Twitter Question #05

Ik gebruik Twitter dagelijks, ik communiceer graag via Twitter met bezoeksters en ik vind het leuk jullie up-to-date te houden van mijn dagelijkse bezigheden. Omdat ik op Twitter vaak superveel en leuke reacties krijg op vragen die ik stel, besloot ik Twitter wat meer bij mijn site te betrekken.

Elke zaterdag is er een Twitter Question. En wat houdt dat nou precies in? Heel simpel, elke week stel ik jullie een TQ via twitter en de leukste/opvallendste reacties pik ik eruit en plaats ik op mijn site. Heb je geen Twitter? Dan ben je meer dan welkom om achteraf alsnog je mening te laten horen en lekker mee te discussiëren in de comments!

Image Hosted by ImageShack.us

Ik heb vanaf mijn 14de verschillende bijbaantjes gehad, ik heb onder andere folders rond gebracht, vakken gevuld en de afwas bij restaurants gedaan. Ik word wel eens verwend genoemd, terwijl ik nu op mijn 18de behalve mijn opleiding alles zelf betaal. En ook mijn opleiding wil ik zelf gaan betalen, daar zet ik nu elke maand een bedrag voor opzij. Er is ook een tijd geweest dat ik geen bijbaantje had, omdat het in combinatie met school en sport vrijwel niet mogelijk was. Mijn ouders wilden wel dat ik werkte, maar school ging voor. Toen ik mijn blog begon, vonden mijn ouders het toch wel weer eens tijd dat ik een nieuw bijbaantje ging zoeken. Dat was lastig omdat ik sowieso de hele zaterdag kwijt was aan hockey en door de week heen druk bezig was met school en mijn blog. Daar heb ik met mijn ouders nog best veel discussies over gevoerd. Ik wilde heel graag tijd in mijn blog steken, omdat ik merkte dat ik echt mijn passie had gevonden. En het geld? Dat zou na een tijdje wel komen, dat wist ik zeker. Ik ben heel blij dat ik toen niet met mijn blog ben gestopt om een baantje te zoeken. Na een tijdje zagen mijn ouders ook hoeveel plezier ik aan mijn blog beleefde, en dat ik steeds meer bezoekers kreeg. Ze gaven me toen maandelijks zak- en kleedgeld, maar inmiddels verdien ik alles zelf met mijn blog. Ik ben er ontzettend dankbaar voor, dat ze me de maanden dat ik zelf geen geld verdiende, gesteund hebben en me de kans hebben gegeven verder te groeien met mijn blog. Anders had VeraCamilla.nl misschien wel helemaal niet bestaan, of in ieder geval niet in dezelfde vorm zoals je haar nu ziet.

Nu betaal ik vrijwel alles zelf, en er is niets fijner als dat. Ik vind dit gevoel van onafhankelijkheid heerlijk! Dat ik zelf kan bepalen waar ik mijn geld aan uitgeef en dat voor alles wat ik koop hard gewerkt heb. Dat geeft enorm veel voldoening. Het kan natuurlijk zo zijn dat het op een gegeven moment minder goed gaat met de site en dat ik dan toch een baantje moet gaan zoeken. Als dat zo is zal ik natuurlijk heel erg balen, maar het toch gaan proberen zelf op te lossen. Ik ben ontzettend dankbaar voor het feit dat ik mijn ouders achter me heb staan waarvan ik weet dat ze me altijd zullen steunen.

Geld blijft een lastig onderwerp. Hoe ga je er mee om? Ben je blij met het geld dat je krijgt, of wil je altijd meer en acht je het hebben van geld als vanzelfsprekend? Daar zit voor mij het grote verschil.

Hoe zit het met jou? Hoe oud ben je, krijg je zak/kleedgeld en/of heb je een bijbaantje? Ben je tevreden met de situatie of had je het liever anders gezien?

Twitter Facebook
Categorie: Twitter Question | 9 oktober 2010 | 95 reacties | Tags: , , , , ,

Reacties

Door Dewy op 9 oktober 2010 14:05

Mijn ouders betalen mijn opleiding en reizen die ik ook voor school maak,toen ik net aan mijn opleiding begon wilde ik zelf voor de reizen gaan sparen maar dat bleek al snel bijna onmogelijk. Ik betaal vrijwel alles wat ik extra wil zelf en dat geld verdien ik met werken in de albertheijn haha, hoe standaart!

[Beantwoorden]


Door c op 9 oktober 2010 14:06

ik krijg 10 euro zakgeld per maand, en 60 euro kleedgeld per maand (van mijn moeder) want mijn ouders zijn gescheiden. ik ben 14 en heb geen bijbaantje

[Beantwoorden]


Door ellis op 9 oktober 2010 14:13

ik zit nog op school, dus mijn ouders betalen mijn school, ook betalen ze mijn kleding, ik krijg meestal wel een bepaald bedrag waar ik dan voor de winter, kleren en schoenen moet kopen, ook krijg ik 5 euro in de week zakgeld, verder werk ik bijna elke zaterdag avond in een restaurant, dus van het geld wat ik daar verdien moet ik verder alles zelf betalen, opzich ben ik wel tevreden met de situatie, vaak zeur ik wel dat ik te weinig geld krijg voor kleren, maar dan kom ik er vaak wel achter, dat het meer dan genoeg is en dat ik niet eens zoveel kleren nodig heb dan ik gedacht had, en dat ik ook prima kleren in de uitverkoop kan kopen

[Beantwoorden]


Door Esther op 9 oktober 2010 14:20

ik betaal alles zelf. al vanaf mijn zestiende. Ook mijn school. doordat ik het druk heb met school werk ik nog maar 1 dag in de week. eerst werkte ik zo’n 4 dagen in de week, en mijn school leed eronder. nu vind ik dat school voorgaat, en doe ik het met minder. :)
ik ben er trots op dat ik alles zelf betaal. maar ik zou het niet erg vinden als mijn ouders me geld zouden geven hoor :’) altijd welkom

[Beantwoorden]


Door Lisa op 9 oktober 2010 14:22

Hmmm, krijg een beetje zakgeld maar sinds een jaar of twee woon ik alleen zelfstandig met mijn partner en betaal ik meeste dingen zelf zoals boodschappen, kleren etc. Dat is ook wel normaal als je over de 18 bent en als je alleen wilt wonen. Heel soms vraag ik wel om een steun als ik het echt nodig heb maar heb toch liever dat ik alles zelf kan doen en betalen :) Het geeft inderdaad een goed gevoel als je met je eigen geld kan kiezen wat je kan kopen enzo. Zou liefst nog een extra baantje willen, maar gelukkig heb ik nog wat studiegeld… maar een extra baantje zou ik zeker nog willen :)

[Beantwoorden]


Door Sabje op 9 oktober 2010 14:25

Ik betaal alles zelf. Maar ik werk dan ook. Maar als je site minder goed loopt, dan is een baantje erbij toch niet zo een slecht idee. Ik denk eigenlijk dat het ook voordelen heeft.
Je hebt echt collega’s en dus sociale contacten. En met een blog heb je dat ook alleen is het via internet. Ik denk dat het je sociale kant wel een stuk minderd.
Je praat bijvoorbeeld niet met collegas want die heb je eigenlijk niet.
En ik merk dat ik op me werk lekker sociaal bezig ben. En over van alles en nog wat praat. Met een site ben je alleen.
Dus mssn in de toekomst een baantje voor paar uurtjes en iets wat je leuk vind zou wel leuk kunnen zijn. :D

[Beantwoorden]


Door Sabje op 9 oktober 2010 14:26

Plus: je verdient dan gewoon als je site minder gaat ( wat het nu niet gaat maar extra geld is altijd lekker)

[Beantwoorden]


Door Lisan op 9 oktober 2010 14:27

Ik krijg 5 euro zakgeld in de week, 20 euro per maand dus. Helemaal niet veel, maar eigenlijk hoef ik er ook niks van te kopen. Die 5 euro is alleen voor eten op school. De rest krijg ik allemaal van mijn ouders. Ik hoef alleen maar kleding zelf te betalen als ze vinden dat ik genoeg gekregen heb (wat nogal vaak is momenteel :P), en verder krijg ik beltegoed enzo allemaal, en cadeautjes en dat soort dingen hoef ik niet zelf te betalen, dus wat dat betreft heb ik het heel goed!

Ik heb wel een ‘baantje’, ik geef 2 uur in de week bijles, en soms pas ik ook nog op, en met het geld dat ik daarvoor krijg koop ik dingen als make-up en extra kleding enzo. Make-up moet ik namelijk wel zelf betalen, wederom omdat mijn moeder vindt dat ik al genoeg heb :p.
Maar dingen als shampoo en gezichtsreiniging en zo hoef ik dan weer niet zelf te betalen, dat betaalt mijn moeder.

Eigenlijk heb ik het best wel heel erg goed! Maar gelukkig besef ik me dat, want ik zou het verschrikkelijk vinden als ik verwend over zou komen!

[Beantwoorden]


Door Anna op 9 oktober 2010 14:44

Yeah its me @ twitter question. Even een extra toelichting (140 tekens is niet veel). Ik krijg de huur van mijn kamer van mijn ouders, verder moet ik dus alles zelf betalen. Ik ben enigst kind dus dan krijg je net overal wat meer. Natuurlijk is die huur best veel dus ben zeker tevreden want de studiefinanciering komt gewoon op mijn rekening binnen. Wil niet zeggen dat ik nooit werk, want vanaf mijn 15e heb ik gewerkt! Hema, AH, restaurant, thuiszorg, ik heb het allemaal gedaan. Nu kan ik op het moment geen baantje erbij hebben omdat ik het zo druk heb met school. Dat is natuurlijk ook altijd goed, want voor een goede baan heb je een goede basis nodig en die ben ik nu aan het ontwikkelen. Soms wil er nog wel eens iets op je pad komen qua geld verdienen zoals een casting, blogartikels of iets anders, dat is natuurlijk altijd fijn!

[Beantwoorden]


Door Ann op 9 oktober 2010 14:45

Ik ben 21 en ik betaal alles zelf, maar ik moet er ook niet aan denken dat me ouders alles zouden gaan betalen. Als je zelf ook alles betaald dan leer je om te gaan met geld dat is vaak nog wel lastig, aangezien naar school gaan best wat kost ;). Soms heb ik het wel wat krap maar dan koop ik die maand gewoon minder dingen zoals kleding, make-up, schoenen etc. dus ja ik weet dat je zuinig moet zijn op geld.

[Beantwoorden]


Door Lisa op 9 oktober 2010 14:46

Ik krijg 5 euro per week, en dat vind ik echt veel omdat ik er bijna niets van hoef te kopen. Beltegoed, cadeautjes, bios en verzorgingsproducten betalen mijn ouders altijd. Omdat ik toch genoeg geld krijg betaal ik ook wel eens iets vrijwillig, zoals deo of schoolspullen.

Ik heb geen bijbaantje. Ik zou best een bijbaantje willen(en dan wat meer zelf betalen), want nu betalen mijn ouders alles en daar leer ik ook niks van. Jammer genoeg ben ik nog maar 14, en tegenwoordig moet je voor bijna alles 15 zijn. Ik heb wel gezocht naar een folderwijk maar alles zit vol.

Verder krijg ik geen kleedgeld, en ik krijg nieuw beltegoed als ik langer dan een maand met 10 euro heb gedaan.

Ik ben wel tevreden met het bedrag wat ik krijg! Natuurlijk wil ik stiekem nog meer geld, maar dan moet ik er maar voor gaan werken (vind ik).

[Beantwoorden]


Door Marije op 9 oktober 2010 14:55

ik zit op school en werk alleen in de zomervakantie op een camping. De rest van het jaar werk ik dus niet en ik snap ook niet waar al het geld op dat moment vandaan komt hahaha :’)
Ik krijg (sinds kort, eerst was het 5) 7,50 zakgeld per week en aan kleedgeld doe ik niet. Als ik kleding nodig heb, of iets leuks heb gezien, wat mijn moeder ook leuk vindt, dan krijg ik het van haar, anders betaal ik het zelf.
Ze betalen ook de standaard dingen, zoals basic shampoo, douchegel, etc. Wil ik iets speciaals (TBS) of make up, dan moet ik dat gewoon zelf betalen. Ook beltegoed en bijv. treinkaartjes en entreekaartjes van optredens, drankjes, etc. betaal ik zelf.
Ben er blij mee, vind het overdreven hoeveel sommige mensen krijgen. Ik hoef niet alles zelf te betalen maar krijg ook niet alles, ik denk dat mijn ouders wel een goede middenweg hebben gekozen. :)

[Beantwoorden]


Door Lise op 9 oktober 2010 14:57

Ik ben 17, en heb gewoon een fijn bijbaantje en krijg geen geld van mijn ouders, geen zak- of kleedgeld dus. Bijna al mijn kleren koop ik ook zelf, behalve als ik een keertje met mamsie naar de stad ga en echt laarzen of iets nodig heb maar dat is niet vaak (:

En ik ben er wel trots op, natuurlijk ik zit nog niet op de ‘grote’ school, laatste jaar havo maar toch, dat ik mijn eigen kleren en van spullen kadotjes zelf betaal. Eigenlijk vind ik dat laatste ook vrij normaal. Ik heb wel vanaf mijn 12e tot mijn 14e ongeveer een tientje per maand van mijn ouders gehad, toen werkte ik nog niet :)

[Beantwoorden]


Door katrien op 9 oktober 2010 15:01

hier in België gaat dat vaak anders: over het algemeen betalen ouders de opleiding, kamer, kleding, eten,…
velen hebben ook een bijbaantje en dat is eerder voor extra’s zoals voor het uitgaan, extra kleding,… gewoon om de extra’s te betalen

[Beantwoorden]


Door ilse op 9 oktober 2010 15:12

ik ben pas 14, krijg zakgeld, kleedgeld en verdien geld met oppassen. ik hoef alleen kleding en m’n telefoon te betalen, en dingen die ik leuk vind, zoals makeup enzo ;p

als ik van kleding echt iets nodig heb, maar niet genoeg kleedgeld meer heb. mag ik het lenen van m’n ouders. (:

standaard dingen voor school, en shampoo ofzo koop k niet zelf.

[Beantwoorden]


Door Akkelien op 9 oktober 2010 15:14

Ik ben 19 jaar en woon samen met mijn vriend in Arnhem.
Van mijn ouders krijg ik €100 in de maand en krijg ik €60 zorgtoeslag. Mijn ouders betalen mijn school en verzekeringen nog steeds.
Ik krijg ook stufi maar ik geef daarmee betaal ik de helft van de huur van ons appartement!
Met het geld betaal ik mijn kleding en verder alles wat ik leuk vind, want mijn vriend is kostwinner en betaald verder alles!
(Luxe he…..)

[Beantwoorden]


Door Eline op 9 oktober 2010 15:16

Ik ben 24 en betaal alles zelf, ook wel logisch als je 24 bent. Toen ik op mijn 16e het huis uit ging betaalde ik echter ook meteen alles zelf en daar ben ik eigenlijk best trots op!

[Beantwoorden]


Door Caitlin op 9 oktober 2010 15:20

Ik ben 12 en krijg 15 euro per maand dat vind ik best veel want ik hoef helemaal niks te betalen behalve make-up. Maar ik ben neit iemand die zakken vol geld uitgeeft.

[Beantwoorden]


Door Nikki op 9 oktober 2010 15:21

Ik ben 21 jaar en ik betaal alles zelf. Ik werk nu dus ik vind het niet meer dan normaal. Ook betaal ik mijn moeder een bedrag per maand aan kostgeld.

Veel mensen worden verwend genoemd, zo ook ik een paar jaar terug. Ik hoefde niet veel zelf te betalen, kon alles krijgen als ik wilde. Maar dit wilde ik niet en daarom had ik een bijbaantje waarmee ik geld verdiende zodat ik zo veel mogelijk zelf kon betalen. Het is ook veel leuker om ergens voor te sparen dan het zomaar te krijgen vind ik!

[Beantwoorden]


Door Marjolijn op 9 oktober 2010 15:21

Ik ben 20 jaar en ik woon op kamers in Groningen. Ik heb wel een bijbaantje. Ik betaal eigenlijk alles zelf, mijn schoolboeken, uitgaan, kleding, boodschappen e.d. Ik moet de huur van mijn kamer ook gewoon zelf betalen, maar ik vind het logisch dat ik dit zelf moet betalen. Ik krijg mijn uitwonende studiefinanciering (maximaal) en gewoon mijn loon. Later gaan mijn ouders mij ook geen geld geven dus waarom nu wel? Ik vind serieus echt heel logisch dat je alles zelf moet betalen. Natuurlijk zou ik willen dat mijn ouders iets bij betalen maar dat kunnen ze zelf gewoon niet elke maand kwijt.
Als ik mijn rijbewijs zou willen halen moet ik dit ook zelf betalen.

Af en toe krijg ik wel iets van mijn ouders, of een tas vol boodschappen maar dat is ook niet maandelijks.

[Beantwoorden]


Door Britt op 9 oktober 2010 15:28

Ik krijg 15 eurootjes per maand. Maar m’n ouders betalen al min kleren&schoenen

[Beantwoorden]


Door Britt op 9 oktober 2010 15:30

Ik ben 13 en krijg`15 euro per maand en m’n ouders betalen al mijn kleren en schoenen.:)

[Beantwoorden]


Door Sabine op 9 oktober 2010 15:35

Toen ik op de middelbare school zat, kreeg ik 40 euro zakgeld per maand. Toen ik eenmaal ging studeren betaaldem mijn ouders mijn huur, eten en school. Nu dat ik eenmaal echt op mezelf woon en nu bijna gesetteld ben, betaal ik eigenlijk alles zelf. Mijn ouders springen wel bij als het een maandje niet zo goed lukt om rond te komen :)

[Beantwoorden]


Door Benthe op 9 oktober 2010 15:47

Ik ben nu 14 jaar en krijg 20 euro zakgeld per maand voor van alles en nog wat. Een tijdschriftje, een make-upje etc. Kleding betalen mijn ouders.

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 9 oktober 2010 15:54

Ik ben 23 maar studeer nog en woon nog thuis. Ik krijg 50 euro per maand (dat is zo al 5 jaar ofzo en ik durf/wil ook niet meer vragen). Ze betaalden steeds mijn studie maar voor de rest betaal ik altijd alles zelf. Ik heb al sinds mijn 15e een baantje en spaar goed. Als ik iets duurs wilde kocht ik dat van mijn spaargeld of verjaardagsgeld.

[Beantwoorden]


Door Samanthaa op 9 oktober 2010 16:00

heei vera!
ik ben nu 13 en ik krijg kleed en zakgeld.
het gaat prima zo,
ik vind het goed om kleedgeld te krijgen.
vooral omdat ik leer met geld om te gaan
ik kijg ( zakgeld+kleedgeld) 70 euro
lekker bedrag dus:P
ik kan er goed van rondkomen :’D
hahah
xxx

[Beantwoorden]


Door ayla op 9 oktober 2010 16:12

Ik ben 18 en ik betaal alles zelf behalve mijn opleiding dat is zo duur dat het onmogelijk is om te betalen

verder krijg ik studiefinansering en ik heb een bijbaantje bij een pizzaria waar ik het superleuk vind! eigelijk heb ik het wel te druk voor een bijbaan maar ik moet ook mn geld verdienen

[Beantwoorden]


Door Steffi op 9 oktober 2010 16:25

ik ben 15 en krijg 60 euro kleedgeld en heb en werk als vakkenvuller, krijg daarvoor ongeveer 100 per maand. van dat laatste geld leg ik een deel apart zodat als ik een keer iets heel leuks zie gewoon kan kopen, of een duurder iets zoals mobiel of weet ik veel. ben wel tevreden met de situatie hoor!

[Beantwoorden]


Door laura op 9 oktober 2010 16:28

ik ben 19 en mijn vader en moeder betalen mijn kamer en boeken, maar ik moet van studiefinanciering dan wel kleren / boodschappen en collegeld en andere extra’s betalen.

[Beantwoorden]


Door silja op 9 oktober 2010 16:31

wow jeetje wat krijgen nog veel meiden geld als ze al op kamers wonen..
dat had ik echt niet, en daar ben ik ook erg blij om dat ik dat nooit gehad heb,
want mijn ouders zeiden altijd. je moet het leren dus ervaren hoe het is om met geld om te gaan.
ik moest ook alles zelf regellen zoals studiefinanciering enz enz. als ik hulp wou kon ik mijn ouders wel vragen maar ze deden niks om het mij makkelijk te maken.
want mijn ouders vonden dat ik anders niet klaar zou zijn voor de echte wereld.
ik merk het bij mij op school ook wel eens, meiden die niks weten hoe ze moeten regelen omdat papa en mama alles voor hun regelen zullen later een erg grote shock krijgen als ze ineens de belastingdienst moeten bellen ofzo.

[Beantwoorden]


Door Jente op 9 oktober 2010 16:54

ik ben 13 ik krijg 12,50 per maand, ik krijg waarschijnlijk binnenkort ook kleedgeld, want nu krijg ik per seizoen heel veel kleren en dan een paar maandan niks, dus dat vind ik erg vervelend.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 9 oktober 2010 17:01

ja, zie column hea ;)

[Beantwoorden]


Door Dominique op 9 oktober 2010 17:01

ik ben 15 en mijn ouders betalen best veel, beltegoed, geld voor cadeautjes, kleding, reisjes etc, en ik krijg 26 euro zakgeld per maand.
als bijbaantje pas ik op en maai ik twee keer per week het gras, maar dat is meer omdat ik het leuk vind om op dat ding rond te crossen haha!

[Beantwoorden]


Door Sharon op 9 oktober 2010 17:15

Ik krijg per maand 50 euro van mn moeder als zakgeld en 10 euro van mn vader. Verder verdien ik heel iets met mn blog en krijg ik 1 keer in de zoveel tijd kleedgeld (= eigenlijk kinderbijslag). Ik zou best wel een baantje willen hebben, maar het is voor mij gewoon heel moeilijk te combineren..

[Beantwoorden]


Door Amy-Denise op 9 oktober 2010 17:24

Ik ben 18, en krijg 80 – 100 euro per maand.
Heb momenteel nog geen bijverdienste, maar ben wel op zoek naar eentje.
En ja, ik ben hier tevreden over.

[Beantwoorden]


Door daisy op 9 oktober 2010 17:28

Ik vind dat de meesten van jullie maar weinig krijgen eerlijk gezegd.

Ik kreeg echt veel meer…
Ik kreeg 25 gulden zakgeld per week, en 300 gulden kleedgeld per maand.

Beltegoed,school (lesgeld, boeken etc.) reiskosten en cosmetica kreeg ik zodra ik het nodig had en dat werd ook betaald door mijn ouders.

Hier praat ik over de periode van mij 13de tot mijn 18e.
Toen ik na mijn 18de nog thuis woonde moest ik wel mijn eigen dingen betalen omdat ik toen studiefinanciering kreeg. Wel betaalden mijn ouders mijn school zoals lesgeld en boeken.

Ik moet er wel bij zeggen dat ik NIET MOCHT WERKEN van mijn ouders omdat zij bang waren dat mijn school eronder zou lijden.

Nu woon ik al 6 jaar op mezelf, en zorg ik natuurlijk voor mezelf.

Nu is het vaak omgedraait, dat ik mijn ouders iets geef ipv zij mij. Mijn moeder heeft bijvoorbeeld 3 weken geleden nog een nieuwe Iphone van mij gekregen, puur omdat ik het nu goed kan missen.

[Beantwoorden]


Door joke op 9 oktober 2010 17:41

Heey heey ik ben 17 jaar en ik krijg wel een beetje zakgeld en kleedgeld maar ik werk ook hoor! Ik geef 2 keer per week hockeytraining! Leuke sport hé!
;) xxx

[Beantwoorden]


Door Chanel op 9 oktober 2010 17:48

Ik ben 16 en ik krijg 50 euro zakgeld in de maand en om de zoveel maanden krijg ik 278 euro kleedgeld. Ik wil wel graag nog een bijbaantje alleen heb ik daar niet zoveel tijd voor aangezien ik net met een nieuwe opleiding ben begonnen.

[Beantwoorden]


Door ana op 9 oktober 2010 17:53

ik hockey zelf dus mijn zaterdag is helemaal vol en ik heb door de week training en ik geef training. Dus ik krijg geld voor het training geven, niet heel veel, maar het is oke. Ik krijg niet echt zakgeld of iets. Ik vraag aan mijn ouders soms wat en anders gebruik ik mijn geld van het training geven.

[Beantwoorden]


Door Marijke op 9 oktober 2010 17:55

Mijn ouders betalen mijn opleiding verder hebben zij mijn rijbewijs +(nieuwe) auto betaald!

Ik werk op donderdag van 17:00uur tot 22:00uur in een restaurant, en op vrijdags van 16:00uur tot 21:00uur in een kleding winkel en zaterdags van 9 tot 5 in die kleding winkel!

Maar ik betaal gewoon de dingen die steeds weer leuk vind en denk van ja die wil ik wel, maar mijn ouders betalen ook nog vrij veel voor me hoor!

Kusjes…

[Beantwoorden]


Door Eva op 9 oktober 2010 17:58

Ik ben 13 jaar, en ik krijg 50 euro kleedgeld en 20 euro zakgeld per maand. Ik baal ontzettend dat ik nog geen 15/16 ben, ik wil echt graag gaan werken!
Helaas pindakaas… :)

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 9 oktober 2010 18:17

@Sabje: Ja, nu heb ik daar natuurlijk school naast en dat zal de aankomende jaren nog wel zo blijven. Dus wat dat betreft, liever geen andere baan als mijn site! ;)

@joke: Onwijs leuke sport! ;)

[Beantwoorden]


Door Julia op 9 oktober 2010 18:20

Ik zit nog op school en ben 15, maar heb al vanaf mijn 12e een bijbaantje als oppas, en vanaf mijn 13e in een winkel. Eigenlijk krijg ik de meeste dingen nog wel van mn ouders. Nouja, de wat zij essentielle dingen vinden. Dingen als make-up, bodylotion, accesoires, en kleding die ik koop die niet echt nodig is moet ik zelf betalen.

[Beantwoorden]


Door A op 9 oktober 2010 18:34

Ik woon in België, ik studeer, ben 21 en mijn ouders betalen alles. Het enige verschil tussen mij en de mensen die ik ken/vrienden is dat zij een bepaald bedrag per maand krijgen maar ik moet het dus vragen wanneer ik iets wil kopen. Ik ben zelf een zuinig persoon dus mijn ouders hebben daar geen problemen mee. Ik ga het later zelf ook zo doen tot mijn kinderen werken, omdat ik deze situatie gewoon goed vind. Ik heb er dan zelf voor gekozen kinderen te hebben en ik moet dan maar zien dat ik in staat ben hun studies en eventuele kamer te betalen. Wanneer ze een bijbaantje hebben zou ik willen dat ze het geld op een spaarrekening zetten of dat ze echt “uitbundige” aankopen daarmee betalen, gewoon omdat ik het zelf ook niet normaal zou vinden dat mijn ouders luxe producten (ofzo) die ik graag wil voor mij zouden betalen :) Maar kleding/eten/studies/basic verzorging enzo krijg ik dus en zou ik ook voor mijn eigen kinderen betalen.

[Beantwoorden]


Door A op 9 oktober 2010 18:36

Natuurlijk er wel nog bijzeggen: wij hebben geen studiefinanciering en een inschrijving om te studeren aan het hoger onderwijs kost bij ons ongeveer 570 euro.

[Beantwoorden]


Door Denise, JustPink op 9 oktober 2010 18:37

Ik ben eigenlijk best verwend ik kreeg altijd alles van mijn ouders.. maar nu ben ik bijna 20 en koop ik meestal alles wel zelf :D

[Beantwoorden]


Door Fleur op 9 oktober 2010 18:40

Wow Vera! Jij voelt dingen goed aan, ik zit nu echt in de knoop met dit onderwerp.. Vandaar deze lange reactie, ik moet het gewoon effe kwijt.

Ik ben 15 jaar en mijn ouders hebben beide een goedbetaalde baan, ze hebben alleen een probleem ze geven niet snel iets uit, wel voor mijn zus maar niet voor mij.

Ik krijg nu 20 euro zakgeld per maand en dat ik vind ik goed. Alleen ik weet wat ik ermee mag doen. Uitgeven of moet ik sparen? Mijn ouders zijn daar erg vaag in, als ik iets uitgeef doen ze boos en als ik spaar dan zeuren ze waarom ik het niet op de bank zet.

Ik wil supergraag kledinggeld. Ik krijg ongeveer 1x in de 3 maanden kleren. Ik moet echt tegen mijn moeder zeggen: gaan we nog eens winkelen? Dan kijkt ze met een lang gezicht en dan gaan we. Vaak kom ik dan met 1 t-shirt en een topje thuis en that’s it.

Zodra ik het woord kledinggeld maar zeg, dan zeggen ze meteen: jij krijgt het pas als 18 bent. Ik ben alle argumenten al gekomen (bv: leren met geld omgaan, verantwoordelijkheid/zelfstandig, hoeven ze niet meer mee naar de stad etc.). Ze vertrouwen het me niet toe.
Hier baal ik heel erg van, niet alleen het feit dat ik het niet krijg maar ook dat ze me dat niet toevertrouwen. En dat terwijl ik goed met geld kan omgaan en vrij zuinig ben.

Ik mag geen bijbaantje (ook geen krantenwijk in het weekend). Nu heb ik me opgegeven om bijles te geven. Dat verdien ik 4,50 (1 leerling per 50 minuten) of 6 euro mee (2 leerlingen in 50 minuten). En nu maar hopen dat ik snel een leerling krijg…

[Beantwoorden]


Door Linh op 9 oktober 2010 18:45

Ik ben nu 14, en krijg 10 euro per week als zakgeld, en dan nog 50 euro per maand kleedgeld.
Zelf werk ik ook niet, ben te lui (:
Maar mn ouders verwachten dan wel dat ik gewoon alles zelf koop.

[Beantwoorden]


Door lis. op 9 oktober 2010 18:49

ik werk vanaf mijn 14e, ik heb krantjes gedaan, ik heb als ‘hulpje’ bij een kapsalon gewerkt en nu op mijn 16e werk ik bij de albert heijn. van mijn ouders krijg ik ook nog 65 euro per maand aan kleed- en zakgeld dus dat is voor mij voldoende, aangezien ik nog gewoon op school zit en nog niet studeer. dus ik ben wel tevreden;D

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 9 oktober 2010 18:53

Ik woon op mezelf, (ben 23) werk 36 uur per week, en volg daarnaast een HBO studie. Ik betaal alles zelf. Mijn auto, zorgverzekering, boodschappen, kleding etc. (Schoolgeld betaal ik niet want dat wordt door mijn werkgever betaald)

[Beantwoorden]


Door Sylvia op 9 oktober 2010 19:03

Ik ben 20 woon bij mijn ouders. Ik betaal vanaf mijn achtiende alles zelf. Ook mijn universitaire opleiding plus kostgeld aan mijn ouders. Simpelweg omdat zij geen geld hebben om iets voor mij te betalen.

[Beantwoorden]


Door Evii op 9 oktober 2010 19:32

Ik krijg ook geen zakgeld als ik om iets vraag krijg ik het meestal gewoon. (nuja ook niet ALLES he) Ik studeer ook nog en dat betalen mijn ouders ook gewoon.

en @A: in Belgie hebben we zeker studiefinancieren: studiebeurs. Maar dat moet je aanvragen en wordt berekend op basis van het inkomen van je ouders.

[Beantwoorden]


Door Lina op 9 oktober 2010 19:33

Ik ben 19 en woon samen met mijn mannetje. Hij heeft een eigen bedrijf en ik betaal dus eigenlijk helemaal niets. Zit er over na te denken om een webshop te openen. Dus wie weet

[Beantwoorden]


Door Roxanne op 9 oktober 2010 19:36

Ik krijg van mijn ouders per maand zak- en kleedgeld. Voor de rest werk ik bij La Place in de V&D in Maastricht. Ik ben 16. En eigenlijk ben ik er wel tevreden mee. Alhoewel het werk wel zorgt voor een druk schema. De hele week ben ik bezig met school (en ik dans twee uur doordeweeks) en op zaterdag werk ik en op zondagochtend moet ik ook weer dansen en dan heb ik alleen nog maar de middag om huiswerk te maken en al helemaal geen vrije tijd meer!! =(
Maar ja, financieel sta ik er goed voor!! =D

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 9 oktober 2010 19:38

Ik krijg van mijn ouders 5euro per week + 3 van mijn grootouders en van mijn andere grootouders meestal 25 euro maar ik bezoek hun maar om de 2 weken.

[Beantwoorden]


Door Lucille op 9 oktober 2010 19:55

Ik krijg van m’n ouders 10euro per maand. Ik heb zelf 3 bijbaantjes:kranten rond brengen en ik vul vakken bij de albert hein en het lukt perfect met school, en ik kan zaterdagavond nog gewoon gaan stappen, en ik heb nog geld over voor make-up:D

[Beantwoorden]


Door Jessica op 9 oktober 2010 20:56

Ik ben 24 en ik woon nu 4 jaar samen met mijn vriend en ik ben sinds de zomer klaar met school. In december begin ik met mijn baan, gelukkig heb ik iets kunnen vinden wat aansluit bij mijn opleiding.
Gelukkig heb ik ook nog mijn eigen bedrijfje als fotografe.
Geld is zo moeilijk, vooral met een opleiding erbij.
Ik besloot twee jaar terug om nog naar school te gaan, maar de ib-groep (duo) vindt dat je ouders mee moeten betalen tot je 30ste. Absurd!

[Beantwoorden]


Door Aquilance op 9 oktober 2010 21:26

Ik krijg opzich best wel heel veel.
10 euro per week en daar moet ik dus ook alles vandoen.
Kleedgeld zou ik opzich ook kunnen krijgen, maar daar zou ik alleen maar op achteruit gaan xD

[Beantwoorden]


Door MissLLL op 9 oktober 2010 23:41

ik krijg maar 4 eurie per week, maar ik moet wel alles delen met mijn 4broer-s/tjes. voor de rest omdat ik enigs meisje ben wilt mijn moeder nog wel eens om de 3/4weken de stad in. eigenlijk ideaal, en ik heb ook een bijbaantje als cassiere. dat verdient best goed voor een 16jarige en ik werk 4x in de week want heb een super fijn rooster op school. eigenlijk krijg ik dus alles betaald behalve makeup en ik ben verslaafd aan schoenen dus die moet ik ook wel eens zelf kopen.

[Beantwoorden]


Door Priscilla op 9 oktober 2010 23:57

Ik krijg geen geld van m’n ouders. Ik heb op m’n 17e zelf de keus gemaakt om op mezelf te gaan. Ze hebben een tijd lang nog mijn zorgverzekering betaald maar dat doen ze nu niet meer. Ik vind het fijn om voor mezelf te kunnen zorgen. Mijn ouders schuiven me trouwens wel regelmatig iets toe, een leuke trui, een tas met booschappen, een mooie sjaal of een paar sokken. Dat kan uiteenlopen van iets duurs tot iets heeeeeeel kleins :)

[Beantwoorden]


Door Marianne op 10 oktober 2010 06:15

Ik ben 15, krijg 250 euro kleedgeld per 3 maanden (ben er erg blij mee, maar ik moet er wel ALLES mee betalen) en ik krijg 4 euro zakgeld per week. Ik heb ook een bijbaantje waar ik wat mee bij verdien, ik vind dat ik niet hoef te klagen ;D

[Beantwoorden]


Door Marieke op 10 oktober 2010 08:32

Ik ben 13, krijg 25 euro zakgeld per maand en hier betaal ik beltegoed, kadootjes voor vriendinnne, bioscoop, make-up, sieraden, andere dingen voor mezelf van. Ik rkijg zodra ik mag werken (dus 14/15) kleedgeld en dit is dan 70 euro.

[Beantwoorden]


Door britt op 10 oktober 2010 09:10

ik ben 12 en krijg 2.50 in de maand
dat is niet voorbeltegoed maar voor bijv iets in de pauze (maar dat doe ik nooit) ik spaar het en koop er make up van en verzorgingproducten
ik help mijn vader en moeder veel daar krijg ik dan ook geld voor maar dat moet en wil ik ook sparen voor later hetzelfde geld voor het geld dat ik krijg voor mijn verjaardag

[Beantwoorden]


Door britt op 10 oktober 2010 09:11

sorry voor de foutjes

[Beantwoorden]


Door britt op 10 oktober 2010 09:16

ik mag ook wel kleedgeld maar mijn moeder zegt ook als je het niet doet krijg je veel meer kleren dus doe ik het maar niet

[Beantwoorden]


Door Isaaa op 10 oktober 2010 10:28

Ik ben 14 jaar, ik krijg wel zakgeld maar geen kleedgeld. Ik wil wel een bijbaantje, maar ik weet niet wat… Kranten rondbrengen lijkt me niet echt leuk, vakken vullen gaat nog wel maar dat is ook niet ideaal. Tot nu toe ben ik wel tevreden eigenlijk =)

[Beantwoorden]


Door paulien op 10 oktober 2010 10:29

ik ben net 18 en ik studeer. mijn ouders betalen alleen mijn collegegeld.
de rest moet ik alles zelf. ik ben al blij dat ze mijn collegeld betalen! ik moet de vaste kosten van school en de boeken wel zelf betalen en zorgverzekering en alles wat ik wil hebben. ik vind het goed dat ik niet alles krijg.
ik werk op zaterdag en in vakanties in een soort broodjesbar. ik zou wel meer willen werken omdat ik spaar voor mijn rijbewijs alleen kan dat niet met school.

[Beantwoorden]


Door lin op 10 oktober 2010 10:33

Ik ben 17, krijg 80 euro zak- en kleedgeld per maand. Mijn abonnement wordt ook betaald door mijn ouders. Ook schoolgeld voor nu en volgend jaar als ik ga studeren, betalen zij. Als ik op kamers ga zal ik dit overigens volledig zelf moeten financieren, hiervoor zal ik niets krijgen. Ook heb ik een bijbaantje, voor wat extra’s.
Vind het wel normaal, maar vergeleken met vriendinnen heb ik soms wat weinig te besteden. Het lijkt me eigenlijk wel heerlijk als je ouders ook je kamerhuur betalen, want als je studeert heb je het al zo druk: leren, uitgaan, werken, sporten, colleges, etc. Ik weet nog niet hoe ik dat moet gaan betalen, huur in Amsterdam is erg hoog. Maar aan de andere kant, ik ben tevreden en vind het normaal dat ik dat zelf moet betalen.

[Beantwoorden]


Door Kathy op 10 oktober 2010 10:42

Verdien zo’n 20/40 euro per maand aan folderen. In december en november verdien ik heel veel.
Verder krijg ik iets van 50 euro kleedgeld en nog wat zakgeld op mijn spaarrekening. Soms krijg ik ook wat van mijn oma, maar soms ook niet.

[Beantwoorden]


Door Mascha op 10 oktober 2010 10:45

Ik betaal vanaf mijn 16e (het moment dat ik een bijbaantje kon hebben) alles zelf – school, verzekering, telefoon, alles. Daar voor kreeg ik af en toe wat, maar nooit kleedgeld ofzo. Ik ben nu 23, woon alleen en ben niet anders gewend dan dat ik alles zelf betaal. Ik geef eerder geld aan mijn ouders als ze het nodig hebben.

[Beantwoorden]


Door Vera op 10 oktober 2010 10:48

Ik krijg 50 euro kleedgeld en 15 euro zakgeld per maand.. ik heb ook een bijbaanjte (een krantenwijk)waarmee ik ongeveer 20 euro per maand verdien

[Beantwoorden]


Door Anne op 10 oktober 2010 10:52

Ik ben 14 jaar, en ik krijg zakgeld en kleedgeld. Permaand: 91,00 bij elkaar.
en dan krijg ik nog 2 keer in het jaar: 100 euro extra.
Voor schoenen, jassen, etc.
Ik krijg het van mijn moeder want mijn ouders zijn gescheiden.

Wat ik permaand krijg, ben ik ontzettend blij mee!
I love it! <33.

xx

[Beantwoorden]


Door Josephine op 10 oktober 2010 11:14

WAAROM MIS IK ALTIJD TWITTERQUESTION?! Ik krijg zakgeld, met school is dat 24 euro, zonder 20 euro per maand. Ik betaal alleen make-up, cadeaus enz. zelf, kleedgeld heb ik niet mijn ouders betalen alles daarvoor

[Beantwoorden]


Door Maaikee op 10 oktober 2010 11:20

ik ben 14 jaar, en krijg 25 euro zakgeld per maand waar ik alles van moet betalen, dus ook cadeautjes en zo, maar dat vind ik ook niet meer dan normaal.. kleedgeld krijg ik binnenkort ook (hoeveel weet ik nog niet) en ik hoop binnenkort een baantje te vinden zodat ik meer dingen zelf kan betalen (:

[Beantwoorden]


Door Naomi op 10 oktober 2010 11:39

Ik ben 14 en ik krijg 60 euro per maand aan kleedgeld en 24 zakgeld per maand hier hoef ik geen btg van te kopen enz. maar alleen de dingen die ik leuk vind (: en kleedgeld mag ik ook als zakgeld gebruiken, ik heb geen bijbaantje maar wil het wel graag.
xx

[Beantwoorden]


Door Lizzy op 10 oktober 2010 11:49

Ik ben 15 dus heb wel echt geld van mijn ouders nodig, maar ik wil ook als ik ga studeren wel wat dingen zelf betalen, dan ben je niet zo afhankelijk.

[Beantwoorden]


Door Manon- Iris op 10 oktober 2010 12:34

Ik ben nu 18 jaar en betaal eigenlijk alles zelf.
Voorheen kreeg ik wel maandelijks kleedgeld en was ik eigenlijk best wel verwend. Maar nu een aantal jaar later zie ik toch wel heel goed in dat je ook je eigen boontjes moet kunnen doppen.
En ouders ook geen geldboom in de tuin hebben!
Mijn vriendinnen krijgen vaak nog wel alles vergoed door hun ouders maar daar zit ik niet mee. Je kan beter op een jonge leeftijd met geld leren omgaan dan dat je ouders op je 21ste opeens zeggen nou kind doe het nu zelf maar!

Vind het erg goed van je dat je ook je eigen opleiding wilt gaan betalen!

[Beantwoorden]


Door Marissa op 10 oktober 2010 13:02

Ik krijg 95 euro zak en kleedgeld per maand, en werk bij me vader voor 3 euro per uur:)(maar ik doe nooit want ben erg lui(A))
Ben er wel blij mee!

[Beantwoorden]


Door nina op 10 oktober 2010 13:04

ik krijg 5 euro zakgeld per week, en 40 euro kleedgeld per maand. Dat is niet veel, maar ik doe er zo veel mogelijk van. Ik hoef schoenen, jas en ondergoed niet zelf te betalen. Maar het is niet dat ik schoenen van 200 euro krijg, zelfs geen 100 euro. Ik kan er prima mee rond komen, soms duurt het alleen een beetje te lang wat mij betreft om ergens voor te sparen. haha.

[Beantwoorden]


Door Marleen op 10 oktober 2010 13:28

Ik ben nu bijna 17 en heb sinds ongeveer een half jaar een hele leuke baan, met dementje bejaarden. Hiermee verdien in ongeveer 150 per maand. daardoor kreeg ik veel dingen gewoon van m’n ouders. maar nu had ik zoiets van dat wil ik ook consequent zijn in wat ik zelf moet betalen en wat ik krijg. dus ik krijg nu 100 euro per maand zak/kleedgeld. en hoe telefoon niet zelf te betalen. heb het heel luxe vind ik zelf en waardeer het heel erg. doe vaak kleine dingetje voor mijn moeder zoals koken of grote schoonmaak ofzo, dat vind ze heel leuk.

[Beantwoorden]


Door lisetteee op 10 oktober 2010 14:26

ik heb een poosje kleedgeld gehad, maar dat is niks(35 euro permaand). mijn ouders betalen eingelijk bijna alles. en ik krijg op dit moment 10 euro zakgeld, omdat ik me moeder nog moet terug betalen…

[Beantwoorden]


Door Emma op 10 oktober 2010 15:20

ik ben 15 ik krijg 75 euro per maand dat is kleedgeld en zakgeld ineen, en me ouders betalen me abbo voor me mobiel dat is 10 euro per maand. en ik heb een bijbaantje bij een rozenkweeker. daar verdien ik 3,30 per euro en op zondag 4,30

[Beantwoorden]


Door eveline op 10 oktober 2010 16:55

Ik ben bijna achttien en ik krijg per kwartaal 200 euro van mn ouders.. dit is zak/kleedgeld. in principe betaal ik alles zelf maar soms doet mn moedertje me nog wel een iets cadeau! ik werk sinds ongeveer een jaar in een winkel, maar nu wordt het wel lastig want ben nu mn vwo aan het afronden en tijd is schaars… mijn ouders betaln wel mijn abbo (als ik er niet overheen ga :s) ik probeer zoveel mogelijk zelf te betalen en ik moet zeggen dat het echt goedvoelt! ik heb nu oook steeds vaker dat ik mijn ouders spontaan een cadeautje geef om te laten zien hoezeer ik ze waardeer :D

[Beantwoorden]


Door Wendy op 10 oktober 2010 18:21

ik ben 12 en krijg 20 euro per maand (sinds deze maand is dat ingegaan), ik ben hier best tevreden mee, ik moet kadootjes voor vriendinnen en als ik uitga zelf betalen. Dat doen mijn ouders omdat ze willen dat ik goed met m’n geld om kan gaan zodat ik dat straks (als ik 20 ben ofzo?!) dat ook kan!

Xx Wendy

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 10 oktober 2010 19:20

@Fleur: Ai, dat is echt lastig. Als ik jou was zou ik blijven aandringen dat je het echt graag wilt en dat je graag wilt leren met geld om te gaan. Misschien zijn er vriendinnen die het wel mogen en dat je ouders met die ouders van je vriendinnen kunnen gaan praten?

[Beantwoorden]


Door sanne op 10 oktober 2010 21:13

Ik ben 20 en heb tot mijn 18e 70 euro zakgeld in de maand gekregen voor kleding enzo. jassen en schoenen kreeg ik altijd. Nu werk ik voor mn eigen geld, op de zaterdag. De rest van de week naar school. Heb er niet zoveel problemen mee, betaal school van stufi, zorgverzekering is 23 euro bijleggen in de maand omdat je zorgtoeslag krijgt… Heb niks te klagen ;)

[Beantwoorden]


Door marije op 11 oktober 2010 07:30

als jij zegt ‘ik betaal alles behalve mijn studie zelf’ betekend dat dan ook dat je aan je ouders geld betaald voor je kamer? Ik denk van niet, en dan moet jetoch eens nadenken of je wel zo zelfstandig bent wnt je bent al wel 18 en leeft, eet enzo nog op kosten van je ouders…
leuke vraag heb je bedacht voor deze week, het is altijd interessant om over geldzaken te praten ^^

[Beantwoorden]


Door Sara op 11 oktober 2010 16:57

Toen ik nog op de middelbareschool zat kreeg ik volgens mij 100 euro in de maand als kleed/zak geld. Ik kreeg dan wel een winterjas en laarzen kado (vaak in combinatie met verjaardag of kerst ofzo) NU ben ik 20 jaar en studeer ik. Ik krijg nu eigenlijk meer van mijn ouders 300 euro. Ik woon nu weer thuis maar ben van plan om weer op me zelf te gaan en dan zal dat bedrag hoger worden. Verder betalen zij mijn verzekering en andere vaste kosten. Ik ben er erg dankbaar voor en het helpt ontzettend dat ik me niet kapot hoef te werken naast school en dat ik genoeg leuke dingen kan doen. Ik werk zelf om het weekend op zaterdag en zondag 6 uurtjes.

[Beantwoorden]


Door Iris op 11 oktober 2010 17:52

Ik krijg opzich best veel van mn ouders vind ik, ik heb iig zeker niets te klagen, gewoon precies goed zo!

Ze betalen mijn collegegeld en boeken en mn zorgverzekering. Verder krijg ik nog 100e per maand voor boodschappen.

Ik werk redelijk wat, 2 a 3 dagen per week wat tussen de 500-600 euro opleverd.

[Beantwoorden]


Door Demi op 11 oktober 2010 20:22

Ik ben 16. Ik krijg geen kleedgeld, maar krijg alle kleren die ik echt nodig heb van mijn ouders. Ik krijg ook 50 euro per maand zakgeld en mijn abonnement wordt betaald. Ik werk sinds een paar weken achter de kassa in een supermarkt in de buurt en dan werk ik zo’n elf uur per week voor ongeveer 3.50 per uur. Dan laat ik ook nog iedere avond een hond uit waar ik 15 euro per week mee krijg. Van mijn vader krijg ik 10 euro per week zakgeld. En ik ga een tijdje mijn moeder helpen met poetsen voor 15 of 30 per week. Dat ligt eraan hoeveel ik doe.
Ik zit dus sowieso aan de 210 euro per maand, zonder het geld van poetsen of eventuele oppas-afspraken.
Ik heb het dus heel erg goed vind ik zelf. Ik moet wel alle kadootjes voor vriendinnen zelf betalen, net als de bioscoop, stappen, dagje naar de stad etc.
Maar ja, dat vind ik niet meer dan normaal. Vooral omdat ik zoveel zakgeld krijg. Ik heb daar zelf niet om gevraagd, mama kwam er opeens mee aanzetten en ja, dan ga ik het niet weigeren haha.

[Beantwoorden]


Door Vera op 12 oktober 2010 07:58

Ik ben 19 en mijn ouders betalen mijn collegegeld en rijlessen. Vooral voor dat laatste ben ik heel dankbaar! Als ik het zelf had moeten betalen, was ik nooit begonnen met rijlessen. Het is bijna mijn hele maandsalaris!

Ik woon op mezelf en af en toe geven ze een kleine bijdrage en daar ben ik wel blij mee. Het studentenleven is duur!

Ik heb een vriendin die alles krijgt van haar ouders en dat gaat me toch wel heel ver. Ik zou me afhankelijk gaan voelen…

[Beantwoorden]


Door Eline op 12 oktober 2010 19:16

Ik ben veertien en ik krijg 15 euro per maand aan zakgeld van mijn ouders. Niet zoveel, maar dat vind ik niet erg, want cadeautjes voor jarigen enzo mag ik ook betalen van het geld van mijn ouders, dus daar ben ik zelf niks aan kwijt. Verder werk ik bij de Etos, waar ik niet erg veel verdien (gewoon minimum jeugdloon) maar zo een aantal zaterdagen achter elkaar tikt dat echt wel lekker aan. Ben er zeker tevreden mee (:

[Beantwoorden]


Door H. op 13 oktober 2010 16:42

@ eline
Mag je op je veertiende al bij de etos werken :O
Ik ben namelijk veertien en hard op zoek naar een baantje!

[Beantwoorden]


Door Hannah op 13 oktober 2010 16:48

Ik ben 13 en ik krijg 12 euro zakgeld en 40 euro kleedgeld per maand. Verder verdien ik 7,50 per week met oppassen en ga ik nog een folderwijk nemen!

[Beantwoorden]


Door Magda op 13 oktober 2010 18:41

Van m’n ouders krijg ik 3,50 zakgeld per week en 45 euro kleedgeld per maand. Van dat kleedgeld koop ik alles behalve m’n schoenen. Want m’n ouders willen wel dat ik op ‘goede (en in de winter warme)’ schoenen loop. Verder pas ik op. Meestal op maandag en af en toe nog een keer door de weeks. Dus daar verdien ik ong. 80 euro mee in de maand en soms nog meer. Make-up, snoep, tijdschriften, etc.. Betaal ik van m’n zakgeld en bijbaantje. Met de rest van die 80 euro koop ik kleding, en wat er dan nog over blijft spaar ik! Heb nu alweer 400 euro waar ik echt trots op ben!!

[Beantwoorden]