Van vakkenvuller naar beautyblogger

lidl

Voordat ik lipstick swatchte en bruisballen reviewde voor de kost, was er een periode dat ik werkte als vakkenvuller bij een supermarkt. Ik ben eigenlijk meteen gaan werken toen dat kon, want het voelde super goed nieuwe sneakers (ik kan het eerste paar me nog herinneren: spierwitte Nikes!) en rode nagellak te kopen van geld wat ik helemaal zelf had verdiend. Ik heb goede herinneringen aan die tijd.

Ik heb er vriendinnen gemaakt waarmee ik nu nog steeds (alweer 8 jaar!) bevriend ben, het leerde me nog beter met geld om te gaan en te sparen en hoewel ik ook niet altijd zin had en moe was, is het wel het bijbaantje geweest wat ik het langste heb gehad. Ik ken ook genoeg mensen die nooit een bijbaantje hebben gehad en dat prima vinden, maar ik had het persoonlijk niet willen missen.

In de supermarkten van Lidl zijn ze op zoek naar nieuwe mensen die de teams kunnen versterken. Die van afwisseling en aanpakken houden. Voor nieuwe sneakers of rode nagellak bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat jij nooit krap bij kas zit. Solliciteer hier voor de bijbaan met de meeste afwisseling. Doe de test om er achter te komen of jij bij Lidl past.

Heb jij bijbaantjes (gehad)? En zo ja, welke?

Advertorial.

Twitter Facebook
Categorie: Sponsored | 28 oktober 2015 | 22 reacties

Reacties

Door jeapiebel op 26 oktober 2015 06:07

Bij Baan is een van de beste manier om te leren omgaan met geld, vind ik.

[Beantwoorden]


Door Charlottevg op 26 oktober 2015 07:00

Ik heb 5 jaar lang de ochtendkrant bezorgt en daarnaast dansles gegeven aan kiddos, dat laatste doe ik nog steeds :)

[Beantwoorden]


Door Amy op 26 oktober 2015 07:45

Een bijbaantje naast school is een van de meest leerzame dingen die je als tiener kunt doen.. Terugkijkend heb ik er in ieder geval een heleboel aan gehad!

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 26 oktober 2015 09:34

Jazeker, ik heb genoeg bijbaantjes gehad. Gelukkig heb ik nu een vaste baan met een vast contract en hoef ik me daar niet meer druk over te maken.

[Beantwoorden]


Door Vera op 26 oktober 2015 10:04

Ik heb zo veel bijbaantjes gehad, pff bijna elk jaar wel een andere sinds mijn 14e. Ik werk nu alweer 2 jaar bij de Plus op de slagerij, superleuk werk en veel contact met de klanten. Hopelijk ben ik over 2,5 jaar klaar met mijn studie en kan ik een vaste baan vinden :)

[Beantwoorden]


Door Maaike op 26 oktober 2015 10:24

Ik heb eerst folders rondgebracht, daarna heb ik in de supermarkt gewerkt en nu werk ik bij een bakker als bijbaantje! :)

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 26 oktober 2015 11:11

Ik heb nauwelijks bijbaantjes gehad en dat vind ik ontzettend jammer. Ik heb 2 zomers bij het boekenfonds van mijn middelbare school gewerkt uiteindelijk, maar die tientallen sollicitaties bij supermarkten heb ik nooit meer wat van gehoord. Kennelijk ben je als VWO scholier al te overgekwalificeerd voor de kassa ofzo… Maar gelukkig is die periode al lang lang geleden en heb ik nu mijn eigen onderneming :)

[Beantwoorden]


Door Renate op 26 oktober 2015 11:57

Het lijkt mij inderdaad heel fijn om zelf geld te verdienen om daar leuke dingen van te kopen. Ik heb zelf nooit een bijbaantje gehad, omdat ik sinds mijn 11 jaar ziek ben. Ik heb er nu op mijn 19e vrede mee, ik zal wel moeten, maar ik denk dat het wel goed is om bijbaantjes te hebben. Je zal er veel van leren!

[Beantwoorden]


Door esmee op 26 oktober 2015 12:00

Hoi Vera!

Ik heb denk ik wel 8 verschillende bijbaantjes gehad: Van werken bij een kapsalon tot slagerij tot dierenpensions! Ooit hoop ik ook mijn geld te verdienen met bloggen, want dat ik het gene wat ik het liefste doe!

Dikke kus uit Zweden,
Esmee

[Beantwoorden]


Door Engelina op 26 oktober 2015 13:12

Een bijbaantje is inderdaad leuk, helaas heb ik het niet zo lang gedaan omdat ik al heel druk was met school en die tijden daarmee net samen vielen. Daarbij was ik ook al bijna 18 en vloog ik de laan uit, pff leeftijd discriminatie :crazy:

[Beantwoorden]


Door Nieke op 26 oktober 2015 14:58

Ik ben 15 en werk in de kassen (: Ik moet komkommers inpakken in doosjes en soms ook wel komkommers plukken/snijden in de kas. Verdient super goed ???????? ;-)

[Beantwoorden]


Door Lotte op 26 oktober 2015 19:15

Ik heb vanaf dat ik 14/15 was geloof ik folders bezorgt samen met mijn zusje die 2.5 jaar jonger is dan ik. We deelden het geld dan ook, dus echt veel hadden we er niet aan, maar het was een begin en toch best gezellig. Maar omdat het ook wel erg naar was als het regende en het moest gebeuren op maandag of dinsdag (wanneer ik ineens school had tot 5 uur) zijn we gestopt. Omdat mijn zusje te jong is voor wat ze leuk vindt werkt zijn nu niet, maar ik ben vrijwel meteen aan de slag gegaan met solliciteren en werk nu 2 maanden bij de V&D. Heel veel mensen die daar geweest zijn zeggen dat het prut is, maar ik moet zeggen, ik vind het hartstikke leuk! Het verdient niet goed, maar met 9 uurtjes per week, plus overwerken (voor een kwartiertje soms, maar toch) dat ook wordt betaald en dubbelbetaalde zondagen levert het toch best een lekker bedragje op. Het ligt echt aan de collega’s en het filiaal, denk ik. Sommige filialen zijn strenger dan anderen. nou is mijn manager niet de makkelijkste en moest ik helaas mijn blauwe haren inruilen voor mijn natuurlijk bruin (had ik al verwacht), maar mijn collega’s zijn top. het werk is niet te zwaar. Ik werk op de damesmode en schoenen. Ik leer er ook veel. Hoe de kassa werkt en hoe grote bedrijven in elkaar steken. En natuurlijk alles over mode en schoenen ;)

Yep, ik vind het leuk en als ik wegga bij V&D wil ik zeker wel bij een winkel blijven werken. Of natuurlijk iets compleet anders, om ervaring op te doen op verschillende gebieden. We gaan het zien!

[Beantwoorden]


Door Kelly op 26 oktober 2015 21:21

Ik heb een paar maandjes bij de Action gewerkt, en heb nu mijn eigen bedrijf.

[Beantwoorden]


Door Rian op 26 oktober 2015 22:00

Jazeker! Kruidvat, heel leuk. En vooral om make up bij te vullen.
Soms stiekem geurtjes ruiken als niemand kijkt;)

[Beantwoorden]


Door Diana op 26 oktober 2015 22:02

Zoals de meeste jongeren in limburg ben ik begonnen met prei poten op mijn 11e, daarna asperges steken en aardbeiplantjes stekken. Toen ik eindelijk een baantje kon krijgen dat niet inhield dat ik om 6 u ’s ochtends in de modder werkte greep ik die kans meteen ! Paar jaar in de supermarkt gewerkt, dit vond ik oprecht leuk om te doen. Heb er ook nog goede vriendinnen aan over gehouden! Daarna heb ik in naschoolse kinderopvang en ouderenzorg gewerkt, tot ik ging studeren. En nu doe ik mensen overtuigen om krant- of tijdschrift abonnementen te nemen, en dat bevalt ook prima.
Kijk er naar uit om over een paar een echte baan te krijgen haha! Alhoewel het mijn studie nog moeilijk wordt, maar dat zijn problemen voor later.

[Beantwoorden]


Door Linda Harkink op 26 oktober 2015 22:26

ik ben 17 en heb nog nooit gewerkt. ik woon in een klein stadje waar praktisch niks te vinden is. ik heb geen OV en zwolle is een half uur fietsen verderop. ’s avonds is mijn enige mogelijkheid om te werken en ’s avonds laat een half uur fietsen, ’s winters in het donker heen en terug, is geen optie.

[Beantwoorden]


Door Lisa op 26 oktober 2015 23:00

Oef, hoeveel bijbanen ik wel niet heb gehad… Begonnen op mijn 15e bij de Albert Heijn, daarna naar de Hoogvliet (andere supermarkt in dorp), vervolgens in een schoenenwinkel, kaaswinkel, kwekerij. Op mijn 18e begonnen op de klantenservice van een zorgverzekeraar en op mijn 20e begonnen aan mijn stage bij de NS, waarbij ik ook nog eens verhuisde naar Amsterdam en op zaterdag leiding gaf aan de kassa. Na mijn stage kreeg ik vrij snel een nieuwe bijbaan in mijn studiegebied en daar werk ik nu met heel veel plezier! Ik heb eigenlijk nooit een bijbaan gehad die echt ‘kut’ was, altijd gezellige mensen en veel kunnen leren. Bijbanen vind ik daarom extreem waardevol als je tiener bent, omdat je dan eigenlijk pas leert dat het leven niet alleen uit feesten, zonnen en terrasjes bestaat, maar ook uit verplichtingen en verantwoordelijkheden.

[Beantwoorden]


Door Amelie op 27 oktober 2015 19:29

Ik ben zelf ontzettend blij dat ik altijd bijbaantjes heb gehad. Zo heb ik geleerd dat geld niet uit de lucht komt vallen en zeker in de tijd dat ik nog niet veel uitgaf (ik begon met werken op mijn veertiende) heb ik er best lekker van kunnen sparen.

[Beantwoorden]


Door Estrella op 28 oktober 2015 22:20

Ik heb zelf eigenlijk nooit bijbaantjes gehad. :)

[Beantwoorden]


Door Tessa op 30 oktober 2015 19:59

Ik werk nu al zo’n twee jaar bij een aardbeienkwekerij en heb het heel erg naar mijn zin! Dat komt denk ik ook omdat ik een agrarische opleiding doe en ik het leuk vind om met planten en bloemen te werken. Voor de rest heb ik geen bijbaantjes gehad.

[Beantwoorden]


Door Romy op 31 oktober 2015 14:13

Ik heb van mijn 15 tot 16 bij een bloemist gewerkt en nu werk ik op de bloemenafdeling van de DekaMarkt ♥

[Beantwoorden]


Door femke op 14 november 2015 12:10

Ik werk al 3 jaar bij de slager , hopelijk kan ik op een dag ook van bloggen mijn beroep maken :(

[Beantwoorden]