Twitter Question #12

Ik gebruik Twitter dagelijks, ik communiceer graag via Twitter met bezoeksters en ik vind het leuk jullie up-to-date te houden van mijn dagelijkse bezigheden. Omdat ik op Twitter vaak superveel en leuke reacties krijg op vragen die ik stel, besloot ik Twitter wat meer bij mijn site te betrekken.

Elke zaterdag is er een Twitter Question. En wat houdt dat nou precies in? Heel simpel, elke week stel ik jullie een TQ via twitter en de leukste/opvallendste reacties pik ik eruit en plaats ik op mijn site. Heb je geen Twitter? Dan ben je meer dan welkom om achteraf alsnog je mening te laten horen en lekker mee te discussiëren in de comments!

Image Hosted by ImageShack.us

Wanneer ik mannen vertel over mijn site, is de meerderheid nieuwsgierig of ik ook wel eens over beautyproducten voor mannen schrijf. Ik vertel dan altijd dat ik dat niet doe, omdat mannen nauwelijks mijn site bezoeken en omdat het aantal mannen dat ik ken die make-up dragen op één hand te tellen is. Of zeg maar gerust een halve duim.

Maar toch was ik benieuwd, hoe kijken jullie meiden er nou tegenaan? Het werd me al vrij snel duidelijk, hier jullie nog niet aan toe. Een beetje foundation of concealer staan jullie toe, maar alleen wanneer meneer last heeft van zware acné. En ik moet toegeven dat ik het ook niets vind, mannen met make-up.

Hoewel groot eyeliner verbruiker Pete Wentz best een cutie is, zie ik een man die make-up draagt niet zo zitten. Net zoals een aantal van jullie zou ik een beetje foundation of concealer wel oké vinden, maar daar houdt het ook mee op. Mijn mannelijke vrienden geven ook allemaal aan dat ze absoluut geen make-up zouden willen dragen. Mannen voetballen, dat is mannelijk. En mannen drinken bier. Ze dragen géén make-up.

Maar hoe denk jij erover? Make-up voor mannen, kan het of niet? Of heb jij misschien een vriendje die wel foundation draagt? Ik ben benieuwd! Laat je mening achter bij de comments.


Reacties

Door Nadia op 27 november 2010 16:05

Nee, ik vind het make-up dragen voor mannen net wat te ver gaan. Foundation kan inderdaad nog wel, maar oogpotlood…Nope

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 27 november 2010 16:06

Hetzelfde als jij!
Met uitzonderingen, of als daardoor hij meer zelfverzekerd is. Maar dat is dan ook meestal als hij last heeft van acné.

[Beantwoorden]


Door charile op 27 november 2010 16:07

Precies dezelfde mening als jij :P
‘xx

[Beantwoorden]


Door Ann op 27 november 2010 16:15

Make-up bij mannen vind ik echt te ver gaan, zou ook niet op een jongen vallen die het draagt. Maar als hij last heeft van acne dan kan het wel maar dan ook met mate

[Beantwoorden]


Door Kimberley op 27 november 2010 16:18

Nee, dat vind ik gewoon geen jongensding. Als hij het gebruikt om acne te camoufleren vind ik het nog prima, maar wel met mate. Maar verder? Nee. Het is en blijft gewoon een echt vrouwending. Go woman! (A)

[Beantwoorden]


Door Dees op 27 november 2010 16:25

een druppeltje foundation; ja. Maar -behalve voor mensen de veel op tv zijn- nee.

[Beantwoorden]


Door Laura op 27 november 2010 16:30

ik heb er geen problemen mee, maar zo’n jongen zou niet mijn vriendje worden. Meer iets voor popsterren en mensen op tv enzo

[Beantwoorden]


Door Silva op 27 november 2010 16:30

Ik vind dat een jongen moet kunnen doen wat hij wil. Ik bedoel, zelf vind ik het er niet echt uitzien als een jongen oogschaduw ofzo draagt, maar als hij dat wil, laat hem dan. Hij mag toch best doen wat hij wil? Al vind ik zelf het leuker als jongens gewoon puur natuur zijn ;)

[Beantwoorden]


Door Marie op 27 november 2010 16:31

Ik vind het echt wel vies als mannen make-up dragen.
Want dan zien ze er echt supermeisjes achtig uit… (als ze TE veel gebruiken)
x

[Beantwoorden]


Door Lisa op 27 november 2010 16:37

Ben het vooral eens met Serena’s uitspraak en trouwens bij Jack Sparrow stond het wel ;) :p

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 november 2010 om 20:09:

Oeh Jack Sparrow! Dat is ook wel echt een hottie.

[Beantwoorden]

Lisa antwoordt op 27 november 2010 om 23:22:

Ja, bij hem staat die eyeliner enzo echt wel :D

[Beantwoorden]


Door Mariel op 27 november 2010 16:41

Bij acne kan ik het begrijpen maar verder hoeft het van mij ook niet :)

[Beantwoorden]


Door Josephine op 27 november 2010 16:49

Hmm nee, ik zie het ook niet zitten, zo’n iemand zou ik niet als vriendje willen hebben. Maar aan de ene kant, wij doen dat ook dus waarom zouden zei het niet mogen? Bij acne begrijp ik het wel… Ik wil liever geen bf die makeup gebruikt maar wel een bff :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 november 2010 om 20:08:

Een gay bff? of wat bedoel je?

[Beantwoorden]

Oneofthepandies antwoordt op 28 november 2010 om 00:18:

bff kan toch ook gewoon een man zijn? het staat immers for best friend forever :P

[Beantwoorden]


Door Linsey op 27 november 2010 16:52

Nou nee.. maar ik had een jongen op school wat je toch echt een mannelijke barbie kan noemen. bruin tintje dikke laag foundation en poeder en zelfs complete ooglooks.. een beetje zoals hem: http://www.youtube.com/watch?v=vLZn4zvufHg
hahaha dusja als hij zich er goed in voelt moet hij t vooral doen! maar ik ben er wel op tegen als mijn vriendje het zou doen! (A)

[Beantwoorden]


Door Chayenne F op 27 november 2010 17:08

Alleen voor Celebs/Muziekanten en dat soort mensen. Niet voor klasgenoten/vriendjes of iets in die richting.

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 27 november 2010 17:11

ik vind dat jongens net zoveel recht hebben om puistjes te camoufleren als meisjes, maar eyeliner is echt not done!

[Beantwoorden]


Door Merel op 27 november 2010 17:17

Camoufleren van een oneffenhuid vind ik prima. Maar ooglooks maken en andere make-up vind ik een not. Voor tv sterren vind ik het wel weer wat anders… Verder mag iedereen zelf weten wat ie doet natuurlijk.

[Beantwoorden]


Door math op 27 november 2010 17:20

mijn verloofde heeft vaak bultjes op zn kaak en dat is ook de enige plek waar hij zn haar niet laat groeien haha. ik doe er in het weekend als we ergens heen gaan wat met een concealer stik even snel wat op.prima toch en het blijft zeker wel een vent

[Beantwoorden]


Door laura op 27 november 2010 17:22

nee, ik zou het raar vinden als een van mijn vrienden of klasgenoten op eens make up ging dragen. Dat zullen de mensen op school ook vinden denk ik.
Oke als je erg veel last hebt van acne kan ik het nog begrijpen. idd marjolein eyeliner is really not done ;)

[Beantwoorden]


Door Rianne op 27 november 2010 17:22

Toen ik en vriendinnen een weekendje weg gingen, gingen we langs onze mannelijke buren. Ik zag toen een foundation liggen in de badkamer van essence. Ik had er een beetje een dubbel gevoel over: aan de ene kant begreep ik het wel (een van de jongens had acne), maar toch vind ik het niet horen bij mannen.

[Beantwoorden]

Inez antwoordt op 28 november 2010 om 11:29:

Een jongen uit mijn klas had het ook.. Rolde een tube foundation uit zijn tas.. Dus wij allemaal verbaasd kijken, legde hij uit dat het was omdat hij onzeker over zijn acne was..

Toch vind ik het wel een beetje gek..

[Beantwoorden]

pizza hut coupons antwoordt op 1 juni 2011 om 19:12:

I actually gain benefit from the web log.Literally thanks! Wish more.

[Beantwoorden]


Door laura op 27 november 2010 17:23

trouwens, adam lambert is wel echt een hottie <3

[Beantwoorden]


Door laura op 27 november 2010 17:24

@ rianne,, ik vind het al heel knap van mannen als ze weten wat foundation is :P

[Beantwoorden]


Door Romy op 27 november 2010 17:31

Als ik een jongen was geweest had ik het in iedergeval niet gedaan. Maar ik vind het hun eigen mening. Als hun make-up willen dragen omdat ze dat leuk vinden, dan doen ze dat en je zal mij er niet om horen klagen, want het is juist leuk en stoer dat ze het doen.

Het veranderd hun innerlijk niet.

[Beantwoorden]


Door Vera op 27 november 2010 17:34

Mijn broer heeft weleens mijn concealer gebruikt, haha.
Ik vind dat het niet echt bij een man hoort, maar als hij het leuk vindt…
Als je vaak op tv komt vind ik het anders, zoals sterren, is het wel oke.

[Beantwoorden]


Door Sabine op 27 november 2010 17:41

Als een man dat wilt vind ik het best maar ik zou het wel een echte afknapper vinden :P

[Beantwoorden]


Door lena op 27 november 2010 17:45

ooh nee, mijn vriendje mag echt geen makeup dragen! thats way over the top.
hij mag natuurlijk wel nachtcreme of een scrub fzo hebben. maar makeup nee, straks jat die het nog van me ! haha

[Beantwoorden]


Door Isa op 27 november 2010 18:27

Een beetje concealer ofzo voor plekjes zou ik niet erg vinden, daar kan je best onzeker over zijn. Maar over het algemeen vind ik mannen met make-up 3x niks. Als je beroemd bent snap ik het wel, want je wilt natuurlijk niet als een discobal op tv komen of iets haha
xxx

[Beantwoorden]

Isa antwoordt op 27 november 2010 om 18:28:

(ik bedoelde eigenlijk geen discobal want dat glittert, maar ‘glimbal’ haha)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 november 2010 om 20:06:

Haha ja voor tv is het ook wel nodig. Alleen hoeft het van mij dan weer niet zo overdreven als bij Gerard Joling en Thomas Berge…

[Beantwoorden]


Door Kim op 27 november 2010 18:37

Ik vind make-up bij mannen stoer :) ik hou er wel van als een man z’n ogen zwart opmaakt. Ik zal wel een uitzondering zijn xD maar het niet ook wel echt bij zwart blijven hea, ik hoef geen vriend met paarse/roze/blauwe oogschaduw haha xD

[Beantwoorden]


Door Nici op 27 november 2010 18:47

Ik vind zwarte eyeliner bij sommige mannen/jongens wel mooi. Maar wel alleen bij bepaalde types. Niet alle jongens lees; de meeste niet, kunnen het hebben.
Daarnaast vind ik dat jongens net zo goed het recht hebben om oneffenheden te camoufleren als ze daar behoefte aan hebben. Maar verder dan dat hoeft het voor mij ook niet te gaan xD

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 november 2010 om 20:06:

Ja bij het rockertype staat het meestal wel leuk vind ik!

[Beantwoorden]


Door Shenyce op 27 november 2010 18:50

Maar maar maar maar maar… bij Pete Wentz, Brendon Urie, Ryan Ross en Adam Lambert staat het gewoon geweldig. Dat zijn gewoon uitzonderingen, :’) bij die zou ik het niet erg vinden… maar bij m’n eigen vriend zie ik liever geen make-up nee, hahaha.

[Beantwoorden]


Door Shenyce op 27 november 2010 18:51

En oké, oneffenheden verbergen, dat maakt niet heeeel veel uit.. denk ik.

[Beantwoorden]


Door Esther op 27 november 2010 19:01

In mijn klas heb ik een jongen zitten, en die gebruikt ook make-up. Gewoon subtiel, ook bruin oogpotlood enzo :) absoluut niet opvallend.

[Beantwoorden]


Door kimberley op 27 november 2010 19:06

Als hij zich daarmee zn puistjes e.d kan verbergen en zich erdoor wat zekerder voelt moet hij het vooral doen
Ik gebruik het zelf ook om puistjes te verbergen dus waarom hun dan ook niet.
Tokio hotel gaat me trouwens toch wel iets te ver…

[Beantwoorden]


Door femketje op 27 november 2010 19:18

iedereen moet het lekker voor zichzelf weten maar mijn vriend komt het huis niet meer in als die make-up draagt XD

[Beantwoorden]


Door Freya op 27 november 2010 19:34

Zolang het niet opvalt, zou mijn vriend het wel mogen. Maar oogpotlood en oogschaduw gaat mij persoonlijk (voor jongens) te ver. ;s
Op tv etc. ok, maar verder.. Maar nouja, doe wat je niet laten kunt ;D x

[Beantwoorden]


Door Anne op 27 november 2010 19:45

Ik vind dat echt niet staan.

Make-up is voor vrouwen, vind ik..
xxx

[Beantwoorden]


Door Marleen Vernooy op 27 november 2010 19:45

Ghehe leuk onderwerp.
Ik had het er toevallig vorige week met mijn Gay Best Friend over (ja die is heel cool en heel homo (in de kast, hoop niet dat hij het leest)). Wij waren allemaal ons druk aan het opmaken om uit te gaan enzo, en hij zit zo heel aandachtig te kijken, dus ik zeg zo ‘wil je ook een beetje proberen?’ Hij zo ‘Ja hoor’ nou toen ging hij aan de gang en ik stond te kijken alsof ik een wereldnatuurramp zag gebeuren hahaha. wat een magie. en hij zegt ondertussen ook bloedserieus, je hebt geen idee hoeveel jongens dat eigenlijk gebruiken hoor!. Geweldig !

Ik ben van mening dat jongens net zo veel tijd aan hun uiterlijk mogen besteden als meisjes, vind ik juist heel leuk. Ik vind daar ook wel bijpassen dat ze dan wat camouflage gebruiken onder de ogen of wathever. maar een echte ‘look’ zeg maar vind ik nog een beetje onnatuurlijk (A)

Ga zo door Vera, en bedankt voor je response op m’n mail!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 november 2010 om 20:05:

Ah wat leuk! En jongens die met hun uiterlijk bezig zijn, dat vind ik alleen maar een pro. En eerlijk zou ik het ook gaaf vinden als vrienden van mij dit zouden durven. Dan heb je toch wel ballen vind ik!

[Beantwoorden]

Marleen Vernooy antwoordt op 28 november 2010 om 19:50:

Jaa precies dat vind ik ook. Kun je samen optutten haha!

[Beantwoorden]


Door Ellen op 27 november 2010 19:52

de man waar ik op val scheert zijn kop kaal en gebruikt een lekkere creme, maar voor make-up is hij gewoon te lui. al moet ik zeggen dat hij mijn concealer weleens pikt als dat echt nodig is:)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 november 2010 om 20:04:

zijn kop kaal? bedoel je dan alleen baardgroei a la babyface of ook gemillimeterd haar? Gemillimeterd haar is ook zo sexy!

[Beantwoorden]

Oneofthepandies antwoordt op 28 november 2010 om 00:31:

dat vind ik dus echt niet! lang haar <3
Ben erg blij dat mijn vriendje het leger uit is en zijn haar weer mag laten groeien ^^

[Beantwoorden]


Door Emmley op 27 november 2010 20:02

Mannen met make-up zijn HOT!!! Maar dan niet foundation ofzo maar oogpotlood!!

[Beantwoorden]


Door Eline op 27 november 2010 22:10

Niet mijn ding :)

[Beantwoorden]


Door androgynes op 27 november 2010 22:15

het statement dat mannen geen make up mogen dragen is bullshit,
ik ga echt niet mijn rode lipstick en groot scala aan kleurtjes laten staan omdat de meeste mensen het nog niet kunnen bevatten dat niets alles in hokjes gestopt moet worden. als je in de geschiedenis van cosmetica kijkt zal je merken dat de man is begoon met make up, dat de man alles heeft uitgevonden. En ook nu nog is het een grote magie als je ziet hoe drags de kunsten van make up beter zullen beheersen dan de meeste mensen ooit zullen kunnen dromen.
als ik geen make up zou dragen zou ik al massa’s vriendsjes gehad hebben maar dat weerhoud mij nog niet om het toch tedragen, mensen moeten je pakken zoals je bent en er uit wilt zien. dat moet iedereen eens echt goed beseffen en echt doen in de plaats van het wel altijd te zeggen.

Ik heb denk ik wel mijn standpunt duidelijk gemaakt nu ;)

[Beantwoorden]

Oneofthepandies antwoordt op 28 november 2010 om 00:38:

Er zegt toch niemand dat het niet mag?
Ik denk gewoon dat de meeste vrouwen het liever niet zien, het blijft uiteraard je eigen keuze maar voor mij hoeft het gewoon niet.

[Beantwoorden]


Door Jeske op 27 november 2010 22:16

Een beetje concealer of lippenbalsem (geurloos/kleurloos) kan ik begrijpen. Verder liever niet. Wenkbrauwen epileren vind ik dan weer wel een goed idee (bert is niet mijn ideale partner).

[Beantwoorden]


Door **Asmae** op 27 november 2010 22:24

stel hij heeft last van acne of iets anders en schaamt zich ervoor dan mag hij best wat camouflage gebruiken. maar het moet naturel blijven, het moet niet heel opvallend zijn. en oogmake-up? NO!

[Beantwoorden]


Door Joanne op 27 november 2010 22:50

Als ‘ie het naar een feest of iets draagt dan vind ik het niet erg, maar ik hoef het niet per se te zien. Make up is van vrouwen, maar voetbal ook! ;D. Dus opzich zou makeup ook van mannen kunnen zijn toch?!

[Beantwoorden]


Door Marijke op 27 november 2010 23:31

hi ;)!

Mannen en make-up ik moet daar echt niet aan denken en ik vind het ook niet echt gepast!

Tenzij hij op een Toneelschool zit en acteert dan is het een ander verhaal, dan doet hij het bewust voor zijn carrière! Maar een man die het draagt omdat hij het fijn vindt, no thanks!

kusjes..

[Beantwoorden]


Door Maj-Britt op 27 november 2010 23:50

Ik vind dat mannen het zelf moeten weten. Ik vind het zelfs wel ontzettend stoer en dapper als ze het durven! Zoals bij Richie Nickel, whatstyleistonickel op YouTube, vind ik het zelfs wel leuk staan! En ik vind het echt ontzettend knap dat hij dat durft! :)

[Beantwoorden]


Door hannah op 27 november 2010 23:56

make-up voor mannen is een don’t
tenzij het een puistenkop is ofzo.
bij mensen die gay zijn vind ik het best kunnen.
Maar mijn vriendje hoeft niet met make-up thuis te komen. Dat vind ik toch wel een vrouwen ding . xxx

[Beantwoorden]

Oneofthepandies antwoordt op 28 november 2010 om 00:47:

waarom kan het dan plots wel?

[Beantwoorden]


Door Oneofthepandies op 28 november 2010 00:48

Mijn vriendje moet er niet mee afkmen (ik val nogal op stoere binken) maar het moet op zich wel kunnen. Als hij zich er goed bij voelt, waarom niet? Ik val er gewoon niet op.

[Beantwoorden]


Door Lois op 28 november 2010 10:21

Een jongen die vorig jaar bij mij in de klas zat kwam vorig jaar echt opeens met make up op naar school. En dan niet een beetje mascara oid, maar echt de hele bende. Poeder, concealer, oogpotlood en zelfs blush! Tsja, ach, hij voelde zich er prettig bij, dus prima. Maar ik kan niet zeggen dat ik het nou zo aantrekkelijk vind haha

[Beantwoorden]


Door anne op 28 november 2010 10:30

ik denk er hetzelfde over als jij!

[Beantwoorden]


Door Tessa BD op 28 november 2010 13:13

Mijn vriend zou ook niet moeten afkomen met eyeliner of mascara maar zoals al vaker gezegd bij beroemdheden kan het wel. Sommigen doen wel moeilijk over Pete wentz en Bill van tokiohotel terwijl de rest van de hollywood mannen bijna even veel dragen (blush, lipgloss enzo)om er goed uit te zien op tv of fotos. Vorig jaar had ik ook een jongen bij me in de klas betrapt met foundation, ik zag ineens een lijn bij zijn kaak.

[Beantwoorden]


Door Amy-Denise op 28 november 2010 14:18

Ik vind het mooi, maar enkel als het totale plaatje klopt. Daar bedoel ik kapsel, outfit enzo mee.
En dan geen foundation, blush, lipgloss. Maar gewoon donker opgemaakte ogen.
Ik zie daar geen probleem in. Iedereen is zoals die is, en dat moet iedereen maar accepteren.

[Beantwoorden]


Door Renate op 28 november 2010 14:59

Ik vind het niet bij mannen passen, een beetje foudation okay, maar meer ook niet. Maar ik begrijp de mannen/jongens op tv wel als ze wat meer dragen. (: Maar ik hou er niet vn ;p.

[Beantwoorden]


Door Sanne op 28 november 2010 18:47

Nee nee nee, ik vind het niks haha. Wel eens met Serena, maar dan moet hij of zn zus het wel goed doen. Geeeeen plamuur!

Op het toneel is het natuurlijk wel helemaal oke.

[Beantwoorden]


Door nina op 28 november 2010 20:39

de concealer of foundation zou ik nog begrijpen. En als ie zn wenkbrauwen een beetje bijhoud, oke. En ja lippenbalsem mag ook nog wel. maar verder? NEE!

[Beantwoorden]

Sanne antwoordt op 28 november 2010 om 20:46:

ja je hebt gelijk make-up bij mannen vind ik niet passen
Ps het is Pete Wentz niet Pete Wenz

[Beantwoorden]


Door Tessa op 28 november 2010 23:01

Make up bij mannen vind ik prima als een man zich daar prettig bij voelt. Mijn vriend zou best oogpotlood, concealer enzo mogen gebruiken.

Het lijkt mij wel leuk om een keer met vrienden te tutten ipv met vriendinnen.

[Beantwoorden]


[…] vind je het artikel waar het over gaat: http://veracamilla.nl/2010/11/twitter-question-12/ als je haar blog nog niet bekijkt raad ik je die zeker aan, ze is dol op beauty en geeft haar […]


Door Kim op 29 november 2010 16:21

wouwww, mooie kleuren <3

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 29 november 2010 18:26

Hihi, mijn mening staat al in het plaatje, ik zie mijn vriend écht nog geen makeup dragen en hij wil dat zelf ook ábsoluut niet. Van mannen die vaak op tv komen kan ik begrijpen dat ze daarvoor makeup dragen, zoals nieuwslezers en presentatoren enzo. Of artiesten zoals Pete inderdaad. :)

[Beantwoorden]


Door Iris op 30 november 2010 09:44

Zoals al in meerdere reacties staat een beetje concealer en foundation kan. Al staat bij sommige (pop)artiesten make-up, tot op zeker hoogte natuurlijk, ook wel oke.

[Beantwoorden]


Door Elisa op 1 december 2010 20:28

foundation vind ik niet erg maar eyeliner vind ik niets..

[Beantwoorden]


Door Marikee op 8 december 2010 15:51

Ik ken ze niet persoonlijk, maar ik zou het wel goed keuren, mits het niet heel extreem en vreemd wordt. Als het er niet uit ziet, zeg ik dat ook eerlijk.

Maar foundation zou best moeten kunnen, helemaal zoals Serena al zegt, als een jongen last heeft van acne ofzo.

En eyeliner staat veel mannen best goed, alleen gaat dat vaak gepaard met een levensstijl zoals die van rockers.

Het gaat wel een beetje ver als mannen ook lipppenstift (dus geen Labello) en oogschaduw gaan gebruiken..

Overigens kende ik een jongen met heel licht haar die dus ook lichte wenkbrauwen had, hij gebruikte mascara en dat gaf een heel ander (en beter) gezicht!

[Beantwoorden]


Door Marikee op 8 december 2010 15:52

Oh, ik bedoelde niet wenkbrauwen, maar wimpers.. ;)

[Beantwoorden]


Door Rob Rasner op 19 april 2011 01:27

Just dont want to wait till springtime in order to really run outside again! Thanks Rob Rasner

[Beantwoorden]