Smashbox #shapematters palette | Brow, Face & Eye

smashbox_shapematters_palette01

Smashbox heeft een pracht van een palette ontworpen, #shapematters voor wenkbrauwen, gezicht en ogen. Het is nogal een flink palette: groot en best zwaar. Volgens Smashbox zit in dit palette alles om je camera ready te maken. Wenkbrauwpoeders, contouringpoeders en oogschaduws. Volle wenkbrauwen, een intense oogopslag en vlijmscherpe jukbeenderen. Are you ready for your close-up?

smashbox_shapematters_palette02

smashbox_shapematters_palette03

Zoals ik in de inleiding ook al vertelde, is het palette groot en vrij zwaar. Heel geschikt voor reizen vind ik hem niet. Het is wel echt een heel mooi palette, gemaakt van stevig materiaal en met een grote spiegel aan de binnenkant. Het #shapematters palette gooi je misschien niet in je tas voor vakantie, maar zet je wel mooi neer op je kaptafel.

Smashbox #shapematters palette € € 64,50

smashbox_shapematters_palette01smashbox_shapematters_palette04

smashbox_shapematters_palette05

Waar alles voor bedoeld is, staat heel duidelijk aangegeven op het plastic beschermfolie wat over de poeders heen ligt. Ook zitten er drie kaartjes bij het palette met instructies. Met deze kaartjes kun je ook tutorials kijken door naar de Smashbox website te gaan, en een kaartje op het beeldscherm van je telefoon te leggen.

Dat heb ik een aantal keren en op verschillende manieren geprobeerd, maar ik kreeg het niet voor elkaar. Ik vind het heel leuk bedacht, maar misschien was een eenvoudige link toch een beter idee geweest. Had die in ieder geval ook op de kaartjes gezet, want nu heb ik de tutorials niet kunnen bekijken en dat vind ik jammer.

smashbox_shapematters_palette06

Links: wax en twee kleuren wenkbrauwpoeder
Midden: contouring, bronzer en highlighter
Rechts: oogschaduw

smashbox_shapematters_palette07

In het #shapematters palette zit een dubbelzijdige kwast. Het linker uiteinde is schuin afgesneden, bedoeld voor de wenkbrauwen. Het rechteruiteinde is een luchtige oogschaduwkwast.

smashbox_shapematters_palette08

smashbox_shapematters_palette09

Het is me niet duidelijk wat voor haren er voor de kwast zijn gebruikt, maar echt zacht zijn ze niet. De kant voor oogschaduw is prima als ik niks anders voor handen heb, maar het kwastje voor de wenkbrauwen vond ik echt niet fijn. Te dik en niet stevig genoeg. Ik kreeg mijn wenkbrauwen er niet mooi en precies mee ingekleurd.

Brows

smashbox_shapematters_palette10

smashbox_shapematters_palette11

De wax uit het palette heb ik niet geswatcht, die is kleurloos. De wenkbrauwpoeders wel, ze zijn vrij licht en warm van kleur. Vooral de donkerste tint oogt wat oranje. De pigmentatie is overigens prima.

smashbox_shapematters_palette12

Ik kreeg het niet voor elkaar om met de wenkbrauwpoeders en de kwast uit het palette, mijn wenkbrauwen mooi in te kleuren. Ik heb het eerst geprobeerd met de lichte tint, maar die viel op mijn toch al blonde wenkbrauwharen, compleet weg. De donkere tint is wel goed zichtbaar, maar de kleur is te warm en vind ik niet mooi staan. Een koelere tint had een natuurlijker effect gegeven. Ook de wax bleek lastig in gebruik. Erg vettig, niet makkelijk uit te smeren en leek soms wat witte stukje achter te laten.

Na het gebruik van de poeders, wax en het wenkbrauwkwastje, ziet het resultaat er rommelig en oranje uit. Als alternatief zou je de wenkbrauwpoeders wel als oogschaduws kunnen gebruiken, zo blijven ze niet onaangeroerd in het palette achter en het zijn prima tinten voor een ooglook.

Face

smashbox_shapematters_palette13

Contour – Bronze
Highlight – Glow

smashbox_shapematters_palette14

In het palette zit een contouring poeder, een matte bronzer en een matte en glanzende highlighter. De pigmentatie is goed, daar heb ik niets aan op te merken. En de glans in Glow vind ik erg mooi, die springt er bij de swatches meteen uit.

smashbox_shapematters_palette15

Ik heb de poeders in stappen aangebracht.

Foto 2: Contour langs mijn neus en onder mijn jukbeenderen
Foto 3: Bronze op mijn jukbeenderen
Foto 4: de matte Highlight op de brug van mijn neus
Foto 5: Glow op het hoogste punt van mijn jukbeenderen

smashbox_shapematters_palette16

Close-up van Contour, Bronze en Glow

Ik vind dat de poeders zeker een heel camera ready effect geven. Ze passen prachtig bij elkaar, brengen makkelijk aan en blenden natuurlijk in. Soms is het effect subtiel (Highlight) en soms juist heel duidelijk (Glow). Ja, camera ready is het effect zeker, maar in het echt vond ik het wel wat minder mooi.

Het resultaat zag er in daglicht grauw uit, vanwege de koele taupekleur van Contour. Op beeld prachtig, maar voor het dagelijks leven gebruik ik liever wat minder Contour en wat meer Bronze. Dat staat bij mij een stuk gezonder.

Eyes

smashbox_shapematters_palette17

In het palette zitten 9 tinten oogschaduw. Licht en donker, mat en glanzend, naturel en met iets meer kleur. Het zijn vrij diverse tinten, hoewel er geen echte knalkleuren in zitten.

smashbox_shapematters_palette18

1 – 2 – 3

smashbox_shapematters_palette19

4 – 5 – 6

smashbox_shapematters_palette20

7 – 8 – 9

De pigmentatie van de oogschaduws is goed, ze zijn eigenlijk allemaal wel intens. De glanzende oogschaduws hebben een hele fijne en zachte textuur, de matte oogschaduws uit de laatste rij voelen wat stroever aan.

smashbox_shapematters_palette21

smashbox_shapematters_palette22

Producten gebruikt:

MAC Prep + Prime Eye Base

3 (wenkbrauwbot en binnenste ooghoek)
5 (eerste deel bewegend ooglid)
6 (tweede deel bewegend ooglid)
4 (geblend in arcadeboog)
8 (ardaceboog)

Miss Sporty The Miaoww Eyeliner – review
Essence Forbidden Volume Mascara

Wat een fijne en mooie oogschaduws! Ze passen mooi bij elkaar en de goede pigmentatie van de swatches is ook duidelijk te zien in de ooglook. Je kunt voor heel neutraal gaan, maar ook iets meer kleur aanbrengen. Een compleet matte ooglook maken, maar ook voor een glinsterende oogopslag zorgen.

smashbox_shapematters_palette23

smashbox_shapematters_palette24

Essence XXXL Longlasting Lipgloss MATT Effect 05 Velvet Rose – review

Ooglook en gezichtscontour gedaan met het palette
Wenkbrauwen ingekleurd met de Catrice Eyebrow Set.

smashbox_shapematters_palette25

Met zo’n groot palette is het haast onmogelijk alles ‘goed’ te doen. De kans dat de wenkbrauwpoeders, of juiste contouring tinten niet bij jouw huid- of haarkleur passen, is best groot. Met een palette als dit, moet je eigenijk altijd wel wat water bij de wijn doen. Zo vind ik de oogschaduws prachtig, net als de poeders voor mijn gezicht, maar gebruik ik de warmgekleurde wenkbrauwpoeders niet (hoewel ik ze gelukkig ook prima als oogschaduws kan inzetten).

De kwaliteit vind ik over het algemeen heel goed. Het Smashbox #shapematters palette is mooi en compleet. En voor wat er allemaal in zit, vind ik de prijs ook heel schappelijk. Helaas zal dit palette waarschijnlijk nooit op alle punten goed scoren, dus probeer hem in de winkel uit en bekijk zelf hoe hij bij je past en wat jij het belangrijkste in het palette vindt.

Smashbox is te koop bij Douglas en hier* online te bestellen.


Reacties

Door Svenja op 15 maart 2016 06:12

Wauw, wat een ontzettend mooi en compleet palette! Vooral de highlighter Glow vind ik prachtig <3 De meeste oogschaduw tinten spreken mij ook erg aan! De make-up look die je hebt gemaakt is ook, zoals altijd, weer super pretty Vera!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 15 maart 2016 06:20

Meh dit is niet zo mijn ding. De contour en de bronzer vind ik beiden te donker en juist te warm overkomen. De oogschaduws zijn wel mooi, maar niet heel spannend. Think I’ll pass…

[Beantwoorden]


Door Femke op 15 maart 2016 06:30

Zo’n palette kan inderdaad nooit op alle punten scoren. Toch vind ik dit palette één van de meest handzame paletten die ik ken!

[Beantwoorden]


Door Akosua op 15 maart 2016 06:34

Het idee is leuk, maar het zou veel handiger zijn als je zo’n palette kon customizen. Dan kan iedereen de kleuren kiezen die bij hen past.

[Beantwoorden]


Door Elles op 15 maart 2016 06:37

Ik vind het een heel handig palette, je hebt alles bij de hand. Je moet wel geluk hebben met je wenkbrauwkleur. Maar daarvoor zou ik hem niet laten liggen!
Liefs,
Elles

[Beantwoorden]


Door Marlotte op 15 maart 2016 06:58

Onwijs mooi en handig palette! Hij kan inderdaad niet op alle punten even goed zijn, maar ik denk dat dit wel een hele goede optie is!

[Beantwoorden]


Door Anniek op 15 maart 2016 07:04

Jammer dat de wenkbrauwpoedertjes wat minder geslaagd zijn, maar oh: die contouringcombo, ZO mooi! Je hebt het ook prachtig aangebracht!

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 15 maart 2016 07:21

Nee, dit is niks voor mij. De wenkbrauwpoeders zijn te licht, de bronzers te warm en ik mis eigenlijk wel een blush. De oogschaduws zijn mooi, maar ook niet echt spannend en alleen daarvoor zou ik het palette niet aanschaffen.

Je moet bij zoiets inderdaad geluk hebben dat het bij je past. ^^)

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 15 maart 2016 07:24

Ziet er goed uit, leuk palette!

[Beantwoorden]


Door Sandra op 15 maart 2016 07:37

Jammer dat het enigszins een beetje tegenvalt. De oogschaduwkleuren vind ik wel echt prachtig!

[Beantwoorden]


Door Denise op 15 maart 2016 08:04

Wat ben ik blij dat je deze reviewt! Ik heb er namelijk al eens bij staan kijken. Ik twijfelde omdat ik een medium-lichte, koele huid heb met bijna zwarte werkbrauwen. Ik kan überhaupt nooit ergens een goed wenkbrauwproduct vinden dat donker genoeg is voor mij, maar ook niet zwart. (Iemand ideeën voor mij?) Deze wenkbrauwpoeders en contourpoeders passen dus echt niet bij mij. Nu ben ik blij dat ik hem niet gekocht heb. Bedankt Vera!

[Beantwoorden]


Door Amy op 15 maart 2016 08:10

Jammer van de wenkbrauwpoeders maar wat je zegt, zo’n palette kan nooit iedereen helemaal bekoren. Zelf samenstellen is wat dat betreft nog altijd het meest ideaal. Ik vind Glow erg mooi en ook de oogschaduws (vooral de glinsterende) zijn erg pretty!

[Beantwoorden]


Door Demi Kloosterman op 15 maart 2016 08:48

De oogschaduwkleuren zien er heel mooi uit! Verder ben ik niet zo enthousiast over dit product.. Fijne review Vera!

[Beantwoorden]


Door Sabrina op 15 maart 2016 08:59

Wat een handig palette, maar zoals je zelf al zegt is het bijna onmogelijk dat alles tot zijn recht komt. Ik vond de ooglook die je gemaakt had echt super mooi en de highlighter vond ik ook prachtig!

[Beantwoorden]


Door Jennifer op 15 maart 2016 09:07

Het idee van dit palette vind ik echt super goed!
Alles in één ,mooie!, doos. Je hebt alles snel te pakken.
Maar wat jammer dat de kwaliteit van de eerste twee producten slechter was.

[Beantwoorden]


Door manon op 15 maart 2016 09:12

De palette ziet er erg gaaf uit! Jammer van de minpuntjes, daarom zal ik deze ook niet gaan aanschaffen.

[Beantwoorden]


Door Liset - Beautydagboek op 15 maart 2016 09:20

Dit palette is echt een plaatje! Hoewel de wenkbrauwpoeders veel te licht voor mij zijn, kan ik ze inderdaad wel gebruiken als oogschaduws. De rest vind ik prachtig en ook de contour- en highlightkleuren vind ik geweldig. En wat heb je er een mooie ooglook mee weten te maken. Ik ga het palette gauw eens bekijken!

[Beantwoorden]


Door femketje op 15 maart 2016 09:26

ik vind het er niet verkeerd uit zien :D

[Beantwoorden]


Door jeapiebel op 15 maart 2016 09:34

Wat een prachtige palette zeg. Het ziet echt alles. Al is de kleur van de oogschaduw niet zo speciaal, maar het is fijn voor de dagelijkse look. Ik draag wel warme tinten, maar er zijn er ook al zoveel van.

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 15 maart 2016 09:51

Weer een fijne review Vera! Aan de ene kant heel leuk om alles bij elkaar te hebben, maar dan moet wel alles fijn zijn!

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 15 maart 2016 09:56

Het palette ziet er goed uit, maar ik denk dat je zeker gelijk hebt en je altijd water bij de wijn zult moeten doen bij dit soort paletten en dat wil ik voor die prijs eigenlijk niet.

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 15 maart 2016 09:58

Inderdaad logisch dat niet alles heel goed bevalt. Als de kleuren (vooral voor de wenkbrauwen) goed matchen is het wel echt een top palette voor op reis!

[Beantwoorden]


Door Silkeblogs op 15 maart 2016 10:14

Oh, wauw, zo mooi!

[Beantwoorden]


Door Silkeblogs op 15 maart 2016 10:15

Oh, wauw, zo mooi!

[Beantwoorden]


Door Julie Tina op 15 maart 2016 10:45

Ziet er op het eerste zicht een mooi palette uit maar ik snap wat je bedoelt dat het onmogelijk volledig bij je kan passen. Jammer dat ze dit soort dingen (nog) niet customizable uitbrengen ^^)

[Beantwoorden]


Door Maaike op 15 maart 2016 11:08

Wauw, die poeders zien er écht heel erg mooi uit op je foto’s! Oh, en die oogschaduws zijn ook allemaal zo mooi. Jeetje, wat een mooi palette <3

[Beantwoorden]


Door Danique Krol op 15 maart 2016 11:37

Ik vind het palette er onwijs mooi uitzien! Erg handig om mee te nemen op vakantie, maar van mij hadden er ook nog wel twee blushes in mogen zitten. Voor de rest vind ik het een super leuk palette.

[Beantwoorden]


Door Nicole op 15 maart 2016 13:04

Dit palette lijkt mij echt handig voor op vakantie! Wel jammer dat de wenkbrauwpoeders te warm zijn.

[Beantwoorden]


Door Andréa op 15 maart 2016 13:18

Wat een fijne review~! Heel goed geschreven. Het palette ziet er op zich goed uit, maar ik heb er geen ‘wow’-gevoel bij helaas.
x

[Beantwoorden]


Door Emma op 15 maart 2016 13:52

Hoi, ik heb een vraag: wat is het verschil tussen contour powder en bronzer?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 15 maart 2016 om 18:18:

Contour powder is over het algemeen wat koeler (assiger) van kleur om schaduw mee te maken in je gezicht, bronzer daarentegen is warmer en geeft kleur :-)

[Beantwoorden]


Door Verona op 15 maart 2016 14:17

wauw die pigmentatie :O

[Beantwoorden]


Door Margje op 15 maart 2016 14:50

Wat gaaf! Ik vind het een mooi pallete en je kan hier mooie looks mee maken. Ook is het erg handig als je op vakantie gaat bijvoorbeeld. Alles heb je bij met maar 1 pallete. Wel vind ik dit aan de prijzige kant, maar dat kun je ook niet anders verwachten.

[Beantwoorden]


Door Manon op 15 maart 2016 16:36

Wat een handige palette is dit zeg. Het ziet er super uit

[Beantwoorden]


Door Felicia op 15 maart 2016 16:54

Het zou ideaal geweest zijn als het pallete op alles goed zou scoren, helaas maar erg begrijpelijk. Wel een mooie innovatie, zo’n all-in-one palette.

[Beantwoorden]


Door Amélie Cammaert op 15 maart 2016 18:30

Ziet er een tof pallet uit maar niks voor mij….

[Beantwoorden]


Door anna op 15 maart 2016 20:20

Oh wow, de pigmentatie ziet er geweldig uit, wauw! Ik ben vooral benieuwd naar het contouring palette voor het gezicht, met die kleuren kun je veel kanten op.

[Beantwoorden]


Door Sara op 15 maart 2016 20:23

Toen je begon met de wenkbrauwpoeders dacht ik: dit wordt helemaal niets, maar het werd beetje bij beetje beter. De oogschaduws zijn prachtig en je hebt er echt een mooie ooglook van gemaakt. Toch zou ik dit palette niet snel aanschaffen. Dan koop ik de benodigde producten liever allemaal los zodat ik weet dat ze allemaal goed bij me passen.

[Beantwoorden]


Door Bianca op 15 maart 2016 20:53

Ik vind de oogschaduwkleuren wel mooi, maar de gezichtspoeders lijken me allemaal aan de warme kant. Zou er zelf geen 65 euro voor betalen eigenlijk.

[Beantwoorden]


Door Merel op 15 maart 2016 20:54

Er zijn toch niet heel veel mensen met zo’n lichte wekbrauwen? Ze hadden er beter een lichte en een echt donkerbruine kleur in kunnen steken vind ik!

[Beantwoorden]


Door aboutsbstyle op 16 maart 2016 10:40

helaas zou dit pallet niet voor mij geschikt zijn als ik het zo bekijk en lees. wel vind ik de oogschaduw kleuren erg mooi. liefs soraya

[Beantwoorden]


Door Roosmarijn op 16 maart 2016 11:49

Ik vind het palette niet zo geslaagd. De uiteindelijke look ziet er gelig uit (kan ook aan de foto liggen). Ook mis ik een blush. Wel weer een goede review!

[Beantwoorden]


Door kim op 16 maart 2016 13:26

Een hele duidelijke review! Heel overzichtelijk ook. Wet ziet de look er inderdaad wat gelig uit.

[Beantwoorden]


Door Diana op 16 maart 2016 13:45

Ik heb het kleine contouurkitje, met 3 kleuren. De askleur en bronzer zijn perfect, maar die gele? wtf moet je ermee. Maar goed ik ben echt dol op het kitje! Ik voel me wel een beetje afgezet want hier krijg je nog kei mooie oogschaduw erbij voor maar 20 euro meer.
Maar die wenkbrauw kleuren zijn toch veel te licht voor veel mensen?

[Beantwoorden]


Door Nicole op 16 maart 2016 14:21

Echt super handig zo een palette met alles erin! Ik vind de oogschaduws er heel erg goed uitzien.

[Beantwoorden]


Door La Vie Pure op 16 maart 2016 20:08

Ik heb ook een palette met allerlei make-up, maar herken het wel, ik gebruik eigenlijk enkel de blush en het gezichtpoeder!

[Beantwoorden]


Door beautifulday4makeup op 20 maart 2016 16:44

Wauw, wat een mooi palette is dat. De glow highlighter lijkt me super

[Beantwoorden]


Door Irina op 30 maart 2016 10:45

Ik vind het palette er echt heel erg mooi uitzien en de gezichtspoeders en oogschaduw zien er inderdaad prachtig uit! Voor mijn wenkbrauwen ga ik toch eigenlijk altijd voor mijn Anastasia DipBrow pomade dus dat die niet geweldig zijn vind ik zelf niet heel erg.

[Beantwoorden]