 5 januari 2011 om 00:36:

Tja.. waarschijnlijk gaan er mensen zeggen dat je het gewoon moet accepteren en blij moet zijn met je zelf. Zo denk ik er ook over, maar het lijkt mij dat jij er wel goed over na gedacht hebt en de beslissing niet zo 1 2 3 hebt genomen.
Dusja.. als jij er zelf achter staat dan is er niets mis mee. Ik wens je veel succes! ;)

[Beantwoorden]


Door Mascha op 5 januari 2011 02:17

Ik heb heel lang cup A gehad, en rond mijn 17e/18e veranderde dit spontaan in een volle C. Zonder plastische chirurgie of dat ik aankwam.. Ik ben nu 24 en heb cup D. Het kan dus echt nog veranderen, je borsten groeien mee! Uiteindelijk is die cup D ook niet geweldig, omdat ik veel jurkjes niet goed pas (borsten net te groot etc). Maar toch, ik ben echt het levende bewijs dat je ook op ‘oudere jongere’ leeftijd nog een aantal cups omhoog kan gaan.

[Beantwoorden]

Kim antwoordt op 5 januari 2011 om 07:01:

Jaaa, herkenbaar verhaal (zie mijn 3e comment), bij mij zijn mijn borsten ook meegegroeid! Op mijn 25e had ik plots C, nu ligt de groei echter wel stil hoor, ben nu 28 en het houdt natuurlijk een keer op ;) maar ik vind ze prima!

[Beantwoorden]


Door elise op 5 januari 2011 09:32

Oh man, die van mij zijn ook te groot. Terwijl mijn moeder een kleine cup A had. Ik zou liever gewoon een gemiddelde maat nemen, B-C ofzo. Ik heb niet erg veel last van mijn grote borsten, kan gewoon op mijn buik slapen en sporten met een goede sportbh gaat prima. Maar soms schaam ik me er gewoon een beetje voor.

[Beantwoorden]


Door elise op 5 januari 2011 09:33

nemen? ik bedoel willen hebben :)

[Beantwoorden]


Door Tessa op 5 januari 2011 11:58

heb ook kleine tietjes, haha. 75A en ben bijna 16.
dit heb ik echt al sinds mijn 13e ofzo. maargoed ik zit er niet echt mee eigenlijk, ik compenseer het met me kont. haha die is namelijk wat aan de grote kant.

[Beantwoorden]


Door Juanita op 5 januari 2011 13:30

Helemaal gelijk! Ikzelf ben vrij klein, 1.51, maar ik ben dan ook 12 jaar. Maatje 75AA… Maar het boeit mij niet zoveel, wat moet een klein meisje van 12 nou met grote borsten? Ik ben er nog best trots op, want het staat me best mooi. Alhoewel ik best iets groter zou willen, heb ik er geen problemen mee.

xxx

[Beantwoorden]


Door Susan op 5 januari 2011 13:45

Ik ben eigenlijk wel tevreden met mijn borsten, heb 75C en passen echt goed bij mijn figuur. Niet te groot of te klein. Maar ik zou soms ook wel wat kleiner willen, dat ziet er al gauw wat slanker uit en past een bikini nog iets makkelijker.

Maar, ik mag absoluut niet klagen en dat doe ik ook zeker niet! Ik heb zelfs wel eens een complimentje gehad, van “wauw, wat heb jij mooie borsten!” (van een vrouw he, haha)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 januari 2011 om 21:48:

Haha, altijd leuk om te horen :D

[Beantwoorden]


Door Elke op 5 januari 2011 17:29

Ja ik kan hier zo over meepraten! Het probleem met bikini’s en bh’s in de grote maten.. Waarom is niemand eens op het idee gekomen om die leuke bh’s van de hema& h&m niet eens een maatje groter te maken, zo moeilijk kan dat niet zijn?
En Vera, het klinkt misschien stom of hebberig ofzo, maar alleen door de edit bij het artikel krijg ik niet het idee dat je erover na hebt gedacht, maar meer het idee dat je het in eerste instantie vergeten was, en het er toen toch nog maar even bij hebt gezet..
Sowieso kunnen meiden met een kleine cupmaat zich vaak niet zo goed indenken dat er met een grote cupmaat waarschijnlijk net zo veel, al dan niet nog meer problemen zijn waar je tegenaan loopt heb ik het idee.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 januari 2011 om 21:49:

Nee, ik ben het absoluut niet vergeten. Echt niet, een meisje uit mijn klas heeft het probleem ook, heb het er met haar wel eens over gehad. Daarvoor had ik het me misschien niet gerealiseerd, maar nu wel.

[Beantwoorden]

Anne antwoordt op 7 januari 2011 om 10:18:

Ik denk dat meisjes met grote borsten inderdaad net zo veel last kunnen hebben van het formaat van hun borsten als meisjes met kleinere. Het probleem met de leuke bikini’s en bh’s is voor allebei de extremen even groot lijkt me. (De Hema heeft bijvoorbeeld voor kleine borsten ook niet echt iets.) Net zoals met passende kleding.
Maar het grote verschil ligt hem denk ik in de meer tastbare problemen die meisjes met echt grote borsten hebben, zoals rugpijn en moeilijkheden met bewegen.
Daarnaast hebben veel van deze meisjes de angst of het gevoel alleen aandacht te krijgen van mensen (mannen) om hun grote cup-maat. Wat natuurlijk vervelend is, maar echt niet waar hoeft te zijn. (Ik bedoel, natuurlijk zijn er vervelende opmerkingen van jongens, maar lang niet iedereen kijkt zo naar je)

Wat meisjes met kleine borsten over het algemeen veel ervaren is het gevoel niet echt vrouwelijk te zijn en een essentieel onderdeel te missen om echt aantrekkelijk te kunnen zijn. (Wat ook weer voor sommige mensen kan gelden, maar er zijn genoeg mensen die juist kleine borsten mooi vinden. En er is genoeg, naast borsten, wat je vrouwelijk kan maken.)

Uiteindelijk kun je van elke cup-maat een probleem maken, maar je kunt er ook voor zorgen om dat niet te doen :) (Met uitzondering van lichamelijke problemen natuurlijk.) Ik zeg niet dat het makkelijk is, borsten zijn nu eenmaal een zwaar beladen lichaamsdeel en in een wereld die zo wordt overspoeld met beelden van het “perfecte lichaam” is het lastig tevreden te zijn met je lijf. Maar als je er aan werkt denk ik dat iedereen het kan :)

Verder komt er steeds meer beschikbaar voor grotere cup-maten, omdat de gemiddelde cup-maat groeit, dus dat lijkt me een kwestie van geduld hebben :)

[Beantwoorden]


Door Chantal op 5 januari 2011 17:38

Ik heb ook een 70A en ben 14 jaar. Over het algemeen vind ik het niet lelijk ofzo maar er zijn wel jongens die dan hele lullige opmerkingen maken zoals ‘Chantal heeft kleine tieten’of ‘Met je tietloze tieten.’ ik wordt daar altijd best onzeker van en ik hoop dat ze nog groeien. En mijn zus die zelf ook niet echt grote borsten heeft die wél uitgegroeid zijn (ze heeft 70B en is 25..) maakt ook wel een lullige opmerkingen. Dat ik geen BH nodig zou hebben enzo.. dus ik zit er eigenlijk best wel mee

[Beantwoorden]


Door lisa op 5 januari 2011 18:12

Ik ben pas een paar maanden 13 en heb nu al een C-cup. Opzich is het wel ‘mooi’ in verhouding met de rest van mn lichaam maar jongens kunnen er vervelende opmerkingen over maken omdat de rest vd meiden nog niet zover zijn.. Zucht, I hate puberteit.

[Beantwoorden]


Door Maud op 5 januari 2011 18:15

Heel leuk artikel! Is een keer wat anders.

[Beantwoorden]


Door meisjew. op 5 januari 2011 20:25

Ik heb vind ik té grote borsten, heb cup e of f. Ik baal hier wel van, ik durf niet goed te springen of te rennen. Bh’s kopen kan heel lastig zijn en ik heb heel veel striae, ik ben hier zelf heel erg onzeker over… Ik heb ook vaak met blousjes dat ik dan m heb en hij helemaal perfect zit behalve…. bij mn borsten en daarom dus een L moet en dat staat minder mooi… goed artikel dat wel! xxxx

[Beantwoorden]


Door Tinneke op 5 januari 2011 20:28

Ik ben niet tevreden met mijn borsten (80A) :(
ik zou heel graag grotere hebben!
Kleren die minder goed passen door mijn kleine cup-maat enzoverder.
Ik heb me er heel lang slecht in men vel door gevoeld.
Sinds ik samen ben met mijn huidige vriend is dit wel verbeterd!
Hij zegt me vaak dat hij tevreden is met mijn borsten.. Hij weet dat ik er niet 100% tevreden mee ben maar probeert me dan een goed gevoel te geven.
Hij is helemaal verzot op mijn achterwerk en dat maakt dan ook weer veel goed :D
Door hem voel ik me veel beter en maak ik minder een probleem van mijn borsten!
Al hoop ik toch nog steeds dat ze enkele maten zullen groeien! :D

[Beantwoorden]

ellen antwoordt op 7 januari 2011 om 18:57:

Dat is bij mij dus precies hetzelfde!
haha ik ben helemaal niet tevreden met mijn borsten (A75 en soms B75).
Maar mijn vriend vind ze ‘mooi’ en is er tevreden mee.
Ook hij vind mijn billen leuker !
soms moet ik ’s avonds voor we gaan slapen zeggen :
schat wil je nu even van mijn kont afblijven?!

[Beantwoorden]


Door Julia op 5 januari 2011 20:58

Ik ben 17 en heb ook cup AA. ik kan met moeite een BH vinden. Toch heb ik er geen problemen met mijn kleine borsten, ik heb genoeg aandacht van jongens gewoon omdat ze me leuk vinden. Wel heeft een keer een jongen tegen me gezegd dat ik echt plat was en toen heb ik hem gezegd dat het zo was en dat die van hem groter waren ( hij was nogal dik haha)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 januari 2011 om 21:50:

Haha goede reactie ;)

[Beantwoorden]

j. antwoordt op 6 januari 2011 om 16:42:

of , als hij vraagt waarom draag je een bh als je niks hebt om er in te doen ,, moet jij de vraag stellen, waarom draag jij dan een onderbroek als je niks hebt om er in te doen .. :D

[Beantwoorden]

Marieke antwoordt op 7 januari 2011 om 20:09:

haha, wat een goeie van allebei =)
XOXO


Door Silva op 5 januari 2011 21:21

Ik ben zelf best tevreden over die van mij. Ik heb cup C, ik zou ze niet groter willen hebben, ik hoor allemaal meiden erover klagen, dat zou ik niet willen :)

[Beantwoorden]


Door Lotje op 5 januari 2011 23:37

wat grappig, ik ken een meisje dat anne van den bergh heet met cup F!
Anyway, ik heb zelf 65G en ben daar niet tevreden mee, maar borstverkleining is pas mogelijk op m’n 23e. Meiden met kleine borsten: besef dat jullie een enorm geluk hebben! Geen hernia op je 18e en alle kleren passen gewoon, ookal zijn ze niet helemaal opgevuld; je tieten vallen er niet uit. Bovendien weet je zeker dat jongens niet op je afkomen vanwege je cupmaat als je kleine tieten hebt: heerlijk! Had ik maar cup à…

[Beantwoorden]


Door dbbz op 6 januari 2011 12:40

Ik heb hele kleine erwtjes. 70AA. Ik vind het niet echt een ramp, ben zelf tenger gebouwd, dus een grote boezem zou geen gezicht zijn.
Toch vind ik het wel jammer soms, met topjes waar de mijne dan in het niets verdwijnen……

[Beantwoorden]


Door Lizzy op 6 januari 2011 14:10

Zowel te groot als te klein is niet fijn. Ik heb 70B maar dat zal inmiddels wel groter zijn doordat ik de pil ben gaan slikken haha. Wellicht voor meiden die een cupje groter willen iets om te proberen?

[Beantwoorden]


Door T op 6 januari 2011 17:03

Ik ben nu 16jaar en heb nog steeds bijna niks. Ik voel me hierdoor heel erg onzeker, vooral in de zomer komt dit naar voren. Ik ben ook al een tijdje gepest hiervoor, en dat heeft mijn zelfvertrouwen alleen nog maar naar beneden gehaald. Momenteel probeer ik het gewoon te aanvaarden, maar ik hoop nog steeds dat ze groeien.
Door de reacties hierboven ben ik al wel een wat blijer geworden, meer meisjes zitten met het probleem (en dat kon ik uit mijn omgeving niet echt afleiden), ook hoor ik dat ze na je 18e nog steeds kunnen groeien en dat geeft ook weer wat hoop. Mijn jongere zussen hebben meer als mij, en daarom wordt ik er ook vaak op benadrukt.
Ook hoop ik dat de jongens uit mijn omgeving een beetje volwassener worden en inzien dat pesten echt vervelend is…

Fijn dat je hier een artikel over hebt gemaakt! :)
x

[Beantwoorden]


Door Inge op 7 januari 2011 01:10

Tof dat je hier aandacht aan besteed. Mijn lichaam klopt namelijk voor geen meter. Ik heb 75A, mijn bovenlichaam is small. (maat 36) maar ik heb een behoorlijke kont/bovenbenen. Vaak heb ik voor broeken maat 40/42 nodig! Het klopt dus totaal niet. Al had ik maar 1 cupmaat groter gehad.. Met cup b was ik al een stuk blijer geweest.. cup c zou voor mij perfect zijn denk ik. Maargoed, ik ben al bijna 22. Dat gaat niet meer gebeuren denk ik zo…

[Beantwoorden]


Door djodjo2 op 7 januari 2011 01:26

egt goed dit artikel men,
ikzelf heb ook best kleine ik draag 105 d maar zse lijken egt een aa:|.
hebben jullie fat trouwens ook dat de 1 groter is dan de andere haha?

xx

[Beantwoorden]


Door Liselot op 7 januari 2011 22:39

Aah echt een lief filmpje

[Beantwoorden]


Door Elisa op 16 januari 2011 20:43

Ik ben 15 en ik zit nog steeds met een cup 70A en soms nog AA. Ik hoop dat het nog wat wordt. Want als ik zo om me heen kijk dan stelt dat van mij heel weinig voor. Zelfs een push-up beha doet bijna niks :S

[Beantwoorden]


Door Emma op 9 februari 2011 16:53

ik ben 14 en heb 75A en zit er bestwel mee.. ik hoop dat het nog gaat groeien.. maar mijn moeder en zus hebben ook niet groter als A..
Maar mn beste vriendin is nu net aan de pil en heeft nu een cupmaat groter.
en m’n moeder en zus zijn allebei niet aan de pil.. dus misschien komt het ook een beetje daardooor.
maarja als ik de verhalen lees over hele grote borsten is dat ook niet fijn!
ik zie wel hahah.
ik vind je blog zoo leuk vera!
:love:

[Beantwoorden]


Door Eva op 27 februari 2011 10:25

Ik ben 13 en ik heb haast nog niks.. is dat normaal??
ik ben zelf ook wel heel dun enzo dus het lijkt niet heel raar maar als ik me dan vergelijk met klasgenoten….. :| dan schaam ik me wel…
mooi filmpje trouwens!

[Beantwoorden]


Door Anoniem op 9 maart 2011 20:16

Nou ik ben 16 en heb cupmaat 65AA en ik vind het nu niet meer zo erg. Eerst wel natuurlijk, want iedereen wil wat hebben daaro ;p
Maar mijn borsten passen dan ook weer bij mijn lichaam. 1.57 en erg smal. Ben btw aziatisch en de meesten uit azië hebben kleine boobies ;p

[Beantwoorden]


Door christel op 11 juni 2011 21:32

ik heb b en ik ben dr tevrede mee dr was eerst een jongen die heel droog tegen me zei : ”Vind je het niet jammer dat je zulke kleine borsten hebt?” nouja ik heb hem vierkant uitgelachen want ik ben gewoon blij met wat ik heb en hoop eigenlijk ook niet dat ze groter worden . :]

[Beantwoorden]


Door Melanie op 7 augustus 2011 17:56

ik ben bijna 14 en heb 70AA haha, maar bij mijn moeder begon het ook allemaal wat later ^^)

[Beantwoorden]


Door Evanlyn op 14 augustus 2012 14:57

Aahww, ik ben zestien en begin nu eindelijk pas borsten te krijgen, ik heb nu gewoon een leuk A cupje en daar ben ik meestal wel blij mee want dat past perfect bij de rest van mijn lichaam maarja als ik soms meiden zien met flinke borsten word ik wel jaloers… (A)

[Beantwoorden]


Door skye op 29 oktober 2012 20:56

Ik ben 13 en heb nog helemaal niks. zegmaar onder mijn tepels is het nu wel heel gevoelig en mijn beste vriendin (cup c denk ik?) zegt dat het dan begint.
Dat hoop ik maar, want ik ben er nu al 3 keer mee gepest/geplaagd en ik voel me er heel onzeker over.

[Beantwoorden]


Door charlotte op 14 maart 2014 18:40

Je bosten groeien nog steeds. Als je zwanger bent gaan ze ook groeien door de aanmaak van oestrogeen. Wat natuurlijk ook altijd nog kan is een borstvergroting.

[Beantwoorden]


Door Sidona op 22 maart 2014 00:43

Ik heb 25 jaar geleden een borstvergroting laten doen, nu lekt de linkerborst,Ik word binnen twee weken geopereerd de protheses worden er uit gehaald en ik wil geen nieuwe,Ik ben al een stuk ouder en heb een lieve vriend, ik ga wel op zoek naar een leuke beha en doe daar dan wel vullingen in.En ik wil een leuk badpak kopen waar een goede vulling in past.Ik ben altijd erg tevreden geweest over de borstvergroting, ze zien er mooi uit,maar helaaas staat nu mijn gezondheid op het spel.Het doet me echt wel pijn, ik zal ze missen.Ik heb nu een mooie B+ en ga over drie weken terug naar AA.

[Beantwoorden]


Door anne op 23 september 2014 21:58

ik ben heel plat in de klas noeme jongens me een surfplank en ze zegge dat als je mij in het water gooit dat ik zal blijve drijve ik ben hierdoor echt heel erg onzeker door geworde ik word vaak aangezien voir een bruger of zelfs nog jonger maar ik zit in de tweede en mijn moeder vind het raar als ik een bh met cup wil kopen zij weet namelijk ook niks van die onzekerheid af eigelijk niemand want niemand verwacht het van mij omdat ik heel druk ben en bet niet laat merken
gr.anne

[Beantwoorden]