Alles over Body Positivity met Megan (@Bodyposipanda) | Beauty & The Body

In mijn nieuwe serie ‘beauty & the body’ praat ik steeds met een andere gast over beauty en body positivity. Ik begin deze serie met de perfecte eerste gast. Megan Jayne Crabbe kun je kennen als Bodyposipanda op IG. Ze is mijn grote ‘bopo’ inspiratie en in deze video geeft ze ons een basis lesje in body positivity en body confidence. Een echte FEELGOOD video. Vergeet niet de NL ondertiteling aan te zetten! Enjoy!

Klik hier als je de video niet kunt zien.

Twitter Facebook
Categorie: Video | 8 juli 2018 | 15 reacties

Reacties

Door Sophie op 8 juli 2018 11:55

Wat is zij tof! En wat een leuk interview, goed gedaan Vera :) Ik ga haar boek bestellen.
Ik kan Hunger van Roxane Gay trouwens ook heel erg aanraden. Gaat meer over body shaming dan body positivity, maar geeft wel, op pijnlijke wijze, het belang daarvan aan.

[Beantwoorden]


Door Annemiek op 8 juli 2018 15:09

Wat een leuke, positieve video! :-) Gelukkig niet anti make-up want dat zie je vaak. Het gaat inderdaad om de reden waarom je make-up op doet. Ik ben dol op alles wat met beauty en mode te maken heeft en het laat me juist beter voelen. Ik word heel blij van mooie kleding of een prachtig glimmende highlighter. :-) Verder ben ik wel onzeker over mijn figuur en mijn lichte huid. Dat is nog wel een ding voor mij. Video’s van jou en Edith kijkenhelpen wel! Maar ik moet toch elke keer weer aanhoren hoe wit ik ben en dat doet pijn. :-(

[Beantwoorden]

Anneloes antwoordt op 8 juli 2018 om 17:02:

Hoi Annemiek,

Ik ben ook heel erg wit. Ik ben door een leraar op mijn opleiding meerdere malen aangesproken of ik niet te ziek was om op school te zijn en vriendinnen vergeleken altijd na vakanties hoe bruin ze waren en hoe wil ik was. Het heeft mij ook een tijd in de weg gezeten. Ik heb van alles toen geprobeerd om bruin te worden, maar helaas is de natuur niet zo ingesteld en zelfbruiner doet het voor mij niet.
Na een tijd was ik er helemaal klaar mee, mijn huidskleur ging niet veranderen en ik heb het geaccepteerd. In andere werelddelen bestaan er vreselijk giftige producten om lichter van kleur te worden en ik zat maar te mopperen dat ik te wit was. Ik ben tegenwoordig blij met mijn huid. Het enige nadeel is, het vinden van een concealer is vrijwel onmogelijk. Ik hoop dat jij ook jouw huid op een positieve manier gaat bekijken, heel veel succes ermee!

[Beantwoorden]

Annemiek antwoordt op 8 juli 2018 om 19:08:

Hoi Annelies,

Ik zit er al jaren mee. Heb nu ook wat overgewicht en ik heb al jaren een angststoornis die daar ook niet bij helpt. Ik vind het zelf ook niet zo mooi. Eigenlijk vooral mijn benen niet. In de winter vind ik mijn lichte huid geen enkel probleem. Mooi zelfs. Ik kan ook slecht tegen hitte en ik heb zonneallergie. En ook al ga ik zonnen dan nog blijvenmijn benen wit. Probeer steeds te doen zoals jou maar dan is er altijd weer iemand die er wat van zegt en dan is het weer mis. Dat kwetst mij zo erg. Ik vind het ook absurd dat dat moet kunnen. Je zegt het toch ook niet als iemand een grote neus heeft? Althans dat hoop ik niet… Mensen vinden het serieus normaal om te zeggen “goh jij wordt ook niet echt bruin hè?” Alsof ik dat niet weet. Zelfs mijn schoonmoeder. Vroeger was het een schande om bruin te zijn en liepen de rijke dames met een parasol! Voor mij ook geen zonnebank en zelfbruiners die er nooit mooi op zitten en die stinken. Wat een belachelijke opmerkingen kreeg jij! Bedankt voor je berichtje! Op het moment verlang ik eerlijk gezegd naar herfstkleding. Ook omdat zomerlleding een stuk saaier is. Groetjes

[Beantwoorden]

Amnemiek antwoordt op 8 juli 2018 om 20:12:

Ik vind trouwens de concealer van Revolution (Conceal & Define) wel mooi. Maar mijn gezicht is wel iets minder wit als mijn benen. ;-) Hij is in elk geval niet zo duur.


Door Ivon op 8 juli 2018 16:14

Wat een inspirerende video! Heel goed gedaan het interview ook, zeker zo voor een eerste item in deze nieuwe serie. Ik kijk uit naar het vervolg! En wat zijn die paarse haren cool!!! Love it.

[Beantwoorden]


Door Anneloes op 8 juli 2018 16:32

Hoi Vera,

Fijn dat je deze video gemaakt heb, ik ben ook steeds vaker mee bezig met dit onderwerp. Ik ben nu 26 en ik merk dat ik mij niet meer helemaal happy voel in sommige outfits die ik al een tijdje heb en ik ben bezig met mijn stijl opnieuw onder de loep te nemen en daar komt ook mijn lichaam bij aan bod. Ik ga het boek van Megan zeker even opzoeken.

[Beantwoorden]


Door Syl op 8 juli 2018 19:19

Ik ben zeker van de body positivity, maar mensen ontvolgen omdat ze dunner of succesvoller zijn of andere ideeën hebben vind ik te ver gaan.
Waarom zou je jouw happiness laten afhangen van het jezelf vergelijken met anderen?
Dat valt voor mij in het zelfde straatje als strenge Christenen die alleen met Christenen omgaan, en atheïsten tolereren maar niet accepteren.
Of mensen die te veel alcohol drinken veel omgaan met andere mensen die veel drinken en elkaar blijven versterken in het idee dat het normaal is.
Of in de beautywereld waar bijna iedereen gebleekte tanden nephaar en getatoeëerde wenkbrauwen heeft.
Ik kan nog 10 voorbeelden opnoemen…
Als ik alleen maar contact hou met mensen die atheïst zijn en maat 40 hebben enz… dan wordt mijn wereld steeds kleiner… en dan is er niemand meer die op mijn gezondheid let. En ja ik hou iets te veel van koekjes en sporten maakt me echt niet gelukkig, maar ik heb wel wat mensen om mij heen nodig die er wat van zeggen als ik teveel vreet of van mijn luie komt af moet komen. En mensen die anders denken zet mij alleen maar aan tot denken.

[Beantwoorden]


Door Amnemiek op 8 juli 2018 20:19

Het gaat er niet om dat je zo iemand niet moet volgen. Het gaat erom dat vlogs/blogs/FB pagina’s die je een slecht gevoel geven, of dat nou over jezelf is of over wat anders, dan moet je ermee stoppen. Het moet bij je passen. Op zich is er toch ook niks met getatoeëerde wenkbrauwen of gebleekte tanden? Het moet bij je passen en je moet het niet doen omdat het hoort ofzo. Net als make-up bijvoorbeeld. Enne….je bent zelf verantwoordelijk voor je gezondheid en jij kiest wat je eet en wat je niet eet. Dat is ook voor iedereen anders.

[Beantwoorden]


Door Mara op 9 juli 2018 14:05

Ik voel me nu zelfverzekerd! Thx Vera je bent echt mijn voorbeeld.

[Beantwoorden]


Door Nienke op 10 juli 2018 08:39

Wat een heerlijke video! Ik krijg hier heel veel energie van. Het boek heb ik gelijk op mijn verlanglijstje gezet. Fijn om je dan goed te kunnen voelen!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 10 juli 2018 11:13

Echt een mega toffe video Vera. Je doet het echt zo goed en ik denk dat je door deze videos echt een verschil kan gaan maken. Super tof!

[Beantwoorden]


Door Aboutsbstyle op 10 juli 2018 21:10

Wat een super leuke video, en wat een tof mens zeg. Ik heb genoten van jullie video. En kijk uit naar nog meer van dit soort video’s op jou kanaal. Liefs soraya

[Beantwoorden]


Door Marjan op 11 juli 2018 14:34

Wat een goeie video. Supergoed.
Ik was als kind heel erg dun, en dan werd ik uitgescholden voor anorexiapatientje. Dus dun is ook niet altijd goed ;) Nu ben ik wat zwaarder en in het stadium dat alle broeken die ik had, niet meer passen. Dat is lastig, maar ik vind het leuk om te winkelen en weer nieuwe spullen te kopen die wel goed passen. De maat die erin staat interesseert me niks, koop iets wat fijn zit en waar je je blij in voelt.

Wat ik lastig vind uit het filmpje, is dat mensen die ongezond leven net zoveel respect verdienen als mensen die gezond leven. Ja, ieder persoon verdient respect. Absoluut. Iemand die alleen maar groene smoothies en rauwe eieren eet vind ik niet normaal. Maar als iemand alleen maar op de bank zit, chips en pizza eet en dan klaagt over dat ze dingen niet meer kunnen… Als het komt door een ziekte is het natuurlijk anders, maar ik vind het toch een moeilijk onderwerp. Ik vind mezelf ook een slecht persoon als ik een heel seizoen heb gebingewatched met een zak chips, dat geldt niet alleen voor anderen.

[Beantwoorden]


Door Mara op 12 juli 2018 16:39