Sigma Essential Brush Kit. Face + Eyes

Vandaag een review over de Sigma kwasten. Ik had er ook een filmpje bij opgenomen maar die is niet goed op de computer geimporteerd; het filmpje is weg. Ik heb het geprobeerd opnieuw op te nemen maar uit eindelijk heb ik toch maar besloten alleen een artikel met foto’s te plaatsen omdat anders de review pas vanavond online zou staan.

Image Hosted by ImageShack.us
Ongeveer 1 maand geleden ontving ik de Sigma Essentials Brush Kit voor ogen en gezicht. Dit is een 12-delige kwastenset met brushroll. Ik was al een tijdje benieuwd naar de kwasten, amerikaanse YouTube guru’s waren er lyrisch over. Ik neem hun mening vaak met een korreltje zout, ze vinden al snel iets – OH my god –am-a-zing. Ik heb de kwasten een maand lang bijna dagelijks gebruikt en vandaag vertel ik jullie wat ik ervan vind!

Image Hosted by ImageShack.us
Je kunt de 12-delige kwastenset met of zonder brushroll bestellen, ik heb de kwasten met brush roll. De brush roll, die hoewel hij van nep leer is, voelt stevig aan en ziet er mooi uit. Hier kun je je kwasten goed in bewaren of veilig mee vervoeren. Voor dagelijks gebruik is zo’n roll niet handig, ik heb mijn kwasten dan ook altijd in een potje staan (zie foto hierboven).

Image Hosted by ImageShack.us
Zo kwamen de kwasten aan, met plastic erom heen om ze te beschermen. Alles zat veilig verpakt en ook kreeg ik er nog een foldertje bij waarin staat hoe de kwasten heten en waar ze voor dienen, en een kaartje waarop staat dat je je kwasten goed moet wassen en hoe je dat kunt doen.

Image Hosted by ImageShack.us
SS150 Large Powder Brush. Een grote poeder kwast die ik gebruik om losse of vaste poeders over mijn foundation aan te brengen, zodat mijn gezicht gematteerd is en mijn make-up goed blijft zitten. Is ook perfect om licht wat bronzer over je gezicht en decolleté aan te brengen voor een bruinere teint. Een fijne, grote, zachte kwast.

Image Hosted by ImageShack.us
SS187 Duo Fibre Brush. Deze kwast vind ik heel erg prettig, dit is duidelijk mijn favoriet! Ik had nog geen kwast als deze en hij is voor onwijs veel dingen handig. Je kunt er foundation mee aanbrengen voor een mooi egaal effect, ook kun je er lichtjes creme blush mee op je jukbeenderen deppen of je kunt er bronzer mee aanbrengen. Daar gebruik ik hem het liefst voor. Bronzer is bij mij vaak al te donker of te gepigmenteerd waardoor de kans op bruine strepen op mijn gezicht vrij groot is. Met deze kwast kun je perfect bronzer aanbrengen op bijvoorbeeld je voorhoofd en kin om je gezicht te shapen. Dit is de meest fantastische kwast uit de set!

Image Hosted by ImageShack.us
SS168 Large Angled Contour Brush. Deze kwast is schuin afgesneden waardoor je hem perfect kunt gebruiken om te shapen en contouren. Ik gebruik hem het liefst om blush mee aan te brengen, hij heeft een perfecte grootte en brengt mooi aan. Wel gaan bij deze kwast de haartjes al snel uit elkaar staan, hij werkt nog steeds top maar het ziet er niet zo netjes uit.

Image Hosted by ImageShack.us
SS190 Foundation Brush. Dit is een lekkere grote en ook vrij dikke foundation kwast. Perfect om je foundation of concealer op grotere plaatsen van je gezicht mee aan te brengen, zoals je wangen en neus. Voorkom strepen door de kwast in verschillende richtingen op je gezicht te gebruiken.

Image Hosted by ImageShack.us
SS239 Eye Shading Brush. Is een zacht en stevig oogschaduwkwastje. Perfect om oogschaduw mee aan te brengen op je bewegende ooglid (tot aan je arkadeboog).

Image Hosted by ImageShack.us
SS275 Medium Angled Shading Brush. Deze kwast is echt per-fect om highlighter op je wenkbrauwbot aan te brengen. Hij is lekker groot en doordat hij schuin is afgesneden kun je makkelijk in de hoekjes komen, ook perfect voor je binnenste ooghoek. Ook handig om een donkere kleur mee in je arkadeboog aan te brengen.

Image Hosted by ImageShack.us
SS219 Pencil Brush. Is een kwast met haartjes die in een bolling zijn afgesneden. Deze kwast is perfect om oogschaduw mee aan te brengen in je arkadeboog, outer V of om je ogen zachtjes mee te omlijnen. Mijn oude crease kwast was erg ruw geworden, maar deze kwast is heerlijk zacht en brengt precies oogschaduw aan.

Image Hosted by ImageShack.us
SS224 Tapered Blending Brush. Een goede blending kwast is essentieel. Met een blending kwast blend je de oogschaduw tot 1 geheel en vervaag je harde lijntjes. Deze kwast is lekker groot, zacht en doet zijn werk perfect.

Image Hosted by ImageShack.us
SS252 Large Shader Brush. Deze kwast gebruik ik niet vaak en ik had het niet erg gevonden als deze niet in de set had gezeten. Hij is bedoelt om oogschaduw basis of andere cream oogschaduws mee aan te brengen, maar ik doe dit veel liever met mijn vingers. Door de warmte van je huid smeer je een creamy oogschaduw of oogschaduw basis veel makkelijker uit dan met een kwast. Deze kwast is meer een tip voor meiden die liever niet met hun vingers werken.

Image Hosted by ImageShack.us
SS194 Concealer Brush. Deze kwast is voor het aanbrengen van concealer. Hij is vrij klein en daarom perfect om kleine pukkeltjes mee weg te werken en onder je ogen te gebruiken voor het camoufleren van donkere kringen.

Image Hosted by ImageShack.us
SS209 Eyeliner Brush. Dit is een eyeliner kwast, maar hij is ook fijn om lipstick mee aan te brengen. Wanneer ik een roze lipstick draag hoeft dit niet zo precies, maar wanneer ik met een felle kleur zoals rood aan de gang gaat, moet ik toch heel precies te werk gaan. Zo’n kwast is daar perfect voor. Voor eyeliner werkt hij ook prima, dip hem in een je favoriete eyeliner en teken een strak lijntje rondom je oog.

Image Hosted by ImageShack.us
SS266 Small Angle Brush. Ik ben gek op dit soort kwastjes, ze zijn perfect voor het aanbrengen van cream eyeliner of gelliner. Deze kwast glijdt makkelijk over je huid en omlijnt je ogen boven en onder mooi. Ook geschikt om wenkbrauwpoeder mee aan te brengen, daar gebruik ik zo’n kwastje ook altijd voor.

Alle kwasten zijn heel zacht, het enige nadeel is dat de haartjes vrij snel uit elkaar gaan staan en dat staat wat slordig. Ook verharen de kwasten aan het begin een beetje, vooral de grote poederkwast (SS150) doet dit. Was de kwasten goed om het verharen te voorkomen en ze lekker zacht te houden (ik doe het altijd zo *klik*) en je hebt er onwijs lang plezier van!

Voor de Professional Brushes Complete Kit met brush roll betaal je $89 wat omgerekend zo’n €69 is. De kwastenset zonder brush roll kost $69 = €55. Dit is wel exclusief verzendkosten dus je bent nogal wat geld kwijt.

Maar lemme tell you this: Ik heb vrij veel kwasten en 75% van die kwasten is een miskoop geweest. Ze werden ruw, werkten niet meer fijn en na een tijdje moest ik weer vervanging kopen. Ik gebruik de Sigma kwasten nou al elke dag een hele maand lang en ik wil echt niet anders meer. Als ze 1,5 jaar geleden te koop waren geweest had ik gelijk deze kwastenset gekocht, ik was dan veel goedkoper uit geweest. Wellicht dat ik nog een extra Duo Fibe Brush en een oogschaduwkwast erbij had gekocht, maar ik had sowieso een goede basis gehad.

Het kost even wat, maar dan heb je ook een goede kwastenset waar je nog lang mee doet. Veel YT guru’s vergelijken de kwasten zelfs met MAC. Als dat niet genoeg zegt?

De kwasten bestel je hier. Ze zijn er ook in een roze uitvoering! Ook verkoopt Sigma travelsets, sets voor alleen je gezicht of ogen en make-up.


Reacties

Door Maysae op 23 juli 2010 14:02

Klinkt goed!

[Beantwoorden]


Door Maysae op 23 juli 2010 14:03

Klinkt goed, helemaal al in het roze!

[Beantwoorden]


Door ro op 23 juli 2010 14:10

klinkt inderdaad goed haha

[Beantwoorden]


Door Frauke op 23 juli 2010 14:21

Klinkt heel goed :)

[Beantwoorden]


Door Laura op 23 juli 2010 14:25

Ziet er mooi uit!

[Beantwoorden]


Door Marijke op 23 juli 2010 14:31

Het ziet er prachtig professioneel uit ook al zit er nu dan geen filmpje bij. Dikke kus

[Beantwoorden]


Door Kim op 23 juli 2010 14:31

Ziet er mooi uit :) Alleen ik heb eens gekeken en ik zou 4 of 5 van de 12 kwasten niet gebruiken dus dat vind ik dan een beetje jammer van het geld :( Ik vraag me af hoeveel kwasten jij nou inmiddels hebt haha xD

[Beantwoorden]


Door Josephine op 23 juli 2010 14:34

Ik heb de kwasten set ook, hij is heel fijn! Maar sinds ik mijn kwasten gewassen heb (op de manier hoe jij het ook doet) vallen er zó veel haren uit .. Heb jij ze al gewassen en hoe werden ze daarna bij jou ?

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 23 juli 2010 14:35

@Kim: je kan ook sets met bijv. alleen gezichtskwasten kopen.

Ik heb heeeel veel kwasten haha! maar heb er net een stuk of 5 oude, vieze weggegooid (A)

@Josephine: serieus!? nee, heb deze en nog veel andere kwasten al een aantal keer met die methode gewassen en het werkt echt heel goed. Heb je wel gezorgd dat het stuk waar de haren in vast zitten niet (al te) nat werd? daardoor kan de lijm los laten en dan vallen er veel haren uit.

[Beantwoorden]


Door Axelle op 23 juli 2010 14:37

klint super ! :D ik wou al heel lang zo’n kwastenset maar toen moest ik voor mijn opleiding de Paris Ax prof. aankopen en daar ben ik ook blij mee misschien dat ik toch nog een travelsetje koop :D

[Beantwoorden]


Door Sanne op 23 juli 2010 14:46

Looks good, maar inderdaad, die prijs. :( Boehoe!

[Beantwoorden]


Door carmenkind op 23 juli 2010 14:47

Oeee, sounds gooood! Misschien alvast op mijn verjaardagslijstje zetten? :D

[Beantwoorden]


Door Ilayda op 23 juli 2010 15:06

Wss was je bij boozyshop goedkoper uitgeweest. Zij verkoopt sinds kort ook sigma toch? De verzendskosten liggen een stuk lager.. x

[Beantwoorden]


Door tatjana op 23 juli 2010 15:19

Hoi, ik wil deze set al een tijd maar kon hem nooit vinden. Nou heb ik de link gevolgd die je toegevoegd had en hij staat er niet bij, alleen de proffesionalkits and travelkits. Klopt dit??

[Beantwoorden]


Door Denise JustPink op 23 juli 2010 15:21

Fijne review! Die kwasten wil ik ook wel, en roze lijkt me helemaal leuk!:P

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 23 juli 2010 15:23

@Ilayda: ik heb ze niet gekocht, ze zijn me toegezonden voor een review. En boozy verkoopt ze inderdaad ook, maar wel duurder.

@tatjana: Ja hoor, dat klopt! de professional brush kit complete http://www.sigmamakeup.com/products/701.html

[Beantwoorden]


Door Sharony op 23 juli 2010 15:31

Goede review! Helaas mag ik niet bestellen :(

[Beantwoorden]


Door Sanne op 23 juli 2010 15:45

Top review! Hier heb ik echt lang voor gewacht.

[Beantwoorden]


Door Laetitia op 23 juli 2010 16:03

Klinkt erg fijn!
Ik ga denk ik kwasten van MAC kopen, zijn wl erg duur,maar denk ook superkwaliteit!
Heb jij kwasten van MAC?

[Beantwoorden]


Door Britt op 23 juli 2010 16:04

Wauw, als ik op internet mocht bestellen had ik zeker deze gekocht. Maar hebben ze bij de Hema/Kruidvat/Trekpleister concealerkwasten?
xx Britt.
ps. mooi artikel in Girlz! :D

[Beantwoorden]


Door Laura op 23 juli 2010 16:33

Ik heb deze set ook, and I love it! Ik gebruik geen andere kwasten meer!

[Beantwoorden]


Door Ilse op 23 juli 2010 17:06

klinkt fijn, ik heb een kwastenset van zoeva,met soortgelijke kwasten. is iets goedkoper en werken goed

[Beantwoorden]


Door Simone op 23 juli 2010 17:09

Klinkt goed, maar voorlopig eerst sparen voordat ik weer een grote aankoop ga doen

[Beantwoorden]


Door Dieuwke op 23 juli 2010 17:46

Ziet er goed uit!! Wil ze al zo lang maar vind het toch best veel geld om in 1 keer aan kwasten uit te geven. Voor mn verjaardag maar vragen dan :D

[Beantwoorden]


Door Teddy op 23 juli 2010 18:06

Ik heb zelf ook mijn sigma kwasten, en ik wil echt niet meer terug hahaha

[Beantwoorden]


Door laura op 23 juli 2010 18:23

wat doe je met je oudere kwasten en waar heb je nou je oudere kwasten?

[Beantwoorden]


Door Saskia op 23 juli 2010 18:25

Aww nu ben ik echt aan het twijfelen. Wil kwasten kopen, maar vind het toch een hoop geld. Ik had ergens gelezen dat je de blendingbrush van de hema oke vond. Zijn er nog meer kwasten van de hema die wel redelijk zijn? Of anders: weet je een goede (goedkope) poederkwast en gewone oogschaduwkwast? Dankjewel alvast!

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 23 juli 2010 18:36

@laura: sommigen heb ik bewaard, andere (nog wel fijne) heb ik weg gegeven en vieze, ruwe kwasten heb ik weggegooid.

@Saskia: lastig is dat he! Hema blending, oogschaduw en foundationkwasten zijn wel oké, essence heeft ook een fijne poeder kwast http://veracamilla.nl/2010/06/budget-kwasten-tip-essence-blush-brush/ . Allemaal wel lekker zacht enzo, maar kan je niet zeggen of de hema kwasten goed blijven.

[Beantwoorden]


Door Cindy op 23 juli 2010 18:45

Ik heb ze ook sinds een paar dagen! Heb er echt heel lang over nagedacht of ik zou nou moest kopen of niet, echt maanden. En nu heb ik ze n_n

[Beantwoorden]


Door Quirine op 23 juli 2010 19:21

Deze zijn echt heel fijn geloof ik! Ik wil ze ook heel graag gaan bestellen

[Beantwoorden]


Door Eline op 23 juli 2010 19:59

Ik zie een paar keer staan dat mensen niet op internet mogen bestellen, van wie mag dat dan niet en waarom??

Ik heb zelf de brushroll van de bodyshop me de bijbehorende kwasten en die kwasten zijn absoluut favoriet bij me :)

[Beantwoorden]


Door silja op 23 juli 2010 20:05

ik vindt ze er ook erg mooi uit zien !!

[Beantwoorden]


Door Marijke op 23 juli 2010 20:29

ik vind ze ook heel fijn! Mijn SS187 begint wel wat haartjes te verliezen…

[Beantwoorden]


Door Marloes op 23 juli 2010 21:44

Ik heb deze kwastenset nu sinds begin december, had ze voor sinterklaas gekregen. En ze werken nog steeds perfect! In het begin gaan de haardjes inderdaad een beetje uit elkaar staan, maar nu nog steeds zijn ze perfect in vorm en lekker zacht. Ik gebruik ze ook dagelijks en wassen doe ik ook geregeld. Ze zijn echt van een goede kwaliteit en zou ze aan iedereen aanraden!

[Beantwoorden]


Door Marleen op 23 juli 2010 22:56

als ik ooit toe ben aan nieuwe kwasten dan wordt het ook zeker weten sigma!

[Beantwoorden]


Door Angel op 24 juli 2010 07:00

Klinkt superfijn! Ik doe het nu nog met mijn CS kwasten!

[Beantwoorden]


Door annemieke op 24 juli 2010 08:18

De SS168 is vrijwel identiek aan de contourbrush van MAC! Zelf heb ik de SS219 en als je van plan bent een paar kwasten te kopen van sigma zou ik de 219 echt aanraden! Is echt multifuntioneel!

[Beantwoorden]


Door Mariël op 24 juli 2010 10:16

Ze zien er mooi uit, en je verteld er ook lekker positiev over.

[Beantwoorden]


Door Bertine op 24 juli 2010 10:17

Oeh best duur ja maar volgens mij werken ze echt vet goed!! Het valt me op dat sigma verschillende kleuren gebruikt (voor de haren)

[Beantwoorden]


Door channah op 24 juli 2010 11:12

Ziet er zeker goed uit! :)

[Beantwoorden]


Door Eline op 25 juli 2010 15:11

ze zien er goed uit!

[Beantwoorden]


Door Marlies op 21 juli 2014 18:05

Momenteel is precies dezelfde set al 159 dollar :o

[Beantwoorden]