Essence Pure Nude Powder

essence_pure_nude_powder01

De Essence Pure Nude Powder was nergens in het persbericht met alle nieuwe producten te bekennen, maar vorige week trof ik hem toch echt met een ‘NEW!’ sticker aan in het grote Essence schap. Een huidkleurige gebakken poeder met een zwierig patroon. Wat zag hij er mooi uit!

essence_pure_nude_powder02

essence_pure_nude_powder04

De print in de poeder zou zo bij MAC vandaan kunnen komen. Hij zit er aardig diep ingegraveerd, waardoor het best even duurt voordat de sierlijke lijnen vervagen. Ik kocht deze poeder bij een Kruidvat winkel en na even zoeken trof ik hem ook in de webshop aan.

Essence Pure Nude Powder € 3,59

essence_pure_nude_powder05

Pretty!

essence_pure_nude_powder06

Deze huidkleurige poeder is gebakken, wat voor een zachte textuur zorgt. Hij voelt haast een beetje aan als crème. Ik laat je hier 01 Nude Ivory zien, maar de Pure Nude Powder is in nog drie andere tinten verkrijgbaar.

essence_pure_nude_powder08

essence_pure_nude_powder09

Sorry voor mijn rode huid, ik had even een niet zo goede dag.

Ik review gezichtspoeder niet vaak, omdat het zo ontzettend lastig te fotograferen is. Echt dekkend is poeder nooit, hoewel het wel degelijk verschil kan maken. De juiste tint gebruiken is belangrijk en kan roodheden net wat meer neutraliseren en je huid matteren. Helaas lijkt de poeder voor mijn huid net iets te donker en te geel.

essence_pure_nude_powder1-

De Essence Pure Nude Powder ziet er mooi uit, voelt zacht en comfortabel aan en matteert de huid subtiel. Het is een luchtige poeder die ademt en er voor zorgt dat je foundation net wat langer blijft zitten, dat mascara niet gaat vlekken (heb ik zo vaak last van!) en je door de dag heen minder glimt.

Ik vind het een fijne poeder, die luxe en kwalitatief goed aan voelt. Helaas is de lichtste kleur voor mij te donker, anders was ik hem met plezier blijven gebruiken.

Essence Pure Nude Powder € 3,59 – te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

Twitter Facebook
Categorie: Low-budget | 7 maart 2015 | 64 reacties | Tags: , , ,

Reacties

Door Elise Joanne op 7 maart 2015 15:03

Ik vind het er goed uitzien! Dit was het enige product wat ik nog niet in mijn hebberige vingers kon sluiten afgelopen week tijdens een shoptripje. De lichtste kleur zou voor mij nú denk ik ook iets te donker zijn, maar vanaf eind voorjaar zou hij heel goed passen denk ik. Mooie foto’s Vera, ook de fullface versies :).

[Beantwoorden]


Door Maaike op 7 maart 2015 15:03

Ik wist niet dat dit poeder bestond idd. Het ziet eruit als een fijn poeder. Zelf ben ik bezig om het Catrice Nude Illusion losse poeder te testen. Tot nu toe best tevreden, maar ik moet hem nog wat langer testen om het zeker te weten of ik hem echt fijn vind.

[Beantwoorden]


Door Saskia op 7 maart 2015 15:13

Waarom verontschuldig je je voor je huid? Kun je toch niets aan doen? Je bent wie je bent.

[Beantwoorden]

Marie antwoordt op 7 maart 2015 om 19:18:

Mee eens!!

[Beantwoorden]

Hetje antwoordt op 7 maart 2015 om 19:46:

Ik ben het hier ook helemaal mee eens! Niet meer doen hoor, verontschuldigen :wave: !

[Beantwoorden]

Henrica antwoordt op 7 maart 2015 om 21:20:

Ja, vind ik ook; geen sorry!

Lenneke antwoordt op 8 maart 2015 om 09:19:

Couldn’t agree more.

[Beantwoorden]


Door Naomi op 7 maart 2015 15:17

Ik vind hem er best goed uitzien!

[Beantwoorden]


Door Kiki op 7 maart 2015 15:26

Deze heb ik nog niet in de schappen gezien. Helaas heb ik ook zo’n licht huidje, dus ben bang dat hij voor mij dan ook te donker zal zijn.. Ik houd het maar bij de transparante poeder, maar de verpakking ziet er heel mooi uit! Op de foto leek het net een soort highlighter, haha.

[Beantwoorden]


Door Isabella op 7 maart 2015 15:27

Ik vind het er prima uit zien, hoor! En valt best mee met ‘de roodheid’, Vera. You look gorgeous;)

[Beantwoorden]


Door Wendy op 7 maart 2015 15:34

Lijkt me een fijn dingetje!

[Beantwoorden]


Door Dionne op 7 maart 2015 15:34

Ik vind hem er erg mooi uitzien!

[Beantwoorden]


Door Chayenne op 7 maart 2015 15:34

Oo dit lijkt me een hele fijne poeder! Ga ik zeker ook uitproberen :love:

[Beantwoorden]


Door Iris | Todayslipstick op 7 maart 2015 15:46

Deze liggen nog niet bij ons in de schappen! Hij ziet er erg mooi uit!
Liefs, Iris

[Beantwoorden]


Door Anna op 7 maart 2015 15:55

Lijkt me erg fijn! Alleen echt jammer van de kleur! Ik denk dat ik hetzelfde probleem zou hebben… Fijne review Vera! Veel Liefs

[Beantwoorden]


Door Beautyjuf op 7 maart 2015 15:56

Dit klinkt als een toppertje! Wat jammer dat het nét jouw tint niet is. Joh, je hebt helemaal geen rode huid! Althans, ik zie het niet op de foto! Liefs

[Beantwoorden]


Door eline op 7 maart 2015 15:57

zou je de duo blush van essence kunnen reviewen? Ik ben er erg benieuwd naar!

[Beantwoorden]


Door Amelie op 7 maart 2015 15:58

Mooi effect, maar wat is nu eigenlijk de functie van deze poeder?

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 7 maart 2015 16:01

Je hoeft je niet te verontschuldigen voor je huid, ik weet zelf hoe vervelend dat is! Ik kende dit nog helemaal niet, maar wauw wat een mooi product!

[Beantwoorden]


Door Lara op 7 maart 2015 16:08

Ik ben niet zo van de poeder, maar je lipstick! <3 Welke is het? (love) (love) (love)

[Beantwoorden]


Door Marjoleinee op 7 maart 2015 16:18

Deze poeder heb ik ook gekocht, vond hem er zo mooi uitzien. Hij is voor mij ook net iets te donker maar, hij is goed te gebruiken op een dag waarop ik geen foundation wil dragen maar, wel een matte huid wil hebben :)

[Beantwoorden]


Door Kelly op 7 maart 2015 16:20

Ik vind ‘m er wel erg goed uit zien! Jammer dat hij voor jou te donker is, dan is hij dat voor mij ook.

[Beantwoorden]


Door Sanae op 7 maart 2015 16:22

Fijne review! Ik ga gauw eens kijken of er voor mij wat tussen zit.

[Beantwoorden]


Door Lisa op 7 maart 2015 16:34

Jammer dat de kleur te donker is voor jou. Ik begrijp niet dat sommige merken geen rekening houden met het feit dat er veel lichte huidjes zijn. Lijkt me overigens wel een aangenaam poeder.

[Beantwoorden]


Door Bianca op 7 maart 2015 16:40

Helaas, voor mij zou hij ook te donker zijn. Ziet er nochtans erg leuk uit :)

[Beantwoorden]


Door Nicole op 7 maart 2015 17:09

Ziet er heel goed uit! Ik heb hem zelf nog niet in de winkel gezien.

[Beantwoorden]


Door Marthe op 7 maart 2015 17:14

Dit ziet er wel heel mooi uit. Is de poeder helemaal mat? Je hoeft je echt niet te verontschuldigen voor je huid. Je bent een prachtige meid en daar doet wat roodheid echt niets aan af! Bovendien was het mij niet eens opgevallen.

[Beantwoorden]


Door Ilham op 7 maart 2015 17:36

Wauw, da printje!

[Beantwoorden]


Door Fabienne op 7 maart 2015 18:03

Wat een goede kwaliteit voor essence!

[Beantwoorden]


Door anna op 7 maart 2015 18:10

Wat is ‘ie mooi! Jammer dat ‘ie zo donker is, ik heb liever een transparante gezichtspoeder :)

[Beantwoorden]


Door lousaa op 7 maart 2015 18:13

Ziet er niet verkeerd uit, maar ik heb toch liever een transparant poeder.

als je het mij vraagt is poeder trouwens onzijdig. De poeder ziet er mi net zo gek uit als het boom.

[Beantwoorden]


Door Eline op 7 maart 2015 18:29

Hij ziet er super leuk uit. Jammer van de kleur, maar toch is het een veelbelovend product ^^ Ik ga eens een kijkje nemen in het nieuwe Essence schap.

[Beantwoorden]


Door R op 7 maart 2015 18:30

Mooie poeder! Ik denk alleen niet dat ik nu als een gek naar de winkel ga rennen (Ok, eigenlijk wel, maar die voor die mooie nude mono’s van essence ;-) ) , want ik vind gezichtspoeder eerlijk gezegd gewoon onzin. (Sorry) Gewoon mijn gezicht goed reinigen en verzorgen is goed genoeg voor mij.

[Beantwoorden]


Door Eline op 7 maart 2015 18:34

Hoe gebruik jij poeder om te zorgen dat je mascara minder stempelt?

[Beantwoorden]


Door Tamara | PinkpassionbyTamara op 7 maart 2015 18:39

Wat een prachtig poeder! Het motief ziet er super mooi uit en het oogt heel luxe! Wauw!

[Beantwoorden]


Door Sandra (beautybysandra) op 7 maart 2015 18:40

Zonde dat hij voor jou een verkeerde kleur heeft. Op de foto’s zag hij er wel prachtig uit!

[Beantwoorden]


Door Silkeblogs op 7 maart 2015 18:42

Wat een mooi patroontje, zeg!

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 7 maart 2015 18:59

Looks good!

[Beantwoorden]


Door femketje op 7 maart 2015 19:37

Oeh pretty in de pan!

[Beantwoorden]


Door Jhemyla op 7 maart 2015 19:55

Het klinkt als een heel fijne poeder! Zodra mijn oude op is ga ik toch maar even kijken. Bedankt voor de fijne review.

[Beantwoorden]


Door beautifulday4makeup op 7 maart 2015 20:10

Dat ziet er heel mooi uit

[Beantwoorden]


Door Daphne op 7 maart 2015 20:28

Hij ziet er heel mooi uit! Persoonlijk gaat mijn voorkeur toch naar de witte poeder van essence.

[Beantwoorden]


Door Nienke op 7 maart 2015 20:34

Staat op m’n wishlist! Zat al te wachten op de reviews, haha.

[Beantwoorden]


Door Luuke op 7 maart 2015 20:37

Ah, dat patroon, zo mooi! Het lijkt mij ook een fijne poeder. Jammer dat hij voor jou te licht is

[Beantwoorden]


Door Elise op 7 maart 2015 21:03

Ik heb net een gezichtspoeder van Action opengemaakt, maar deze wil ik zeker eens proberen. Veel poeders zijn voor mij te roze dus dit zou een uitkomst moeten zijn.

[Beantwoorden]


Door Manouk op 7 maart 2015 21:21

Ik dacht eerst dat het een highlighter was haha! Als hij voor jou te donker is dan istie voor mij al helemaal te donker.. Zo zonde dat ze niet aan ons bleekscheetjes denken.

[Beantwoorden]


Door Maxime op 7 maart 2015 22:32

Ziet er goed uit! Is deze poeder heel mat of zit er ook een beetje een glans in?

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 7 maart 2015 22:38

Lijkt mij een mooi poeder! Jammer om te zien dat de lichtste kleur voor jou te donker is. Dan zal hij voor mijn lichte huid ook te donker zijn. Ik vind het trouwens fijn dat je zoveel budget make-up laat zien!

[Beantwoorden]


Door Mirthe Oosting op 7 maart 2015 23:11

Wat een mooie poeder! Snel maar even langs het Kruidvat rennen dus!

[Beantwoorden]


Door Miranda op 8 maart 2015 09:39

Essence heeft fijne poeders in hun assortiment. Jammer dat deze poeder net wat te donker voor je is. Ik ben zelf erg fan van de essence mattifying compact powder.

[Beantwoorden]


Door Jolien op 8 maart 2015 10:24

Ziet er heel mooi uit. Het printje dat ze in het poeder gegraveerd hebben, vind ik er erg bijzonder uitzien: ik ben het nog nooit eerder tegengekomen. Het is inderdaad niet gemakkelijk om een Nude Powder goed in beeld te brengen, maar het is je al bij al toch goed gelukt. Wat vreemd dat ze niets over dit nieuwe product hebben vermeld in het persbericht. Toch leuk dat je deze poeder hebt gereviewd.

[Beantwoorden]


Door Margot op 8 maart 2015 10:39

Mooi! Ik ga eens kijken of de lichtste kleur voor mij goed is.

[Beantwoorden]


Door Eva op 8 maart 2015 12:40

Ik vind hem je best goed staan :) het valt niet direct op in de foto dat hij iets te donker is ^^)

[Beantwoorden]


Door Sarah op 8 maart 2015 13:18

Wat een mooie poeder zeg! Ik ben nog bezig met mijn Catrice poeder, maar als die op is ga ik zeker deze proberen.

[Beantwoorden]


Door Tessa op 8 maart 2015 13:22

welke kwast gebruikte je?
en zou je het ook kunnen gebruiken zonder foundation als je huid al erg egaal is?
xxx

[Beantwoorden]


Door Nicole op 8 maart 2015 13:39

Hij ziet er erg mooi uit maar ik vind het echt een verschrikkelijk product. Het geef m’n huid echt een vies gevoel en hij matteert nog geen minuut. Echt jammer.

[Beantwoorden]


Door anne op 8 maart 2015 14:56

:no: :roll:

[Beantwoorden]


Door Sara op 8 maart 2015 22:03

Dit lijkt me eigenlijk wel wat! Ik ben tevreden met de poeder die ik nu gebruik hoor, maar af en toe een nieuw exemplaar testen is altijd leuk en kan zorgen dat je op een positieve manier verrast wordt. :)

[Beantwoorden]


Door Iffy | DiaryOfAMua op 8 maart 2015 22:46

Kende het nog niet, ziet er goed uit!

XO

[Beantwoorden]


Door Romy op 9 maart 2015 17:26

Heel mooi, het patroontje op de poeder is ook erg mooi

[Beantwoorden]


Door Daisy op 9 maart 2015 20:13

Oh wat is dat motiefje leuk! Als ik niet zo verstrengeld was aan mijn MAC poeder zou ik deze zeker en vast proberen.

[Beantwoorden]


Door Dewi Drogt op 10 maart 2015 16:09

Mooie poeder! Love Essence <3

[Beantwoorden]


Door Isabelle op 10 maart 2015 18:13

Wauw, die ziet er inderdaad prachtig uit!! (love)
Ikga er zeker eens naar uitkijken!!

[Beantwoorden]


Door thebeautyblognl op 10 maart 2015 20:28

Ja ik trof hem idd ook aan met de gele NEW sticker erop. Ik ben zelf ook enorm enthousiast over deze matte poeder met mooi design! Ik gebruik zelf de nude-beige tint. Die is voor mijn huid goed geschikt!
Leuke post! xx

[Beantwoorden]