Ongeschreven make-up regels die ik aan mijn laars lap

make-up_regels01b

Officieel zijn er natuurlijk geen make-up regels. Je krijgt geen boete voor te dunne wenkbrauwen of te donkere foundation. Toch zijn er wel een heleboel dingen die op een bepaalde manier ‘horen’. Er zijn genoeg ongeschreven regels. En ook ongeschreven regels hoor je te breken! Dit zijn make-up regels die ik aan mijn laars lap.

Aan te dunne wenkbrauwen waag ik me niet meer, maar er zijn nog genoeg dingen die ik met make-up doe, die eigenlijk niet horen. Stom vind ik dat maar, wanneer ik scheef word aangekeken wanneer ik bepaalde make-up gebruik of een handeling uitvoer. Make-up is juist iets om creatief mee te zijn! Draag het en gebruik het zoals jij dat wilt.

topshop_chameleon_highlighter_mother_of_pearl08

Gebruik geen highlighter op een onzuivere huid

De plekken waar je highlighter aanbrengt vallen meer op. Dat is de bedoeling van highlighter; je wilt dat je jukbeenderen driedimensionaal worden! Heb je onzuiverheden, dan moet je geen highlighter aanbrengen, want op die manier zullen je pukkeltjes of puistjes meer opvallen.

Ik kreeg deze tip eens van een andere beautyblogger. Maar hallo, ik ben dol op highlighter! Dat je die kleine bultjes dan iets meer ziet: ik lig er niet wakker van. Als het goed is ben je toch al verblind door de heftige glans.

fotd_groen_blauwe_eyeliner03

Niet je ooglid strak trekken als je eyeliner aanbrengt

Wanneer ik eyeliner aanbreng, trek ik vaak mijn ooglid zachtjes strak. Ik krijg altijd op mijn kop wanneer ik dat in tutorials doe. ‘Daar krijg je rimpels van!!!’ volgens mij is zoiets nog nooit bewezen.

Ik blijf het doen, omdat ik dit het prettigst vind werken. En die rimpels krijg ik toch wel, lachrimpels genoeg op die plek, dat garandeer ik je.

01

Wenkbrauwen moeten beginnen waar je neusvleugels eindigen

Voor wenkbrauwen zijn er een heleboel regels. Er zijn zelfs speciale stencils waarmee je je wenkbrauwen kunt inkleuren zoals het ‘hoort’. Ik denk dat het vooral belangrijk is dat wenkbrauwen bij de vorm van je gezicht passen.

Wanneer je bijvoorbeeld een vrij brede neus hebt zoals ik, kan het zijn dat je het mooier vindt als je wenkbrauwen iets dichter bij elkaar staan. Ook al hoort dat volgens de stencils misschien niet. Persoonlijk vind ik mijn wenkbrauwen iets dichter bij elkaar mooier en draag ik ze dan ook op die manier. Maar ik word wel een beetje moe van de eeuwige discussie over mijn wenkbrauwen. Leave my brows alone!

Photobucket

Koel en warm mag je niet mixen

Ik ben geen held in het herkennen van koele en warme tinten. Het gaat steeds beter, maar ik blijf het lastig vinden. Koele en warme kleuren hoor je niet te mixen en draag ook vooral geen koele of warme tinten als je ondertoon daar niet om vraagt.

Ik draag alle kleuren lipstick, oogschaduw en blush. Koel en warm, alles wat ik mooi vind. En soms denk ik dat het mooi is en past het uiteindelijk toch niet bij elkaar. Heb ik weer wat geleerd! Ik kan een mix van koel en warm namelijk best leuk vinden.

Ik snap wel dat ongeschreven make-up regels ook best handig kunnen zijn. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en is het fijn een houvast te hebben. Ik krijg bijvoorbeeld regelmatig de vraag welke oogschaduw je moet dragen bij blauwe ogen, of welke lipstick bij bruin haar. Natuurlijk zijn er tinten die volgens het boekje het beste zullen zijn en ik snap dat je dat graag wilt weten, maar draag ook vooral wat jij mooi vindt. Heb plezier met make-up, dat is veel belangrijker.

Welke ongeschreven make-up regels lap jij aan je laars?

Twitter Facebook
Categorie: Beauty gerelateerd Personal Life | 20 november 2015 | 70 reacties | Tags: ,

Reacties

Door beautifulday4makeup op 20 november 2015 15:05

Sommige van deze regels lap ik ook ana mijn laars hoor. Zeer begrijpelijk

[Beantwoorden]


Door PinkFairy op 20 november 2015 15:08

Dat van highlighter ben ik het met je eens. Als je het een beetje strategisch aanbrengt dan maakt het niet zoveel uit. Strak trekken van je oogleden heeft met elasticiteit van je huid te maken, dat wordt met de jaren echt minder. Maar als je elke dag oogschaduw draagt dan kan het hetzelfde effect hebben omdat je ook steeds je oogleden met het kwastje aanraakt.

[Beantwoorden]

Lizanne antwoordt op 20 november 2015 om 20:47:

Ik geloof niet dat door het kwastje de elasticiteit van de huid weggaat. Juist door het vaak aan te raken en te bewegen activeer je de cellen daar (lijkt me toch). Vooral hormoonwisselingen tijdens de menopauze, zonschade en ouderdom zijn de oorzaak van wegvallen van elasticiteit van de huid. Neem mijn moeder; heeft nooit oogschaduw gedragen, en toch een doolhof aan rimpels in haar oogleden (niks beledigend bedoeld hoor mam). (A)

[Beantwoorden]

Nora antwoordt op 21 november 2015 om 07:52:

We knipperen 28800 keer per dag, wrijven gerust in onze ogen wanneer we moe zijn, geven onze gevoelens weer met onze oogopslag… dat eyeliner aanbrengen de boosdoener zou zijn heb ik nooit begrepen, haha!

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 20 november 2015 15:10

Leuk geschreven! Highlighter op een onzuivere huid en koel en warm mixen doe ik ook en daarnaast vind ik wenkbrauwen die wat langer zijn dan moet volgens de regels juist wel mooi, zeker in vergelijking met wenkbrauwen die juist net iets té kort zijn bijgetekend; dat laatste geeft al snel het effect alsof er een hap uit je wenkbrauw is genomen, terwijl iets langere wenkbrauwen nog gewoon natuurlijk staan naar mijn mening.

[Beantwoorden]


Door Silkeblogs op 20 november 2015 15:13

Geen highlighter op een onzuivere huid? Ik ben zo’n grote highlighter-fan, dat ik zeg: highlighter op elke huid! =D Ik vind je wenkbrauwen supermooi zoals ze nu zijn, de ‘regeltjes’ zijn dus niet voor iedereen van toepassing. Enkel mijn oog ‘strak’ trekken doe ik niet, wel til ik mijn ooglid altijd een beetje op door mijn wenkbrauw op te trekken. Dat vind ik persoonlijk gemakkelijk werken en zo heb ik het ook geleerd bij mijn opleiding.
Erg leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Loes op 20 november 2015 15:17

Heel herkenbaar haha. Vooral dat strak trekken van je ogen als je een lijntje zet, wij zijn gewoon perfectionistisch en gaan niet zonder een perfecte wing de deur uit, dat is juist een goede eigenschap. (:

[Beantwoorden]


Door dresses and daisies op 20 november 2015 15:18

Jij durft wel! (love)

[Beantwoorden]


Door suzan op 20 november 2015 15:21

haha vooral het straktrekken van het ooglid voor de eyeliner herken ik heel erg goed!

[Beantwoorden]


Door Anne-Sterre op 20 november 2015 15:23

Huid strak trekken voor eyeliner :wave: Ik krijg inderdaad soms een rimpeltje, maar als ik het normaal doe zit het eveneens niet altijd perfect.

[Beantwoorden]


Door Janneke op 20 november 2015 15:24

dat je je wenkbrauwen nooit aan de bovenkant zou mogen epileren! Doe ik lekker wel, want mijn dikke en volle wenkbrauwen raken anders echt uit vorm, ziet er ook helemaal niet uit.

[Beantwoorden]


Door Maxime op 20 november 2015 15:26

Helemaal mee eens!
Make-up is iets persoonlijks dus daar zouden geen “regels” aan vast moeten zitten. Doe gewoon wat jij leuk vindt! ^^)

[Beantwoorden]


Door Irina op 20 november 2015 15:27

Het leuke van makeup vind ik juist dat je er mee kunt experimenteren en kunt doen wat je zelf leuk en mooi vind staan. Natuurlijk kijk ook ik naar tutorials etc. maar ik vind het ook heerlijk om gewoon even voor de spiegel te gaan zitten en maar wat aan te klooien. Dat maakt makeup toch juist zo leuk?

[Beantwoorden]


Door Sarahdise op 20 november 2015 15:28

Helemaal mee eens! Je moet vooral doen waar je jezelf goed bij voelt. Zelf zie ik al die regeltjes ook eerder als richtlijnen. Met makeup kan je nu net keihard experimenteren. Wordt het niks, haal je het er toch gewoon weer af ^^)

[Beantwoorden]


Door eva op 20 november 2015 15:32

Leuk artikel! Volgens mij moet je lekker doen wat je zelf prettig vindt! Tuurlijk zijn er basisregels maar die gelden niet voor iedereen. Ik kijk zelf altijd wat mooi bij mij past en niet per se omdat iets hoort of moet!
Liefs,
Eva

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 20 november 2015 15:34

Ik vind ook helemaal niet dat je je daar aan moet houden, lekker doen wat jij zelf mooi vind hihi :) Ik trek het een beetje strak als ik eyeliner aanbreng, dat werkt toch net wat makkelijker! En ik breng zeker highlighter aan op mijn jukbeenderen, maar om die reden bewust niet op mijn kin en voorhoofd!

[Beantwoorden]


Door Eline op 20 november 2015 15:36

Zolang jij de make-up mooi vind, mag je de regels gewoon aan je laars lappen. Highlighter is echt zo mooi, waarom zou je dat niet mogen dragen?!

[Beantwoorden]


Door Evita / Fashion meets Beauty op 20 november 2015 15:36

Grappig om te lezen aan welke ‘regels’ jij je juist niet houdt. Zelf krul ik altijd eerst mijn wimpers met een wimperkrultang. Wanneer ik mijn wimpers krul na mascara blijft er vaak een haartje aan de krultang plakken. Aangezien ik niet de dikste wimpers heb ben ik er nogal zuinig op..

[Beantwoorden]

Robin antwoordt op 23 november 2015 om 17:34:

Je doet het juist ‘goed’, hoor! Het is juist schadelijker voor je wimpers als je eerst mascara opdoet voordat je gaat krullen! Óf er blijft een wimpertje plakken (wat jij net al zei), óf je wimpers zijn al hard geworden door de mascara en dan breekt het sneller. :)
En dit is dan weer zo’n regeltje waar ik m’n laars aan lap, hoewel ik weet dat het wel echt ‘schadelijker’ is hahah! X

[Beantwoorden]


Door Femke op 20 november 2015 15:40

Koel en warm herken ik vaak ook niet en ik mix dit dan ook gewoon door elkaar.. Dat van die wenkbrauwen vind ik ook onzin haha!

[Beantwoorden]


Door Margot op 20 november 2015 15:44

Wat een leuke post! Ik trek mijn ooglid ook altijd strak als ik met oogpotlood of eyeliner bezig ben.

[Beantwoorden]


Door Syl op 20 november 2015 15:45

Die wenkbrauwen-neusvleugel-regels ben ik echt allergisch voor. Ik heb hetzelfde probleem als jij met wenkbrauwen, dus ik hou ook het dopje van mijn neus aan ipv de neusvleugel.

Verder is het rimpelkweekverhaal echt onzin. Pas als je 20.000(?) keer dezelfde plooi maakt, blijft de ‘rimpel’ lichtjes staan, dus als je elke dag je eyeliner zo doet, dan duurt het jaren voordat je de eyeliner-straktrek-rimpel hebt. Even eerlijk, tegen die tijd heb je ook de leeftijd bereikt waarop een rimpel rond je ogen heeeel normaal is.

Ik snap het matteren van foundation nooit. Ik zie er veel jeugdiger en stralender uit als ik het niet afpoeder. Daarnaast zie je mijn puistjes minder zonder dat matte.

[Beantwoorden]


Door Emmy | Mydiamakeup op 20 november 2015 15:47

Hartstikke vet mee eens joh! Ik heb en doe hetzelfde met mijn wenkbrauwen want mijn neus is ook wat breder. Is een optisch truukje dat gewoon stom is als je het niet doet toch?! Je wenkies zien er super uit nu vind ik

[Beantwoorden]


Door Mirte op 20 november 2015 15:49

Heerlijke post!

[Beantwoorden]


Door Esmee op 20 november 2015 15:54

Pffff, Iedereen heeft het recht op highlighter!! Haha, leuke post Vera! <3
Kusjes uit Zweden, Esmee
http://esmeesbeautylab.blogspot.nl/

[Beantwoorden]


Door Nathalie | insideandout.nl op 20 november 2015 15:55

Na een artikel dat ik van je heb gelezen epileer ik mijn wenkbrouwen iets verder uit elkaar. Heb er geen spijt van!

[Beantwoorden]


Door thebeautyblognl op 20 november 2015 15:59

Haha wat een origineel artikel! Ik lap ook veel regels aan mijn laars.. :P

[Beantwoorden]


Door Juliette - Tjuly op 20 november 2015 16:07

Heel goed Vera!! Je moet toch vooral doen wat je zelf leuk en mooi vind. En op de manier die je zelf het lekkerste ligt.. Advies geven mag altijd, maar mensen moeten niet zo maf doen.. Laat ieder in z’n waarde en gun iedereen z’n maniertjes.. toch..
Pakketje was binnen gekomen! Super leuk! Ga het straks allemaal uitproberen! Dankjewel!!

[Beantwoorden]


Door Iris op 20 november 2015 16:25

Dat van die highlighter heb ik eens gereageerd! Ik voel me nu best gemeen, maar het was maar bij 1 review dat ik dacht van ‘hem, benadrukt onzuiverheden nogal, dus zou hem zelf niet aanschaffen’. Haha, ik vind het bij sommige highlighters inderdaad nogal opvallen (ook bij mezelf hoor, is gewoon persoonlijk), maar bij je laatste review van Bobbi Brown vond ik het dan wel weer super mooi! Ik vind het juist heel knap als je je eyeliner kunt aanbrengen door de oogleden strak te trekken, dat kan ik zelf niet eens :(

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 20 november 2015 16:26

Haha, leuk: van highlighter raak je toch verblind. Goed lijstje hoor. Je moet gewoon doen wat je zelf mooi vindt. Je weet precies wat jou mooi staat of wat fijn werkt en inderdaad, wie zegt dat je extra rimpels krijgt van het straktrekken van je ooglid.

[Beantwoorden]


Door Ilse op 20 november 2015 16:52

Fijn om dit zo te lezen. Ik heb het gevoel alsof alles tegenwoordig volgens regeltjes moet, vooral met make-up. Ik ben daar zelf helemaal niet van en vind het zoals jij beschrijft, leuk om te experimenteren en creatief te zijn. :)

[Beantwoorden]


Door Yvonne op 20 november 2015 16:55

Haha, ik heb ook eens iets gezegd over je wenkbrauwen. Vind ze inderdaad te dicht bij elkaar zitten en dat geeft snel een boze uitstraling. Maar je hebt gelijk dat je gewoon je eigen weg volgt en het doet zoals jij dat mooi vindt. :) Over mij wordt ook wel eens gezegd: je foundation is te dekkend. Ik houd van dekkend! Als ik een natuurlijke look wil dan draag ik gewoon geen make-up. Make-up mag je best zien! Als het maar egaal is en niet vlekkerig ofzo. Laat mijn foundation met rust, haha.

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 20 november 2015 17:28

De heftige ogen, rustige lip regel. Aan die regel heb ik echt schijt (excuses voor m’n woordkeuze). Smokey eyes met een rode lip kan juist zo mooi zijn. En wanneer je een heftige lipkleur draagt vind ik het juist mooi als ook je ogen wat aanwezig zijn zodat die niet helemaal wegvallen.

[Beantwoorden]


Door Anneleen op 20 november 2015 18:19

Daar ben ik het nou eens helemaal mee eens! Iedereen draagt toch gewoon wat hij of zij mooi vind. Alsje regels moet gaan volgen over wat je op je gezicht smeert ben je toch een heel stuk vrijheid kwijt..

[Beantwoorden]


Door Fleur Sophia op 20 november 2015 18:37

Haha nou, ik trek mijn ooglid ook altijd strak als ik mijn eyeliner zet, want zo wordt hij simpelweg gewoon het mooist!

[Beantwoorden]


Door Lillyshuid op 20 november 2015 19:00

Leuk artikel dit! En ook zeer herkenbaar :-)

[Beantwoorden]


Door Kelly op 20 november 2015 19:25

Ik lap zo’n beetje alle regels aan mijn laars haha. Ik doe gewoon wat ik leuk vind en waar ik me goed bij voel

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 20 november 2015 19:45

Ik vind het echt een heel leuk artikel geworden. Vind highlighter prachtig bij je, bultjes of geen bultjes. Warm en koel mix ik ook weleens door elkaar. Vind het prima kunnen eigenlijk!

[Beantwoorden]


Door Manon op 20 november 2015 19:46

Ik trek mijn ooglid altijd strak, ik denk dat veel dit doen haha

[Beantwoorden]


Door Jana op 20 november 2015 20:13

Oeps ik trek ook altijd mijn ooglid strak als ik eyeliner aanbreng. Ik vind het precies gemakkelijk dan haha :D x

[Beantwoorden]


Door Naomi op 20 november 2015 20:14

Ik houd me volgens mij best wel aan de regels van make up. Blijkbaar vind ik dat gewoon fijn.

x

[Beantwoorden]


Door Lousaa op 20 november 2015 20:25

Leuk stuk!

Ik doe genoeg niet! Ik draag bijvoorbeeld heel vaak geen mascara omdat ik dat niet lekker vind. En dan heb ik gerust wel bijgetekende wenkbrauwen en een donkere berry lip ook al schijnt dat niet te horen.

Ik verwijder ook niet altijd mn make up. Gewoon niet altijd zin in. En ik gooi niet alles weg als het zogenaamd over de datum is. Vind ik bullshit.

[Beantwoorden]


Door Lydie op 20 november 2015 20:58

Ik trek aaaltijd een beetje aan mijn ooglid als ik een lijntje trek. Anders krijg ik echt een lelijk verrimpeld lijntje.
We zullen zien in de toekomst of het echt rimpels met zich meebrengt! Ik denk dat t allemaal wel mee valt

[Beantwoorden]


Door Vera op 20 november 2015 21:27

Sommige regels mogen ook gewoon lekker gebroken worden! Gewoon doen wat jezelf het mooiste vind.

[Beantwoorden]


Door Griet op 20 november 2015 21:30

Ik trek mijn huid ook altijd wat strakker als ik eyeliner aanbreng, werkt gewoon zó veel sneller en makkelijker. Heb er nog steeds geen rimpels van gekregen ;)
Koude en warme kleuren mixen vind ik ook niet verkeerd.

[Beantwoorden]


Door Nadia op 20 november 2015 22:06

Kan je je met make-up juist niet creatief uiten? Volgens mij horen daar geen regels bij :)

[Beantwoorden]

Nadia antwoordt op 20 november 2015 om 22:06:

niet juist*

[Beantwoorden]


Door Seren op 20 november 2015 22:11

Thank you! Ik wou dat meer mensen zo dachten. Nog zo’n ongeschreven regel “of je ogen opvallend opmaken, of je lippen”.. Ik heb zoiets van, als ik smokey eyes met rode lippen wil, dan kan dat! En over rode lippen gesproken.. Meiden die denken dat je geen rode lippenstift kan dragen als je een hele lichte huid hebt. BS. Gewoon rocken die handel.

[Beantwoorden]


Door Nina Simplynspecial op 20 november 2015 22:21

Origineel artikel :) Je moet gewoon lekker doen wat jij leuk vindt! Vroeger had ik van die hele dunne wenkbrauwen, en daar ‘pluk ik nu nog de vruchten van’. Weinig wenkbrauw over hihi. Maarja, toen vond ik dat mooi..

[Beantwoorden]


Door Sarah op 20 november 2015 22:27

Regels zijn er om gebroken te worden, toch ???? Ik doe niet aan make-up regels. Ik heb er sowieso geen verstand van. Ik rag met m’n mascaraborsteltje in het flesje, ik heb maar 3 kwasten en daarmee doe ik al mijn make-op en ik vermijd lippenstift, omdat ik geen idee heb welke kleur bij me past. Dus.

[Beantwoorden]


Door Nicole op 21 november 2015 10:25

Dit zijn inderdaad echt van die regels die ik aan m’n laars lap. Ik ben absoluut niet goed in het onderscheiden van warme en koele kleuren, dus die meng ik zonder dat ik me er bewust van ben, en eerlijk gezegd stoor ik me er niet aan hoor.

[Beantwoorden]


Door Margot op 21 november 2015 10:43

Donkere lipstick en donkere nagellak enkel in de herfst en winter en lekker fel enkel in de zomer, vind ik onzin. Ik doe gewoon op waar ik zin in heb op dat moment.

[Beantwoorden]


Door Laura op 21 november 2015 11:37

Die regel van “wenkbrauwen moeten beginnen waar je neusvleugels eindigen” vind ik zo’n onzin! Ik ben blij dat ik dat nooit zomaar opgevolgd heb, want dan zouden m’n wenkbrauwen nu veel te ver uit elkaar staan, met een enorm gat ertussen. Die regels “kloppen” denk ik alleen als je de “perfecte” verhoudingen hebt, maar als je neus inderdaad iets breder is (zoals bij jou Vera, en ik heb het zelf ook) of als je ogen iets dichter bij elkaar staan, moet je niet zomaar die regeltjes opvolgen.

[Beantwoorden]


Door Chinouk op 21 november 2015 11:56

Ik zou het niet teveel als ‘regels’ beschouwen, maar meer als richtlijnen! Zelf lap ik er ook een aantal aan mijn laars, bijvoorbeeld de foundation regel. ‘Liever een tint te licht dan te donker’, nou dat gaat bij mij niet op. Ik heb m’n foundation liever iets warmer omdat het gewoon beter staat en het wordt dan meer één geheel met de rest.

[Beantwoorden]


Door Aboutsbstyle op 21 november 2015 14:12

Wat een leuk artikel, lekker vlot om te lezen. Ik trek zelf ook altijd mijn ogen iets dicht zodat ik mijn eyeliner kan zetten want ben er al geen ster in met mijn knipper ogen. En inderdaad regels zijn er om gebroken te worden af en toe. Liefs soraya

[Beantwoorden]


Door Caitlyn op 21 november 2015 16:01

Heerlijk dat je helemaal je eigen zin doet, je hebt groot gelijk. Zelf starten mijn wenkbrauwen ook niet exact volgens de regel, maar zorg ik er gewoon voor dat ze niet te wild worden. Eyeliner aanbrengen kan ik ook enkel als ik mijn oog een klein beetje aantrek, anders zit de eyeliner aan de buitenkant gewoon veel te hoog. Blijf maar lekker je eigen zin doen, dat maakt het zo leuk je te volgen :)
xx

[Beantwoorden]


Door Elles [3lles] op 21 november 2015 16:44

Ik ben het helemaal niet met de ‘regels eens. Als ik highlighter wil drage, doe ik dat. En ik vind warm en koel juist wel gaaf met elkaar staan!
Xoxo

[Beantwoorden]


Door Amy-Denise op 21 november 2015 17:59

Helemaal mee eens! Gewoon doen wat je zelf wilt. Ik trek ook altijd mijn oog strak als ik eyeliner aanbreng, vind ik gewoon gemakkelijker werken. Warme en koele kleuren mix ik ook vaak, daar let ik echt niet op.

[Beantwoorden]


Door Sharity op 21 november 2015 18:28

Ik lap de epileer kunsten aan mijn laars. Mijn ene wenkbrauw is iets hoger dan de ander. Ik epileer daardoor de bovenkant bij mijn ene wenkbrauw wel. Ook al is dit iets wat altijd afgeraden word. Bijtekenen moet ik toch, wat onderhand een makkelijk iets is geworden. Waarom het mezelf niet makkelijker maken dmv epileren en gelijker maken! ;)

[Beantwoorden]


Door Charmain op 21 november 2015 22:19

Ik vind jouw wenkbrauwen juist prachtig!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 21 november 2015 23:01

Goed artikel! Er zijn natuurlijk dingen die niet kunnen zoals een dikke foundation rand. Maar iedereen heeft een ander gezicht waardoor alles bij iedereen weer anders staat. Je moet dat doen wat het beste bij jou past!

[Beantwoorden]


Door Elise op 22 november 2015 09:55

Heel leuk om te lezen. Officieel kan ik geen koel hebben, maar als ik een grijze ooglook draag met een koele blush, kan die paarse lipstick prima. Het doet niks bijzonders voor mijn huid, maar het is niet zo dat ik opeens geen koele tinten mag dragen. Dat trucje over de highlighter ook, ik draag het ook gewoon hoewel ik soms een dagje oversla als mijn huid extreem is. Net als met een onzuivere rode huid dat je geen rode lipstick mag dragen, want dat accentueert de onzuiverheden in je gezicht. Ik vind juist dat de aandacht naar je lipstick gaat en daardoor alles in je gezicht wat minder opvalt.

[Beantwoorden]


Door Rowan op 22 november 2015 10:34

Mijn wenkbrauwen lopen ook niet zo gelijk hoor, maarja. Ik ben dan ook geen échte make-up junkie. (Vroeger wel, met beautyblog en al, maar nu ben ik vooral een bookjunkie)

[Beantwoorden]


Door anna op 22 november 2015 10:57

Wat een leuk artikel! Ik vind je wenkbrauwen nu juist super mooi. En highlighter vind ik ook prachtig bij je, dus gewoon lekker doen :D Hoe jij die eyeliner zo strak kunt zetten verbaas ik me wel over haha, dat lukt mij echt niet!

[Beantwoorden]


Door Kim op 22 november 2015 12:39

Ook al lap je dan wat regeltjes aan je laars… ik vind jouw make-up altijd heel erg mooi zitten :)

[Beantwoorden]


Door Nadia op 23 november 2015 19:06

Ik dacht dat je je ooglid niet strak moest trekken omdat je dan rimpels in je lijntje krijgt. Maar kan er ook wel iets in vinden op de lange termijn, maar he, dat is een probleem voor dan hahahaha

[Beantwoorden]


Door Floor Daasvand op 26 november 2015 08:45

Mij lukt het gewoon niet om een goed lijntje te zetten als ik mijn ooglid niet strak trek, dus ik doe het ook gewoon haha

[Beantwoorden]


Door Estrella op 3 december 2015 01:14

Leuk artikel! Doordat ik slechtziend ben, moet ik het aanbrengen van make-up vaak op een andere manier doen, dus heb ik voor veel dingen mijn eigen technieken aangeleerd, die dus prima werken. Het maakt mij nooit zoveel uit of ik het doe zoals het hoort, als het resultaat maar goed is!

[Beantwoorden]


Door jennifer op 5 december 2015 14:32

eindelijk iemand die de make up regels niet serieus neemt! :)

Ik gebruik wel de stencil van anastasia, omdat de vorm past bij mijn gezichtsvorm xp

[Beantwoorden]


Door Michelle Kaiser op 10 februari 2016 22:15

Heel herkenbaar!

[Beantwoorden]