10 kilo zwaarder en veel gelukkiger | Lichaamstaal Make-update

Een speciale Lichaamstaal Make-update vandaag. Ik praat over mijn zelfbeeld en tot welke inzichten ik onlangs ben gekomen. Vroeger dacht ik dat ik pas gelukkig was als ik eindelijk slank zou zijn. Nu kijk ik daar anders tegenaan. Enjoy!

Klik hier als je de video niet kunt zien.

Producten gebruikt:
Urban Decay Optical Illusion Complexion Primer
Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Makeup – review
Kat Von D Lock It Concealer Creme – review
MUA Luxe Set & Reflect Finishing Kit – review

Catrice Eyebrow Set – review
MAC Eye Brows Fling

MAC Prep + Prime 24-Hour Extend Eye Base
The Balm Meet Matt(e) Ador. oogschaduw palette – review
MAC Eye Shadow x 15 Warm Neutral – review
Kat Von D Tattoo Liner Trooper – review
Catrice Rock Couture Extreme Volume Mascara 24H – review

Nars Laguna bronzer – review
Benefit Dandelion Twinkle
Benefit Coralista – review

Jeffree Star Velour Liquid Lipstick Androgyny – review
Gerard Cosmetics Slay All Day Setting Spray

Twitter Facebook
Categorie: Video | 11 juni 2017 | 44 reacties

Reacties

Door Lenneke op 11 juni 2017 09:28

Duizendmaal dank voor dit. Ik heb nog steeds moeite met mijn lichaam, óndanks dat ik álles eet wat los en vast zit. Ik hoor nog steeds mensen (zelfs familie) zeggen: “Je bent te dik” of “Zou je dat nu wel doen?” als ik iets (ongezonds) te eten pakte. Zo fijn dat er steeds meer mensen, waaronder jij dus, opstaan en zeggen dat elk lichaam mooi is en dat je ervan mag houden Onvoorwaardelijk. Dus. Nou ja. Bedankt. <3

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 juni 2017 om 09:02:

Ik ben op mijn beurt juist weer heel blij met jou, met je foto’s op insta story en je tweets over mergpijpen <3

[Beantwoorden]


Door Susan op 11 juni 2017 09:39

Hele mooie video Vera <3 Dit vind ik het allerleukst en fijnst aan jou!

[Beantwoorden]


Door Sarah op 11 juni 2017 09:51

Mooie boodschap en fijn dat je zo goed in je vel zit en anderen ook aanmoedigt dit te doen! Ik hoop dat meer mensen zich zo zullen gaan voelen. Je bent sws mooier als je lekker in je vel zit ;). Fijne zondag xx

[Beantwoorden]


Door chucky1012 op 11 juni 2017 10:01

Goed van jou en super fijn ;-)
Ben blij voor je dat je net zo als ik denkt.

Xoxo

[Beantwoorden]


Door Loes op 11 juni 2017 10:02

Wat een mooie video, heel inspirerend met een mooie boodschap! Je bent een prachtig mens en dat straal je ook uit. Ik herken het wel om veel bezig te zijn met hoe je eruit ziet, maar waarom doen we dat eigenlijk?! Ik vind je make-updates trouwens een van je leukste video’s, lekker persoonlijk. Ga zo door!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 juni 2017 om 09:03:

Dankjewel Loes!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 11 juni 2017 10:35

Dankje voor de video. Ik hoop dat ik zelf ook ooit op het punt kom dat ik het los kan laten.

Ik leef al jaren met het idee dat er 5-10 kg van af kan dan wel moet. Elk jaar weer doe ik wel weer een poging om er wat kilo’s af te krijgen maar die komen er net zo goed weer aan omdat ik net zoals jij gewoon graag eet, en als het kan ook gewoon lekkere dingen. Niet alleen maar green smoothies en wat dan ook omdat het verantwoord zou zijn.

Ik vraag me ook wel eens af waar ik ’t voor doe. Zou ik 10kg lichter echt gelukkiger zijn? Gaan mensen me anders behandelen? Ik weet zelf wel dat dat een leugen is want van binnen blijf ik dezelfde stille grijze muis.

Ik wou dat ik jouw body positivity had en gewoon een strakker shirtje of jurkje uit de kast kon plukken, of gewoon naar een strand of iets zou kunnen gaan zonder het idee te hebben dat iedereen me aanstaart. Kunnen leven zonder last te hebben van het oordeel van anderen lijkt me heerlijk, alsof je kunt leven in absolute vrijheid.
Maybe some day!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 juni 2017 om 09:04:

Ik hoop dat het je lukt het langzaamaan wat meer los te laten, bij mij heeft het ook jaren geduurd. Probeer er ook niet teveel van te balen als het niet lukt, het ís ook niet makkelijk anders zouden veel meer mensen wel zo denken.

[Beantwoorden]


Door Priscilla op 11 juni 2017 10:47

Mooi om te horen Vera. Ben blij voor je. Ik ben ook veel aangekomen. 23 kg in 2 jaar door medicijnen voor stemming en pijn. En daar heb ik het ook vaak moeilijk mee. Maar mentaal voel ik me wel veel gelukkiger dus dat is belangrijker eigenlijk. Zwemmen in bikini of badpak zou ik alleen echt niet durven.

[Beantwoorden]

Lizanne antwoordt op 12 juni 2017 om 09:35:

Hoi Priscilla, wat een vervelend voor je, want je kan er echt helemaal niets aan doen. Goed om te horen dat je je geluksgevoel hebt gevonden en ik hoop dat je je op een dag zo goed voelt dat niemands vooroordeel je raakt en die bikini pakt en rent naar het strand/zwembad!

[Beantwoorden]


Door femketje op 11 juni 2017 10:54

ik vind je prachtig Vera! de zelfverzekerdheid straalt van je af en dat maakt je gorgeous <3 ik denk dat veel meisjes en dames van welke leeftijd dan ook issues kunnen hebben en onzekerheid voelen qua hun lichaam. ook ik heb dat terwijl ik vaak hoor dat ik niet mag klagen met maatje 36 en een clear skin (finally! na jaren met volwassen acne te hebben gestruggled). iedereen ziet zichzelf anders dan anderen, maar zolang je je goed in je eigen vel voelt straal je dit ook uit :)

[Beantwoorden]


Door Roos op 11 juni 2017 11:20

Wat een super mooie video. Heel veel dingen zijn enorm comfortabel en ik vind je mindset heel inspirerend. Oh, en ik ben verliefd op je thumbnail haha <3
X

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 juni 2017 om 09:05:

Dankjewel Roos ❤️

[Beantwoorden]


Door Syl op 11 juni 2017 13:45

Ik heb 3 uur geleden een jaarabbo bij de sportschool afgesloten. Ik ben 20 kilo zwaarder dan 10 jaar geleden. Ik ben blij met mijn lichaam en voel me sexy, maar mijn buik mag wel iets strakker.
Ik wordt vaak moe van de opmerkingen “zou je dat wel doen?”

[Beantwoorden]


Door marrie op 11 juni 2017 13:51

Het is natuurlijk heel perrsoonlijk. Ik voel me veel beter als ik slank ben, ook mij kleding zit veel mooier. En volgens mij is het ook gezonder. Mijn vriend vind me ook mooier als ik wat slanker ben☺

[Beantwoorden]


Door Jesse op 11 juni 2017 17:46

Door Mariska op 11 juni 2017 17:56

Het enige dat ik kan zeggen is: AMEN.

[Beantwoorden]


Door Nathalie | WantForWellness op 11 juni 2017 20:27

Wat een goede boodschap, en ik denk ook heel nodig in deze tijd! Fatshaming, skinnyshaming; je moet elkaar in de waarde laten.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 juni 2017 om 09:06:

Dankjewel Nathalie :)

[Beantwoorden]


Door Valerie op 11 juni 2017 20:50

Waar koop je je foundation? :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 12 juni 2017 om 09:06:

FeelUnique.com :)

[Beantwoorden]


Door Shannon op 11 juni 2017 21:06

Geweldig dat je hier een video over maakt Vera! Echt een ongelofelijk herkenbaar verhaal, ik zag een tijdje terug foto’s van toen ik 16 was (en ook een stuk of 10 kg lichter dan nu) en ik vond dat ik zo’n mooi figuur had op die foto’s, terwijl ik me van die tijd herinner dat ik mezelf dik en lelijk vond, en dat ik toen ook constant bezig was met voeding en afvallen. Nu ben ik nog steeds niet tevreden over mijn gewicht, maar ik zit wél veel beter in m’n vel! Heel fijn dat je hier een video over hebt gemaakt!
X

[Beantwoorden]


Door Bianca Schrijfnt op 12 juni 2017 07:09

Het slaat juist aan dat je blij bent met wie je bent. Je komt er pas later achter dat het cijfertje op de weegschaal je niet maakt tot wie je bent. Zelf heb ik wel een grens getrokken. Ik begon tegen de 35kg zwaarder te worden dan 20 jaar geleden toen ben ik toch pas op de plaats gaan doen. Op mijn leeftijd is een maatje 34/36 echt onzin, maar 40/42 zou ik wel weer fijn vinden. Kijken waar ik uitkom. Go body happy people!

[Beantwoorden]


Door Wivineke op 12 juni 2017 08:45

Go Vera!!
Super video! Ik eet ook alles wat ik wil en dat in combinatie met een paar keer per week flink sporten werkt zo goed voor mij. En de weegschaal heb ik een paar jaar geleden de deur al uit gedaan.

[Beantwoorden]


Door rachel op 12 juni 2017 10:34

heel goed dit dat je dit doet!! het enige wat belangrijk is, is dat je je goed voelt!! ik ben zelf anorex patiënt…ofnou ex maar met een kapot lichaam. te dik, te dun…het is nooit goed, en daarom blijf ik herhalen als jij je goed voelt is dat het allerbelangrijkste wat er in!!

[Beantwoorden]


Door Roos op 12 juni 2017 10:55

Deze video zou gewoon viral moeten gaan.
Ik ben die “perfect” body’s op Instagram zo zat. Waarom moet er een ideaalbeeld zijn terwijl iedereen mooi is op zijn/haar manier.
Top hoe je er over denkt! :)

[Beantwoorden]


Door Jessica J. op 12 juni 2017 12:00

Hele mooie video. Je straalt! ♥

[Beantwoorden]


Door Eline op 12 juni 2017 18:30

Woow dit was ff heftig! Gewoon echt even een reality check ofzo. het moment dat je zei: je hebt maar 1 leven, schoot ik volledig vol en kreeg ik echt ff paniek momentje. Ik ben er de laatste tijd ook steeds vaker mee bezig.
En wat je zegt over kleden wat je aan wil doen en over dat niet iedereen er uit hoeft te zien als een supermodel is zooo waar. ik vertel mezelf dat ook heel vaak, maar toch lukt het vaak niet… ik ben er mee bezig en ik ben op de goede weg. Je video heeft me echt geholpen! xx

[Beantwoorden]


Door Ivy op 12 juni 2017 19:24

Ik vind je nog toffee dan ik je al vond!

[Beantwoorden]


Door Emilie op 12 juni 2017 20:06

Fijne video om naar te kijken! Ik snap helemaal wat je bedoelt met ik denk heel de tijd aan eten. Maar uiteindelijk eet ik toch graag mijn dessertjes! Wat soms nadien voelt van damn, had ik dat toch maar beter niet gedaan. Maar ze zijn zo lekker ;) Mooie wing trouwens!

[Beantwoorden]


Door Jennifer op 12 juni 2017 20:48

Loooove deze video en jouw visie hierop, you go girl!

[Beantwoorden]


Door Laura op 12 juni 2017 21:09

Gezellige date! ;) Ik ben vroeger best wel veel afgevallen, daarna weer best wel veel aangekomen, nu ben ik weer aardig wat afgevallen. Maar lang niet zo slank (maat 38/40) als toen ik na de eerste keer afvallen was. Ik weet ook nog dat ik toen best wel zelfverzekerd was geworden over hoe ik eruit zag, maar nog altijd niet tevreden was en mezelf nog steeds te dik vond. Als ik nu foto’s terug kijk uit die tijd denk ik echt. Hoe dan?? Ik was zo slank! Ik wil er nu ook nog iets vanaf hebben, gewoon naar een gezond gewicht en dan ben ik tevreden. Ik ben nu al best tevreden met hoe ik eruit zie, maar iets minder mag nog wel. Ik houd ook gewoon van lekker eten en ik houd niet van sporten en ik kom veels te makkelijk aan.. Maar goed, dat lekkere eten doe ik wel nog gewoon, alleen minder en ik heb nu een baantje waar ik veel moet lopen, dus dat zie ik maar als ‘gratis’ sportschool :P

[Beantwoorden]


Door Vera op 12 juni 2017 22:11

Dankjewel voor dit geweldige filmpje, dankjewel dat jij nog steeds blogt en mij inspireert elke dag om me niet druk te maken om hoe ik eruit zie. Ik zag net foto’s van toen ik 18 was en nu ben ik 22 jaar oud, 8 kilo erbij en een stuk blijer (en gezonder)…

Echte schoonheid komt van binnenuit! Ik heb mentaal nog een lange weg te gaan, maar het begin is, mede dankzij jou, gemaakt <3

Blijf zo doorgaan lieve Vera, jij bent mijn voorbeeld en inspiratiebron!

[Beantwoorden]


Door Anna op 12 juni 2017 23:53

Ik ben dus iemand die te mager is. Mensen denken altijd dat ik anorexia heb,
Dat heb ik gelukkig niet. Wil ook graag aankomen. Alleen dat is zo moeilijk. Kan (vr)eten wat ik wil. Ik kom niet aan. Als ik wel een beetje aankom, is het er ook weer snel van af.
Zo vervelend.

[Beantwoorden]


Door Anna op 15 juni 2017 14:29

Ik was toen ik een jaar of 14/15 was erg dun, kon eten wat ik wou maar kwam niet aan. Je wilt niet weten hoe vreselijk onzeker ik me gevoeld heb, elke dag kreeg ik opmerkingen naar m’n hoofd geslingerd. ”Ben je weer afgevallen? ” Lijkt wel of je anorexia hebt, je wordt steeds dunner. Heb er zóvaak om gejankt, zag toen een vrouw op televisie met zware obesitas, ik zei toen thuis ”Kan beter zoals die vrouw op televisie zijn, krijg ik die rotopmerkingen ook niet meer” Ik ben nu volwassen en iets meer aangekomen, krijg die opmerkingen gelukkig ook niet meer. Achteraf gezien waren die meiden die dat zeiden jaloers, waren zelf te dik en probeerden op allerlei manieren af te vallen. Nu heeft één van hen zelfs een maagband. Iemand te dik of te dun noemen is niet tof, je kan er iemand ontzettend onzeker maken.

[Beantwoorden]


Door noortje op 15 juni 2017 16:11

wauw zo mooi gezegd! Dankjewel hiervoor<3 heb namelijk zelf ook heel veel moeite met mijn figuur (hoewel ik geen overgewicht heb of wat dan ook) en vooral nu het zomer wordt kan ik daar heel erg onzeker over zijn. Dit geeft me weer positieve energie! normaal reageer ik nooit maar wilde dit toch even zeggen. Ga zo door xx

[Beantwoorden]


Door Mira op 15 juni 2017 21:08

Zo´n goede video dit! Ik vond het stukje over een gezond lijf erg inspirerend. Ik ben dun, vrij afgetraind en heb volgens sommigen de perfecte maten. Echter heb ik vervelende gezondsheidsklachten die ik graag in zou willen ruilen voor heel wat kilo´s meer. Je ziet er geweldig uit en ondanks dat, als je maar gezond bent! Ik hoop dat velen een voorbeeld willen nemen aan je wijze woorden:)

[Beantwoorden]


Door Marit op 26 juni 2017 14:35

Hoi Vera,
Je video raakt ook bij mij een gevoelige snaar. In het afgelopen jaar ben ik ook weer een aantal kilo aangekomen, waardoor ik nu zwaarder ben dan ik ooit was.
Afgetraind ben ik nooit geweest en zal ik ook nooit worden. Ik week als tiener al af van het zogenaamde ideaalbeeld. Toch heb je wel gelijk. Uiteindelijk gaat het erom dat je gelukkig bent met jezelf en je leven. Helaas zijn het vaak anderen die je hierin heel makkelijk onderuit halen, dat vind ik altijd zo gemeen.
Een paar kilo minder zou ik wel fijn vinden, het zit me soms wel in de weg. Toch vind ik het belangrijker dat ik gelukkig ben en lekker kan blijven eten.
Dankjewel voor deze video! <3

[Beantwoorden]


Door Tio op 16 augustus 2017 17:42

Ik hou me niet met eten en gewicht en dieten meer bezig en dat voelt meer ontspannen dan zo overdreven met kilo”s en gewichten bezig te zijn. Er moet ook tijd overblijven voor ontspanning en je zelf zijn. Het zou mijn gemoedstoestand niet meer beinvloeden als ik een grotere maat zou hebben. Vroeger kon ik daar wel eens mee zitten maar nu niet meer. Als je maar gezond bent en je zelf fit voelt. Het kan me eigenlijk niet zo veel meer schelen dat ik een grotere maat zou moeten hebben. Die gedachte ontneemt dan veel last. Want telkens maar met eten en gewicht bezig zijn dat is niet leuk. Ze zeggen dat spiermassa zwaarder weegt dan vetmassa. Het is vervelend dat mensen vooroordelen krijgen van die zal wel te veel eten terwijl dat niet zo is. Vroeger kreeg ik ook wel reacties van wat ben je dun, en dan dachten ze dat ik anorexia nervosa zou hebben. Dan had je een thighgap dat is een ruimte tussen de benen. Niet dat je dat wou maar het was zo. Ik kreeg ook wel eens een intramusculaire injectie om de stofwisseling op gang te brengen omdat het lichaam bijna geen eten opnam omdat ik te weinig kreeg door te weinig eetlust. Ook door invloed van progesteron kan de eetlust toenemen. Ze hebben mij aanbevolen veel in de buitenlucht te zijn en om meer beweging te nemen voor een betere stofwisseling. . Toen zei iemand dat dat kwam door de botstructuur. Ik meende dat dat in de mode was tijdens de heroinechick-look van Kate Moss uit het begin van de negentiger jaren, net zoals Twiggy in de zestiger jaren was Kate Moss in de negentiger jaren ook bekend met de heroninechick-look. . Ik geloof dat de stofwisseling met de jaren verandert, en ook door de invloed van hormonen kan dat gebeuren. Dat naarmate je ouder wordt dat je dan een tragere stofwisseling hebt. ik zal wel een tragere verbranding hebben en minder zenuwachtig zijn waardoor ik meer eetlust heb gekregen. Door die zenuwen lust je minder eten. Het eten verteert wel beter in een rusttoestand en dat je je minder druk maakt over dingen. Als je tailleomvang beneden de 80 centimeter is, dan heb je geen overgewicht. Bij een tailleomtrek van minder dan 68 centimeter heb je ondergewicht.Het is ook weer afhankelijk hoe lang je bent. .

[Beantwoorden]


Door Tio op 16 augustus 2017 17:56

Bij een bepaald ondergewicht heb je het vaak koud en je handen zijn blauw en het zitten doet zeer, en het beinvloed je stemming en humeur en het kan ook je concentratievermogen verminderen waardoor je je niet zo goed op zaken kunt concentreren als anders het geval zou zijn als je meer zou wegen. Ik kon van de zenuwen bijna geen eten meer doorkrijgen en kreeg intramusculaire decadurabolin-injecties in de bilspier gedaan door de huisarts om de stofwisseling weer wat op gang te krijgen. Dit heeft wel wat geholpen en kreeg er wel meer eetlust door. Verder heb ik ook weightgain geprobeerd uit de sportwinkel om aan te komen in gewicht en dat moest je aanlengen met melk. Verder heb ik rustgevende druppels voorgeschreven gekregen van een homeopaath. Ik zat veel te veel over dingen in waardoor het veel energie nam en geen eetlust had. het lichaam nam het eten bijna niet meer op. Sommigen zeiden dat ik tot rust moest komen, en anderen zeiden dat ik meer in beweging moest hebben om de stofwisseling meer op gang te brengen. Iemand heeft me ook drinkbouillon aanbevolen om meer eetlust op gang te brengen. . . . . . .

[Beantwoorden]


Door Tio op 16 augustus 2017 18:16

Ik heb ook een Normison en Seresta gehad om tot rust te komen voorgeschreven gekregen door de huisarts. Het zal wel een paardenmiddel zijn dat wel effectief is maar huisartsen hebben het niet zo op homeopaten waarom weet ik niet. Ze zijn verder wel goed geschoold. Ze gaan er van uit dat het lichaam een drie eenheid is met geest, ziel, en lichaam en dat is dan een. Dat heeft allemaal met elkaar te maken en proberen ze in balans te brengen met homeopatische middelen die niet chemisch zijn. . van die homeopaat heb ik ooit eens rustgevende druppels van gekregen. Als je een treinreis maakte dan deed het zitten soms zeer en dan moest je steeds van positie veranderen anders voelde het koud en dood. Je had dan te weinig zitvlees om lange einden vol te houden in de trein. Ook in de auto als je lange einden op de achterbank zat was je heel moe na die reis want ja dat zitten deed zeer als je maar weinig zitvlees hebt. dan moest je maar weer draaien om het vol te houden en dan moest je weer van positie veranderen omdat anders de botten die je voelde pijn deden. Ik geloof dat het door de stofwisseling komt en dat ook de zenuwen hier mee te maken hebben waardoor ik geen eten meer kon binnen houden. Er was vrijwel geen eetlust en was weinig eten gewend en zat overal over in. .

[Beantwoorden]


Door Tio op 16 augustus 2017 18:26

Hoe meer mensen die je ziet die er zich niet druk om maken over gewicht des te beter het is voor diegenen die er zich wel druk om maken. Die gaan ze als boegbeeld zien om zich daar aan op te trekken zo van dat je je dan beter voelt. Als een soort voorbeeldfunctie om zich aan op te trekken van hoe het ook kan. Het is toch veel gelukkiger om het te laten gaan en je ontspannen te voelen. . Iets voor dat ideaal is maar vraag je je af zijn we daar wel gelukkig mee? Dat je je zelf bent. Beinvloedbare jongeren gaan zich spiegelen aan de commercie en de mode-industrie en dat is nep en onecht. Want zo ben je je zelf niet. Je hele individuele ik komt hier niet in naar voren. De een kan de ander niet zijn. Ieder individu is ondeelbaar en staat op zich zelf. . .

[Beantwoorden]


Door Roos op 19 augustus 2017 16:55

Krachtige woorden!
Fijn om deze positiviteit eens te zien/horen i.p.v. de boodschap van andere media.

Dankjewel!

[Beantwoorden]