Wittere tanden met 100% natuurlijke Charcoco Coconut Charcoal

Omdat ik jaren geleden na het gebruik van whitening strips niet kon slapen omdat mijn tanden zoveel pijn deden, heb ik nooit mijn tanden laten bleken of op een andere manier witter laten maken. Mijn tanden zijn erg gevoelig en ik vind het belangrijker dat ze geen pijn doen, dan dat ze superwit zijn. Toch blijft het wel een onzekerheid van me, dat mijn tanden aan de gele kant zijn. Toen ik benaderd werd door Charcoco om hun 100% natuurlijke Coconut Charcoal te proberen, besloot ik het een kans te geven.

Coconut Charcoal is houtskoolpoeder uit de schil van een kokosnoot. Dankzij de absorptiekracht neemt de poeder de moleculen op van vloeistof en gas op je tanden (zoals verkleuringen door koffie of sigaretten). Het is volledig natuurlijk en veilig in gebruik. Dat is ook waarom ik dit wel durfde te proberen.

Ook interessant vind ik dat het product heel ‘gezond’ is. Het vermindert de kans op gaatjes, tandvleesontsteking en zorgt voor een langdurig fris gevoel in de mond en adem. Klinkt goed!

Coconut Charcoal Teeth Whitening Powder € 34,95 (kortingscode onderaan deze post!)

Je gebruikt Coconut Charcoal door een natte tandenborstel in de poeder te dippen en hiermee 2 tot 3 minuten je tanden te poetsen. Daarna spuug je het voorzichtig uit, laat je de overgebleven poeder in je mond nog een paar minuten doorwerken om tot slot grondig je mond met water te spoelen. Klaar is kees!

Het zwarte poeder voelt in je mond door water en speeksel al snel een stuk minder poederig. Het ziet er wel even gek uit, maar dat went na een paar keer poetsen ook steeds meer. Het smaakt niet gek en is juist lekker fris.

Voor – Na

(moet een beetje lachen om hoe krampachtig ik mijn mond open houd op deze foto’s.
Hoi mini tandjes!)

Ik heb twee weken lang elke dag met Coconut Charcoal gepoetst. Ik had niet de verwachting dat mijn tanden spierwit zouden worden, dus ik ben heel blij met het resultaat. Ze zijn net even iets lichter, minder geel en ogen frisser.

Omdat ik mijn tanden nooit heb laten bleken of op een andere manier witter heb laten maken, zijn ze aardig verkleurd. Ook vanwege het gebruik van een bepaalde mondspoeling waar ik in het verleden veel mee gespoeld heb (vanwege doorkomende verstandskiezen en ontstekingen), zijn mijn tanden nog eens extra gelig. Ik ben dan ook heel blij dat ik ze met Coconut Charcoal op een natuurlijke en veilige manier net even wat witter heb kunnen krijgen en dat de ergste verkleuringen minder aanwezig zijn.

Ik heb Coconut Charcoal in plaats van mijn normale tandpasta gebruikt, dat kan gelukkig gewoon en is helemaal veilig. En dat merkte ik ook, want mijn tanden werden niet gevoeliger en deden geen pijn. Erg fijn! Ik blijf Coconut Charcoal voorlopig gebruiken.

Coconut Charcoal Teeth Whitening Powder is hier te koop. Met de code VC10 krijg je 10% korting (geldig tot 1 augustus 2018).

Deze blogpost is gesponsord door Charcoco.


Reacties

Door femketje op 26 juni 2018 08:16

oh wauw, dat is best een duidelijk resultaat :D ik ben zelf een beetje bang om echt te bleken etc, dus dit lijkt me een goed alternatief :)

[Beantwoorden]


Door Eline op 26 juni 2018 09:24

Ik ben vooral heel benieuwd wat het resultaat is als je het langere tijd gebruikt. Het klinkt als een super fijn alternatief!

[Beantwoorden]


Door Marlies op 26 juni 2018 09:37

Ik heb dit ook gebruikt echt een super fijne product vooral omdat het natuurlijk je tanden witter maakt ben niet zo fan van om je tanden te laten bleken met allerlei troep maar dat ben ik.

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 26 juni 2018 09:44

Ik heb het ook eens geprobeerd, maar vond het zo’n zooi dat zwarte poeder :P Mijn tanden zijn van zichzelf gelukkig al heel wit, daarom gebruik ik het ook niet meer. Maar het is zeker een grappig product!

[Beantwoorden]


Door Liset - Beautydagboek op 26 juni 2018 10:12

Fijn dat het zo goed werkt! Ik vind het effect subtiel, maar ik zie wel duidelijk verschil. Ook ik heb gevoelige tanden en dit is iets wat ik aandurf.

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 26 juni 2018 10:51

Ik snap je review.. al had je je wellicht iets meer kunnen verdiepen. Dit soort producten zijn, ongeacht de verpakking het wel aangeeft, niet geschikt om iedere dag te gebruiken. Ik heb dit product ook gereviewed met tips van een tandartsassistente. Het is eigenlijk een soort polijst/schuurmiddel. Het maakt je tanden niet witter, het schuurt je tandplak weg. Je kan dit één keer in de zoveel tijd tussendoor eens gebruiken maar zeker niet elke dag..

[Beantwoorden]

Kirsten antwoordt op 26 juni 2018 om 16:08:

Oei, dat vind ik inderdaad heel belangrijk om te weten! Bedankt voor het delen.

[Beantwoorden]


Door Rachel op 26 juni 2018 12:05

Elke dag is dit inderdaad niet goed ik ben er ook vanaf gestapt! je hebt wel duidelijke foto’s gemaakt maar je hebt maar 1 paar tanden zei mijn oma altijd. (en ogen haha) maar elke dag zou ik het niet doen!

[Beantwoorden]


Door Sarah op 26 juni 2018 13:24

Wat grappig dat je hier over iets schrijft heb het ook gebruikt haha, eerst 2 weken elke dag en daarna alleen wanneer ik het nodig vond. Dat raadde ze toen ook aan. Mijn tanden waren echt een stuk witter geworden.

[Beantwoorden]


Door Jess op 26 juni 2018 13:55

Ik ben echt benieuwd wat dit op de lange termijn doet!

[Beantwoorden]


Door Mara op 26 juni 2018 16:49

dat ziet er heel grappig uit!

ik heb ook een blog heb je tips?

[Beantwoorden]


Door Marijke op 28 juni 2018 12:54

Dit soort dingen zijn gezichtsbedrog. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken (letterlijk ;-)) dat je niet zelf je tanden lichter noch witter kunt maken door middel van een tandpasta en/of andere bleek middelen. Dit kan alleen bij de tandarts, en de tandarts bepaald zelf of jouw tanden in goede conditie zijn om zo’n heftige behandeling te ondergaan.

[Beantwoorden]


Door Sharon op 28 juni 2018 16:12

Ik zie echt geen verschil in je voor en na, wat ik wel zie is de tand erosie die duidelijk zichtbaarder is bij je voortanden na dit spul (elke) dag te gebruiken. Ik heb dit bij mijzelf ook meegemaakt helaas. Jammer. Had een leuk product kunnen zijn, maar eigenlijk waste of money.

[Beantwoorden]


Door Ana op 28 juni 2018 16:14

Leuke artikel weer iets anders! Heb dit zelf ook geprobeerd en bij mij werkt het ook super goed! Inderdaad heel fijn dat het natuurlijk is ben is een keer bij een tandarts gaan bleken en ik had een week lang last van mijn tanden door al die troep dat ze in je mond stoppen.

[Beantwoorden]


Door Hannelore op 29 juni 2018 11:31

Een tandpasta als deze wil ik al heel lang eens proberen! Misschien moet ik het toch maar eens echt overwegen ;)

[Beantwoorden]


Door Aboutsbstyle op 4 juli 2018 20:07

Ben hier altijd naar geïnteresseerd, maar ik geloof er nooit zoveel in. Daarom blijft het aanschaffen vaak dan toch uit. Liefs soraya

[Beantwoorden]


Door Femke op 5 juli 2018 16:25

Het werkende bestanddeel hierin is houtskool. Je kan ook gewoon bij de drogist norrit kopen (diarreeremmer) dit zijn pilletjes van houtskool die je kapot bijt en dan je tanden mee poetst. Werkt hetzelfde

[Beantwoorden]

Femke antwoordt op 5 juli 2018 om 16:26:

Is iets van €5volgens mij dus veel goedkoper

[Beantwoorden]

Sarah antwoordt op 10 oktober 2018 om 19:14:

https://glorysmile.nl voor slechts € 11, ik gebruik het nu al maanden

[Beantwoorden]


Door Carmen op 9 juli 2018 12:40

Wat een verschil zeg, ik heb die van norrit uitgeprobeerd vroeger maar dat waren veelste grootte korrels het leek wel of mijn tanden er af zouden vallen het is ook note bene niet bedoeld om je tanden er mee te poetsen. Deze daar in tegen heeft echt een hele fijne poeder en ik heb ook geen pijn tijdens het poetsen! Heb na ongeveer 5 sagen poetsen verschil gezien. Top bedankt voor het artikel Vera.

[Beantwoorden]


Door Charcoal Poeder op 14 juni 2019 02:18

Bedankt voor het artikel, zelf heb ik super positieve ervaringen met de Coconut Charcoal.

[Beantwoorden]