Over de site

Sommige mensen vernoemen hun kinderen naar henzelf. Ik heb mijn blog naar mijzelf genoemd. veracamilla, een blog voornamelijk over beauty, afgewisseld met columns en blogposts over fashion en lifestyle. Ik schrijf met een persoonlijke touch, humor en mijn eerlijke mening. Elke dag staan er 1 tot 2 verse blogposts of een filmpje online.

Toen & nu

Ik ben met veracamilla.nl begonnen in 2009, nadat ik een half jaar had geoefend op makeupalicious.web-log.nl. De reden dat ik ben gaan beautybloggen is omdat ik meer wilde schrijven. Ik heb schrijven altijd leuk gevonden, maar toen ik in 2009 een grafische opleiding begon en bijna geen letter meer op papier zette, merkte ik pas echt hoe leuk ik schrijven vond. En dus startte ik een blog over beauty. Ik vond make-up erg interessant en ach, het was gewoon een leuke hobby.

Ik kreeg echter steeds meer plezier in het bijhouden van mijn blog en al vrij snel begon mijn hobby uit de hand te lopen. Ik besloot er écht voor te gaan toen ik na een halfjaar bloggen op makeupalicious, een domein kocht en begon met veracamilla.nl. Ik maakte gelijk een vliegende start op mijn eigen website. Een paar maanden nadat ik was begonnen met bloggen op mijn eigen domein, won ik al een SpinAward voor het Beste Jonge Talent.

Dat mijn blog anderhalf jaar later naar één van de populairste Nederlandse beautyblogs transformeerde, dat had ik nooit verwacht. Dat durfde ik niet eens te dromen! Toen ik in september 2009 veracamilla.nl startte, had ik zo’n 800 unieke bezoekers per dag. Nu zijn dat er dagelijks +/- 30.000. Daarbij heb ik ook nog een YouTube kanaal met 220.000+ abonnees en +/- 1.000.000 views per maand, 53.000+ volgers op Twitter en 210.000+ volgers op Instagram. Ik ben enorm trots op deze aantallen, maar vooral ook op het feit dat er elke dag nog steeds nieuwe volgers bij komen.

Business, baby

Sinds augustus 2010 sta ik ook in geschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 50541749. veracamilla.nl is mijn bedrijf en mijn full-time baan.

my_burberry_eau_de_parfum01

Mijn waarden

Ik snap dat je niet helemaal begrijpt hoe een beautyblog in elkaar steekt. Vooral als je redelijk wat bezoekers hebt zoals ik. Het is mijn baan, maar hoe verdien ik er dan mijn geld mee? Krijg ik betaald voor reviews? Maar ben ik dan wel eerlijk?

Ik schrijf altijd objectief en ben altijd onafhankelijk. Persbedrijven en webshops sturen mij vrijblijvend producten op. Ik krijg daar geen geld voor en mag zelf bepalen of ik over het product schrijf of niet. In een review schrijf ik wat ik vind. Andere mensen mogen natuurlijk een andere mening hebben, daar sta ik uiteraard ook voor open.

Diverse soorten advertenties op mijn blog

Advertorials. Ik verdien mijn geld met advertenties die verwerkt zitten in de lay-out (of bijvoorbeeld het menu rechts), maar bijvoorbeeld ook met advertorials. Een advertorial is een gesponsorde posting, een blogpost waar ik geld voor krijg. Dat wordt duidelijk aangegeven met ‘Advertorial’, ‘deze blogpost is gesponsord’ of ‘in samenwerking met…’ in de titel of tekst.

Video. Een video kan ook gesponsord zijn. Dan staat er ook bij dat hij gesponsord is, of (bij oudere video’s) dat de de ‘video mede mogelijk gemaakt werd door…’ of ‘in samenwerking met…’ gemaakt is.

Affiliate. In een blogpost kan een affiliate link zitten. Als je via een affiliate link iets bestelt, krijg ik commissie van de webshop over het verkoopbedrag van jouw bestelling. Dat percentage krijg ik van de webshop, jij betaalt niks extra. Affiliate links zijn te herkennen aan een ‘*’ achter de tekst.

Ik ben vanaf de eerste blogpost die ik schreef, altijd eerlijk en transparant geweest. Dat vind ik heel belangrijk. Van bovenstaande regels wijk ik onder geen enkele voorwaarde af.

over de site

Apparatuur

Foto’s maak ik met een Canon EOD 70D body en 18-55, of 50 mm lens. Lees er hier meer over. Met deze camera film ik ook het grootste deel van mijn filmpjes. Voorheen gebruikte ik de Canon EOS 60D. Voor de ‘Mee met Vera’ vlogs gebruik ik de Sony HDR-CX730E of Canon G7X. Hier vertel ik meer over fotografie.

Alle foto’s bewerk ik in Photoshop en Picmonkey, video’s bewerk ik in Final Cut Pro X.

Het bewerken van de foto’s, video’s en het schrijven van de blogs doe ik allemaal op een iMac of MacBook Pro.

Heb je verder nog vragen, of is er iets niet helemaal duidelijk? Mail me dan gerust via de contact pagina.