Mijn 2017

Vorig jaar blikte ik terug op het jaar in ‘Mijn 2016‘. Een jaar later doe ik dat weer, ik blik terug op de afgelopen (bijna) 365 dagen. Hoe ervaarde ik 2017? Dezelfde vragen, andere antwoorden. Ik ga proberen elke vraag zo goed mogelijk te beantwoorden, zodat deze blogpost zoveel en zo goed mogelijk weergeeft hoe ik 2017 heb ervaren. Let’s do this!

1. Wat gaf je het meest het gevoel dat je leefde dit jaar?

Dit jaar gingen Jeffrey en ik officieel samenwonen, maar eigenlijk veranderde er in de theorie niet zoveel. We openden een gezamenlijke bankrekening en er kwam een kast voor Jeffrey zijn kleren bij in de slaapkamer, maar dat was het dan ook wel. Jeffrey sliep afgelopen jaren eigenlijk al bijna elke avond bij mij en zijn woning stond al zo goed als leeg.

Toch voelde ik in de praktijk wel een heel groot verschil. Ik begon me eindelijk thuis te voelen, in het huis waar ik alweer ruim vier jaar woon, maar ook in de stad Amsterdam. Officieel samenwonen met Jeffrey bracht gezelligheid en rust. Ik had een beetje het gevoel alsof mijn ogen nu pas open gingen. Dat had ik totaal niet verwacht, maar gaf me afgelopen jaar zeker het meest het gevoel dat ik leefde. Of eigenlijk: mijn leven aan het opbouwen was.

2. Hoe verraste je jezelf in 2017?

Door een piercing te nemen. Ik weet dat niet iedereen begrijpt waarom dit zo’n ding voor me was. Maar elke angst die je overwint, groot of klein, is er één om trots op te zijn. Ik wilde al ontzettend lang een piercing, maar toen ik jaren geleden op het punt stond om het te doen, viel ik bijna flauw van de spanning. Super eng, dat had ik nog nooit gevoeld of meegemaakt.

Ik was niet bang voor de pijn, maar voor het loslaten van de controle. Bang dat mijn lichaam weer zo heftig zou reageren. Dus dat ik het dit jaar toch deed, dat zag ik eigenlijk niet gebeuren. Ik dacht er niet teveel over na en ik deed het gewoon! Angst zit veel in mijn gedachten, maar door niet na te denken en het zomaar te doen kreeg de angst geen kans. Dat voelde zo goed en krachtig! Een dikke middelvinger naar mijn angststoornis en een kleine overwinning.

3. Van wat had je spijt dit jaar?

Iets wat een hele mooie samenwerking had kunnen worden, moest ik in begin 2017 al vrij snel opgeven. Ik weet niet of ik echt spijt heb, of dat ik me vooral schaam. Het ging ook eigenlijk allemaal te makkelijk, maar ik had geen ervaring en zag geen signalen dat het foute boel was. De partij waarmee ik samenwerkte bleek onervaren, onprofessioneel en had compleet de verkeerde verwachtingen.

Ik heb er wel heel veel van geleerd, dus spijt wil ik eigenlijk niet hebben. Toch voelt het wel dubbel, omdat als ik deze samenwerking met iemand anders was gestart, het waarschijnlijk wel goed had kunnen uitpakken. Ik voel me naïef en dom als ik er op terug kijk.

4. Wat liet je het hardste huilen dit jaar?

Dat weet ik niet precies meer, maar het zal ongetwijfeld een keer geweest zijn dat ik heel bang en in paniek was.

5. Waar was je het meest dankbaar voor dit jaar?

Hetzelfde als elk jaar: mijn gezondheid, mijn vrienden en familie om me heen die ook gezond zijn.

6. Wat heb je dit jaar bereikt waar je trots op bent?

Ik ben trots dat ik op YouTube de serie Lichaamstaal begonnen ben en dat ik op instagram voorzichtig meer bodypositivity ben gaan uitdragen. Ook ben ik er trots op dat het me eindelijk steeds beter lukt om mijn lichaam en gewicht te omarmen. Ik ben er nog lang niet, maar afgelopen jaar voelde ik wel hoe ik groeide en me steeds comfortabeler begon te voelen in mijn lijf. Heel fijn, want het is iets waar ik al van kinds af aan mee struggle.

Ik wilde jaren ‘slank’ zijn en ik was nooit slank genoeg. Dit jaar dacht ik steeds vaker, is slank zijn nou het belangrijkste? Voor mij niet. Genieten van het leven vind ik veel belangrijker.

7. Hoe was dit jaar beter dan 2016?

In 2017 vond ik mijn roeping. Beauty is al jaren mijn lievelingsonderwerp, maar afgelopen jaar kreeg het mede door Lichaamstaal (zie de vorige vraag) wel duidelijk een diepere betekenis. Ik wil mijn kijkers een goed gevoel geven over zichzelf, ik wil laten zien dat je er in elke vorm en maat mag zijn. Dat voelt ontzettend goed, maar ook spannend. Ik ben nog heel erg aan het aftasten, maar dat dit bij me past en dat ik hier nog veel meer mee wil doen, dat is zeker. Ik ben heel erg blij dat ik dit nu weet en ik kan niet wachten in 2018 het nog meer vorm te geven.

8. Hoe was dit jaar slechter dan 2016?

Vorig jaar zei ik: ‘In 2015 had ik het gevoel op een rolband te staan. In 2016 ging ik weer met de trap.’ Nou, het grootst deel van 2017 had ik het gevoel tegen de wind in te fietsen. Ik wilde zo graag, maar het lukte niet.

Het was de eerste driekwart jaar ontzettend rustig. Muisstil. Geen events, leuke mails, samenwerkingen of campagnes. En dat terwijl alles verder hartstikke goed ging. Ik snapte er helemaal niets van. Aan de ene kant haalde ik met 12 video’s op rij 100.000 views (een record!), maar aan de andere kant was ik serieus aan het overwegen ander (vrijwilligers)werk ernaast te gaan doen. Ik voelde me zo nutteloos, het frustreerde me ontzettend. Ik was dan ook heel erg down, ik miste het om lekker aan de slag te zijn met 101 dingen. Creatieve invullingen voor campagnes te vinden, targets te halen. En ik had geen idee of het ooit weer beter zou worden of niet. De laatste maanden trok het gelukkig weer bij, maar ik durf echt niet te zeggen hoe komend jaar eruit zal zien.

9. Waar had je meer tijd aan willen besteden dit jaar?

Ook dit jaar lukte het in verband met Jeffrey zijn nieuwe baan, niet om op vakantie te gaan. Nog steeds zou ik heel heel graag met Jeff naar New York gaan, maar het zit er voorlopig nog niet in. In januari is Jeffrey wel twee weken vrij, maar ook dan kunnen we helaas niet weg. Heel jammer en ik hoop vurig dat we in de zomer in ieder geval toch even weg kunnen. Maakt me niet eens zoveel uit waar naartoe!

10. Wat was je favoriete tv-programma in 2017?

Huizenjacht, vt wonen: weer verliefd op je huis. En Will & Grace! (al is dat eigenlijk een serie).

11. Als je terug kon gaan naar de eerste dag van 2017 om jezelf een advies te geven, welk advies zou dat dan zijn?

Het komt altijd goed. Als je doorzet, in jezelf blijft geloven, jezelf blijft uitdagen en vernieuwen. Hou je ogen open, weet dat je het kan. Even door de zure appel heen bijten. You got this!

12. Hoe ben je dit jaar gegroeid als persoon?

Body confidence werd een steeds belangrijker deel van mij. Op instagram en YouTube. Die rol voelt goed, maar ook nieuw en spannend. Ik heb het gevoel dat ik er niet alles uit haal wat erin zit. Ik wil mezelf de tijd geven eraan te wennen, maar er ook voor waken dat ik niet verslap of niet durf en daardoor kansen mis.

13. Wat is het belangrijkste dat je leerde dit jaar?

Ik leerde meer rust te vinden. Beter ademenen, mediteren en omgaan met mijn gedachten. Iets waar ik ontzettend blij mee ben en waar ik elke dag mee bezig ben en profijt van heb.

14. Welke goede voornemens bedenk je voor het komend jaar?

Nog meer en beter uit mijn hoofd leren komen, bewuster leven. Waneer het druk is in mijn hoofd, ik veel afspraken heb staan, dingen die af moeten, deadlines die gehaald moeten worden, lukt het me nog niet om mijn dag goed te plannen en ook ruimte te maken om even naar buiten te gaan, boodschappen te doen, te bewegen. Ik zit dan al gauw vastgeplakt aan mijn bureaustoel. Logisch, want het is mijn werk. Maar ik moet ook ruimte maken voor veranderingen die gezond en goed voor me zullen zijn. Ik weet dat dit heel moeilijk voor me is omdat ik een hele erge dromer en denker ben, maar ik weet ook hoe fijn ik het vind om lekker bezig te zijn op álle vlakken.

En mijn andere goede voornemen: goede studiolampen kopen! Ik erger me groen en geel aan de wisselende belichting in mijn video’s. Dat móet anders. Wel even een ingreep waar goed over nagedacht moet worden, maar ik hoop volgende maand eindelijk mijn belichting op orde te krijgen.

15. Welke goede voornemens behoud je voor het komend jaar?

Afgelopen jaar heb ik al zeker vaker Jeffrey geholpen met koken, maar ik hoop komend jaar ook vaker zelf een goede maaltijd op tafel te kunnen toveren. Zeker op de avonden dat Jeffrey moet werken en ik voor mezelf moet zorgen, bestel ik vaak eten omdat ik geen idee heb wat ik moet maken. Dat moet anders!

Ik wil jullie alvast een hele fijne jaarwisseling wensen.
Mogen al je dromen in 2018 uitkomen ❤️

Twitter Facebook
Categorie: Anders | 29 december 2017 | 40 reacties | Tags: ,

Reacties

Door Nathalie | Want for Wellness op 29 december 2017 08:29

Ik vind vooral puntje 7 echt mooi verwoord. Zo te horen is dit wel een jaar geweest met veel ruimte voor groei! Natuurlijk ook een super 2018 toegewenst :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 december 2017 om 10:41:

Dankjewel Nathalie, jij ook!

[Beantwoorden]


Door Syl op 29 december 2017 09:07

Het niet goed koken voor jezelf als je ’s avonds alleen bent is herkenbaar. Als mijn vriend thuis is koken we omstebeurt en allebei gewoon goed. Maar als ik alleen ben is een simpele hap of iets bestellen toch wel erg aanlokkelijk.

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 29 december 2017 09:08

Leuk en mooi om te lezen! Ik vind het een geweldig goede stap dat je meer bent gaan doen met body positivity (en wellicht ook wel een beetje met inner beauty), want ik denk dat je hier veel personen positief mee beïnvloed hebt! Ik wens je het allerbeste toe in 2018 en alle jaren erna!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 december 2017 om 10:41:

Dankjewel Marjolein, jij hetzelfde ❤️

[Beantwoorden]


Door Loes op 29 december 2017 09:16

Wat een mooie terugblik dit! Zo open en eerlijk. Jammer van die samenwerking, maar ik denk niet dat je er spijt van moet hebben, het is ook een leerervaring!

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 29 december 2017 10:02

Super leuk, mooi en interessant om dit te lezen!

[Beantwoorden]


Door Mo op 29 december 2017 10:17

Ik heb je nog maar net ontdekt, je verhalen en gewoon zoals je bent als persoon spreekt me aan. Wat ik wel jammer vindt is dat je niet altijd reageert op vragen die over je fotos of dergelijke geplaatst worden. Dan wordt het voor mij minder interessant. Maar goed, misschien heb je er geen tijd voor. Een fijne jaarwisseling!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 december 2017 om 10:42:

Dankjewel Mo! Ik doe wel mijn best op zoveel mogelijk te reageren, maar met de feestdagen merk ik dat het wat lastiger is. Jij ook een fijne jaarwisseling :)

[Beantwoorden]


Door Melissa op 29 december 2017 10:48

Wat een mooie post <3 Echt heel leuk om te lezen. Fijn dat 2017 zo'n mooi jaar voor je was. Ik vond het vooral heel mooi om te lezen dat je voor je gevoel je roeping gevonden hebt, en dat je jezelf omarmt zoals je bent. Heel inspirerend voor je bezoekers en kijkers. Ik hoop dat 2018 net zo'n mooi jaar gaat worden en dat je aankomend jaar op vakantie kan! Fijne jaarwisseling alvast.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 december 2017 om 10:49:

Dankjewel Melissa ❤️

[Beantwoorden]


Door Vera op 29 december 2017 10:59

Wat een fijne post om te lezen! Ik vind het super dat je (nog) meer aandacht bent gaan besteden aan body positivity, het heeft mij geïnspireerd mezelf meer te accepteren en je serie Lichaamstaal kijk ik graag. Ik wil jou en Jeffrey ook alvast een mooi 2018 wensen en een fijne jaarwisseling, ik ben benieuwd naar wat je in 2018 allemaal weer gaat schrijven en gaat doen :) Liefs!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 december 2017 om 10:50:

Dankjewel naamgenoot ❤️

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 29 december 2017 11:36

Vrouw, jij bent mijn spirit animal.

[Beantwoorden]


Door anna op 29 december 2017 13:06

Wat een mooi en openhartig artikel Vera! <3 Dat het voor jouw gevoel even wat minder ging begin dit jaar (met o.a. de samenwerkingen) zien we natuurlijk niet op YouTube. Wat ik me laatst bedacht is dat heel veel bloggers overstappen op YouTube omdat ze daar hun geld mee kunnen verdienen, het bloggen laten ze achterwege. Ik vind het echt ontzettend tof dat jij nog steeds blogt, daarmee kun je ook zien dat jij dit écht leuk vindt om te doen en dat je je lezeressen niet teleur wilt stellen! <3 De serie Lichaamstaal vind ik echt heel interessant, goed dat je daarmee bent begonnen. Je bent echt een voorbeeld voor velen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 december 2017 om 10:50:

Dankjewel! Ik denk ook wel eens aan stoppen, maar kan het me toch niet voorstellen… Vind het nog te leuk ? Bedankt voor je lieve complimenten ❤️

[Beantwoorden]


Door Ayla op 29 december 2017 19:25

Ik vind het zo mooi dat je altijd zo open bent tegenover je volgers! Ik wens jou een heel fijn 2018 toe lieve Vera! x Ayla

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 december 2017 om 10:49:

Dankjewel lieve Ayla, vind het altijd zo leuk als ik weer eens iets van je zie! Jij ook een heel fijn 2018 gewenst ❤️

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 29 december 2017 20:56

Super leuk om te lezen. You go girl! Fijne jaarwisseling :)

[Beantwoorden]


Door Elise op 29 december 2017 21:03

“Maar elke angst die je overwint, groot of klein, is er één om trots op te zijn.”
Zo, die kwam even binnen. Dankjewel Vera.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 december 2017 om 10:49:

❤️

[Beantwoorden]


Door Lou op 29 december 2017 21:55

Wat de stilte op het vlak van samenwerkingen enzo betreft: je bedient een atypische doelgroep op een atypische manier. Dat is tof maar soms ook ingewikkeld in zakelijk opzicht.

Je doet het zakelijk zo te zien hartstikke goed, maar in sommige dingen nog jong en onzeker. Toch sluit je met je bestedingspatroon meer aan bij hoger opgeleide professionals dan bij de jonge meiden die zich herkennen in de persoonlijke posts. Je houdt van luxe en high end merken, maar je bent niet iemand met een typisch chique of classy smaak. Je bent bezig met bodypositivity, je bent daar wel persoonlijk over, maar je verhalen zijn niet heel anders dan die van anderen.

Als ik dan lees dat BP je roeping is: laat daar dan geen twijfel over bestaan. Ga ervoor, doe het er niet bij in de 23ste minuut van een filmpje. Filter de ruis eruit en maak 2018 het jaar waarin je er werk van maakt. Ik wens je een superjaar!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 december 2017 om 10:48:

Hoewel ik inmiddels weet dat het niet aan mij lag, maar aan de markt en dat eigenlijk iedereen er last van had, waardeer ik wat je zegt en heeft het me aan het denken gezet. Dankjewel :)

[Beantwoorden]


Door Sarah op 29 december 2017 22:53

Heel leuk om te lezen. Dat 2018 nog meer mooie momenten mag brengen (cheers). Fijne jaarwisseling alvast. Xx

[Beantwoorden]


Door femketje op 30 december 2017 08:30

mooi overzicht, laat je groei als mens echt zien <3

[Beantwoorden]


Door Sandra op 30 december 2017 09:50

Wat een mooi en oprecht artikel!

[Beantwoorden]


Door Susan op 30 december 2017 10:10

Je bent een geweldige vrouw <3

[Beantwoorden]


Door Teddy op 30 december 2017 11:12

Wat leuk zo’n terugblik op het afgelopen jaar! Wat fijn dat samenwonen met Jeffrey zo fijn uitpakte, terwijl je het volgens mij nog wel een spannende, grote stap vond! Jullie hebben het echt getroffen met elkaar!

[Beantwoorden]


Door Michelle op 30 december 2017 20:19

Wat een fijne en positieve blogspost! Hopelijk weten de bedrijven en campagnes je weer wat meer te vinden in 2018 want je hebt een hartstikke leuke blog en youtube kanaal! Ik wens je een hele fijne jaarswisseling en tot in 2018 ;)

[Beantwoorden]


Door Rosita Elise op 31 december 2017 07:46

Vera ben zo trots op jou! Hoe je zo bent omgeslagen betreft je zelfbeeld! Ik vind het echt zo knap dat je met die lichaamstaal bezig bent; als ik dievideos zie word ik altijd gelijk blij! Ik zit zelf wel heel erg met mijn gewicht maar heb het wel een stuk meer losgelaten dan voorheen. Beetje genieten moet ook! Dan maar iets minder snel naar dat streefgewicht!

Hele fijne jaarwisseling met je vrienden en familie om je heen! Dikke kus!

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 31 december 2017 12:26

Mooi geschreven Vera! En idd doorzetten loont! Ik wens je een mooi 2018 toe samen met Jeffrey! Je bent een mooie meid en dat straal je ook uit, en die piercing! Zo mooi!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 januari 2018 om 10:25:

Dankjewel Vanessa ❤️

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 31 december 2017 13:54

Leuk om zo een overzichtje te zien van hoe 2017 voor je was. Hopelijk blijft dat nutteloze gevoel weg dat je een tijdje hebt gehad dit jaar; ik heb dat soms ook en dat voelt niet fijn. Het is juist fijn om te merken dat je veel gedaan krijgt en jezelf kunt blijven verbeteren.
Een hele fijne jaarwisseling en alvast een heel fijn en gelukkig 2018!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 januari 2018 om 10:24:

Precies dat!

[Beantwoorden]


Door Mariska op 1 januari 2018 14:21

Ik wens je al het geluk ik het nieuwe jaar!

[Beantwoorden]


Door Ester op 1 januari 2018 17:44

Wat een ontzettend mooie terugblik zo met die vragen en antwoorden. Mooi ook hoe je alles beantwoordt. Vind je het oké als ik je vragen overneem op mijn eigen blog?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 januari 2018 om 10:24:

De vragen zijn ook niet van mij, weet niet wie ze oorspronkelijk bedacht heeft. Je kan ze in ieder geval overnemen!

[Beantwoorden]


Door Meryem op 2 januari 2018 14:14

gelukkig nieuwjaar

[Beantwoorden]


Door Ivon op 2 januari 2018 22:13

Wat fijn om te lezen dat je meer innerlijke groei doormaakt. Past ook wel bij de leeftijd/levensfase waar je nu inzit denk ik (ikzelf ook haha).
En tip voor te leren koken: Investeer in fijne mooie positieve kookboeken, dit heeft mij zoveel meer energie gegeven om gerechten uit te proberen, en je bent nooit meer inspiratieloos ;D
Leuke kookboeken die ik veel gebruik zijn chickslovefood, all day bowls, vlees noch vis en uit paulines keuken.

[Beantwoorden]


Door Marit op 10 januari 2018 23:38

Ha Vera,

Wat leuk dat laatste voornemen over koken!
Ik hou toevallig heel erg van koken.. als ik geen inspiratie heb kijk ik vaak in het daily dinner boek van chickslovefood!
De recepten zijn super easy, bestaan uit 5 ingrediënten (soms voeg ik zelf nog iets toe).
Ze hebben ook een blog waar je inspiratie op zou kunnen doen ;).

Succes! ☺️

[Beantwoorden]