Blenden die hap!

Wanneer je een mooie ooglook maakt, is het van belang dat je altijd de oogschaduw goed blendt. Niet of nauwelijks geblende oogschaduw heeft een rand waar de oogschaduw ophoudt, terwijl geblende oogschaduw mooi vervaagt is langs de randjes.

Image Hosted by ImageShack.us Je kunt oogschaduw blenden met een reguliere oogschaduwkwast, maar oogschaduw blenden met een speciale blendingkwast werkt het beste. Ik heb al een tijd twee blendingkwasten die ik vandaag eens onder de loep ga nemen. Beiden kwasten zien er best verschillend uit, maar welke blendingkwast doet zijn werk het beste?

Image Hosted by ImageShack.us Bovenaan ligt de blendingkwast van TBS (The Body Shop). Deze kun je kopen bij filialen van TBS, en kost €9.50. Daar onder ligt de blendingkwast van Sigma. Deze kun je in een set met andere kwasten, of los kopen, maar alleen een online. Deze kwast kost $9.00 (dat is zo’n €6.50). Dat lijkt goedkoop, maar omdat daar nog verzendkosten bijkomen, is de kwast van TBS toch het goedkoopst.

Image Hosted by ImageShack.us Qua vorm, lengte en het aantal haartjes verschillen de kwasten nogal. De kwast van TBS (onderaan) heeft meer, maar wel kortere haartjes dan de kwast van Sigma. Hoewel de haren van de kwast van Sigma langer zijn, is deze kwast wel een stuk minder zacht. Ik heb de blendingkwast van TBS langer in mijn bezit dan de blendingkwast van Sigma, maar de TBS kwast is -in tegenstelling tot de kwast van Sigma- net zo zacht gebleven als hij bij mijn aankoop was.

Image Hosted by ImageShack.us Dames, blend je oogschaduw goed. Ik zie vaak genoeg meisjes met schitterende oogschaduwcreaties, met veel shimmer en prachtige kleuren, die vervolgens vergeten zijn hun oogschaduw te blenden. Zo zonde!

Op de foto hierboven zie jij mijn oog met een oogschaduwlook die niet goed geblendt is. Sommige oogschaduws blenden gewoon een stuk moeilijker, houd daar dus rekening mee. Deze look heb ik geprobeerd te blenden met de blendingkwast van Sigma en zoals je ziet is dat niet echt gelukt.

Image Hosted by ImageShack.us De dag erna ging ik weer met hetzelfde palette aan de slag (Sleek Storm palette), maar ik creëerde een andere look en gebruikte de blendingkwast van TBS. Dit keer blende de oogschaduw wel goed! En geef toe, dit ziet er toch veel beter uit?

Omdat de kwast van The Body Shop een stuk meer haartjes heeft, blendt deze gewoon veel beter. Daar komt dan nog eens bij dat hij zachter en goedkoper is dan de kwast van Sigma. Er is dan ook geen twijfel over mogelijk: De blendingkwast van The Body Shop is de absolute winnaar. Dus dames, blenden die hap!

Twitter Facebook
Categorie: Kwasten | 23 november 2010 | 52 reacties | Tags: , , , , , , ,

Reacties

Door Kirsten op 23 november 2010 19:10

Je zegt dat het per oogschaduw verschilt, maar blenden deze oogschaduws even makkelijk dan?
Anders is het toch nog een beetje een oneerlijke battle. ;D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 november 2010 om 14:18:

Ja, is zelfde palette en zelfde oogschaduws

[Beantwoorden]


Door Jolijn op 23 november 2010 19:11

Hoe heet die website waar jij die kwast gekocht hebt?
Verder een leuk stukje dat je net gemaakt hebt en ik ga de kwast van de bodyshop zeker kopen nu ik zie dat die zo fijn is. XD
xxxJolijn

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 november 2010 om 14:18:

sigmamakeup.com

[Beantwoorden]


Door Lisa op 23 november 2010 19:16

Maar goed dat ik de blending kwast van TBS heb dan :D Bedankt voor de review!:)

[Beantwoorden]


Door Kimberley op 23 november 2010 19:18

Thanks voor alweer een geweldige post haha. Hier heb ik echt veel aan. ;3

[Beantwoorden]


Door Anne op 23 november 2010 19:21

Hier heb ik echt wat aan! Bedankt! En wat alweer een goed revieuw! :D

xxxxxx

[Beantwoorden]


Door Elien op 23 november 2010 19:23

Jep, ik vind de blending kwast van TBS ook super! Ik denk dat ik in de toekomst meer kwasten van het merk ga aanschaffen…

[Beantwoorden]


Door femketje op 23 november 2010 19:24

goed artikel :D
kan niet zonder een goede blendingkwast <3

[Beantwoorden]


Door Miranda op 23 november 2010 19:24

Ik heb er een van de hema, die werkt ook wel fijn:D

[Beantwoorden]

femketje antwoordt op 23 november 2010 om 19:24:

die heb ik ook XD

[Beantwoorden]

Dewy antwoordt op 23 november 2010 om 20:19:

Haha ik heb ook die van de hema :) werkt prima voor me

[Beantwoorden]

sanne antwoordt op 23 november 2010 om 22:33:

ik heb er een van de Hema en die van TBS, maar die van TBS werkt toch aanzienlijk beter :)


Door Romy op 23 november 2010 19:24

Wat handig!! Die ga ik denk ik ook ergens kopen :)

[Beantwoorden]


Door **Asmae** op 23 november 2010 19:25

Ik denk dat ik de belendingkwarst van de TBS ga aanschaffen. ik heb er nog eentje nodig!

[Beantwoorden]


Door Silvia op 23 november 2010 19:26

Is het stom als ik de eerste ooglook mooier vind? :X

[Beantwoorden]

steph antwoordt op 23 november 2010 om 19:40:

hihi je bent niet alleen.. ik vind de eerste look ook mooier.. maar ik denk dat het komt omdat ik die kleuren gewoon mooier vind :)

[Beantwoorden]


Door Marcella op 23 november 2010 19:27

Die van tbs is zo lekker zacht:)

[Beantwoorden]


Door Sharon op 23 november 2010 19:33

Blenden is inderdaad een must! :) Goed artikel!

[Beantwoorden]


Door Lisanneleeft op 23 november 2010 19:37

Ik zag het palletje van essence vandaag ook, heb er meteen 2 gekocht :D
Ik heb een blendingkwast met kortere haren dan die twee kwasten, zat toevallig in mijn kwastenset en het werkt heerlijk, het is echt mijn favo kwast!

[Beantwoorden]


Door Lisanneleeft op 23 november 2010 19:38

trouwens je typt: die niet goed geblendt is. Het moet geblend zijn, het is een voltooid deelwoord, dat kan nooit met dt zijn!

[Beantwoorden]


Door Lauren op 23 november 2010 19:39

Ik heb ook de blendingkwast van de TBS en hij is inderdaad écht heel goed!

[Beantwoorden]


Door Amal op 23 november 2010 19:42

Alsof je gedachten kan lezen. Ik was al langer op zoek naar iemand die me kon uitleggen wat nu het nut is van blenden. Super goed gedaan meid. Bedankt!

[Beantwoorden]


Door Josephine op 23 november 2010 19:55

Goede battle, denk dat ik die maar eens ga kopen want die van de Hema vind ik niet echt fijn

[Beantwoorden]


Door Inez op 23 november 2010 20:13

Handig artikel!
Ik twijfelde al over een nieuwe blending brush maar nu ben ik overtuigd!
Ik wil geen randjes :o

[Beantwoorden]


Door Marie op 23 november 2010 20:14

Handig artikel!
Mooie look trouwens :)
x

[Beantwoorden]


Door Misslanghaar op 23 november 2010 20:27

Ik heb ook die van Sigma, ben er toch wel erg tevreden over maar heb dan ook geen oogschaduw die echt moeilijk blendt.

[Beantwoorden]


Door Ann op 23 november 2010 20:28

Ik heb de blending kwast van de hema die werkt ook wel goed :D. Je hebt wel gelijk zonder blending kwast is je aangebrachte oogschaduw lang niet zo mooi.

[Beantwoorden]


Door Tamara op 23 november 2010 20:35

Wat vind je van de blendingkwast van de Hema? Daar ben ik wel benieuwd naar.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 november 2010 om 14:19:

Die wilde ik kopen, maar is helaas uitverkocht :(

[Beantwoorden]


Door Eline op 23 november 2010 20:39

Ik heb die van The bodyshop ook, erg fijne kwast!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 23 november 2010 21:25

Klinkt super fijn!!

[Beantwoorden]


Door Esmée op 23 november 2010 21:32

bedankt voor de tips :D

[Beantwoorden]


Door Mandy op 23 november 2010 21:42

Goed artikel!

[Beantwoorden]


Door Amy op 23 november 2010 21:50

Hey, sorry, misschien een rare vraag bij dit artikel maar jij hebt toch een piercing in je kraakbeen (helix???)…
Ik zou er een willen maar ik weet niet wat ik moet laten doen: schieten of piercen…
Wat heb jij laten doen, en deed het pijn…?

btw, leuk artikel

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 november 2010 om 14:19:

volgens mij kan je ze niet meer laten schieten, maar dat is wel wat ik heb gedaan. Deed helemaal geen pijn eigenlijk!

[Beantwoorden]


Door Joanne op 23 november 2010 23:01

Ik heb die TBS kwast ook, hij is inderdaad heel erg fijn. Zeker zijn geld waard. :)

[Beantwoorden]


Door Bonnie op 23 november 2010 23:19

Ik heb ook de kwast van TBS, maar ik gebruik hem eerder als highlighter voor onder mijn wenkbrauwbot en sommige lijnen iets te verzachten, om te blenden gebruik ik eerder mijn blendingkwast van de Hema. Die van TBS is inderdaad wel lekker zacht :D

[Beantwoorden]


Door Sabje op 23 november 2010 23:46

Ik heb die van de Hema. Tot nu toe is dat de enige blending kwast die ik heb gebruikt. Wel handig ideetje om de kwast van tbs te kopen want als ik nog 20 euro besteed dan mag ik iets kiezen van tbs. :D

[Beantwoorden]


Door katrien op 24 november 2010 09:25

de kwasten van tbs zijn gewoon allemaal goed! zo is mijn foundationkwast nog altijd even goed als toen ik hem kocht en die wordt elke week goed gewassen. ze kosten wel wat geld maar je doet er veel langer mee en zijn beter :)

[Beantwoorden]


Door anne op 24 november 2010 13:04

handig en goed artikel! :d

[Beantwoorden]


Door Martine op 24 november 2010 13:34

Je hebt toch ook de blending kwast van E.L.F.?? hoe vind je die vergeleken met die van TBS??
Want ik heb niet zo heel veel te besteden.

XOXO Martine

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 november 2010 om 14:20:

Die heb ik niet meer, was een vervelende kwast.

[Beantwoorden]


Door Eva op 24 november 2010 14:27

Heee.
Even een vraagje, en niet om stalkerig over te komen hoor! Maar was jij gisteren ook bij het Twitterfeest in Luxor?
Ik lees je blog al een poosje, vooral de makeup tips vind ik errrg handig ^^ Maar dacht je al ergens van te herkennen, maar volgens mij woon jij ook in Arnhem ofniet? :) Dat verklaard dan weer een hoop ;) Dacht t nu toch maar eens te vragen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 november 2010 om 17:31:

Ja daar was ik! :D

[Beantwoorden]


Door Teddy op 24 november 2010 16:23

Die van TBS wil ik altijd nog heel graag!

[Beantwoorden]


Door nina op 24 november 2010 17:07

ik blend altijd mijn oogschaduw. Eerst deed ik dit niet, in ieder geval niet met een goede blendingkwast en als ik daar foto’s van terugzie… oei.

[Beantwoorden]


Door Esmay op 24 november 2010 18:05

Dan zou ik toch sneller gaan voor die van The Body Shop :D

[Beantwoorden]


Door leilani op 24 november 2010 18:38

hoe duur is de kwast van TBS

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 25 november 2010 09:04

Oke misschien een beetje dom, maar was is blenden precies? :O

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 november 2010 om 09:30:

Staat ook in de teks. Vervagen van de oogschaduw, zodat de lijntjes minder hard worden.

[Beantwoorden]


Door michelle op 25 november 2010 13:38

ik heb een vraagje hoe duur is die van de body shop? want is de normale oogschaduw kwast goed van TBS? van ik ben toe aan nieuwe oogschaduw kwastjes. blending en een normale. want over die van de sephora ben ik niet tevreden.

groetjes

[Beantwoorden]