A Touch Of Fashion: Modebewust reizen…


…is altijd weer een uitdaging. In verschillende opzichten. Eén daarvan is natuurlijk met een zo goed mogelijk –aangevuld met exclusieve buitenlandse items- garderobe weer naar huis te gaan. Maar de meest belangrijke vind ik wel hoe –voor lange of minder lange periode- te overleven met een beperkte garderobe vanuit je backpack, hutkoffer of in het gunstigste geval Louis Vuitton beautycase.

Nadat ik op dit gebied de afgelopen week in Catalunya –Spanje- en het pakken hiervoor voorafgaande tegen wéér dezelfde dingen aanliep, leek het me handig eens wat richtlijnen voor mezelf en jullie uit te schrijven. De zomervakantie laat tenslotte niet lang meer op zich wachten.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ik moet bekennen dat mijn voorbereiding op modieus gebied voor mijn laatste tripje alleen maar het woord ‘kleding’ besloeg op mijn packlist. Beter was het geweest van te voren te bedenken dat het in dit geval zowel een stunning party outfit als een degelijke kleding voor in de bergen betrof –voor lekker als voor minder lekker weer. Mijn persoonlijke ervaring is dat overzicht helpt, dus gebruik subbegrippen om ervoor iedere dag de perfecte outfit uit je koffer te toveren.

Zorg voor voldoende ruimte.
Op de eerste plaats om die nieuwe exclusieve items mee naar huis te vervoeren natuurlijk, maar ook om je bestaande kleding zo min mogelijk te laten kreuken en speling te hebben bij het indelen van je bagage.

Wees praktisch. Eerlijk gezegd: ik háát dat woord. Mijn ervaring is echter dat deze term je (beperkte reis-) garderobe misschien niet direct, maar dan zeker wel indirect. Een voorbeeld: een witte broek kan ik maar hooguit een paar uur helemaal wit dragen. Ook hele eyecatching accessoires en schoenen zijn wellicht gaaf om de blits mee te maken, maar realiseer je: wel minder flexibel in het combineren.

Zorg voor voldoende basics.
Sowieso is het fijn van basics genoeg in je kast te hebben hangen, maar tijdens de reis helemaal onmisbaar. Een hemdje voor eronder is vooral in de zomer erg snel klam. Dan is het prettig een reserve exemplaartje achter de hand te hebben.

Sta open voor verrassingen. Op reis draag je nou eenmaal vaak niet hetzelfde als tijdens school of werk. Geniet hiervan! Zo werd ik, als ever high heel girl, blij verrast met complimenten over mijn noodzakelijke Timberlands.

Geniet van de comeback. Stom of niet, ik kan intens genieten van de ochtend dat ik weer wakker word in mijn eigen bed, voor mijn kast sta en alle keus heb om die dag te dragen wat ik wil.

Mocht je nou voor een last minute boeking gaan, of –net als ik- gewoon lekker lui zijn… uitdaging één –op jacht gaan voor items, exclusief uit het buitenland- moet toch in ieder geval lukken ;).


Reacties

Door Sharon op 24 mei 2010 14:16

Leuk geschreven! :)

[Beantwoorden]


Door Milou op 24 mei 2010 14:30

Leuke tips en leuk geschreven! Wat een geweldige ketting op die eerste foto zeg. :-)

[Beantwoorden]


Door Teddy op 24 mei 2010 14:32

Heeel leuk! En handig!

[Beantwoorden]


Door Josephine op 24 mei 2010 14:32

Wat leuk geschreven! Handig artikeltje :) Ik zie er niet betaald uhm fashionable uit als ik op vakantie ga, eerder comfy haah1

[Beantwoorden]


Door Yvonne op 24 mei 2010 14:57

Gaaaaaaave schoenen!

[Beantwoorden]


Door esmay op 24 mei 2010 15:22

Handig weer! en leuk geschreven!
Eigenlijk als ik óp reis ga dan zie ik er lekker comfy uit. maar ben ik bij de vakantie, of in de vakantie, dan weer lekker fashionable haha!

[Beantwoorden]


Door Dieuwke op 24 mei 2010 15:32

Leuk artikeltje en bekend probleem! :D

[Beantwoorden]


Door mell op 24 mei 2010 15:52

leukk gecomineerd,timba’s heb ik ook .. !!

[Beantwoorden]


Door mell op 24 mei 2010 15:53

‘gecombineerd’

[Beantwoorden]


Door Lee; op 24 mei 2010 17:05

Leuk geschreven, inpakken blijft altijd een probleem.. ;) Super gaaf hoe je je Timberlands hebt gecombineerd, ik vond het eigenlijk altijd maar lompe schoenen. Nu vind ik het erg leuk staan (komt waarschijnlijk ook omdat er roze in is verwerkt ;))

[Beantwoorden]


Door Miriam op 24 mei 2010 17:23

Leuk geschreven en super handig!

[Beantwoorden]


Door Laetitia op 24 mei 2010 17:38

Wat leuk geschreven!
En errug handig!^^
x

[Beantwoorden]


Door Simone op 24 mei 2010 19:01

Echt een Origneel en Handig artikel!

[Beantwoorden]


Door Lizzy op 24 mei 2010 19:16

Echt een heerlijke schrijfstijl. Leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Willy op 24 mei 2010 19:35

Wat veel reacties alweer! Blijkbaar weet je een snaar te raken.

[Beantwoorden]


Door Milou op 24 mei 2010 21:16

Wow, ik dacht -in een flits- even dat jij dat was op die eerste foto :O
Handig artikel!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 24 mei 2010 22:12

thanks voor al jullie leuke reacties! haha, dat ben ik ook. en voor degene die zich afvragen waar mijn ketting vandaan komt. ik heb hem overgekocht van sabrina van http://www.afterdrk.com, en zij had m van de river island

[Beantwoorden]


Door Marleen op 25 mei 2010 11:03

misschien is het handig om je naam onder je posts te zetten suzanne! want ik dacht eerst ook dat veracamilla dit had geschreven totdat ik jou comment las en terug keek naar de eerste touch of fashion. :) verder wel een heel handig artikel!

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 25 mei 2010 12:35

@Marleen: Oke, daar ga ik over nadenken. Is het niet duidelijk doordat deze column een aparte titel heeft en omdat ik overduidelijk niet het meisje op de foto’s ben dat dit dan ook niet mijn artikel is? Is gewoon een vraag hoor, zodat ik erover na kan denken Suz’ naam erbij te doen.

[Beantwoorden]


Door Lise op 25 mei 2010 19:33

Hahaa ik dacht dat Vera ‘m ook geschreven had ;D

[Beantwoorden]


Door Patricia op 25 mei 2010 21:00

Leuk geschreven!

[Beantwoorden]


Door Evaa op 16 augustus 2010 11:15

Ik denk dat die kleren samen ongeveer 350 euro hebben gekost!

[Beantwoorden]