Liever een te lichte foundation..?

Heel vaak als ik filmpjes zie over foundation, komt het zinnetje ”Neem nooit een te donkere foundation, daar lijk je echt niet bruiner door!” vaak voor. En daar ben ik het helemaal mee eens! Ook al heeft mijn oma mij meerdere malen een te donkere foundation geprobeerd aan te smeren, weet ik wel beter. Neem nooit een te donkere foundation, dat is echt niet mooi!

Maar wat ook echt niet mooi is, is een te lichte foundation. En ik zie ze steeds vaker: Meisjes met een mooie bruine huid en een veel te lichte foundation, heel vaak zien die meisjes er gewoon uit als een lijk! Helaas kan ik geen foto’s van die meisjes hier plaatsen (privacy schending) maar geloof me, it ain’t pretty!

Dan maar onze geliefde x-tina als voorbeeld!

Maar hoe kies je dan de juiste kleur foundation? Dat is jullie denk ik al 100x uitgelegd. Simpel gezegd: Een foundation op je naakte huid, rond de kaaklijn opbrengen, naar buiten lopen, en checken of de kleur te licht, te donker of juist perfect is. Kom je er niet helemaal uit, beter een iets te lichte foundation als een te donkere. Met een beetje bronzer (zonder shimmer) kan je dat weer goed maken.

Vloeibaar of poeder? Deze keuze maak je door naar je huidtype te kijken. Heb je een geoliede, vette huid? Neem dan een poeder. Heb je juist een droge huid, kies dan voor een een vloeibare foundation. Ik heb zelf een gemende huid en gebruik het allebei voor het beste resultaat.

Hopelijk kunnen jullie hier wat mee! En neem alsjeblieft geen veeel te lichte foundation op een donkere huid, dan lijkt het net alsof je ziek bent. Tenzij jij dat mooi vindt natuurlijk (;

Lots Of Love,
Vera Camilla

Twitter Facebook
Categorie: Beauty gerelateerd | 13 oktober 2009 | 13 reacties | Tags:

Reacties

Door YoLin op 13 oktober 2009 15:21

Uuueelk wat ziet Christina Aguilera er eng uit op die foto. Het lijkt net of ze lila is ofzo :S

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 13 oktober 2009 15:55

iiieeell ja bah, zo’n blunder! ik ben nog een beetje in dubio over mijn foundation. zag laatst dat jouw favoriet die van gosh is, nog andere -goedkopere- varianten ook? want ik heb nu die van essence en daar bne ik toch niet zo’n fan van. je ziet het gewoon zitten van dichtbij.
xx

[Beantwoorden]


Door Danique op 13 oktober 2009 17:05

haha christina word er wel váák bij gehaald als mensen even willen laten zien hoe het dus NIET moet.

[Beantwoorden]


Door Josephine op 13 oktober 2009 17:27

Ieeel dat is echt lelijk! Bij mij is foundation zoeken echt moeilijk,meestal zijn de kleuren te licht =S

[Beantwoorden]


Door Fleur op 13 oktober 2009 17:38

Dat is echt lelijk! Een te licht foundation zul je voor mij zohaast niet vinden ;)

[Beantwoorden]


Door Marloes op 13 oktober 2009 19:22

Maahaaaaar…. wist je dat dat ook kan komen door de SPF in de foundation en het flitslicht van de camera? Dan is de kleur van de foundation goed als je iemand zo ziet, maar *FLITS* en ineens heeft diegene een veel lichter gezicht op de foto.

[Beantwoorden]


Door ; MELISSA op 13 oktober 2009 19:29

Ik vind het niet zo mooi bij Christina!

Zelf heb ik eigenlijk ook een iets te lichte foundation. Ergens eind van de winter/begin van de lente gekocht (in maart geloof ik) en nu ben ik ondertussen in Frankrijk en Spanje geweest (en hier op het strand, woon er vlakbij) dus mijn huid is donkerder geworden. Ik gebruik nog steeds de foundation want mijn huid is niet perfect egaal.

Maar het is niet zo ernstig, het valt niet op. Ik heb er iig nog geen opmerkingen over gehad. Ik smeer het goed uit en gebruik sowieso altijd al bronzer dus je ziet er niks van. Hij was behoorlijk duur dus om hem nou helemaal niet meer te gebruiken is ook zonde. ;)

Ik snap wel dat mensen het niet mooi vinden, bij Christina is het echt waaay too licht.

[Beantwoorden]


Door Milou op 13 oktober 2009 19:36

bah dit is echt niet mooi! En te donker ook niet. Ik vind foundation sowieso link om te gebruiken. Is het nou wel de juiste huidskleur. Lastig hoor :P!

[Beantwoorden]


Door Anouk op 13 oktober 2009 21:18

Ik gebruik sowieso geen foundation, dus heb daar gelukkig geen last van.

[Beantwoorden]


Door Martine op 13 oktober 2009 21:30

Ze heeft der foundation daar ook alleen op der gezicht, want haar nek en decolloté en het stuk ertussen is veel bruiner.. Maar haar nieuwe luchtje By Night is wel HEERLIJK. (Ghehe)

Handig dat je het nog even herhaalt ;)

Kus Kus Martine

[Beantwoorden]


Door iris op 13 oktober 2009 22:33

omg, zoveel geld
DAN KUN JE ZULKE MOOIE GOEIE FOUNDATIONS KOPEN
en een visagist?…

[Beantwoorden]


Door Esther op 14 oktober 2009 00:01

Dat je hoofd op foto’s vaak lichter is komt voor door die spf in foundations.
Ik heb liever een te lichte foundation dan een te donkere.
De lichte kan ik lekker bijwerken met bronzing powder, matte.

Maar met mijn lichte huid is het zeer moeilijk te vinden, al een die bij mijn huid past is vaak te donker.
Die van L’oreal is perfect een tijdje na de zomer, maar echt in de winter, heb ik geen enkele perfecte lichte foundation :( *zeur klaar nies*

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 14 oktober 2009 09:53

@Esther: jaa, ik weet wat je bedoelt! Maar de meisjes waar ik het over heb, hebben gewoon echt een super mooie gebruinde huid, en dan een hele lichte foundation, trust me, i know what i’m taling about ;)

Ja ik denk dat je in jou geval eens naar de mac zou moeten, die hebben echt 1000 verschillende kleuren, zodat je precies jouw kleur kan vinden! kost wel wat, maar dan heb je ook wat!

[Beantwoorden]