Mijn eerste blogpost, perspakketjes en oude lay-outs

tag04

Hij heeft een beetje een lange naam, maar de ‘Mijn eerste blogpost, perspakketjes en oude lay-outs’ TAG zag ik al op meerdere blogs en vond ik zo leuk! Lekker nostalgisch. Ik dook het archief in en keek terug op 5,5 jaar veracamilla.nl, 3.306 blogposts en ongeveer 340.000 reacties.

Wat was de allereerste blog die je ooit schreef?

Omdat ik voor veracamilla.nl een andere blog had, ging mijn eerste blogpost op dit domein over de verhuizing. Ik vertelde dat ik nu eindelijk een zoekknop had, verschillende categorieën en updates op vaste tijden. Ik maakte er een speciaal filmpje over, inclusief Legally Blonde soundtrack.

De eerste echte blogpost was een review van een lipstain. Ik kan helaas niet zien wat de eerste post op mijn oude blog makeupalicious.web-log.nl was, want die staat niet meer online. Web-log.nl bestaat niet meer en dus mijn oude blogje ook niet.

blog03

Waarom begon je met bloggen?

Hier schreef ik al eerder een uitgebreide blogpost over. Er waren meerdere redenen voor, maar het leek me ook gewoon heel leuk om te proberen. Lekker schrijven en make-uplooks maken, ik had er vanaf de eerste blogpost al veel plezier in.

tag01

Welke lay-outs heb je allemaal gehad?

Als ik het me goed herinner heb ik voor mijn huidige lay-out drie andere lay-outs gehad, maar ik kon er helaas nog maar één vinden. Het ‘logo’ met kusmondje had ik zelf gemaakt in Photoshop. Ik weet nog hoe blij ik was toen dat gelukt was. Met de lay-out die ik nu heb ben ik heel blij, alleen twijfel ik er wel eens over of het niet mooier zou zijn als er meer ruimte voor grote foto’s was.

michael_kors_parfum_make-up_review02

Wat is je favoriete artikel van eigen hand?

Lastig. Ik ben trots op de reviews met mooie foto’s, maar ook op de persoonlijke artikelen waar veel uren in zitten om te maken. Hoewel ik daar eigenlijk nooit helemaal tevreden over ben. Ik kan niet één favoriet artikel kiezen.

Ik kwam laatst toevallig het artikel tegen wat ik een paar jaar geleden schreef over het scheren van schaamhaar. Wat vond ik het éng om die te plaatsen! Heel erg leuk om op terug te kijken.

Wat was het allereerste perspakketje dat je mocht ontvangen?

Dat was een pakketje van Rituals met een blush en lipgloss. De blush was erg mooi en ik was dan ook ontzettend blij met mijn eerste pakketje. Kort daarna kreeg ik ook een rode lipstick opgestuurd, van het merk L.A. Color. Dat was mijn allereerste rode lipstick!

tag03

Welke blogger is je grote voorbeeld?

Ik vind de reviews van Temptalia altijd heel goed en overzichtelijk en de looks van Pixiwoo prachtig, maar het zijn niet echt mijn voorbeelden omdat mijn blogs en looks wel heel anders zijn en ik dat ook goed/fijn vind. Zij hebben hun eigen stijl en ik ook. Pixiwoo is voor mij wel een voorbeeld als het aankomt op hoe ze hun merk hebben weten op te zetten met Real Techniques.

Wanneer je alles over zou mogen doen, wat zou je dan anders doen?

Ik heb nergens spijt van, van elke fout heb ik geleerd. Wat een cliché! Het enige dat ik kan bedenken wat ik met de kennis van nu anders zou doen, is slimmer omgaan met zakelijke voorstellen en beter voor mezelf opkomen. Dat vond ik in het begin heel moeilijk en nog steeds zijn het niet mijn sterkste punten. Inmiddels heb ik daar gelukkig hulp bij, maar die hulp had ik eigenlijk veel eerder moeten inschakelen.

Bedankt voor het lezen en neem de TAG vooral ook over als je hem leuk vindt!


Reacties

Door Michaela op 10 april 2015 15:01

Wat een leuke tag is dit! Super ook om je oude lay-out te zien :)

[Beantwoorden]


Door Fashion meets Beauty op 10 april 2015 15:04

Deze TAG zie ik nu voor het eerst! Erg leuk om terug te kijken naar het begin van je blogcarrière, toen volgde ik je ook al =) Trouwens ik vind het formaat van je foto’s precies goed!

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 10 april 2015 15:07

Hele leuke tag! Zo leuk ook om een filmpje van toen je net deze blog had terug te zien!

[Beantwoorden]


Door Anneloes op 10 april 2015 15:08

Leuke tag! En je oude layout ken ik nog heel goed, haha. Ik volg je volgens mij echt al best wel lang! Ik vind het leuk om deze terugblik te zien, want zo kun je nóg beter zien hoe je je de afgelopen jaren ontwikkeld hebt tot een van de leukste beautyblogs (vind ik!) van Nederland (love).

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 april 2015 om 09:48:

Dankjewel Anneloes (love)

[Beantwoorden]


Door Maaike op 10 april 2015 15:09

Dat van de zakelijke kant lijkt me ook lastig om mee om te gaan. Verder volg ik je blog echt al een hele tijd en soms mis ik idd de playing with make up artikelen die je ooit maakt. Ik vond ze altijd zo leuk creatief en uitdagend.

[Beantwoorden]


Door Danielle op 10 april 2015 15:10

Wat leuk om dit artikel bij je te lezen. Ik volg je nu denk ik al sinds november 2012 ongeveer. Je hebt een hele leuke blog nog steeds en je reviews zijn altijd lekker duidelijk en goed :)

[Beantwoorden]


Door Anna op 10 april 2015 15:12

Wat een leuke tag! Ik blog iets langer als een jaar nu en kan niet meer zonder haha! Leuk Vera! Je bent zo veel gegroeid! Veel Liefs

[Beantwoorden]


Door ilham op 10 april 2015 15:14

Hoe nostalgisch! Ook fijn voor je dat je jezelf zo gedocumenteerd hebt.

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 10 april 2015 15:21

Wat leuk om dat oude filmpje te zien! :D Heel gaaf.

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 10 april 2015 15:27

Superleuk om te zien waar het allemaal is begonnen! Echt een leuke tag.

[Beantwoorden]


Door Aranka op 10 april 2015 15:32

Wat leuk om te lezen! Ik kan me nog herinneren dat ik je begon te volgen met de mooie roze/rode layout. Ik vond dat toen zo leuk omdat het lekker anders was dan anderen. Volgens mij is dat echt alweer een hele tijd geleden.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 april 2015 om 09:48:

Ik weet welke je bedoelt! Dat was echt in het begin :ja:

[Beantwoorden]


Door Akosua op 10 april 2015 15:51

Leuk om te lezen! Vooral ook leuk om in ’t filmpje te zien hoe erg je veranderd bent en je make up skills een stuk vooruit zijn gegaan.

[Beantwoorden]


Door Wendy op 10 april 2015 15:53

Leuk om te lezen zeg! Ik kijk nog weleens je oude filmpjes terug en vind het ontzettend leuk om te zien hoe je bent gegroeid! ^^) <3

[Beantwoorden]


Door Margot op 10 april 2015 15:54

Wat leuk om te lezen! En grappig dat je eerste pakketje van Rituals was! (Ik heb daar gewerkt als ontwerper.)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 april 2015 om 09:48:

Hé wat leuk! ^^)

[Beantwoorden]


Door Iris | Todayslipstick op 10 april 2015 15:58

Wat een leuke tag! Je site is echt gegroeid door alle jaren!
Liefs, Iris

[Beantwoorden]


Door Tamara | PinkpassionbyTamara op 10 april 2015 16:16

Knap dat je zo eerlijk durft te zijn in je artikelen! Ik kan me voorstellen dat je het moeilijk vond om dat artikel online te zetten! Het is trouwens leuk om te zien hoe je schrijfstijl in al die tijd zo veranderd is!

[Beantwoorden]


Door Muberra op 10 april 2015 16:19

Leuk zeg!Ik volg je nog niet zo lang,maar ik heb tot nu toe al veel van je geleerd.Dankjewel daarvoor!Je bent echt heel goed.Ga zo door!
Liefs, Muberra

[Beantwoorden]


Door Lisa op 10 april 2015 16:35

Wat leuk om te zien hoe jij begon zeg!

[Beantwoorden]


Door JenniferZblog op 10 april 2015 16:40

Ik weet nog dat ik over jouw blog te weten kwam door een artikel in de girlz was het volgensmij heeel lang geleden sindsdiej ben ik je gaan volgen en wauw wat is je blog mooi geworden en alles. Jij bent tevens ook mijn inspiratie geweest om te gaan beginnen met bloggen en ik vind dit echt een heel tof artikel

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 april 2015 om 09:49:

Jaaa dat is way back! Leuk ^^)

[Beantwoorden]


Door Nicole op 10 april 2015 17:00

Leuke tag! Ik was altijd heel erg onder de indruk van je oude layout. Ik vond de foto van het logo heel erg mooi!

[Beantwoorden]


Door Manouk op 10 april 2015 17:20

Ik kan me dat filmpje nog zo goed herinneren. Jij was een van de eerste die ik volgde, zowel op yt en je blog :)

[Beantwoorden]


Door Manon op 10 april 2015 17:28

leuk om jouw versie te lezen

[Beantwoorden]


Door Kim | Kimsbloglife op 10 april 2015 17:31

Superleuke tag, leuk om hem ook bij jou te zien! Haha, dat filmpje, grappig om te zien hoe je veranderd bent! Ik ben nu wel benieuwd geworden naar je artikel over het scheren, ga ik meteen even lezen haha!

[Beantwoorden]


Door Esther op 10 april 2015 17:45

Nu moet ik opeens terug denken aan al je filmpjes wat op je zolderkamer opgenomen werden! Op de witte bank met daarachter een kast VOL met dvd’s .. haha!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 april 2015 om 09:49:

Haha ja :D

[Beantwoorden]


Door anouk op 10 april 2015 17:48

Super leuk om te lezen! Ik ben benieuwd naar je scheer-artikel haha

[Beantwoorden]


Door Isabella op 10 april 2015 17:52

Wat leuk om te zien en te lezen! Grappig om zo je ‘blog-ontwikkelingen’ te zien.

[Beantwoorden]


Door EminasLifestyle op 10 april 2015 17:54

Wat leuk om alles dan zo terug te zien! Ik kan me voorstellen dat je erg trots bent waar je nu staat!

[Beantwoorden]


Door Yara op 10 april 2015 18:11

Super leuke tag!

[Beantwoorden]


Door Sandra (beautybysandra) op 10 april 2015 18:21

Super leuk om te zien!

[Beantwoorden]


Door Jis op 10 april 2015 18:21

Wat leuk om te lezen! Het filmpje is grappig om weer terug te zien.. Tof om te zien wat je al hebt bereikt! Liefs, Jis

[Beantwoorden]


Door Do op 10 april 2015 18:48

Wat een leuke tag! Erg leuk om zo terug te blikken naar het begin :ja:

[Beantwoorden]


Door Yvette op 10 april 2015 18:55

Grappig om te zien. En wat is je haar daar mooi! Ziet er zo mooi gezond, en glanzend uit.

[Beantwoorden]


Door iffy | diaryofamua op 10 april 2015 19:07

Ahh wat een super leuke tag! Heel leuk om te lezen

XO

[Beantwoorden]


Door Bo stuffbybo op 10 april 2015 19:19

Wauw die lay-out ken ik nog precies terug. Ik volg je echt al lang haha :) Leuk om te lezen! (love)

[Beantwoorden]


Door Fientje op 10 april 2015 19:27

Wat een leuke tag! Wat je zei over fouten die je eventueel gemaakt heb, ik heb daar hetzelfde gevoel over. Uit elke fout kan je leren en het is normaal dat je die maakt in de opbouw van je blog :)

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 10 april 2015 19:42

Super leuk om te lezen en te zien! Die lay-out ken ik ook nog ja, zag er toch niet verkeerd uit!

[Beantwoorden]


Door Mandy op 10 april 2015 19:43

Super leuk om te lezen, ik heb deze tag zelf ook al eens ingevuld. Jammer dat je je oude layouts niet kon vinden, daar was ik namelijk wel benieuwd naar :cool: . Wat je zegt over dat je nu wat meer ruimte zou willen hebben voor je foto’s, is het misschien een idee om de sidebar wat smaller te maken? Die is vrij breed namelijk, en dan kun je je ‘gewone’ tekst gedeelte een stukje breder maken ^^)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 april 2015 om 09:50:

Nee, die moet deze afmetingen hebben voor banners die er anders niet passen. En de blog kolom kan wel breder hoor, alleen dan worden alle foto’s die ik tot dan upload zo klein, dat is wat me tegenhoudt.

[Beantwoorden]


Door Dana op 10 april 2015 19:46

hij is echt leuk om te lezen! (love)

[Beantwoorden]


Door Hannelore op 10 april 2015 20:04

Wat een leuk artikel! Ik ben zelf nog maar 2,5 jaar aan het bloggen, maar toch herken ik me in veel van de dingen die je zegt! Nog veel succes met het bloggen! :D

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 10 april 2015 20:12

Grappig om je eerste filmpje te zien! Echt heel leuk om zo’n evolutie te zien!

[Beantwoorden]


Door Cindy | Life meets Beauty op 10 april 2015 20:21

Heel leuk om te lezen!

[Beantwoorden]


Door Sheela op 10 april 2015 20:33

Wow, wat een verschil met je eerste filmpje en je filmpjes nu. De kwaliteit is véél beter. Je bent goed vooruit gegaan :)
Je kuiltjes in je wangen waren toen feller precies, je bent echt mooi in dat filmpje.

[Beantwoorden]


Door Teddy op 10 april 2015 21:46

Heel leuk om te zien!

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 10 april 2015 22:08

Wat een leuk artikel, Vera! Tof om te lezen (love)

[Beantwoorden]


Door Eilish (artisticstateofmind) op 11 april 2015 00:01

Wat leuk om dat filmpje terug te kijken!

[Beantwoorden]


Door Naomi in Wonderland op 11 april 2015 10:18

Wat leuk om te lezen! En wat zijn je posts enorm veel veranderd!

[Beantwoorden]


Door Anne-Lotte op 11 april 2015 10:56

Wat leuk om dit allemaal te lezen haha. Jammer dat je je oude blog niet meer kan terugbekijken. Heel leuk om die oude lay-out te zien haha.
Liefs (love)

[Beantwoorden]


Door wendy op 11 april 2015 11:22

Wat een leuke tag!! Je eerste filmpje is trouwens echt grappig. Vind dat je dat nog behoorlijk goed doet hoor!!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 11 april 2015 11:56

Wat een leuk artikel! Leuk om je oude filmpje terug te zien!

[Beantwoorden]


Door Brillenkampioen op 11 april 2015 12:16

Geweldig, in onze ogen ben je een echte powervrouw. Nnog heel veel succesvolle jaren gewenst met je geweldige mooie blog!

Met vriendelijke groet,
Brillenkampioen Team

:wow: :yay:

[Beantwoorden]


Door Linda op 11 april 2015 12:24

Heel erg leuk zo’n trip down memory lane, wat grappig om jou oude filmpje en oude layout te zien!

[Beantwoorden]


Door byFloren op 11 april 2015 12:25

Super leuk artikel Vera! Je blog wordt ook steeds mooier :star:
X Liefs

[Beantwoorden]


Door Romy op 11 april 2015 14:34

Super leuk! Ik hoop ooit net zo goed te worden als jou :)

[Beantwoorden]


Door Mieke op 11 april 2015 14:45

Leuke tag, zo zie je goed de verschillen van een tijdje terug en nu , top !

[Beantwoorden]


Door Caitlyn op 11 april 2015 21:09

Wat een leuke tag!
xx

[Beantwoorden]


Door Maxine op 11 april 2015 22:35

Wat een leuke tag! En super leuk om een oud filmpje van jou te zien! Heel leuk

[Beantwoorden]


Door beautifulday4makeup op 11 april 2015 22:46

De meiden van pixiwoo lijken mij super! Hen zou ik ooit wel eens willen ontmoeten. Ze hebben kennis die voor mijn visagie enkel maar interessant kan zijn.

[Beantwoorden]


Door Maartje op 12 april 2015 17:13

Hallo,

Ik ben net een blog begonnen en weet niet echt waarover ik kan schrijven…
Heeft iemand een idee?

http://begreaterbebetter.blogspot.nl/

XXXX,
Maartje

Ps.Vera je hebt echt een super blog!

[Beantwoorden]


Door Estrella op 12 april 2015 21:09

Wat een superleuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Shirley op 15 april 2015 08:42

Leuk om te zien. Een tip: op http://web.archive.org/ kun je een site invullen en zien hoe die er in een bepaalde datum in het verleden uitzag. Zo kun je dus je oude blogs en lay-out terugvinden.

[Beantwoorden]


Door Floor Daasvand op 17 april 2015 20:12

Zulke terugblikken zijn altijd leuk om te zien! Ik volg je al echt bizar lang, ik weet zelfs nog dat ik een paar keer op makeupalicious had gekeken en er toen achter kwam dat je op een nieuwe site verder was gegaan. Wow zo lang al haha :x Jij bent gewoon leuk (love)

[Beantwoorden]


Door Norine op 5 mei 2015 23:02

Super leuk om te lezen hoe jouw “carrière” is begonnen! Zelf heb ik je nog maar net ontdekt, dus ik kan helemaal niet meedoen met het gevoel van nostalgie. En aangezien ik zelf nog maar minder dan een maand bezig ben met bloggen, kan ik ook moeilijk de tag overnemen. Wel heel super om zo te zien!

[Beantwoorden]