Naar de huidtherapeut.

naar_de_huidtherapeut01

Dinsdag ben ik naar de huidtherapeut geweest. Ik had een doorverwijzing van mijn huisarts gekregen en heb eindelijk na jaren worstelen, naar mijn huid laten kijken. Ik heb dus blijkbaar rosacea, een gecombineerde huid die gevoelig is voor acne en slecht tegen zon kan. Dat is nogal wat. Ik heb heel veel informatie gekregen en omdat het allemaal een beetje overweldigend was, wil ik er even wat over schrijven.

Ik heb al lang last van mijn huid. Onzuiverheden, droogheid, roodheden en slechte reacties op make-up remover bijvoorbeeld. Ik gebruik daarom momenteel sinds een paar maanden enkel olijfolie + water op mijn gezicht. Zowel voor de reiniging als verzorging. Ik weet dat dat niet afdoende is, maar ik was onderhand wel een beetje klaar met de zoveelste slechte reactie op een nieuw huidverzorgingsproduct. Nu is mijn huid rustiger dan ooit, maar het kan nog stukken beter.

“Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht. Het meest opvallende is de felrode kleur van de wangen en de neus. Rosacea betekent letterlijk ‘rood als een roos’. De vier belangrijkste kenmerken zijn roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes (papels) en puistjes (pustels). De aandoening kan lijken op acne, de bekende jeugdpuistjes. ” – Bron.

Water_olie_make-up_remover03
Make-up remover maak ik zelf met olijfolie en water.

Ik ben blij dat ik nu weet wat er aan de hand is met mijn huid, maar ik ben er nog niet over uit hoe ik het ga behandelen. De therapeut raadde me producten aan die zij zelf ook verkoopt, maar die zijn best prijzig en bovendien ook aardig heftig. Mijn huid zal bijvoorbeeld heel erg gaan vervellen. Nou begrijp ik dat als mijn huid daarvan zal opknappen, het een belangrijk is omdat wel te doen, maar ik ook moet ik heel eerlijk zeggen dat ik wat sceptisch ben.

Ik heb al zo vaak mooie verhalen en beloftes gehoord van cosmeticamerken. Dure producten gekregen en geprobeerd, die niet het effect gaven waarop ik had gehoopt. Het voelde dan ook een beetje alsof ik bij een event zat, terwijl de therapeut over de producten vertelde. Ik geloof het niet zo. Misschien dat ik het helemaal verkeerd aangevoeld heb, maar het zit me niet helemaal lekker.

Ik hoor daarom heel graag als jij ook rosacea hebt, hoe jij dat behandelt. Welke producten gebruik je en wat moet ik verwachten? Alle tips welkom!

Als je rosacea hebt, wat gebruik jij voor je huid?

Twitter Facebook
Categorie: Anders | 2 oktober 2014 | 335 reacties | Tags: ,

Reacties

Door Esther op 2 oktober 2014 15:03

Ik heb nog nooit van rosacea gehoord. Wat vervelend, veel succes en hopen dat het snel goed komt (:

[Beantwoorden]

heleentje antwoordt op 5 oktober 2014 om 18:42:

lieve schat, la roche posay heeft een speciale lijn hiervoor echt heerlijke produkten en redelijk betaalbaar bij de apotheek, de serie rosaliac

Ook make up produkten

google ook ns meditopics

Olijfolie is een vette olie, er zijn ook zgn droge olieen, bijvoorbeeld jojoba-olie, saffloerolie, kijk op de site van anthemis

Ook op je voeding letten

[Beantwoorden]

Violeta antwoordt op 22 januari 2017 om 16:47:

La Roche posay foundation, voor rosacea huid dekt voor geen meter!!!! Weggegooid geld! Veel producten geprobeerd van hun, uiteindelijk op de Kruidvat producten, eigen merk dus, de goedkoopste, geen parrabeen dus en anderen dingen, het gaat prima!!!!

[Beantwoorden]


Door elma op 2 oktober 2014 15:05

wat fijn hoop dat je huid zal verbeteren!

[Beantwoorden]


Door Maris op 2 oktober 2014 15:06

Fijn om te horen dat je nu weet wat je hebt. Dat klinkt tegenstrijdig, maar nu kan je er mee aan de slag!

[Beantwoorden]


Door Svenja op 2 oktober 2014 15:06

Super fijn dat je nu in ieder geval weet wat je precies hebt. Dan kan je vanaf nu zoeken naar de beste producten voor jouw huid. Zelf heb ik aanleg voor Rosacea, maar er nog niet echt last van. Probeer mijn huid zo rustig mogelijk te behandelen. Dit houdt voor mij in producten die het liefst uit natuurlijke ingrediënten bestaan, en altijd zonder parfum. Wisseling van kou en warmte is ook belangrijk om te vermijden! Hopelijk vind je snel de perfecte producten voor jouw huid zodat je huid nog rustiger wordt!

[Beantwoorden]


Door Lotte op 2 oktober 2014 15:07

Goed dat je de stap hebt gezet om naar een huidtherapeut te gaan! Fijn dat je de problemen met je huid nu een naam kunt geven. Maar aan de andere kant ook wel lastig, want hoe nu verder? Hopelijk zijn er veel lotgenoten (dat klinkt wel heel dramatisch) die je tips kunnen geven. Zou fijn zijn als je uiteindelijk producten vindt die echt wat goeds doen voor je huid, in plaats van alleen te ‘niet irriteren’.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 oktober 2014 om 19:10:

Ik vind het ook lastig, maar denk dat dat vooral het begin is.

[Beantwoorden]


Door Aisha op 2 oktober 2014 15:07

Oh wat fijn dat je nu in ieder geval weet wat je hebt! Ik herken wel heel erg dat je sceptisch bent. Ik heb zelf geen rosacea maar heb wel eczeem gehad en eerlijk gezegd waren er meer producten die niet hielpen dan die wel hielpen. Uiteindelijk heb ik wel iets gevonden dat werkt en heb ik er op dit moment geen last meer van. Ik denk dat het belangrijk is om naar je gevoel te luisteren. Als je er op dit moment niet helemaal achterstaat dan moet je het niet doen. Het zou kunnen dat je er op een tijdje anders over denkt of dat je juist iets anders vindt wat jou meer aanspreekt.
Sowieso weet je dit nu net een paar dagen dus ik denk ook niet dat het heel erg is om even de tijd te nemen en je meer erover in te lezen en dan te bedenken wat jij wil doen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 oktober 2014 om 19:11:

Heel goed advies, dankjewel :-) Ik ga ook de tijd nemen, geen overhaaste beslissingen. Is nooit goed.

[Beantwoorden]

Emilie antwoordt op 2 oktober 2014 om 20:43:

Hee Aisha, welk wondermiddel heb jij gebruikt om je eczeem tegen te gaan? Ik heb al bijna 11 jaar eczeem gehad (ik ben nu 12) en het is nog steeds niet weg (sommige jaren meer dan andere), misschien is hetgene die jij gebruikte wel echt een wondermiddel?! Laat het me weten :)

[Beantwoorden]

Judith antwoordt op 2 oktober 2014 om 23:13:

Ik heb zelf in het verleden veel eczeem gehad en nu af en toe wat plekjes op m’n hoofd. Elocon werkt hier voor mij wel goed tegen! Wel moet je het bij de apotheek halen..

[Beantwoorden]

Aisha antwoordt op 3 oktober 2014 om 10:14:

Hoi Emilie,
Ik ben onder behandeling geweest van de dermatoloog en ik kreeg toen Protopic. Dit is een hormoon crème en dat krijg je dus alleen op recept van een arts. Voor mij werkte het super goed maar er zijn ook veel mensen die het juist helemaal niets vinden. Daarnaast ben ik sinds een jaar of drie (ik ben nu 28) over mijn allergie heen gegroeid waardoor het eczeem niet meer is teruggekomen. Ik zou je aanraden om naar een dermatoloog te gaan en daar advies te vragen. :-)

[Beantwoorden]

Anna antwoordt op 4 oktober 2014 om 19:26:

Hoi-hoi,
Ik had ook heel erg lang eczeem. Hele apotheek leeggekocht, huisarts zalf, hormoon zalf, niks hiel2p. En toen was ik bij de Lush, en kreeg ik dream Cream, aardig prijzig mar je doet er echt lang mee en bij mij is het nu weg! (Je kan ook eerst een tester vragen)

kimberley antwoordt op 8 oktober 2014 om 09:35:

Hee Vera,
Ik heb dan welliswaar niet het zelfde als jij, maar wel genoeg anders (helaas). Ik heb van mijn therapeut geleerd dat de basis van veel problemen in voeding liggen. En varkensvlees kan bijvoorbeeld een super slecht effect op je huid hebben. Mijn vader had ook een verschrikkelijke huid, maar nu hik geen varkensvlees meer eet, is zijn huid echt super verbeterd!!
Dus stoppen met varkensvlees zal ik je sowieso aanraden. Daarnaast kan het stoppen met eten van al die chemische rotzooi in je eten ook helpen. Dus geen kleur, geur en smaakstoffen!

Hopelijk heb je er wat aan!
Bij mij heeft het in ieder geval geholpen :)

Xxx kimberley

Diana antwoordt op 30 oktober 2014 om 21:26:

Protopic bevat juist geen hormonen maar remt het afweersysteem van de huid.


Door Kirsty op 2 oktober 2014 15:08

Wat fijn dat je nu meer duidelijkheid hebt over je huid! Alleen snap ik wel heel goed dat je kritisch bent; ik heb ook zoveel geprobeerd voor mijn huid, maar wat voor iemand anders werkt werkt vaak niet voor mij. Helaas kan je ik je niet helpen wat rosacea betreft; ik heb zelf alleen hele heftige acne gehad, maar wat ik wel altijd aan te raden vind is om niet al te heftige producten te gebruiken en om lief te zijn voor je huid!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 2 oktober 2014 15:09

Ik denk dat ik ook rosacea heb, maar ik ben nog nooit naar een dermatoloog of iets dergelijks geweest. Ik heb ook van die gesprongen bloedvaatjes op mijn wangen en mijn huid reageert ook op iedere reiniging die in de buurt komt. Op dit moment gebruik ik de PCLE crème van Biodermal op mijn wangen, en op de rest van mijn gezicht een normale lichtere crème, want die van Biodermal is de vol voor mijn T-zone, dan krijg ik alsnog onzuiverheden daardoor. Of het er echt tegen helpt, weet ik niet, maar het is wel een heerlijke crème die heel goed hydrateert.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 oktober 2014 om 19:11:

Die heb ik ook gebruikt, was ook fijn, maar toch niet voldoende. Dankjewel voor je tips, Suzanne!

[Beantwoorden]

Rachel antwoordt op 3 oktober 2014 om 12:59:

In de PCLE creme zit parfum, dat is dus wat je ECHT NIET moet gebruiken bij zo’n huid. Sowieso is het voor elke huid belangrijk om parfum in huidverzorginsproducten te vermijden.

[Beantwoorden]

Esther antwoordt op 7 oktober 2014 om 08:50:

Hier ben ik het niet mee eens! Ik heb ook rosacea en ik ben al meer dan 10 jaar bezig met producten zoeken waar mijn huid goed op reageert. Ik heb poducten van Jetske Ultee en Paula’s Choice gebruikt zonder parfum e.d. waar mijn huid alleen maar erger van werd en de PCLE creme van Biodermal is de enige creme waar ik goed op reageer en die mijn huid zelfs heeft opgeknapt. Laat je dus niet teveel leiden door wat anderen zeggen en gewoon kijken waar je huid positief op reageert. Het is tijd en geldrovend maar ik heb nu wel een aantal dingen gevonden die goed werken voor mijn huid, zoals de micellaire water van ROC en de healthy mix foundation van Bourjois (waar ook parfum in zit! Ik reinig mijn huid alleen met de micellaire water want cleanser en tonic maken het erger, vooral tonic (ook alcoholvrije varianten). Mijn huid is door deze producten al meer dan een jaar stabiel :)


Door Akosua op 2 oktober 2014 15:09

Als je zo weinig vertrouwen hebt in je huidtherapeut, misschien kan je dan een andere proberen. Of een dermatoloog, deze heeft geen eigen productlijn. Dan voelt het misschien minder alsof je naar een bepaald merk wordt gepusht.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 oktober 2014 om 19:11:

Denk ik ook over na. Dankjewel :-)

[Beantwoorden]

Aynur antwoordt op 3 oktober 2014 om 08:48:

Ik wil even toevoegen: trust your instincts… Je hebt duidelijk twijfels/vraagtekens. Dat is niet zomaar dus heel goed om dat niet te negeren! Verder goed reasearch doen met kennis die je hebt.. Er zijn echt wel producten te vinden die hopelijk milder zijn. Dit vraagt idd om geduld.. Maar blijf jezelf trouw! Succes!

[Beantwoorden]


Door lientjuhxxx op 2 oktober 2014 15:10

Gewoon doen !! Gebruik de producten van de specialist en hou vol! Je zal zien dat je huid na een tijdje betert. Go for it

[Beantwoorden]


Door g op 2 oktober 2014 15:11

ach wat vervelend ! :c ik heb ook heel lang last van problemen op mijn huid, dat maakt me altijd onzeker. Ik heb sinds een paar maanden geleden wel 2 merken ontdekt die écht werken, waarvan ik dacht ‘wow is dit écht écht omg’ – dat is avène en mario badescu ! Ik zou zeker de moeite nemen om het even te researchen en hopelijk uit te testen ! het doet wonderen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 oktober 2014 om 19:12:

Heb van allebei de merken wel eens gehoord. Ik ga het nog wat verder onderzoeken. Dankjewel!

[Beantwoorden]

Sophie antwoordt op 3 oktober 2014 om 08:23:

Avene is een topmerk. Wordt ook aangeraden door de dermatologen van de dermatheek in Boxmeer. Dit is een gespecialiseerde kliniek voor huidproblemen. Zij verkopen ook avene. Van alle merken is avene er echt een om te proberen! Het heeft mijn huid zienderogen opgeknapt!

[Beantwoorden]

Bea antwoordt op 3 oktober 2014 om 08:57:

Ik heb zelf ook last van couperose (beetje vergelijkbaar met rosacea) en ik gebruik ook de producten van avène (gezichtsreiniging en dagcrème) en ik moet zeggen dat het voor mij wel helpt de huid te kalmeren. Het is dus zeker geen wondermiddel die de problemen doen verdwijnen, maar het zorgt wel voor een iets egalere teint

[Beantwoorden]


Door Anneloes op 2 oktober 2014 15:12

Fijn om nu in ieder geval al te weten wat er aan de hand is, nu weet je tenminste naar wat voor producten je ongeveer moet gaan zoeken. Wel ‘eng’ dat de producten van de dermatoloog zo heftig zijn. Ik snap heel goed dat je dat niet meteen durft te proberen, dus ik hoop dat je een fijne reinigingsroutine vindt!

[Beantwoorden]


Door Wendy Esther op 2 oktober 2014 15:15

Wat fijn dat je er nu achter komt wat er met je huid aan de hand is. Nou ja, aan de ene kant natuurlijk niet maar ik hoop dat je zal ontdekken wat je eraan kunt doen en dat je huid uiteindelijk zal opknappen!

[Beantwoorden]


Door Daphne op 2 oktober 2014 15:18

Oh, dit is echt heel vervelend. Ik heb zelf geen rosacea, maar reageer zelf wel vrij snel op huidproducten. Ik vind de verzorging van Dr. Hauschka erg fijn. Deze irriteren mijn huid niet. Ik hoop dat je snel fijne producten kunt vinden.

[Beantwoorden]


Door Rozemarijn op 2 oktober 2014 15:19

Hee Vera, ik heb ook rosacea! Ik ben 23 jaar en heb precies dezelfde huid als jij, bij mij is het een tikkeltje minder rood. Ik snap dat je slechte gevoelens heb bij wat de therapeut tegen je zei. Ik ben naar de dermatoloog geweest, hij zei precies hetzelfde tegen mij over 2 soorten crèmes die hij me voorschreef (eentje zelfs met bleek erin) en dat terwijl ik zon gevoelige huid heb! ik was sceptisch maar ging het proberen. Het was vreselijk, geen grapje de vellen hingen aan mijn gezicht, het deed vreselijk pijn ik ben er na 3 dagen mee gestopt. Zelfs de dermatoloog schrok ervan. Hij schreef me dezelfde crèmes voor maar dan met 5 procent agressief spul en 95 procent vaselinebasis. Daar ben ik niet eens meer mee begonnen. Ik blijf bij mijn clinique spullen. Redness solution van clinique en ook de melk en exfoliant extra mild om schoon te maken. Qua make up gebruik ik mineralen poeder, het werkt echt kalmerend als je ervoor kiest enkel mineralen te gebruiken! Is in jou positie wel lastig. Maar toch wel een aanrader! Verder kan ik je de blog van dr Jetske Ultee aanraden, zij weet heel veel over rosacea! Nou heel verhaal, maar 1 tip doe dat agressieve spul niet op je gezicht!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 oktober 2014 om 19:13:

Argh, wat rot :-( Jetske Ultee heb ik al eens eerder naar gekeken, veel goed over gehoord ook. Ga ik weer verder naar kijken. Dankjewel!

[Beantwoorden]

Laura antwoordt op 4 oktober 2014 om 22:24:

Ik ben ook onwijs fan van Jetske Ultee! Maar vraag we wel af waarom je nog steeds clinique gebruikt. Volgens mij is Jetske hier niet erg enthousiast over ivm parfum en alcohol in deze producten!

[Beantwoorden]

Mickey antwoordt op 20 februari 2015 om 14:15:

In clinique parfum?!

[Beantwoorden]


Door Ilona op 2 oktober 2014 15:21

Herkenbaar volgens mijn huisarts heb ik t waarschijnlijk ook.
Na allerlei zalfjes heb ik nu 2 maanden antibioticum voor de acne enzo.
Ik ben nu een maand bezig. Acne is iets minder en roodheid ook.
Helaas heb ik ook erg veel lichte sproeten waardoor mijn huis erg rommelig oogt.
Inmiddels ben ik wel zover dat ik niet meer elke dag foundation draag.
Ik dacht steeds kon ik ook maar gewoon zonder foundation de deur uit en een egaal huidje hebben. Dat laatste zal niet gebeuren en dacht ja voor wie doe ik t nou. Ik heb dit en ik kan er niks aan doen dus gewoon doen.

[Beantwoorden]


Door Rozemarijn op 2 oktober 2014 15:24

Nog ff ter aanvulling. De dermatoloog zei ook tegen mij dat het normaal was als je huid zou vervellen van die crèmes. (grote kans dat het dus dezelfde zijn als die jou werden aangeraden)

[Beantwoorden]


Door Paula op 2 oktober 2014 15:26

Ah, niet fijn om te horen dat je zoiets hebt inderdaad. Ik snap dat het overweldigend is eerst
Wel erg fijn dat je nu weet wat het is! Hopelijk krijg je nu goede producten waar je huid van opknapt. Succes met het zoeken naar goede producten, misschien zijn die producten die je kreeg aangeraden juist wel goed.. http://www.wecallitbeauty.wordpress.com

[Beantwoorden]


Door Lucy | Beautylogics op 2 oktober 2014 15:27

Wat fijn dat je door een professioneel verteld is wat er met je huid aan de hand is!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 2 oktober 2014 15:28

Hey, wat vervelend voor je! Misschien heb je wat aan de tips van Jetske Ultee. Dit is een handig artikel: http://www.dr-jetskeultee.nl/het-behandelen-van-rosacea/obj7777342

[Beantwoorden]


Door Bonnie op 2 oktober 2014 15:28

Fijn dat je nu weet wat je hebt, dan kan je daar langzaam aan mee aan de slag. Ik zelf heb ook een overgevoelige huid die snel rood is/word en ook snel reageert op producten. Volgens mijn schoonheidsspecialiste heb ik couperose/rosacea. Ik ben ook heel sceptisch als het om huidverzorging gaat, ik heb ook veel eczeem gehad vroeger en de producten van de dokter hebben mijn huid alleen maar erger gemaakt.
Maar wat mij doorgaans helpt is hele milde producten te gebruiken, denk daarbij aan producten van La Roche Posay; de toleriane lijn heeft mij heel erg geholpen, vooral de toleriane ultra, die staat nu standaard op mijn badkamer plankje. Qua reiniging gebruik ik Ultrabland van Lush en de bekende reiniger van Bioerma, werken heel erg fijn voor mij. Ook: less is more. Maar dat doe je al denk ik :). Vraag gewoon altijd samples die je minimaal 2 weken kan uittesten als je niet zeker weet of het wat voor je is. Want als ik uit eigen ervaring spreek; ik reageer ook op producten die geschikt zouden moeten zijn voor de hypergevoelige huid. Veel succes en ik ben benieuwd naar de producten die je gaat proberen!

[Beantwoorden]

Bonnie antwoordt op 2 oktober 2014 om 15:45:

Ik bedoel Bioderma ;)

[Beantwoorden]

Sharona antwoordt op 2 oktober 2014 om 16:49:

Toleriane ultra vond ik zelf ook erg fijn!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 oktober 2014 om 19:14:

Dankjewel Bonnie! Goede tip ook van de samples, weet dat dat bij Lush in ieder geval kan.

[Beantwoorden]

Vera antwoordt op 3 oktober 2014 om 08:48:

Hi Vera, ook ik heb goede ervaring met Ultrabland en de micellaire reiniger van Bioderma voor mijn rosacea. Verder vaar ik goed bij de enzymatische peeling (zonder korrel) van hannah, alsmede de Active Mask die de bloedcirculatie verhoogt waardoor er meer zuurstof in de huid komt en werkzame stoffen beter kunnen worden opgenomen.

Succes! Xxx.

[Beantwoorden]


Door Chantal op 2 oktober 2014 15:30

Ga naar een dermatoloog. Die schrijft je een zalf ertegen voor. Gewoon via de apotheek dus, vergoed door je zorgverzekering.

[Beantwoorden]


Door Natasja op 2 oktober 2014 15:30

Ik heb het helaas ook.. er is niet echt een remedie voor he. Ik ben gewoon heel voorzichtig met verzorgingsproducten en gebruik niet dagelijks foundation. Verder gebruik ik in de avond geen nachtcrème meer. Ik doe echt geen agressieve dingen op mijn gezicht en gebruik ook geen scrub/exfoliant. Mijn rosacea groeit helaas nog steeds. Sinds ik een crème had gebruikt die door de huisarts werd aangeraden is het in een kleine periode heel hard gegroeid.. dus ik weet het allemaal niet zo. Ik gebruik aloe vera om mijn wangetjes af te koelen en hopelijk te verzorgen. Dat vind ik wel belangrijk.. ervoor zorgen dat ik het niet te warm krijg.. dat de couperose niet nog meer verspreidt. Ik heb nog geen ideale gezichtscrème gevonden. Het is ook allemaal zo moeilijk, er is geen duidelijk antwoord.. en ieder huid is anders. :|

[Beantwoorden]


Door Nora op 2 oktober 2014 15:33

Natuurlijk helpen de iets duurdere merken niet. Vaak bevatten ze stoffen die helemaal niet voor jouw huidtype bedoeld zijn. Ik ging laatst met een vriendin van mij winkelen en we stapten de parfumerie en drogist binnen. Zij heeft een hele gevoelige huid. Ze vroeg wat aan een verkoopster en de verkoopster gaf meteen het duurste. Ik las natuurlijk de ingredienten en het bestond uit niets anders dan geurstoffen en parfum! En dat voor de gevoelige huid? Kom op zeg.

Ik heb zelf goede ervaringen met Weleda, misschien moet je daar eens in neuzen. Ik heb geen rosacea, maar ik had een zeer gevoelige huid met rode plekken en mini bulten. Mijn huid is nu veel beter en rustiger.

[Beantwoorden]

Nora antwoordt op 2 oktober 2014 om 15:34:

Oh ja, verkeerd verwoord: misschien helpen de duurdere merken wel. Ik had het eerder over de chemisch duurdere merken.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 oktober 2014 om 19:15:

Weleda is ook wel een goed idee, ga ik naar kijken. Dankjewel Nora!

[Beantwoorden]


Door D op 2 oktober 2014 15:33

Hey Vera,

Wat ontzettend vervelend allemaal, maar wel fijn dat het beestje nu een naam heeft; nu nog een oplossing. Wat ik direct denk als ik je verhaal lees: ga naar een dermatoloog (!!!!!). Die is neutraal en niet zoals de huidtherapeut verbonden aan allerlei merken en producten e.d. Zaken als deze heeft een goede dermataloog veel verstand van. Mijn ervaring is wel dat de ene dermatoloog de andere niet is, dus ik zou eventjes kijken waar je terecht wilt.

Sterkte & succes!

[Beantwoorden]

D antwoordt op 2 oktober 2014 om 15:36:

Nog een tweede tip: ik gebruik zelf jojoba olie als treatment voor mijn huid, had dit gelezen als advies van Jetske Ultee. Vond zelf dat olijfolie zo lang blijft plakken en heb hier minder last van bij jojoba olie :)
Nog een tip: laat ook eens uitzoeken d.m.v. allergie testen (krasjestest bijv.) of je allergisch of overgevoelig bent voor bepaalde producten/ingrediënten. Dit is ook iets waar de dermatoloog je goed bij zal kunnen helpen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 oktober 2014 om 19:19:

Dankjewel D, heel behulpzaam!

Weet je toevallig of ik een doorverwijzing van de huisarts moet hebben?

[Beantwoorden]

Carina antwoordt op 2 oktober 2014 om 20:24:

Ja, voor een allergie-test heb je een verwijzing nodig. Blijf wel aandringen dat je een erg complete test wilt hebben want ik heb ook een zeer gevoelige huid maar op de 40 meest voorkomende allergenen testte ik negatief. Maar er bestaan ook testen die meer dan die 40 testen maar ‘dat vonden ze niet nodig’… dus voet bij stuk houden is belangrijk!
Verder zou ik je weleda aanraden en anders dermolin of decubal. Al heb ik geen ervaring met rosacea, wel met irritaties, eczeem en lichte acne.

[Beantwoorden]

Hanneke antwoordt op 2 oktober 2014 om 22:22:

Hoi Vera,

Ontzettend vervelend zeg… Je kunt bij vital (loes Oud) te Veldhoven een vegatest af laten leggen. Daaruit kan komen dat je bijvoorbeeld gevoelig reageert op bepaalde ingredienten. Ik heb het gedaan voor acné, maar wellicht helpt het ook voor joiw huid. Heel veel succes!

[Beantwoorden]


Door Northflix op 2 oktober 2014 15:37

Jeetje, wat vervelend! Aan de ene kant fijn dat je weet wat het is, maar aan de andere kant kan ik me voorstellen dat je schrikt en het nogal overweldigend is.
Ik zou er goed over nadenken en je kunt ook altijd nog naar een andere therapeut gaan natuurlijk! Het gaat wel om je huid/je gezicht! Je hebt er maar eentje, dus wees er zuinig op en win zoveel mogelijk informatie in! Succes!

[Beantwoorden]


Door Pej op 2 oktober 2014 15:38

Hey babe!

Ik zei het al tijdens de comments een tijdje terug toen je die first impression van de MAC foundation deed.. Klinkt stom maar ik ben blij dat je nu eindelijk weet dat je huid wat mankeert!

Dat van je huidtherapeut is echt overrated, dat is snel geld maken voor zo iemand. En vaak zitten dat soort producten alsnog vol met alcohol en irritaties. Kun je misschien een doorverwijzing krijgen van de huisarts voor de dermatoloog? Ik weet niet of je bereid bent om eventueel medicatie hier voor te slikken want ik ken een aantal top resultaten met minocylcine (medicijn) in combinatie met een sulfer cleanser/gel die moet blijven zitten. Dat wordt dan ook (gedeeltelijk) vergoed door de verzekering :)

Ook op deze website is HEEL veel informatie te vinden: http://www.reddit.com/r/SkincareAddiction/wiki/rosacea

Heel veel succes er mee in iedergeval!
Tip for life: Onbeperkt zonnebrand smeren.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 oktober 2014 om 19:26:

Ik ga denk ik maar weer naar mijn huisarts, dit keer voor een doorverwijzing naar de dermatoloog. Heel erg bedankt voor je tips, heel behulpzaam!

[Beantwoorden]


Door Maria op 2 oktober 2014 15:42

Je zou kunnen kijken naar de dagcrème van Neutral. Bij Kruidvat verkrijgbaar. (Zelf geen ervaring mee)

[Beantwoorden]


Door Joni op 2 oktober 2014 15:42

Hoi Vera,

Het viel mij al eerder op dat jij een beetje dezelfde huid hebt als ik. Ik ben toen naar de dokter geweest en ik bleek ook rosacea te hebben. Ik heb van de dokter toen een zalfje meegehad (Rozex), dit hielp zeker maar ik was nog niet tevreden (m’n huid werd er ook erg droog van). Ik gebruik nu La Roche Posay effaclar duo+ en dit werkt erg goed! Mn huid is veel minder rood en veel gladder. Het is niet compleet weg, maar wel echt een stuk minder! Ik kan dit zeker aanraden!

[Beantwoorden]

Nic antwoordt op 7 oktober 2014 om 17:39:

Zeker, mee eens! Ik gebruik dezelfde plus spot treatment ook van la roche posay. Binnen 3 weken ook echt verbeterd. En qua prijs betaalbaar. Succes Vera. X

[Beantwoorden]


Door Alba op 2 oktober 2014 15:46

Hai Vera, wat vervelend dat je zo reageert op producten, en dat je rosacea blijkt te hebben. Ik hoop dat je een gauw oplossing vindt voor je problemen, want het lijkt me erg lastig! Ik denk dat een “second opinion” van een huidtherapeut die niet verbonden is aan een merk, of zelfs van een dermatoloog zoals ik hier in de comments lees, een goed idee is. Ik lees er graag alles over, want ik heb zelf ook een gevoelige huid (maar tot nu toe is het nog niet zo ernstig geweest dat ik ernaar heb laten kijken). Succes met je zoektocht naar producten die voor jou werken! Het gaat je lukken!

[Beantwoorden]


Door Renate op 2 oktober 2014 15:46

Ik heb eerlijk gezegd nog nooit van Rosacea gehoord, ik heb zelf ook een gevoelige huid die snel moeilijk reageert op producten en ik heb ook met tijden last van acne, maar ik heb geen rode huid, dus ik denk dat ik dit niet heb. Ik kan je voor de rest denk ik daarom ook geen tips geven, ik kan wel zeggen dat sinds ik uit ging zoeken waardoor ik acne kreeg in voeding dat ik sindsdien bijna geen acne meer heb! Ik heb namelijk lactose intolerantie (ik heb ooit geloof ik gelezen dat jij dat ook hebt) dus van lactose krijg ik meer acne, maar mijn boosdoener is: chocolade. En ik snap trouwens ook dat je sceptisch bent, ik geloof ook niet meer in al die mooie praatjes. Ik zeg niet dat iedereen alleen maar producten wil verkopen, maar als ik naar de schoonheidsspecialiste ga dan proberen ze me ook altijd producten aan te smeren die veel te duur zijn! Vichy is misschien ook iets te agressief voor mijn huid, maar sinds ik Vichy gebruik heb ik amper nog last van acne! (: Ik kan eigenlijk de hele dag over de huid praten, ik ben er al sinds ik 11 jaar was mee bezig om de juiste producten te vinden, te kijken welke voeding de boosdoener kan zijn en natuurlijke middeltjes. Wat voor mij trouwens ook goed helpt is: zeezout oplossen in warm water en dat op je gezicht doen en laten opdrogen. Dit doe ik vaak als mijn huid wat onrustig is en ik wat meer acne heb!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 oktober 2014 om 19:27:

Chocola maakt bij mij ook verschil uit. Waarom nou! Chocola is zo heerlijk… Kijk wel uit met Vichy, ik heb het lang gebruikt tot ik een allergische reactie kreeg.

[Beantwoorden]

Renate antwoordt op 3 oktober 2014 om 15:53:

Haha ja ik vraag het me ook dagelijks af waarom het nou juist chocolade moet zijn! Waarom niet groentes ofzo? haha ;).
Dankje voor de tip! Ik zal er mee opletten. Wat voor allergische reactie kreeg je? ik bedoel hoe uitte het zich, want dan kan ik het herkennen!

[Beantwoorden]

mirjam antwoordt op 4 oktober 2014 om 14:15:

Ik heb ook allergische reacties gehad van Vichy! Niet alleen bij gezichtsverzorging, maar ook bij een douchegel en bodylotion… Heeeeel vervelend!

[Beantwoorden]


Door elize op 2 oktober 2014 15:49

Mijn complimenten voor je openheid, Vera! Ik merk vaak dan mensen en bloggers (die natuurlijk ook mensen zijn, haha) vaak niet zo open zijn over hun onzekerheden! Logisch! Tof om te zien dat je hier zo open over bent! Ikzelf vind het ook belangrijk om ook over zulke “minder mooie” dingen ook eerlijk te zijn! Mooi om te zien dat jij dat ook doet!
Liefs en succes, Elize?zijn!zijn

[Beantwoorden]


Door Iris op 2 oktober 2014 15:52

Ik heb het ook helaas. De dokter zei dat er niets aan te doen is en ik geloof ook niet in een wondermiddel dat het weg kan laten gaan (behalve laseren, maar zelfs dan kan het nog terugkomen). Ik probeer nu eigenlijk zo mild mogelijk voor mijn huid te zijn. Dus zo min mogelijk alcohol en parfum. Daarnaast smeer ik er ook het liefste zo min mogelijk op. Als ik echt de hele dag weg ben dan gebruik ik wel foundation om het te bedekken. Ook probeer ik mijn gezicht zo veel mogelijk uit de zon te houden. Maar ik heb nog niet echt het idee dat het bij mij minder wordt. Voor mijn acne gebruik ik vloeistof van de dokter wat gelukkig best goed werkt.

[Beantwoorden]


Door Bente op 2 oktober 2014 15:54

Goed dat je weet wat het is nu! Ik heb verder geen tips voor je maar hopelijk kom je er voor jezelf snel achter wat (naast water+olijfolie) goed voor je werkt!

[Beantwoorden]


Door Emilia op 2 oktober 2014 15:55

Ai, wat vervelend dat je rosacea hebt (maar wel heel fijn dat je in ieder geval een diagnose hebt en weet wat het is!). :-( Ik vond dit heel interessant om te lezen, aangezien ik zelf huidtherapie studeer. Heeft jouw therapeut je ook vertelt over lasertherapie? Ik heb geleerd dat je rosacea daar goed mee kan behandelen, dus misschien kun je daar iets meer over opzoeken en kijken of dat misschien iets voor je is! Ik kan me in ieder geval wel voorstellen dat je een beetje sceptisch bent over zalfjes, als je al zoveel hebt geprobeerd. Hopelijk vind je snel een goede behandeling die bij jouw huid past!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 oktober 2014 om 19:28:

Nee, niets van gehoord!

[Beantwoorden]

Emilia antwoordt op 2 oktober 2014 om 20:48:

Ah wat gek, misschien kan je haar daar nog naar vragen als je een vervolgafspraak hebt! En anders misschien vragen of ze je kan doorverwijzen naar de dermatoloog? Ik heb twee weken geleden een antibioticakuur gekregen van de dermatoloog en ik merk in 14 dagen al zoveel verbetering! ^^) Ik heb zelf gewone acné en geen rosacea, maar misschien dat zoiets voor jou ook wel helpt.
Oh, en kokosolie is trouwens ook topspul! Klinkt misschien gek om olie op een acnéhuid te smeren, maar het voelt helemaal niet vet. Ik gebruik het om foundation en oogmake-up mee te verwijderen en als nachtcrème (ik wissel het af met een crème van de dermatoloog, omdat die soms net iets te heftig is).

[Beantwoorden]


Door Freya op 2 oktober 2014 15:56

Ik dacht inderdaad al de ‘symptomen’ te herkennen.. Ik heb het zelf ook en vooral in mijn puberteit had ik daar heel veel last van. Ik kreeg een zalfje voorgeschreven van de dermatologe en die moest ik dan laten klaarmaken door de apotheker. Ik heb jammer genoeg geen flauw idee welke stoffen er in die zalf zaten, maar het heeft me zo ontzettend goed geholpen! Op enkele maanden tijd had ik al veel minder ‘puistjes’. Ik gebruik de zalf nu niet meer (al zou ik ze soms beter wel gebruiken) en heb jaren gezocht naar een goede dagcrème. Mijn huid is droog en gevoelig en dat was blijkbaar echt moeilijk om iets te vinden. Nu gebruik ik al enkele maanden Celestial van Lush en die bevalt echt heel goed. Zelfs vriendinnen zeggen spontaan dat mijn huid erop vooruitgegaan is. Qua reiniging gebruik ik nu micellair water (Corine de Farme of L’oreal). Hiervoor gebruikte ik qua dagcrème Weleda Amandel en daar reageerde ik redelijk goed op (behalve dat mn huid soms nog steeds droog aanvoelde) en qua gezichtsreiniging een reinigingsmelk van Olaz (ik denk voor de gevoelige huid). Ik heb echt zat gezichtcrèmes geprobeerd, ook van de apotheek, maar Celestial is momenteel echt mijn Holy Grail!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 oktober 2014 om 19:29:

Ik ga naar mijn huisarts voor een doorverwijzing naar de dermatoloog, maar ik ga ook even kijken bij Lush. Dankjewel Freya!

[Beantwoorden]


Door Joyce op 2 oktober 2014 15:58

Hi Vera! Fijn dat je nu eindelijk weet wat het is. Ik reageer eigenlijk nooit op je site, maar omdat ik zelf ook rosacea heb, wilde ik graag mijn ervaring delen met je.
Ik zit nu sinds twee jaar bij een dermatoloog en dat kan ik je zeer zeker aanraden! Deze heeft mij ook verteld dat het niet zo vaak voor komt bij jongeren, maar omdat wij zo’n lichte huid hebben (ik ben even licht als jij, misschien zelfs nóg iets bleker!) blijken wij daar nog iets vatbaarder voor te zijn.
Ik heb al veel dingen uitgeprobeerd met de dermatoloog :
– cremes, smeersels, antibiotica zalf. Hier kon ik allemaal niet zo goed tegen. Mijn huid werd nog roder, met nog meer vlekken en droge plekken en het effect was minimaal.
– 3 verschillende antibiotica kuren (gedurende 4 a 5 maanden). Hier reageerde mijn huid supergoed op. Ik was bijna helemaal acne en roodheid-vrij en kon voor het eerst sinds jaren met een stralend make-up loos huidje over straat. Alleen het probleem was telkens dat wanneer ik met de antibiotica kuur stopte, het weer net zo hard terug kwam.
– Roaccutane. Ik ben nu met een lage dosis roaccutane bezig, een beetje als laatste redmiddel want dit zijn best gevaarlijke medicijnen. Iedere maand bloedprikken om te kijken of je leverwaarden goed zijn, en je mag absoluut niet zwanger worden.
Dit helpt tot nu toe even goed als de antibiotica kuren, maar ik ben hierbij ook bang dat het weer terug komt zodra ik stop.

Qua huidverzorging probeer ik alles zo simpel en voedend mogelijk te houden en dit werkt oke, maar nog geen wondermiddel gevonden.

Ik ben erg benieuwd hoe het bij jou gaat lopen en ik hoop dat je een supermooi huidje krijgt :) xxx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 oktober 2014 om 19:30:

Dankjewel Joyce! Ik hoop het ook voor jou!

[Beantwoorden]

Cindy antwoordt op 2 oktober 2014 om 20:19:

Hoi Joyce en Vera,

Normaal reageer ik ook nooit, maar ik wilde jullie graag een hart onder de riem steken. Zelf had ik ook last van Rosacea en ik heb bij de huisarts meer dan een jaar allerlei verschillende crèmes geprobeerd. Bij mij hielp ook niks, dus werd ik uiteindelijk doorverwezen naar de dermatoloog. Wat een verschil was dat! Ik voelde me gelijk helemaal begrepen en werd zo goed en onafhankelijk geholpen. Ik kreeg ook een lichte dosis Roaccutane voorgeschreven en heb dit een aantal maanden geslikt. De bijwerkingen waren af en toe vrij vervelend (droge lippen, stemmingswisselingen en tijdens de kuur ook last van roodheid) maar het was het uiteindelijk allemaal zo ontzettend waard! Mijn kuur liep vijf maanden geleden af en ik heb nog steeds een probleemvrije huid. Ik kan eindelijk weer zelfverzekerd rondlopen zonder dat ik me zorgen hoef te maken of ik er niet uitzie als een tomaat. Ook heb ik geen last meer van ‘bultjes’, waar ik voor de kuur erg veel last van had. Ik hoop oprecht dat het voor jou ook zo goed werkt Joyce! Hoe vervelend de bijwerkingen soms ook kunnen zijn, zet vooral door! Het is het echt waard! En Vera, ga naar een dermatoloog! Als je via de huisarts wordt doorverwezen dan wordt dit vergoed door je zorgverzekeraar. Je kan ook zonder doorverwijzing terecht, maar dit wordt niet altijd vergoed. Ik raad je dus wel aan om een doorverwijzing te vragen aan de huisarts. Ik hoop dat je voor jou ook het juiste middel gaat vinden!

Liefs, Cindy

[Beantwoorden]


Door charissa op 2 oktober 2014 16:01

Ik zou het zowieso een kans geven, werk zelf als schoonheidsspecialiste en komen vaak dit soort klachten tegen. Wij werken zelf met Gladskin, dit is een product speciaal voor Rosacea en is totaal niet heftig. Je kan het zelf bestellen op internet. Onze klanten zijn er heel erg tevreden over. Succes!

Groetjes Charissa

[Beantwoorden]


Door Yvette op 2 oktober 2014 16:01

Och rosacea.. Heel bekend mee, mijn moeder kampt al jaren met dit probleem. Toch twijfel ik een beetje of dit ook echt is wat jij heb. Omdat mijn moeder het heeft herken ik het vaak bij anderen. Maar ik ga er vanuit dat de huidtherapeute verstand van zaken heeft. Uiteraard is iedereen anders en zo ook elke huid maar ik wil graag wel wat ervaringen delen namens mijn moeder. Zij heeft er echt al zon 10 jr last van en van alles geprobeerd.

Allereerst begin niet aan sterke medicijnen. Mijn moeder kreeg daar bijwerkingen van die nog erger waren dan de reden van gebruik. De zalf rozex werkt een beetje maar ook niet super. Hoe lastig ook.. Probeer uit te kijken met foundation. Het eraf halen iedere keer doet je huid niet veel goeds. Gebruik alleen maar producten zonder parfum en het liefst ook zo min mogelijk oliën. Mijn moeder gebruikt de speciale lijn van dr obagi. Duur ja dat wel. Ik zou als ik jou was kijken voor een aanvullende verzekering die de producten vergoed die je via je huidtherapeute koopt. Oh, bij mijn moeders huidtherapeute gaven ze ook peelingen, maar bij haar werkte dit averechts. Niet te vaak reinigen, milde producten, uit de Zon blijven, weinig makeup heeft voor haar geholpen.

[Beantwoorden]

Yvette antwoordt op 2 oktober 2014 om 16:07:

En over de reacties dermatoloog of huidtherapeute, dit is persoonlijk. Een dermatoloog kijkt vooral naar de binnenkant, via medicijnen en een huidtherapeut naa de buitenkant, via verzorging. Het is maar net wat jij wilt. Mijn moeder had ontzettend veel last van de medicijnen en moest weer andere medicijnen gebruiken om bijwerkingen tegen te gaan. Maar kan me voorstellen dar het voor sommige vrouwen wel werkt

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 oktober 2014 om 19:30:

Dankjewel Yvette, heel duidelijk en behulpzaam :-)

[Beantwoorden]


Door Emma op 2 oktober 2014 16:01

Ik zat een tijdje geleden in dezelfde situatie als jij nu! I was mijn problematische, gevoelige huid zat en stapte naar de dokter. Ik kreeg medicinale acne smeerseltjes en antibiotica toner …mijn huid is nog NOOIT zo boos op me geweest als toen ik deze middeltjes ging gebruiken… Volgens mij zijn deze dingen veel te grof en hardnekkig voor juist een gevoelige huid.. Toen ik de middelen ging googlen vond ik ook dat dit soort medicijnen vooral bedoeld zijn voor mensen met ernstige acne…

Toen kwam ik op het idee om het juist helemaal andersom aan te gaan pakken: kill it with kindness!! Ik ging op zoek naar zachte, kalmerende middelen met een verantwoorde ingredientenlijst. Ik kwam uit bij de aloe vera lijn van de body shop.. Mijn huid is sindsdien zo rustig en makkelijk! Ik gebruik een hele rits van de producten (ik heb toevallig gisteren geblogd over mijn routine, als je op mijn naam klikt kom je bij mijn blog) en het is even een investering en kost elke dag flink wat tijd maar het is het voor mij dubbel en dwars waard!!! Alle producten zijn zacht, maken de huid goed schoon en verzorgen diep, maar maken mijn huid nooit trekkerig en prikken niet. Ik zou je zeker aanraden om deze lijn van verzorgingsproducten eens een kans te geven! Misschien dat het voor jou net zo fijn werkt als voor mij! :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 oktober 2014 om 19:31:

Ik ga op je blog kijken. Dankjewel Emma!

[Beantwoorden]


Door Mandy op 2 oktober 2014 16:04

Ik heb een lichte vorm van Rosacea (sinds ong. rond mijn 30ste geen puistjes meer, wel erg gevoelige huid met veel roodheid/adertjes)
Ik heb er heel veel over gelezen en een hele reeds merken geprobeerd, de enige twee die ik nog gebruik zijn, La Roche Posay (gebruik ik ook voor mijn dochtertje, ze heeft eczeem) en de Anti Redness Solutions lijn van Clinique. Ik smeer niks maar dan ook niks van reguliere drogisterij merken meer (Nivea, L’Oreal etc.) De lijn van Clinique durf ik echt aan te raden, het kost wat, maar meestal wacht ik op kortingen en acties :)

[Beantwoorden]


Door Danielle op 2 oktober 2014 16:05

Fijn dat je nu wel weet wat je hebt. Dan is het zoeken tenminste wel iets makkelijk. Ik hoop voor je dat je doormiddel van je bezoekers erachter kan komen wat werkt. Succes met zoeken!

[Beantwoorden]


Door Liza op 2 oktober 2014 16:05

Hier een NHG-standaard over rosacea:
http://download.nhg.org/FTP_NHG/standaarden/FTR/Rosacea_text.html

Bij mijn studie zei de dermatoloog dat je in ieder geval het gezicht niet moet gaan wassen met allerlei middeltjes, maar gewoon met water. De middelen in deze standaard zijn ‘medicamenten’.
Ik zou niet in een verkooptruc trappen, maar naar de dermatoloog gaan.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 oktober 2014 om 19:31:

Dankjewel Liza

[Beantwoorden]


Door Kimberley op 2 oktober 2014 16:11

Hoi Vera, wat vervelend dat je hier last van hebt zeg! Ik weet niet of ik rosacea heb maar mijn huid (vooral mijn neus) is ook altijd best rood. Zelf ik gebruik ik milde cleansers die niet te veel of helemaal niet schuimen en reinig ik mijn huid alleen als ik die dag foundation heb gedragen. Toners gebruik ik helemaal niet omdat ik daar juist last van krijg. Qua foundation gebruik ik de Jane Iredale BB cream wat echt fijn spul is. Milde ingrediënten, geeft een goede dekking en mijn huid reageert er goed op.
Misschien zou je ook naar je voeding kunnen kijken of daar iets bij zit waardoor je ook last hebt van je huid, bijvoorbeeld zuivel, bepaalde kruiden en/of cafeïne producten. Succes! <3

[Beantwoorden]


Door Liselotte op 2 oktober 2014 16:17

Hoi!

Ik heb zelf de aandoening niet. Wel heb ik heel erg last van acne gehad, ben uiteindelijk doorgestuurd naar de dermatoloog. Ik heb heftige medicatie voorgeschreven gekregen waarbij mijn huid compleet uitdroogde. Ik moest de medicatie een half jaar slikken maar ben super blij dat ik het gedaan heb.
Misschien dat een dermatoloog voor jou ook een goede oplossing heeft waar je wel achter staat!
Succes :)

[Beantwoorden]


Door Anna op 2 oktober 2014 16:22

Ik heb er zelf geen last van maar ik gebruik de etos lijn ‘tegen puistjes’. Ik gebruik de facewash, tonic en dagcreme (voor de jonge huid). Ik ben er over te spreken!!!

[Beantwoorden]


Door Anna op 2 oktober 2014 16:26

Hey vera, ik heb rosacea. Gelukkig bestaan er foundations die de kleur van mijn wangen bedekken. Je moet niet te heet eten en de zon vermijden!! Ik ga over een half jaar mijn couperose weg laten laseren. Dat is niet zo heel duur. Dan kan ik me eindelijk zeker voelen als ik geen make-up op heb. Xx

[Beantwoorden]


Door Mariska op 2 oktober 2014 16:29

Wat super balen voor je! Mijn vriend heeft een zware vorm van rosacea en gebruikt naast hormoonzalf op aanraden van de dermatoloog de rosaliac lijn van la roche posay. Dagcreme, serum, reinigingsgel en gezichtsspray. Bevalt hem erg goed en is betaalbaar. Ik heb zelf geen rosacea, maar een gevoelige huid. Mijn huid is zo verbeterd door parfum en alcohol denat en benzyl alcohol te skippen. Het is lastig, helemaal als beautyblogger lijkt me, maar er zijn producten te vinden. Bijv van paula choice en jetske ultee. Jetske komt in de winter met haar foundation. Heel veel succes!

[Beantwoorden]


Door Roww op 2 oktober 2014 16:32

Hoi Vera,

Ik heb ook al jaren last van rosacea. Ikzelf gebruik de creme metronidazol actavis 1%. Deze krijg ik op recept van de huisarts. Ik gebruik dit al jaren en werkt prima. Tegen de coupereuse doet het niet zoveel, maar wel tegen de bultjes en pukkeltjes en de jeuk/gevoeligheid. Verder als dagcreme vind ik la roche posay een goede. Ik hoop dat je er wat aan hebt!

[Beantwoorden]


Door Norah op 2 oktober 2014 16:34

Hoi Vera! Ik zou je aanraden om de blog van Caroline Hirons te lezen (www.carolinehirons.com). Ik heb zelf geen rosacea, maar ik had wel heel lang last van droge velletjes die niet weg te krijgen waren, met toch een vette huid en veel onzuiverheden. Sinds ik haar advies volg is mijn huid er echt op vooruit gegaan, en met mij heeft ze héél veel mensen geholpen.
Ook al is het niet bij Caroline, ik hoop dat je iets vindt wat je kan helpen! x

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 oktober 2014 om 19:32:

Dankjewel voor de tip, Norah! Ik sla haar site op.

[Beantwoorden]


Door Anniek Verhooren op 2 oktober 2014 16:34

Krijg je zo’n producten niet gewoon vergoedt vanuit je verzekering? Ik heb ook jarenlang problemen gehad met mijn huid (nog steeds, helaas), en alle zalfjes etc. die ik hiervoor nodig had heb ik gewoon gekregen! Succes ermee!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 2 oktober 2014 16:37

Fijn dat je nu wel weet wat er aan de hand is. Maar jammer van de pr-praat bij de therapeut. Dat vind ik altijd zo jammer aan dat soort specialisten, ze worden zo duidelijk gesponsord dat je nooit het idee hebt dat je een onafhankelijk consult krijgt.

[Beantwoorden]

Judith antwoordt op 2 oktober 2014 om 16:59:

Helemaal niet mee eens, Ik ben zelf ook huidtherapeut maar sta hier absoluut niet achter (PR). Niet allemaal over 1 kam scheren hoor ;-)

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 2 oktober 2014 om 18:53:

Helaas is dat niet mijn ervaring. Hopelijk zijn er meer huidtherapeuten zoals jij ;-)

[Beantwoorden]


Door Tania op 2 oktober 2014 16:39

Hoi Vera,

misschien kun je ‘touch for health’ eens proberen. Mijn moeder is een cursus gaan volgen nadat we te horen kregen dat mijn vader een stoma zou moeten. Hij is hiervoor naar een therapeut geweest die via ‘touch for health’ werkte en zij kwam erachter dat mijn vader niet tegen lactose kan. Sinds die tijd heeft hij geen melkproducten etc. meer gehad, en een stoma was niet meer aan de orde.
Misschien kan iemand die met ‘touch for health’ werkt je helpen. Ze kan je testen door voedsel, welke middelen of stofjes voor jou helpen, etc. via je energiebanen. Nou klinkt dit allemaal een beetje zweverig enzo, maar je zou het eens kunnen proberen.

Veel liefs.

[Beantwoorden]


Door Ayala op 2 oktober 2014 16:44

Mijn moeder heeft ook rosacea en zij zoekt al heel lang een medicijn maar ze heeft het nog steeds niet gevonden:/ Maar ze heeft wel een kalmerend middel gevonden wat echt heel goed werkt: kamelenmelk in de vorm van een creme! Ze heeft het ontdekt in Israel dus misschien kan je het online kopen? Ik heb ook al veel verschil gemerkt bij mijn moeder:)

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 2 oktober 2014 16:53

Hi Vera,

Zelf heb ik ook last van rosacea. Van de dermatoloog kreeg ik eerst antibiotica (minocycline en doxycycline) maar van beide ging ik me heel snel misselijk en licht in mijn hoofd voelen. Nu heb ik duac acne gel al een poosje en dit werkt voor mij heel goed! Het is nog lang niet helemaal weg, maar het is veel minder erg. Wel droogt dit je huid behoorlijk uit. Ik gebruik de PCLE crème van Biodermal, aangezien ik ook veel rode vlekjes heb. Deze is meestal voedend genoeg maar soms heb ik nog wel wat velletjes, maar niet extreem. Verder werd mij aangeraden om ongeveer om de 5 weken naar de huidtherapeute te gaan omdat ze daar ook veel tegen mijn littekens kunnen doen. Daar zie ik helaas nog niet zo veel resultaat van maar ik heb ook nog mar 6 behandelingen gehad.

Ik hoop dat je er wat aan hebt!

[Beantwoorden]


Door Dewi op 2 oktober 2014 16:54

Hi Vera, wat ontzettend naar dat je zo’n huid probleem hebt. Ik vroeg me alleen af, ben je maar een Dermatoloog geweest of echt een Huidtherapeut? Voor een Huidtherapeut heb je namelijk geen verwijzing nodig van de huisarts, je bent gewoon vrij om daar heen te gaan als je dat nodig lijkt.

[Beantwoorden]


Door Judith op 2 oktober 2014 16:57

Hee Vera,

Wat goed dat je naar een huidtherapeut bent gegaan. Ik ben zelf ook huidtherapeut dus niet heel gek dat ik de behoefte voel om een comment achter te laten :).
Het is geen leuk nieuws dat je hebt gehoord dat je rosacea hebt. Ik ben benieuwd waar jij het meest last van hebt, is dat de roodheid? of de pukkeltjes? Roodheid kan prima gelaserd worden. Heb je medicatie gekregen van de huisarts? Deze (antibiotica) kan prima helpen tegen de bultjes en net dat zetje zijn om je huid er beter uit te laten zien naast leefstijladviezen.
Niet prettig dat je je opgedrongen voelt om de producten te moeten gaan gebruiken. Vraag eens naar alternatieven of producten die wat goedkoper zijn. Die zijn er zeker wel..

Veel succces, liefs

[Beantwoorden]

Nathalie antwoordt op 2 oktober 2014 om 17:48:

Dat laseren, daar heb ik eerlijk gezegd nog nooit een succesverhaal over gehoord alleen maar dat dat de boel juist verergerd. En mijn huid is zó gevoelig dat ik er ook niet aan moet denken. Bij het minste is het rood en geïrriteerd.

[Beantwoorden]

Teejah antwoordt op 5 oktober 2014 om 19:06:

Ik krijg laserbehandelingen voor rocasea, heb 3 behandelingen gehad (in combinatie met antibiotica, peeling en lichtterapie). Het werkt prima bij mij en is sterk verbeterd. De behandeling is goed te doen doordat er bij de laser ook gelijk een koelelement zit.
Hier dus wel een succesverhaal :)

[Beantwoorden]


Door Danielle op 2 oktober 2014 16:58

Ik raad je aan om natuurlijke gezichtsverzorging te gebruiken. Vroeg had ik altijd uitslag, jeuk en roodheid van normale gezichtsproducten. Sinds ik natuurlijke gezichtsverzorging gebruik heb ik nergens meer last van. Merken zoals Dr. Hauschka, Weleda en Zarqua zijn echt aanraders.

[Beantwoorden]

Carina antwoordt op 2 oktober 2014 om 20:30:

Zarqa is helemaal niet natuurlijk! En er zit echt veel troep in deels. Ik reageer namelijk juist wel op Zarqa met mijn gevoelige huid.

[Beantwoorden]

danielle antwoordt op 2 oktober 2014 om 20:45:

Wat vervelend Carina dat je huid reageert op Zarqa producten. Zarqa is inderdaad niet 100 % natuurlijk maar wel grotendeels. Zarqa heeft ook het BHID keurmerk. Wellicht dat Vera baat bij de producten heeft het is maar een suggestie.

[Beantwoorden]


Door Juultje op 2 oktober 2014 17:02

Ik zou je willen aanraden Philosophy huidverzorging te gaan gebruiken! Dit heeft mij heel erg geholpen. Ze hebben ook producten speciaal voor Rosacea.

XXXX

[Beantwoorden]


Door Isabella op 2 oktober 2014 17:04

Wel fijn dat je nu weet wat er precies met je huid is. Ik heb zelf vooral last van puistjes enzo, ook wel roodheid op mijn wangen.

[Beantwoorden]


Door Britt op 2 oktober 2014 17:11

Kijk eens op jetskeultee.nl! Op haar blog is een heleboel te vinden over rosacea!! dankzijn haar ben ik ook van mijn acne afgekomen!

[Beantwoorden]


Door Lien op 2 oktober 2014 17:19

Hee Vera,
Wat vervelend! Ik zweer zelf echt bij de producten van La Roche Posay, dit is bij apotheken te koop. Ik heb zelf een hele gevoelige, lastige (eczeem-)huid en heb heel erg veel dingen al geprobeerd, waaronder Philosophy en Clinique, maar alleen bij LRP is mijn huid mak als een lammetje. Volgens mij hebben ze ook een speciale lijn voor Rosacea. De toleriane reinigingsmelk is ook héél fijn, verzorgt en kalmeert je huid. Je kunt altijd om gratis samples vragen, dus het proberen waard! Het is ook helemaal niet zo duur als speciale producten van huidtherapeuten of schoonheidsspecialisten, scheelt ook weer! Go for it girl!!

[Beantwoorden]

Vera antwoordt op 2 oktober 2014 om 17:59:

Ik wilde net zo’n comment plaatsen! Haha :)
Ook ik gebruik La Roche Posay voor m’n (zeer) gevoelige huid en deze crèmes branden niet, prikken niet, niks. Inderdaad bestaat er van dit merk ook een crème speciaal voor rosacea, je zou het altijd kunnen uitproberen. :)

[Beantwoorden]


Door didi op 2 oktober 2014 17:22

Hoogstwaarschijnlijk heb ik ook rosacea. Een lichte vorm welteverstaan. Bij de dokter en schoonheidsspecialist werd dit geconstateerd, maar ik ben nooit naar de dermatoloog geweest. Dit heb ik niet gedaan omdat ik eerst zelf een oplossing wilde zoeken. Ik heb een tijdje de rozex gel gebruikt maar werd gek van de schilfertjes en ik had het idee dat een gel die mijn huid uitdroogt niet de oplossing is. Toen ben ik begonnen met een lijn van clinique. Ik gebruik de Liquid Facial soap mild en de Dramaticly different moisture lotion. Ook ben ik erachter gekomen dat de roodheid erger wordt als ik melk drink of citrus vruchten eet. Op dit moment is mijn huid beter dan het in lange tijd geweest is.
Volgens mij is het belangrijk dat je vindt waardoor de rocasea erger wordt. Bij mij is dit dus melk en citrus vruchten.

Ik moet er wel bijzeggen dat ik niet veel verstand van huidproblemen maar bij mij heeft dit geholpen. Ik hoop dat je er wat aan hebt!

[Beantwoorden]


Door Mireille op 2 oktober 2014 17:22

Hoi Vera,

Ik heb zelf rosacea en sinds ik producten gebruik die Jetske Ultee proef zijn, is mijn huid rustiger, egaler en minder rood. Om mijn gezicht te reinigen was ik het in de ochtend met water en gebruik ik ’s avonds de face wash en toner van The Body Shop, en dan de Aloë gentle lijn. Als tussenstap gebruik ik soms kokosolie voor waterproof make up oid. Verder gebruik ik iedere avond een exfoliant van Paula’s Choice, de 2% BHA Gel Exfoliant en gebruik ik ’s ochtends de dagcrème met SPF van Paula’s Choice, speciaal voor rosacea. Wat het beste voor mij heeft gewerkt zijn de zachte reinigingsproducten waardoor mijn huid rustiger is, goede exfoliant die de roodheid vermindert en fijne crème die mijn gezicht beschermt. Bij mij hebben deze producten erg goed geholpen, maar met name het huidboek van Jetske Ultee. Ik weet nu waar ik op moet letten wanneer ik producten koop! Heel veel succes in ieder geval met alles, ik hoop dat je producten vind die passen bij jou huid!!

Liefs

[Beantwoorden]


Door Idhuna op 2 oktober 2014 17:24

Wauw, wat interessant om te lezen zeg!

[Beantwoorden]


Door Marente op 2 oktober 2014 17:25

Tip! Gladskin. Echt, kijk er even naar. Ik denk dat dat je echt kan helpen (ben zelf schoonheidsspecialist). Het product is niet duur, makkelijk online te bestellen en werkt bij +- 70% van alle gebruikers.
Bijkomend voordeel, je huid zal vervellen. :)

[Beantwoorden]

Marente antwoordt op 2 oktober 2014 om 17:26:

Niet vervellen bedoel ik dus. Haha!

[Beantwoorden]


Door Yoni op 2 oktober 2014 17:42

Etherische patchouli olie helpt tegen acne/jeugdpuistjes, onzuivere vette huid, littekens,
wonden, open poriën, rimpels, eczeem … en is bovendien ook nog ontstekingswerend !
Op de ‘aangetaste’ plaatsen opsmeren, liefst voor het slapengaan dan heb je er geen last van (in tegendeel het helpt ook nog tegen insecten)
Je moet alleen tegen de geur kunnen ;)

[Beantwoorden]


Door Nanda op 2 oktober 2014 17:42

Hey Vera,

Ik ben 31 jaar en heb nog steeds een moeilijke huid. Bij mij vertelde ze ook dat ik roseca heb enzo maar goed ook de zalfjes die ik van de huisarts kreeg heeeft niks geholpen.
Ik zal het x aantal producten wat ik gebruikt heb maar niet vertellen maar niks hielp.
Wel ben ik gaan letten op mijn voeding. En ik moet je vertellen dat daar mijn huid goed van is opgeknapt.
Mijn huid reageert heel erg op kaas, melk etc. Deze dingen heb ik dus ook uit mijn leven verbannen.
Misschien moet jij ook gaan kijken naar je voeding naar oa de suikers en stoffen.

Ik zelf gebruik nu alles van RITZO. Het is voor de jeugd maar goed proberen kan altijd.

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 2 oktober 2014 17:45

Wat fijn dat je hier aandacht aan besteed. Heb zelf al járen couperose, eczeem én rosacea in mijn gezicht. Het is echt een kwestie van heel veel testen wat goed voor je is, maar ik heb gemerkt dat zo puur natuur als mogelijk het fijnst is.

Zo reinig ik mijn gezicht met kokosvet en Eau Roma toner (rozen zijn vanaf nu je beste vriend geloof me) van Lush. Ook de kamille face cleanser en oog make up remover van The Body Shop is super! Weleda heeft een rozencreme waar ik heel blij van wordt. Factor 50 zonnebrandcreme van Eucerin is ook goed (wel erg vet). De Aloe Vera-lijn van TBS is top. En ook Dream Cream van Lush is al heel lang een favoriet.

Uiteindelijk best wel wat goeie producten die goed zijn (en waar je er misschien al een aantal van in huis hebt). En ja, af en toe toch ook smeren met hormoonzalfjes voor de erge periodes… Succes!

[Beantwoorden]


Door charlotte op 2 oktober 2014 17:47

Dag Vera,

Ik heb het zelf ook (gehadà, maar wel in lichtere vorm. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er bij jou al eerder aan had gedacht, maar ik ging er vanuit dat je al naar een dermatoloog ging…
Bij mij duurde het wel even voor de juiste behandeling werd gevonden. Ik had dat m’n huid droog en trekkerig aanvoelde, maar dat ik er snel acne op kreeg… dus vette zalf bv wat echt een no go, maar uitdrogende ook…
Uiteindelijk is het wel zo goed als weggegaan. Ik heb oa antibiotica genomen en verschillende zalfjes gesmeerd… Ik zou toch eens langs een dermatoloog gaan. En neem anders ook wat make up producten mee. Het valt me ook op dat veel beautybloggers een slechte huid hebben… Ik gebruik nu bijna alleen Clinique (ook op aanraden van dermatoloog) omdat daar bijna geen schadelijke stoffen in zitten.
Ohja, die zalfjes zijn prijzig, maar als je er dan van verlost bent…

[Beantwoorden]


Door lucindainwonderland op 2 oktober 2014 17:48

Fijn dat je nu weet wat het is en je onderzoek kan gaan doen wat er voor je huid gaat helpen. Het lijkt mij erg moeilijk, dat wel, maar er zal vast hulp jouw kant op komen. Zelf heb ik er geen ervaring mee, ik heb niet bepaald een moeilijke huid. Hij is wel snel onzuiver, maar dat ligt meer aan mijzelf dan aan iets anders.

Lijkt mij als beautyblogger ook frustrerend dat huidverzorgingsproducten nu dus compleet uitgesloten zijn. Hoop dat je snel goede tips krijgt.

xxx Lucinda

[Beantwoorden]


Door Iris op 2 oktober 2014 17:55

Hai !

Misschien is La roche posay een idee? :) ik weet dat je over dat merk wat sceptisch bent maar het heeft voor mijn exzeem op mijn lichaam en acne op mn gezicht echt geholpen!

Ze hebben ook een speciale lijn voor rosacea !

ik hoop dat je het gaat proberen; want het werkt echt !

liefs!

[Beantwoorden]


Door Rimke op 2 oktober 2014 18:10

Ik vind het zo ontzettend tof dat je dit op je blog hebt gezet. Ik heb sinds een maand nu ook ontzettend last van puistjes maar dat komt door mijn anticonceptie heb er normaal nooit last van. Ik voel me mega onzeker erover maar door dat je dit op je blog hebt gezet heb je niet alleen mij maar ook heel veel andere onzekere meisjes een boost gegeven dat weet ik zeker!!

[Beantwoorden]


Door Amber op 2 oktober 2014 18:13

Voor zover ik weet heb ik geen rosacea.
Maar wat goed dat je toch naar de huidtherapeut bent geweest!
Hopelijk vind je iets wat helpt, wat ik vooral merk is hoe minder producten ik op mijn gezicht gebruik qua verzorging hoe beter het helpt.
Het komt vast wel goed en je bent prachtig van binnen en van buiten!

Liefs.

[Beantwoorden]


Door Sarah op 2 oktober 2014 18:16

Wat een toeval, ik heb vandaag nog de huidtherapeut bezocht! Ik ben wel een meisje van 15 jaar die natuurlijk in de puberteit zit, maar ja… Mijn acné is niet normaal. Daarom heb ik de stap gezet om er iets aan te doen, want ik was ook naar de dokter en die raadde mij de pil aan. Ik moest het voor minstens 3 maanden innemen, maar ik kon er niet tegen. Iedere avond moest ik braken. Maar nu ben ik gewoon zelfstandig hulp gaan zoeken. De huidtherapeut heeft echt ALLES eruit gedrukt (au), maar het proces duurt nog wat langer. En nu gebruik ik (op aanraden van de huidtherapeut) Louis Widmer, parfumvrije huidverzorging. Ik zal bekijken hoe het zal gaan. Hopelijk komt het ook goed met jouw huid!!!

[Beantwoorden]


Door meike op 2 oktober 2014 18:18

Hoi Vera,
Ik ben pas 16, maar mijn huid is al dramatisch slecht vanaf mijn twaalfde, ik heb echt zoveel cremetjes van de drogist, maar ook cremetjes die de huisarts voorschreef geprobeert, maar niks werkte of ik was er allergisch voor. Op een gegeven moment ben ik naar een dermatoloog gegaan die de huisarts mij had aangeraden, maar die vond dat zo’n huid bij de puberteit hoort, daar werd ik dus zonder pardon weer weggestuurt. Daarna ben ik nog een dermatoloog gaan zoeken, en hier werd ik gelukkig wel serieus genomen en kreeg ik behandelingen, en producten aangeraden. Het is wel belachelijk duur, maar voor mij het enige wat werkt, dus dat geld heb ik er wel voor over. en doordat mn huid beter is zit ik ook veel lekkerder in mijn vel ondat ik minder onzeker ben.(de site van die producten is http://www.imageskincare.nl, ik hoop dat je er iets aan hebt!)

[Beantwoorden]


Door Fleur op 2 oktober 2014 18:19

Hee Vera, ik heb het ook.. Erg vervelend! Ik gebruik nu de aloe Vera lijm van de body shop! Werkt redelijk goed! En crème oil of olaz parfum vrij. Dit werkt voor bij best goed! Minder roodheid en pukkeltjes. Omdat ik nooit op je blog reageer wil ik ook nog even zeggen dat ik je blog zo leuk vind vanwege je openheid. Ga zo door :-) X

[Beantwoorden]


Door Tessa op 2 oktober 2014 18:23

Eet meer producten met vitamine A, deze laten je huid vervellen! in de medicijnen die je zou krijgen is vitamine a het werkende bestanddeel. Eet bijv. wat vaker kippenlever. let wel op dat je niet te veel vitamine a eet. Je kan daar ziek van worden.

(ken je t verhaal van dat schip dat vast zat op t ijs en dat de bemanning toen alles van de ijsberen at? die overleden door een te veel aan vetoplosbare vitaminen)

[Beantwoorden]


Door Suzy op 2 oktober 2014 18:24

Kan me voorstellen dat de diagnose even slikken was :( Zelf heb ik geen rosacea, maar wel een enorm reactieve (eczeem) huid. Ik zweer bij zinkzalf, gewoon van de Kruidvat, in het babyverzorging schap. Zodra ik merk dat m’n huid weer begint te flippen, gebruik ik het trouw elke nacht als nachtcrème. M’n huid vervelt dan wel, maar dat is (net als bij rosacea) juist goed :) Bij rosacea is het goed om de celvernieuwing te verhogen, zodat de symptomen kalmeren :) Een BHA is ook een aanrader!

[Beantwoorden]

Lien antwoordt op 2 oktober 2014 om 18:48:

Maar zinkzalf droogt toch juist uit? Is dat dan wel goed, zeker aangezien je zelf ook eczeem hebt?

[Beantwoorden]

Suzy antwoordt op 2 oktober 2014 om 21:41:

Wat ik persoonlijk merk is dat het de irritatie en de roodheid van het eczeem kalmeert en het al die schilfers “losweekt” :) Uitdrogen als in een droge, gebarsten huid, heb ik nog niet meegemaakt met zinkzalf.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 oktober 2014 om 19:40:

Zinkzalf heb ik toevallig nog liggen. Zal eens een klein beetje proberen. Dankjewel Suzy!

[Beantwoorden]


Door Britt op 2 oktober 2014 18:25

Hallo vera, ik heb hier ook last van gehad en heb toen van de dokter rosex gel gekregen. Dit is een crème daarvoor. Voor de droogheid zou ik de cold crème van eucerin eens proberen.

[Beantwoorden]


Door Amy op 2 oktober 2014 18:25

Mijn moeder heeft ook rosacea, maar nog wat erger dan jij: mensen vragen wel eens of ze teveel heeft gedronken, of het koud is buiten, etc. Zij gaat ook naar de huidtherapeut en laat zich daar om de zoveel tijd laseren op haar wangen en haar neus. Ook gaat ze (bijna) nooit met haar gezicht in de zon, en ze gebruikt ook verschillende crèmes, gekregen van de huidtherapeut volgens mij. Natuurlijk is dit niet goedkoop maar misschien even uitzoeken bij de zorgverzekeraar? Het is de laatste tijd sterk verbeterd, voor haar werkt dit dus wie weet voor jou ook wel! ^^)

[Beantwoorden]


Door Marieke op 2 oktober 2014 18:26

Hi Vera, ik heb exact hetzelfde helaas. het werd na mijn 20e erger, nu ben ik 24. Sinds een paar maanden ga ik naar de Huidtherapeute. en het doet wonderen. ik gebruik producten van hen (worden gelukkig door de verzekering vergoed) en een aantal fantastische producten van Paula’s choice. Mijn huid is super rustig, rosacea nauwelijks zichtbaar. ik gebruik nu ook een tijdje geen foundation maar een camouflage product van de Huidtherapeute, het heet lycogel. Zelfs voor mijn witte huid is er een goede kleur match. Het heelt ook de ontstekingkjes. Super fijn, aanrader.

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 2 oktober 2014 18:27

Dat is inderdaad nogal wat! Maar het lijkt me wel fijn dat je nu weet wat er aan de hand is.

[Beantwoorden]


Door Sophie op 2 oktober 2014 18:33

Wat naar voor je Vera! Ik zelf ben ook niet zo van allerlei rare cremés, wat voor mij echt ontzettend goed werkt is een simpele Nivea Soft. Ik hou van de Nivea huidverzorging!

[Beantwoorden]


Door Saartje op 2 oktober 2014 18:34

Wat fijn dat je nu weet wat er aan de hand is met je huid, of althans wat voor huid je hebt. Nu komt inderdaad het gedeelte hoe ga je daarmee om, ook lastig! Ik heb zelf deels rosacea bij mijn neus met name en lichtjes op mijn wangen. Ik heb daarnaast ook een gecombineerde en gevoelige huid maar mijn huid reageert juist slecht op de winter. Het enige wat mijn huid echt mooi heeft gemaakt is Clinique en dan met name deze dagcreme: MOISTURE INTENSE SURGE SKIN FORTIFYING HYDRATOR. Verder gebruik ik de micellaire tonic van Demak’up die is heel mild en voor de gevoelige huid. Deze combo maakt mijn huid rustig en egaal. Maar goed dat is wat natuurlijk bij mij helpt. Heel veel succes ermee! Ik weet hoe frustrerend het is! x

[Beantwoorden]


Door Linda op 2 oktober 2014 18:38

Ik dacht het al te herkennen aan jou huid, zelf worstel ik ook al jaren mer rosacea en weet dus hoe vervelend het is! Maar een goede diagnose krijgen is een stap de goede richting in.

Mijn huid is droog, vele zalven veroorzaken exzeem, roodheid, schilfers en veel pijn. Normaal gesproken heeft de zon een goede werking op mijn huid, maar zelfs dat mocht dit jaar niet baten door een vrij lange antibiotica, daar reageert rosacea dus ook heftig op.

Ik gebruik nu Clindamycine lotion om de ontstekingen te remmen en bacteriën te doden. Hier naast gebruik ik Differin gel om de talg productie te remmen, acne en Rosacea reageren daar best goed op. De huid word er na het smeren rood van, daarom smeer je het ook in de avond, maar word uiteindelijk we, rustiger.

Het beste, voor mijn huid, is Rozex gel. Speciaal gemaakt voor Rosacea, maar heeft helaas maximaal 3 maanden nodig om het optimale resultaat te behalen. Ik weet dat het heel demiverend klinkt, maar uiteindelijk heb ik op de lange termijn veel aan deze gel.

Bovenstaande middelen heeft een arts mij voorgeschreven, haal ik op bij de apotheek en krijg ik volledig verhoed. Erg fijn!

Je kunt er ook voor kiezen om een gel net als Rozex te halen bij een drogisterij, wit met groene tubes zijn het, en dit is meer in een vorm van een dag en nacht crème. Deze gebruik ik wanneer de Rozex niet meer nodig is en de dagcreme voldoende is.
helaas hebben wel veel factoren van buitenaf invloed, stress, koud weer, nat weer.

En als we naar de natuurlijke producten gaan kijken wil ik jou aanraden eens zeezout te proberen of producten met tea tree, het prikt even maar beiden hebben een verzachtende en verzorgende werking.

Mocht je nog vragen hebben mag je ze gerust stellen! Ik weet hoe lastig Rosacea is en hoe het je leven kan bepalen. Make-up dragen schijnt ook niet goed te zijn, maar dat is iets wat ik nooit op zal geven! Ik moet over ruim een maand terug naar de arts, mocht ik niet voldoende vooruitgang hebben geboekt, dan gaan we een antibiotica kuur starten, pittig, maar van binnen uit genezen en van buitenuit schijnt wel te helpen!

Heel veel succes!

[Beantwoorden]

Linda antwoordt op 2 oktober 2014 om 18:40:

Wat uk nog vergeet te zeggen.. Heb hè weleens de gecombineerde foundation van Clinique geprobeerd? Dat is de enige waar mijn huid waar Rosacea op zit goed op reageert ;-)

[Beantwoorden]

Anne antwoordt op 2 oktober 2014 om 19:05:

Antibioticapillen via de dermatoloog hebben mijn huid echt verbeterd!
Niet het optimale resultaat kunnen bereiken vanwege mijn zwangerschap, maar misschien na mijn zwangerschap weer proberen :) Succes ermee!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 oktober 2014 om 19:39:

Dankjewel Linda! Ik ga weer naar de huisarts. Make-up kan bij mij gelukkig trouwens geen kwaad. Ben er eens 2 weken mee gestopt om het effect te zien, maar er veranderde niets.

[Beantwoorden]

Linda antwoordt op 2 oktober 2014 om 22:32:

Dat is fijn! Het had op mijn huid ook geen effect, maar het had meer met het ademen van je huid te maken, tijdens de behandeling en om het genezen te bevorderen :)

[Beantwoorden]


Door Ltbamom op 2 oktober 2014 18:40

Een woord…..CLINIQUE. Die heeft speciaal make up en cremes en removers voor rosacea enzo. En alle make up is voor de gevoelige huid, er zit dus niks in wat irritaties en dergelijke kan veroorzaken. Ik zweer erbij. Gebruik het al jaren en zeer tevreden.

Echt vervelend dat je er ook zo’n last van hebt zeg. Hopelijk kun je het onder controle krijgen.

[Beantwoorden]

Lien antwoordt op 2 oktober 2014 om 18:51:

In veel clinique producten zit alcohol of irriterende munt… :(

[Beantwoorden]

Ltbamom antwoordt op 11 oktober 2014 om 07:16:

Niet in de rosacea-lijn die zij speciaal hebben.

[Beantwoorden]


Door Nienke op 2 oktober 2014 18:41

ik heb ooit eens een zalf gehad op voorschrift van de dermatoloog, maar ben er niet mee doorgegaan omdat de resultaten voor mij niet genoeg waren. Hoge temperatuur verschillen vermijden, geen al te hete baden of douches nemen en de sauna doet ook meer kwaad dan goed. Ook pikant voedsel of alcohol kan een invloed hebben. Succes ermee! Ik heb zelf heel erge eczeem op de armen en gezicht gehad, en pas de derde dermatoloog die ik bezocht heeft me goed kunnen behandelen. Het is ren lange en dure zoektocht geweest maar het is onbetaalbaar dat ik nu zo goed in mijn vel zit, letterlijk en figuurlijk ! Ik weet niet of een huidtherapeut hetzelfde is als een dermatoloog, indien niet zou ik echt eens een dermatoloog raadplegen, het is mijn redder geweest !

[Beantwoorden]


Door Alexandra op 2 oktober 2014 18:51

Hoi Vera,

Ik heb zelf ook rosacea, wat mij heeft geholpen is plaatselijk smeren met metronidazol (recept huisarts), het is beduidend minder. Verder alle huidverzorging van Paula’s Choice, vooral de redness relief is heel fijn.

grtz Alexandra

[Beantwoorden]


Door Maren op 2 oktober 2014 18:52

Fijn dat je nu zekerheid hebt. Maar wat me verbaasd is dat je niet bereid bent geld uit te geven aan je huidverzorging. Ik neem aan dat je voldoende geld hebt omdat je onlangs weer een hele dure tas hebt gekocht.
Als ik het had zou ik het eerder voor mijn huid uitgeven dan voor een tas. Maar goed, die afweging moet je natuurlijk zelf maken :smak:

[Beantwoorden]

constanza antwoordt op 5 oktober 2014 om 16:34:

Een beetje een afzeik commentaar van Maren. Ik denk dat Vera wat minder vertrouwen heeft in dat merk en zich afvraagt of het wel werkt. Ik ben bijna 59, heb het al jaren. Toen ik jonger was had nog niemand er ooit van gehoord. Er is nu veel onderzoek naar. Een kleine troost. Het ergste vind ik de pijn en de hitte in mijn huid. Ik heb het veel erger dan jij, ben ook stukken ouder. Gebruik Dermalogica, uitsluitend minerale foundation, zonder wil ik de deur niet uit.
Avene, La Roche Posay en wat Clinique. Bij mij is een srub (korrel) uit den boze. Salicylzuur en glycolzuur (huidtherapeute) werken goed.

[Beantwoorden]


Door Marion op 2 oktober 2014 18:53

Hai Vera, Ik las je artikel en dacht meteen: Jetske Ultee! Maar in de comments zag ik net dat er al een aantal mensen haar site getipt hebben.
Haar site geeft een goede kijk achter de producten. En dan met name de grondstoffen en ingrediënten. Het heeft mij al meerdere malen voor een miskoop behoed. Of een crème die aangeprezen werd in de media maar niet waar kon maken wat er beloofd werd.
Ik heb er een paar uurtjes voor gezeten om de site van Jetske helemaal uit te pluizen en daar ben ik nog steeds blij mee. Misschien een tip voor jou…kan me voorstellen dat je door de bomen het bos even niet ziet
Gr,Marion

[Beantwoorden]


Door Anne op 2 oktober 2014 19:02

Hoi,

ik ben 28 en ik weet nu zo’n 2 jaar dat ik Rosacea heb. In het begin gesmeerd met rozex zalf. Dit bevat antibiotica wat de ontstekingen in je huid tegengaat.
Werkt wel goed,maar je huid word er dunner door en dus daardoor gevoeliger. Ik gebruikte het vaak een maand, en dan ff een tijdje niet.

Via de dermatoloog ook pillen gehad die goed hielpen tegen de ontstekingen. De roodheid blijft vaak wel deels aanwezig, maar doordat mn huid dan verder genoeg gehydrateerd is, kan ik dit prima verbergen met make up. Goed dekkende poeder, of voor een feestje oid foundation.

Momenteel zwanger, dus mag er geen medicatie voor. Door de zwangerschapshormonen momenteel wat meer plekken. Wat goed helpt is gewoon goed maar met milde producten m’n huid reinigen. Ook gebruik ik dagelijks dag en nachtcreme. Ik probeer geen foundation te gebruiken en af en toe een make up loos dagje.

Ik heb ook een tijdje Avena gebruikt voor de rode huid, maar merktte totaal geen verbetering! Ik zou een doorverwijzing vragen naar een dermatoloog en kijken wat die voor je kan betekenen en adviseerd!

[Beantwoorden]


Door Ingrid op 2 oktober 2014 19:03

Mijn man heeft ook Rosacea gehad. Ja, ik zeg gehad. Na een tijdje aangemodderd te hebben met zalfjes van de huisarts, is hij doorgestuurd naar een dermatoloog in het ziekenhuis. Deze constateerde dat het Rosacea was. Na een goede antibioticakuur en een zalfje werd het iedere dag minder. Na nog een paar keer op controle geweest te zijn hoeft hij voorlopig niet terug te komen. Wanneer hij denkt dat er weer plekjes opkomen dan smeert hij weer het zalfje van de dermatoloog erop en dan stopt het weer. Volgens de dermatoloog is het heel grillig en kan het nu zomaar jaren wegblijven en dan ineens weer 3 x per jaar de kop op steken. Maar ik raad je dus aan om toch ook bij een dermatoloog aan te kloppen. Succes Vera. x

[Beantwoorden]

Ingrid antwoordt op 2 oktober 2014 om 19:06:

Oh ja en hij kreeg het advies om altijd goed zijn gezicht in te smeren met een hoge zonnefactor (spf50)

[Beantwoorden]


Door Denise op 2 oktober 2014 19:03

Hoi vera, goed van je dat je de stap hebt gezet naar de huidtherapeut. Goed dat je nu weet wat er met je huid aan de hand is. Zelf ben ik schoonheidsspecialiste en kom ik regelmatig mensen tegen met rosacea. Wij raden altijd aan om producten te gebruiken met weinig parfum, enz. Om de huid zo weinig mogelijk te irriteren. Het is altijd lastig om producten te vinden die goed bij je huid passen. Ik zag dat je je huid nu reinigt met olie. Probeer anders eens een hydrofiele olie met weinig ingredienten erin. Verder hebben wij sinds kort gladskin in de salon. Dit is een product voor acne, gevoelige huid en rosacea. Dit is een gel wat je onder je dagverzorging kan gebruiken. Het dood alleen de slechte bacteriën die de rosacea veroorzaken het helpt noey bij iedereen maar je zou het misschien eens kunnen proberen. Het is uit mijn hoofd rond de 25 euro. En je kan het gewoon online bestellen. Ik hoop dat je goede producten kan vinden die passen bij jouw huid. Groetjes Denise

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 oktober 2014 om 19:37:

Dankjewel Denise! Gladskin heb ik ook al wel over gelezen en goede dingen over gehoord.

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 2 oktober 2014 19:05

Ik heb ook ervaring met een huidtherapeut, en wow, het helpt echt! Bij mij werd epiduogel aangeraden, het is te verkrijgen op voorschrift en heeft me echt wel geholpen! <3

[Beantwoorden]


Door Eva op 2 oktober 2014 19:07

Hoi Vera,

Zelf heb ik ook rosacea. De beste tip die ik je kan geven is: ga naar een dermatoloog! Ik ben zelf ook bij een huidtherapeut geweest en mijn huid knapte niet van haar behandeling op, integendeel zelfs. Mijn dermatoloog daarentegen heeft me erg goed kunnen helpen met behulp van bepaalde medicijnen en mijn huid is veel rustiger geworden. Mocht je toch bij de huidtherapeut blijven, gebruik dan a.u.b. geen (fruitzuur)peeling! Na een maand had ik nog de vellen aan mijn gezicht hangen (brrrrrr)! Puistjes en roodheid kun je beter van binnenuit behandelen zo heb ik gemerkt. Veel sterkte met je huid!

Liefs Eva

[Beantwoorden]


Door Josephine op 2 oktober 2014 19:09

Lieve Vera,
Je hebt nu eindelijk de stap gezet om naar een huidtherapeut te gaan, maar daar moet je nu wel wat mee gaan doen!
Het is ‘fijn’ dat je weet wat er is met je huid, maar daar moet je het niet bij laten zitten. Ik kan begrijpen dat het voor jou voelde alsof je bij het zoveelste reclamepraatje was, maar advies van een huidtherapeut krijgen of van een PR-dame is toch anders, lijkt me.
Ik volg je nu een aantal jaar en ik heb het gevoel dat je al heel lang niet blij bent met je huid en dat het je belemmert en onzeker maakt. Als je er iets aan wil veranderen, zal je toch iets nieuws moeten proberen, hoe eng dat ook is. Want hoe trots ben je straks als je blijer bent met je huid, omdat je die behandeling waarvan je huid gaat vervellen, hebt aangedurfd! En hoe trots kan je nu al zijn, omdat je de stap hebt gezet om naar de huisarts en huidtherapeut te gaan?!
Lieve Vera, niet bang of onzeker zijn, want het is nergens voor nodig.
xxx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 oktober 2014 om 19:35:

Ik laat het er ook niet bij zitten, maar ik wil wel een goed gevoel hebben bij de producten die ik ga gebruiken. Daarom wil ik wat meer opties verkennen en niet overhaast erin springen. Lijkt me heel belangrijk :-)

[Beantwoorden]


Door Klaske op 2 oktober 2014 19:15

Al jaren en jaren lees ik elke dag mee, maar nooit gereageerd. Tot ik dit las. Altijd lijken beautybloggers alles te kunnen hebben, alle producten te kunnen gebruiken, zonder dat hun huid erop reageert. Kocht ik dan dat product, kon ik het na 2x gebruiken weggeven omdat m’n huid er te sterk op reageerde. Ik wist al heel lang dat ik rosacea had, zit bij ons in de familie. Bij mij kwam het rond een jaar of 17 (ben nu 21), daarvoor altijd een heel egaal huidje gehad. Ik worstelde er heel erg mee, werd er onzeker door en wist niet wat ik eraan moest doen. De huisarts gaf me een zalfje, metronidazol. Bij mij werkte dit averechts, omdat het behoorlijk agressief spul is. In februari 2014 ben ik naar de dermatoloog geweest, van hem heb ik een maand een kuur gekregen, doxycycline. Wat fantastisch. Na een paar dagen was m’n huid minder rood en werd het egaal. Na die maand overgegaan op 6 maanden Efracea, wat een stuk minder werkte bij mij, vanwege de lagere dosis. Onlangs weer teruggegaan en opnieuw 2 maanden Doxycycline én overgaan op een andere anticonceptiepil.
Qua huidverzorging heb ik al ontzettend veel geprobeerd en vaak tevergeefs. Het is voor iedereen heel persoonlijke wat werkt en wat niet. Momenteel gebruik ik de Bioderma Créaline, de soothing cleanser sensitive van Annayake (aanrader!), Idealist van Estee Lauder en de crème van Embryolisse (lait-crème concentré). Ook kan ik het serum van Vichy (Idealia life serum) en de Aqualia thermal UV van Vichy aanraden. En vooral: wees lief voor je huid en luister er goed naar. Ik hoop dat het jou of iemand anders helpt, want ik weet als geen ander hoe wanhopig en ongelukkig je erdoor kunt voelen.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 2 oktober 2014 19:19

Hier heb ik nog nooit van gehoord. Mijn huid is ook echt een drama af en toe, het is op sommige plekken heel droog en de andere plekken weer heel erg vet. Ook heb ik last van veel onzuiverheden en vaak ook hele heftige ontstekingen.

[Beantwoorden]


Door maartje op 2 oktober 2014 19:20

bio oil is de oplossing
dikke laag s avonds

[Beantwoorden]


Door Jane Doe op 2 oktober 2014 19:29

Mijn huid is ook een beetje zoals de jouwe. De heftigheid van de roodheid op de wangen is wel wat minder.

Ik gebruik sinds een tijdje de producten van Paula’s Choice (serum, exfoliant van Resist), de Peter Thomas Roth glycolic acid 10% moisturizer en Dr. Brandt microdermabrasion skin exfoliant.

Zijn best prijzige producten maar ze werken voor mij erg fijn. Ik merk ook dat een goed serum voor mij veel goeds doet.

Heb zelf een droge huid met veel droge plekjes (heel vervelend met foundation), geregeld acne en soms glimmend voorhoofd.

JD

[Beantwoorden]


Door kim op 2 oktober 2014 19:32

Hoi Lieve Vera en andere bezoekers,

Ik reageer normaal nooit, maar hier wil ik toch wel even op reageren en ik hoop dat jij en jullie hier wat aan hebben. Ik heb zelf ook rosacea en ik ben inmiddels 32. Bij mij is het ongeveer op mijn 26ste geconstateerd. Ik ben nu heel veel producten en routines en jaren en antibiotica verder en ik zou graag mijn tips met jullie willen delen want mijn huid is nu eindelijk rustig.
Allereerst probeer water te vermijden. Nu zul je wel denken hoe krijg ik dan mijn make-up eraf. Ik heb dit gedaan met reinigingsmelk en een vochtig washandje en vooral niet te hard wrijven. Probeer goed te hydrateren met een creme.
Ikzelf gebruik zelf graag de reinigingsmelk van diadermine high tolerance. Hier krijg ik geen reactie op. Ook de dagcreme hiervan is prettig. Ook van nivea heb je nu producten daar krijg ik ook geen reactie op dit is de nieuwe lijn van nivea , vergelijkbaar met de high tolerance ook zonder parabenen en dergelijke maar ik vind het fijn dat in deze dagcreme ook een spf zit. Ook vermijd ik tonics. Deze zijn veel te agressief voor mijn huid, maar micelair water kan ik dan weer wel gebruiken (ook nivea).
Dus voor mij werkt basic reinigen en basic hydrateren het allerbeste.
Ik heb ook veel dure producten gebruikt vichy, la roche enz.
Het belangrijkste is om iets 2 maanden te proberen. Maar merk je dat je meteen irritatie krijgt dan gewoon accuut stoppen.
Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben.

[Beantwoorden]


Door Laura op 2 oktober 2014 19:35

Hey Vera, La roche-posay heeft zen geweldige lijn verzorgingsproducten die helpen tegen roodheid. Mijn dermatologe raadde me die aan omdat ik ook een lichte vorm van couperose en rosacea heb en het zijn echt wondermiddeltjes voor me! Hopelijk helpt het voor jou ook! Liefs, Laura

[Beantwoorden]

Cindy antwoordt op 4 oktober 2014 om 08:09:

De rosaliac lijn van la roche posay is inderdaad geweldig, speciaal voor rosacea! Ik raad m ook aan!

[Beantwoorden]


Door Ilse -prettysustainable.blogspot.com op 2 oktober 2014 19:36

Hoi Vera,
Jou huid lijkt op de mijne! Die van mij is ook groot kampioen in roodheid, droog, vet, bultjes, puistjes etc etc. Iedere keer als ik denk dat ik het onder controle heb, breekt het feest weer uit.
Bij mij wordt het erger wanneer het seizoen (weer) verandert. Mijn huid moet dan altijd weer even wennen en balans vinden.
Momenteel doe ik zo min mogelijk met mijn huid en dat werkt.

Ik was mijn gezicht meestal alleen met water (niet te warm en niet te koud) en ’s ochtends smeer ik een fluide met hoge spf (biodermal factor 50). Vooral van dat laatste is mijn huid enorm opgeknapt.
Op dagen dat ik make-up draag of mijn huid erg onzuiver is, reinig ik mijn huid met de oil cleansing method.
Wanneer mijn huid dan toch erg trekkerig of droog is smeer ik een beetje full of grace serum van lush op mijn huid.

Hopelijk vind je iets dat werkt voor jou huidje.

Liefs Ilse

[Beantwoorden]


Door Maira op 2 oktober 2014 19:49

Hoi Vera! Ik heb ook rosacea. Alleen gaat het meer om mijn neus en die is dan ook fel, maar ook fel rood. Ik heb van alles geprobeerd bij de huisarts, van crempjes tot pillen, maar niets hielp. Ik ben daarna doorverwezen naar de dermatoloog en daar heb ik drie maanden lang aan medicijnen gezeten, zonder resultaat. Alleen de puistjes op mijn neus gingen weg, daar ben ik wel heel blij mee want nu kan ik veel makkelijker foundation aanbrengen.

Ik heb nu niet echt tips ofzo, maar als je ooit overweegt om iets uit te proberen voor je huid en het zou eventueel aanslaan, zou je er dan een artikel over kunnen schrijven?

[Beantwoorden]


Door Carien op 2 oktober 2014 19:53

Wat fijn dat je nu eindelijk weet wat je hebt! Wel balen dat het lastig te behandelen lijkt als ik alle comments zo lees. Wel veel tips dus ik hoop dat het je helpt!

[Beantwoorden]


Door Louise op 2 oktober 2014 19:55

Hee Vera,

mijn moeder heeft het! Zij gebruikt de producten van Dokter Hauschka en als ze bobbeltjes op voelt komen, doet ze daar Tea Tree Olie op! Misschien dat het voor jou ook helpt? Ik hoop het wel, het schijnt echt niet fijn aan te voelen.. :(

Liefs,
Louise

[Beantwoorden]


Door Gael op 2 oktober 2014 20:09

Heb je dat micellaire water van bioderma al geprobeerd? Dat is zowat de enigste reiniger waar ik tegen kan.

[Beantwoorden]


Door Noor op 2 oktober 2014 20:11

Hee Vera,
Heel vervelend, ik weet hoe je je voelt want ik heb ook heel veel problemen met mijn huid gehad en heb ze nu nog steeds alleen gelukkig inmiddels onder controle. Ik heb meerdere antibiotica kuren, lotions en crèmes gehad tegen acne en helaas gaven ze bijna allemaal alleen goed resultaat op de korte termijn. Na 9 jaar worstelen kreeg ik een doorverwijzing naar de huidtherapeut en zij heeft me de producten van Obagi verkocht. Zo gebruik ik verschillende producten uit de ZO MEDICAL lijn en de Clenziderm lijn. Deze producten werken voor mij fantastisch. Wel combineer ik dit met regelmatig bezoek (1 keer per 3/4 weken) aan de huidtherapeut voor behandelingen. Zij reinigt mijn huid dan grondiger dan ik zelf kan doen en haalt eventuele onzuiverheden weg, zodat ik er zelf van afblijf.
Als dit toevallig ook het merk is waar jouw huidtherapeut mee werkt, zou ik er zeker even goed over na denken want ik raad je deze producten echt aan!
Ik hoop dat je snel een voor jou passende oplossing vindt!
Liefs,
Noor

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 2 oktober 2014 20:12

Wow, wat heftig maar fijn dat je nu eindelijk weet wat het echt is. Ik heb vroeger heel erg veel last gehad van eczeem, zowel op m’n lichaam als in m’n gezicht. Na een lange periode heb ik dankzij gezond eten en hormonale creme helemaal nergens last meer van (behalve als ik een lange periode slecht eet + moe ben, echt zwakke momenten dus).

Ik hoop dat je snel een oplossing ontdekt!

[Beantwoorden]


Door Aniek op 2 oktober 2014 20:14

Hai Vera! Ook ik kamp al een aantal jaren met de vervelende gevolgen van rosacea. Vooral het neusgebied is bij mij altijd erg rood, gezwollen, bezaaid met ontstekingen, etc. Momenteel doe ik laserbehandelingen bij de Velthuis Kliniek en vandaag had ik mijn tweede behandeling. Ondanks dat ik het van tevoren niet had durven hopen, is het verschil nu al duidelijk zichtbaar. Wellicht is een dergelijke behandeling ook iets voor jou? Sterkte met je probleemhuidje, zo naar!

[Beantwoorden]


Door Nelly op 2 oktober 2014 20:18

Hoi,

Ik ben ook bekend met rosacea. Eerst ben ik Olaz dagcrème total effects parfumvrij. gaan gebruiken en dat scheelde al veel. Af en toe nog een uitbraak van roodheid.
Maar sinds ik de producten van Paula’s choice gebruik gaat het nog veel beter. De adertjes blijf je wel zien en de pukkeltjes af en toe. Maar ik reageer slecht op producten met veel alcohol.
Maar je bent er al “vroeg” bij, helaas. Ik was midden 30 toen het geconstateerd werd.

Succes met proberen.

[Beantwoorden]


Door Majanka op 2 oktober 2014 20:20

Hoi Vera.

Meestal reageer ik niet. Maar dit is een onderwerp wat voor mij bekend is. Gladskin via apotheek of schoonheidsspecialist heeft mijn zusje enorm geholpen. Bij mij hielp het niet. Ik gebruik sinds februari die sensitive serie van nivea en dat gaat bij mij voor het eerst sinds jaren erg goed. Af en toe nog last van een uitbraak. Maar dat is dan zo weer weg. Geen producten die scherp of agressief zijn gebruiken. Pas op met etherische olieen. Ook die zijn vaak te heftig. Veel succes met je zoektocht naar producten die voor jouw werken.

[Beantwoorden]


Door Femke op 2 oktober 2014 20:26

Hoi Vera,

Mijn moeder heeft helaas het zelfde probleem als jij. Ze let er vooral op dat ze zo mij mogelijk gekruid vlees eet, hiervan werd het namelijk alleen maar erger!

Van de dermatoloog heeft ze een soort van hormoon pillen gekregen die onwijs goed hielpen. Ze heeft al verschillende producten geprobeerd maar niks hielp eigenlijk. Wel had ze veel baad bij de producten van Louis widmer en de skin therapy crème van Lancaster (een blauw potje).

Hoop dat je er wat aan hebt!

[Beantwoorden]


Door Ilse op 2 oktober 2014 20:27

Hoi Vera,
Ik heb niet alle reacties hier gelezen dus misschien ten overvloede, maar als geneeskundestudent met aardig wat ervaring met dermatologen en dergelijke raad ik je aan om niet je geld uit te geven aan dure huidtherapeuten of verzorging die niet helpt. Er bestaan medicijnen (zowel zalfjes als pillen) die gratis bij de huisarts te krijgen zijn en over het algemeen goed werken, en mocht dat niet zo zijn, dan kan je doorgestuurd worden naar een dermatoloog. Echt, trust me, het is megazonde om geld neer te tellen voor een huidtherapeut als een huisarts het gratis (en effectiever!) kan!

[Beantwoorden]


Door lotte op 2 oktober 2014 20:29

Hee Vera,
Ik heb nooit rosacea gehad maar wel aardig heftige acne waardoor ik niet lekker in mijn vel zat. Ik ben na veel twijfelen toen toch dure producten gaan gebruiken van jetske ultee. Mijn huid is zoveel verbeterd, ik heb alleen nog een aantal littekens over die ik behandel met pure Tamanu oil waardoor ze in 4 dagen helemaal vervaagd tot weg zijn. Ik was eerst ook heel sceptisch over dure producten, maar het heeft mijn huid zoveel goeds gebracht. Probeer die dure producten een, is het niks dan doe je het nooit meer maar proberen kan nooit kwaad! Succes met je huid ik hoop dat je snel een oplossing vindt!
Liefs,
Lotte

[Beantwoorden]

Anna30 antwoordt op 2 oktober 2014 om 23:25:

Ik wilde ook de producten van Jetske Ultee aanraden! Ik heb ook rosacea, en deze producten zijn én mild en doen daarnaast ook echt iets goeds voor je huid. Succes!

[Beantwoorden]


Door Natasja op 2 oktober 2014 20:30

Hoi Vera, ik heb helaas ook last van rosacea. Wat bij mij juist hielp was zo weinig mogelijk op mijn gezicht smeren. Een paar keer per week gebruik ik wel La Poche Rosay Toleraine Ultra dagcreme met Lucy Minerals poeder foundation. Dat verwijder ik ’s avonds met Decubal Face wash, waarna ik mijn huid droogdep met watjes. Kijk ook eens of het helpt om bepaalde voeding te laten staan. Denk aan melkproducten, sojaproducten en pinda’s. Wees voorzichtig met alcohol, de volle zon en erg gekruid eten. Ik ga daar soms van flushen (lees: alsof je wangen een half uur in brand staan). Tenslotte kan het helpen om van anticonceptiepil te wisselen. Zo werd mijn huid rustiger van de Yaz. Ik hoop dat je er iets aan hebt, het zal even uitzoeken zijn wat voor jou het beste werkt. Less is more in dit geval en houd het bij natuurlijke producten.

[Beantwoorden]

Natasja antwoordt op 2 oktober 2014 om 20:37:

P.S. Je kunt bij je huisarts Rozex krijgen. Bij mij hielp dat echter niets en het voelde alsof er een naaktslak over je gezicht had gekropen ;-)

[Beantwoorden]


Door Frederiek op 2 oktober 2014 20:46

Hoi Vera,

Goed dat je hier aandacht aan besteedt en jammer dat je deze diagnose hebt gekregen, Rosacea is een heel vervelende aandoening omdat het zo zichtbaar en ontsierend is.
Ik heb het ook en mijn huid lijkt veel op de jouwe. Ik heb vooral last rond de neus en na heel veel geprobeerd te hebben werkt de tea tree serie van de bodyshop voor mij het beste. Daarnaast gebruik ik de kweepeer crème van dr hauschka. Ook let ik erg op mijn voeding, veel groente en fruit, vegetarisch, geen zuivel, etc. Je kunt echt met dit alles de huid een stuk verbeteren.
Veel succes met je zoektocht!

[Beantwoorden]


Door Fabienne op 2 oktober 2014 20:47

Wel fijn dat je nu eindelijk weet wat het is. Hopelijk kan er nu gericht naar een oplossing gezocht worden zodat het minder wordt!

[Beantwoorden]


Door Evy op 2 oktober 2014 20:50

Jeetje! Ik heb een jaar geleden gehoord dat ik rosacea heb in combinatie met eczeem. Een anti biotica kuur heeft mij heeeel erg geholpen (maar is echt rotzooi). Nu red ik het prima mits ik natuurlijke producten gebruik. Shampoo, douchegel en make up reiniger met alcohol en/of parfum zorgt bij mij voor jeuk en rood. Ik gebruik de ultrabland reiniger van lush en ik ben hier zo blij mee! Geen roodheden, geen brandend gevoel en totaal niet droog. Zelfs geen velletjes meer. Als bodylotion/dag&nacht crème gebruik ik de dreamcream van Lush zonder conserveringsmiddelen. Deze kan iets te vettig zijn voor je huid maar bij mij werkt hij prima. Ik zou als ik jou was ook overgaan op natuurlijke shampoo :). Bij mij helpt het in ieder geval heel erg goed! Zwitsal heeft een shampoo/douche gel zonder parfum en alcohol, kun je gewoon bij de kruidvat kopen. Hoop dat het je helpt!

[Beantwoorden]

Evy antwoordt op 2 oktober 2014 om 20:54:

Als aanvulling nog: als scrub/ander reiniging gebruik ik de angels on bare skin van lush. En ik gebruik aaaaabsoluuut geen foundation. Ik snap dat het moeilijk is als beautyblogger. Vroeger plamuurde ik mijn gezicht vol om de roodheden te verbergen. Sinds ik geen foundation meer gebruik is mijn huid egaler en krab ik hem niet meer open :).

[Beantwoorden]


Door Alysha op 2 oktober 2014 20:54

argh wat vervelend! maar een ECHTE aanrader: reinig met de milk en lotion van Cosmecology (€14.35 per stuk), dat is een merk die wordt gebruikt door schoonheidsspecialisten (mijn moeder is er een, ze is het nou al ruim 25 jaar en raadt die echt aan!) en daarna een dagcrème (ook een aanrader van mijn moeder: Guinot Hydra Sensitive Crème €42.60) ik weet het, het is heel prijzig, maar dan heb je wel wat. van die goedkope dingens zoals essence verzorging kan nooit goed zijn. owja en nog een tip: je haalt je make-up eraf met olijfolie, wat NOOOOOIT goed is voor je huid. jij vind het nu een wonder dat je huid zo rustig is voor jou doen. maar echt, alle soorten olie voor je huid zijn echt afraders!! ik hoop dat je hier wat aan hebt :) het klinkt een beetje misschien als reclame voor mijn moeder maar zo bedoel ik het totaal niet!

[Beantwoorden]


Door gabriella op 2 oktober 2014 20:54

Hoi Vera,

Meestal reageer ik niet maar ik herken me hierin. Ik heb ook Rosacea dus ik herken je verhaal zeker. Ik vind het zelf moeilijk om informatie te vinden over hoe het te verbergen enz. Ik hoop dan ook heel erg dat jij daar over gaat schrijven!

[Beantwoorden]


Door Carola op 2 oktober 2014 21:03

Hallo Vera,
Ik weet niet of je mijn reactie nog leest na al die vele reacties. Ik ben huisarts en erg geïnteresseerd in huidverzorging. Rosacea is een vervelend probleem en het grootste probleem is dat je huid erg gevoelig is. Helaas bevatten het grootste gedeelte van de huidverzorgingsproducten irriterende stoffen die jouw klachten alleen maar zullen verergeren. Via de huisarts kan je metronidazol of Rozex voor laten schrijven, een antibioticacreme. Belangrijker is denk is dat je de juiste producten gaat gebruiken. Ik kan je de site van Jetske Ultee zeer aanraden. Daarnaast ook beautypedia, waar huidverzorgingsproducten kritisch bekeken worden. Geen enkel merk heeft alleen maar goede producten voor je huid, dus elk product moet kritisch bekeken worden. Beautypedia kan je daarbij helpen. Paula’s Choice, de producten van Paula Begoun, die deze site heeft ontwikkeld heeft producten die in ieder geval geen irriterende stoffen bevatten en naar mijn mening ook heel veel goede ingrediënten bevatten. Helaas niet erg goedkoop. Maar ook goedkope producten kunnen goed zijn gelukkig. Ik hoop dat je hier iets aan gehad en veel succes!

[Beantwoorden]

lydia antwoordt op 2 oktober 2014 om 21:28:

Hallo Vera en Carola

leuk om te zlen dat meerdere huisartsen deze blog volgen! ik kan me van harte aansluiten bij Carola en wilde ook de producten van Paula’s Choice onder de aandacht brengen. Geukkig hebben meerdere meiden dat al geadviseerd! succes

[Beantwoorden]


Door Karin op 2 oktober 2014 21:08

Hoi Vera,

Een paar punten in je verhaal herken ik wel en hoewel ik niet denk dat ik zelf rosacea heb, komen de rode wangen en gevoelige huid/ogen erg bekend voor. De meeste crèmes en andere middeltjes die je kan kopen werken bij mij vaak niet of maken het zelfs erger door alcohol, parfum of andere ingrediënten.
Uiteindelijk ben ik overgestapt naar natuurlijke cosmeticaproducten en dat lijkt veel beter te werken! Nu zijn lang niet alle natuurlijke ingrediënten goed voor de huid en vooral met alcohol moet je oppassen, maar voor mij hielp het door een hele simpele, beetje DIY-achtige routine op te bouwen. Zo verwijder ik make-up met jojoba-olie en water en gebruik ik honing als cleanser (haha, dat klinkt raar, maar zo lang je alle make-up al hebt verwijderd werkt het best goed, pas alleen op dat het niet in je ogen komt). Vooral manuka-honing is goed, maar ook een stuk duurder, dus ik gebruik zelf gewone bloemenhoning. Ook schijnt het dat groene kamillethee heel goed als DIY-toner gebruikt kan worden. Soms wordt er ook appelazijn door gemengd tegen acne, maar sommige huidjes reageren daar gevoelig op. Als een soort spot-treatment voor puistjes gebruik ik tea tree olie, maar wel sterk verdund water of jojoba-olie, puur op de huid is veel te heftig!
Als moisturizer gebruik ik dan een andere olie, zoals arganolie, teunisbloemolie of rozenbottelolie. Die kan je gewoon bij De Tuinen kopen. Alleen heb ik zelf een droge/gevoelige huid, dus als die te ‘rijk’ zijn hoor ik vaak dat jojoba-olie ook goed werkt. Het zijn allemaal geen wondermiddelen, maar wel heel mild en mijn huid ziet er iets beter door uit. En het hoge DIY-gehalte maakt het best relatief goedkoop en makkelijk! ^^)

Trouwens, ik heb ook ontzettend goede verhalen gelezen over een merk genaamd ‘Pai Skincare’. Het zou zich speciaal op de gevoelige huid richten. Klein nadeel is alleen de verkrijgbaarheid..

Ik hoop dat dit een beetje helpt!

[Beantwoorden]


Door Nadine op 2 oktober 2014 21:12

Hey Vera,
misschien ken je Casey Holmes op youtube wel. Zij heeft ook rosacea. Misschien heeft zij er een video over?

[Beantwoorden]


Door Kim op 2 oktober 2014 21:18

Ik kan alleen maar zeggen koop het boek van jetske ultee! Zo verhelderend! Mijn huid is er zo door opgeknapt, echt ik reageer niet vaak maar ik hoop zo dat je haar producten probeert. Ik zie ook gelijk een voor en na foto voor me en leuke blogposts waarin je het verschil ziet op jouw site. Vera ik gun het je zo!

[Beantwoorden]


Door Tess op 2 oktober 2014 21:21

Wat rot dat je rosacea hebt, ik heb hier zelf ook (in erge mate) last van en het is echt geen pretje. Ik heb geen last van puistjes en de bultjes, die overigens op puistjes lijken maar je ECHT niet hetzelfde moet behandelen, alleen van erge roodheid en het zogenaamde ‘flushing’. Dit is het deel van rosacea wat heel moeilijk te behandelen is, die ontstekingen/bultjes zijn makkelijker aan te pakken. Ik stel voor dat je naar een dermatoloog gaat en wellicht een antibioticazalf of orale antibiotica gaat proberen. Dit kan erg baten bij die bultjes.

Qua huidverzorging kan ik ook werkelijk helemaal niks gebruiken zonder een reactie te krijgen. Het enige wat mijn huid niet irriteert is reiniging van Decubal en de cicalfate crème van Avene. Die crème is best vol maar ik heb dan ook last van een droge huid.

Voor de rest inderdaad de zon zoveel mogelijk ontwijken en wellicht letten op wat je eet. Sommig eten kan een reactie of flushing uitlokken, dit verschilt per persoon. Je kunt wel even op internet kijken voor lijstjes met voedingswaren die bijvoorbeeld hoog in histamine zijn, dit is namelijk iets wat een flushing uit kan lokken. Misschien vormt eten geen probleem voor jou, maar ik zeg het toch maar even!
Sowieso is op internet, en dan vooral op engelstalige sites en fora, rondspeuren een goed idee. Kan je erg helpen.

Pfoe, dit is een erg lange reactie maar ik weet hoe stom en lastig rosacea kan zijn dus ik help je het liefst zo goed mogelijk :)
Succes!

[Beantwoorden]


Door Mira op 2 oktober 2014 21:22

Misschien is het al gezegd maar misschien is Mario Badescu iets om te proberen. Geen nonsens en voor de meeste huidproblemen en ziektes hebben ze iets geschikts
Good luck! x

[Beantwoorden]


Door Elmira op 2 oktober 2014 21:36

Hoi Vera,

Net als veel anderen wil ik je ook graag aanraden om naar een arts te gaan. Zij zijn niet verbonden aan merken of producten en kijken echt of een behandeling bewezen effect heeft. Via je huisarts kun je een dermatoloog om advies vragen, maar veel huisartsen hebben ook genoeg ervaring met huidaandoeningen want ze komen veel voor.
Succes!

[Beantwoorden]


Door Corinne op 2 oktober 2014 21:39

Je hebt al heel veel reacties gehad, dus misschien les je deze niet eens maar ook ik heb een extreem gevoelige huid. Jaren lang door gesukkeld tot een jaar geleden toen ik de producten van Dr. Organic gaan gebruiken (als het goed is bij de Tuinen te krijgen, ik woon niet in Nederland). Ik gebruik de Sea Salt facewash (kan soms drogend zijn, dan gebruik ik oatmeal wat ik met water meng en dan vormt t een melk waar ik dan voorzichtig mijn gezicht mee was). Voor mijn ogen gebruik ik olijfolie of kokosolie. Dan droog ik het en gebruik ik jojoba olie (gemengd met argan olie) en als het erg droog is de Dr Organic manuka honing crème op de droge plekken.
Ik kan vooral de oatmeal en honing crème aanraden.

[Beantwoorden]

Corinne antwoordt op 2 oktober 2014 om 21:42:

Sorry ik schreef het bovenstaande bericht op mijn telefoon en zie nu de vele fouten en onduidelijkheden. Wat ik dus bedoelde met de jojoba olie is dat ik dat gebruik als gezicht moisturiser. Vind ik zelf erg mild en er zit niets in behalve de olie natuurlijk, net als de oatmeal.

[Beantwoorden]


Door Femke op 2 oktober 2014 21:41

Dag Vera,

Ik vind het héél naar voor je dat je hebt moeten horen dat je rosacea hebt, maar ergens ben ik ook een beetje ‘blij’ met een lotgenoot onder de bloggers die ik volg. Ik heb dit zelf ook al een aantal jaar, is begonnen als een reactie in het gezicht die toen werd afgedaan als ‘examenstress’ (wat het hélémaal niet was). Bovendien zijn wij blijkbaar vrij jong voor rosacea want steekt het bij de meeste mensen pas na hun 30e levensjaar de kop op… Helaas!
Het is naar mijn ervaring ook een aandoening waar weinig over geweten is, dus je argwaan is zeker terecht en op z’n plaats. Ik ben hiervoor ook bij de dermatologe geweest maar wat zij voorschreef kon ik niet verdragen. (bevatte o.a. veel parfum en prikte enorm, ook al was het duur en van de apotheek) Ik ‘leef’ nu zowat volgens de ‘regels’ van Jetske Ultee (heeft ook een blog, misschien ken je het), maar niet strikt. Het is vooral trial en error… Maar wat wél waar is bij mij is dat ik volgende ingrediënten in producten moeilijk verdraag: alcohol, parfum, bepaalde zonnefilters (lastig! want inderdaad gevoelig aan de zon) en bewaarstoffen als methyliazolinone en parabenen. Maar het is heel persoonsgebonden en iedereen met rosacea kan andere triggers hebben. Sowieso is het wel goed om parfum en alcohol te mijden, maar niet leuk natuurlijk. Het overgrote deel producten die op blogs passeren kan ik wel skippen daardoor :-)
Enkele producten die ik (momenteel) vlot kan verdragen: aloe vera serum van TBS, facewash (schuim) van neutral en TBS aloe vera lijn (ik merk vooral dat ik meer heb aan gezichtsreinigers die vlot met water weg te spoelen zijn, dus geen reinigingsmelk of overvette reinigers voor mij), clinique even better clinical dark spot corrector (maar is héél prijzig). Foundation: Maybelline Dream Satin Liquid (is voor mij de zachtste tot nu toe). Ook in poeders enzo probeer ik parfum te mijden, zoals de pressed finishing powder van MAC, die werkt goed. Paula Begoun heeft ook een website met reviews van producten (niet altijd in NL-BE te verkrijgen) waarop ik oa ben voortgegaan voor de foundation.
Dit is wel echt vervelend nieuws voor een beautyblogger, en het is zo vervelend dat de aandoening zo persoonlijk en onbekend is. Wens je veel sterkte en hoop dat het snel wat betert en je je draai wat kunt vinden. Ik zoek graag met je mee en wil dit graag op de voet volgen, rosacea-lijders re-unite! :-) We kunnen er maar het beste van maken denk ik :-)

[Beantwoorden]


Door Chinouk op 2 oktober 2014 21:49

Ik werk in een parfumerie (maar ben ook gediplomeerd Schoonheidsspecialiste) en zodra er klanten komen met couperose of rosacea, raad ik altijd de Redness Solutions lijn aan van Clinique. Deze is speciaal gericht op dit soort huidjes en deze bevat probiotica als ingrediënt om de weerstand v/d huid te verhogen en ongemakken als roodheid te verminderen. Héél veel tevreden klanten en reacties over gehoord, dus misschien is dit een mogelijkheid om eens te proberen? Wie weet met ondersteuning van Clinique zelf? Heel veel succes!

[Beantwoorden]


Door Yvonne van der Wal op 2 oktober 2014 21:52

Zo! Wat veel reacties! :-) Wat vervelend zeg, dat je dat hebt. Als blogger is dat nog eens extra vervelend! Sterkte en succes. Ik heb geluk, blijkbaar, want ik heb zelden huidproblemen. Alleen hitteuitslag tijdens heel warme dagen.

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 2 oktober 2014 21:57

Ik heb er wel eens van gehoord, maar heb geen tips voor je helaas! :( Ikzelf heb begin november een afspraak voor mijn huid (zie mijn artikel over acne :( ), ben benieuwd!

[Beantwoorden]


Door Chiara op 2 oktober 2014 21:58

Als ik jou was zou ik goed lezen wat Paula Begoun en Jetske Ultee over rosacea zeggen. De producten van Paulas Choice zijn goed in prijs-kwaliteit verhouding en hebben mij samen met Paula’s adviezen grotendeels van mijn huidproblemen afgeholpen.

[Beantwoorden]


Door ayse op 2 oktober 2014 21:59

Allereerst is het natuurlijk wel fijn om te weten wat je nou precies hebt omdat je dan de juiste producten kan gebruiken en de juiste voedingamiddelen kan nuttigen. Mijn moeder heeft ook rosacea en wij weten inmiddels goed waar ze wel en niet tegen kan.
Ik zou als ik jou was googlen op histaminerijk voedsel, omdat de kans groot is dat je huid daar slecht op reageert. Ook zou ik kijken of wind, kou, zon en vochtig weer invloed heeft op je huidconditie. Tomaten, zuivelproducten, aubergines, druiven, nootjes, alcohol, kruidig en pittig eten, knoflook, warme drankjes, chocolade, spek, ham etc zijn vaak de boosdoeners. Ook heeft stress een slechte invloed op een huid met rosacea. Qua verzorging heegt mijn moeder vooraal baat gehad bij de dagcreme van biodermal voor de droge tot zeer droge huid, omdat ze na de zomer opeens een hele droge huid kreeg terwijl ze daarvoor een prachtige huid had zonder imperfecties en onzuiverheden.micellair water van garnier wil haar ook wel helpen. Ik hoop dat ik je hiermee heb kunnen helpen.

[Beantwoorden]


Door Loes op 2 oktober 2014 22:04

hoi vera! ik heb ook last van rosacea en om de roodheid te verminderen gebruik ik de nachtcrème van eucerin. zelf had ik veel last van kleine gebarsten adertjes aan de oppervlakte van mijn wangen maar door dit product is het een stuk verminderd.
ik hoop dat je wat aan mijn advies hebt! maar kijk uit naar welke producten je allemaal probeert want ook dat heeft een grote belasting op je huid.

[Beantwoorden]


Door nenacecilia op 2 oktober 2014 22:06

Ik zou als ik jou was naar verschillende therapeuten gaan, of zelfs gewoon naar een dermatoloog. Een dermatoloog weet uiteindelijk echt nog wel het meeste over de huid. Dan kan je misschien wat vergelijken qua producten. Maar ik zou dan toch een product proberen, je weet nooit! Desnoods vraag je een testertje. Dat krijg je ook in de apotheek, waarom niet bij de dokter?

[Beantwoorden]


Door an op 2 oktober 2014 22:07

Ik studeer momenteel al 2 jaar huidtherapie en ik kan je erover zeggen dat wat zij zeggen vaak wel echt nut heeft. Ik snap dat je sceptisch bent, maar zolang je een goede huidtherapeute hebt die echt jou wil helpen zijn ze wel te vertrouwen. Alsnog reageert iedere huid anders en kun je pas oordelen nadat je het hebt geprobeerd. Ik kan je aanraden eens te googlen naar behandelingen van de huidtherapeut voor rosacea. Rosacea is goed te behandelen maar niks kan altijd helemaal weggehaald worden. Evenueel kan IPL, bepaalde lasers en dermabrasie helpen. Er zijn ook een heleboel triggers die het kunnen verergeren. Ik zou eventueel wel een mailtje kunnen sturen met alle dingen die rosacea zouden kunnen verergeren. Mijn mening is echter wel dat in mijn ogen een product dat je huid laat vervellen niet de goede optie, de pukkeltjes zullen misschien weggaan, maar producten die je huid laten vervellen zorgen dat de huid een snellere cel aanmaak heeft en een betere doorbloeding en nu lijkt mij juist dat je huid niet nog meer doorbloed moet worden. Door middel van laser of lichttherapie vernauw je de vaatjes en word de roodheid vermindert. Zodra dat is is een ‘peel’ product eventueel van toepassing.

[Beantwoorden]


Door laura op 2 oktober 2014 22:10

Door Charlotte op 2 oktober 2014 22:15

wat herkenbaar dit. Ik heb ongeveer dezelfde huid als jij. Ik weet ook al jaren dat ik rosacea heb maar ik heb tot nu toe nog niet echt de juiste oplossing gevonden. Ik heb het nooit een ramp gevonden want de soort rosacea die ik heb zorgt vooral voor een vlekkerige huid wat met foundation prima op te lossen is. Maar wat zou het een opluchting zijn ooit weer zonder foundation de deur uit te gaan!! De huisarts heb ik nooit vertrouwd en de middeltjes die ik kreeg hebben me niets gedaan. Ik dacht dat dit hetzelfde zou zijn voor de dermataloog maar nu ik alle reacties hier lees ga ik morgen meteen de huisarts bellen voor een doorverwijzing naar de dermataloog. Ik heb al veel producten geprobeerd. 1 daarvan is de zz creme van demodex solutions. Deze heeft me zeker geholpen toen mijn huid van slag was waarschijnlijk door te veel blootstelling aan zon en misschien door het eten van teveel zuivel. Qua reiningsgel is mijn ervaring dat het niet altijd zo is hoe milder hoe beter. Momenteel gebruik ik die van garnier skin naturals, voor gemengde tot vette huid, no parabenen. Deze bevalt mij goed ook al heeft hij wel de neiging om teveel uit te drogen. Recent heb ik de bha 2% en ook de 10% bha van paula’s choice gekocht. Voor mijn gevoel doet dit mijn huid niet veel goeds. Maar soms vind ik dit wat moeilijk om te beoordelen want de huid is telkens anders en voor mij is niet altijd duidelijk waardoor dit komt. Verder gebruik ik lysinepillen om de weerstand te verhogen, of dit echt werkt weet ik eigenlijk niet, doet in ieder geval geen kwaad. Overigens heb ik ook rosacea aan de ogen, maar dit heb ik grotendeels onder controle door elke avond de hoogste factor manuka honing op mijn oogleden te smeren. Fijn dat je hier een artikel over schrijft, dit heeft me weer nieuwe inzichten gebracht en ik ben heel benieuwd wat voor middelen je zult gaan gebruiken. Veel succes!

[Beantwoorden]


Door C_Justine op 2 oktober 2014 22:20

Ik heb zelf atopisch eczeem, iets wat (denk ik) enorm op Rosacea lijkt en heb zalf voorgeschreven gekregen van de dermatoloog. Elidell en Elicor. De éne moet ik ’s morgens opsmeren, de andere ’s avonds en die bevat cortisone. Bij mij is het wel niet constant, om de zoveel maanden komt het plots op bij mij.. Verder mag ik eigenlijk niets van reinigingsproducten gebruiken. Grappig als je bedenkt hoeveel geld ik al heb uitgegeven aan Dermalogica, Kiehls, …. Het enige wat ik nu gebruik is het micellair water van Bioderma en that’s it. En ook zoveel mogelijk make-up producten met parfum vermijden.

Ik snap trouwens dat je naar een 2e dermatoloog zou gaan. Ik heb dit zelf ook gedaan, ik voelde me niet zo op mijn gemak en wou graag een 2e opinie. Dus zeker doen, kan nooit geen kwaad om te dubbel checken! :)

[Beantwoorden]


Door Galina op 2 oktober 2014 22:55

Mijn beste vriendinnetje heeft er ook last van en zij reinigt haar huid met havermout. Het lost het niet op, maar zorgt er wel voor dat haar huid echt stukken beter uit ziet. Dus misschien kun je dat proberen voor nu? Kost niets en baat het niet, dan schaadt het niet!

[Beantwoorden]


Door Bina op 2 oktober 2014 22:55

Hoi Vera,

Wat ontzettend vervelend, maar tegelijk ook weer goed dat je nu weet wat je hebt.

Ik durf dit eigenlijk helemaal niet te delen, want de kans is maar heeeel klein dat je er iets aan hebt, maar mij helpt het altijd bij ALLES.
Ik heb geen gevoelige huid, maar wel soms irritaties of als ik bij de schoonheidsspecialiste ben geweest reacties.
Er is 1 middeltje die ik ALTIJD bij ALLES helpt bij mij. En dat is vaseline.
En dan vooral het groen/witte potje van de action. Vaseline met aloë vera.

Het zal vast niet veel doen, maar misschien is het het waard om een keer te proberen. Het is niet duur en er zitten geen chemische dingen in.
(en mocht het niks voor je gezicht zijn, voor het slapen gaan op je lippen smeren.. ook lekker!)

Groetjes,

Bina

[Beantwoorden]


Door Anne op 2 oktober 2014 23:09

Hoi Vera,

Vorig jaar ben ik naar de huisarts geweest met dezelfde klachten wat ook rosacea blijkt te zijn. De huisarts heeft mij toen onder andere de tip gegeven om naar mijn dieet te kijken. Het bleek bij mij erger te worden nadat ik varkensvlees en chocola had gegeten. Geen idee of dit ook bij jou het geval is hoor, want iedereen is weer anders natuurlijk!
Succes met uitzoeken wat het beste voor jou werkt!

Groetjes,

Anne

[Beantwoorden]


Door Danique V. op 2 oktober 2014 23:18

Ik heb zelf eczeem over mijn hele lichaam, het ziet er ongeveer hetzelfde uit als jij hebt (al is het niet hetzelfde). Ik zou sowieso even langs de huisarts gaan. Bij mij hielp het om bloed te laten prikken en te kijken waar ik erge reacties op kreeg. Daarnaast ben ik naar een dermatoloog geweest en hij heeft mij verschillende zalfjes gegeven waar ik nu al járen mee doe. Niet alles is even goed voor je (denk aan hormoonzalf), maar als het je huid rustiger laat worden denk ik toch dat dat een betere oplossing is :)
Ik hoop dat je snel een goed product vindt voor je huid!

[Beantwoorden]


Door Esmée - Essusweetslife op 2 oktober 2014 23:31

Ik heb ook rosacea. Wat mij hielp (helaas ben ik nu teruggevallen) is heel clean eten volgens de voedselzandloper. Eet zo min mogelijk geraffineerde (witte) suikers.

[Beantwoorden]

Frederiek antwoordt op 3 oktober 2014 om 07:07:

Hoi Esmee,

Dat probeer ik ook en werkt inderdaad het beste; het is soms moeilijk geen ‘verboden’ dingen te eten.

Gr. Frederiek

[Beantwoorden]


Door Lette op 2 oktober 2014 23:31

Hoi Vera,

Ik heb zelf al jaren last van rosacea, het komt en gaat met vlagen. Bij mij is het ook gerelateerd aan (voedsel)allergieën, zonlicht en temperatuur. Soms heb ik echt puistachtige bultjes, maar meestal is het vooral alleen roodheid op mijn wangen. Ik gebruikt het allerliefste clinique, en dan alle redness solution en relief producten. Deze zijn erg goed voor mijn extreem gevoelige huid en laten geen trekkerig gevoel achter. Recent ben ik overgestapt op de nieuwe lijn van nivea, die roodheid ook zegt te verminderen. MIjn huid doet het daar ook erg goed mee. Op momenten dat mijn rosacea erg veel in puistvorm optreed slik ik antibiotica (verschrikkelijk spul met veel bijwerkingen, maar na een maand ben ik er vanaf). Ook las ik laatst een artikel dat zinkzalf (babybillenzalf) de roodheid wegneemt en het pus deel van de rosacea uitdroogt. Ik gebruik nu gewoon zinkzalf als ik weer eens een plekje heb en smeer elke avond een lading zinkzalf op mijn wangen om sochtends met normale wangen wakker te worden.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt, huidaandoeningen zijn nou eenmaal vervelend en zorgen bij mij in ieder geval voor veel onzekerheden. Maar denk eraan, you are beautiful <3!

[Beantwoorden]


Door Nana op 2 oktober 2014 23:32

Hi Vera,
Zelf heb ik hier ook erg veel last van maar heb nu eindelijk de oplossing gevonden! Dit jaar ben ik namenlijk begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste en hiervoor moet ik dan ook stage lopen in een salon. De eigenaresse van deze salon ( mijn stage begeleider) besloot te helpen met mijn huid om deze rustiger te krijgen. Haaar advies was: Bio- peeling van Neoderma.
Dit is een 100% natuurlijke kruiden peeling, echt heerlijk! Kan het je zeker aanraden, zelf heb ik een kuur gedaan wat inhoud dat je drie weken achter elkaar iedere week een behandelinng hebt zodat er snel resultaat geboekt word. Wil je dit liever niet dat eens in de 6 weken geloof ik.
Succes ermee
xxx Nana

[Beantwoorden]


Door Rianne nelissen op 2 oktober 2014 23:49

He vera!
Ik ben huidtherapeut in opleiding en als huidtherapeut ben je geen verkoop mannetje die jou dure producten wil aansmeren ze wil samen met jou zoeken naar de beste behandeling! Ze moet wetenschappelijk bewijzen dat de behandeling zou kunnen werken ivm de verzekering. Ze kan je niet zomaar een duur product aansmeren zonder dat het bewezen is dat het zou moeten werken bij jou huidaandoening! Als het goed is heb je mijn mail door deze comment je kan me iets laten weten als ik het aan een aantal therapeuten moet vragen waar ik les van krijg. Zo kun je er achter komen hoe verschillende huidtherapeuten deze huidaandoening behandelen!
Hoop je te kunnen helpen!
Groetjes!!

[Beantwoorden]


Door Poederdoosje op 2 oktober 2014 23:57

Hey vera, allereerst mijn bewondering uitspreken dat je het lef hebt om je zo kwetsbaar op te stellen op internet. Stoer. Ik heb zelf al jaren last van dit probleem en heb voor mezelf nu wel een routine ontwikkelt, altijd opletten met je voeding en drinken. Stress en veel zon vermijden en in de zomer gewoon een breedgerande hoed op. Factor 50 gebruiken zomer en winter.ik gebruik gewoon foundation maar haal het wel op een zachte manier weg.de olie die ik dan gebruik is johannesolie van dr. Vogel, daarna gebruik ik decubal face foam met de visapure. Daarna gaat er de droge olie op van la prairie, fantastisch spul en dan volgt er een heerlijke creme uit Frankrijk genaamd biafine creme riche, deze kost ongeveer tien euro en het is top spul. Het haalt de brand uit je huid. Verder gebruik ik af en toe wat salicylzuur om te exfolieren want je mag niet scrubben. Een fijne exfoliant is bijvoorbeeld van clarins. Of ik gebruik een produkt met glycolzuur. Het is een hele zoektocht en ik wil je vooral aanraden om op je onderbuikgevoel te vertrouwen.

[Beantwoorden]


Door Winston op 3 oktober 2014 00:10

Hee Vera wat vervelend! Maar wel fijn dat je nu weet wat je precies hebt!

In het verleden had ik enorm last van puisten. Op een gegeven moment ging ik naar de dermatoloog. Ik moest van die pillen slikken wat enorm abnormaal heftig was!
Mijn lippen waren helemaal kapot. Ik kon destijds nauwelijks praten omdat mijn lippen echt gescheurd waa door die pillen.

Terwijl de dermatoloog aan mij vertelde dat de pillen goed werken tegen de puisten en dat ik daarna geen last zal krijgen.

Na zo iets wil je natuurlijk mee stoppen per direct dat deed ik. Mijn moeder kocht voor mij gedroogde zure abrikoos. Dat doe je ‘S avonds drie gedroogde zure abrikoos in een beker en je giet heet gekookt water. Volgende ochtend eet je die drie schijven abrikozen en de water. Dat drink je als eerste als je wakker bent.

Na 4 weken was mijn huid opgeknapt en door die abrikozen heb ik geen last meer van puisten. Misschien helpt dat voor je huid? Want het heeft geen kwaad en daarnaast is zure abrikoos super goed. Let wel op dat je geen >zoete< abrikozen hebt!

Als je probeert het is voor eerste keer niet heel erg lekker.. Maar dat wen je aan :) ti's gezond ;-)

En misschien kan je naar Velthuis kliniek :) ik hoop dat je wat aan hebt!

[Beantwoorden]


Door Jik op 3 oktober 2014 06:13

Hey hey, ik wist toevallig nog een artikel over rosacea: http://www.dr-jetskeultee.nl/het-behandelen-van-rosacea/obj7777342

Ik zou je net als anderen ook aanraden naar een dermatoloog te gaan. Dan krijg je naar alle waarschijnlijkheid niet dat commerciële gedoe. Succes!

[Beantwoorden]


Door Martina op 3 oktober 2014 08:36

Ik heb hier zelf geen last van maar ik zou je echt adviseren om naar een dermatoloog te gaan! Een vriendin van mij is huidtherapeute en die checkt ook altijd mijn gezichtsverzorging. Ze kijkt altijd naar de ingredienten dus ik denk ook niet dat je perse dat merk producten aan moet schaffen maar dat je extra aandacht moet hebben voor de ingredienten… Succes!

[Beantwoorden]


Door Henrica op 3 oktober 2014 08:47

Als je je niet helemaal goed blijft voelen in de reguliere medische wereld, kun je ook voor advies naar een homeopatisch arts gaan (een arts!!! geen enge kwakzalver). Naar mijn idee en ervaring doen dermatologen veel aan symptoombestrijding en gaat je “kwaal” er niet van over. De homeopathie bekijkt dat anders, kijkt meer naar jouw persoon als geheel.
Zelf heb ik mijn leven lang snel last van eczeem en ontstekingen in mijn huid en ik reageer slecht op koemelk (lactose). Geen idee of voeding invloed heeft op jouw kwaal, maar misschien een vraag waard bij de dermatoloog.
Succes ermee!!! Hoop dat je door de bomen het bos blijft zien met al deze lieve tips van iedereen!

[Beantwoorden]


Door Chanty op 3 oktober 2014 08:52

Hi vera,

Heb je Paula’s Choice wel een gebruikt? Ik gebruik dit merk zelf sinds een jaar of twee en ben er erg over te spreken. Ik heb geen rosacea, maar ik weet dat veel mensen met onder andere rosacea, een overgevoelige huid, acne etc. veel baat hebben gehad bij dit merk, wat overigens goed betaalbaar is!

Op de website staat ook veel informatie over allerlei huidaandoeningen en je kan ook een telefonisch adviesgesprek krijgen, mocht je vragen hebben.

Aanrader! Succes!

[Beantwoorden]


Door B op 3 oktober 2014 09:10

Check de site van Jetske Ultee en maak eens een afspraak bij de Velthuiskliniek als haar informatie je bevalt. :) (En vlog het dan haha). Veel succes en sterkte.

[Beantwoorden]


Door Sophie op 3 oktober 2014 09:31

Ha Vera,

Heb je weleens gehoord van de producten van Jetske Ultee? Bekijk haar site eens. Hoor daar heel goede verhalen over!

Succes!

[Beantwoorden]


Door Femke op 3 oktober 2014 09:47

Wat fijn dat je nu weet wat er precies aan de hand is met je huid!

[Beantwoorden]


Door Ilona Dekker op 3 oktober 2014 09:54

Het (Franse) merk La Roche-Posay (ook in NL te koop) heeft een speciale serie producten voor de huid met Rosacea (Rosaliac). Bij de meeste apotheken van BOOTS kun je ook een proef setje aanschaffen (soms krijg je ze zelfs gratis).
Ik gebruik dit nu ruim 6 maanden en hoewel het natuurlijk geen wondermiddel is (dat beloven ze ook niet) heeft het mijn huid aanzienlijk verbeterd en krijg ik geen allergische reactie of extra rode vlekken hetgeen wel zo was bij hele dure high end merken….
Succes

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 3 oktober 2014 10:07

Goed dat je nu weet wat er aan de hand is! Ik zou ook even de tijd nemen om er over na te denken & dan gebruik gaan maken van natuurlijke producten…

[Beantwoorden]


Door Eva | Realitijd op 3 oktober 2014 10:33

Ik heb wel al gehoord van de aandoening. Goed dat je nu weet wat het is en dat je ervoor specifiek op zoek kan gaan. Ik wou dat ik je kon helpen maar ik heb er zelf geen ervaring mee. Ik raad wel altijd aan om natuurlijke producten te gebruiken. Ikzelf heb ook een heel gevoelige huid en kan moeilijk tegen de zon en producten van Dr Hauscka vind ik enorm fijn werken. Veel succes met je zoektocht, Vera!

[Beantwoorden]


Door hulya op 3 oktober 2014 10:42

Hey Vera,

Mijn zus heeft ook rasacea en ik vermoedde het bij jou ook al toen ik (maanden geleden) een video op je blog zag met jou zonder make up (ik denk dat het een get ready video was?) . Maar aagezien je zo dapper was met blote huid op het internet te verschijnen (waarvoor ik je echt bewonder, weet net of ik hetzlfde had kunnen doen) ging ik ervanuit dat je er niet zo mee bezig was. Ik hoop dat je snel een oplossing vind voor het huidprobleem!

Groetjes, Hulya

[Beantwoorden]


Door esther op 3 oktober 2014 10:46

Wat goed dat je naar een huidtherapeute bent gegaan, zelf ben ik derde jaars student huidtherapie en heb een vooropleiding als schoonheidsspecialiste.
Een huidtherapeute met dure verzorgings producten is nergens voor nodig. Producten waar ik zelf tevreden mee ben is van louise widmer of paula’s choice. Dit zijn parfum vrije producten en goed voor de allergische reagerende huid.
Verder heb ik stage gelopen bij LaserSkinClincis in Hilversum en daar behandelen ze Rosasea met IPL.. Larissa van mykittehscupcake is er ook geweest. Bij de laser behandeling zorgen ze er voor dat de couperose wordt weg gelaserd. Dat de bultjes op je huid minderworden. En dat de egale roodheid minder wordt. Waardoor je huid egaler is en minder reageerd op warmte of kou.

Succes vera en ik ben benieuwd naar de eventuele behandelingen of producten die je gaat gebruiken!!

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 3 oktober 2014 10:46

Het klinkt heel erg als mijn huid! Heel veel producten heb ik geprobeerd en zit nu aan de brandnetelthee en pilletjes die beloven mijn huid te verbeteren. Bietensap, ook pulling… Niks helpt! Ik heb het idee dat mijn huid steeds erger wordt (naar mate ik ouder word??)..

Omdat ik vooral rond mijn kwalijk puistjes heb, dacht ik aan hormonale acne.. Nu lees ik in dit artikel over de bultjes.. die heb ik vooral op mijn wangen. Misschien een huisarts bezoekje waard!

[Beantwoorden]


Door sonja op 3 oktober 2014 11:28

Ik heb zelf rosacia gehad. Toen ging men er nog van uit dat het een verstoring van de hormoonspiegel was. Tegenwoordig gaat men er van uit dat het een gist is. Wil dit genezen zul je echt even naar de huid of huisarts moeten. Je krijgt dan of een kuur of een zalf. Dit is niet op te lossen met huis, tuin en keukenmiddelen.
Heel veel succes

[Beantwoorden]


Door Yvonne op 3 oktober 2014 12:03

Ik heb sinds een aantal jaren last van rosacea. Ik gebruik veel producten van Kiehls. De reiniging en dagcreme (speciaal voor de rode huid). Er zit geen parfum in de producten. Van Louis Widmer gebruik ik een dagcreme zonder parfum. Ik wissel de cremes af. Ook gebruik ik het serum van estee lauder en het serum van kiehls. Dit gebruik ik allemaal zonder problemen na heel veel geld uitgegeven te hebben aan diverse producten die niet bleken te werken.

[Beantwoorden]


Door Esther op 3 oktober 2014 12:04

Wat vervelend dat je dat hebt! Ik heb het ook en gebruik daarom geen make up op mijn gezicht. Wel maak ik mijn ogen op.
Als ik cremes of make up op mijn gezicht gebruik, krijg ik er meteen last van!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 3 oktober 2014 12:11

Overweldigend? Stel je aan, man. Je doet alsof er iets heel ergs is geconstateerd terwijl het gewoon een huidaandoening is die niemand echt opvalt. Je hebt echt een realitycheck nodig, bah.

[Beantwoorden]


Door Marga op 3 oktober 2014 13:04

Ik heb alleen couperose en tegen de roodheid werkt bij mij de au roma water van lush erg goed is heel zacht voor de huid en je spayd dit op je gezicht dus niet wrijven met een de-makeup verder gebruik ik het serum van Lórial skin perfector en dan een creme

en mij huid reinig ik met olie van the body shop of coco´s vet en dan van lush angels on bare skin mijn huid is nog nooit zo rustig geweest.

Succes

[Beantwoorden]


Door Assiepoester op 3 oktober 2014 13:21

Huidtherapeute? Ik zou, indien je dat nog niet gedaan hebt, eerst eventjes langs de dermatoloog gaan. Rosacea is inderdaad een chronische aandoening, wat niet te genezen is, maar wel REDELIJK goed te behandelen. I.p.v. allerlei dure cosmetische producten zou mijn advies zijn om via de dermatoloog een behandelplan te laten opstellen. Er zijn genoeg uitwendige en inwendige behandelingen hiervoor.

Hier heb je trouwens een link van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie. http://www.huidarts.info/documents/?v=2&id=44

[Beantwoorden]


Door Lieke op 3 oktober 2014 13:39

Lieve Vera,

Ik zou je willen adviseren héél goed naar de mogelijke producten te kijken, een bezoekje te brengen aan http://www.jetskeultee.nl en toch naar de dermatoloog te gaan. Zelf heb ik de producten van Uncover Skincare gebruikt en die zijn ontzettend fijn. Verder kan ik je de Aloe Vera romige reiniger en facewash van The Body Shop aanraden en pure Aloe vera gel (Dr. Organic) verzacht de roodheid, bultjes en koelt de huid af. Natuurlijk is iedere huid anders, maar ik zou je eigenlijk willen zeggen niet te snel naar zogezegd natuurlijke of plantaardige middelen te grijpen. Kokosolie is bijvoorbeeld prima, maar veel essentiële oliën in bijv. Weleda zijn ook huidirritanten, zeker voor een rosacea-gevoelige huid. Op de blog van Jetske Ultee en op de website van Paula Begoun staat erg veel informatie.
Ik denk dat je al elke dag zonnebrandcrème gebruikt, twee erg fijne zijn Clinique Sheer City Block en Clinique Redness Solutions spf 15.

Over de dermatoloog: een dermatoloog is heel anders dan een huidtherapeute. Ik geloof dat een goede dermatoloog, die naar jou luistert zeker kan bijdragen aan de kwaliteit van jouw huid. Natuurlijk zijn er agressieve crèmes, maar je moet er rekening meehouden, net als bij acné,vitiligo etc, dat de situatie soms iets erger dient te worden om nieuwe huid te ontwikkelen. Metronidazol (verkeerd gespeld sorry) crème schijnt erg goed te zijn bij de behandeling van Rosacea en is vrij mild. Ook Vitamine A-zuur in hele lage concentraties en om de dag kan bijdragen aan een mooiere huid. Een andere oplossing is een neutrale crème met antibiotica om ontsteking van de huid tegen te gaan.

Verder zijn er een aantal dingen die rosacea kunnen uitlokken of verergeren:
-Verkeerde huidverzorging
-Stomen, sauna, heet/koud water, zonlicht, kou
-Eten en drinken: kruiden, alcohol, caffeïne, zuivel, histamine rijke voeding

Niet alles hoeft van toepassing te zijn, maar stel dat je last hebt van ‘verergeringen’ zou je deze elementen in overweging kunnen nemen.

Heel veel liefs en ik weet hoe je je voelt <3

Lieke

[Beantwoorden]


Door Marijke op 3 oktober 2014 13:40

Een college met Rosacea gebruikt de producten van Clinique (reiniging, dagcreme, foundation/bb) en is hier heel tevreden mee.

[Beantwoorden]


Door Lieke op 3 oktober 2014 13:45

O ja! Je kunt ook nog overwegen naar gespecialiseerde klinieken, velthuis eg, te gaan voor advies, medicijnen, laserbehandelingen of peelings.

Keep us up to date (love)

xx Lieke

[Beantwoorden]


Door Suus op 3 oktober 2014 14:02

Lastig! Maar zoals anderen al zeggen, vertrouw op je gevoel! Zelf heb ik geen rosacea maar wel acné en een gevoelige huid die snel verbrand en snel rood is, een beetje tegen couperose aan. Mijn acné is enorm verergerd toen ik de pil slikte, daar ben ik mee gestopt maar mijn huid is nog lang niet zuiver. Daarom ben ik al een tijd onder behandeling bij een schoonheidsspecialiste. Zij heeft een aantal peelings met lactaatzuur gedaan en dat heeft het enorm opgeknapt! De laatste keer heeft ze het gedaan i.c.m. iontoferose, een apparaat met stroom wordt aangesloten waardoor het dieper kan doordringen in de huid, dat gaf echt een mooi resultaat, helaas niet blijvend alleen. Maargoed zij gebruikt dus producten van Environ, een prijzig maar goed merk, wat ik nu ook ongeveer een jaar gebruik. Eigenlijk ben ik ermee begonnen omdat ik van mijn acné afwilde, maar wat me opvalt is dat mijn totale huidconditie is verbeterd, mijn huid is sterker geworden, minder dus en rood bij de wangen. Iets wat voor jou misschien interessant is. Ik zou je wel aanraden om dan langs te gaan bij een goede schoonheidsspecialist (ik ga bij Salonmartine in Amersfoort, en ik vertrouw haar echt blindelings met mijn huid) omdat het heel lastig is om zelf in te schatten wat de behoeften van je huid zijn. Environ is opgericht door een arts in zuid-Afrika n.a.v. patienten van hem die waren overleden aan huidkanker, daar wilde hij producten voor ontwikkelen om huidschade door de zon te voorkomen. Sindsdien zijn er heel veel producten bij gekomen, het is een vrij onbekend merk (ik had er nog nooit van gehoord) maar echt de moeite waard om eens naar te kijken.
Daarnaast gebruik ik minerale make-up voor mijn huid (momenteel alleen foundation, maar ik wil eigenlijk ook minerale bronzer en blush gaan gebruiken) omdat dat ontstekingsremmend is, niet irriteert (tenminste bij mij niet, allergie voor een ingredient is altijd mogelijk), en een zonbescherming in zich heeft. Het voordeel van een minerale zonnefilter is dat het de zonnestralen als het ware weerkaatst, in tegenstelling tot een gewone, die het omzet.
Heel veel succes met je huid en vertrouw vooral op je gevoel, ik heb van de dokter weleens benzoylperoxide gekregen tegen puisten maar daar werd mijn huid zooo droog en gevoelig van (niet gek, je kunt zelfs je nagellak ermee verwijderen) dat was hem niet voor mij. Het blijft toch een zoektocht naar was werkt voor jou huid.

[Beantwoorden]


Door lisa op 3 oktober 2014 14:27

mijn moeder heeft dat, zij koopt een middel bij de apotheek en dat werkt super goed !!!!!!

[Beantwoorden]


Door Patri op 3 oktober 2014 14:55

Hoi Vera, er is pas onderzoek gedaan dat het misschien overgevoeligheid voor een huidbacterie is. Daar helpt antibiotica tegen, dus ik denk een afspraak met huiarts of dermatoloog?
Heel veel succes met de behandeling, wat je ook besluit!

[Beantwoorden]


Door Margo op 3 oktober 2014 15:29

Ik heb zelf ook rosacea, gelukkig is het bij mij nog redelijk rustig gebleven maar begin er wel steeds meer last van te krijgen. Mijn moeder heeft het ook en bij haar is het wel vrij ernstig. Zowel ik als mijn moeder gebruiken een creme van avène tegen roodheden en ik heb zelf gemerkt dat als ik rode wijn drink dat ik er heel veel last van krijg. Dus misschien dat je op zulk soort dingen ook kunt letten. Succes ermee in ieder geval!

[Beantwoorden]


Door JustBeingMe op 3 oktober 2014 15:42

Heey Vera,
wat naar voor je, maar fijn dat je het eindelijk weet.
Nu kan je tenminste alles afstemmen op je huid.
Het is goed dat je wat sceptisch bent, ze gaan je van alles willen aansmeren en wie weet maakt het dingen alleen maar erger.
Doe goede research en vertrouw op je gevoel, ten slotte weet jij het beste wat voor jou werkt!
Liefs’ X

[Beantwoorden]


Door Aukje op 3 oktober 2014 16:07

Ha Vera!
Ik werk zelf in een drogisterij waar wij het merk “Plante System” verkopen, dit is een merk met allerlei verschillende, volledig plantaardige, huidsverzoringsproducten. Hiervan is ook een lijn speciaal voor rosacea!
Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ik krijg van mijn klanten vrijwel altijd positieve feedback!
Ik zou eens een kijkje nemen op de site van Plante System ^^)
Liefs

[Beantwoorden]


Door Anissa op 3 oktober 2014 16:41

Wat fijn dat je eindelijk weet wat er aan de hand is! Ikzelf zit ook bij een huidtherapeute voor mijn acne. Anderhalf jaar geleden had ik er ook helemaal genoeg van en ging ik er voor het eerst heen. Mijn moeder had gebeld omdat de huisarts geen verwijzing wou geven, omdat die dacht dat hij het zelf wel kon behandelen, terwijl het juist alleen maar erger werd. Eerst moest ik 1 keer in de twee weken bij haar behandeld worden, nu nog maar 1 keer in de 2 maanden. Ik ben zo ontzettend blij met hoe mijn huid is veranderd. De behandelingen en producten zijn inderdaad prijzig, maar ik heb het er zekervoor over. Ik zit een stuk beter in mn vel ook zo ^^ Ik wil nu zelf ook huidtherapeute worden. Ik heb een keer een dag meegelopen bij haar en toen behandelde ze ook iemand met rosacea. Ze ging dan met een heel klein naaldje in de huid, en dan brandde ze de vaatjes dicht. Deze prikjes moeten een paar honderd keer per behandeling, en na zo’n 3 behandelingen zou het zo goed als weg moeten zijn. Misschien een idee voor jou? In ieder geval heel veel succes! ;-)

[Beantwoorden]


Door Tanya op 3 oktober 2014 16:44

Ik heb al lang last van een onzuivere huid, en ben laatst ook naar de huidtherapeut gegaan voor wat verduidelijking. Ik had daarvoor geen verwijzing nodig, en ze wees me er ook op dat behandelingen door de zorgverzekering worden gedekt als je aanvullend verzekerd bent. Misschien is dat een idee? (Pretty much gewoon gratis schoonheidsspecialist) Zij heeft mij een tas vol testertjes meegegeven van milde producten. Of ik per se dat merk ga aanschaffen weet ik nog niet, maar ik denk wel dat ik binnenkort ga investeren in wat goede producten voor m’n huid met zo min mogelijk troep (zeep, parabenen, parfum etc). Ik merk dat mijn huid er nu al iets rustiger op is geworden (ook met combinatie met een BHA exfoliant, wat ik nog nooit had geprobeerd). Laat je goed informeren. Succes!

[Beantwoorden]


Door Amelie op 3 oktober 2014 16:50

He wat vervelend allemaal! Maar anderzijds natuurlijk fijn dat je het nu weet en op zoek kan naar een oplossing. Ik heb hier zelf (gelukkig) geen ervaring mee, maar ik zie dat er al heel veel reacties zijn met tips. Veel succes en hopelijk houd je ons op de hoogt als je een oplossing hebt gevonden!

[Beantwoorden]


Door Laurie op 3 oktober 2014 18:08

Jeetje Vera wat vervelend zeg. Maar wel heel fijn dat je nu dan eindelijk bij een dermatoloog terecht kon en dat je nu wel duidelijkheid hebt. Daar kun je tenminste verder mee. Ik heb er zelf gelukkig geen last van, maar zo te zien heb je al enorm veel tips gekregen. Ik hoop voor je dat je een fijne methode kunt vinden om ermee om te gaan, zodat je er niet te veel last meer van hebt. Zoals ik al eerder had opgemerkt, ziet je huid er wel rustiger uit de laatste tijd, dus het is in ieder geval te zien dat je er flink mee aan de slag bent! Veel succes!!

[Beantwoorden]


Door Marloes op 3 oktober 2014 18:28

Ik zweer bij La Roche Posay, rosaliac lijn of effaclar lijn!:)

[Beantwoorden]


Door Romy op 3 oktober 2014 19:15

Ik heb er ooit een klein beetje last van gehad en toen een creme van de dermatoloog gekregen, gewoon op recept op de plekken waar het zit smeren.

Verder heb ik eczeem en daardoor kan mijn huid ook heftig reageren op producten.
Als oog make-up remover gebruik ik het liefst de 2 fase reiniger van kruidvat, ook hebben ze daar een sesitive reiniger voor het hele gezicht, waar ik re-de-lijk op reageer.
als dagcreme vaak de biodermal zeer droge huid maar misschien is dat voor jou niet nodig.

Het belangrijkste blijft dat je lief voor je huid blijft! :) Niet te hard behandelen, en geen parfum of alcohol. Ik weet van mezelf dat ik allergisch ben voor amandelolie in producten. Je kunt ook je allergieën misschien eens laten testen?
Als nachtcreme gebruik ik altijd de cetomacrogol creme met 20% vaseline, erg fijn en niet té vet.

Wat wel is, ik gebruik nooit foundation omdat ik daar echt niet tegen kan, na een avond uitgaan(met make-up) heb ik een week een rood gezicht.

Veel sterkte ermee, in ieder geval fijn dat je dat nu weet, dan kan je er mee vooruit!
Maar het zal altijd even duren voordat je voor jou de beste oplossing gevonden hebt!

[Beantwoorden]


Door Eva op 3 oktober 2014 19:59

Hoi Vera! Ik lees je blog altijd, maar ik reageer eigenlijk nooit. Nu wilde ik dat graag wel doen! Ik heb al sinds mijn geboorte last van atopisch eczeem en een moeilijke huid, ook bij mijn gezicht. Ik kan ook niks verdragen op mijn gezicht, waardoor ik mijn huid ook lang met olijfolie heb verzorgd. Vorig jaar ben ik naar de dagbehandeling van dermatologie doorgestuurd, daar hebben ze me ‘begeleid’ met welke zalven/goedjes goed werken voor mij. Ook ben ik naar de VU verwezen voor een allergietest. Hierdoor kwam ik erachter dat ik allergisch ben voor rozenolie, een middel dat in zogoed als alle medicijnen zit. Nu ik dit weet, gebruik ik speciale koelzalf zonder rozenolie voor mijn (hoofd)huid, en gaat het veel beter!

Ik wil jou heel veel succes wensen! De stap naar een dermatoloog lijkt groot, maar je zult heel blij zijn als je deze genomen hebt. De dermatoloog zal je niks proberen te verkopen, maar kan je wel aan (echt werkzame) middelen van de apotheek helpen. ik ben nog elke dag dankbaar dat ik minder last heb van pijn, extreem gevoelige huid, rode droge plekken, en ik vind het heerlijk dat ik weer iets meer kan verdragen qua make-up! Ik vind het trouwens geweldig dat jij ook over dit soort dingen schrijft!

[Beantwoorden]


Door Sophie op 3 oktober 2014 20:22

Hey Vera,
Ik weet niet of ik hetzelfde heb gehad als jij nu hebt maar ik heb wel ervaring met acne. Een jaar geleden heb ik echt extreme last van acne gehad en dit is ook bevestigt door mijn dermataloog. Ik raadt het zeker aan om naar een derma te gaan. Nou om een lang verhaal kort te maken ik heb een half jaar lang pillen geslikt (Roaccutane) en dit heeft echt geholpen, ik heb letterlijk geen een puistje meer. Het mooie van deze behandeling is dat het resultaat blijvend , de puistjes komen niet meer terug. Ik ben echt ontzettend blij dat ik dit heb ondergaan en ik weet niet of dit een optie voor jou is maar ik zou het zeker bespreken met een dermataloog. Veel succes !!!
x Sophie

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 3 oktober 2014 20:30

Ik heb het ook (al bijna 8 jaar). Ik heb type 1 (die zonder pukkels zeg maar).
Wat het bij mij erger maakt is koffie, zon, hormonen, tl licht en aardbeien. Ik heb geen idee waarom.
Op mijn website kun je veel info vinden waar je misschien wat aan hebt. Er is tot op heden geen geneesmiddel. (KIJK UIT MET MIRVASO en hormooncremes, die laatste nooit gebruiken op je gezicht)
En toen ik bij de dermatoloog kwam stond ik binnen 5 min weer buiten met een recept voor roaccutane. Ik ben blij dat ik dat middel eerst gegoogled heb, want ik had een kinderwens op dat moment en dat spul is dan erg gevaarlijk.
Heel veel succes, ik hoop dat je iets vind dat helpt.
Voorzichtig met het uitproberen van cremes etc. !

[Beantwoorden]


Door Celeste op 3 oktober 2014 20:30

Wat vervelend, hoop dat je huid snelt herstelt (love)

Liefs, Celeste
http://sparklinglifestyleblog.wordpress.com/

[Beantwoorden]


Door Natasja op 3 oktober 2014 20:36

Wat naar Vera! Ik heb ook een hele poos geworsteld met mijn huid maar ik kan je helaas geen tips geven, ik begrijp dat je skeptisch bent. Misschien toch het proberen waard die producten. Zo te lezen hebben andere meiden ook nog tips voor je. :-)

[Beantwoorden]


Door alexandra op 3 oktober 2014 21:07

Hoi Vera, ik heb al sinds mijn 16e rosacea (ben nu 22) en schoonheidsspecialist. Om te beginnen raad ik je aan naar een echte dermatoloog te gaan. Ik ga zelf naar Dr. Piskin in het boven ij ziekenhuis in Amsterdam-Noord, echt een aanrader! Want jouw huidtherapeut verkoopt iets en is dus niet helemaal onafhankelijk. Je kan via de dermatoloog een speciaal zalfje krijgen namelijk; metrodinazol, werkt best goed. Ook slik ik af en toe een kuurtje Doxycycline, een licht antibioticum.
Lees eens de stukjes van Jetske Ultee en Paula Begoun, die zijn super informatief.
Ook drink ik geen alcohol, eet geen pittig voedsel, pas op in de zon en straks in de kou; dit triggert de roodheid namelijk.
Gebruik AUB niet wat de huidtherapeut aanraad, je huid uitdrogen en heftig behandelen is NIET de oplossing.

Zelf gebruik ik; Paula’s choice 1% bha lotion, de Hydralight Shine-Free Daily Mineral Complex with SPF 30 with antioxidants (even copy/paste) overdag en ’s nachts Sisley creme reperatrice.

Als je meer wilt weten of info over de dermatoloog; mail me maar.

Succes!

[Beantwoorden]


Door alexandra op 3 oktober 2014 21:10

Oh PS; GEBRUIK AUB NIKS TEGEN ACNE, ROSACEA HEEFT NAMELIJK NIKS MET ACNE TE MAKEN! Dit gaat je alleen maar irriteren en het erger maken. Geloof mij been there done that!

[Beantwoorden]


Door MarianneZ op 3 oktober 2014 21:18

Hi Vera,
Ik volg je nog maar een paar weken en wat fijn en stoer dat je deze ervaring met je ‘blote billen’ gezicht met ons deel. Dr. Jetske Ultee heeft een aantal malen geblogd over rosacea, met dit laatste blogstuk is interessant over de oorzaak en waarom antibiotica kan werken, zie http://www.dr-jetskeultee.nl/nieuws-over-rosacea/obj7777536

{De oorzaak van Rosacea is lange tijd niet duidelijk geweest. Uit een
recent Iers onderzoek blijkt echter dat een bacterie (Bacillis Oleronius) afkomstig van de Demodex mijt (die graag op onze huid leeft), zeer waarschijnlijk de boosdoener is. Deze kleine mijten leven rondom of in de haarfollikels. De mijten zijn op iedere huid aanwezig en vermeerderen bij huidbeschadiging (bijvoorbeeld door zonblootstelling) en bij het ouder worden. Hoewel we al eerder wisten dat op de huid van mensen met rosacea meer Demodex mijten “wonen” kon er tot nu toe nog geen oorzakelijk verband worden vastgesteld.

De Ierse onderzoekers lukten dat wel. Zij slaagden er in om de bacterie te isoleren van de Demodex mijt en ontdekten dat wanneer een mijt sterft, er bacteriën afkomstig uit (hou je vast) het darmkanaal van de mijt op de huid achterblijven. Deze bacteriën produceren op hun beurt moleculen die bij mensen met rosacea een afweerreactie kunnen veroorzaken. Hierdoor ontstaan er ontstekingen in de huid en bij de vaatjes (couperose). Gelukkig kwamen de onderzoekers er ook achter dat de bewuste bacterie gevoelig is voor bepaalde antibiotica; dat verklaart ook meteen waarom metronidazol in crèmevorm of doxycycline (pillen) goed kunnen helpen tegen rosacea.}

[Beantwoorden]


Door MarianneZ op 3 oktober 2014 21:25

En dr. Bailey heeft in 2010 eveneens geblogd over de oorzaak van Rosacea met bovendien een stappenplan die zij als behandeling aan haar patienten voorschrijft in bestrijding van de Demodex mijt.
Zie http://www.drbaileyskincare.com/blog/rosacea-new-treatment-ideas-and-new-scientific-developments/

Het gebruik van een anti-bacteriele cleanser staat centraal:
Wash and rinse the facial skin twice a day because mites can be washed off-sort of.
Use antimicrobial skin cleansers for skin cleansing and wash the entire face including the eyelids

[Beantwoorden]

MarianneZ antwoordt op 3 oktober 2014 om 21:41:

En ook dr. Brandith Irwin heeft een uitgebreid stuk over rosea geschreven, zie http://www.skintour.com/in-depth/rosacea-in-depth

[Beantwoorden]


Door Lisa op 3 oktober 2014 21:47

Veel succes met je huid! Komt allemaal goed, zoals ze zeggen! ^^)

[Beantwoorden]


Door Caya op 3 oktober 2014 22:20

Mijn huidarts heeft mij ooit wel eens verteld dat de puistjes vanaf je jukbeenderen tot je voorhoofd een kwestie van voeding zijn, dus eigenlijk vet eten. De puistjes vanaf je jukbeenderen tot je kin zijn puur hormonen…
Ik weet natuurlijk niet of dit ook geldt bij rosacea en acne, maar misschien is het wel een aandachtspuntje! Zelf heb ik geen erge last van een onzuivere of overgevoelige huid, maar op het moment dat het weer ineens drastisch veranderd naar kou, reageert de huid rondom mijn ogen daar erg heftig op en droogt het meteen helemaal uit. Hier heb ik een vette zalf voor gekregen van de dokter, dus dat is misschien wel fijn voor de mensen die hetzelfde probleem hebben als ik. ’s Avonds als je gaat slapen gewoon een hele dikke laag erop smeren.

Ik ben erg benieuwd en hoop dat je snel een fijn product voor je huid kan vinden!
x

[Beantwoorden]

Amber antwoordt op 3 oktober 2014 om 23:39:

Ik zie dat meer mensen het aanraden, maar er is één iemand die me echt ontzettend geholpen heeft om een enorm mooie huid te krijgen: Jetske Ultee!
In veel producten, ook natuurlijke, zitten irriterende ingredienten en doet meer slecht dan goed. Zachte ingredienten zijn een must! Op de site van Jetske Ultee kan je een lijst vinden van producten die zij goedkeurt.

[Beantwoorden]


Door Lydia op 3 oktober 2014 23:56

Hoi Vera, hier nog een trouwe lurker ha ha maar moest nu wel een reactie achterlaten. Heb zelf gewerkt bij dermatologen en zodoende heel wat ” patiënten” met rosacea gezien. Ik kan je een tip geven, probeer aub Gladskin dit geeft bij heel veel mensen een goed resultaat. wees terughoudend met medicijnen gebruiken dit geeft toch vaak vervelende bijwerkingen. Heel veel succes!

[Beantwoorden]


Door Amanda op 4 oktober 2014 06:01

Heb de dokter er geen proefjes van van een duur product zal ik dat verwachten dan kan je het even uitproberen zelf ben ik ook niet meer zo van de mooie verhalen ben zelf ook keer op keer teleurgesteld zelfs 50 euro uigegeven aan de volgens hun beste kabuki brush van dior bij gebruik zat mijn hele gezicht onder de afgebroken haren van dat ding paar keer gewassen hij bleef het doen :( en gezichtscreme van dior gekocht ook best duur krijg ik er allemaal uitslag van.. Terwijl het juist moest zijn voor de gevoelige huid.. Ik vraag nu echt van cremes en bb crems altijd een kleine proef verpakking kan ik op zijn minst kijken of ik er niet alergische voor ben.. En met de dior kwast voor de helft verkocht op marktplaats hahaha

[Beantwoorden]


Door ilse op 4 oktober 2014 10:26

Ik heb zelf ook rosacea, en wat bij mij helpt om mijn huid rustig te houden is kokosolie als make-up remover, havermout om te reinigen en sudocreme als dagcreme. Het helpt niet om van je rosacea af te komen, maar ik heb in ieder geval ook nooit meer vervelende reacties op verzorgingsproducten.

[Beantwoorden]


Door Charlie op 4 oktober 2014 10:27

Ik heb er ook al een aantal jaar last van. Ik gebruik Rozex crème. Dit kun je halen bij de apotheek en dat is speciaal voor Rosacea. Het werkt goed. Soms komt het even terug, maar ik heb er niet zoveel last van als eerst! Zou het zeker proberen. Het word ook verzekerd!

[Beantwoorden]


Door katrien op 4 oktober 2014 11:53

Ja ik heb me ook al heel vaak laten overtuigen voor producten tegen acne. Ook de huidtherapeut (dermatoloog) heeft me een zware pillenkuur voor geschreven waarbij je in 80% vd gevallen (ong.) noooit meer acne krijgt. Bij welke % denk je dat ik hoor? Juist ja, die 20% die er nog last van heeft. Nu gebruik in salycilzuur en dat werkt ook wel wat. Ik heb er maar mee leren leven. In combinatie met zachte verzorging is men huid toch iets beter dan enkele jaren terug. Toch raad ik je aan om het eens te proberen. Dit van de huidtherapeut zal ergens wel waarheid in zitten. het is tenslotte haar/zijn reputatie. Andere merken zijn meer op zoek naar winst – reclame.

[Beantwoorden]


Door marissa op 4 oktober 2014 12:16

Plante System, moet je eens opzoeken die hebben als het goed is daar een speciale lijn voor en is allemaal natuurlijk. Ik heb dr een cursus oer gehad, en daar waren echt goeie resultaten bij !

[Beantwoorden]


Door Karlijne op 4 oktober 2014 12:28

Hoi Vera,

Ik ben een trouwe lezer van je posts, maar voel nooit de behoefte om te reageren, tot ik deze post zag. Wat vervelend dat je rosacea hebt, maar toch ook fijn dat je eindelijk weet wat er aan de hand is. Ik heb zelf ook rosacea, al ongeveer 2 jaar, en mijn huid is wat roder dan jouw huid. Ik heb ook flink moeten zoeken naar de juiste producten, want iedere huid reageert weer anders. Zelf gebruik ik overdag de calendula baby crème van Weleda en ’s nachts een vette s.o.s. calendula creme, waarvan ik niet meer weet waar ik die gekocht heb, maar je hebt zulk soort crèmes van VSM en A Vogel. Calendula kan je voor van alles gebruiken, zoals brandwonden, schaafwonden, blaren, insectenbeten en verbranding, maar het allerbelangrijkste is dat calendula ontstekingsremmend is. Hierdoor kalmeert de huid, en trekt de roodheid (voor een deel) weg. Ik smeer dit nu een aantal maanden, en al vrij snel kon ik weer mijn sproetjes zien, die verstopt waren onder de rode kleur van mijn wangen. De crèmes zijn niet duur en de moeite waard om een keer te proberen! (En als het niet werkt voor je rosacea, kan je het altijd nog wondjes en blaren smeren!)

[Beantwoorden]


Door Belle op 4 oktober 2014 17:31

Hoi Vera

Ik heb ook al mijn hele leven last van Rocasea. Mijn dermatoloog raadde mij aan om ‘Rosaliac La Roche-posay’ te gebruiken. Ik gebruik het nu al ongeveer 3 maanden en mijn huid is er echt beter op geworden! Ik hoop dat het snel betert bij jou!

[Beantwoorden]


Door Lara op 4 oktober 2014 17:35

Mijn moeder heeft ook rosacea. Zij gebruikt sinds een jaar Gladskin en daar is ze heel tevreden over!

https://www.gladskin.com/nl/

[Beantwoorden]


Door Max op 4 oktober 2014 17:41

Ah balen, maar ook wel fijn! Zo kan je op zoek naar een goeie oplossing. Succes!

[Beantwoorden]


Door nicole op 4 oktober 2014 19:52

heeey! ik heb het zelf niet, maar een vriendin van mij wel! zij is toen eerst overgegaan op natuurlijke make removers en andere huidverzorging. dat hiel niet zo veel bij haar.

daarna is zij uiteindelijk overgestapt op de producten die de huidtherapeut haar had aangeboden. haar huid ging inderdaad eerst erg vervellen, zij scrubte het vaak zachtjes weg met een washandje of een ‘ harde’ handdoek. natuurlijk ga je het wel erg zien wanneer je er foundation over heen zou smeren, dat heeft zij in die periode dus ook niet gedaan. gewoon een tijdje makeuploos.

uiteindelijk hebben deze producten haar wel baat gedaan! de gehele roodheid is niet weg, maar de puistjes en andere onzuiverheden zijn zo goed als weg en de roodheid is echt zichtbaar stukken minder geworden!

ik hoop dat je hier wat aan hebt, succes vera!

[Beantwoorden]


Door Anna op 4 oktober 2014 20:45

Lieve Vera,

Wauw, wat heb je al veel reacties gekregen. Ik lees veel nuttige tips.
Toch wil ik graag mijn verhaal met je delen. Ik heb niet de huidaandoening die jij hebt, maar ik heb wel acne. Jaren lang van alles geprobeerd (ook antibiotica).
Vorig jaar ben ik naar een dermatoloog geweest en heb ik mijn verhaal verteld. Ik kreeg weer antibiotica aangeboden. Ik heb dit niet gedaan, antibiotica maakt namelijk meer stuk dan het vaak goed doet. Zeker de kuur die ik kreeg aangeboden: Rocutaan. (Een onwijs agressief medicijn waarbij je contracten moet ondertekenen dat je niet zwanger wordt en als je dat wordt dat je meteen abortus pleegt omdat het kind anders met zware afwijkingen op de wereld komt)
Toch wilde ik niet opgeven. Ik zit nu bij Vital Veldhoven, een huidspecialist. Ook zij beloven heel wat met dure creme’s wat mij eerst wat tegen stond. Maar ten tweede bieden zij een allergie test aan. Ik ben o.a allergisch voor sinasappel, koffie en chocolade. Ik ben abrubt daarmee gestopt en flink aan de slag gegaan met alle smeerseltjes. En nu 3 maanden veder ben ik vrijwel verlost van mijn acne op mijn gezicht. Ik heb alleen nog behandeling op mn gezicht gehad. Maar doordat ik dus niet meer eet waar ik gevoelig voor ben is de huid op mn schouderbladen ook bijna volledig hersteld. Ik geloof er heilig in dat je met voeding heel veel kan doen en dus ook kan oplossen! Ik weet dat het niet hetzelfde is, en wil het ook zeker niet vergelijken. Maar lieve vera, het is even slikken (de kosten) maar het is het zeker waard. Kies een huidspecialist die bij je past en waar je je prettig bij voelt.

Ik hoop dat je dat er ook voor jou een oplossing komt!

Liefs, Anna

[Beantwoorden]


Door Kim op 4 oktober 2014 21:15

Wat vervelend! Heb het ook.. Heb tot nu toe nog niet echt iets wat ik op m’n gezicht smeer maar ik gebruik wel de insensitive oil care voor acne die ik ooit heb gekocht bij de huisarts. Ik heb namelijk een hele ernstige vorm van rosacea.. Ik krijg vaak van die opmerkingen van ja ga aan de kant Pukkelkop of hou je mond aardbei.. Het is echt niet leuk. Iedereen die een mooie huid heeft, wees blij met je huis.. Wat ik heb zou ik niemand willen toewensen..

[Beantwoorden]


Door Annemijn op 4 oktober 2014 21:35

Ik denk dat het verstandig is om die producten uit te proberen. Je geeft honderden euro’s per maand uit aan kapot dure make-up zoals Bobbi Brown, Too Faced, Urban Decay en Nars. Ik snap niet waarom je dan moeilijk doet over een reinigingsproduct dat misschien wel echt kan werken, omdat je nu naar een echte huidspecialist bent geweest die na jaren eindelijk heeft ontdekt wat er met je huid aan de hand is en dat niet voor niks zegt. Ik snap het dat het niet werkt als 1 of andere verloren drogisterij je weer eens wat aanraadt, maar dit is in mijn ogen toch echt wel anders. Dus ja….

[Beantwoorden]


Door Boukje op 4 oktober 2014 21:53

Hoi Vera,

Heb je wel eens pure rozenwater (zonder alcohol of andere ingrediënten) en amandelolie gebruikt? Allebei te bestellen bij http://www.ericakruiderijen.nl en het is goedkoop!

[Beantwoorden]


Door Julia op 4 oktober 2014 23:08

Ik weet denk wel een beetje hoe je je voelt. Ik heb namelijk zelf best wel last van acné en roodheid en heb al zo vaak beloftes van merken gehad, van goedkoop tot dure producten, en niets helpt. Na een tijdje word je het gewoon een beetje zat en geloof je die beloftes niet meer. Wel houd ik in m’n achterhoofd dat het maar tijdelijk is, aangezien ik nog midden in de puberteit zit. Maar het blijft vervelend! Ik snap dan ook helemaal hoe jij je voelt! Superveel succes ermee!
xxx

[Beantwoorden]


Door Pascale op 5 oktober 2014 10:57

Hey Vera,
Ik heb al een langere tijd rosacea en ik zag al een lange tijd dat jij het ook had. Wat voor mij het beste werkt is alles van the body shop aloe vera lijn. Daarnaast gebruik ik van de dokter Rozex Metronidazol Gel. Hiervan gebruik ik elke ochtend en avond een heel klein beetje en het werkt echt heel erg goed het verminderd bultjes en irritaties en een klein beetje roodheid.

Wat ik je echt afraad is de Dua Acne Gel en het slikken van medicatie, het was veel ste agressief mijn huid ging helemaal vervellen en ik werd er helemaal niet lekker van. Veel succes en houd ons op de hoogte! x

[Beantwoorden]


Door Lisa de Vries op 5 oktober 2014 18:41

Hey Vera,
Ik snap dat je er zat van word en naar een specialist bent gestapt. Ik doe de opleiding verpleegkunde, en zie in het ziekenhuis heel veel nare huidziektes voorbij komen. Het komt allemaal op het zelfde neer, hoe meer troep (chemische middelen) hoe meer reacties je huid gaat vertonen. Ik zou het je afraden om make up te gebruiken, dit is allemaal troep wat je iedere dag op je huid smeert, jouw huid is dat inmiddels gewend. ’s avonds was je het weer schoon, waarschijnlijk ook met een chemisch middel. Weer een boosdoener, en ’s ochtends weer het zelfde liedje en dan nog met verstoppende make up. KILLING! Je huid maakt van zichzelf geen talg meer aan wat het soepel houd en niet uitdroogt. Was je gezicht twee x per dag met koud water. Als je terug gaat naar de tijd wanneer make up nog niet bestond ze je zelden huidproblemen. Helaas zijn wij geboren in een maatschappij dat we altijd heet douchen, veel zeep gebruiken. Terwijl ons lichaam dit allemaal zelf kan herstellen. Maar omdat wij al als baby’s zeep, zalfjes enz gebruiken. Maken we onze huid passief, en reageert het niet vanzelf op een droog plekje.

Ik kan me voorstellen dat het voor jou misschien geen optie is om te stoppen met make up (gezichts make-up) i.v.m. je werk. Ik doe dit zelf ook, houd er ook van om mijzelf op te maken. Maar sinds ik dagelijkse make-up vermijd, heb ik nergens last meer van.

Verder ga ik ook niet ontkennen dat medicatie geen zin heeft. Dat heeft het in sommige gevallen zeker wel. Het is niet voor niets een medicijn. Maar deze kan je ook het beste vermijden zolang dat kan. Wanneer je dit zeker een paar maanden hebt geprobeerd, zonder klein resultaat, snap ik dat je hulp wil, en een dermatoloog erbij haalt.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Liefs Lisa

[Beantwoorden]


Door Priscilla op 5 oktober 2014 20:56

Jeetje wat vervelend, Maar aan de andere kant ook wel weer fijn dat je nu weet waardoor het komt. En ook waar je rekening mee kan houden. Tenminste ik neem aan dat een huidtherapeut dat ook adviseert enzo? Mag ik vragen, kun je couperose ook later ontwikkelen? Ik heb namelijk een zelfde soort probleem huid sinds een jaar of 6, en veel roodheid die er heel geirriteerd/opgezet uitziet. En ik kan ook heel slecht tegen bijv. reinigingsmelk, dit gaat branden en dag en nacht cremes. Daar kan ik maar weinig merken van verdragen. Alvast bedankt! en succes ook!

[Beantwoorden]


Door Priscilla op 5 oktober 2014 20:58

*oeps ik bedoelde rosacea inplaats van couperose

[Beantwoorden]


Door Anne op 5 oktober 2014 21:05

Bij de drogist heb je ook anti-couperose crèmes (Biodermal uit mijn hoofd), schijnt ook erg goed te werken! Producten van Louis Widmer weten ook altijd de huid goed te kalmeren, omdat er geen parfum e.d. in zitten. Absoluut het proberen waard!

[Beantwoorden]


Door Jo op 5 oktober 2014 21:11

Mario Badescu had een wondermiddel voor rosacea, helaas hebben ze deze van de markt gehaald. Ik heb al 15 jaar rosacea, mijn huid is nu eindelijk kalm omdat ik Proskin Rosacea gebruik van Mama Nature in combinatie met een vitamine E creme. http://www.mama-nature.co.uk/index.php?option=com_content&view=article&id=87&Itemid=461
Mama nature is puur natuur en is echt geweldig. Een wonder middel!

[Beantwoorden]


Door Kaylee op 5 oktober 2014 21:41

Hoi Vera,

Wat vervelend! Ik werk in een schoonheidssalon waar we werken met het merk LeviSsime. Dit merk heeft een speciale lijn voor zowel Rosacea als hele gevoelige huiden.

[Beantwoorden]


Door Eline op 5 oktober 2014 22:32

Hai Vera

Ik lees al heel lang mee, nooit gereageerd, tot ik las over je rosacea.
Ik ben nu zelf 36 en de rosacea werd bij mij actief op mijn 17 de.
Jaren en jarenlang van de ene naar de andere antibiotica kuur, vele crèmes, 4 dermatologen en allerlei producten van dure merken verder, was ik gefrustreerd en mijn huid was slechter dan ooit. Dun door alle hormoonzalven en kuren, ik kon niet meer in de zon en mijn huid deed altijd pijn.
Radeloos ging ik voor een laatste second opinion naar een bekende dermatoloog, ook hier weer het advies van een hormoonzalf.
Ik wist me even geen raad meer…
Tot ik via via hoorde van een dame die rosacea behandelt en hier haar levenswerk van heeft gemaakt. Sceptisch als ik was belde ik gaar toch op. Wat volgde waren twee heel intensieve behandelweken in het hoge noorden. En waar ik al 18 jaar op wachtte gebeurde…. Mijn huid werd beter. Het is nu 1,5 jaar later. Ik ben bang geweest dat het terug zou komen. Maar niets van dat!
Ik ben zo blij en dankbaar dat ik dit advies ooit kreeg. Ik wou dat ik het 15 jaar eerder had gedaan, want de rosacea was bij mij zo heftig dat ik er onzeker van werd.
Mocht je meer info willen, stuur me dan maar een mailtje.
Ik zou je hier graag in helpen. Juist omdat ik weet hoe vervelend en frustrerend het kan zijn.

Groetjes
Eline

[Beantwoorden]


Door Cindy op 6 oktober 2014 11:33

Ik had ook last van rosacea en eczeem. Toen ik dacht dat ik alles wel geprobeerd had kwam ik er achter dat ik alleen maar alles uit de drogist en apotheek had geprobeerd. Ik ben toen overgestapt op natuurlijke cosmetica. Ik ben begonnen bij De Tuinen en merk dat mijn huid een stuk rustiger is geworden. Misschien helpt dat bij jou ook?

[Beantwoorden]


Door Ingrid op 6 oktober 2014 19:15

Zelf heb ik ook rosacea en mijn huid is enorm opgeknapt nadat ik parfum en alcohol in mijn huidverzorging en make up ben gaan vermijden. En je huid iedere dag tegen de zon beschermen. Ik heb veel gehad aan de blog van Jetske Ultee en aan de informatie van Paula Begoun. Ik heb veel baat bij de crèmes en reinigingsproducten van Paula’s Choice. Mijn huid is nu rustig. Ook gebruik ik geen foundations meer waar parfum en alcohol in zit die irriteren je huid dusdanig dat je meer couperose, bultjes en roodheid krijgt.
Ik hoop dat je iets aan deze info hebt en sterkte!

[Beantwoorden]


Door ilknur op 6 oktober 2014 21:23

Wat dacht je van de dermaroller?

[Beantwoorden]


Door Mevrouw Wispeltuut op 6 oktober 2014 22:57

Ik heb dan wel niet hetzelfde als jou (en had ook geen zin om alllllll die comments te lezen; dus ik zg het misschien dubbel) maar ik heb wel snel last van puistjes en schilferigheid en juist vetheid enz… lekker lastig. Mijn tip; verander je voeding. Ga op zoek naar een detoxkuur die bij je past en voila, alles is anders. Ik meen het.

[Beantwoorden]


Door Astrid op 7 oktober 2014 10:59

Hoi Vera, wat fijn voor je dat je in ieder geval weet wat het nu is. Ik heb zelf geen ervaring met deze huidaandoening maar volgens mij heb je echt super veel goede tips gekregen in de reacties! Ik denk dat het belangrijk is dat je doet wat voor jou goed voelt. Zelf denk ik dat een combinatie van een goede leefstijl en een goede crème misschien kan helpen. Ik denk namelijk wel dat je leefstijl invloed heeft op je lichaam en dus ook huid. In ieder geval succes! En ik ben benieuwd naar een update over een paar maanden.

[Beantwoorden]


Door Valerie op 7 oktober 2014 11:13

Ik heb laatst ook de diagnose rosacea gekregen. Daarnaast kreeg ik eerst van de huisarts een crème mee die de rosacea zou kalmeren (metronidazol actavis).
Lange tijd heb ik deze crème gebruikt, maar mijn huid werd er niet beter van, nog veel puisten en verstopte poriën. Omdat ik het helemaal zat was om constant met een slechte huid rond te lopen (eczeem, irritatie, rosacea, acne) ben ik naar een huidtherapeut gegaan voor advies. Hier heb ik eerst een schoonheidsbehandeling ondergaan om mijn hele huid te reinigen. Ook heb ik advies gevraagd over de producten die ik het beste kan gebruiken. Ik kwam thuis met de producten van ZO Medical, erg prijzig.. Maar na twee weken kan ik wel zeggen dat mijn huid al onwijs is opgeknapt!

[Beantwoorden]


Door Evi op 7 oktober 2014 13:33

Hi Vera, ik hoop dat je dit commentaar nog leest tussen alle commentaren door. Ik vind Paula’s Choice erg goed, zit totaal geen troep in. Daarnaast zou ik echt goed uitzoeken naar welke therapeut je gaat. Er zitten er zo veel tussen die onwetend zijn en idd heel commercieel.

[Beantwoorden]


Door Christy op 7 oktober 2014 15:10

Toen ik je een keer in een video zag zonder make-up zag ik meteen dat je rosacea had. Wat naar dat ze er nu pas achter zijn gekomen. Mijn leidinggevende heeft er ook last van, vandaar dat ik het bij jou direct herkende. Ik zelf heb ook last van een chronische huidziekte genaamd psoriasis. Ik heb het op mijn hoofdhuid en bij de haargrens. Ik heb er een shampoo en een soort mouse voor. Ik cover die lichte plekken bij mijn haargrens met make-up. Ik heb het nu bijna 6 jaar en het was het tweede jaar erg heftig, maar nu heb ik alleen nog maar last van jeuk en is het amper te zien. Wou het gewoon even met je delen xxx

[Beantwoorden]


Door Janneke op 8 oktober 2014 10:34

Hoi Vera,

ik heb ook rosacea. Wat voor mij het allerbelangrijkst is, is het gebruiken van zonnebescherming. Als ik onbeschermd de zon in ga, dan weet ik dat ik de dag erna rode bultjes heb. Daarnaast gebruik ik zelf gewoon de hele goedkope dagcreme voor de gevoelige huid van de kruidvat, in zo’n bruin glazen potje. Daar reageert mijn huid niet op, dus dat is voor mij heel fijn! Daar dan nog een laagje Biodermal matterende zonnefluide SPF30 overheen en dan kan ik het aardig binnen de perken houden. Ik vermijd hard scrubben, agressieve maskertjes en peelings en dat was het eigenlijk wel. Ik hoop dat je snel een oplossing vind, want ik weet dat het niet leuk is.Sterkte ermee!

[Beantwoorden]


Door Eline op 8 oktober 2014 14:34

Hoi Vera!
Ik heb zelf ook rosacea (in een lichte vorm) en heb het inmiddels aardig onder controle, maar het kan natuurlijk altijd beter. Ik kreeg eerst een zalfje die de dokter mij had voorgeschreven: metronidazol. Ik heb dit zalfje ruim 7 maanden gebruikt en het heeft vrijwel niets geholpen, in tegen deel: de huid was heel dun geworden en ook erg strak en uitgedroogd. Ik ben toen zelf op internet gaan zoeken en kwam verschillende informatie tegen over rosacea, de oorzaak van rosacea is niet bekend maar er is wel gebleken dat het te maken heeft met voeding. Je kunt dus met allerlei middeltjes de rosacea proberen te bestrijden maar dit lost alleen de gevolgen op en niet de oorzaak van rosacea: dit zit namelijk van binnen. Rosacea ontstaat doordat het lichaam de afgelopen jaren flink is verzuurd door slechte zure voedingsmiddelen, deze balans moet worden hersteld in het lichaam. Hiervoor moet je een alkalisch/alkaline dieet gaan volgen, dit betekend veel basische voedingsmiddelen en zure voedingsmiddelen zo veel mogelijk vermijden. Dit is althans wat ik heb gelezen en heb ook gelezen dat dit resultaat geeft. Ik heb zelf geen alkalisch voedingsdieet gevolgd maar wel een histamine dieet. Histamine is een stof die in veel voedingsmiddelen zit: zoals chocolade, spinazie, tomaten, suiker, zout etc. Histamine verergert rosacea en daarom vermijd ik dit tegenwoordig. Ook wind/zonlicht verergeren rosacea, daarom gebruik ik sinds 5 dagen Zwitsal Droog Huidje met beschermende Vernix Hydratie. Dit smeer ik ’s ochtends op de uit en dit beschermt en verzorgt de huid, hierdoor zijn de bultjes minder geworden. In combinatie met het voedingsdieet helpt dit dus aardig goed, maar het is nog niet helemaal weg. Op internet heb ik ook nog andere dingen gelezen die zouden helpen tegen de verschijnselen van rosacea, deze heb ik zelf niet uitgeprobeerd maar misschien helpt het je toch: slakkenslijm, goudsbloemolie van het Blauwe Huis, amandelolie, appelazijn, coloidaal zilver, gladskin rosacea, arganolie van De Tuinen, tea tree olie, andere producten met tea tree en MSM-poeder. Ook heb ik gelezen dat het helpt om supplementen te slikken, alleen kan dit op lange termijn schadelijk zijn, de supplementen waarbij het om draait zijn: Zink , lysine , B-complex , D3 en vitamine C , omega 3 een multivitamine en probiotica voor de darmen.
Heel veel succes en sterkte en ik hoop dat je hier iets aan hebt!
Groetjes

[Beantwoorden]


Door Jennifer op 8 oktober 2014 18:02

Ik heb geen Rosacea maar Acne gehad. Een milde vorm. Heb dure en goedkope beauty producten gebruikt. Wat heeft geholpen?
Mijn dieet aanpassen: gezond, geen lactose want blijkbaar kan ik daar niet tegen.
En: clindamycine lotion (Dalacin-T) voorgeschreven door een arts. Kuur van 2 maanden. Ik heb nu echt een prima huidje. Hoera! Ik geloof voor mezelf niet meer in van die dure huid kuren, maar het is wel echt zo: iedere huid is anders!

[Beantwoorden]


Door Isabel op 8 oktober 2014 21:13

Babe I love you!

[Beantwoorden]


Door clarissa op 8 oktober 2014 22:46

Wow wat een reacties. Ik heb ze niet allemaal gelezen maar jeetje wat een hoop. Ik vind het een lastig iets. Mijn moeder is laatst ook naar een huidspecialist geweest en ze had allemaal producten gekocht. Ze was zo blij en ik dacht alleen maar o nee. Heb er uiteindelijk niet zo veel van gezegt ( ik wilde haar niet kwetsen ) maar 1 maand later zag ik haar weer en haar gezicht zag er echt veel beter uit. Ik was eigenlijk verbaast. Nu is elke huid verschillend. Je weet wat je hebt. Het klopt dat parfum slecht is. HEEL SLECHT. En vergeet ook niet de geurstoffen niet onder andere namen staan. Ik ben nu helemaal parfumvrij met cremes en ik merk wel verschil. Ik merk ook dat ik gewoon vaker moet smeren. En ik gebruikt vaseline om er voor te zorgen dat het ook in de huid blijft. Ik heb er baat bij. Waarschijnlijk gaan er nu mensen zeggen dat dat je huid afsluit en etc etc. Ik heb er geen last van. Mijn huid kan het alleen gewoon niet vast houden. Maar vergeet niet dat je ook foundations gebruikt. En je schoonmaak ritueel vrij heftig is ( vroeger althans ) je hebt een gevoelige huid. Plus heb je een lichte huid ( ik ook ) daardoor vallen oneffenheden ook meer op. Ik zou sowieso op de site van jetske ultee kijken. En check wat er in je producten zit. Je wil niet weten wat ze er allemaal in stoppen.

[Beantwoorden]


Door Marielle op 9 oktober 2014 19:36

Je moet echt de blog van Dr Jetske Ultee gaan lezen want met je rosacea mag je heel wat ingrediënten die in cosmetica zitten niet meer gebruiken anders kan het alleen maar erger en erger worden!

http://www.dr-jetskeultee.nl/het-behandelen-van-rosacea/obj7777342
http://www.dr-jetskeultee.nl/te-mijden-ingredienten/obj7777325

[Beantwoorden]


Door Jes op 10 oktober 2014 12:39

Hee.
Lees dit stukje en moest even denken aan Gladskin huidirritatie die mijn vriend gebruikt tegen een rode nek na het scheren. Helpt bij hem erg goed.

Gladskin. Ze hebben ook speciale lijn voor rosacea, acne, eczeem en dus huidirritatie. Misschien een klein beetje prijzig maar is evt het proberen waard?

[Beantwoorden]


Door Lena op 11 oktober 2014 14:21

Heey Vera,

Ik heb een super goede tip voor je: gebruik ALOË VERA producten.
Dan doel ik op de “echte” producten van het echte officiële merk, geen producten met toevoegingen van Aloë Vera. Niet duur!

[Beantwoorden]


Door Annelies op 12 oktober 2014 20:42

De producten van La Roche Posay zijn echt heel goed! Ze zijn niet zo heel goedkoop, maar ze doen wel stuk voor stuk wat ze beloven!

[Beantwoorden]


Door sanne op 13 oktober 2014 19:23

Hi vera,
Ik word verdrietig van alle comments waarin staat dat er zoveel mensen huidproblemen hebben. Het kan je zo onzeker maken. Ook ik heb namelijk last van huidproblemen. Ik ben doorverwezrn naar de derma (ga dit alsjeblieft ook proberen, ik heb hier zulke fijn ervaringen mee gehad). Daarnaast is hij een arts en zal dus altijd kijken naar wat voor jou het beste is en niet voor zijn productsamenwerkingding.
Ik zit nu aan mijn tweede kuur roacutane. Dit is vrij heftig maar ook zeer effectief en is bij mij het enige wat helpt. Ik heb toevallig mijn tweede kuur ophehaald en zag dat dit product ook voor rosacea gebruikt kan worden in de bijsluiten (in de titel stond namelijk zoiets als product voor acne en rosacea). Wellicht kan je dit voor stellen an je huisarts/derma als je die stap kiest.
Doe wat het beste aanvoelt maar wat mij betreft zit je bij een arts goed. Ik beslis zelf daar wat ik wil zonder dat ik me overhaast, ongemakkelig of er kut bij voel.
Succes xx

[Beantwoorden]


Door daimy op 14 oktober 2014 12:29

Producten van Thalgo, een vrij onbekend merk nog.
Ik werk in een welness/beauty salon, met dit merk nu ongeveer 6 maanden en hoor alleen maar postieve reacties.
De werkstoffen in de producten van thalgo zijn vrij van parfum, parabenen en is op basis van Algen.
Ook voor jou huid geschikt dus!
Ook is thalgo niet heel prijzig!

http://www.thalgo.nl

liefs,

succes!

[Beantwoorden]


Door Julie op 14 oktober 2014 20:56

Hoi!

Ik heb een jaar geleden te horen gekregen dat ik rosacea heb. Voor reiniging gebruik ik de reinigingsschuim van Caudalie en als verzorging gebruik ik avocado-olie en arganolie, ik gebruik geen lotion meer. In de zomer is mijn huid vele vetter en gebruikte ik ’s morgens en ’s avonds de dr. organic tea tree face wash maar nu het kouder wordt, is het product ietsje te ‘agressief’ om tweemaal daags te gebruiken daarom gebruik ik het alleen ’s avonds.

[Beantwoorden]


Door Anoniem op 15 oktober 2014 22:36

zo wat ben jij lelijk zonder make-up

[Beantwoorden]


Door Alycia op 20 oktober 2014 21:05

He Vera,

Ik las toevallig dat je Rosacea hebt.
Zelf heb ik ook rosacea maar verder geen (over)gevoelige huid.
Ik kan mijn gezicht gewoon schoonmaken met gezichtsreiniger heb wel creme gekregen van mijn huisarts en die werkt voor zover super.
De meeste last heb ik in de zomer. Ik smeer altijd zo goed mogelijk mijn gezicht in met zonnebrandcrème en altijd mijn zonnebril op! Ik heb gemerkt dat ik niet zonder zonnebril naar buiten kan.
Maar ik heb het ook echt alleen maar onder mijn ogen. Ook voel ik het aankomen zoals andere mensen de koortslip voelen opkomen zo voel ik de rosacea opkomen. En dan ga ik ook meteen smeren met de crème.

Verder doe je het super goed!

[Beantwoorden]


Door Jasmijn op 20 oktober 2014 23:05

Lieve Vera,

Ik ben zelf gediplomeerd schoonheidsspecialiste en in opleiding voor de niveau 4 opleiding. Ik ken zelf een merk via mijn stagebedrijf en mijn opleiding. Dit merk heet gladskin en werkt alleen op de ‘slechte’ bacteriën. Veel cosmeticaproducten werken op zowel de slechte als goede bacteriën, waardoor de bacterie huishouding op de huid uit balans raakt. Gladskin werkt alleen op de slechte bacterie die acne, rosacea en eczeem veroorzaakt. Hierdoor blijft je huid in zijn optimale staat, maar pak je het probleem bij de oorzaak aan. Het merk is betaalbaar en effectief. Hopelijk heb ik je met deze informatie geholpen.

Vriendelijke groetjes!

[Beantwoorden]


Door Martine op 24 oktober 2014 16:26

Wanneer je Rosacea hebt is je huid gevoelig voor warmte/koude verschillen, spicy eten, warm water in de zin van te warm douche etc etc. Daar ‘moet’ je dus voorzichtig mee zijn. Verder kan ik je aanraden eens de site van Jetske Ultee te bekijken. Zoals je misschien wel weet is zij ‘onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie met een passie voor de huid’ zoals dat op haar site staat. Wellicht kun je daar goede informatie vinden die je verder helpt.
Ik weet alleen dat je je huid voorzichtig moet behandelen, ook wanneer je geen rosacea hebt, en rustig moet gaan zoeken naar producten die voor jouw huis geschikt zijn. Vraag om monstertjes van producten die jou wat lijken en op de site ‘Paula’s choice’ kun je van de producten monstertjes kopen. Zij maakt producten zonder of met minder irriterende stoffen waar ik veen goede verhalen over heb gehoord.
Succes met alles.

[Beantwoorden]


Door Natasja op 29 oktober 2014 20:48

Hi Vera!

Wat vervelend dat je zo’n last hebt van je huid!

Misschien kun je de producten van Jetske Ultee proberen! Je kunt gratis samples aanvragen op haar site. Ze heeft ook het huidboek geschreven met ook een hoofdstuk over deze huidaandoening!

Daarnaast kun je ook bij Paula’s Choice kijken. Zij heeft ongeveer dezelfde visie als Jetske Ultee op huidverzorging, maar sommige producten zijn wat fijner geprijsd. Ook hier kun je proefjes bestellen. Voor deze proefjes moet je wel 3 euro betalen, maar je krijgt er dan ook wel genoeg zodat je het een paar dagen kunt proberen! :) Zeker het proberen waard!

Succes!

Liefs, Natasja

[Beantwoorden]


Door Riëtte op 12 november 2014 20:32

Hoi Vera!

300ste reactie inmiddels al; denk dus stiekem dat je dit misschien niet leest! Maar toch; heb sinds 3 jaar rosacea en mijn huid is ongelofelijk verbeterd door het gebruiken van de BHA lotion (2%) van Paula’s choice.
Toen ik door de comments heen scrollde zag ik dat het merk al enkele keren genoemd werd. Ik kan het je dus ook echt aanraden.

Ik had ook erg veel ‘bobbeltjes’ en roodheid op mijn wangen; maar deze lotion kalmeert (er zit blijkbaar een ingrediënt in wat erg veel lijkt op aspirine) en zorgt ervoor dat de poriën open blijven. Ik zag na 3 dagen al een groot verschil in de roodheid en ruwheid van mijn wangen. Het ruikt niet fantastisch maar het werkt wel. Mijn huid zag er na een week of twee weer ‘normaal’ uit.

Groetjes!

Riëtte

[Beantwoorden]


Door Jenny op 18 november 2014 00:01

Hoi Vera.
Ik werk op de poli dermatologie en daar wordt rosacea o.a. Gelaserd. Kijk maar eens op internet naar de resultaten. Groetjes en veel succes!!!

[Beantwoorden]


Door Jaleesa op 26 november 2014 08:14

Hoi Vera,

Mijn zusje heeft ook Rosacea en wat bij haar heel erg geholpen heeft, is de reinigings melk van VICHY en de Rosacea creme van Gladskin de creme is beste prijzig €32,50 maar ze heeft het er voor over zegt ze. Ook gebruikt ze dermablend foundation van Vichy en het is nu bijna tot niet meer zichtbaar bij haar. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Liefs Jaleesa

[Beantwoorden]


Door Vera op 12 december 2014 16:33

Hoi Vera! Ik heb zelf geen rosacea maar gebruik sinds kort de Effaclar lijn van La Roche-Posay, super fijne producten! Volgens mij is er ook een lijn speciaal voor rosacea, misschien is dat wat voor jou? Succes :)

[Beantwoorden]


[…] make-uploze foto (hai!) verraadt al waar deze blogpost over gaat. Begin oktober vertelde ik dat ik naar de huidtherapeut was geweest, waar ik te horen had gekregen dat ik rosacea […]


Door Anouk op 7 januari 2015 21:38

Hoi Vera,

ik gebruik zelf sinds een poosje speciale pillen die je huid van binnenuit voeden (zitten allemaal vitamines en omega’s in en verder geen gekke dingen) en dit werkt echt geweldig! Gebruik het nu iets meer dan een maand en mijn huid is echt heel erg verbeterd. Ik had eerst soms ineens zo’n uitbarsting van mijn huid dat ik ineens erg veel onzuiverheden had, en nu heb ik gewoon bijna geen onzuiverheden meer. En aangezien jij niet tegen de meeste verzorgingsproducten kan moest ik ineens aan jou denken :-)

Het heet skinfitt, en je moet iedere dag 2 capsules slikken. Mij heeft het echt geholpen!

Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

[Beantwoorden]


Door Irene op 2 maart 2015 14:40

Hi,

Ik gebruik Rozex (op recept), verder producten van Jetske Ultee en Jojoba olie en als mijn huid wat droger is kukui olie. Ik gebruik dagelijks een exfoliant 1% salicylzuur, dit heeft enorm geholpen om mijn huid weer glad te krijgen. Als je wangen erg rood zijn helpt een laser behandeling, deze heb ik naar volle tevredenheid ondergaan bij Velthuiskliniek. Houd je ogen in de gaten…Rosacea kan ook je ogen treffen (droge ogen, branderig gevoel…etc).
Mijn huid is nog nooit zo goed geweest en rustig!

Groet en succes!

[Beantwoorden]

Bea Hoekstra antwoordt op 6 september 2015 om 15:08:

http://www.gladskin.com/‎, kijk eens op deze site, ik gebruik gladskin sinds een paar dagen, direct resultaat in mijn geval. Ik had een rode huid met veel ontstoken pukkels.

groeten Bea

[Beantwoorden]


Door Nina op 8 september 2015 01:57

Ik hoor dat raw honey (bij de Tuinen te krijgen. Is gewoon honing waar alle goede stoffen nog inzitten) ook heel erg kan helpen met rosacea.
Als masker opbrengen, even op je huid laten zitten en afwassen. Sowieso producten met alcohol, parabenen etc zo veel mogelijk vermijden. Misschien zelfs je eigen cremes maken.

Succes!

[Beantwoorden]


Door Kim op 30 oktober 2015 16:38

Hoi Vera,

Ik ben vandaag naar de dokter geweest en heb ook te horen gekregen dat ik ‘Rosacea’ heb. Ik heb hiervoor een gel meegekregen genaamd ‘Rozex’.
Welk product werkt voor jou het beste? Nog steeds producten van Hannah?
Ik ben blij dat ik niet de enige ben met deze huidaandoening!

xx

[Beantwoorden]


Door Nihat op 19 april 2016 09:15

Hoi Vera

Ik ben vorige week naar de dokter geweest en heb ook te horen gekregen dat ik Rosacea heb en ze heeft mij doorverwezen naar dermatologie en ze heeft mij deze gel (Metrosa Metronidnzol) en deze capsules(Efracea 40mg)voorgeschreven.Die capsules die moet ik wel 4maanden slikken.Wie heeft ervaring met deze producten?
Graag hoor ik het van jullie.
XXX

[Beantwoorden]

Celeste antwoordt op 23 januari 2019 om 17:43:

Hi ! Ik heb helaas geen ervaring met de capsules maar wel met de cremé metrodinazol aurbindo. Ik vindt hem perfect werken ! Mijn dermatoloog vondt de capsules te heftig voor de rosacae die ik heb. Ik heb de milde versie, heb dit 3 maanden gesmeerd en mijn rosacae is niet helemaal verdwenen maar wel in maten geminderd ! Succes

[Beantwoorden]


Door Celeste op 23 januari 2019 17:39

Hi Vera, dit topic is al uit 2014 maar misschien kan ik je toch nog wwt nuttige informatie geven. Het is naar dat jij ook worstelt met deze chronische aandoening. Rosacae is een hinderlijke cosmetische aandoening indd. Heb het helaas al vanaf mijn 15e jaar. Het begin met wat licht rode vlekkjes op mijn huid en eindigde in een hel. In mijn 16/17 jaar zijn de ergste periodes geweest. Papels kwamen op huid was rood en pijnlijk kon bijna niets verdragen maar ik moest en zal make-uo dragen om het te coveren. Rond mijn 18/19 jaar na zoveel geld uit gegeven te hebben en producten getest te hebben had ik het opgegeven en ben gestopt met dragen van make-up, het heeft me veel moeite gekost maar toch heb ik doorgezet, en me huid is er echt van opgeklaart. Ik gebruik als reiniging neutral 100% zonder parafine,alcohol,parabenen ecectra. Na dit gebruik ik kamille thee om mijn huid te reinigen, dit helpt mij erg goed. Ook hebruik in inplaats van foundation een getinte dag cremé van origin. Met mango stone, het is wat prijzig maar het geld waardig! Een aangepast dieet doet ook echt wonderen. Veel dingen niet meer aanraken hoe lekker en verleidelijk ze ook zijn. No go: zuivel vervangen voor soja, brood vervangen voor crackers, frisdrank voor water en vlees met teveel hormonen al helemaal niet. Het beste is kip of vis veel groente en geen glucose-fructose. :) ik hoop dat je wat aan deze informatie hebt ! ?

[Beantwoorden]