Zweten als een otter.

Ik denk niet dat er iemand is die het lekker vindt om te zweten. Persoonlijk vind ik zweten verschrikkelijk, ik hou van sporten (hockey, maar ook hardlopen en fietsen) maar ik vind het o-zo vervelend dat ik dankzij een flinke work-out helemaal bezweet ben.

Maar het meest vervelende is zweten voor no reason. Wanneer je rustig achter je bureautje aan het werk bent en toch merk dat je zweetplekken onder je oksels hebt. Of alleen al na een klein fietstochtje naar school. Nu het weer warmer wordt, zweet je ook eerder en daarom hier 5 tips om minder te zweten!

1. Douche elke dag. Het is belangrijk elke dag te douchen, zodat je weer schoon wordt en al het vuil van je af spoelt. Douche het liefst 1 keer per dag, als je vaker doucht kan dit je huid uitdrogen. Of je het liefst ’s avonds of ’s ochtends doucht is persoonlijk, ik douche meestal ’s avonds. En scrub! Dit is ook heel belangrijk om dode huidcellen te verwijderen.

2. Scheren. Met geschoren okels zweet je ook minder! Scheer je oksels regelmatig, maar overdrijf niet. Vooral als je een gevoeligere huid hebt, is vaak je oksels scheren niet zo best. Gebruik geen goedkope wegwerp scheermesjes, deze zijn erg slecht voor je huid. Ikzelf heb een Intuition scheermes van Wilkinson, deze is best duur maar zó fijn. Hij maakt je huid heerlijk zacht en verzorgt deze ook. Hiernaast gebruik ik ook nog scheergel voor een extra zacht resultaat.

3. Odorex. Dit is een middeltje wat ik 1 keer per week gebruik en het helpt onwijs goed tegen zweetplekken. Odorex dep je 1 a 2 keer per week ’s avonds en ’s ochtends na het douchen op je okels, laat je een paar minuten intrekken en daarna ben je een week verzekerd van frisse oksels. Kijk wel uit met kleding, trek geen shirtje aan voordat Odorex goed is ingetrokken. Anders heb je kans op lelijke vlekken… Odorex kost zo’n 5 euro en is te koop bij de drogist en in de supermarkt.

4. Deoderant. Deoderant is ook belangrijk, gebruik een anti-transpirant want die gaat het zweten enigzins tegen. Want die reclame van Rexona met die stewardess die verteld dat ze niet meer zweet, is onzin. Tenzij je van nature al nauwelijks zweet, zal deoderant het zweten niet stoppen, het maskeert de geur alleen. Ikzelf gebruik naast Odorex ook deoderant omdat ik me met deo op zekerder voel.

5. Kleding. Kleding is ook belangrijk, van synthetische stofjes ga je eerder zweten. Het kan ook zijn dat vaak gedragen kleding na een aantal keer wassen nog steeds naar zweet ruikt, gooi deze dan weg. Deze geur krijg je er echt niet meer uit, helaas maar waar.

Natuurlijk zweet iedereen, zéker in de zomer. Het hoort er gewoon bij, hoe vervelend het ook is. Hopelijk hebben bovenstaande tips je een beetje geholpen. Binnenkort volgt er ook een artikel over het verzorgen van je oksels, zodat deze behalve fris ruiken, er ook nog ‘ns goed uitzien in de zomer!

Twitter Facebook
Categorie: Verzorging | 24 april 2010 | 56 reacties | Tags: , , , , , , , , ,

Reacties

Door Misha op 24 april 2010 12:07

Oh handig dit! En een artikel over het verzorgen van je oksels is ook wel handig hihi :)

[Beantwoorden]


Door Melissa op 24 april 2010 12:12

Vervelend hè! Dat zweten for no reason. Ik gebruik ook al een tijdje Odorex en het werkt erg goed! Daarbij gebruik ik een deodorant van Rexona. Hij is vrij duur (voor een deo), maar werkt onwijs goed.

Ik zou niet zo graag zo op de foto gezet worden als die vrouw hierboven haha! ;) Leuk artikel trouwens.

[Beantwoorden]


Door Josephine op 24 april 2010 12:34

Handig artikeltje zeg! Ik zweet gelukkig niet zo snel, en ook niet veel :)

[Beantwoorden]


Door Celine op 24 april 2010 13:32

handig!!

[Beantwoorden]


Door esmay op 24 april 2010 13:47

Handig artikeltje! Maar gelukkig zweet ik niet zo veel :)

[Beantwoorden]


Door Katrien op 24 april 2010 14:00

Elke dag douchen is ook serieus slecht voor je huid hoor. Er is heus niets mis met niet elke dag douchen, maar je gewoon wassen, veel gezonder voor je huid, en je zal er niet meer van gaan zweten.
Ook odorex is niet bepaald gezond

[Beantwoorden]


Door Lee; op 24 april 2010 14:16

Handig artikel! En er is niks vervelender dan heel snel van die zweetplekken zien of gewoon voelen dat je klotsende oksels hebt.. :(

[Beantwoorden]


Door Liza op 24 april 2010 14:47

weet je wat goed tegen zwetn helpt : rex0na women dingus..
het werkt super ik vind het beter dan ordeorex :P
wnt dat had ik ook geprobeerd ;P maar dat werkte niet en dit hoe je er alleen op te doen in de ochtend of avond en je bent klaar :D

[Beantwoorden]


Door Frauke op 24 april 2010 15:45

Handdigg! Die odorex kende ik niet! :)

[Beantwoorden]


Door Frauke op 24 april 2010 15:55

Oh trouwens je bent getagd door ons! :D

[Beantwoorden]


Door Hannah op 24 april 2010 16:51

Handig artikel!!
Maar er staan wel een paar dingetjes in die niet helemaal kloppen…

Ten eerste: Het douchen an sich maakt je huid niet droger. De zeep of douchegel die je gebruikt zorgt daarvoor. Dus afspoelen onder de douche met alleen water is niet erg. Ikzelf douche 2 keer per dag, waarvan een keer met goed wassen en een keer afspoelen. En geen droge huid (nu heb ik wel een drogere huid, maar dat is mijn huidtype, het zorgt er in ieder geval niet voor dat het nóg droger wordt).

Daarnaast, het scheren van je oksels zal nooit ineens ervoor zorgen dat je zweetklieren minder gaan werken (zweet produceren dus). Het haar onder je oksels zit er om zweet vast te houden, waardoor het dus kan zijn dat je wellicht sneller zal ruiken (nieuw zweet stinkt niet, wat je ruikt zit er dan al wat langer en dat kan bijv. in je okselhaar zitten)! Dus scheren zal een schoner gevoel geven!

Dat wilde ik even toevoegen :)

[Beantwoorden]


Door Tamarah op 24 april 2010 16:53

zweten without a reason is idd niet echt fijn, maar even terugkomend op wat Katrien zei; volgens mij is odorex idd niet zo goed voor je.. dat heb ik vaker gehoord!

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 24 april 2010 16:57

@Hannah: Oh echt? Mijn moeder zei dat ook, maar ik merk dat mijn huid toch trekkering aanvoelt als ik douche zonder douche gel :(

En van dat scheren, dat is ook eigenlijk wat ik bedoelde! :)

[Beantwoorden]


Door Anouk op 24 april 2010 16:59

Handig artikel want ik heb er de laatste tijd ook veel meer last van, terwijl ik dit voorheen totaal niet had.

Heb ook één vestje waar ik altijd in gaat zweten, die was ook al van plan weg te gooien. Heel zonde, want verder is er niks mis mee :(

[Beantwoorden]


Door Eve op 24 april 2010 17:06

Handig! ik hebb een hele goede deodorant, en als je op warmere dagen, iets lossere kleren aan doet zie je het ook niet/minder!

[Beantwoorden]


Door Irene op 24 april 2010 17:15

Als je te vaak doucht, dan droog je je huid uit en ga je alleen maar meer talg en zweet aan maken en daar heb je ook niets aan. Vaker dan 1 keer per dag douchen met zeep is slecht voor je. Net zoals dat je beter niet vaker dan 2 of 3 keer per week je haar kan wassen met shampoo, omdat het daarvan alleen maar vetter en ook niet heel veel schoner wordt.

Al dat overdreven gezeik over zogenaamd schoon.
En zweet stinkt ook niet,

[Beantwoorden]


Door Irene op 24 april 2010 17:16

daar moest nog bij,

oud zweet stinkt. Geen strakke kleding, of te veel kleding of synthetische kleding helpt al heel veel.

[Beantwoorden]


Door Elisa op 24 april 2010 17:17

Door Laetitia op 24 april 2010 17:26

Erg handig!
Maar als ik me scheer, dan zweet ik juist veel meer!
x

[Beantwoorden]


Door Vera op 24 april 2010 17:34

Ik heb heel erg lang last gehad van zweetoksels en er ook veel informatie over opgevraagd aan de huisarts.

Maarrr… Douchen zorgt er alleen voor dat je lekkerder ruikt, voor het zweet maakt het niets uit. En Odorex hoef je niet ’s ochtends aan te brengen, het hoeft alleen ’s avonds.

Verder wel heel leuk dat je Odorex noemt, heel weinig mensen kennen het en het werkt super!!

[Beantwoorden]


Door Madelon op 24 april 2010 17:42

Ik gebruik een deokristal, dat werkt voor mij het beste :)

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 24 april 2010 18:06

@Irene: Dat is toch ook wat ik zeg? 1x per dag douchen. Geen problemen maken om niets ;)

@Vera: Als je vies bent, gezweet hebt, dan helpt douchen je zeker wel! Je spoelt dan het vuil en het zweet van je lijf af.

Wat Odorex betreft… In de gebruiksaanwijzing staat ’s avonds en ’s ochtends gebruiken.

@Madelon: Gebruik ik ook, alleen met andere redenen.

[Beantwoorden]


Door Regina op 24 april 2010 18:21

handig artikel, ik heb meestal na een dag alweer stoppels echt heel irritant, ben wel benieuwd naar dat andere artikel!

[Beantwoorden]


Door Teddy op 24 april 2010 18:22

handig artikel:)

[Beantwoorden]


Door leila. op 24 april 2010 18:43

wat is deokristal?
en voor welke reden of is dat privé.

[Beantwoorden]


Door paulien op 24 april 2010 18:46

ik zweet altijd heel erg op stage echt irritant ik ga die odorex proberen.
ik gebruik mijn epileer apparaat voor mijn oksels of kan ik beter gewoon scheren?

[Beantwoorden]


Door Hayat op 24 april 2010 19:25

Odorex is echt serieus een wondermiddel!! Voordat ik odorex gebruikte zweette ik echt superveel onder mijn oksels maar nu helemaal niet meer.

[Beantwoorden]


Door Jeske op 24 april 2010 20:22

Zweet gaat pas stinken als het er een tijdje zit en met de bacteriën een reactie geeft. Je kunt dus op warme dagen ook een vochtig doekje mee nemen en tussendoor een keertje langs je oksels gaan in het toilet.

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 24 april 2010 20:27

@Jeske: een vochtig doekje? en waar ga je zoiets bewaren :P ook krijg je dan vaak nog vlekken in je shirt of jurk. En 100% zweetlucht vrij ben je naar mijn mening ook niet.. Maar ieder zijn ding toch!

[Beantwoorden]


Door Patricia op 24 april 2010 20:31

Handig middeltje dat Odorex gebruik ik ook!
XX,, Patricia

[Beantwoorden]


Door Daniella op 24 april 2010 22:28

Gelukkig zweet ik niet zo snel (:

[Beantwoorden]


Door Zefa op 25 april 2010 09:17

Sinds ik Odorex gebruik, moet ik zelfs body lotion onder mijn oksels smeren omdat ze kurkdroog zijn! :-)

[Beantwoorden]


Door A* op 25 april 2010 10:04

Je hoeft kleding waar je zweet niet uitkrijgt echt niet direct weg te gooien, als je er op googled zijn er genoeg tips om die geur er toch uit te krijgen, bespaard je een hoop ;)

[Beantwoorden]


Door Vera op 25 april 2010 10:50

Ik zweet ook supersnel.
Zelfs in de winter, echt niet normaal!
Ik wil wel een keertje Odorex proberen, maar heb er niet echt ervaring mee…
En Rexona Maximum Protection (die reclame met die vrouw als stewardes) helpt dat? Want die wil ik wel heel graag proberen.

[Beantwoorden]


Door Robin op 25 april 2010 14:05

Ik zweet ook altijd om niks eigenlijk, nu gebruik ik ongeveer 2 maanden Odaban en het is echt over.. Ideaal spul! Ben er echt zo tevreden over

[Beantwoorden]


Door Lotte op 25 april 2010 14:14

@vera. Ik heb ook al lange tijd erg last van zweet, erg vervelend en ik heb toen toch maar die Rexona max protection gekocht en ik moet zeggen.. Hij werkt echt super! ik heb odorex/deoleen geprobeerd, beide speciale merken voor snel zweten, maar Rexona helpt echt het allerbeste. Het fijnst is om het savonds en sochtens aan te brengen op schone oksels en gegarandeerd dat je niet meer naar zweet ruikt! ik ruik de hele dag de subtiele geur van de deo, erg prettig gevoel. Een echte aanrader dus!

[Beantwoorden]


Door Yasemin op 25 april 2010 16:41

Je zegt elke dag douchen, weet je hoe slecht dat is als iedereen dat zou doen? Sowieso dat mijn huid dat niet aankan. Dat droogt veel te veel uit. Er bestaan tegenwoordig bio deo’s. Neem dat gewoon?! xD Ik zweet eigenlijk bijna nooit, dus no problem ;D

[Beantwoorden]


Door Eva! op 25 april 2010 16:56

handig! zweten is kut!

[Beantwoorden]


Door Aline op 25 april 2010 17:22

Ik geloof dat je dan de gebruiksaanwijzing van Odorex niet helemaal goed hebt gelezen. Je moet het namelijk ’s avonds aanbrengen, en ’s morgens eraf wassen met een washandje oid. Er staat: ’s morgens nogmaals wassen (of iets in die trant). Met water. Dus NIET nogmaals odorex opbrengen ;)

[Beantwoorden]


Door Arantxa op 25 april 2010 19:32

Leuk artikel, maar de feiten kloppen totaal niet.

Om een voorbeeld te noemen die anderen nog niet genoemd hebben:

Goedkope scheermesjes maken echt niets uit. Uiteraard zijn er scheermesjes die niet fijn scheren, maar ik scheer al sinds het begin met super goedkope scheermesjes van de Action, ik doe er SUPER LANG mee en sindsdien zweer ik er dus ook echt bij. Ik peins er niet over een duurder scheerapparaat aan te schaffen.

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 25 april 2010 19:52

@Arantxa: Goedkope scheermesjes maken wel degelijk wat uit. Ik maak mijn huid echt kapot met die Action wegwerp dingen!

[Beantwoorden]


Door Trisha op 25 april 2010 20:12

Leuk artikel!
Gebruik Odorex Extra Dry ook en dat werkt inderdaad super, alleen moet je dat idd niet ’s avonds én ’s ochtends gebruiken hoor!

Verder schrijf je deodErant, maar het is deodOrant.

[Beantwoorden]


Door michelle op 25 april 2010 20:18

alle producten zorgen voor meer zweet. Je huid wil de natuurlijke ph-waarde weer gaan reguleren. Gewoon alleen met water wassen is het beste! Doe ik ook altijd en ik zweet zelden..als ik al zweet stinkt dit niet. anti-transparant is trouwens erg gevaarlijk. Bepaalde bestanddelen zijn kankerverwekkend. In gewone deo is dit niet erg, omdat je het er weer uitzweet. Bij antitransparant hopen deze stoffen zich op in de zweetklieren, omdat het zweten wordt tegen gehouden. Zeker in de klieren is dit zeer kwalijk!

[Beantwoorden]


Door Saar op 25 april 2010 22:18

Odorex en syneo5 vond ik het beste werken ‘savonds, voor het slapen. Vervolgens doe je t met een washandje en water ’s ochtends een beetje navegen (volgens mij staat dat trouwens ook in de handleiding). ’s ochtends ga je namelijk aan je dag beginnen en ga je al snel zweten, als je daar last van hebt, dan ‘spoel’ je dat weg. ’s avonds trekt dat beter in, dat moet volgens mij ook de hele nacht en heb je minder kans op die nare vlekken in je kleding.

Overigens hoef je je kleding echt niet weg te gooien hoor! Ben jij gek! ;) Koop Biotex, oranje spuitfles, oxiaction o.i.d., spuit dat direct op de oksels en laat even intrekken (5-10 min.). Test hem van te voren even uit op een subtiele plek uit op het betreffende kledingstuk (maar heb nog nooit verkleuringen gehad), helpt ook tegen deovlekken van vloeibare of creme deo’s, die een soort verharding in de stof geven. Vervolgens met de gewone was meedraaien. Helemaal weg! Wel ruim gebruiken, dus niet die ene cm midden in de oksel een beetje, maar ruim sprayen.

En dames, zodra je 19-20 wordt heb je er al veel minder last van.

Odorex en syneo5 bevatten inderdaad kankerverwekkende stoffen (maar wat niet?) dus ik ben gauw gestopt. Je neemt het daar immers toch heel snel op in je lymfeklieren. Ik ging trouwens ook veel meer op mn rug zweten, in plaats daarvan ofzo.

Ook vind ik veel zweet + spuitdeodorant bij veel vrouwen zo’n weeige lucht geven, die ik bij creme deo’s en vloeibare deo’s niet zo merk. Ik vind de original dove en rexona creme erg fijn.

[Beantwoorden]


Door Arantxa op 26 april 2010 11:17

Oké, dat is dan persoonlijk, want bij mij maken wegwerp scheermesjes écht mijn huid niet kapot!

Ik denk dat het dus vooral een kwestie is van zelf uitproberen welke scheermes het beste bij jou past.

[Beantwoorden]


Door Jessica op 30 april 2010 09:39

@ 29) Vera Camilla
Vochtige doekjes zitten in die kleine verpakkingen die je haalt bij de etos enzo, is niet zo lastig bewaren ook ;)

[Beantwoorden]


Door VeraCamilla.nl op 8 mei 2010 13:37

[…] tijdje terug schreef ik al een artikel over hoe je je oksels zweetvrij en fris kunt houden. Maar het is ook heel belangrijk om je oksels […]


Door Joyce op 8 juli 2010 18:18

Kleding weggooien wat naar zweet ruikt? No way! Er zijn genoeg middeltjes die de geur he-le-maal laten verdwijnen… Inderdaad het biotex spul (zoals iemand eerder in een comment al heeft vernoemd) Enige nadeel hieraan is dat dit een vrij agressieve “vlekkenverwijderaar” is en deze je kleding in de loop der tijd dus dunner kan maken. Daarnaast is dit spul best prijzig…

Een beter werkende, veel goedkopere optie is een middeltje wat bijna ieder huishouden wel in huis heeft. Namelijk natuurazijn. Gewoon de ouderwetse azijn, kost zo’n €0,40 per fles. Nu heb ik het niet over de schoonmaakazijn, maar de gewone normale natuurazijn. Kledingstukken die stinken ongeveer een half uurtje laten weken in een emmer met een flinke scheut azijn en lauwwarm water en vervolgens gewoon wassen in de wasmachine. Geurtjes zijn meteen weg!

Wellicht ook een handig tipje tegen vlekken in kleding bij de oksels: Je kent ’t vast wel.. in witte shirtjes geel/bruine vlekken en in de zwarte shirtjes zitten vaak witte vlekken.
Koop bij de supermarkt een fles spoelglansmiddel (Ja inderdaad, wat je normaal in een afwasmachine doet!) Maakt niet uit van welk merk, ik heb AH eigen merk. Schud dit spoelglansmiddel even over in een flesje met een spraydop erop, een plantenspuit ofzo. Spray dit op de plaatsen waar de vlekken zitten, even 30 min. laten intrekken en vervolgens wassen.. Voila, vlekken weg!

[Beantwoorden]


Door Lola op 15 augustus 2010 14:26

Die extra sterke Odorex is inderdaad niet echt lekker voor je oksels, maar je hebt ook gewone, die zijn veel zachter. Die zijn best fijn, ook als je een gevoelige huid hebt!

[Beantwoorden]


Door Veerle op 25 september 2010 13:07

Ik heb ook een hekel aan dat geplak, daarom zwem ik 6x per week :D oja, en odorex is niet slechter voor je huid dan Dove of Nivea is, en werkt toevallig wel 100 keer beter… Bij mij dan.

[Beantwoorden]


Door ilse op 13 oktober 2010 06:27

Hoi,
Kleding hoef je net weg te gooien als er een geurtje inzit! want daar heb ik ook last van. voor het wassen een paar uurtjes in een emmer met huishoud azijn leggen. lekker wassen en de geur is weg!

[Beantwoorden]


Door Ilse op 13 juni 2011 09:51

Netjes over geschreven .
Niks nieuws onder de zon !!!!!!!

[Beantwoorden]


Door Ilse op 13 juni 2011 09:52

Netjes over geschreven .
Geen nieuws onder de zon !!!!!!!!!

[Beantwoorden]


Door T.Huisman op 15 februari 2016 17:51

Plakkerige oksels door zweet dat voelt niet zo prettig. Wanneer ik “s ochtends een parfumdeodorant op deed rook ik er in de avond nog subtiel naar die deodorant die ik er “s ochtends had opgedaan. Er stond eens iemand in een bar cafe en die kon je van een paar meter afstand wel ruiken naar zweet. Er stond ook eens iemand naast me na gymnastiekles en die klasgenoot en die kon je van enkele meters afstand wel naar zweet ruiken. Het was wel een wat indringende geur met dat zweet. Na het sporten heb je gezweet en je voelt je bezweet en dat er sommigen zijn die niet eens gaan douchen en ook geen deodorant bij zich hebben. Vooral dat ze dan niet gaan douchen en zich bezweet en nog ruikend naar zweet hun kleding aantrekken. Na gymnastiek de kleding weer aandoen, en weer weg gaan. Meestal zei niemand er iets van. Van wat een penetrante zweetgeur. het kan soms zeer indringend ruiken na het sporten en eigenlijk is alleen douchen nog niet genoeg maar beter dan niks. Ook deodorant is daar bij geen overbodige luxe meer. Odorex, of Nivea, of Fa, 8×4. Een goede deodorant hoeft niet duur te zijn tenzij je last hebt van snel en heftig zweten, overmatig zweten maar daar wel goede deodorants voor te koop bij de Drogist. .

[Beantwoorden]


Door T. op 25 juli 2016 13:14

Katoenen kleding of linnen daar ga je minder door zweten dan nylon of acryl van die kunststoffen. Daar ga je snelle door zweten met van dat natte gevoel onder je oksels en waarschijnlijk bij sommigen natte plekken onder de oksels. Ik heb dat eens gezien bij een verkoopster die in een luxe textielzaak werkzaam was had van die natte plekken onder de oksels en dat als je mensen moet helpen in de winkel. Van zeep krijg je wel dat trekkerige gevoel en dan met name Lux zeep en Palmolive en Fa. Van die goedkopere toiletzepen als je je daar mee doucht. Een douchegel met een neutrale Ph waarde. De zeep van Roger en gallet geven minder dat trekkerige gevoel en ook Yardley zeep en Bronneley en Pearssoap. Die is bij op = op veel voordeliger dan bij de Drogist.

[Beantwoorden]


Door T. op 25 juli 2016 13:16

Ze zeggen dat als je pittig eten eet en alcohol en koffie drinkt dat je zweetgeur dan sterker is dan als je minder pittig eten eet.

[Beantwoorden]