Terugblik op 2015

terugblik_2015-2

Ik vind het moeilijk om 2015 af te sluiten. Het jaar is zo snel gegaan! En ik zeg heel eerlijk dat ik er meer van verwachtte, dat het daarom ook heel gek voelt dat het echt voorbij is en 2016 gaat beginnen. Maar ik weet ook dat ik niet te veel waarde moet hechten aan één cijfer wat verandert. Ik moet me niet zo aanstellen en daarom wil ik juist terugblikken, om me te realiseren dat het best een goed jaar was.

Schermafbeelding 2015-12-24 om 09.10.15

– Knip, knip. Korter, korter.

Jaren had ik mijn haar lang. Heel mooi, maar ik wilde zo graag eens wat anders! Dankzij Teske kwam ik bij Aret terecht. De eerste kapper waarbij ik me niet bezwaard voelde om langs te komen, die de tijd nam en plezier had met mijn haar. Ik knipte het elke keer dat ik ging een stukje korter en inmiddels zit het tot op mijn schouders. Ik vind het super leuk en ben er heel blij mee.

– Ik ontwikkelde mijn YouTube kanaal verder.

In 2014 nam ik mijn YouTube kanaal al onder de schop, maar in 2015 ging ik nog een stapje verder. Ik ben steeds meer tijd en denkwerk in mijn video’s gaan stoppen. Ik ben een professioneel bewerkingsprogramma gaan gebruiken, ben meer gaan experimenteren en heb vaker met andere YouTubers gefilmd. Ik ben super trots dat mijn kanaal zo is gegroeid. Vooral met de views ben ik heel blij! Mijn video’s werden soms wel 100.000 of zelfs 200.000 keer bekeken! Ook deed ik afgelopen jaar meer betaalde campagnes op YouTube, wat ik best spannend vond, maar waar ik volgens mij ook wel aardig mijn draai in heb gevonden.

– Ik leerde beter mijn grenzen aan te geven.

Aan de ene kant ben ik heel eerlijk en kan ik soms te fel of te direct zijn. Aan de andere kant vind ik het heel moeilijk de confrontatie aan te gaan en het tegen iemand te zeggen als ik ergens mee zit. Dat is iets waar ik al jaren mee worstel. Ik merkte afgelopen jaar dat het duidelijk weer een stuk beter lukte, vooral als het aankwam op mijn blog en YouTube kanaal. Door fouten of verkeerde inschattingen heb ik geleerd dat als ik het niet wil, het niet goed voelt en het niet op mijn manier kan, ik het écht niet moet doen. Dat aangeven vind ik eng, maar ik weet waarvoor ik het doe en daarom lut het steeds beter.

versus_a_online01

– VERSUS A

VERSUS A hoort echt bij 2015. De nieuwe blog van Suz en mij. Helaas blijft VERSUS A in 2015, want we hebben aangekondigd dat we gaan stoppen. Het was een prachtig project, waar we ontzettend veel van hebben geleerd en waar we met pijn in ons hart afscheid van nemen. Het voelt nog steeds dubbel, maar het is beter zo. Ik kijk er goed op terug en ik hoop oprecht in 2016 met Suz te blijven samenwerken.

lente_fotos_15_6_26

– Londen met LUSH en Teske

Wat was dat gaaf, met één van mijn beste vriendinnen naar Londen mogen voor de opening van de grootste LUSH winkel ter wereld. Het was zo gezellig en ik denk er graag aan terug, als ik weer eens een foto van toen tegen kom. Ik heb heel erg genoten.

– Ibiza met Jeffrey

Ik ging voor het eerst met Jeffrey op vakantie. We waren al wel eens weekendjes weg geweest, bijvoorbeeld naar Disney. Maar nog niet eerder vlogen we naar een warm land om een week lang vakantie te vieren. Voordat ik weg ging vond ik het heel spannend, maar eenmaal op Ibiza heb ik volop genoten. Ik hoop dat het volgend jaar wederom lukt een weekje weg te gaan samen (iemand nog tips voor een leuke vakantie bestemming rond september/oktober?).

– Ik vond meer rust

Ik merk steeds meer dat wanneer ik dingen los laat, wanneer ik me niet laat pushen, ik juist veel meer doe en durf. In alle rust ontwikkel ik me het beste. Los laten vind ik heel erg moeilijk, zeker wanneer het op veracamilla aankomt, maar ik heb afgelopen jaar gemerkt dat het mijn creativiteit en ontwikkeling juist ten goede komt wanneer ik dat doe. Door wat minder te moeten, wil ik juist alleen maar meer. Betere filmpjes maken, leukere ooglooks, orginele artikelen. Je begrijpt: ik hoop volgend jaar nog meer rust te vinden ;).

Schermafbeelding 2015-12-24 om 09.42.22

Tot slot…

Dit was kort samengevat mijn 2015. Er zijn afgelopen jaar ook dingen gebeurd waarover ik nog niet kan vertellen, omdat ze nog in ontwikkeling zijn. Op persoonlijk en zakelijk vlak. En er zijn afgelopen jaar ook genoeg dingen mislukt, maar die wil ik hier niet vertellen omdat ik weet dat ik dan het negatieve het positieve laat overheersen. Ik vind het lastig deze blogpost te schrijven, lastig dit jaar af te sluiten. Maar zo slecht was het niet <3

Hoe kijk jij terug op 2015?

Twitter Facebook
Categorie: Personal Life | 31 december 2015 | 54 reacties

Reacties

Door Femke op 31 december 2015 06:37

Als ik zo terugkijk op dit jaar heb je een hoop mooie momenten meegemaakt. Ook al sluit je af met je conclusie over het hele jaar, met dingen die je niet verder over kunt praten.. Ik hoop dat je een fijne jaarwisseling hebt, met een heel mooi, nieuw jaar.. 2016! Dat het een heel gelukkig jaar mag worden, met jouw mooie blog en hopelijk leuke zakelijke samenwerkingen waar we snel meer over horen!

[Beantwoorden]


Door Femke op 31 december 2015 06:46

Ik ben enorm benieuwd wat we allemaal in 2016 mogen verwachten van jou en kijk er echt al naar uit. Je hebt inderdaad best een goed jaar gehad als ik het zo mag lezen! Veel succes en plezier in het komende jaar en nog een hele fijne oudejaarsdag/nacht gewenst!

[Beantwoorden]


Door Marlotte op 31 december 2015 06:55

Ah, ik snap dat je niet al te negatieve dingen op je blog wilt plaatsen. Wat een mooie momenten heb je achter de rug, ik heb er van genoten en ik hoop op een nog mooier en gelukkiger 2016 voor jou. Hele fijne jaarwisseling, geniet ervan!

[Beantwoorden]


Door Anniek op 31 december 2015 07:40

Mooi geschreven Vera, en je hebt ook een mooi lijstje samen kunnen stellen met punten waar je heel blij en ook wel trots op kunt zijn denk ik! En nee, het gaat er inderdaad echt niet om hoeveel je in één jaar gedaan kunt krijgen. Daar heeft dat grenzen trekken en rust vinden ook wel wat mee te maken denk ik. Het hartstikke tof dat je dat op persoonlijk vlak hebt kunnen ontwikkelen, want poe, hoe moeilijk kan dat zijn… Fijn 2016 Vera!

[Beantwoorden]


Door Anniek op 31 december 2015 07:47

Mooi geschreven Vera, en je hebt ook een mooi lijstje samen kunnen stellen met punten waar je heel blij en ook wel trots op kunt zijn denk ik! En nee, het gaat er inderdaad echt niet om hoeveel je in één jaar gedaan kunt krijgen. Daar heeft dat grenzen trekken en rust vinden ook wel wat mee te maken denk ik. Het hartstikke tof dat je dat op persoonlijk vlak hebt kunnen ontwikkelen, want poe, hoe moeilijk kan dat zijn… Fijn 2016 Vera!

(sorry,verkeerde webadres net! )

[Beantwoorden]


Door Syl op 31 december 2015 08:05

Huh dit artikel stond gisteren toch al online? Had zelfs al gecomment

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 31 december 2015 om 09:33:

Dat ging per ongeluk door een bug van de WordPress app :( ik heb je comment wel gezien <3

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 31 december 2015 08:27

Een leuk overzicht met mooie persoonlijke ontwikkelingen! Fijne jaarwisseling Vera!

[Beantwoorden]


Door Akosua op 31 december 2015 08:36

Wat een mooi overzicht met hoogtepunten. Ik ben benieuwd wat er in 2016 nog allemaal gaat gebeuren. Fijne jaarwisseling en een goed 2016 toegewenst!

[Beantwoorden]


Door Liset - Beautydagboek op 31 december 2015 08:39

Gisteren was hij ook al even online of niet? Ik had je toen al een (uitgebreide) comment geschreven, dus ik hou het kort dit keer, haha :). Je hebt prachtige momenten beleeft dit jaar en ik hoop dat het volgend jaar ook zo mag zijn!

[Beantwoorden]


Door Sarah op 31 december 2015 08:48

Geniet van de mooie dingen die je meegemaakt hebt, want dat zijn er een heleboel!
Ik wens je een mooi 2016 toe! X

[Beantwoorden]


Door Amy op 31 december 2015 08:57

Natuurlijk kent ieder jaar negatieve punten, maar volgens mij heb je een lijstje prachtige punten gemaakt waar je heel trots op kunt zijn. Ik wens je een heel mooi 2016!

[Beantwoorden]


Door Am op 31 december 2015 08:57

Ik vind je haar nog steeds ZO mooi! Mooi jaartje is het geweest voor je volgens mij :) Geniet van vandaag en een gelukkig nieuwjaar!

[Beantwoorden]


Door Svenja op 31 december 2015 08:58

Wat een onwijs mooi artikel Vera! Je bent zo te lezen echt gegroeid als persoon afgelopen jaar, maar ook je blog en Youtube kanaal is naar een hoger niveau getild! Je doet het echt super. Kan ik 2016 alleen maar nog beter gaan! Ik wens je alvast een heel gelukkig, gezond en liefdevol nieuwjaar toe! Liefs, Svenja.

[Beantwoorden]


Door Daphne op 31 december 2015 09:04

Wat heb je toch een fijne dingen mogen meemaken, verbeteren en doen in 2015. Hopelijk mag dit ook weer in het volgend jaar zo zijn. Een gelukkig nieuwjaar, Vera!!!!

[Beantwoorden]


Door Elles [3lles.nl] op 31 december 2015 09:05

Erg mooi geschreven! Ga vind het jammer dat Versus[a] gestopt is, jullie waren zo leuk samen.
Liefs,
Elles

[Beantwoorden]


Door Esmee op 31 december 2015 09:53

Ook voor mij ging het jaar erg snel. In december had ik helemaal geen zin, maar gelukkig heb ik me achteraf gezien best vermaakt. Fijn dat je dit artikel maakt, hoeveel sprongen je hebt gemaakt en hoe je jezelf hebt ontwikkeld vind ik hee fijn om te lezen. Op naar volgend jaar!
XOXO esmee

[Beantwoorden]


Door Lotte op 31 december 2015 09:55

Ik vind je sterker en sterker worden. Je doet het hartstikke goed, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. En als je dit jaar een beetje ‘meh’ vond, wordt het volgende jaar vast en zeker weer beter. Fijne avond Veer, en ik hoop je in 2016 weer eens te zien!

[Beantwoorden]


Door Sophie op 31 december 2015 10:12

Knao Vera, dat je de negatieve dingen achterwege laat! Heb een fijn uiteinde!

[Beantwoorden]


Door Hester op 31 december 2015 10:17

Mooie dingen, en ik vind je haar echt heeel leuk zo! Ongeveer de lengte die ik ook heb maar dan nog wel iets voller, echt heel tof. Jammer dat je 2015 met een beetje gemengde gevoelens afsluit, maar aan de andere kant: het is een héél jaar, daarin kunnen ook niet alleen maar positieve en leuke dingen gebeuren. Fijne jaarwisseling en 2016! <3

[Beantwoorden]


Door cato op 31 december 2015 10:45

Mooi geschreven Vera! Ik vind echt dat je blog en je youtubekanaal positief zijn gegroeid,dus doe zo verder !

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 31 december 2015 10:46

Mooi geschreven! Knap ook dat je voor jezelf besluit om de negatieve dingen niet te bespreken, omdat je weet dat daar dan toch een nadruk op komt te liggen. Ik wens je alvast een hele fijne jaarwisseling en een heel mooi, gelukkig en gezond 2016!

[Beantwoorden]


Door pauline op 31 december 2015 11:14

ik vind het echt heel erg jammer dat versusa stopt. ik heb genoten van de artikels die niet over beauty gaan en zeker goeie inhoud hadden imo.
gelukkig nieuwjaar!

[Beantwoorden]


Door Judith op 31 december 2015 11:19

Knap geschreven! Je kunt door deze dingen zeker zeggen dat je bent gegroeid als persoon en met je blog/YouTube-kanaal. Ik kijk uit naar al je nieuwe artikelen en video’s en ik hoop (voor jou) dat je in 2016 nog meer rust kan vinden. Een hele fijne jaarwisseling gewenst. <3

[Beantwoorden]


Door Jolanda op 31 december 2015 11:20

Hoi allemaal,Mijn jaar was rot,mijn moeder werd ziek en moest aan de chemo en ik zelf zat vaak in de put. Ik heb mijn zelf wel beter leren kennen,maar dat ging wel op een pijnlijke manier.Ik hoop in 2016 dat we allemaal gezond blijven en dat we leuke dingen mogen mee maken.Ik wens iedereen een fijne jaarwisseling en ga zo door Vera.

Liefs Jolanda

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 31 december 2015 11:36

2015 was wel een mooi jaar zo te lezen, en ook eentje van veel leren en bijleren. Op een succesvol 2016!

[Beantwoorden]


Door Rosanne op 31 december 2015 11:45

Knap van je dat je op een eerlijke manier durft terug te kijken naar het afgelopen jaar!
Toch zijn er best wat mooie hoogtepunten voorbij gekomen.
Ik wens je heel veel geluk voor het nieuwe jaar<3

[Beantwoorden]


Door Demi op 31 december 2015 11:46

Leuk om alles nu weer terug te lezen, ik heb erg van je blog en youtube kanaal genoten. Ik wens je een heel succesvol en liefdevol 2016!

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 31 december 2015 11:46

Wat een leuk artikel! Mooi om te zien dat je zoveel gegroeid bent met je YouTube kanaal. Toch jammer dat VersusA stopt!

[Beantwoorden]


Door Kayleigh op 31 december 2015 12:19

Ik snap dat het lastig is zo’n overzicht te schrijven waarin je het negatieve niet wil laten overheersen. Daarom is het juist zo mooi dat je dit hebt durven te delen. Fijne jaarwisseling Vera!

[Beantwoorden]


Door Darcy op 31 december 2015 13:27

Klopt het dat de VERSUS A website gehackt is .. ? Ging het net even op Google zoeken om nog wat dingetjes terug te kijken, alleen er staat bij de link ‘Deze site is mogelijk gehackt’, waardoor ik het niet meer aan durf te klikken

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 31 december 2015 om 13:30:

VERSUS A is gehackt toen we nog niet aangekondigd hadden te gaan stoppen, maar ook nu zijn er nog steeds problemen met de site. We willen hem heel graag online houden, maar helaas gaat dat momenteel nog niet zo lekker. We zijn er nog wel mee bezig (maar lastig ivm de feestdagen), ik hoop dat het ergens volgende week echt verholpen is. Tot die tijd zou ik nog maar even niet het risico wagen.

[Beantwoorden]


Door charile op 31 december 2015 13:59

Mooi artikel!

[Beantwoorden]


Door Juliette op 31 december 2015 14:24

Je hebt ’t echt goed gedaan dit jaar !
Natuurlijk blijf ik in 2016 nog steeds alles volgen !
Alvast happy new year :star:

[Beantwoorden]


Door Laura - Dagelijkse hap op 31 december 2015 14:45

Wat een mooi overzicht Vera :) Zo te zien heb je toch een super jaar gehad :D
Als je niet te ver weg wilt gaan met vakantie, zijn de Belgische Ardennen altijd aan te raden (ben er opgegroeid), erg mooi en ontspannend :)
Ik wens jullie samen een prachtig 2016!

[Beantwoorden]


Door laura op 31 december 2015 15:12

Ik heb ook een aantal moeilijke dingen meegemaakt afgelopen jaar maar ik heb juist heel veel Zin in 2016 .

Lieve vera alvast een hele fijne jaarwisseling en tot volgend jaar ! xx

[Beantwoorden]


Door Lonneke op 31 december 2015 16:26

Ik heb dat ook altijd dat ik niet afscheid wil nemen van het oude jaar, maar voordat je het weet is er weer een nieuw jaar voorbij. Wel fijn dat je zoveel goede en positieve dingen hebt meegemaakt in 2015. Ik wens je een gelukkig nieuwjaar! XXX

[Beantwoorden]


Door Cathy op 31 december 2015 17:20

Beste Vera,

Ik ben een ‘lurker’ in hart en nieren maar voelde me nu heel erg aangetrokken tot het geven van een reactie. Ik vind het heel fijn om dit te lezen. In die zin: het laat zien hoe menselijk je bent en hoe relatief de dingen zijn, ook al heb je een blog die als een trein gaat. Dat troost mij ook, een gewone sterveling die ook gemengd terugkijkt op afgelopen jaar. Het is makkelijk om te zeggen dat alles goed gaat. Maar het is echt heel tof om te zien dat je dit eerlijk aangeeft allemaal. Ik zeg: ga zo door en doe je best. Ik weet dat je niet anders doet.

Liefs,

[Beantwoorden]


Door Manon op 31 december 2015 17:26

mooie momenten, jammer dat versus A stopt!

[Beantwoorden]


Door Michelle op 31 december 2015 17:27

Hi Vera,

Ik denk dat ik je gevoel wel snap en zeker als dingen niet helemaal zo gaan als je wilt
is het lastig om het jaar af te sluiten. Maar geniet van alle mooie en positieve dingen die 2015 heeft gebracht en begin morgen weer helemaal opnieuw met positieve energie en een frisse kijk op alles wat 2016 je gaat brengen :-)

[Beantwoorden]


Door Julie op 31 december 2015 18:08

Ik wens jou en alle andere mensen die dit lezen een hele fijne jaarwisseling en een heel gelukkig en gezond 2016! <3

Ik vond het dit jaar elke dag een feestje om elke morgen nadat ik wakker geworden was een nieuw atrikel van mijn favoriete blogster te lezen :)

x Julie

[Beantwoorden]


Door Merel op 31 december 2015 19:51

Lieve Vera, sinds ik dit jaar jouw site heb ontdekt kom ik bijna elke dag op je site. Ik vind je een heel fijn en leuk persoon. Ik heb niet veel met make up maar jij , jouw persoon maakt dat ik hier graag kom : D

[Beantwoorden]


Door Merel op 31 december 2015 19:55

Ps: je filmpjes vind ik echt top. Zoals ik zei; je bent zo’n leuk en prettig mens, echt fijn om naar te kijken.

[Beantwoorden]


Door Irina op 1 januari 2016 11:43

2015 was voor mij het slechtste jaar tot nog toe. Ik heb er ook op terug gekeken; en me bedacht dat er toch ook goede dingen zijn gebeurd: ik haalde mijn rijbewijs, kreeg een vast contract en mijn blog begint steeds meer vorm te krijgen.
Komend jaar wordt mijn jaar; dat heb ik besloten. Ik wens jou en natuurlijk alle volgers een onwijs fijn 2016! <3

[Beantwoorden]


Door anna op 1 januari 2016 11:44

Wat een mooi artikel! Ik hoop dat je in 2016 ook meer rust zal vinden, dat wil ik zelf ook graag. Ik wil ook altijd te veel doen, maar te veel moeten werkt soms juist niet. Wel jammer dat Versus A gaat stoppen trouwens!

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 1 januari 2016 13:52

Ik weet niet eens meer wat ik gisteren gegeten heb, dus terugblikken op een heel jaar vind ik keimoeilijk. Ik weet wel dat het een heel bewogen jaar was en dat ik hoop dat 2016 veel moois voor me in petto heeft. Let’s be awesome :-)

[Beantwoorden]


Door Belle op 1 januari 2016 14:06

Je bent wel een beetje een zeikerd afentoe.. Je vindt zowat alles ‘spannend’, laat eens wat meer los joh. Maar dat is mijn mening.

[Beantwoorden]

Lousaa antwoordt op 1 januari 2016 om 20:03:

Haha. Ik snap helemaal wat je bedoelt maar het zou saai zijn als we allemaal zo direct zouden zijn. Verschil mag er zijn ;-)

[Beantwoorden]


Door Silkeblogs op 1 januari 2016 16:37

Heel mooi artikel, ik wens je een minstens even goed 2016 toe! x

[Beantwoorden]


Door Stef op 1 januari 2016 22:34

Voor mij was t het bijzonderste jaar uit mijn leven (wel pittig) want me kindjes zijn geboren 1 januari 2015 vandaag waren ze jarig :)

[Beantwoorden]


Door Caitlyn op 2 januari 2016 14:49

2015 was voor mij geen topjaar, maar dat motiveert me extra om me dubbel in te zetten in 2016 zodat 2016 wel echt mijn jaar wordt.
xx

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 3 januari 2016 13:11

Super mooi geschreven Vera! Je mag echt trots op jezelf zijn. Veel goeds in 2016!

[Beantwoorden]


Door Tina op 3 januari 2016 15:29

Wat een mooie terugblik is dit! Dat vind ik omdat je niet alleen de positieve gebeurtenissen aanhaalt, maar ook heel eerlijk bent over zaken die wat beter konden of waar je meer van verwachtte.. Dat maakt je heel menselijk als blogger en daarom volg ik je ook met plezier.
Het afgelopen jaar heb ik ook merkbaar een persoonlijke groei doorgemaakt dus ik hoop dat ik dit in 2016 ook positief kan verderzetten.

Bij deze wens ik je alle goeds in 2016 Vera en nog veel blogplezier ^^)

[Beantwoorden]


Door Mariska op 9 januari 2016 17:07

Wat een mooie terugblik heb je hier geschreven! :)

[Beantwoorden]