Hooikoorts en huil make-up

hooikoorts_en_huil_make-up01

Make-up en tranen gaan niet samen. Of het nou door de pollen in de lucht, de harde wind op de fiets of een jankfilm als The Notebook komt, de kans is groot dat je make-up uitloopt. Mascaravegen op je wangen, weggehuilde foundation en plakwimpers: hoe voorkom je ze? Ik kreeg er de laatste tijd steeds meer vragen over, daarom is het tijd voor wat tips!

hooikoorts_en_huil_make-up02

hooikoorts_en_huil_make-up03

Primer en zo min mogelijk foundation

Ik zat vroeger bij een meisje in de klas die vaak moest huilen als ze hard lachte. Ik zal nooit vergeten dat ze daarna met strepen op haar wangen liep op de plekken waar eerst foundation zat. Breng dus zo min mogelijk foundation aan, of kies in ieder geval voor een exemplaar die niet te erg dekt, zodat als de tranen over je wangen biggelen, ze geen zichtbaar spoor achterlaten.

Gebruik ook een primer zodat bij wat kleine traantjes je foundation überhaupt nergens heen gaat. Ik gebruik de Hydrating Face Primer van e.l.f.

hooikoorts_en_huil_make-up04

hooikoorts_en_huil_make-up05

Waterproof gezichtspoeder

Écht waterproof is ‘ie natuurlijk niet, maar ik vind wel dat de Catrice Prime And Fine Mattifying Waterproof Powder vaster zit dan de gemiddelde poeder. Een duik in het zwembad overleeft hij natuurlijk niet, maar wat traantjes kan hij best hebben.

hooikoorts_en_huil_make-up08

hooikoorts_en_huil_make-up09

Waterproof oogpotloden

Waterproof oogschaduw in poedervorm bestaat niet, maar deze leuke ScandalEyes potloodjes van Rimmel zijn dik, zacht en geven genoeg kleur af. Ik gebruik 002 Bulletproof Beige. Ik breng deze rondom mijn ogen aan, maar gebruik je een gewoon potlood of ander product wat niet waterproof is, dan is het ’t beste om make-up onder het oog zo veel mogelijk te vermijden, zodat het niet kan uitlopen.

hooikoorts_en_huil_make-up10

hooikoorts_en_huil_make-up11

Eyeliner

Ga dus ook niet aan de slag met eyeliner langs de onderste wimperrand, dat gaat een heel dramatisch effect geven. Ook potlood op de waterlijn raad ik niet aan. Eyeliner langs de bovenste wimperrand kan wel, het liefst natuurlijk weer waterproof. Deze van Kat Von D is dat niet, maar het was de enige die ik momenteel heb liggen. Pump Up Booster Waterproof van Miss Sporty vind ik een hele fijne (en betaalbare).

Vermijd de binnenste ooghoeken zoveel mogelijk, zodat het daar niet kan uitlopen en/of dat er dikke klodders ontstaan in de ooghoeken.

hooikoorts_en_huil_make-up12

hooikoorts_en_huil_make-up13

Mascara (eventueel met waterproof topcoat)

Als laatste natuurlijk waterproof mascara, heel belangrijk! Met de zwart gekleurde wimpers gaat het meeste fout. Ik gebruik er eentje van GOSH, die vind ik fijne mascara’s maken. Deze breng ik aan net zoals gewoonlijk.

hooikoorts_en_huil_make-up14

Lipstick mag natuurlijk gewoon en hoeft niet waterproof te zijn, je ogen zitten niet op je mond. Ook heb ik concealer, foundation, bronzer, blush en wenkbrauwpoeder aangebracht, maar dat heb ik niet anders dan anders gedaan en laat ik dus niet in de stappen zien.

Weinig make-up, weinig kans uitlopen. Beperk de make-up onder je ogen zoveel mogelijk en als je toch iets aanbrengt, ga dan voor waterproof. Succes! Enneh, vergeet geen zakdoekjes mee te nemen.

Twitter Facebook
Categorie: Beauty gerelateerd | 23 juni 2014 | 77 reacties | Tags: , , , ,

Reacties

Door Kim op 23 juni 2014 15:01

Wat een handige tips!

[Beantwoorden]


Door Svenja op 23 juni 2014 15:02

Wat een fijne tips. Zelf heb ik gelukkig bijna nooit last van tranende ogen! Heel soms in de winter als het erg koud is.

[Beantwoorden]


Door todayslovely op 23 juni 2014 15:03

Ach je ziet er echt schattig uit in het begin pic. hih! hele fijne tips vera!

[Beantwoorden]


Door todayslovely op 23 juni 2014 15:03

Ach je ziet er echt schattig uit in het begin pic. hih! hele fijne tips vera.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 23 juni 2014 15:04

Fijne tips! Ik heb 1 aanvulling: neem een poeder oid mee voor onderweg! Ik had een Benefit poeder (Hello Flawless) ongebruikt in de kast liggen. Maar nu die eenmaal in mijn kleine make up tasje zit, gebruik hem altijd om mijn make up even bij te werken na een huilbui, hooikoorts tranen of andere momenten waarbij dat nodig mocht zijn. Kun je iig die rode vlekken maskeren.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 juni 2014 om 10:13:

ja, natuurlijk! Had ik er even bij moeten zetten.

[Beantwoorden]


Door Kim op 23 juni 2014 15:09

Fijne tips! Gelukkig heb ik hier niet zo vaak last van :). Wel vaak op van die onverwachte momenten dat ik opeens traanogen krijg.. dan kan ik me er niet echt op voorbereiden haha ^^

[Beantwoorden]


Door Madebyuna op 23 juni 2014 15:17

Ik heb dit altijd! Zo irritant! Haha fijne tips

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 23 juni 2014 15:17

Nu kun je gerust een potje janken bij the notebook!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 23 juni 2014 15:23

Leuk artikel! Hihi: je ogen zitten niet op je mond. Je schrijft altijd zo leuk!

[Beantwoorden]


Door Carine op 23 juni 2014 15:29

Leuk artikel dit. Ik ben een filmjankert, een regenfietser en een windtraner dus mijn (oog)makeup moet echt waterproof zijn.
Ik heb op jouw aanraden de Miss Sporty eyeliner gekocht en hello waterproof! Janken wat je wil maar hij zit er nog. Wat minder smudgeproef (ik ben een zijslaper en na een welverdiende powernap op mn kussen issie weg) dus probeer niet bij je wing te wrijven. De gekleurde eyeliners van Pupa uit de zomercollectie zijn ook goed waterproof en lekker zomers! (Misschien moet je die ook eens reviewen?)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 juni 2014 om 10:14:

Leuk om te horen! Zal eens graven in de producten opzoek naar Pupa :-)

[Beantwoorden]


Door Amber op 23 juni 2014 15:33

Goed artikel! Dit alles sowieso, maar vergeet ook geen reinigingsdoekjes voor onderweg mee te nemen, voor de zekerheid! Voor het geval dat het toch misgaat haha.

Heel stiekem zet ik soms een bril op zonder sterkte… Is een beetje stom misschien maar het weerhoudt me ervan om in mijn ogen te wrijven zodat ik er daarna weer uitzie als een panda. Zelfs waterproof weerhoudt je daar niet van haha.

[Beantwoorden]

Amber antwoordt op 23 juni 2014 om 15:34:

Ik moet beter lezen, dat van die doekjes had je al gezegd. Grapje (A)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 juni 2014 om 10:14:

Doekjes dus, check ;-)

[Beantwoorden]


Door Desmain op 23 juni 2014 15:43

Heel leuk artikel! Ik ben niet zo heel emotioneel, dus vaak huil ik niet haha! Maar ik kan deze tips natuurlijk ook goed gebruiken!

[Beantwoorden]


Door Sarah op 23 juni 2014 15:44

Dit is echt heel erg handig! En vooral nuttig als ik The Fault In Our Stars in de bioscoop ga zien, haha

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 juni 2014 om 10:14:

Aaahh jaa!!

[Beantwoorden]


Door nenacecilia op 23 juni 2014 15:45

Mascara is echt de allergrootste boosdoener, samen met eyeliner ^^

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 23 juni 2014 15:49

Leuk gedaan! Een goede mascara is inderdaad wel handig op zulke momenten.

[Beantwoorden]


Door Luuke op 23 juni 2014 16:07

Handig artikel!

[Beantwoorden]


Door Diede op 23 juni 2014 16:08

Ik heb helaas alleen erg veel last van dat mijn eyeliner en mascara in mijn buitenste ooghoek uitloopt. Heb je daar nog een tip voor? Ik kan namelijk geen winged eyeliner op doen

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 juni 2014 om 10:14:

Waterproof, en niet wrijven als het nat is! Laten opdrogen.

[Beantwoorden]


Door Talita op 23 juni 2014 16:12

Wat een fijne tips! Ik heb ook last van hooikoorts en huilen is goed om alles los te laten volgens mijn mama figuur! Hihi
Liefs,

[Beantwoorden]


Door Milou op 23 juni 2014 16:12

Aaaa ik heb de laatste tijd ook weer zo last van hooikoorts. Traanogen en een loopneus. Erg fijn allemaal. Ik gebruik inderdaad zo min mogelijk make up. Een laagje poeder en waterproof mascara. :) Werkt wel. Mijn ogen irriteren hierdoor minder! :)

[Beantwoorden]


Door Miranda op 23 juni 2014 16:17

Handige tips. Waterproof topcoat over je mascara, vind ik echt een uitkomst.

[Beantwoorden]


Door Miranda op 23 juni 2014 16:18

leuk geschreven:) handige tips ook. Ik heb behoorlijk last van hooikoorts af en toe, dus kan wel wat tips gebruiken:)

[Beantwoorden]


Door Mandy op 23 juni 2014 16:21

Wat een super fijne tips, mijn ogen zijn hele dagen aan het tranen. Ik word er gek van. Hopelijk is het het erge hooikoortsseizoen snel voorbij.

[Beantwoorden]


Door Bo op 23 juni 2014 16:26

Yeeeeyy!!! je hebt er een artikel over geschreven :D :D super Thx voor de tips ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 juni 2014 om 10:15:

Graag gedaan Bo!

[Beantwoorden]


Door Manon op 23 juni 2014 16:27

Wat een fijn artikel, ik heb heel erg last van hooikoorts

[Beantwoorden]


Door Griet op 23 juni 2014 16:36

Fijne tips Vera! Ik heb zelf wat last van een traanoog door de hooikoorts! Heel vervelend

[Beantwoorden]


Door Merel op 23 juni 2014 16:41

Wauw wat ben ik blij met deze blogpost! Zelf heb ik onwijs veel last van hooikoorts en heb hier dan ook hele zware medicijnen en ziekenhuis bezoeken voor en daarnaast ga je je er ook nog eens onzeker over voelen (ivm met weinig en uitgelopen makeup enzo ). Ik ga je tips dan ook zeker toepassen! X

[Beantwoorden]


Door Neeltje op 23 juni 2014 16:46

Wat een leuk artikel! Ik heb de afgelopen weken erg veel last van hooikoorts gehad waardoor ik liever geen make-up draag dus dit zijn best goede tips waardoor je wel make-up kunt dragen zonder dat het onderaan je kin zit.

http://www.thoughtsinstyle.wordpress.com/

[Beantwoorden]


Door Manouk op 23 juni 2014 16:48

Waterproof makeup bae!! (love)

[Beantwoorden]


Door Cherel op 23 juni 2014 16:48

handige tips! Ik heb super snel last van traanogen dus ze komen goed van pas.

[Beantwoorden]


Door saarenzo op 23 juni 2014 17:10

Die ScandalEyes oogschaduwpotlood is mooi! Handig artikel ^^)

[Beantwoorden]


Door klaartje op 23 juni 2014 17:10

Orgineel van je om hier een artikel van de maken! x

[Beantwoorden]


Door Janneke | Beautyroad op 23 juni 2014 17:44

Hele handige tips!

[Beantwoorden]


Door Teddy op 23 juni 2014 17:56

goede en handige tips vera!

[Beantwoorden]


Door Amelie op 23 juni 2014 18:07

Handige tips, voor mij een beetje te voor de hand liggend, maar wellicht behulpzaam voor beginnende make-uppers

[Beantwoorden]


Door Beau op 23 juni 2014 18:19

Handig artikel! Zelf heb ik gelukkig geen last van hooikoorts.

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 23 juni 2014 18:25

Ik heb hier gelukkig geen last van, maar dit zijn eigenlijk ook hele handige tips voor hete zwoele zweterige dagen :-)

[Beantwoorden]


Door Anoeska op 23 juni 2014 18:26

Handige tips! Ik gebruik eigenlijk altijd waterproof mascara, zeker in de zomer als ik last krijg van hooikoorts. ;)

[Beantwoorden]


Door Hester op 23 juni 2014 18:52

Goede tips en een leuk artikel! Mijn moeder heeft altijd traanogen van het fietsen, dan zie je soms ook zo’n spoortje lopen, haha. Je bent trouwens het haakje sluiten vergeten bij ‘MASCARA (EVENTUEEL MET WATERPROOF TOPCOAT’ ^^)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 juni 2014 om 10:15:

Oh oeps, doe ik nog even! Dankjewel Hester.

[Beantwoorden]


Door saskia op 23 juni 2014 19:02

heel leuk artikel! ik jank mijn make-up er altijd vanaf nu met mijn hooikoorts! maar het is dit jaar zo erg dat zelfs mijn medicijnen, druppels en spray niet helpt! arg! die potloodjes van rimmel moet ik eens proberen, de eyeliner van miss sporty blijft opzich zitten behalve de wing!!

[Beantwoorden]


Door Vera op 23 juni 2014 19:07

Of jeukende ogen van de hooikoorts!! Aahh ook dat is killing voor je make up :(

[Beantwoorden]


Door Anna op 23 juni 2014 19:16

Wat een leuk en origineel artikel! Mooie look heb je gemaakt met de producten. Ik heb eigenlijk nooit last van traan ogen, maar dat maakt ook niet uit want ik draag altijd waterproof mascara.

[Beantwoorden]


Door Abi op 23 juni 2014 19:21

Super artikel! Ik gebruik nooit foundation, dus dat is toch al mooi meegenomen met dit warme weer en eventuele hooikoorts :D

[Beantwoorden]


Door Desiree op 23 juni 2014 19:37

Ik vroeg mij af of je medicijnen gebruikt voor je hooikoorts?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 juni 2014 om 10:15:

Ik gebruik hele simpele van Etos, die verminderen het iets.

[Beantwoorden]

Desiree antwoordt op 24 juni 2014 om 23:12:

Ok. Ik had vroeger medicijnen van de huisarts, maar die werkten niet goed. Ben toen verwezen naar het ziekenhuis en daar heben ze testjes gedaan en kreeg ik andere medicijnen. Ze controleren daar ook beter welke medicijnen bij je passen en welke je kan proberen als je huidige niet werken. Heeft mij wel heel erg geholpen. Heb er nu met medicijnen bijna geen last meer van. Misschien ook een tip voor jou als je er ook geen last meer van wilt hebben. Ik vind het altijd zo vervelend als ik last heb van mijn neus of ogen! Zeker als je make-up goed zit en daardoor uitloopt.

[Beantwoorden]


Door Lauryn op 23 juni 2014 20:04

fijn dat je dit schrijft! Ik word helemaal gestoord van het continu tranen op de fiets. Ieder jaar is het weer wachten tot het overgaat, maar dit zal zeker een beetje helpen. ^^)

[Beantwoorden]


Door Vera op 23 juni 2014 20:13

Haha, ik weet zeker dat dit handig kan zijn voor veel meiden!

[Beantwoorden]


Door Hannah op 23 juni 2014 20:17

Ik ga denk ik maar eens die waterproof poeder van Catrice gebruiken. Ik krijg heel snel traanogen als ik op de fiets zit, misschien blijft met die poeder wel eens m’n poeder en ook foundation op z’n plek haha

[Beantwoorden]


Door Celia op 23 juni 2014 20:34

Fijne tips! Dit zal ik wel nodig hebben op de laatste dag school in het secundair :)

[Beantwoorden]


Door Lotte op 23 juni 2014 20:59

Hey, wat een handig artikel! Xxx

[Beantwoorden]


Door iiiThinkPink op 23 juni 2014 21:14

Handig artikel!

[Beantwoorden]


Door Natasja op 23 juni 2014 21:27

Handige tips! Ik denk dat ik t zelf ook zo zou aanpakken.

[Beantwoorden]


Door Loïs op 23 juni 2014 22:08

Handige tips, ik huil best veel… whooops

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 23 juni 2014 23:08

Handige tips! Heel fijn artikel om te lezen en mooie foto’s heb je gemaakt Vera!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 23 juni 2014 23:31

je ogen zitten niet op je mond ^^)

[Beantwoorden]


Door Linda op 23 juni 2014 23:48

Handige tips, daar kan ik zeker wat mee! Niesend en proestend moet make-up blijven zitten, je begrijp dat ik hier blij van word :)

[Beantwoorden]


Door Maroussia op 24 juni 2014 00:01

Fijn voor het concert over morgen, want daar ga ik zeker janken haha!

[Beantwoorden]


Door Daisy op 24 juni 2014 09:29

Leuke tips. Zelf heb ik ontzettend last van tranende ogen (niemand weet waarom) en dankzij jou tips hoef ik er niet meer bij te lopen zoals een panda :)

[Beantwoorden]


Door shirley lovingyourlife.nl op 24 juni 2014 12:16

Dit is zn leuk artikel erg handig ook! ilooooveit. (love)

[Beantwoorden]


Door Femke op 24 juni 2014 13:14

Ik heb al-tijd traanogen op de fiets. Zó irritant. Dan kunnen mensen je echt ook gaan aankijken van: “Erm, gaat het?” Deze tips komen dus zeker van pas ^^ X

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 24 juni 2014 13:54

Enorm handig! <3

[Beantwoorden]


Door Yvonne op 24 juni 2014 18:51

Dank voor de tips! Helaas heb ik soms zo erg last van hooikoorts dat het dweilen is met de kraan open – daar kan geen waterproofmake-up tegenop. ;-)

[Beantwoorden]


Door Parwa op 24 juni 2014 21:03

Je kunt ook een Clinique High Impact Allergic mascara gebruiken tegen hooikoorst, ik heb al heel erg snel jeukende ogen en hij werkt echt heel erg fijn! :love: (love)

[Beantwoorden]


Door Jente-Nudelipsticks op 25 juni 2014 12:06

Wat een handig artikel!

[Beantwoorden]


Door Kaylani op 25 juni 2014 22:41

Handige tips! Op dagen dat ik echt last heb van hooikoorts sla ik alle make-up gewoon even over

[Beantwoorden]


Door Mariska op 26 juni 2014 09:38

Ik heb ontzettend veel last van Hooikoorts helaas…Mijn beste tip is maar gewoon zonder make-up te lopen, want anders wordt het een drama.. Wel goede tips Vera!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 26 juni 2014 14:14

heeey!
kun je misschien een keer een video/artikel maken voor zwembad make up. ik zie allemaal amerikaanse beauty gurus dat doen maar ze werken stuk voor stuk niet bij mij. op de een of andere manier brokkelt alles af door het chloor :-( :O

[Beantwoorden]


Door Lisa op 27 juni 2014 19:02

Welke lipstick heb je hier op? Staat je heel goed!

[Beantwoorden]


Door Michelle op 12 mei 2015 22:45

Hallo, Ik had een vraagje. Ik krijg altijd last van een traan oog. Altijd aan de linkerkant.. Dat is super vervelend als ik me eye liner 5 min. op heb zitten en het begint van boven al meteen te tranen. Met of zonder wind. Ik maak altijd van die katten oogjes met mijn eyeliner. En altijd traant het er gewoon af. Heb jij eventueel nog handige tips of weetjes? “Hulpeloos” :(

[Beantwoorden]