Ik probeerde een menstruatiecup | Lichaamstaal

Vandaag geen beautyvideo, maar een video waarin ik een menstruatiecup review. Ik vertel over mijn bevindingen, hoe gaat het met inbrengen en schoonmaken? Voel je het zitten? Ik vertel je alles en geef mijn eerlijke mening. Enjoy!

Klik hier als je de video niet kunt zien.

Twitter Facebook
Categorie: Video | 19 maart 2017 | 79 reacties

Reacties

Door Fie, hola-nova op 19 maart 2017 09:29

Ik gebruik zelf ook al een tijdje een cup (meluna), zo tevreden erover! Ik vind het stukken makkelijker/comfortabeler dan een tampon, maar het is wel even zoeken in het begin :) heel herkenbare en eerlijke video! Het zou inderdaad niet slecht zijn moest hij gewoon bij de drogist verkrijgbaar zijn..

[Beantwoorden]


Door Fie, hola-nova op 19 maart 2017 09:32

Hele eerlijke en herkenbare video! Ik gebruik al een tijdje een cup (meluna), het is inderdaad wat wennen in het begin maar ik wil echt niks anders meer… jammer inderdaad dat ze niet gewoon verkrijgbaar zijn bij de drogist!

[Beantwoorden]


Door Imke op 19 maart 2017 09:42

Stoer van je om zo’n ‘taboe’ onderwerp te bespreken, gewoon lekker normaal; niks geks aan! You go girl!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 maart 2017 om 10:06:

Precies! Maar de reacties op de video zijn net zo en dat maakt me super blij. Niemand kijkt gek op, yes!

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 19 maart 2017 10:34

Hele leuke video :) Mijn artikel erover komt ook nog online, ik ben ook fan! Het is zeker een idee dat drogisten het ook gaan verkopen, het is namelijk ook veel duurzamer! Zelf heb ik gemerkt dat ik ook minder buikpijn heb dankzij de cup. Ik heb zelf overigens de lady cup :)

[Beantwoorden]


Door Irene op 19 maart 2017 10:39

YES! Ben zo blij dat het meer en meer bekend wordt! Ik gebruik al zo’n drie maanden zo’n cup en ik vind het echt een gemak. Ik wil gewoon nooit meer een tampon in m’n lijf hebben! ’t Is zoveel beter voor je lichaam. Dat staafje voelde ik de tweede dag ook heel erg zitten, maar ik heb het er gewoon aan gelaten en nu merk ik er niets meer van. Was toch een beetje huiverig om er een stukje af te knippen. Haha :D Vind het super goed dat je er een filmpje over hebt gemaakt! Heel eerlijk en herkenbaar :)

[Beantwoorden]

Irene antwoordt op 19 maart 2017 om 10:43:

Ik wou nog even zeggen dat je ook menstruatiecups via bol punt com kan kopen. Die van mij was €8 (nu €12 denk ik). Heb heel bewust voor een goedkopere gekozen omdat ik niet €30 wou uitgeven aan iets wat me misschien niet zou bevallen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 maart 2017 om 10:07:

Ik zie inderdaad dat het assortiment van Bol steeds meer groeit, top!

[Beantwoorden]

Judith antwoordt op 20 maart 2017 om 13:30:

Klinkt leuk die goedkope cups, maar die merken zijn vaak niet getest op veiligheid en – naar verwachting – niet gemaakt van veilige medische graad siliconen…

[Beantwoorden]


Door ashley op 19 maart 2017 10:56

Super dat je dit durft te doen filmend en al bedoel ik! Ik gebruik sinds aantal maanden menstruatie cup alleen maar, het is alleen wat duurder en ik kook hem uit na gebruik. Ik heb niet de mooncup maar wellicht dat ik die koop, ik heb de femme cup en door de gaatjes aan de bovenkant komt er soms toch bloed doorheen waardoor ik denk dat ik hem moet verschonen. Maar de gaatjes zijn dus groter geworden oid, super slecht.

[Beantwoorden]


Door Mariska op 19 maart 2017 11:40

Wat leuk dat je zulke video’s maakt, inderdaad anders dan anders, maar wel heel erg leuk! :)

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 19 maart 2017 11:50

Wauw ik ben onder de indruk van je video! Mooi samengesteld en heel oprecht. Ik had nog een vraagje. Hoe voelt het met plassen? Ben je dan niet bang dat ie eruit valt omdat ie zo laag zit?

[Beantwoorden]

Melissa antwoordt op 19 maart 2017 om 14:28:

Ben ik ook benieuwd naar.

[Beantwoorden]

Aafke antwoordt op 19 maart 2017 om 15:49:

Merk je niks van. Als hij goed zit dan voel je hem niet zitten en valt hij er niet zomaar uit omdat je spieren hem een soort van vasthouden.
Gelukkig plas je ook niet uit hetzelfde gaatje als waaruit je ongesteld wordt :) Bij een tampon heb je juist dat het touwtje in de weg zit, maar de cup steekt niet uit waardoor het allemaal netjes gescheiden blijft.
(De grote boodschap kan dus ook gewoon)

[Beantwoorden]

ee4 antwoordt op 19 maart 2017 om 16:57:

Met plassen voel je er niks van, je kunt zelfs een number 2 doen zonder dat hij er uit gaat.

[Beantwoorden]


Door lala op 19 maart 2017 12:35

Zou je niet overwegen een hormoonspiraal te nemen? Ik ben groot fan, nooit meer ongesteld, heerlijk.

[Beantwoorden]

Judith antwoordt op 20 maart 2017 om 13:33:

Hmmm. Of je wel of niet hormonen in je lijf zou willen stoppen is weer een hele andere discussie:-)

[Beantwoorden]


Door Fien op 19 maart 2017 12:36

Heeft iemand ervaring met het gebruik van een menstruatiecup en de nuvaring?
Die ring moet er na een week opnieuw in, maar zitten ze dan elkaar niet in de weg?

[Beantwoorden]

Maartje antwoordt op 19 maart 2017 om 16:27:

Volgens de gebruiksaanwijzing van de mooncup (die ik heb) kan je het niet tegelijk met de nuvaring gebruiken omdat ie dan niet meer goed vacuüm kan. Ik zit ernstig te twijfelen want ik vind mijn cup heel fijn. Maar de nuvaring ook…

[Beantwoorden]

Lonneke antwoordt op 19 augustus 2017 om 08:43:

Volgens de website van Mooncup hebben ze invloed op elkaar, waardoor de Nuvaring niet meer goed werkt. Ik heb ervaren dat de nuvaring in de cup gaat, waardoor de nuvaring niet meer tegen je lichaam aan zit. Dit lijkt mij de werking van Nuvaring tegen te gaan. Ik gebruik de dag dat de nuvaring erin gaat een tampon. Erg jammer, want de cup is erg fijn. Mocht er een andere oplossing zijn, hoor ik het graag!

[Beantwoorden]

Fien + (@Fientastisch) antwoordt op 23 augustus 2017 om 18:27:

Dankjewel voor jullie antwoord!
Ik gebruik eigenlijk sinds dat moment zowel nuvaring als menstruatiecup gewoon samen. Nog niet gehad dat mijn ring in de cup gaat, maar ik voel me wel altijd nogal “vol” eens alles op z’n plaats zit ;-)
Maar dat gaat ook wel weer over…

[Beantwoorden]


Door Nora op 19 maart 2017 12:40

Oooh Vera, wat fijn dat je ook hierover praat! Ik ben zelf groot fan van de menstruatiecup, en ik vind het geweldig dat het steeds populairder en bespreekbaarder wordt gemaakt.

[Beantwoorden]


Door Anne op 19 maart 2017 12:46

Fijn, deze video! Ik denk dat ik er ook maar eens één ga aanschaffen.. ik miste nog wel iets in de video, maar wellicht ben ik daar de enige in: hoe ‘vol’ zit het cupje na die acht uur, gemiddeld?

Ik ben daar erg benieuwd naar, hoewel ik snap dat iedere vrouw een andere menstruatie heeft en de resultaten dus niet bij iedereen hetzelfde zullen zijn.

Liefs,
Anne

[Beantwoorden]

M antwoordt op 19 maart 2017 om 12:49:

Ik ben altijd best sterk ongesteld en moet de eerste dag na 5 uur mijn cup wel legen, maar de andere dagen kan ik hem gerust de hele dag laten zitten. Kortom, ik moet het minder vaak “wisselen” als bij een tampon

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 maart 2017 om 10:07:

Hij zat bij mij nooit helemaal vol, zelfs niet na 12 uur!

[Beantwoorden]


Door M op 19 maart 2017 12:48

Wat heb je een mooie, eerlijke video van gemaakt! Ik ben een reuze fan van de menstruatiecup. Sinds een half jaar gebruik ik de Lunette, waar ik heel tevreden mee ben. Als ik het vergelijk met de Mooncup is de bovenste rand geloof ik niet zo dik als bij de Mooncup, kortom een aanrader.
Als ik er met vriendinnen over praat “griezelen” veel bij de gedachte aan al het bloed. Maar hoe je zelf ook zegt, daar is niet vies aan. En eigenlijk vind ik het nu ook wel interessant om te zien hoe mijn menstruatie er daadwerkelijk uit ziet.
Beter voor het milieu, het kan lekker lang blijven zitten, goed voor mijn portemonnee, kortom ik ben er heel erg over te spreken! Je moet gewoon even doorzetten bij de eerste keer, want het went echt!!

[Beantwoorden]


Door Syl op 19 maart 2017 13:01

Ik heb nu bijna een jaar een menstruatiecup. Het is even een aanschaf… maar ik hoef nooit meer extra tampons mee te nemen te nemen onderweg. En de laatste dag heb ik ook geen last meer van een schraal gevoel, wat ik met tampons wel had.
ik vind het super werken. Nooit meer lekkage… en dit kan je gewoon 12 uur laten zitten… tampons maximaal 4.
Ik kan het echt aanraden.

[Beantwoorden]


Door Loes op 19 maart 2017 13:23

Ik vind het zo goed dat je hier een video over maakt! Heel duidelijk en leerzaam.

[Beantwoorden]


Door Jen op 19 maart 2017 13:31

Hai Vera,

Wat ben jij toch een leukerd!! Kijk altijd uit naar jouw video’s en blogposts. En wat een goed filmpje! Heel oprecht, vrolijk en gewoon lekker normaal ook al gaat het over iets waar veel meiden vraagtekens bij hebben. :-) Ik ben benieuwd of het wat voor mij zou zijn omdat ik mijn menstruatie altijd heftig heb.
Fijne zondag verder en dankjewel voor weer een fijn zondagmomentje voor mij.

Liefs

[Beantwoorden]


Door Caitlyn op 19 maart 2017 13:40

Ik gebruik zo’n cup nu al een jaar (of zelfs langer?) en ben er heel tevreden over. Zo gemakkelijk, blijft gewoon heel de werkdag zitten en ik hoef nergens aan te denken. Mijn staafje is wel volledig afgeknipt dus ik haal het uit door in de cup te knijpen, werkt ook prima. Ik moet zeggen dat ik de mijne kocht op Aliexpress, omdat ik geen €30 wou uitgeven aan iets dat misschien na 1 keer gebruik in de vuilbak zou belanden, kan dus ook prima om eens uit te proberen. Ik ben fan en vind het heel fijn dat het meer en meer bespreekbaar wordt :)
xx

[Beantwoorden]

Vicky antwoordt op 19 maart 2017 om 15:14:

Ben je niet bang dat het materiaal op termijn slecht is voor je gezondheid? Vergelijkbaar met de BPA in de plastic flesjes. Prima om het even uit te proberen hoor, maar als het je bevalt zou ik voor alle veiligheid toch een “echte” cup aanschaffen, aangezien producten die op Aliexpress verkocht worden op geen enkele manier traceerbaar zijn.

[Beantwoorden]

Judith antwoordt op 20 maart 2017 om 13:35:

100% eens met Vicky… De veiligheid van die cups is niet gegarandeerd!

[Beantwoorden]


Door Wieteke op 19 maart 2017 14:12

Ik zie dat de divacup ook bij bol.com verkopen of is dat een andere?☺

[Beantwoorden]


Door femketje op 19 maart 2017 15:11

ik moet zeggen dat ik ‘m nog steeds niet aan durf :’) maar love je eerlijkheid in je review!

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 19 maart 2017 15:13

Ik vind het onderwerp super, maar toen het filmpje begon moest ik wel heel hard lachen, met “ja ik geloof dattie zit!” Ik vroeg me af of het wel nodig was om je op de wc te zien, of mensen zich er niet ontzettend aan zouden storen, etc. Maar het past precies in de aard van het filmpje; dat je ons even bijkletst voor het sporten, na het slapen, dat soort dingen. Wat naar mijn gevoel misschien wel een beetje vulgair kon worden werd gewoon lekker nuchter en duidelijk ;)

Ik heb nooit zo’n cup overwogen, maar nu houd ik hem zeker in gedachten! Net wat je zegt, elke keer watten in je lijf stoppen, hoe goed kan dat zijn?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 maart 2017 om 10:08:

Thanks Nathalie!

[Beantwoorden]


Door Vicky op 19 maart 2017 15:31

Heel interessante video, ik had een cup nooit overwogen omdat ik zelfs moeite heb met tampons (daar moet je dan 26 jaar voor zijn :D ) maar nu ik weet dat ‘ie zo laag zit…

Door je video over shapewear ben ik trouwens ook overstag gegaan haha!

[Beantwoorden]


Door Aafke op 19 maart 2017 15:46

Ik reageer bijna nooit maar ik ben zo blij dat je hier zo open en eerlijk een video over maakt! Ik heb sinds 2 maanden de femmecup (gewoon via greenjump te bestellen in Nederland) en ik kon amper een informatieve video vinden.. Zo goed dat jij dit gewoon zo durft en bespreekbaar maakt. Zo veel meiden die hier onzeker over zijn of niet weten hoe het allemaal werkt en er nu wat ‘luchtiger’ over nadenken.
Hopelijk worden mensen hier steeds opener over en denken ze beter na over alles wat je zomaar in je lichaam laat zitten voor 8 uur.. :)
Ik hoop echt dat je doorgaat met dit soort video’s!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 maart 2017 om 10:08:

Dankjewel Aafke :D

[Beantwoorden]


Door Nikki op 19 maart 2017 15:53

Cool dit, hoe je het allemaal aanpakt! Eens een keer wat anders.

[Beantwoorden]


Door Char op 19 maart 2017 17:11

Ik vond het eigenlijk ook altijd een vies idee, maar door jouw video ben ik overstag en heb ik er 1 besteld ! Zelfde als de video over shapewear, kleding zit soms inderdaad gewoon mooier ermee.
Ga hier vooral mee door !

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 19 maart 2017 17:58

Wat een fijne en duidelijke video! Ik merk bij mij ook dat de gebruikelijke dingen zoals maandverband of tampons mij steeds meer tegen gaan staan, dus ik denk dat dit het proberen wel waard is. Dat hij wat lager zit klinkt eigenlijk ook wel fijner dan tampons qua dat je er dan misschien ook wel minder buikpijn van krijgt.

[Beantwoorden]


Door Mayke op 19 maart 2017 19:21

Lieve Vera,
wat ben je toch een leukerd! Ik moet altijd zo lachen om je! Ik heb heel veel zin in de volgende video in de Lichaamstaal-reeks. Zulk soort videos maken jou onderscheidend van anderen. Top gedaan!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 maart 2017 om 10:08:

❤️Dankjewel Mayke!

[Beantwoorden]


Door Veronique op 19 maart 2017 20:00

Vera, you rock! Super leuk om zo’n persoonlijke video te zien die over iets heel alledaags gaat, maar wat tóch een taboe lijkt te zijn.

Echt tof!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 maart 2017 om 10:09:

Dankjewel Veronique ❤️

[Beantwoorden]


Door Romy op 19 maart 2017 20:14

Fijne video! Had er wel al van gehoord, maar de grootte schrok mij inderdaad af. Moet nog even wennen aan het idee. Wie weet wordt het wel de hype van 2017 en gebruikt niemand in 2018 nog iets anders! Lijkt mij ook veel beter voor het milieu dit!

[Beantwoorden]


Door Sandra op 19 maart 2017 20:49

Wat een fijne en leuke video! Ook gewoon de manier waarop je het doet. Je behandelt alle aspecten, ook de vragen (en antwoorden) waar iedereen stiekem mee zit. Ik heb nu al een tijdje een spiraal waardoor ik niet meer ongesteld word, maar als dat niet het geval was en/of als deze eruit moet, dan overweeg ik nu zeker ook een menstruatiecup aan te schaffen.

[Beantwoorden]


Door Sara | MevrouwMiauw op 19 maart 2017 20:57

Yes! Ik ben om. Ik zat al een poosje te twijfelen. Ik heb veel positieve verhalen/reviews gezien en gelezen. Ik had jouw vlog denk ik nodig om me over de streep te trekken. Ik rijd deze/volgende week naar Duitsland om er eentje te kopen. De DM drogisterij verkoopt ze namelijk wel gewoon in de winkels. :) Wat dat betreft loopt Nederland dan toch weer achter he..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 maart 2017 om 10:08:

Go for it!!

[Beantwoorden]


Door Ninon op 19 maart 2017 23:04

Super leuk dat je hier een artikel over hebt gedaan!! Ik heb een paar maanden geleden ook een menstruatiecup gekocht. Maar ben nog niet ongesteld geworden sinds de geboorte van mijn dochtertje dus heb hem nog niet uit kunnen proberen. Goed idee om hem in ieder geval ook een keer te proberen als je niet ongesteld bent. Vond deze video super handig en informatief :-). Ik heb hem trouwens bij de plaatselijke biologische boerderij winkel gekocht, dus mocht iemand interesse hebben en hem niet online willen kopen: misschien een idee om eens bij zo’n soort winkel te kijken :-).

[Beantwoorden]


Door Rose op 20 maart 2017 08:45

Ha vera! Superleuk dat je dit onder de aandacht brengt! Ik gebruik de ladycup (de variant die ik had gevonden) alweer bijna een jaar. Na je filmpje vroeg ik me even wat af, zelf moet ik hem wel wat dieper inbrengen om hem goed rond de baarmoedermond te laten sluiten – in het begin had ik dit niet zo door, tot ik ineens doorlekte omdat hij dus niet rond de baarmoedermond sloot. Nu ligt die voor iedereen op een verschillende diepte, dus kan best zijn dat jij hem idd niet zo diep hoeft in te brengen. Maar misschien handig om eens uit te proberen om ongelukjes te voorkomen ;p bevalt mij ook supergoed, ohja en bij mij stond er dat je hem tot 12u kunt inhouden! Nóg idealer dus, dan is het alleen sochtends en savonds even naar omkijken. Klinkt alsof er nog veel over te leren valt en dat zal steeds meer komen nu er meer aandacht aan besteed wordt! PS: ook goed voor het milieu, tampons drogen ook het gebied uit wat erg slecht is, en tampons worden massaal gebleekt, wat ook niet echt bevorderlijk is voor de gezondheid in dat gebied – allemaal feitjes die mij aanzetten tot een ladycup. Ben benieuwd naar jouw take op dit alles! Liefs

[Beantwoorden]


Door Hanan op 20 maart 2017 08:50

Ik vraag me af, lekt het helemaal niet in je slipje? Dus geen rode sporen?
En kan je ermee zwemmen ?

Supertoffffff dat je zo een video maakt!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 20 maart 2017 om 10:09:

Bij mij heeft ‘ie geen een keer gelekt! En je kunt er ook mee zwemmen :)

[Beantwoorden]


Door Hanna op 20 maart 2017 12:08

Gebruik ook al een jaar een cup en wil echt nooit meer wat anders. Ik verschoon hem ook maar 2x per dag, net voor het slapen en dan ergens in de voormiddag. Hij zit nooit vol dus in principe kan het nog langer. Die gaatjes dienen trouwens voor het vacuum, anders zuigt hij zich niet goed vast. Ik heb ook het idee dat je hem wat dieper moet inbrengen, zo doe ik het allesinds. Ook draai ik hem nog 2x rond vanbinnen en zo zit hij zker goed vast. Als je merkt dat hij zich niet ontplooit kan je hem er terug een beetje uittrekken en dan weer naar binnen duwen. En verder heb ik een speciaal potje om het in uit te koken. Zo hoeven mensen zich geen zorgen te maken om het schoon te maken waar ze eten koken.

[Beantwoorden]

MiriamH antwoordt op 20 maart 2017 om 13:14:

Hoe kan dat dan? Dat een tampon er niet zo lang in mag, maar zo’n cup wel?

[Beantwoorden]

Hanna antwoordt op 20 maart 2017 om 14:07:

De meeste tampons (er zijn wel groene alternatieven) bevatten verschillende schadelijke stoffen. Ze bevatten chloor, BPA, weekmakers,… Deze zou ik sowieso niet aanraden om in je lichaam te hebben. Je mag ze niet lang inhouden om dat er dan en risico is op het Toxic Shock syndroom. Omdat tampons zo sterk absorberend zijn en na lang inhouden vocht kan ophopen kunnen er dan bacteriën ontstaan die resulteren in het TSS. Cups absorberen niets, ze vangen enkel bloed op. Het overige vocht blijft gewoon normaal waardoor de kans op TSS bijna onbestaande wordt.

[Beantwoorden]

MiriamH antwoordt op 21 maart 2017 om 15:07:

Dank je wel!!!


Door anna op 20 maart 2017 12:34

Leuk onderwerp.
Mij lijkt zon cup handig. Alleen ik durf het niet te kopen/gebruiken. Ik gebruik altijd maandverband. Met tampons heb ik altijd ruzie. Krijg ze nooit goed in. Ik probeer het jaren. Dus twijfel of dit wel iets voor mij zou zijn

[Beantwoorden]

MiriamH antwoordt op 20 maart 2017 om 13:14:

dat heb ik nou ook. Het lijkt mij helemaal fantastisch, maar ik geloof nooit dat ik hem ingebracht krijg. En als dat al lukt, krijg ik em er nooit meer uit ben ik bang. Ik ben nogal gespannen zeg maar. En geen jong meisje meer ;-) (37 en 2 kinderen)

[Beantwoorden]


Door Eva op 20 maart 2017 13:13

Goed en duidelijk filmpje! Zou inderdaad fijn zijn als Etos en Kruidvat het ook gaan verkopen!

[Beantwoorden]

Judith antwoordt op 20 maart 2017 om 14:34:

Gaan ze niet doen, ze hebben liever dat je elke maand je geld komt brengen voor wegwerpmenstruatieproducten:-)

[Beantwoorden]


Door HCN op 20 maart 2017 14:55

Fijn dat je een video over hebt gemaakt! Ik heb de cup nu ruim twee jaar en ik wil nooit meer terug naar tampons. Mijn tip voor het legen: onder de douche! En als je je wilt voorbereiden met je ongesteld zijn kan je de cup ook een dag van te voren inbrengen, dat kan geen kwaad. Ik heb de MeLuna cup en bij CuteCotton kost het 15-17 euro, iets goedkoper voor degenen die daar over twijfelen.
En waarom wordt het nog niet bij de gewone drogisten verkocht? Ik denk dat tampon- en maandverbandindustrie dan verlies draaien en kan natuurlijk niet gebeuren. Denk maar aan dat medicijnen voor chronisch zieken beter winst gedraaid kunnen worden, dan de medicijnen die na één kuur verholpen zijn. Ik denk dat het om dezelfde principe gaat. En omdat de marketing ons (als in; de samenleving) nog steeds laat geloven dat ongesteld zijn vies is (of dat een vrouwenlichaam sowieso vies/raar is, zie vaginale zeep) en zo’n cup past daar helemáál niet bij. Maar gelukkig dat jij daar aandacht besteedt dat het ook anders kan!

[Beantwoorden]

Eline antwoordt op 31 juli 2017 om 14:56:

Hoi HCN,

Droog jij hem dan eerst voor je hem terug inbrengt, of breng je hem gelijk terug in tijdens het douchen? :)

[Beantwoorden]


Door justme op 20 maart 2017 14:55

Hey Vera,

Echt top dat je dit onderwerp behandeld en ook zo zonder schaamte! Ik gebruik al jaren naar tevredenheid de divacup. Helaas moet ik volgend jaar een nieuwe aan gaan schaffen omdat ik dan ben bevallen en een grotere maat nodig heb! Maar ze werken echt heel goed. Jammer dat er zo weinig over wordt gesproken, want als het ter sprake komt bij familie/vriendinnen en je zegt dat je een cup gebruikt, wordt je vaak toch een beetje vreemd aangekeken. En voel je je bijna verplicht om je te verdedigen dat dat écht niet vies is. Blij dat jij dit zo openbaar doet!

De gaatjes in de cup zijn trouwens wel nodig ;) Dit is om hem vacuüm te laten trekken (iee klinkt eng!) en ook om het vacuüm weer te verbreken. Handig om te weten als ie er een keertje niet makkelijk uit komt, gewoon even in het cupje knijpen, en het vacuüm verbreekt!

[Beantwoorden]

Elmira antwoordt op 26 maart 2017 om 16:21:

Ik ben inmiddels ook bevallen en 30+ maar gebruik nog steeds dezelfde cup. Ik heb een ladycup geloof ik, denk al bijna 10 jaar!

[Beantwoorden]


Door Annika op 20 maart 2017 16:42

Ik heb het net even opgezocht in mijn mail. Ik heb mijn MeLuna in 2013 besteld en hem een paar jaar naar volle tevredenheid gebruikt. Hij kostte toen €14,- en ik heb hem besteld bij bumaround. Ik heb hem gelukkig niet meer nodig, want ik ben aan de prikpil en word nu helemaal niet meer ongesteld.

Ik vind het stoer dat je er een video over hebt gemaakt, iedere vrouw zou dit moeten weten. Zelfs met mijn aandoening kun je een cup gebruiken. Ik was altijd zo heftig ongesteld dat ik tampons en maandverband moest gebruiken, en dan ging het nog vaak mis. Met een cup ben ik nooit doorgelekt, al moest ik wel een keertje extra legen.

[Beantwoorden]


Door Jessica J. op 20 maart 2017 21:02

Bedankt voor deze duidelijke review! Goed dat je antwoord geeft op de vraag over de openbare toiletten, dat is ook iets waarover ik me zorgen maakte.

[Beantwoorden]


Door Natasja op 21 maart 2017 01:22

Ter info voor de Belgische dames die geïnteresseerd zijn om een cup te kopen. Je kan een cup kopen bij supermarkt Delhaize en bij drogist Di. Dus je hoeft niet perse via internet te kopen.

[Beantwoorden]


Door an op 22 maart 2017 10:31

Informatieve video maar niks voor mij. Ik blijf het iets vies vinden. Net zo vies als maandverband. Geef mij maar tampons.

[Beantwoorden]


Door Noor op 22 maart 2017 21:08

Supergoede video, tof dat je dit zo open bespreekt.

Zelf zit ik er ook over te twijfelen.
Echter, ik gebruik mini tampons en vraag mij ernstig af of er cups zijn die geschikt zijn voor vrouwen die grotere tampons niet (prettig) ingebracht kunnen krijgen.
Ik wil niet 30 euro uitgeven aan iets wat uiteindelijk niet past.
Iemand hier informatie over of ervaring mee?

[Beantwoorden]

Hester antwoordt op 16 augustus 2017 om 17:09:

Ik kan zelf geen tampons inrijden, zelf geen mini’s. Wrl de cup. Ideaal ding!!

[Beantwoorden]

Poederdoos antwoordt op 30 oktober 2017 om 00:02:

Je hebt dan ook heel zachte cups( bv. Meluna soft cup)
Die zijn speciaal voor gevoelige vagina ’s geschikt. Dat zou voor jou een optie kunnen zijn. De Organicup die ze nu bij kruidvat hebben is denk ik voor jou nog iets te stevig. Hoewel die wel iets makkelijker uitklapt

[Beantwoorden]

Noor antwoordt op 5 november 2017 om 22:42:

Bedankt voor je reactie Poederdoos! Ik ga ernaar kijken. :)

[Beantwoorden]


Door T. op 30 maart 2017 23:32

Het zal wel veel geld besparen, tel uit je winst.

[Beantwoorden]


Door Laura - LvanR op 31 maart 2017 03:41

Ik vond dit eerst zo’n raar ding toen ik een ad ervan zag op Facebook oid.. maar nu ik er steeds meer over hoor en vooral positieve verhalen, maakt het me wel erg nieuwsgierig.. Vooral fijn dat het zo lang kan blijven zitten!

[Beantwoorden]


Door Kitty op 1 april 2017 15:38

Je kunt er ook 2 aanschaffen. Als je dan ergens bent waar je hem niet kan uitspoelen dan doe je de vieze in een boterhamzakje en pak je de schone om in te brengen. De vieze spoel je dan later thuis weer af. Het is maar een idee.

[Beantwoorden]


Door LA op 19 mei 2017 17:00

Je kan (in Belgie) de mooncup gewoon kopen in de apotheek ;)! ik heb hem daar juist aangeschaft. toffe video btw!!!
Maar ik twijfel een beetje over de diepte aangezien hij direct openklapt bij het inbrengen… is het normaal als je zit dat het steeltje nog iets naar buiten steekt? dus dat als je je schaamlippen spreidt je direct aan het steeltje kan? want ik heb wat schrik om het steeltje eraf te knippen…

[Beantwoorden]

Poederdoos antwoordt op 30 oktober 2017 om 00:05:

Dat is normaal hoor. Je hoeft het niet af te knippen maar het mag wel. Dan zou ik gewoon met een klein stukje beginnen en kijken of dat fijner zit

[Beantwoorden]