Twitter Question #189

twitter_question_189_01

Make-up heeft mijn hele leven veranderd. Zonder make-up had ik deze blog niet gehad en was ik een heleboel leuke mensen en mijn mooie woning in Amsterdam misgelopen. Wat begon met mousse foundation om mijn jeugdpuistjes mee te camoufleren, eindigde in elke dag pakketjes met nieuwe collecties en meer. Bizar. Zo had ik er nog nooit over nagedacht.

twitter_question_189_02

Op mijn 14e begon ik met foundation, daarna volgde bronzer en eyeliner. Mascara gebruikte ik daarvoor al. Ongelooflijk, wat maakte dat veel verschil! Foundation was voor mij echt een grote ontdekking. De roodheden en de puistjes waren in een keer weg.

Rode lipstick heeft ook veel voor me veranderd. Zo’n 5 jaar geleden probeerde ik het voor het eerst. Ik vond het heel spannend, kreeg op school veel opmerkingen naar mijn hoofd van jongens, maar zette door en transformeerde het naar mijn handelsmerk. Rood is nog steeds mijn favoriete kleur, maar ook roze, oranje, donkerpaars en donkerrood draag ik graag.

Het product wat meest recent veel voor me veranderd heeft is bronzer. Bronzer om mee te shapen. Sinds ongeveer een jaar gebruik ik het dagelijks. Onder mijn jeukbeenderen, langs mijn voorhoofd, neus en op mijn kin. Het geeft mijn gezicht net wat meer vorm. Zonder voelt mijn make-uplook niet helemaal af.

Welk make-upproduct heeft voor jou veel veranderd?

Twitter Facebook
Categorie: Twitter Question | 4 oktober 2014 | 66 reacties | Tags: , , , , ,

Reacties

Door Kimberley op 4 oktober 2014 15:03

Voor mij is mascara het belangrijkst. Het verschil is misschien niet altijd even goed te zien, maar ik zie er wel wakkerder uit. Als ik een keer geen mascara draag krijg ik meteen opmerkingen dat ik er moe/ziek uitzie… En bedankt :lol:

[Beantwoorden]

bianca antwoordt op 5 oktober 2014 om 07:25:

Ik heb precies hetzelfde.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 4 oktober 2014 15:04

Concealer! Tegen de donkere kringen en de vermoeide look. Oogschaduw is voor mij ook echt een dingetje. Daar ben ik eigenlijk meebegonnen. Ik vond andere make up producten maar niks als tiener maar ging wel all out met oogschaduw. Nu is daar wel lipstick bij gekomen. Eerst vond ik lipstick echt niks maar nu heb ik bijna alle kleuren van de regenboog.

[Beantwoorden]


Door Svenja op 4 oktober 2014 15:04

Voor mij blijft het toch wel de mascara en wenkbrauw potlood, zonder ben ik echt nergens! Heb van nature hele blonde wenkbrauw- en wimperhaartjes, dus zonder heb ik echt geen accent in mijn gezicht. Verder doet highlighter ook echt een hoop bij mij, en kan ik daar ook echt niet zonder want het licht mijn gezicht echt heel erg mooi op!

[Beantwoorden]


Door marije op 4 oktober 2014 15:17

wenkbrauw poeder van catrice en de rimmel bronzer, ze geven mijn gezicht veel meer vorm en mascara laat mijn ogen gelijk veel groter lijken

Xxx marije

[Beantwoorden]


Door Tessa op 4 oktober 2014 15:19

Sowieso mascara! Zonder heb ik zo’n blotebillengezicht ;) nog een leuke vraag misschien: als je een product moest schrappen uit je standaar make-up routine, wat zou dat dan zijn?

[Beantwoorden]


Door Idhuna op 4 oktober 2014 15:23

Wat een leuke vraag! Ik ben zelf (nog) niet van de make-up maar ik vind mascara of een mooie kleur lippenstick altijd wel gaaf!

[Beantwoorden]


Door melissa op 4 oktober 2014 15:28

dat is voor mij toch wel foundation oftewel bbcream dat gebruik ik vaak maar niet dagelijks ga regelmatig ook zonde makeup de straat op. maar bbcream vind ik een hele goeie uitvinding want het zorgt er in combinatie met een beetje poeder gelijk voor een egaal zacht gezicht zonder glimzones. Verder gebruik ik ook vaak oogschaduw want dat vind ik heel mooi ik kan aleen niet elke dag oogschaduw dragen vanwege mijn hele gevoelige ogen :( verder eyeliner en mascara gebruik ik ook wel en blush. en meestal een gloss ipv lipstick :)

[Beantwoorden]

Marieke antwoordt op 4 oktober 2014 om 17:26:

Etos heeft ook hypoallergene oogschaduw. misschien heb jij daar minder of zelfs geen last van als je dat draagt!

[Beantwoorden]

melissa antwoordt op 5 oktober 2014 om 10:32:

oh wat een goed tip ! ja dat zou welis beter kunnen zijn bedankt

[Beantwoorden]

Jik antwoordt op 5 oktober 2014 om 21:09:

Het komt ook veel voor dat de glitters in oogschaduw een allergische reactie veroorzaken. Nou weet ik niet wat jij gebruikt, maar misschien helpt dit ^^)

[Beantwoorden]

melissa antwoordt op 6 oktober 2014 om 20:38:

ja dat is waar ik draag welis oogschaduw met glitters maar probeer matte oogschaduw te dragen en al ik heb ik dat maar even op worden me ogen al snel rood dus ik denk dat het echt door de oogschaduw zelf komt, maar het gaat niet in me oog dus dat vind ik wel een beetje raar

[Beantwoorden]

Jik antwoordt op 6 oktober 2014 om 22:23:

Wat vervelend voor je. Ik hoop dat die hypoallergene oogschaduw helpt!


Door nenacecilia op 4 oktober 2014 15:35

Concealer!

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 4 oktober 2014 15:38

Lipstick for sure, het geeft zoveel karakter aan je gezicht!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 4 oktober 2014 15:48

Wenkbrauwgel heeft echt mijn leven veranderd! Mijn wenkbrauwhaartjes zijn namelijk vrij lang en met wenkbrauwgel erin blijven ze mooi in model. Als ik geen zin heb om make-up te dragen en ik tóch de deur uit moet, doe ik altijd mijn wenkbrauwen even. Zonder mooi geborstelde wenkbrauwen zie ik eruit als een zwerver, haha!

xx Sanne

[Beantwoorden]


Door Heleen op 4 oktober 2014 15:52

Voor mij ook blush, om dezelfde reden als Celine! Sinds ik het gebruik hoef ik niet meer te horen, wat ben je bleek, ben je ziek? etc. Als ik 1 make upproduct mee mocht nemen naar een onbewoond eiland, was het blush. :D

[Beantwoorden]


Door Amy op 4 oktober 2014 15:52

Eyeliner! Het enige product waar ik nooit zonder buitenkom.

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 4 oktober 2014 16:05

Wenkbrauwpoeder! Ik snap nog steeds niet dat ik dat pas zo laat ontdekt heb.

[Beantwoorden]


Door Demi op 4 oktober 2014 16:06

Zeker weten eyeliner! Ik kon het nooit aanbrengen totdat ik jouw filmpjes wel meer dan 5x per dag bekeek en maar oefenen en oefenen. Dankjewel! (love) (love) xx

[Beantwoorden]


Door Fleur op 4 oktober 2014 16:11

Wenkbrauw poeder/potlood aangezien ik als 4 jarig meisje wat van mijn wenkbrauwen heb afgeknipt en dat nooit meer is aangegroeid…

[Beantwoorden]


Door Isabella op 4 oktober 2014 16:13

Ik ga nooit, maar dan ook nooit van huis zonder mascara. Al heb ik vrijwel geen make-up, dan in ieder geval mascara. Ik denk dat veel meisjes en vrouwen dat wel hebben eigenlijk:)

[Beantwoorden]

Isabella antwoordt op 4 oktober 2014 om 16:14:

*al heb ik vrijwel geen make-up op.

[Beantwoorden]

pauline antwoordt op 4 oktober 2014 om 16:56:

wat grappig, mascara is net het product dat ik zo veel mogelijk vermijd, het hangt altijd in no time onder mijn ogen :( tips, vera? ^^)

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 4 oktober 2014 16:21

Dit jaar hebben twee producten veel veranderd aan mijn make-up look: oogschaduwbasis en wenkbrauwpoeder (love) Sinds ik ook de oogschaduwbasis van Zoeva gebruik, blijft mijn eyeliner muurvast zitten. En sinds kort gebruik ik wenkbrauwpoeder, wat mijn make-up helemaal afmaakt. Mijn ontdekkingen van 2014 op make-upgebied.

[Beantwoorden]


Door Hester op 4 oktober 2014 16:30

Wat een leuke vraag en toffe antwoorden! Hoewel ik eerst mascara en oogschaduw et cetera begon te gebruiken, is het voor mij toch ook wel foundation. Dat heeft mij van mijn ‘kinderlijke’ rode gezicht afgeholpen en zorgde er ook dat ik echt full face make-up ging dragen, dus ook blush en wenkbrauwpoeder erbij. De grootste stap dus eigenlijk :)

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 4 oktober 2014 17:04

Concealer! Ik heb elke dag last van donkere kringen onder mijn ogen. Met een beetje concealer voel ik me meteen beter in mijn vel.

[Beantwoorden]


Door gerlinda op 4 oktober 2014 17:14

Mascara!ik draag altijd mascara,en blush voor derest heb ik eigenlijk niks nodig

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 4 oktober 2014 17:48

Matterend poeder. Zonder glimt mijn huid enorm en zie je elk foutje.

[Beantwoorden]


Door Anna op 4 oktober 2014 17:48

Eyeliner! Kan echt niet zonder! Staat veel beter met! Haha. Mascara niet altijd en cc cream alleen als het nodig is!

[Beantwoorden]


Door Fabienne op 4 oktober 2014 17:49

Wel een lastige vraag! Ik denk dat ik dan voor eyeliner en concelear ga. Eyeliner maakt mij voor mij gevoel gewoon compleet en door het gaan gebruiken van concealer ben ik me een stuk zekerder gaan voelen!

[Beantwoorden]


Door Isabel Cristina op 4 oktober 2014 18:01

Ik denk dat het voor mij wenkbrauw producten zijn. Van mezelf heb ik donkere wenkbrauwen maar ze zijn niet zo mooi vol, sinds ik wenkbrauw producten gebruik voel ik mij toch wat fijner ook al scheelt het niet heel veel.

[Beantwoorden]


Door Amelie op 4 oktober 2014 18:08

Makeup heeft zoveel voor me gedaan! Dat het zove kan doen voor je zelfvertrouwen en uiterlijk had ik nooit voor mogelijk gehouden!

[Beantwoorden]


Door Valerie op 4 oktober 2014 18:36

Voor mij is dat zeer zeker concealer! Ik heb van mezelf donkere kringen onder mijn ogen, met concealer zie ik er meteen veel beter uit.
Als ik eens een dag geen concealer op heb, denken mensen dat ik ziek ben. Dat laat al zien wat voor een groot effect dat op me heeft ;).

[Beantwoorden]


Door lucindainwonderland op 4 oktober 2014 18:42

mijn Rimmel wenkbrauwpotloodje, zo simpel, maar goed uitziende wenkbrauwen doen zoveel voor je gezicht. Ik kan en wil niet meer zonder. xxx Lucinda

[Beantwoorden]


Door sanne op 4 oktober 2014 18:43

hetzelfde als Manon! toen mn haar kort werd vond ik het alleen nog maar stoer staan met eyeliner en zonder foundation had ik het niet overleefd door mn acne

[Beantwoorden]


Door Patricia op 4 oktober 2014 19:10

WENKBRAUWPOEDER. :O

[Beantwoorden]


Door saarenzo op 4 oktober 2014 19:49

Concealer voor onzuiverheden, blush of bronzer voor mijn bleke huid (geen “ben je ziek?” meer!) en lipstick voor een zelfvertrouwen boost!

[Beantwoorden]


Door Heleen op 4 oktober 2014 19:53

Mascara: mijn gezicht krijgt echt meer vorm en natuurlijk blush. Zonder lijk ik een ziek spookje. Al doe ik blush bijna nooit op, maar mascara elke dag.

[Beantwoorden]


Door Danique op 4 oktober 2014 20:04

Blush! Nieteens om het daadwerkelijke effect op mijn gezicht (oké wel een beetje), maar het is een soort routine geworden. Sommigen worden wakker na een kop koffie, ik na een beetje kleur op mijn wangen :)

[Beantwoorden]


Door Milou op 4 oktober 2014 20:11

Voor mij is mascara het allerbelangrijkst. Vaak het enige wat ik op heb. Ik vind het wel steeds leuker om te experimenteren met make-up. Zeker sinds ik ben begonnen met bloggen!

[Beantwoorden]


Door Luca op 4 oktober 2014 20:14

Ik denk dat make-up me in het algemeen wel heeft veranderd. Mijn forté ligt het meest op het gebied van mode, en als ik daar een mooi verzorgd gezicht bij heb, voelt het pas echt ‘af’. Het nadeel is wel dat sinds ik make-up heb ontdekt, ik eigenlijk vind dat mijn kleding een stuk minder leuk staat zonder een mooie eyeliner of lipstick. Want ja, make-up kan je overslaan, maar zonder kleding rondlopen is geen optie, haha :’)

[Beantwoorden]


Door beautydiarynl op 4 oktober 2014 20:25

Moeilijk!
Het begon allemaal met mascara en concealer. Maar ik ga nu voor wenkbrauwpoeder! Als ik alleen maar m’n wenkbrauwen bijteken voel ik me veel minder kaal! Wenkbrauwen doen zoveel!

[Beantwoorden]


Door Tine op 4 oktober 2014 20:39

Eyeliner! Ik heb kleine, diepliggende ogen en toen ik 13 was, heeft een kapster me een “plattekaas” genoemd en gezegd dat ik iets aan mijn ogen moest doen. sindsdien kwam ik niet meer buiten zonder minstens een lijntje eyeliner.

[Beantwoorden]


Door Nicole op 4 oktober 2014 20:41

Hele leuke vraag!

[Beantwoorden]


Door Joyce op 4 oktober 2014 21:09

Zo, heb je even? Mascara, want dat laat me een stuk wakkerder ogen. Blush, vanwege de gezonde blos en mijn gezicht oogt er strakker van. Matte lipstick, omdat dat zo classy staat!

[Beantwoorden]


Door laura op 4 oktober 2014 21:22

Eyeliner, dat maakte mijn ogen zoveel sprekender dan alleen mascara

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 4 oktober 2014 22:16

Haha, die reactie van Shanna! Daar moest ik stiekem toch even om lachen. :) Voor mij is het sowieso bb cream!

[Beantwoorden]


Door missie op 4 oktober 2014 22:50

weet iemand nog een goede make up remover, want ik wil wel elke dag mascara dragen maar het gaat er zo moeilijk af…..

[Beantwoorden]


Door Sarah op 5 oktober 2014 00:00

Voor mij vooral de MUA highlighter. Als ik deze op heb straal ik letterlijk en figuurlijk. Heb hier al zooooo veel complimenten over gehad als ik deze op heb. Ooh en de mattifying compact powder van Essence. Wat een mooie huid!

[Beantwoorden]


Door Chinouk op 5 oktober 2014 08:25

Permanente make-up op mijn wenkbrauwen! Geldt dit ook? Jeutje echt een wereld van verschil na jaren klooien met wenkbrauwpotlood. Ben er nog elke dag blij mee! Blush en sindskort ook bronzer zijn voor mij een must, ik heb namelijk zeer weinig kleur in mijn gezicht. :+

[Beantwoorden]


Door Femke op 5 oktober 2014 09:04

Net als Tim heeft voor mij foundation veel veranderd, ik heb ontzettend rode wamgen en veel onzuiverheden en ik heb mij daar best onzeker over gevoeld voor ik begon met foundation, nu voel ik mij een stuk minder onzeker nu ik foundation gebruik.

[Beantwoorden]


Door emmy op 5 oktober 2014 09:38

voor mij heeft rode lipstick veel gedaan je lijkt veel wakkerder :omg:

[Beantwoorden]


Door Shaz op 5 oktober 2014 12:43

Voor mij zijn eyeliner en wenkbrauwpoeder erg belangrijk. Zolang mijn ogen en wenkbrauwen goed zitten, heb ik verder niets anders nodig.

[Beantwoorden]


Door J op 5 oktober 2014 18:04

Wenkbrauwgel! Geen hangende wenkbrauwhaartje meer ^^)

[Beantwoorden]


Door Gigi op 6 oktober 2014 08:22

Blush inderdaad, en oogschaduw! Een beetje matte, bruine oogschaduw in m’n crease doet echt wonderen. Oh, en telt de wimperkruller ook? Van mezelf heb ik eigenlijk best wel zielige wimpertjes, maar door ze elke dag trouw te krullen en 3 lagen mascara erop te smeren, krijg zelfs ik complimentjes over m’n wimpers!

[Beantwoorden]


Door Manon op 6 oktober 2014 09:29

Hihi wat leuk dat ik ertussen sta zie het nu pas, maar ja eyeliner dus :D

[Beantwoorden]


Door Mandy op 6 oktober 2014 11:56

Ik hou van die twitter questions altijd! Leuk!
Mijn redding is mascara, absoluut! <3

[Beantwoorden]


Door Nikita op 6 oktober 2014 13:31

Eyeliner!!

[Beantwoorden]


Door Laurie op 6 oktober 2014 20:50

Leuke vraag weer! Mijn redding is toch echt wenkbrauwpotlood, ik heb vrijwel geen wenkbrauwstaartje van mezelf, wel aanzet en het is ook donker haar, maar het staartje is er gewoon vrijwel niet, maar met potlood kan ik dit mooi en toch vrij natuurlijk bijwerken! Highlighter doet ook wel echt wonderen hoor, en ziet er op foto’s altijd heel mooi uit, mits je niet te veel aanbrengt natuurlijk. Maar eigenlijk heeft make-up in het algemeen wel veel veranderd hoor, mascara, blush, lipstick, ik zou bij allemaal wel iets kunnen bedenken!

[Beantwoorden]


Door Nienke op 7 oktober 2014 00:22

Wat cool dat er een antwoord van een jongen tussenstaat! Ik bedoel, als wij onze acne/donkere kringen mogen verbergen, mogen zij dat toch zeker ook wel! Fijn als wat foundation je meer zekerheid kan brengen :)

Voor mij heeft make-up niet echt wat veranderd, al is de illuminating concealer van de Etos (touche eclair of zoiets dupe), of een andere concealer toch wel een beetje de holy grail, daaaaag donkere kringen!

[Beantwoorden]


Door Watch Danisha op 7 oktober 2014 14:33

Ik denk toch echt wel een wenkbrauw potlood, daardoor heb ik een betere vorm in mijn gezicht gekregen ! ik kan daar niet meer zonder ! Maar Mascara en Concealer vind ik ook echt heeel fijn ! (love)

[Beantwoorden]


Door mimi op 8 oktober 2014 14:50

Lipgloss ik vind alles eraan geweldig zelfs t plakkerige gevoel op je lippen. Het begon met n lipglossje en toen meeer makeup en nu ben ik helemaal n makeupliefhebber en adviseer ik klanten in kruidvat waar ik werk over makeup.keileuk!!
Xxxx

[Beantwoorden]


Door kimberley op 19 oktober 2014 13:42

oogpotlood op de bovenste waterlijn! geweldige ontdekking, zonder dat lijntje zijn mn oogjes niet compleet haha

[Beantwoorden]


Door Sanne op 24 oktober 2014 20:08

Oogschaduw! Dat is echt mijn signature product en voorkomt tevens dat mijn oogleden erg vettig worden. Ik houd van oogschaduw <3

[Beantwoorden]


Door Lisa op 26 oktober 2014 18:25

Ik draag nog helemaal geen make-up :-P
Ik ben 11 jaar .. veel meiden in mijn klas komen al wel aanzetten met zware eyeliner en mascara , ook nog niet mooi ook :omg:
Sorry hoor , maar als je het draagt .. verpest het dan niet :/

[Beantwoorden]