Vriendschap en vriendjes

Vandaag een ander soort video, het is niet wat jullie van mij gewend zijn; maar ik hoop dat ‘ie alsnog in de smaak valt. Enjoy!

Wat vind jij? Ben jij het met me eens, of kijk je er anders tegen aan? Vertel het me!

En ook (vervelende) ervaringen met dit onderwerp, mogen uiteraard bij de comments geplaatst worden.

Twitter Facebook
Categorie: Anders Video | 11 november 2010 | 200 reacties | Tags: , , ,

Reacties

Door Andy op 11 november 2010 11:18

Hi Vera,

Leuk filmpje! En mooi gezegd. En weet je die situatie die jij beschrijft komt op alle leeftijden voor hoor! Zo zonde, want vriendschap is super belangrijk. Mooi verwoord in je filmpje en ik hoop dat meiden er bij stil staan :)

xx

[Beantwoorden]


Door Dorien op 11 november 2010 11:29

Je hebt helemaal gelijk!
Ik ben nu 20 en heb dat zelf ook meegemaakt, bij mezelf en bij vriendinnen..
Het is uiteindelijk wel goed gekomen maar het was enorm lastig om weer die vriendschap op te pakken..

xx

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 11 november 2010 11:39

goed dat je dit bespreekbaar maakt en het een keer ergens anders over hebt :) het is een lastig punt, vind ik zelf ook

[Beantwoorden]


Door astrid op 11 november 2010 11:43

Leuk filmpje! Leuk dat je er meiden bij stil doet staan! ^^

[Beantwoorden]


Door Elisa op 11 november 2010 11:45

Leuk om ook een keer een ander soort filmpje te zien! Heel herkenbaar dit onderwerp! Denk dat je zelf een goede balans moet vinden van de tijd die verdeelt tussen je vriendje en vrienden. Want je moet niet vergeten dat je je vrienden al veel langer hebt en je die echt niet moet verwaarlozen! Naast je vriendje moet je zeker ook je eigen leven blijven houden! Heel belangrijk denk ik! Goed, ik kan hier nog een heel stuk overschrijven maar dan wordt het echt veel te lang haha!

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 11 november 2010 11:46

held! Ik zit precies in de situatie dat ik een vriendin ben verloren door een vriendje, haar vriendje. Ze begon me belachelijk te maken waar hij bij was.. ik verloor haar steeds meer en meer.. Ik heb er iets van gezegd.. Dit maakte het alleen maar erger en nu praten we helemaal niet meer. Het is zo zonde, ik vind echt dat vriendschap, vooral als je 15/16 bent, écht voor gaat.. Vriendjes kunnen altijd nog.. en met vriendjes kun je ook niet alles bespreken.. Goed dat je het hier over hebt!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 16:19:

Wat bizar dat ze ze belachelijk maakte! Als ik jou was zou ik toch nog proberen met d’r te praten. Niet om weer vriendinnen met d’r te worden, maar het toch uit te spreken. Dat lucht zeker op.

[Beantwoorden]

Nathalie antwoordt op 11 november 2010 om 16:48:

Ja dat heb ik geprobeerd.. Maar haar vriend komt me nu overal opzoeken, op mijn werk.. op school.. Ik moet haar met rust laten zegt hij.. Dus ik ben er klaar mee, ze is waarschijnlijk helemaal blind geworden door hem.. Maar ik vind het zonde dat deze vriendschap kapot is, we deelden alles en met niemand heb ik zulke herinneringen als haar. Soms vraag ik me af of het mijn eigen schuld was.. Ik heb zelf een relatie gehad van 1,5 jaar die net uit was voordat zij een vriend kreeg, maar ik heb haar altijd voorrang gegeven, vriendjes zijn op mijn leeftijd toch nog niet huwelijkspartners of zoiets.. Dus ik snap er niets van.. Maar vind het echt super dat je hier aandacht aan besteed !:)

[Beantwoorden]


Door Marieke op 11 november 2010 11:46

Herkenbaar!
Ik heb me hier zelf ook schuldig aan gemaakt helaas. Het is heel moeilijk om een vriendschap later weer op te pakken.

[Beantwoorden]


Door Melissa op 11 november 2010 11:47

Ik heb echt heel aandacht zitten luisteren, en ik ben het volkomen met je eens. Zelf heb ik dit ook wel, ik heb nu al meer dan een jaar een vriend en vraag me af of ik sommige vriendinnen niet een beetje heb laten “stikken”. Laten stikken zou ik nooit doen natuurlijk, ik sta nog steeds voor ze klaar, maar ik ga bijv. niet meer zo vaak met hen/haar shoppen. En dat slaat eigenlijk nergens op. Dus ik ben blij met je advies, het opent mijn ogen weer een beetje! Ik heb niet ontzettend veel vriendinnen, maar juist daarom moet ik me niet gaan ‘afzonderen’ van hen, want dat zou belachelijk zijn.

Goed filmpje. :) Leuk, weer eens iets anders.

[Beantwoorden]


Door Susan op 11 november 2010 11:49

Ik heb sinds m’n 18e m’n eerste vriendje (ben nu 21, dus al ongeveer 3 jaar!) en heb er heel bewust voor gekozen om alsnog genoeg met m’n vriendinnen af te spreken. M’n vriend heeft ook genoeg vrienden en doet precies hetzelfde, dus dat scheelt ook al enorm.

Heb wel eens gehoord van een vriendin dat ze het zo knap vond dat ik ook genoeg tijd met vriendinnen wilde doorbrengen, terwijl ik het juist als iets heel normaals zie. :-)

Maar ik heb wel meegemaakt dat een vriendin van mij helemaal obsessed was met haar vriendje. Dat vond ik ook wel heel lastig en heb haar ‘laten gaan’. Maar inmiddels is ze daarin erg veranderd en is het gelukkig weer goed gekomen tussen ons. Dat kostte wel heel veel moeite, maar het is echt een goede vriendin van me, dus dat was het wel waard.

Het heeft er denk ik vooral mee te maken hoe volwassen je in een relatie staat. Ik ben ook ontzettend verliefd, maar ik vind m’n vriendinnen daardoor niet minder belangrijk. Als je nog wat minder rationeel daarin staat, dan kan je alles loslaten denk ik.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 16:20:

Ik denk inderdaad ook dat het met leeftijd te maken heeft. Maar ook hoe je in je schoenen staat. Onzekere meisjes laten hun vriendinnen vaak ‘eerder’ vallen. Dat is mijn ervaring in ieder geval.

[Beantwoorden]

Susan antwoordt op 11 november 2010 om 16:46:

Dat is zeker waar denk ik, omdat je anders misschien bang bent dat je je vriendje verliest. En omdat je wat afhankelijker bent in de zin dat je niet ook nog je eigen gang gaat naast een relatie.

[Beantwoorden]


Door Laura op 11 november 2010 11:55

Heel goed filmpje! Denk dat veel meiden er iets aan zullen hebben :)

[Beantwoorden]


Door elise op 11 november 2010 11:56

Ik ben het ook met je eens. Mijn ouders waarschuwden mij hier altijd voor toen ik 15/16 jaar was en mijn eerste vriendje kreeg. Wat ik daarnaast ook erg irritant vind op mijn leeftijd (ik ben 22), is dat je niet meer met vrienden/vriendinnen alléén kunt afspreken, maar dat ze altijd hun verkering erbij willen hebben. Héél irritant! Dat je iemand belt om af te spreken en als antwoord krijgt: ‘wij kunnen niet want wij moeten dit en dit doen’. Alsof je in een relatie geen individu meer bent. Maarja, belangrijk is inderdaad om een balans te vinden in dit alles, je rol als vriendinnetje voor je vriend, maar ook je rol als individu en je rol als vriendin voor je andere vriendinnen. En dat is voor sommigen erg lastig.

[Beantwoorden]

Priscilla antwoordt op 11 november 2010 om 12:37:

Dat van dat niet meer alleen kunnen afspreken ben ik zo met je eens! Ik had een vriendinnetje en haar vriend kwam altijd mee, terwijl ze wist dat ik hem 3x niks vond (hij was ook ruim 15 jaar ouder dan haar) Dan spraken we samen af en uiteindelijk kwam ie dan toch mee. Zwaar irritant. Daarom zie ik haar nu ook bijna niet meer.

[Beantwoorden]


Door Kim op 11 november 2010 12:01

Zo herkenbaar dit! Ik ben 17 en ik heb nog nooit een vriendje gehad, maar een van mijn beste vriendinnen heeft sinds een paar maanden wel een vriend en ik merk dat ze zoveel minder tijd heeft voor ons nu. Ze móet elke dag bij hem zijn x_x Dat vind ik enorm overdreven, like, come on, je gaat niet dood als je elkaar iets minder ziet? De vriendin die ik bedoel woont best wel ver van mij af dus we spreken niet heel erg vaak af, maar we msnen wel bijna elke dag en op die manier hebben we toch heel hecht contact. Vroeger msnden we hele weekenden lang tussen het huiswerk maken doen, en praatten we over leuke jongens enzo, we krabbelden elkaar ontzettend veel op hyves enz. En nu? Ze is ieder weekend weg, dan gaat ze dingen samen met hem doen, ze wil niet meer praten over leuke jongens [onder andere omdat die jongen ontzéttend jaloers is als ze alleen maar zegt dat een andere jongen mooi vindt] Maar hallo? dat is menselijk? Je vindt toch niet maar 1 jongen op de hele wereld knap? Ook krabbelt ze me nu bijna niet meer, heel af en toe, terwijl het vroeger tientallen krabbels per dag waren, maar nu krabbelt ze alleen nog maar naar hem, allemaal van die kleffe onzin dingen x_x en ik heb soms ook het gevoel dat die jongen mij helemaal niet aardig vindt, als ik 1 krabbel achterlaat, spamt hij die bij haar weg met 5 nutteloze krabbels met alleen een emoticon er in ofzo…

Ik ben er ook wel eens boos om geworden, dit heeft er alleen maar voor gezorgd dat ze nu tegen mij niet durft te zeggen als ze met hem gaat afspreken als ze een keer zegt dat ze een dag niet op msn komt..

Ik vind het ook erg jammer dat ze de hele vakantie niet op msn is geweest omdat ze ging leren voor de toetsweek en ze zei dat ze echt geen tijd had, ondertussen heeft ze wel verschillende uitstapjes met hem gemaakt.. en dan heeft ze geeneens een paar minuutjes tijd om met mij bij te praten?

Ik vind het echt heel leuk voor haar dat ze een vriendje heeft hoor, maar ze is zo veranderd, negatief.. Ze kan dr tijd helemaal niet goed verdelen tussen haar vriendinnen en haar vriend.

Ik weet ook niet precies waarom ik m’n hele levensverhaal hier neergooi maar het lucht wel even op om m’n frustraties er uit te gooien =’]

Sorry voor de ENORM lange comment xD

Echt goed dat je ook aan dit soort dingen aandacht besteed Vera!

[Beantwoorden]

Bertine antwoordt op 11 november 2010 om 13:08:

Ik zeg; dumpen die vriendin.
Zoals je onder deze comment kunt zien, heb ik ook een vriendje. Maar het is echt niet zo dat ik aaaaltijd bij hem wil zijn (wil ik wel, natuurlijk, wil elke meid. We doen het gewoon niet, lees mijn comment maar). Bij mij is het meer omdat ik bijna geen tijd heb om af te spreken. Ik zorg altijd dat ik af en toe een leuk smsje, krabbeltje, belletje oid naar mijn vriendinnen doe, om ze niet te verwaarlozen. Elke maand een keer afspreken vinden mijn vrinedinnen en ik prima.
Maar ik heb ook een vriendin, die laat gewoon nooit van zich horen. Ik vraag wanneer we een avondje samen zijn, dan kan ze nooit. Of ik nu een minuut, een uur, een dag, een week of zelfs een paar maanden van te voren vraag of ze kan, ze kan nooit. Altijd een verjaardag van een nichtje van haar of ze heeft alweer wat anders. Ik was het helemaal zat dat ze zelfs niet op mijn smsjes reageerde enzo. Ik dacht; je kan toch wel éven tijd voor me vrijmaken? Maar nee.
Ik heb haar opgebeld (naar haar toe was geen optie, omdat ze nooit tijd had) en heb gezegd dat ik het niet meer trek op deze manier. Ze kon namelijk zelfs niet op mijn verjaardag komen, terwijl ze 3 weken ervoor zei dat ze wel kon komen. Aan de telefoon heeft ze gezegd (inmiddels al ruim 2 maanden geleden) dat ze binnenkort wel weer wat met mij zou doen en dat we elkaar elke maand wel weer zouden zien. Tot nu toe heb ik nog neits van haar gehoord… Dus het is maar hoe je er mee omgaat, maar ik zou haar er gewoon mee confronteren. En niet op een manier van ‘wil je alstjeblief ook tijd voor mij vrijmaken’ maar haar er goed mee confronteren + voorbeelden noemen en daarna zeggen dat je haar niet meer hoeft te zien als het op deze manier moet. Dat jehaar niet meer als vriendin wil hebben op deze manier.

[Beantwoorden]

Kim antwoordt op 11 november 2010 om 13:45:

Thanks voor je reactie :) Ik zit er ook al een tijdje over na te denken om haar er inderdaad goed mee te confronteren want ik ben het zo zat. Natuurlijk snap ik dat ze bij dr vriend wil zijn, maar dat hoeft toch niet het hele weekend? Ik vind het prima als ze of zaterdag of zondag tijd maakt voor hem, als het maar niet zo is op donderdagavond van ‘nou, tot maandag dan maar weer want dit weekend ben ik bij m’n vriend’ dat zegt ze niet, maar ik merk het wel, ze zegt ALTIJD tot morgen, behalve op donderdag, want vrijdag spreekt ze na school meteen weer met hem af, dat valt natuurlijk enorm op.

Wat flauw van die vriendin van jou trouwens.. zelfs niet op je verjaardag komen vind ik ronduit gemeen. Wat is een vriendschap dan nog waard. Gelukkig is het met mijn vriendin nog wel zo dat ze kan afspreken als ik dat vraag, het is gewoon meer dat ik dat echt moet regelen omdat ze anders aan dr vriend zit vast geplakt zo ongeveer..

Ik heb jouw comment ook gelezen en zoals jij omgaat met je relatie vind ik het gewoon normaal, tuurlijk wil je hem het liefst 24/7 zien, maar dat doe je niet, voor je eigen bestwil, echt goed van je! Ik heb namelijk het idee dat mijn vriendin haar school soms verwaarloost omdat ze bij hem wil zijn.. 3 of 4 dagen/avonden in de week afspreken lijkt mij inderdaad voldoende :) Zo wil ik het ook als ik een vriend heb, elke dag hoeft niet, af en toe een dagje smachten lijkt me trouwens ook wel iets hebben toch ;) Je moet niet moe worden van elkaar. Maarja, volgend jaar begint ze met hbo en ik met uni dus dan zal het ook allemaal veranderen, hopelijk realiseert ze zich dat het niet zo kan blijven dan.

Je reactie geeft me weer goede moed om een manier te zoeken om haar te confronteren :) Ga ik ook zeker binnenkort doen want dit is echt niet leuk meer..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 16:23:

Idd, confronteren die hap! Als ze een echte vriendin is doet ze er wat mee, en anders zou ik haar toch proberen duidelijk te maken dat het niet werkt op deze manier.

Wanneer je het alleen al tegen haar zegt, wat haar reactie ook is zal het opluchten. Omdat je dan waarschijnijk toch meer duidelijkheid krijgt.

Heel veel succes!


Door Bertine op 11 november 2010 12:08

Vind het leuk dat je over zulke dingen ook praat. Dit maakt je site een stuk interessanter.
Ik heb het zelf ook stiekem. Ik wil het liefst elke minuut van de dag bij mijn vriendje zijn. Dat kan natuurlijk niet. Maar daarnaast mijn studie.. en nu staat de vriendschap met (maar) 2 vriendinnen die ik heb, op een laag pitje. Maar mede dankzij de lange dagen die zij maken op het hbo. Vind het wel jammer, ik moet leren, zij moeten leren. Maar elke maand proberen we een avondje samen te plannen, zodat we lekker naar de film kunnen of gewoon bankhangen. We spreken elkaar wel veel (tussen het huiswerk door) op msn.

[Beantwoorden]

Bertine antwoordt op 11 november 2010 om 12:10:

Edit: ik ben niet élke dag bij hem. Door de week zie ik hem op woensdagavond en vrijdagavond en in het weekend elke avond zie ik hem. De rest van de tijd is hij aan het werk en ik aan de studie. We zorgen ervoor dat we elkaar niet elke dag zien. Mede omdat wij allebei wel tijd voor onszelf willen, maar ook omdat we dan tijd hebben voor het werk/ de studie die we nog moeten doen en tijd voor sociale contacten.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 16:24:

Maar dat je in ieder geval elke maand een avondje met ze doorbrengt, is al goed. En dat je na drukke schooldagen met je vriendje op de bank wil liggen snap ik ook compleet.

En als je d’r toch over twijfelt kun je altijd aan je vriendinnen vragen hoe zij er over denken, maar zoals ik het nu lees zit het wel snor ;)

[Beantwoorden]


Door michelle op 11 november 2010 12:12

ik ben het helemaal met je eens! ik heb geen vrienden meer dat komt onder andere doordat ze vriendjes kregen maar ook omdat ze er niet voor me waren als ik ze nodig had en ik wel voor hun.
het koste me meer energie dan wat ik er voor terug kreeg.
ik vind het wel jammer hoor en ik zou graag weer vrienden willen hebben.

[Beantwoorden]


Door Melanie op 11 november 2010 12:20

Heel herkenbaar verhaal! Ik ben 19, en de meeste van mijn vriendinnen hebben een vriendje. Sommige kunnen er heel goed mee om gaan en die zie ik ook nog steeds veel, maar andere kunnen er totaal niet mee omgaan. En het grappige is dat de mensen die eerst het hardst riepen ‘Ja je gaat je vriendinnen toch niet in de steek laten voor jongens’ , het nu zelf doen. Maar goed, zo zie je wel wie je echte vriendinnen zijn..

[Beantwoorden]


Door Lisanneleeft op 11 november 2010 12:32

Het is echt knap van je dat je het over zulke onderwerpen kunt hebben voor een filmpje. Ik vind het al moeilijk om over iets simpels te praten voor een filmpje, laat staan zo’n onderwerp!

Maargoed, ik vergeet mijn vrienden nooit, ze zijn echt heel belangrijk voor me, misschien wel belangrijker dan het vriendje zelf :) Omdat je die elk moment kwijt kunt raken, en je vrienden blijven je trouw, als het echte vrienden zijn.
Maargoed, echte vrienden zijn ook maar schaars :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 16:25:

Bedankt! en echte vrienden zijn ook schaars, daarom moet je ze koesteren.

[Beantwoorden]


Door Inge op 11 november 2010 12:34

Samenwonen is wat dat betreft echt een uitkomst! Je bent veel meer bij elkaar en hebt daarom genoeg tijd om met vriendinnen af te spreken. Of (zoals bij mij vanavond), je nodigt een stel vriendinnen uit, gezellig samen eten met het vriendje en daarna met de meiden urenlang kwekken. En aan het eind van de avond kruip je weer in bed bij je geliefde. Ideaal!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 16:26:

Kan het me al helemaal voorstellen! :D

[Beantwoorden]

Susan antwoordt op 11 november 2010 om 16:49:

Ik woon ook sinds augustus samen en het bevalt inderdaad heel goed! Ideale combinatie van veel samen zijn, maar ook je eigen dingen kunnen doen.

Maarja, natuurlijk kan je niet zomaar gaan samenwonen met je vriendje, haha. ;-) Moet je ook wel al een tijdje voor hebben en dergelijke.

[Beantwoorden]


Door Denise op 11 november 2010 12:37

Ik vind niet dat je hierover kunt oordelen omdat je op je 15e een paar maanden een vriendje hebt gehad. De meeste ervaring die jij tot nu toe hebt opgedaan is vanuit de “slachtoffer” rol en niet de “boosdoener” rol. Echte vriendinnen horen dit soort dingen te begrijpen, het gebeurd bijna altijd dat als iemand net een vriendje heeft dat diegene de eerste paar weken/maanden even geen oog heeft voor iets anders, dat heet verliefdheid. Als uiteindelijk die hevige verliefdheid een beetje over is komen de misschien wat verwaterde vriendschappen altijd wel weer goed, teminste als die mensen je de tijd gunnen en geven om even door die fase van roze wolk te gaan. Dat vind ik de manier om te zien wie je echte vriendinnen zijn..

Maar goed dat je hier aandacht aan besteed, je hebt ook wel een punt maar dit is mijn mening :)

[Beantwoorden]

Manon antwoordt op 11 november 2010 om 14:23:

Ik ben het hier ook wel deels mee eens. Maar ik vind niet dat je kan zeggen dat Vera hier helemaal niet over kan oordelen! Ik vind wel dat vriendinnen het ook moeten kunnen accepteren dat je even minder tijd voor ze hebt. (en dan bedoel ik natuurlijk niet je vriendinnen als een baksteen laten vallen, want dat is wel fout)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 16:30:

Die paar maanden waren vrij heftig, en ik heb goed gezien wat voor impact het op mijn vriendinnen heeft gehad.

En ik ben het er niet mee eens dat echte vriendinnen het horen te begrijpen. Tuurlijk, dat je niet meer op nummer 1 staat de eerste weken/maanden van de relatie, dat snap ik. Maar vriendinnen die je al jaren hebt, zomaar aan de kant zetten voor een jongen? nee dat gaat er bij mij echt niet in.

Maar als jij keer op keer door je vriendin aan de kant wordt gezet, omdat ze verliefd is? Wie pikt dat?

[Beantwoorden]

Denise antwoordt op 12 november 2010 om 08:25:

Niemand moet het pikken om aan de kant gezet te worden! En als jij zelf ook van je vriendinnen houdt, zul je ze ook niet als een baksteen laten vallen, dat heb ik ook niet gezegt, maar de vriendschap zal op een iets lager pitje staan.
Ik had het anders moeten formuleren dat jij hierover niet zou kunnen oordelen, natuurlijk kun je dat wel, maar ik heb het idee dat je meer ervaring hebt opgedaan vanuit de slachtofferrol..

[Beantwoorden]

Natasha antwoordt op 11 november 2010 om 16:52:

Ik ben het ook wel deels eens maar aan de andere kant ook weer totaal niet.

Je kan ‘verkering’ wat maar 2 maanden duurd en wat vera zegt ontzettend heftig is maar ook 2 jaar wat nog niet eens 1/4 qua heftig is.

Heb het zelf ook meegemaakt. toen was ik inderdaad rond 15/16 jaar. Mijn beste vriendin kreeg een vriendje, ik was happy voor dr want ik had toen al even een vriendje en ze vond het zo jammer dat zij nooit een vriendje had. Nou na ongeveer 1 week zag ik dr niet meer, ja op school maar in de pauze was ze alweer met dr vriendje en na school en weet ik het allemaal.. tot na school.
Nou hebben veel er in het begin gewoon last van met de hevige verliefdheid maar bij haar heeft het 3 jaar geduurd! toen ging het uit. ondertussen spraken we elkaar nooit meer, behalve als ze jarig was want dan werd ik uitgenodigd (op mijn verjaardag kon ze nooit). Heel vervelend en als ik er wat van zei werd ze boos en als ik dr uitnodigde kwam ze gewoon niet zonder het te laten weten of met dr vriendje. dus heb ik het laten gaan. Na 3 jaar ging het uit en had ik dr opeens huilend aan de telefoon. ze ging elke dag bellen en wou elke dag langskomen.
Ik heb haar ‘vergeven’ en we werden weer vrienden maar ik merk gewoon dat we uit elkaar zijn gegroeit. het is niet meer hetzelfde geworden erna en nu spreken we elkaar ook bijna niet meer. heel jammer maar zo gaat het.

Sommige mensen hebben even een roze wolk maar andere mensen geven zich echt 100% voor iemand voor zo lang het duurd. en dat verschil merk je echt al wel snel.

Zelf ben ik heel anders, mn vriend gaat vaak met vrienden weg en ik ook met vriendinnen of vrienden. we zien elkaar echt wel maar maken ook gewoon tijd voor onze vrienden. des te leuker als je weer thuiskomt bij je vriend na een leuke avond weg.

[Beantwoorden]

Natasha antwoordt op 11 november 2010 om 16:53:

wauw.. dat is echt een te lanf verhaal.. haha

[Beantwoorden]


Door Anne op 11 november 2010 12:38

Ik denk dat het in sommige situaties gewoon zo gaat, je er weinig aan kan doen en het ook goed is. Er zijn maar weinig vrienden/vriendinnen die je hele leven bij je blijven. Ikzelf heb 2 vaste relaties gehad en heb nu ook een lieve vriend. Daarnaast heb ik weinig vrienden die ik veel zie. Spreken doe ik wel veel d.m.v. facebook/sms maar voor mijn gevoel is het wel goed om op een bepaalde leven vriendschappen te gaan selecteren. Mensen af te laten vallen. Vooral rond je 19e/20e. Mensen veranderen en sommige mensen passen bijv. helemaal niet meer bij je. Dat heb ik wel met een goeie vriendin die ik nog regelmatig zie, vroeger mijn beste vriendin, maar nu zijn we enorm uit elkaar gegroeid. Voor mijn gevoel is dat positief, dan heb je weer ruimte voor nieuwe mensen. De mensen die echt dicht bij mij geweest zijn zie en spreek ik nog steeds regelmatig, maar ik zie mijn vriend het meest. Mede omdat wij inderdaad op de korte termijn samen willen wonen en een leven willen opbouwen (:

[Beantwoorden]

Anne antwoordt op 11 november 2010 om 12:39:

*bepaald moment in je leven (ipv bepaalde leven)

[Beantwoorden]


Door Michelle op 11 november 2010 12:54

Leuk en informatief filmpje Vera! Goed dat je dit bepreekbaar maakt, ik ben het helemaal met je eens! Ik vind ook dat vriendinnen heel erg belangrijk zijn en dat je die niet zomaar kan laten vallen voor een vriendje. Ik had ook een vriendin die nadat ze een vriend kreeg niks meer met haar vriendinnen deed en niks meer van zich liet horen, ik vind dat gewoon heel erg zonde! Want nu is het uit tussen hun en heeft ze dus een stel vrienden verloren hierdoor..

[Beantwoorden]


Door femketje op 11 november 2010 12:59

leuk filmpje! ik denk dat jonge meiden van rond de 15 hier inderdaad wel wat aan hebben.

ik denk dat het wel aan de persoon zelf ligt of je wel of niet alles en iedereen laat vallen voor een vriendje.

ik ben zelf sinds m’n 14e samen met mijn vriend (bijna 6 jaar anniversary! yay!) en we wonen nu ook al 2.5 jaar samen en ik heb nooit echt vriendinnen laten vallen voor hem. okay, misschien heb ik een keertje een afspraak afgezegd omdat ik hem al lang niet had gezien, maar echte vrienden/vriendinnen begrijpen dat gewoon ^^

ik denk ook dat het aan de jongen/man zelf ligt of je je vrienden/vriendinnen laat vallen. mijn vrienden wonen niet echt meer in de buurt aangezien ik ben gaan samenwonen en alles, maar mijn vriend is wel erg supportive zegmaar om bijvoorbeeld mijn vriendinnen op te halen en weer thuis te brengen als we een hele dag lol hebben gehad. dat we zegmaar, ondanks dat we 1.5 uur rijden met de bus van elkaar af wonen, we elkaar toch regelmatig zien en leuke dingen doen ^^

als je nu een vriend hebt die je alleen voor zichzelf wil houden en er voor zorgt dat je afspraken afzegt, mja, iedereen heeft natuurlijk een ander leven met andere normen en waarden en ik kan het daarom ook best begrijpen dat als je echt smoorverliefd bent op iemand, je sneller je vriendinnen even laat zitten en liever tijd met hem doorbrengt.

je leert in ieder geval wel je echte vrienden kennen in die situaties ^^

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 16:31:

Dat denk ik ook! En ook hoe het leven van je vriend eruit ziet. Ik moet echt geen kerel die geen vrienden heeft, ik wil een vent met een goed sociaal leven. Zodat we beiden ook avonden met onze vrienden door kunnen brengen, zonder dat de ander gaat zeuren.

[Beantwoorden]


Door nbb op 11 november 2010 13:02

leuk flmpje

[Beantwoorden]


Door M op 11 november 2010 13:15

Je slaat de spijker op z’n kop, echt waar.
Mijn beste vriendin heeft sinds een paar maanden een vriend en nu zie ik haar nog maar 1 keer in de maand of minder. We studeren nu allebei in een andere stad en hebben vrijwel alleen de weekenden tijd voor elkaar, maar dan gaat ze naar d’r vriend omdat ie ver weg woont. Dit betekent dat ik haar dus bijna niet meer zie en spreek. Ik vind het heel jammer maar ik snap ook wel dat ze de weekenden voor haar vriend vrij wilt houden. Maar toch is het zó raar als je elkaar eerst altijd elke dag zag (bij elkaar in de klas en samen uit in het weekend) en nu bijna helemaal niet.
Ik zou het dus ook helemaal niet erg vinden als het uit gaat, hoe aardig ik haar vriend ook vind.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 16:32:

Ah! dat is vervelend :( Heb je het wel met haar erover gehad? Ik denk dat het wel goed is om dat te doen.

[Beantwoorden]


Door Sharon op 11 november 2010 13:19

Ben het helemaal met je eens! Heb er (gelukkig) nog geen ervaring mee gehad ;)

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 11 november 2010 13:25

Goed dat je dit filmpje maakt, zeker herkenbaar. Een vriendin van me belt me letterlijk alleen als ’t slecht gaat tussen haar en d’r vriendje en dan moeten we daarover praten en moet ik m’n advies geven waar ze toch niet naar luistert. En zodra het dan weer goed gaat besta ik niet meer. Maar ik vind het ook zo lullig om gewoon nee te zeggen of haar te laten vallen. Een andere vriendin heeft er al wat over gezegd tegen haar en die zijn nu dus echt geen vriendinnen meer. Dus ja, lastig..

[Beantwoorden]

Manon antwoordt op 11 november 2010 om 14:26:

Dan maakt die vriendin dus eigenlijk een beetje gebruik van je. Moeilijk om haar daarmee te confronteren maar wel goed om er op een rustige manier over te praten lijkt me :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 16:33:

Wat Manon zegt, dan wordt je echt gebruikt. Je hoeft haar niet gelijk keihard te laten vallen, maar ik zou het wel tegen haar zeggen. Kom op hee, zo werkt het toch niet!

[Beantwoorden]

Susan antwoordt op 11 november 2010 om 16:54:

Dit had ik dus ook een tijd lang! En er waren niet een beetje problemen, het was heel erg.. En mij maar bellen, om advies vragen en het vervolgens negeren.

Gelukkig is ze nu enorm veranderd en ziet ze in dat ze heel fout was. Het is nog wel aan met die jongen, maar ze weet wel dat ze me niet meer op die manier kan gebruiken omdat ze heeft gezien dat ik er ook kapot aan ging.

Dus, eigenlijk moet je haar er wel mee confronteren. Heb ik ook gedaan, we hadden knallende ruzie (ze begreep het niet, als ik haar niet wilde helpen was ik geen vriendin meer) maar uiteindelijk heeft het heel veel goedgemaakt.

[Beantwoorden]

Marjolein antwoordt op 11 november 2010 om 17:47:

Ja eigenlijk word ik wel gebruikt en zo voelt het ook, ik kan nooit m’n eigen woordje doen wat het gaat altijd over haar. Maar toch vind ik het zo lastig om haar ermee te confronteren, ten eerste omdat ze toch niet luistert en als we ruzie zouden krijgen denk ik dat het ook niet meer goed komt omdat ik haar sowieso al weinig zie. Maar ik denk dat ik wel ga proberen er in ieder geval eens iets van te zeggen op een niet al te onaardige manier..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 19:21:

Je knapt vanzelf wel een keer, dan gooi je het eruit. Weet ik zeker! Komt vanzelf, wanneer je er écht genoeg van hebt.


Door Miranda op 11 november 2010 13:42

Helaas is mijn vriendin ook zo dat ze haar vriendinnen laat vallen voor haar vriendje. Als wij iets met onze vriendengroep gaan afspreken, kan ze nooit. Of ze moet naar hem toe of ze heeft huiswerk. Wij hebben haar al een hele tijd niet meer gezien , maar als we haar dan op msn spreken dan zegt ze ook wel wat en wil ze ook wel afspreken , alleen het blijft bij zeggen en niet bij afspreken:(

[Beantwoorden]


Door Jessica op 11 november 2010 13:49

Leuk, zo eens een ander soort filmpje.

[Beantwoorden]


Door janne op 11 november 2010 13:55

Heel erg handig en leuk filmpje!! Van jou kan ik nog veel leren!!

[Beantwoorden]


Door Tessa BD op 11 november 2010 14:05

Als je klaar bent met school en begint te werken veranderd er ook zo veel. Ik heb nog maar 1 vriendin overgehouden terwijl ik op school super veel vriendinnen had. Jammer maar zo gaat dat helaas.

[Beantwoorden]


Door Anniek op 11 november 2010 14:08

Wat super dat je dit filmpje maakt, ik denk dat dit zo ongelovelijk herkenbaar is voor de meeste meiden!

Zelf heb ik ook zoiets meegemaakt, ik had al een tijdje een jaloerse vriendin, maar eigenlijk viel me dat op de moment niet zo op. Ik zat een beetje met jongens enzo en toen werd ze toen het nog in een beginstadium was al ‘boos’ op mij, dat ik mijn vriendinnen niet in de steek moest laten voor jongens enzo! Tijdje later kreeg zij een vriendje, een weetje wat ze deed?, ze liet ons allemaal keihard vallen! Ze is in die tijd ook heel erg veranderd, en als we daar dan met haar over wilden praten was er geen beginnen aan, ze luisterde toch niet, en ging lekker met haar vriendje smsen. Inmiddels ben ik anderhalf jaar verder en meerdere ruzies met haar rijker. Ik heb mijn echte vriendinnen leren onderscheiden van de ‘nep-vriendinnetjes’, en daar hoort zij bij. Ik ben er achter gekomen dat ze mij achter mijn rug om zwart zat te maken, en altijd poeslief tegen mij deed. En dat deed flink pijn. O
p een of andere manier loopt het bij mij altijd stuk met jongens -ik kom waarschijnlijk echt de verkeerde patsers tegen- en als ik dan ruzie met haar had begon ze erover dat ik geen jongens kon krijgen. Ik ben al 16 en heb nog nooit écht iets gehad met een jongen, en ik denk dat vriendinnen je in dat soort situaties juist moeten steunen, en niet afkraken.
Ik heb nu een echt twee hele goede vriendinnen, voor wie ik ook altijd klaarsta en alles mee kan delen, en dat lijkt me belangrijker dan een hele grote groep vriendinnen waarmee je een minder goede band hebt dan die ik nu heb met die twee vriendinnen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 16:35:

Ook heel herkenbaar! Die neppe vriendinnen heb ik ook gehad, word je niet gelukkig van…

Je echte vriendinnen dus vooral koesteren

[Beantwoorden]


Door Eline op 11 november 2010 14:16

Wat een lief filmpje vera!

[Beantwoorden]


Door Lee; op 11 november 2010 14:35

Heel herkenbaar, zo ook bij mij ;) (en de vele andere meiden hier ;))

Ik heb al bijna 2,5 jaar een vriend en het gaat erg goed! Natuurlijk zien wij elkaar redelijk vaak, maar hij doet vaak genoeg dingen met zijn vrienden en ik met mijn vriendinnnen. Ik denk dat dit heel belangrijk is in een relatie, dus dat je gewoon je eigen dingen doet.

[Beantwoorden]


Door nina op 11 november 2010 14:38

leuk dat je een keer zo’n filmpje maakt! Gelukkig niet herkenbaar voor mij, maar je weet nooit.

[Beantwoorden]


Door Anne-Linde op 11 november 2010 14:39

Pff ik heb er wel ervaring mee! Vriendinnen van mij zijn door een vriendje zich heel anders gaan gedragen (denk aan roken, blowen, drinken) en dat vind ik zo zonde! Gelukkig is er aan onze vriendschap niks veranderd. Echt superleuk dat je ook dit soort filmpjes opneemt trouwens :)

[Beantwoorden]


Door Samantha op 11 november 2010 14:47

Heel goed filmpje. Ik veranderde van school samen met mijn vriendin, we moesten eraf doordat we een niveau lager gingen en die was niet op die school. De nieuwe school was leuk, ik had meer vrienden dan vriendinnen, maar toch: ik had mensen waarmee ik omging en het goed kon vinden. In februari kreeg ik een vriendje (waar ik nu bijna 9 maanden mee heb) en ik liet ze echt heel erg vallen. Dat had een reden: Ik hield gewoon contact met ze en het was net zo als voordat ik een vriendje had, maar ze waren jaloers en gingen ineens gemeen doen, de klas tegen me opsteken en daardoor trok ik juist meer naar mijn vriendje toe. Ik werd daarna zo erg gepest, omdat ze leugens over mij verzonnen en sindsdien ben ik naar een andere school gegaan, waar het alleen maar erger werd. Ik had helemaal niemand, probeerde gewoon mezelf te zijn en was het ook, maar niemand zocht contact met me of deed aardig. Ik zit nog op die school, maar doordat ik deppresief ben en naar een psycholoog moet nu, ben ik al een aantal weken thuis. Ik heb toestemming van de school dus daar ben ik blij mee. Ik was degene die normaal bleef toen ik een vriendje kreeg en hun deden juist naar. Ik heb er heel veel verdriet van gehad, maar ik heb het nu nog steeds. :(

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 16:37:

Ah dat is echt heel haar naar, jezus! :( Gelukkig heb je wel een vriend die je steunt. En heb je wel met je oude vriendinnen gepraat, waarom ze doen?

Heel veel sterkte Samantha! Ik hoop dat je er snel bovenop komt.

[Beantwoorden]

Samantha antwoordt op 11 november 2010 om 18:45:

Ik heb er met ze over gepraat, maar ze doen dan heel lullig en reageren een beetje vaag. Ik weet niet wat ik verkeerd doe, als ik juist zoals altijd doe. Maar ja. Ik hoop dat het goed komt en via internet leer ik ook steeds meer vriendinnen kennen, dus dat vind ik wel fijn!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 19:20:

Wow, super rot! :( ik hoop dat je snel je oude vriendinnen kan vergeten en door kunt gaan. Je krijgt wel nieuwe vriendinnen, dat weet ik zeker!

Melissa antwoordt op 11 november 2010 om 19:04:

Wat erg voor je Samantha. :( Ik hoop dat het snel beter met je gaat!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 11 november 2010 14:47

Goed filmpje Vera! Ik denkt dat veel mensen hier wat aan hebben. Maargoed, nu mijn vriendschaps verhaal.

Ik had eerder wel een paar vrienden, maar die hebben me allemaal, stuk voor stuk, laten vallen toen het slecht met me ging. Dusja, ik ben helemaal klaar met vrienden want ik geloof er niet meer in. ^_^ Je leert je vrienden kennen als het slecht met je gaat, dat is gewoon de harde waarheid.. Maarja, misschien kom ik ooit nogwel eens iemand tegen die er wel voor mij is (en dan zal het andersom natuurlijk ook zo zijn!:)) Maar op dit moment ben ik echt helemaal klaar met vrienden en vriendschap

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 16:38:

Je gelooft er niet meer in? Er zijn ZAT aardige meiden, die vast goede vriendinnen kunnen zijn. Misschien duurt het even voordat je ze tegenkomt, maar je vindt ze wel weer. Weet ik zeker!

[Beantwoorden]

Nicole antwoordt op 12 november 2010 om 18:03:

Ja, ik geloof er niet meer in. Maar zoals je zegt, wie weet word het tegendeel ooits bewezen.. Maar voor nu ben ik er echt klaar mee ^_^

[Beantwoorden]


Door Amber op 11 november 2010 14:52

Mijn enige echt goede vriendin is helaas ook zo. Het moment dat ze een vriend heeft spreek ik haar nog maar een paar x per jaar, met moeite… Echt niet leuk. :( Ik steek er nu ook geen energie meer in, het doet alleen iedere keer maar pijn om zelf iedere keer te moeten vragen om iets leuks te gaan doen en dat het dan afgezegd wordt o.i.d., ik heb daar geen trek meer in.

[Beantwoorden]


Door Janice op 11 november 2010 14:55

Hoe herkenbaar!
Mijn vriendin heeft me ook laten zitten voor haar vriendje. Ze heeft nu haast geen vriendinnen meer.

[Beantwoorden]


Door Sanne op 11 november 2010 15:18

Op mijn 14e kreeg ik een vriend en heb toen al mijn vriendinnen laten vallen. Ze verteld dat ze er nooit voor me waren en dat ik beter verdiende. Ik ben alleen maar zo blij dat ik dat toen heb gedaan. Ik weet zeker dat ik anders op het slechte pad was gekomen en nu totaal iemand anders was.

Maar toen het uit ging werd ik wel helemaal gek. Want ik had helemaal niemand meer.
Mja, ik heb dit probleem daarna nooit meer gehad omdat ik daarna ook nooit meer vriendinnen heb gehad.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 16:39:

Oh ik dacht dat wij vriendinnen waren? :'(

[Beantwoorden]


Door Suus op 11 november 2010 15:31

Leuk filmpje! Ik ben zelf 20 en heb een tijdje geleden meegemaakt dat een goede vriendin gewoon even vergat te vertellen dat ze een nieuw vriendje had, we gingen vaak samen uit eten en naar de bios, maar steeds vaker kon ze niet en het contact verwaterde een beetje. Vervolgens moest ik er viavia achter komen dat ze al die tijd verliefd was. Daar ben ik zo op afgeknapt dat ik heel afstandelijk ben geworden. Niet bewust maar ze had me echt gekwetst. Ik heb haar er mee geconfronteerd maar daar kwam niks uit. Ze deed alsof er niks aan de hand was. Nu hou ik het allemaal een beetje op de vlakte, maar ze hoeft echt niet bij mij uit te komen huilen als het weer eens mis gaat. Aan zulke mensen heb je niks.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 16:39:

Sterkte Suus, dat is ook heel vervelend!

[Beantwoorden]


Door pamela op 11 november 2010 15:41

Ik ben echt helemaal met je eens:P

[Beantwoorden]


Door Merel op 11 november 2010 15:52

Ik vind dat je het op een goede manier brengt. Hoewel ik het niet helemaal met je eens bent. Het kan heel vervelend zijn als je vriendin meer tijd aan haar vriendje besteed, en dat is ook volkomen logisch. Maar het kan ook heel anders lopen. Zoals dat je vriendin er niet mee om kan gaan dat je een vriendje hebt en dat ze hatelijk jaloers wordt. Wat weer leid tot vervelend gedrag naar jou en je vriendje toe. Als vriendin zijnde moet je er ook goed mee omgaan. Als ‘vriendin van’ moeten we rekening houden met vriendinnen, contact behouden etc. Maar andersom geld dat natuurlijk net zo…

[Beantwoorden]


Door Dewy op 11 november 2010 16:00

Als ik sommige comments lees denk ik woow wat zien julie je vriend veel zeg!
Ik zie mijn vriend maar 1 keer per week (dan wel van zaterdag t/m zondag), dat is altijd in het weekend omdat wij door de weeks allebei werken en studeren, en natuurlijk heb ik mijn vriendinnetjes en hij zijn vrienden. In vakanties gaan we meestal wel samen weg dan heb je iets om naar toe te leven, en na een lange (rot) week is niets fijner dan samen zijn,
Maar als we dan in het weekend bij elkaar zijn is het wel onwijs leuk hebben we elkaar enorm veel te vertellen en genieten we vollop, we zijn al meer dan 2 jaar samen en het gaat allemaal prima!

Vera heel goed dat je hier een filmpje over gemaakt hebt dat laat mij zien dat je geeft om wat wij (lezeressen) zeggen en voelen!
XX

[Beantwoorden]


Door marieke op 11 november 2010 16:04

heej wil je elke keer zo’n filmpje maken super leuk !
tip mss kan je elke 2x in de week een filmje maken over zoals nu en over make-up en wil je ook nog een filmjemaken hoe je moet daten zoenen etc. hoe het voelt

sory dat ik zoveel vraag xxxx. mariek

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 16:41:

Je vraagt niet veel hoor marieke, en bedankt voor je ideeën!

[Beantwoorden]


Door Anke op 11 november 2010 16:07

Ik vind het echt goed van je dat je hier een filmpje over doet. Een half jaar geleden kreeg mijn beste vriendin die ik al vanaf de kleuterklas kende een vriendje en sindsdien is ze zoveel verandert. Haar vriendje (laten we hem X noemen, want zij leest deze site ook) is nogal bezitterig en vanaf het begin werd het duidelijk dat X en ik elkaar niet zo aardig vonden, net zoals X en mijn andere 2 vriendinnen.
Hoe dan ook, al na twee weken kwam het erop neer dat ze niet meer bij ons wilde rondhangen in de pauzes en niet meer wilde afspreken, i.p.v dat ging ze naar X en zijn vrienden.
Zien hoeveel X haar veranderde was nog het ergst. Vroeger had ze een aanstekelijk enthousiasme, lachte ze 24/7 en was ze een optimist. Ze kon je hele dag goedmaken en nu niet meer. Na een tijdje beantwoordde ze 5% van je sms’jes, reageerde ze niet meer op Hyves/ msn en leek ze net een kopie van X (dus: pessimistisch, achterbaks en schold ze om van alles en nog wat).
Dit klinkt misschien heftig en alsof ik haar haat, maar dat doe ik niet. Ik heb gezien hoe X het ‘leven’ uit mijn beste vriendin zuigen. Toen we haar erop aanspraken begon ze te schelden en spugde ze een andere vriendin in haar gezicht. Op dat moment besloten we dat we haar niet meer wilden als vriendin, gewoon omdat ze haarzelf niet meer was.
Ze heeft zich laten overplaatsen naar een andere klas, waar ze ook geen vriendinnen heeft. Ze heeft alleen X en zijn vrienden, voor zolang het nog duurt.
Sinds de herfstvakantie hebben X en zij steeds meer ruzie en maandag zat ze huilend op de wc. In kon het niet laten om te vragen of ik haar kon helpen, maar ze keek me boos aan en liep naar buiten om een sigaret aan te stoken. Nog een slechte gewoonte.
Ik heb er echt om gehuild, maar nu zijn mijn tranen op. Ik heb haar een 2e kans gegeven en haar laten weten dat ik er nog steeds voor haar was, maar blijkbaar betekende onze vriendschap niet zoveel voor haar.
Onze ‘I love U 4ever’ was dus niet zo voor altijd. En ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet wakker van lig.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 16:43:

Ah wauw, ik word gewoon verdrietig van je verhaal. Dat meisje zit volgens mij niet goed in haar vel… Maar als je aanbied om te helpen en ze wilt het niet, kun je het beste proberen haar los te laten. Hoe moeilijk het ook is.

Wat een nare situatie!

[Beantwoorden]


Door mirte op 11 november 2010 16:21

volgends mij heeft echt bijna iedereen hier wel last van. ik dus ook. toen ik een vriendje had (zomervakantietijd) toen ging ik vaak dingen met hem doen, en vroeg ik gewoon een vriendin mee. Als we bijvoorbeeld gingen zwemmen, dan gingen we met een groepje. Nu heeft diezelfde vriendin sinds 1 maand een vriend en het is echt te veel gevraagd om mij bijvoorbeeld te smsen of af te spreken. op het moment dat dit wel gebeurd, dan is hij altijd aanwezig. Laatst was ik met haar even iets aan het drinken, stond hij ineens voor onze neus en ging ze ervandoor. En toen we opstap zouden gaan, zei ze af. NU heb ik ook geen zin meer om er energie in te steken. Ik moet ook steeds naar haar komen want naar mij of de stad is teveel gevraagd. Ookal raak ik echt een hele goede vriendin kwijt, zo hoeft het van mij niet meer. Jammer, want ik weet dat ze niet voor altijd bij hem zal blijven en vroeg of laat toch weer bij mij zal aankloppen….

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 16:44:

Hmmm, dat is ook heel vervelend. Heb je het wel met haar erover gehad?

[Beantwoorden]


Door Rebecca op 11 november 2010 16:22

Nou je hebt echt helemaal gelijk hoor..
Ik ken een meisje vanaf dat we in groep 4 zitten .. we zijn nu inmiddels 15 jaar vinden, en een vriendschap van 15 jaar is wel heel erg veel vind ik en ze betekende heel erg veel voor me, en misschien nog steeds wel..
we deelde ALLES met elkaar, ik had vaak problemen met mn ouders en dan kon ik midden in de nacht naar haar toe, we wonen 5 minuten van elkaar dus dat is natuurlijk makkelijk te doen. Begin de 4e van de middelbare kreeg ze een vriend die ook op die school zit, en zijn vriend zag mij wel zitten, we spraken vaak af met zn 4e en dat was super gezellig. Maar ineens uit het niets was het zo dat als ik haar vroeg alleen iets te doen, of ‘hij’ dan ook mocht komen want ze had al met hem afgesproken .. Nou oke volgende week dan maar.. Kwam ik daar, en wie was daar.. hij weer! Ik had er wat over gezegd en toen kreeg ik allemaal commentaar naar mn hoofd dat ik jaloers was en zelfs eens een vriend moest gaan zoeken. Maar ondanks al dit bleef ik gewoon contact zoeken, smsen, hyves, bellen .. en misschien 1 uit de 5 werden beantwoord en nooit kon ze..
Maar toen een paar dagen geleden was de druppel
Ze was jarig en we hadden elkaar al een hele tijd niet gezien, echt al heel erg lang.. Dus ik zei heel normaal op hyves ‘gefeliciteerd’ meer niet..
maar toch om nog een beetje aardig te blijven want al bij al had ik het gewoon losgelaten en en maakte me niks meer uit..
& daarna kreeg ik wel een krabbel terug om te vragen of ik wilde komen en iedereen zou komen..
ik had de waarheid verteld dat ik er geen behoefte aanhad omdat de laatste keer dat ik dr had gezien een jaar geleden was, op mijn verjaardag (we zijn vlak na elkaar jarig) en ik telkens degene was die het gesprek moest beginnen..

Ik heb het nu dus helemaal los gelaten
maar een vriendschap van 15 jaar is echt heel erg veel .. En hartstikke zonde. Ik hoop dat ik echt nooit nooit nooit zo word, sorry maar vind het echt heel erg egoistisch.. leuk al dat verliefde gedoe, maar denk ook eens aan je vriendinnen .. die betekenen na alles toch wel het meest voor me.
Toen ik een vriend had ging het prima in combinatie ;) dus zo moeilijk kan het niet zijn

o god, wat een bericht..
let niet op eventuele typfouten, ik werd namelijk zo boos tijdens het typen dat ik heel erg snel ging typen dus weet niet of de zinsopbouw klopt .. :P
Wil inderdaad wel vaker van dit soort filmpjes! :D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 16:48:

Aahhhh jezus! wat naar! :( ik hoop dat je er snel overheen komt, echt super rot!

[Beantwoorden]


Door Emmely op 11 november 2010 16:29

Ik vind dat je helemaal gelijk hebt, meer kan ik er niet over zeggen want alles heb jij al gezegt!!! Echt super!!!

[Beantwoorden]


Door Kiwi op 11 november 2010 16:42

Weet je wat ook irritant is? Vriendinnen die dan opeens OVERAL hun vriendje bij betrekken. Zoals “nee Jantje vindt dat niet leuk, wat zou Jantje daarover denken, dat moet ik even aan Jantje vragen!” Oké hoe goed jullie ook bij elkaar passen, MENS! Je bent nog steeds een individu. Ik kan hier zo niet tegen.
Mijn beste vriendin ken ik nu ongeveer acht jaar en sinds vijf jaar heeft zij een vriend en zij doet dit altijd, waardoor ik vanzelf afstand heb genomen. Zo jammer eigenlijk. Ik heb haar hierop aangesproken, maar ze besefte het zelf niet óf ze ging hem verdedigen, in de zin van ‘he! maar hij verbiedt mij helemaal niks!’ ja, schat we zien alles wel gebeuren.

Maar goed, toen ik je filmpje bekeek brak mijn hart weer, want ik vind het heel jammer dat meiden zoiets doen. Het heeft btw niks met leeftijd te maken. Het ligt er maar net aan hoe naïef die persoon kan zijn, DENK ik.

Leuk filmpje!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 16:45:

Ja dat vind ik ook heel irritant inderdaad!

[Beantwoorden]

FabulousHeidi antwoordt op 11 november 2010 om 16:55:

haha ja mee eens :-) alles wat eerst leuk was is ineens stom haha… not done

[Beantwoorden]


Door Nina op 11 november 2010 16:51

Echt een heel goed idee om hier een filmpje over te doen, ik denk dat dit ook een van de redenen is waarom ik je site zo leuk vind. Je schrijft niet alleen leuke beauty artikelen maar ook andere, persoonlijkere dingen die erg leuk zijn om te lezen (of in dit geval te kijken)
Je hebt trouwens helemaal gelijk met je filmpje, ik word er ook altijd gek van.

[Beantwoorden]


Door Laura op 11 november 2010 16:51

Veer wat een Supergoed filmpje! Echt lief en ik ben er helemaal mee eens! Voel me wel een beetje stom nu: meer mensen van zestien die nog nooit een zoen/vriendje/date hebben gehad?

[Beantwoorden]

Marieke antwoordt op 11 november 2010 om 16:57:

Maak je geen zorgen, echt niet. Er zijn genoeg zestienjarigen die nog nooit gezoend hebben of een vriendje hebben gehad. En dat zegt heus niks over jou hoor! Als mister right (of komt-in-de-buurt-van-right, want het lijkt me niet waarschijnlijk dat je de eerste keer direct de ware hebt) toch gewoon nog niet langs is gekomen?

[Beantwoorden]

Susan antwoordt op 11 november 2010 om 16:58:

Nee joh! Ik had op m’n 18e pas m’n eerste vriendje (en daar heb ik nu, ik ben nu 21, nog steeds mee). Pas toen ik ging studeren, toen ik het 18 was, kwamen bij mij de jongens pas in beeld. Dus don’t worry. Ieder z’n eigen moment. ;-)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 18:39:

Laura, ik heb super leuke/mooie/lieve vriendinnen van 19, bijna 20 jaar die nog nooit een vriend hebben gehad. Daar is echt niets raars aan!

Don’t worry, jij hebt nog tijd zat! Die leuke jongen komt vanzelf.

[Beantwoorden]

Sophie antwoordt op 11 november 2010 om 22:18:

Ik ben ook 16 heb ook nog nooit een vriendje, in de buurt van vriendje, zoen, date of wat dan ook gehad. Als dan je vriendinnen om je heen met van die lieve jongens thuiskomen en jij dat nog nooit hebt gehad voel je je inderdaad wel een beetje ‘stom’. Die reacties van hierboven vind ik echt lief, daar wordt je blij van, weet je in ieder geval dat je niet de enige bent! :D

[Beantwoorden]

Rebecca antwoordt op 12 november 2010 om 20:58:

Ik ben 18 en heb eigenlijk nog nooit écht een vriendje gehad .. don’t worry ;)

[Beantwoorden]


Door FabulousHeidi op 11 november 2010 16:54

Wat een leuk filmpje! Ik denk dat het heel goed is dat je dit verteld! Ik kan je wel 1 ding vertellen… of je nu 15 of 30 bent… er veranderd weinig wanneer het om (prille) liefde gaat, ik heb pas mijn beste vriendin verloren, omdat ze een nieuwe vriend kreeg en totaal veranderde… je kunt het inderdaad een paar keer zeggen, maar helpen doet het niet… liefde maakt blind… je helpt wel meiden eraan te herinneren dat ze dit echt in hun achterhoofd moeten houden…:-) super meis!

[Beantwoorden]


Door Marieke op 11 november 2010 16:54

Echt een goed filmpje! Bij mij gelukkig niet herkenbaar, ik heb me er zelf niet schuldig aangemaakt. Een vriendin van mij neigde in de richting, maar die hebben we toen inderdaad een klap voor haar kop gegeven.

Wat je ook zei over vriendschap, dat dat ook over kan gaan, merk ik nu heel duidelijk. Ik had vanaf de eerste twee beste vriendinnen, kreeg in de derde een vriendje en toen lieten ze mij ineens met zijn drieën vallen en waren hun levens oh zo belangrijk en zelfmedelijden en thuissituaties, wat al niet. Ik heb het een maand of twee allemaal maar geslikt en toen ben ik ontploft en heb ik gezegd van ophouden, rot op, ik wil dit niet. Met die vriendinnen is het nooit meer echt goed gekomen, met mijn vriendje ging het twee maanden later ook uit. En nu heb ik sinds vorig jaar weer twee hele goede vriendinnen, een geweldige vriend en een lief vriendje. Vrienden die me wel steunen en waarbij ik alles kwijt kan.

Ik snap niet echt hoe sommige meiden hoe vriendinnen ook maar kunnen laten vallen. Dat je je vriendje alles verteld, okay, maar echt alles alles? De gesprekken over je vriendje, make-up, shoppen, andere knappe jongens.. Lijkt me heel awkward om die met mijn vriendje te voeren P:

xxx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 18:30:

Ah dat is vervelend! Maar dat soort dingen horen er helaas bij.

En ik zou echt NIET zonder mijn geweldige vriendinnen kunnen :D

[Beantwoorden]

Marieke antwoordt op 12 november 2010 om 12:53:

What doesn’t kill you, makes you stronger o/ Ik heb er heel veel van geleerd en het heeft me gemaakt zoals ik ben.

Ik nu ook niet meer, mijn vrienden zijn echt geweldig <3

[Beantwoorden]


Door Jessica op 11 november 2010 16:57

Ik vind het echt super van je dat je de tijd neemt om op de reacties te reageren;
dit in tegenstelling tot sommige andere beautyblogs.
Jij houdt echt rekening met je lezers.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 18:31:

Dankjewel Jessica, ik doe mijn best!

Maar ik vind dat de blogs die ik lees, dat ook altijd heel goed doen.

[Beantwoorden]


Door charlie op 11 november 2010 17:00

leuk filmpje :)
idee voor donderdag: doe een leuke beauty tag! er zijn super veel leuke en het lijkt me leuk om dat van je te zien. (bijv. would you rather tag, this or that tag, beauty questions tag).
xxx

[Beantwoorden]


Door Tamaraa op 11 november 2010 17:16

Wat een leuk filmpe:D
Ik heb nog geen vriendje:(
Ook al zou ik dat wel graag willen
Ik ben al iets van een jaar op iemand (jaa best beschamend:$) maar okee
maar ik weet dus echt niet of hij me wel leuk vind of niet.

Maaar een heel leuk filmpje:D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 18:33:

Actie ondernemen, ga op hem af! anders kun je nog jaren verliefd op hem zijn, zonder dat er iets gebeurd of zonder dat je erachter komt hoe hij over je denkt.

Het is eng, i know. Maar doe het!

[Beantwoorden]


Door math op 11 november 2010 17:16

ik zie tegenwoordig vrienden ook niet meerg.mijn vriend is heel erg beschermend en vertrouwd niemand dus heeft liever niet datik dr uit ga.best vervelend want door problemen thuis ging ik juist veel met ze om en heb zelfs bij ze gewoont en nu heb ik ze in die 8-9 maanden 2 keer gezien

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 18:34:

Oh, dat klinkt niet echt goed. Als je om je vriendinnen geeft is het misschien beter je niet zo door je vriend te laten beïnvloeden. Denk dat je vriendinnen het niet echt leuk vinden dat je ze niet kan zien door je vrien.

[Beantwoorden]


Door Demi op 11 november 2010 17:22

heel goed filmpje! ik heb gelukkig nog nooit meegemaakt dat mn vriendinnen me laten vallen door hun vriendje, maar een van mn beste vriendinnen heeft wel vaker een vriendje gehad, maar als zij dan minder tijd voor mij zou hebben, dan zou ik haar dat zeker duidelijk maken, daar ken ik haar goed & lang genoeg voor dat ze daar wel tegen kan. ik denk dat zoiets goed is om te zeggen!
mijn nicht heeft dat probleem wel gehad toen zij een vriend had, dat al haar vriendinnen hem niet mochten, en dat ze haar allemaal lieten vallen. superzielig, want nu is het uit. gelukkig heeft ze nu wel weer nieuwe vriendinnen. maar als je vriendinnen je laten vallen omdat ze je vriend niet mogen, vind ik dat ook weer geen echte vriendinnen!

[Beantwoorden]


Door Sofie op 11 november 2010 17:28

Volgens mij komt dit ook voor op iets oudere leeftijd hoor! Mijn vriendinnen beginnen allemaal baby’s te krijgen en dan hebben ze natuurlijk ook geen tijd meer om ff lekker te gaan shoppen ofzo. Al hun aandacht gaat dan naar de baby! Maar dat is dan ook wel weer te begrijpen natuurlijk… Vooral echte vriendinnen begrijpen dat dan!

[Beantwoorden]

Bo antwoordt op 11 november 2010 om 18:14:

Misschien kan je dan ook iets ‘ouders’ doen zoals gaan wandelen met de baby =P. ( samen met je vriendin natuurlijk )

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 18:36:

Ik denk dat die vriendinnen ook graag eens niet over baby’s en luiers willen praten. Misschien nu nog niet, maar over een tijdje wel. En dan ben jij er! En misschien went het ook wel.

Als mijn vriendinnen later kinderen krijgen sta ik als eerste in de rij om te helpen en op te passen. Weetniet of ik zelf kinderen wil, maar dat lijkt me wel heel tof!

[Beantwoorden]


Door meisje op 11 november 2010 17:34

dit had ik ook met een vriendin.
we waren zó close samen, we noemde elkaar soulmate, en dat waren we ook echt.
tot ze een vriendje kreeg en ze mij gewoon als een baksteen liet vallen.
gelukkig stond ik er niet alleen voor, want we hebben echt een grote groep vriendinnen.
langzaam ben ik haar gaan ‘vergeten’ om zo geen pijn te hoeven voelen.
toen het uit was begon ze heel hard te huilen, ik troostte haar (geen idee waarom..) en kreeg later zelf gezeik van leraren (meid, wat is er aan de hand, blablabla) maar ik hielp haar.
toen was het na een dag weer aan.

nu, laatst, is het uit gegaan en zeggen we, als we elkaar tegen komen in de gang, gewoon normaal gedag tegen elkaar en af en toe een knuffel.
maar zoals het was zal het nooit meer worden en dat doet echt meer pijn dan ik had gedacht..

[Beantwoorden]

Kirsten antwoordt op 11 november 2010 om 17:46:

Wat erg voor je! :(
Sterkte meid! ♥
xx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 18:37:

Ahhhh dat is ook heel vervelend :( hopelijk kom het snel goed en vind je nieuwe vriendinnen.

[Beantwoorden]

Anna antwoordt op 12 november 2010 om 14:47:

ja ik ben ook gewoon nog in die groep met vriendinnen, maar zij niet meer. we missen haar wel hoor.. dankjewel kirsten!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 11 november 2010 17:37

echt heel goed/leuk dat je een keer over zoiets schrijft :) en je hebt helemaal gelijk, mijn vriendin heeft een maand geleden een vriendje gekregen en onze vriendschap is helaas al een stuk minder dan eerst.

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 11 november 2010 17:44

Leuk filpje Vera! Je hebt wel gelijk :D
Ik vind het ook leuk dat je daarover een filmpje maakt! Je mag er zeker nog meer maken haha! Voor mij komt vriendschap op de eerste plaats ;)

[Beantwoorden]


Door sophie op 11 november 2010 17:59

Tjaa,, jongens zijn toch een deel in je leven,,,

me end my best friend zijn op de zelfde jongen!!! das pas leuk en vervelend…
tjaa nu ziet hij ons nog niet staann maar als… dat wel gebeurd,, gunnen we het elkaar

XX LEUK trouwens dat je een keertje over vriendschap schrijft

[Beantwoorden]


Door Fleur op 11 november 2010 18:00

Ik ken het, ik ben 14 en heb 5 hele goede vriendinnen maar de laatste tijd zijn ze allemaal met jongens bezig, terwijl ik nog helemaal niet xxx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 18:38:

Als je dat aan ze verteld kunnen ze er misschien rekening houden en wat minder over jongens praten als jij erbij bent?

[Beantwoorden]


Door Leontien op 11 november 2010 18:04

Goed filmpje!
Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar er zijn zo te lezen hier genoeg meiden die er wel mee te maken hebben gehad.
Ik vind dat je vrienden moet koesteren, want echte vrienden zijn zeldzaam Mijn vriendinnen betekenen veel voor mij en daar zal ik geen man tussen laten komen

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 18:38:

Precies!

[Beantwoorden]


Door Bo op 11 november 2010 18:11

Heej, je hebt echt gelijk. Misschien kan je een soort filmpje maken dat eerst meisjes ( of jongens ) een comment of mailtje moeten sturen van een probleem waar jij dan een oplossing voor zoekt. Het kan dan ook om make up en uiterlijk gaan. Maar ik vind echt dat je vriendschap gewoon moet behouden en minstens 1 keer per week iets moet doen qua shoppen, zwemmen, bioscoopje.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 18:38:

Heb al eens een keer zoiets gedaan maar dat was niet zo’n heel groot succes helaas.

[Beantwoorden]


Door Tamara op 11 november 2010 18:12

Ik ben de laatste tijd ook met een jongen gegaan waar ik nu nog steeds helemaal gek op ben.. Hij liet mij voelen dat hij heel speciaal was en zo op de 1 op andere moment zij hij dat ik niks meer voor je voel.. ik heb er nog steeds heel moeilijk mee en ik blijf hopen dat het goed komt..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 18:38:

Komt wel goed!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 11 november 2010 18:33

Wauw, wat een goed filmpje Vera! Ik heb er zelf helaas ook ervaring mee. Het is inmiddels wel weer goed, maar het schijnt er altijd wel doorheen.

Een vriendin heeft een vriendje, en begrijp me niet verkeerd dat gun ik haar ook heel erg. Helaas, was dat vooral in het begin soms iets te veel. Ze spraken het hele weekend af en ik zag haar alleen tijdens dansen. Ik heb haar dat duidelijk proberen te maken, en het is nu ook minder ook mede haar ouders heb ik het idee. Die hebben haar er ook op gewezen dat ze haar vriendinnen niet moest verwaarlozen.

Ik denk ook dat veel mensen het op die momenten zelf gewoon niet echt door hebben. Niet per se een excuus natuurlijk…

Naast het feit dat zij niet veel tijd meer eigenlijk had, mag ik haar vriendje ook niet. En dat is echt niet vanuit jaloezie. Om maar eens een voorbeeld te geven: Ik bleef bij haar logeren en toen was hij boos geworden, omdat ze anders die dag daarna te moe zou zijn als zij naar hem ging. Hij heeft toen letterlijk gezegd dat hij wou dat wij al om 11 uur gingen slapen. I’m sorry, maar hij is niet haar vader.

Gelukkig gaat het nu weer goed. Ze spreekt minder met hem af en vraagt ook weer uit zichzelf of we af kunnen spreken. Gelukkig ziet ze dat zelf weer in.

Ik moet wel zeggen dat ik ook een aantal vriendinnen heb die er juist heel erg goed mee omgaan.

xxx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 18:41:

Dit komt me helaas best wel bekend voor. Wel fijn dat je haar nu vaker ziet, dat is goed!

[Beantwoorden]

Sanne antwoordt op 11 november 2010 om 18:47:

Ja, maar ik heb mezelf voorgenomen dat wanneer ze terugvalt in het oude ritme dat ik het maar moet laten varen helaas.

En wat betreft haar vriendje, tsja daar kan ik helaas niet veel aandoen. Een heel opdringerig type.

Ik wou even zeggen dat ik dit filmpje echt heel fijn vind. :D Echt super! Dankjewel, en sowieso dankjewel voor je leuke site :)

[Beantwoorden]


Door Esmay op 11 november 2010 18:33

Goed filmpje :D
Ik heb eigenlijk niet heel veel erover te vertellen :)

[Beantwoorden]


Door Milou op 11 november 2010 18:45

Een vriendin van mij heeft sinds kort een vriendje en haar beste vriendinnen zijn dus nu boos op haar en steunen haar niet. Ik ben wel met er bevriend maar niet zoals der beste vriendinnen. Ik steun haar wel omdat ik het haar gun & ze passen gewoon bij elkaar. Het is een leuk stel! En ze gaat helemaal niet minder met ons om of zo gelukkig!

[Beantwoorden]


Door sophie op 11 november 2010 18:49

een vriendin van me heeft een super populair vriendje en is nu ook nog een model geworden, en super populair veel vrienden enso.. en ik zie onze vriendschap gewoon uit elkaar gaan ook door dat vriendje.. ze is alleen nog maar met andere mensen bezig.. jammer want we hadden een hele leuke tijd.
tjaa zo zie je maar hoe iemand is.. als er nou wat is zal ze echt niet naar mij toe komen … vind je iemand leuk ,,,zeg je het tegen haar: een dag later zoent ze ermee.. tjaa ..

that’s life …heb nu wel betere vriendinnen:D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 19:18:

zoenen met de jongen die je vriendin leuk vindt? een enorme no-go. Wat lullig van dr! :O

[Beantwoorden]

sophie antwoordt op 11 november 2010 om 19:20:

nee zoenen met de jongen die IK leuk vind,, nog erger:(

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 20:25:

Ja dat bedoelde ik! Kan echt niet!!


Door Marijke op 11 november 2010 18:51

Ik heb dit nog nooit meegemaakt!

Ik heb 4 jaar verkering gehad het is nu uit, ik geniet van de vrijheid!

Maar net wat jij al zei, als mijn vriendinnen mij laten zitten voor een jongen gaat er bij mij ook niet in!

En als het dan in eens uit gaat hebben ze je wel nodig, dan wordt je even gebruikt, nietwaar? Daarom echte vriendinnen weten waar ze mee bezig zijn !

kusjes…

[Beantwoorden]


Door Melanie op 11 november 2010 19:05

Ik ben het er ook mee eens,
want ik heb een vriendin gehad en die liet echt iedereen vallen voor een vriendje en later ging het uit.. en tja niemand had nog zin in haar.

Zelf heb ik nu ook een vriendje maar ik laat echt niet mijn vriendinnen voor hem vallen. Dat weet hij ook wel en we gunnen elkaar ook gewoon de tijd voor vrienden en niet alleen voor elkaar :)
Je moet het gewoon alles gewoon in evenwicht houden.

[Beantwoorden]


Door Marie op 11 november 2010 19:06

Ik ben het ook echt helemaal met je eens!
x

[Beantwoorden]


Door paulien op 11 november 2010 19:07

ik ken een meisje die 2 jaar een vriend heeft gehad en dat is sinds kort uit. haar vriendinnengroep willen niet meer met haar omgaan, bij haar andere vriendengroep mag ze nog wel komen maar ze hoeft neit te vragen of ze haar thuis willen brengen enzo (t zijn vooral jongens) nu heeft ze dus echt bijna niemand meer. ze kan zich nu ook wel voor haar kop slaan.

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 11 november 2010 19:15

Geen van mijn vriendinnen heeft op dit moment een vriendje (ben 14).
Ik ben wel verliefd, maar nouja.. not the same religion. :(
He’s soooooo lovely!

Maarja.. leuk/handig filmpje Vera! :D

[Beantwoorden]


Door Marlies op 11 november 2010 19:29

Dat probleem ken ik heel erg!
Ik heb al zovaak vriendinnen proberen wakker te schudden maar dat helpt niets!
Ze kijken je dan aan van wat zit jij nu allemaal te zeggen .. maar wat als het uit is.. dan komen ze met hangende pootjes terug .. :) :s xx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 20:26:

Tja… dan moet je je afvragen of dat wel echte vriendinnen zijn.

[Beantwoorden]

Marlies antwoordt op 11 november 2010 om 21:11:

Inderdaad :)
Ooit beseffen ze het nog wel ^^
xx

[Beantwoorden]


Door Rianne op 11 november 2010 19:35

Ik vind het juist leuk dat je ook wel eens een ander filmpje post, dat niet over makeup gaat, trouwens (:

Verder heb ik nog geen ervaring met het probleem. had zelf laatst een vriendje en zei ook wel een keertje iets af met vriendinnen, maar dat doen wij allemaal wel eens. Ik zorgde er wel voor dat ik nog gewoon leuke dingetjes met ze deed .
Toen het uitging was iedereen er dan ook voor me en dat gaf heel veel steun..

Ik vind vriendinnen echt heel erg belangrijk en zeker mijn beste vriendin wil ik never nooit kwijt raken!

[Beantwoorden]


Door Nina op 11 november 2010 19:45

Superleuk dat je hier een filmpje over maakt! Ik ben het helemaal met je eens over vriendinnen die je laten vallen voor hun vriendje, maar gelukkig heb ik het niet zo vaak meegemaakt.
Ik heb ook een vraag, een beetje offtopic, maar ik stel hem toch maar. De kwaliteit van je filmpje vind ik best goed, welke camera gebruik je ?

Ik zou vaker zo’n persoonlijk artikeltje plaatsen, het is echt leuk!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 20:22:

De kwaliteit goed? :O is met de cam in mijn imac gefilmd, vind het zelf niet echt super kwaliteit ;)

[Beantwoorden]

Nina antwoordt op 11 november 2010 om 20:53:

Haha het is geen HD-kwaliteit maar ik vind m nog best goed hoor!

[Beantwoorden]


Door daisy op 11 november 2010 19:46

Ik heb ook mijn vriendinnen in de steek gelaten.

Toen ik een relatie kreeg met mijn huidige man woonden wij 200 km uit elkaar.

Na een aantal maanden ben ik gaan samenwonen, ik woonde toen nog bij mijn ouders in, en hij had een eigen appartement dus het was logisch dat ik bij hem in zou trekken, ook omdat ik toen net ontslagen was en dus op dat moment niet vast zat aan een woonplaats voor werk, dat maakt verhuizen naar een andere streek een stuk makkelijker.

Mijn man had daar een vaste baan, dus het zou niet logisch zijn dat hij toen zijn baan op zou geven, dan hadden wij beiden zonder werk gezeten.

Na de verhuizing heb ik nog weinig moeite genomen om mijn vriendinnen op te zoeken, mede ook doordat ik op dat moment zonder inkomen en auto zat.

Zij hebben evenmin de moeite genomen om naar mij toe te komen om te kijken waar ik was gaan wonen en etc, dus of het echte vriendinnen waren….

Maar gelukkig gaat het leven verder en heb ik weer een hele leuke vriendenkring opgebouwd.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 20:23:

Als je vriendinnen niets laten horen laten ze jou net zo hard in de steek…

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 11 november 2010 19:54

Ik had al weinig vriendinnen toen ik van de middelbare school afkwam, iedereen ging naar een andere school dan ik en van afspreken met elkaar kwam nog maar weinig. Dit was vorig jaar zomer. In die zomervakantie kreeg ik een vriend en ik zie hem elk weekend omdat we ver van elkaar wonen. Ik heb op school wel wat vriendinnen en bij mijn vriend in de buurt heb ik een heleboel vrienden gemaakt maar het is jammer dat die allemaal zo ver weg wonen.

[Beantwoorden]


Door Laura op 11 november 2010 20:06

Mijn beste vriendin heeft me laten vallen voor der vriend… Tsja, what to do.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 20:23:

Praten!

[Beantwoorden]


Door Karen op 11 november 2010 20:08

Vera,
Wat goed dat je hier aandacht aan besteed,
ik heb er zelf niet mee te maken maar dan nog ;)
ik wou trouwens even zeggen dat je een superleuke site hebt en ik bezoek het altijd met veel plezier
xxx

[Beantwoorden]


Door Soesja op 11 november 2010 20:12

Ik vind het heel leuk en goed dat je dit soort onderwerpen behandeld, ik zou eigenlijk wel wat meer van dit soort filmpjes willen zien! :)

[Beantwoorden]


Door - op 11 november 2010 20:14

Ik denk er precies hetzelfde over. Het is net uit met mijn vriend, nu dus mijn ex. Ik had iets meer dan 10 maanden met hem. Nu is hij gewoon een van mijn beste vrienden en ik heb nog steeds een paar vriendinnen en ook gewoon jongensvrienden. Ik vind vriendschap belangrijker, maar ik vind het ook belangrijk dat je ervaring opdoet op liefdesgebied. Natuurlijk hoef je niet te haasten, maar het werkt ook mee aan je ontwikkeling.
Goed filmpje! :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 20:25:

Tuurlijk zijn jongens ook leuk, moet je vooral ook ervaring in op doen. Doe ik ook, maar laat mijn vriendinnen dan nog niet vallen.

Ik gun al mijn vriendinnen een bruisend liefdesleven hoor. Heb het beste met ze voor!

[Beantwoorden]


Door Bella op 11 november 2010 20:31

Wat leuk, eens zo’n ander artikel.
Ik ben 16 en heb dit eigenlijk nog niet echt meegemaakt met mijn vriendinnen. Maar daar mag ik echt heel erg blij mee zijn, want ik hoor wel eens hele andere verhalen…

Supergoed dat je je bezoekers zo even op dit punt wijst. Want vriend(inn)en zijn heel erg belangrijk :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 22:48:

Ja ik wilde het graag doen, vriendinnen zijn ook gewoon écht heel erg belangrijk.

[Beantwoorden]


Door Lisa op 11 november 2010 20:46

Leuk en informatief filmpje :) Gelukkig heb ik daar vroeger niet echt last van gehad toen ik een tiener was :)

[Beantwoorden]


Door Vera op 11 november 2010 20:49

Ik heb zelf nog niet zo’n situatie meegemaakt, thank god!
Mijn vriendin kreeg een vriendje, maar voor haar bleven we op de 1e plaats.
Dat vond ik echt onwijs lief!
Klinkt misschien als de normaalste zaak van de wereld,
maar haar vriendje betekende best veel voor haar.
Voordat ze verkering kreeg met hem deed ze meer dingen samen dan tijdens hun verkering,
dat vond ze vervelend…
Ze had het dus gewoon uitgemaakt.
Ondanks dat ze nu niet meer bij me in de klas zit en andere vriendinnen heeft,
komt ze nog best vaak bij ons in de pauze zitten.
Ik vind het logisch dat ze ook vaak bij andere vriendinnen uit haar klas zit,
anders word je een soort ‘buitenstaander’. Als je snapt wat ik bedoel, haha.
Ze is nog steeds een van mijn beste vriendinnen,
en dat zal ze nog een tijdje blijven ook.
Mijn andere vriendinnen en ik zijn niet zo ‘verkering-achtig’, we hebben allemaal nog geen echte vriendjes gehad.
Nouja, niet écht serieus.
We maken meer lol met z’n allen,
dat vinden we nu even belangrijker. :’)
We zijn ook nog jong, dus het komt nog wel (13/14).
Soms heb ik wel behoefte aan een vriendje,
maarja…
Je gaat niet 1-2-3 verkering nemen om het verkering hebben,
dat vind ik zwaar onzin.
Leuk filmpje, moet je zeker vaker doen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 22:48:

13/14? Relaaaaxxxx! Toen wist ik nog nauwelijks hoe ik moest zoenen joh ;)

[Beantwoorden]


Door Manon op 11 november 2010 21:14

Je doet het leuk met zulke filmpjes! Al moet ik zeggen dat ik het er niet helemaal mee eens ben. Ik geloof echt dat als een vriendschap goed is, dan maakt het niet uit hoeveel tijd je samen doorbrengt. Uiteindelijk trek je weer na elkaar toe. Ik be afgelopen jaar geslaagd van de middelbare school en heb echt vriendinnen zien verdwijnen, allemaal zonder vriendjes. Heb met geen van alle nog vast contact. En dan wordt het gauw gegooid op ”Ze klampt zich vast aan dr vriendje”. Maar dat vind ik niet een reden, Ik heb 1 vriendin en die ken ik bijna 15 jaar nu. En die is ook van school gegaan en heeft ook een studie ver weg, vriendje, werk etc. Maar we blijven contact houden soms uit het neits en soms heel veel. En dat werkt prima voor ons beide. Heb liever 1 goede vriendin dan 7 ”besties”8-)! Want een serieuze relatie opbouwen is vind ik belangrijker dan een telefoonlijst vol meiden waarmee je kan stappen..
Amen.
haha
En ohja, ik voelde me oud toen je zei dat iedereen 15,16 was. Ik ben bijna 19 namelijk!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 22:50:

Ik heb die periodes ook wel gehad, en dat is prima. Maar het is meer de situatie waarin je je echt in de steek gelaten kan voelen, of waarin je vriendin duidelijk niet zin heeft jou te zien en alleen haar vriend wilt.

de meeste zijn 15/16, maar heb ook genoeg (veel) oudere lezeressen. Don’t worry!

[Beantwoorden]


Door Ann op 11 november 2010 21:38

Je moet vaker dit soort filmpje opnemen het is wel boeiend. Maar je hebt gelijk wat vriendjes betreft, ik heb wel is een vriendschap verbroken met een vriendin vanwege een jongen. Njah door hem zag ik haar ware aard eigenlijk, ze was achter mijn rug om achterbaks en schijnheilig. Zo zie je maar dat je door een jongen ook achter dat soort dingen kunt komen. Het gekke is ik mis haar totaal niet meer als persoon terwijl we daarvoor erg close waren. Maar voor de rest zie ik me vriendinnen genoeg ook al hebben ze een vriend, dat is wel prettig :).

Leuk shirtje trouwens waar heb je die gekocht?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 22:52:

Verschrikkelijk is dat :( Maar als je haar niet mist, dan is t wel fijn juist. Scheelt je weer tijd ;)

En dankjewel, die is van Berschka!

[Beantwoorden]


Door amber op 11 november 2010 21:42

Het troost me dat er zoveel meiden precies dezelfde dingen als mij hebben meegemaakt.
Ik had voor ongeveer 5 jaar een échte vriendin. En daarmee bedoel ik dus écht. Met haar kon ik overal over praten, we waren echt van die vriendinnen die gewoon zeker wisten dat onze kinderen samen met elkaar in de box zouden spelen, terwijl wij koffie zouden drinken en over ons gezinnetje te praten.
Vorig jaar heeft ze anorexia gekregen, en ik heb haar hier altijd in geholpen, altijd geluisterd, altijd voor haar klaargestaan. Deed zij ook hoor, want onze vriendschap was gewoon levenslang.
en van het jaar ging ze op vakantie. en daar komt ze een jongen tegen (hij woont bij mij in de straat, TOPPIE!) ze laat me niks horen in de vakantie, en na de 2 weken vakantie komt ze op msn en staat er een onbekende jongen in haar msnnaam. We spreken een paar dagen naderhand af en ze deed er heel geheimzinnig over, alsof ik er toch niks van snap en ze maar lekker bij hem wil zijn. Ze wil alleen met me afspreken als hij gaat voetbaltrainen ofzo. En ik ben niet gek, ik heb het afgewacht tot ze wat van zich liet horen, en we zijn nu 3 maanden verder.
Dit vind ik niet normaal, vriendjes zijn heel belangrijk, maar ze had mij nooit mogen laten vallen. Ik heb nu andere vriendinnen gezocht, want ik was zo naïef dat ik dacht dat ik het wel kon rooien met één vriendin. Dit is géén stijl, ik had dit van mijn leven niet gedaan. Wat vinden jullie hier nou van?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 22:53:

Nee, dat is ook niet normaal. Heb je het met haar erover gehad? Vragen waarom ze zo doet?

En wat naar van je anorexia, gaat het ondertussen wel beter?

[Beantwoorden]


Door Jeske op 11 november 2010 21:44

Hmm ik heb dit zelf eigenlijk, gelukkig, nog nooit mee gemaakt. Wel eens dat een vriendschap even wat minder was, maar vaak als de eerste vlinders over zijn dan zie je ook wel weer dat iemand terug komt en dan is dat ook geen probleem. Ik heb veel vriendschappen met mensen waarmee ik dan ook soms even heel veel contact heb en dan weer een tijdje niet. Om allerlei redenen. Dan heb ik het druk, dan zij, etc. En als je dat van elkaar weet is het ook niet zo’n probleem.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 22:54:

Dat is ook geen probleem, heb ik ook vaak zat mee gemaakt. Dat is gewoon prima.

[Beantwoorden]


Door Nandini op 11 november 2010 21:44

Ik geef ook om jou hoor veer!!!(L)
en vind het een super goed onderwerp, maar ja dat weet je al van me! en kom als de bliksem online ik heb een boel te vertellen!!!!

xxx nan

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 22:55:

Ah Nan! :D dankjewel! je bent mijn schatje (L) morgen kletsen we ff bij, want je bent nu niet online!

[Beantwoorden]


Door Sophie op 11 november 2010 22:35

Ik heb een vriendin die ik op de basisschool had leren kennen, toen we allebei naar andere scholen gingen hadden we niet veel contact meer, maar als we dan afspraken hadden we het super leuk, later gingen we het ook steeds meer over jongens hebben en dat we zo graag eens een vriendje zouden willen. Een tijdje later kreeg zij haar eerste vriendje, dat ging snel uit en ze kreeg een volgend vriendje waar ze een beetje problemen mee kreeg. alles ging een beetje snel opeens, nu heeft ze een heel lief vriendje waar ze wel al langer mee heeft. Ze heeft me nooit in de steek gelaten, ze hielp me en blijft altijd optimistisch en zegt dat ik ook wel eens een leuke jongen tegen zal komen. Ze kan me alles vertellen en maakt nog steeds tijd voor me vrij dat vind ik heel lief. Als ik ooit een vriendje krijg, hoop ik dat ik er ook zo goed mee om kan gaan! ^^

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 22:56:

Dat is nou een mooi voorbeeld. En juist iets waardoor je je vriendin nog meer waardeert.

[Beantwoorden]


Door sparkles op 11 november 2010 22:42

Ik ben het echt zo met je eens! Mijn vriend is echt super lief en geweldig en ik hou echt van hem en ik denk ook zeker wel dat we nog een poos bij elkaar blijven, maar ik zou noooooit mn vriendinnen erbij laten zitten. Vriendjes en vriendinnen zijn gewoon niet te vergelijken of door elkaar te vervangen. Ik heb het echt allebei nodig :p Gelukkig denkt mijn vriend hier hetzelfde over en mijn beste vriendinnetje ook. :)
Ik moe wel bekennen dat ik het moeilijk vind om tegen een vriend of vriendin van me te zeggen: zo voelde ik me een paar jaartjes geleden nogal vervangen door de toenmalige vriend van mijn beste vriendin, alles wat ze normaal met mij besprak ging nu naar hem en nouja, echt tijd voor me had ze ook niet. Ik heb dit niet tegen haar gezegd, omdat ik enorm bang was om haar te kwetsen. Gelukkig is het helemaal goed gekomen en zijn we nu nogsteeds de allerbestevriendinnetjes.
Nu zo je zeggen, daar heb je vast van geleerd… Niet dus. Nu doet het zich met een paar vriendinnen weer voor, maar mooi niet dat ik dat tegen ze ga zeggen. Ik wil gewoon dat ze gelukkig zijn en ik wil ze niet kwetsen of ze claimen ofzo…
haha best dom eigenlijk, maar so be it! Ik kan er wel mee leven zo. Al hoop ik wel dat een vriendin me, mocht ik ‘ontsporen’ even een realitycheck geeft en me met mn neus op de feiten drukt. :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 22:58:

Ja ik hoop dus ook dat mijn vriendinnen dat bij mij doen. Maar heb ze al de volledige toestemming gegeven, dus dat zit wel goed denk ik ;D

[Beantwoorden]


Door Jes op 11 november 2010 22:48

Jeetje, na al deze verhalen te hebben gelezen heb ik ook maar besloten om mn hart een beetje te luchten.
Vorig jaar zat ik bij een goede vriendin in de klas, en elke les konden we praten over vanalles en nog wat, de onzinnigste dingen ever, lol hebben enz. Maar toen ze binnen een week een vriendje had, liet ze mij en een paar andere vrienden keihard vallen. Het enigste wat ze nog deed, was over hem praten. Sommige vrienden van haar hadden hier geen last van, die vonden het wel leuk enzo, maar wij mochten hem niet echt en ik zag haar ook langzaam veranderen. Ik probeerde wel echt blij te zijn voor haar maar ze begon zich zo egoïstisch te gedragen, alles draaide alleen nog maar om haar en die vriend van haar. En ze begon me ook nog eens te pushen dat ik ook een vriendje moest gaan zoeken, terwijl anderen dit ook bij haar deden en ze dit ook niet leuk vond. Echt frustrerend was het, ipv dat we over dit en dat praatte, zeiden we helemaal niks meer in de les. Nadat het uit ging met die gozer, was ik wel blij. Ik dacht dat het weer zou worden zoals het was. Helaas is ze nog steeds zo egoistisch, en is ze alleen maar bezig met andere nieuwe vrienden van haar. Besef ik maar weer dat ik niet belangrijk genoeg ben voor haar.

Normaal zou ik het dan ook echt jammer en het zonde vinden als ik een van mn beste vriendinnen verlies. Maar in dit geval ben ik gewoon blij dat het over is. Als ik niet belangrijk genoeg ben voor haar, heck dan hoef ik haar ook niet meer.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 11 november 2010 om 23:00:

Hmmm… Dat is ook vervelend. Egocentrische mensen zijn niet fijn. Maar ik denk toch dat het goed is te zeggen, misschien heeft ze het zelf niet zo door.

Maar als jij er nu gewoon vrede mee hebt, is het prima.

[Beantwoorden]


Door britt op 12 november 2010 09:52

Ja heb precies hetzelfde gedaan, toen ik me eerste vriendje kreeg. Ik heb toen ook al me vriendinnen laten vallen en wou alleen nog maar bij hem zijn. Maar gelukkig is het wel nog goed gekomen

[Beantwoorden]


Door Misschocolade op 12 november 2010 11:13

Ik herken mezelf zo in jou verhaal. Ik had voordat ik verkering kreg al sowieso niet veel contact met 5 andere vrienden, we gingen wel samen op vakantie en wel samen bij iemand thuis zitten. Maar ik en 2 andere vriendinnen waren en zijn meer van het uitgaan en gezellige dingen buiten de deur doen. Ik ken mijn vriend al redelijk lang, en we kregen in mei verkering (ik was toen 23 en hij 26) hij woonde toen alleen. En ik ben er naar drie maand bij ingaan wonen. Inmiddels was mijn vriend bezig met een huisje kopen en zouden we officieel samenwonen. Ik al mijn vriendinnen ingelicht enzo. Iedereen vond het hartstikke leuk enzo (ik ken ze langer dan vandaag, dus ze hebben achter mijn rug heel wat lopen lullen over mij) Maar goed, ik en die andere 2 meiden werden nergens meer voor uitgenodigd enzo. Dus ik had op den duur ook zoiets van nou ik laat ook niks meer van me horen.

2 september kregen mijn vriend en ik de sleutel. Ik kreeg van mijn 2 beste vriendinnen een smsje en van alle meiden uit mijn vriends groep. Toen heb ik eind september een mailtje gestuurd met daarin dat ik de sleutel ahd gekregen, heb van niemand een reactie gehad. En tot op de dag van vandaag heb ik niks meer van die meiden gehoord. Ze vragen wel via die andere meiden hoe het mijn huisje is, maar ze kunnen dat ook net zo goed aan mij vragen, ze hebben mijn nummer toch ook. Dus ik ben nu echt aan het denken, wil ik nog verder met ze als vriendinnen zijnde enzo. En wat moet ik hier mee.

[Beantwoorden]


Door Nanda op 12 november 2010 13:42

helemaal gelijk. Maar ook andersom gebeurd! Toen ik nog single was kon ik staan en gaan waar ik wilde. Sprak veel af met vrienden en als iemand mij belde kwam ik er aan. Toen ik een vriend kreeg veranderde dat. Ik moest mijn tijd verdelen. Ook ging er dus tijd naar hem en soms belden vrienden om te vragen of ik kwam maar dan had ik al plannen met mn vriend. Ik merkte dat vriendinnen dat irriteerden. Of als ik bij een vriendin was en ik stuurde eventjes een smsje, dan werd er gelijk gezucht en boos gekeken. Het zal natuurlijk ook wennen zijn als ik voorheen 100% aandacht voor ze had, en nu 70%. En zo langzamerhand hoor ik van vriendinnen ook steeds minder. Hoe kan dat toch? Ik ben precies dezelfde persoon, ik sta nog steeds altijd voor ze klaar. ik kan alleen niet meer a la minuut afspreken en niet meer 4 x per week maar 2 x. Voorheen ging ik wel eens met vriendinnen een weekendje weg of week op vakantie. Dat wil ik nu nog steeds. Maar ik word er niet meer voor gevraagd sinds ik een vriend heb. Erg jammer.

[Beantwoorden]


Door carmen op 12 november 2010 14:27

Herkenbaar verhaal. Alleen bij mij is het zo dat mijn vrienden mij lieten vallen omdat ik ( in hun ogen) de verkeerde jongen had. Mijn vriend zat ook gewoon in onze vriendengroep, dus ik wist hoe ze over hem dachten. En zo dacht ik ook over hem ( hij kan soms bot overkomen maar bedoeld het goed). Maar doordat ik met hem had, spraken mensen mij nooit meer aan. Zo is de vriendengroep zo erg gekrompen. Maar ook als ik met iemand af wil spreken van de ” oude” groep, bellen ze op het laatste moment af.

Nu is er nog een kleine groep over. En het valt me op dat ik eigenlijk meer mannelijke vrienden heb dan vrouwelijke.Maar aan alle negatieve zit ook altijd een positieve. Ik weet nu wel wie mijn echte vrienden zijn.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 november 2010 om 21:17:

Absoluut, op een bepaald punt leer je je echte vrienden wel kennen.

[Beantwoorden]


Door Aletta op 12 november 2010 15:57

M’n vriendje heeft het net uitgemaakt…
Ik voel me ongelofelijk klote, maar gelukkig heb ik daar nooit problemen mee gehad met m’n vriendinnen en zijn ze er nu volledig voor me, dat vind ik zo geweldig!
Zoek goede vriendinnen, dat is echt belangrijk.
Ik ben in een paar jaar een hoop vriendinnen verloren, maar de echte die er altijd voor je zullen zijn blijven!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 november 2010 om 21:19:

Ah, wat vervelend! Sterkte :(

[Beantwoorden]


Door Anne op 12 november 2010 16:41

Wat een goed filmpje!
Ik ben het helemaal met je eens. Ikzelf heb sinds een paar maanden een vriendje. Al vanaf het eerste moment heb ik mijn vriendinnen duidelijk gemaakt dat ze het moeten zeggen als ik ze laat zitten of als ze vinden dat ik er teveel over praat. Ik heb het ze na dit filmpje ook nog ff gevraagd, maar ze vinden het alleen maar leuk haha. Ik “combineer” het best makkelijk. Doordeweeks is voor mijn vriendinnen (ook na school spreek ik dan af) en het weekend voor mijn vriendje.(1 dag dan he) Echt goed dat je dit zo kan verwoorden!
X

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 november 2010 om 21:18:

Dankjewe;! En goed dat jij evenwicht kan vinden tussen je vrienden en je vriendje.

[Beantwoorden]


Door Josephine op 12 november 2010 20:46

Eerlijk gezegd heb ik dit filmpje een beetje uitgesteld, gewoon omdat ik niks met dit onderwerp heb. Ik heb geen vrienden eraan verloren, we zijn allemaal nog wel goed bevriend met elkaar, een jongen heeft er niet echt tussenin gestaan dus eigenlijk weet ik hier niet veel over. Maar omdat ik toch benieuwd was over wat je te zeggen had (las het in de comments) ga ik hem nu toch kijken. Inderdaad een ander soort video MAAR ik denk dat die wel in de smaak valt, je hebt nu al 183 comments. Oja, ik heb mezelf beloofd om niet meer met zoveel !!!!!!en :’) te praten dus misschien kom ik een beetje saai over, maar dat ben ik un niet hoor. Yaaay, ik ben 15 ik hoor bij je leeftijdsdinges, uhm ik weet niet meer wat je zei. Ik eigenlijk nog niet echt, maar ben daar veel te verlegen voor, want ik durf nu pas weer een beetje met de jongens uit mijn klas te praten. Nog nooit verkering gehad ook. *offtopic, het gaat mij niet om de langste comment plaatsen maar gewoon leuke comments bij je filmpjes, maar dit wordt niet een van de langste comments in dit artikel, haha!* ontopic*. Oh haha ik verstond “wil je nog vriendinnen met haar zijn? Nee.” maar je zei of niet. Vond het al zo raar dat je het meteen demotiveerde. Je verwoordt het goed en ik ben het met je eens! Inderdaad héél ander filmpjes en ik vind deze wel minder, maar dat komt gewoon omdat ik er niet mee over kan praten. oeeeh ik ben benieuwd naar het volgend filmpje hoor!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 november 2010 om 21:20:

Haha Joos! is toch niet erg joh :D en ik moet ook minder uitroeptekens en smilies gebruiken van mezelf, wat nog *zoals je zie* niet niet lukt.

En als je er wel ervaring mee krijgt (laten we hopen of niet) mag je bij me aankloppen!

[Beantwoorden]


Door babygirl op 12 november 2010 21:26

Dit is heel erg herkenbaar! Ik zit nu precies in zo’n moment. Mijn beste vriendin en ik deden altijd alles samen. Nu is ze naar een andere school en heeft ze nieuwe vriendinnen ontmoet. En ja, ook een vriendje. Eerst was het nog onschuldig. Toen spraken we elkaar nog wel. Maar nu spreekt ze steeds vaker af met andere mensen en laat ze mij iedere keer zitten. Eigenlijk heeft ze me laten vallen. Het is jammer, maarja, het leven gaat door. Ik heb nu andere vriendinnen die er wel altijd voor me zullen zijn. Vriendinnen zijn belangrijk, en het is belangrijk dat je de juiste hebt! Ik vind het heel goed dat je een keer zo’n filmpje erop hebt gezet! xxx

[Beantwoorden]


Door lieke op 12 november 2010 23:07

Ik heb ook een vriendje maar laat voor hem zeker niet mijn vrienden vallen. Wel is het zo dat ik nu twee vriendengroepen heb, de ene zie ik op school maar buiten school hebben zij bijna nooit tijd dus ik zat altijd maar alleen thuis ( ik hoef niet zoveel te doen voor school en zij wel) Toen sprak ik steeds vaker met het meisje dat vroeger mijn beste vriendin was, op msn kletsten we weer helemaal bij en gingen weer dingen samen doen. Door haar heb ik ook mijn vriendje ontmoet en weer andere vrienden waar ik heel blij mee ben. Ik dóe nu iets na school, ipv meteen achter mijn laptop te kruipen en te msnen spreek ik weer af met mensen en ga ik uit (als ik mag dan ;) ). Doordat ik die vriendschap weer opgepakt heb (het was verwaterd toen ik naar een andere school ging, en dat na 14 jaar hechte vriendschap) heb ik een heel toffe vriendengroep erbij, én een vriendje. Ik merk dat mijn andere vriendinnen wel door hebben dat ik nu vaker weg ben na school, maar anders sprak ik ook niet met hen af omdat ze nooit konden. Ik heb dit ook uitgelegd, Ja ik ben vaker weg in mijn vrije tijd, maar Nee ik breng niet minder tijd met hun door dan voorheen.

[Beantwoorden]


Door Laura op 13 november 2010 09:16

Moooi filmpje !!

ook voor mij is het herkenbaar.
Zelf had ik vroeger een goede vriendin, ze kreeg een vriend en ze zag niemand meer. Ik had toen gezegd; Hallo ?, zie je wel waar je mee bezig bent ? Ze liet me dus volledig stikken. Je kan het al raden, het ging uit. En tja toen was ik ineens wel goed genoeg voor haar. Amper een paar weken later had ze weer een andere vriend en ze viel natuurlijk in haar oudere patroon. Toen heb ik gezegd van je zoekt het maar uit, ik heb je de kansen gegeven, ik ben er klaar mee. Nu ben ik 16 en heb zelf een hele lieve vriend, vandaag precies 1 jaar. En in dat jaar heb ik nog nooit problemen gehad met mijn vrienden en vriendinnen. Misschien ook wel omdat wat ik zelf had meegemaakt me wel heeft wakker geschud van; Lau, doe dit nooit want je kwetst iedereen enorm. Mijn vriend en ik zijn allebij strikt erover eens dat we niet onze vrienden moeten laten vallen. Dus we zeggen gerust ook van; het maakt niet uit als je er vanavond niet bent, je moet ook met andere mensen omgaan en niet alleen met mij.

[Beantwoorden]


Door Nikki op 13 november 2010 11:29

Ik heb eigenlijk wel een paar van die dingen.
Ik heb zelf sinds vorig jaar april een vriendje, maar hij woont best ver (Delft). Ik zie hem meestal om het weekend, of om de 2 weken. En in de vakantie alleen ook doordeweeks. Mijn beste vriendin is gister 17 geworden, en zou een feestje houden op de 20e, en de 27e zou ik met mijn vriendje afspreken. Nou heeft ze ineens haar feestje verplaatst naar de 27e, maar ik zie mijn vriend 6 weken niet. en ik kan niet met hem de 20e afspreken, omdat we allebei laat moeten korfballen. toen heb ik gevraagd of hij dan mee kon naar dat feestje, maar dat vond ze niet goed =S en nu is ze boos op me omdat ik haar heb ‘laten vallen’. ik heb echt geen idee wat ik moet doen, aan de ene kant snap ik wel dat ze het kut vindt dat ik niet kan komen en dan boos wordt. maar aan de andere kant luistert ze ook helemaal niet naar mij & als ik een oplossing probeer te vinden is het allemaal niet goed..

[Beantwoorden]


Door Dieuwke op 13 november 2010 16:56

Wat is dit herkenbaar! Ik ben zelf ondertussen 21 en heb een relatie van ruim 5.5 jaar achter de rug. In die tijd heb ik een hoop opgegeven voor en door heb. Achteraf gezien heb ik daar onwijze spijt van. Ik heb me laten manipuleren door heb, ja liefde maakt blind. Zelfs na zoveel jaren. Ik heb er een hoop van geleerd en nu staan vriendinnen echt bovenaan. M’n ‘nieuwe’ vriendinnen van de opleiding ken ik nog maar net, maar heb al zulke goede gesprekken met ze gehad. En ook daar in relaties zie ik dingen terug komen die ik ook heb meegemaakt. Ik ben 1 van de oudste en soms een beetje de ‘mama’ van de klas. Echt een supergoed filmpje met een duidelijke boodschap!

[Beantwoorden]


Door Lies op 13 november 2010 18:55

Heel erg goed filmpje! Ik herken dat ‘warm gevoel’ heel erg! Ik zal er ALTIJD voor hen zijn!
De laatste tijd heb ik het wel wat moeilijk. Sinds kort hebben al mn beste vrienden een vriend/innetje, behalve ik. We zijn 19-21 jaar en die relaties zijn serieuzer dan als je puber bent. Ik gun het ze van harte! Maar ik vind het niet leuk om op een smsj telkens een antwoord te krijgen van ‘Sorry, ik kan niet. Ik ga naar X vanavond.’ Ik maak mij een beetje zorgen over de toestand!

[Beantwoorden]


Door Leeuw op 14 november 2010 16:43

Dit herken ik zeker. Mijn 2 beste vriendinnen hebben allebei een vriendje. Vroeger sprak ik met één van hen 4 keer per week af en nu spreek ik haar op school wel maar in het dagelijks leven ben ik degene die keer op keer een afspraak maakt terwijl het initiatief vroeg ook uit haar kwam. Dit vind ik zo jammer, gelukkig spreek ik haar op school nog wel goed terwijl haar vriendje ook op school zit, maar mijn andere beste vriendin heeft sinds een half jaartje ook een vriend terwijl ze nooit geïntereseerd was in jongens. Ook is haar vriend vroeg mijne crush geweest en een hele goede vriend waar ik elke week wel mee afsprak en nu ook niet meer dan een schoolvriend is. Maar de enige moment dat ik die beste vriendin spreek is als we naar school fietsen en af en toe met uitgaan en heel soms afspreken. Tijdens de pauze wordt ze volledig ingenomen door het vriend en ook na school dat er gewoon geen tijd meer voor mij overblijft. En als ze dan weer voor de zoveelste keer zoenen waar ik alleen bij sta, moet ik mijn mond houden omdat ik volgens hun ‘o zo jaloers ben’ ? Maar kom op, ze heeft zelf niet door hoe erg ze aan hem zit vastgeplakt en hun relatie zal zeker nog wel een tijdje stand houden, maar ik ben wel bang dat we over een tijdje geen vriendinnen meer zijn..

[Beantwoorden]


Door natasja op 14 november 2010 21:56

een vriendin van mij heeft een vriend, en normaal gingen we elke middag in ’t park hangen en kletsen enzo, en nu is dat wel minder, maar dat vind ik best normaal,

maar een andere vriendin van me vind een jongen leuk, en hij haar,
en ik z’n beste vriend, en hij mij (maar dat wordt toch nooit wat, want toen ik nadat hij me kuste zei dat ik van hem hield begon hij helemaal over dat relaties altijd stom zijn en hij zich niet wilt binden, erg leuk..),
en nadat ik een keer met haar naar stad ging bleef de jongen die zij leuk vind, S. ook slapen bij mij,
dus ik zorg ervoor dat die het gezellig hebben met elkaar enzo maar nadat hij weg was veranderd zij weer in een bitch en gaat dom doen tegen mij.
soms heb ik het gevoel alsof ze me gebruikt..

[Beantwoorden]


Door joline op 14 november 2010 22:38

hellemaal gelijk .. ik heb al anderhalfjaar met mijn vriend ,, in het begin was het even zoeken , maar het zit nu helemaal goed ,, ik heb ook geen rijen vrienden, ik zeg altijd ik heb een beste vriendin en vriend ,, want mijn relatie is niet een relatie die enkel draait om liefde ,, maar ook om een hechte vriendschap. en over mijn beste vriendin we zijn er altijd voor elkaar ook al wonen we niet in de buurt :(

[Beantwoorden]


Door Anoniem op 15 november 2010 01:00

Ik vind het best wel hard, om te zeggen in sommige gevallen dat het dan slechte/geen vriendinnen van je zijn. Ik heb zelf ook in zo’n situatie gezeten en het is niet altijd je eigen keuze. Als je met iemand heb die extreem jaloers is kan diegene ook echt agressief worden en dat kan ook heel beschamend zijn om over te praten, hoe ‘goed’ je vriendinnen ook zijn omdat die begrip er niet altijd is. Ik heb mensen moeten laten vallen en dat heeft mij veel verdriet gedaan.
Het is dus niet altijd zo dat je automatisch een slechte vriendin ben maar dat je in een slechte relatie zit. Elk geval is anders natuurlijk maar als ik bepaalde comments lees over jaloerse vriendjes dan weet ik genoeg.

[Beantwoorden]


Door Lillianne op 16 november 2010 11:43

ik heb het zelf ook meegemaakt. in het begin toen ik moet mijn vriend had. ik liet onbewust een vriendin vallen. ze heeft het snel tegen me verteld en ik ben haar daar zo dankbaar voor! echt die vriendin is zo belangrijk voor me. en we hebben er allebei over gehuild samen. en ik heb mijn excusses aangeboden. dat het zeker niet mijn bedoeling was. en zij begreep dat. nu 11 maanden later is zij nogsteeds mijn beste vriendin en hij nog steeds mijn vriend. ik ben haar daar het erg dankbaar voor!
heel erg goed filmpje! zeker voor de wat jongere meiden die er niet tot weinig vervaring mee hebben.
liefs

[Beantwoorden]