Apparatuur voor mijn blog.

apparatuur_voor_mijn_blog01

Mijn blog heeft niet alleen maar met make-up te maken. Om nagellakswatches, ooglooks en close-ups van scrub online te krijgen heb ik een aantal dingen nodig. Een camera, mijn computer en Photoshop om de foto’s in te bewerken bijvoorbeeld. De apparatuur is heel belangrijk. Gaat mijn camera of computer stuk, dan heb ik een probleem. Gelukkig is het niet alleen noodzakelijk, maar ook heel leuk! Vandaag vertel ik wat ik gebruik en wat je zoals nodig hebt als beautyblogger.

apparatuur_voor_mijn_blog03

apparatuur_voor_mijn_blog02

Elektronica

Een computer, internetverbinding en iets om foto’s mee te maken (dat kan ook een telefoon zijn) zijn de broodnodige tools voor een (beauty)blog. Ik werk op een iMac en heb daarnaast ook nog een MacBook. Mijn iPhone gebruik ik om afspraken in bij te houden, maar vooral ook voor Instagram, Twitter en de WordPress app, waarin ik ook kan werken. Heel erg handig voor onderweg.

Voor de foto’s die op mijn blog komen gebruik ik een Canon 60D en diverse lenzen. Daar heb ik eerder al een uitgebreid artikel over geschreven. Voor het vloggen heb ik een speciale camera, een Sony handycam. Filmpjes die ik thuis opneem, film ik met de Canon.

Computer: iMac 27″, Macbook Pro Retina 15″
Telefoon: iPhone 5
Camera: Canon 60D (lees hier meer)
Vlogcamera: Sony HDR-CX730E

apparatuur_voor_mijn_blog04

Bewerken

Dit zijn niet echt apparaten, maar wel hele belangrijke programma’s die ik voor mijn blog gebruik. Foto’s laad ik in in iMovie, een programma van Apple. Ik selecteer ze, trek scheve foto’s recht en knip ze uit. Daarna bewerk ik ze in Photoshop. Het formaat pas ik aan, net als de kleuren, en ik voeg op de eerste foto van het artikel tekst toe. Dat vind ik heel leuk om te doen en ik kan daar een flinke poos zoet mee zijn. Als ik een collage wil maken, dan doe ik dat op de website van Picmonkey. Filmpjes bewerk ik in iMovie.

Foto’s: iPhoto, Photoshop, Picmonkey
Filmpjes: iMovie

De laptop die je op de foto ziet is een oude iBook. Deze gebruik ik niet, maar staat als decoratie in mijn kantoor. Ik vind hem zo ontzettend gaaf!

apparatuur_voor_mijn_blog05

Overig

Naast spullen om foto’s mee te maken en blogs op te schrijven, heb je natuurlijk ook een plek nodig om dat te doen. Ergens waar het licht is, maar niet te. Foto’s maak ik op mijn glazen bureau. Voor full-face foto’s en filmpjes gebruik ik een statief, voor productfoto’s en vlogs werk ik vanuit de ‘losse pols’.

Statief: Vanguard (klein) en Hama (groot)
Bureau: Ikea

apparatuur_voor_mijn_blog06

Toen ik met mijn blog begon had ik een telefoon zonder internetverbinding, een eenvoudige digitale camera en een webcam voor de foto’s en een oud houten bureau, maar waar een wil is, is een weg. Daar geloof ik in. Je hoeft niet de allerbeste tools te hebben om een goede blog te onderhouden. Wees creatief! Natuurlijk ben ik heel blij met al dit fijne gereedschap, maar tijd en liefde in een blog stoppen is veel belangrijker.


Reacties

Door Svenja op 12 mei 2014 15:01

Heel erg leuk om te lezen welke apparaten je gebruikt. Vooral leuk om te lezen met welke programma’s jij je foto’s bewerkt. Verder vind ik Apple producten ook erg fijn <3 Zou niet meer zonder mijn Macbook e.d. kunnen <3

[Beantwoorden]


Door Martina op 12 mei 2014 15:03

Picmonkey gebruik ik ook graag! Upload je de foto’s van je blog trouwens rechtstreeks naar je site, of doe je dat via een ander programma?

[Beantwoorden]


Door Budgetproof.nl op 12 mei 2014 15:03

Wat een fijne post! Heel leuk om te zien wat jij gebruikt voor je blog. Het is natuurlijk wel fijn om de middelen te hebben maar zoals je zegt, ook zonder al deze uitgebreide equipment kun je een goede blogger zijn :D.

[Beantwoorden]


Door Mariska op 12 mei 2014 15:03

Die oude iBook is echt super schattig! lijkt wel speelgoed :)

[Beantwoorden]


Door Elle op 12 mei 2014 15:05

Leuk artikel! Zelf heb ik ook een beautyblog en ik vind bijvoorbeeld ooglooks en swatches mooi op de foto zetten nog niet altijd even makkelijk. Dus dit is heel handig :)

[Beantwoorden]


Door Kim op 12 mei 2014 15:06

Erg leuk om te zien! Die oude iBook is echt cute haha ^^

[Beantwoorden]


Door Michelle op 12 mei 2014 15:07

Wat een handig artikel! Fijn dat je andere bloggers wilt hebben en deze informatie deelt! :)

[Beantwoorden]


Door Janneke | Beautyroad op 12 mei 2014 15:10

Super leuk artikel! Leuk om te lezen wat je allemaal gebruikt! ^^)

[Beantwoorden]


Door Fashion meets Beauty op 12 mei 2014 15:10

Leuk om te weten wat jij gebruikt om te bloggen. Ik zou nog graag willen leren Photoshoppen maar ik vind het nogal een lastig programma!

[Beantwoorden]


Door Roos op 12 mei 2014 15:10

Leuk artikel om te lezen!! Ik heb een Nikon spiegelreflex camera maar wil eigenlijk ook zoooo graag een Canon! Heb begrepen dat die eigenlijk toch net wat beter en prettiger werkt.. Ik ben het wel helemaal eens met je laatste quote over dat tijd en liefde in je blog steken belangrijker is dan hypermoderne apparatuur te gebruiken. Je kan nog de allermooiste foto’s maken maar zolang je niets nuttigs of leuks te melden heb, helpen die mooie foto’s ook weinig. :star:

[Beantwoorden]


Door Danielle op 12 mei 2014 15:16

Wat een mooie foto’s en leuk om te weten. Er staat trouwens “Foto’s laad ik in in iMovie”, maar dat moet iPhoto zijn denk ik?

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 12 mei 2014 15:17

Handig artikeltje. Leuk dat je erbij vertelde hoe je eerst begon, zo begon het namelijk bij mij ook.

[Beantwoorden]


Door Saartje op 12 mei 2014 15:20

Die oude iBook is zo schattig!!! Leuk om te zien welke middelen je gebruikt voor het bloggen, picmonkey gebruik ik ook voor foto’s. Het is inderdaad zo dat je niet altijd de beste middelen nodig hoeft te hebben voor het beste resultaat. Creatief en origineel zijn is net zo belangrijk.

[Beantwoorden]


Door Daily Cup of BlaBlaBla op 12 mei 2014 15:25

Ik zie alleen jouw mooie raam… (love) en negeer de rest even ;-)
Wow wat mooi!

Wat leuk zo een vintage Apple als accessoire!

[Beantwoorden]


Door Desmain op 12 mei 2014 15:26

Leuk om te zien wat je gebruikt voor je blog!

[Beantwoorden]


Door Miranda op 12 mei 2014 15:28

Wat een overzichtelijke blogpost. Mooi apparatuur gebruik je. :D

[Beantwoorden]


Door Tessa op 12 mei 2014 15:29

Ik vind altijd erg leuk om te lezen hoe verschillende bloggers te werk gaan en wat voor apparatuur ze gebruiken.

Liefs

[Beantwoorden]


Door Naomi op 12 mei 2014 15:32

Leuk om te zien wat je allemaal gebruikt! En wat gaaf dat je nog zo’n oude iBook hebt!

[Beantwoorden]


Door Jessica op 12 mei 2014 15:40

Leuk om te lezen! We gebruiken een aantal dezelfde dingen haha. Ik heb ook al tijden een glazen bureau van de Ikea, en idd heel mooi om foto’s op te maken! Ik ben jaloers op je ouder iBook!

[Beantwoorden]

Jessica antwoordt op 12 mei 2014 om 15:41:

Oh, trouwens, je lees hier meer bij je camera heeft geen link!

[Beantwoorden]


Door Justine op 12 mei 2014 15:44

De tools zijn natuurlijk super belangrijk, maar zoals je al zegt in de laatste zin: tijd en liefde in een blog stoppen is veel belangrijker dan gereedschap. Je slaat de spijker op z’n kop!

[Beantwoorden]


Door Anoeska op 12 mei 2014 15:45

Wat een handig artikel, interessant om te lezen wat je zoal gebruikt!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 12 mei 2014 15:51

Leuk om te zien wat je allemaal gebruikt! En wat je aan het eind zet is helemaal waar: je kunt prima foto’s maken zonder SLR en andere dure apparatuur. En in het begin hoeft het ook allemaal nog niet perfect. Wat ik het leukste vind aan mijn blog is dat ik lekker kan spelen en creatief bezig zijn.

[Beantwoorden]


Door Isabel op 12 mei 2014 15:51

Heel leuk artikel! Ik vind de foto’s op je bureau altijd super mooi.

[Beantwoorden]


Door Mandy op 12 mei 2014 15:54

Leuk om te zien wat je allemaal gebruikt! Een iMac en een Macbook, dat is wel gaaf. ik heb ‘alleen’ een macbook maar een iMac zou ik ook wel ooit willen hebben!

[Beantwoorden]


Door Sophiee op 12 mei 2014 15:58

Wat een leuk artikel! De laatste zin die je schreef klopt helemaal:)

[Beantwoorden]


Door Denise op 12 mei 2014 16:00

Super handige post en ik ben zo jaloers op je mooie glazen bureau!

[Beantwoorden]


Door Luuke op 12 mei 2014 16:04

Leuk om te lezen! Ik gebruik ook nog niet de allerbeste spullen, voor een spiegelreflexcamera ben ik wel aan het sparen. Die wil ik namelijk heel graag!

[Beantwoorden]


Door Judith op 12 mei 2014 16:13

Ik heb nog een statief op mijn wishlist staan, want om steeds een stapel boeken te gebruiken, is ook niet echt ideaal!

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 12 mei 2014 16:18

Leuk om te lezen. Je oude Macbook is zo gaaf. <3

[Beantwoorden]


Door Manon op 12 mei 2014 16:18

Fijn om te weten welke apparaten je gebruikt, ik heb zelf ook een Macbook en Iphone en een Ipad, daar werk ik ook erg fijn op met de blogger app. Daarnaast werk ik ook met pickmonkey, maar wil graag nog photoshop kopen

[Beantwoorden]


Door Dita op 12 mei 2014 16:22

Leuk om te zien wat je allemaal gebruikt

[Beantwoorden]


Door Dagmar op 12 mei 2014 16:25

Wauw leuk om op deze manier mee te kijken! Mooie apparaten gebruik je, stuk voor stuk toppers waar je met veel plezier mee kunt werken :)

[Beantwoorden]


Door Natasja op 12 mei 2014 16:27

Ik vind dit een super leuk en interessant artikel. Je legt het ook uitgebreid uit! Denk dat dit voor veel bloggers goede inspiratie en informatie is.

[Beantwoorden]


Door Hester op 12 mei 2014 16:31

Je gebruikt echt mooie spullen (Appleee)! Die iBook is onwijs gaaf. Je bent het linkje naar het artikel over je Canon trouwens vergeten, en persoonlijk zou ik de punt in de titel weghalen haha.

[Beantwoorden]


Door Cynthiiaa op 12 mei 2014 16:33

Je bureau is gorgeous, ik houd echt van de Ikea. Ze hebben van die aparte dingen, love it. De iMac is echtvereniging pareltje. Elke keer als ik hem zie word ik verliefd. (A)

[Beantwoorden]


Door Femke op 12 mei 2014 16:34

Een hele goede vervanger van picmonkey is ipiccy!!! Daar zijn alle opties gratis die op picmonkey betaald zijn ^^) ^^)

[Beantwoorden]


Door Sara op 12 mei 2014 16:35

Wat een leuk artikel. Je hebt overigens echt een prachtig blog hoekje zeg. Wat een mooi uitzicht!

[Beantwoorden]


Door Julia op 12 mei 2014 16:38

Picmonkey is super fijn voor het bewerken van foto’s inderdaad! xo

[Beantwoorden]


Door Esmée op 12 mei 2014 16:43

Dit is echt een superhandig artikel aangezien ik net ben begonnen met bloggen.

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 12 mei 2014 16:52

Wat leuk om te zien wat je zoal gebruikt voor je blog! Dat vind ik altijd erg interessant. Ik gebruik zelf ook Photoshop en Picmonkey, vind dat wel fijne programma’s :)

[Beantwoorden]


Door Dianne Overbeeke op 12 mei 2014 17:08

Wat een superleuk en handig artikel!!

[Beantwoorden]


Door Lys op 12 mei 2014 17:10

Leuk om te zien wat je gebruikt!

[Beantwoorden]


Door pamela op 12 mei 2014 17:11

ik wil heel graag een goeie camera maar helaas kosten die nog al wat :P

[Beantwoorden]


Door BeautyinsideandoutNL op 12 mei 2014 17:20

Handig artikel! ^^)

[Beantwoorden]


Door Mandy op 12 mei 2014 17:32

Picmonkey ken ik niet, snel even kijken. De Canon 60D lijkt me erg fijn, vooral het klepje.

[Beantwoorden]


Door Beau op 12 mei 2014 17:52

Wat een handig artikel!

[Beantwoorden]


Door Marijn op 12 mei 2014 18:02

Ik ben ook aan het sparen voor een spiegelreflexcamera, want die foto’s zijn toch wel van hele goede kwaliteit!

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 12 mei 2014 18:09

Wat een ontzettend chique materiaal heb jij! Die oude computer is inderdaad erg leuk!

[Beantwoorden]


Door Manouk op 12 mei 2014 18:36

Je hebt echt het perfecte kantoor. Just wow.

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 12 mei 2014 18:51

Ben het helemaal eens met je laatste uitspraak!

[Beantwoorden]


Door Marloes/GLAMOURMOES op 12 mei 2014 19:05

Mooi artikel. Ik ben ook nog steeds aan het experimenteren met fotograferen en filmen. Zelf wil ik nog wel graag een camera met een draaibaar scherm, zodat ik makkelijker filmpjes kan opnemen.

[Beantwoorden]


Door Amelie op 12 mei 2014 19:18

Handig artikel, het meeste ligt wel voor de hand. Met liefde en plezier schrijven is het allerbelangrijkst!

[Beantwoorden]


Door Dionne op 12 mei 2014 19:18

Ziet er leuk uit! Mooie apparaten!

[Beantwoorden]


Door shayla op 12 mei 2014 19:30

Je blog en youtube channel zijn zo leuk! en je laptop is echt schattig ohmy

whenyoucantsleeptonight.wordpress.com

[Beantwoorden]


Door jana op 12 mei 2014 19:53

Fijne tools gebruik je voor je blog :) x

[Beantwoorden]


Door Roos op 12 mei 2014 20:00

Mooie spullen maken het wel weer een stuk leuker. Alhoewel.. Met mijn telefoon schiet ik vaak de mooiste plaatjes omdat dan juist je oog op een detail valt (buiten, op het werk, etc). Goed licht en een mooi onderwerp zijn 95% van het kunstje!

[Beantwoorden]


Door charile op 12 mei 2014 20:02

Leuk om te zien!

[Beantwoorden]


Door Kayleigh op 12 mei 2014 20:14

Wat leuk om te zien wat je allemaal gebruikt! Ik maak ook vaak gebruik van picmonkey en photoshop, ideale programma’s :-)

[Beantwoorden]


Door Esmée - Essusweetslife op 12 mei 2014 20:54

Tot nu toe gebruik ik ook weinig fancy stuff voor mijn blog. Ik hoop wel eind dit jaar misschien een spiegelreflex camera te kopen. Ik wil graag (kook)filmpjes maken en outfitfoto’s. Mijn oog is gevallen op een Nikon

[Beantwoorden]


Door Celia op 12 mei 2014 20:55

Fijn om te lezen, interessant!

[Beantwoorden]


Door Chinakopen op 12 mei 2014 21:13

leukk, Kijk ook eens op mijn blog chinakopen.blogspot.nl

[Beantwoorden]


Door Fleur op 12 mei 2014 21:44

Wat een onwijs interessant en leuk artikel! Vooral ook de laatste foto is erg mooi.

[Beantwoorden]


Door Jente-Nudelipsticks op 12 mei 2014 21:44

Een superhandig artikel! Die Ibook is echt enorm schattig

[Beantwoorden]


Door Laura | Lauresque op 12 mei 2014 22:04

Heel fijn en super handig!
Thanks (:

Liefs.

[Beantwoorden]


Door Riemke op 12 mei 2014 22:38

leuk om te lezen! ik heb een laptop van dell en een camera van canon waar ik eigenlijk alles mee doe. :) ik gebruik voor foto’s trouwens ook van picasa om het licht enzo bij te werken en leuke effecten toe te voegen. ik fotograaf kleine producten meestal op een vensterbank, jou bureau is echt heel gaaf.

[Beantwoorden]


Door Livia op 12 mei 2014 22:58

Heel handig artikel en leuk om te lezen, dankje!

[Beantwoorden]


Door saarenzo op 12 mei 2014 22:58

Handig artikel. En die laatste foto is mooi. Wat heb jij toch een prachtig appartement! Ik heb niet zo’n grote blog, dus gebruik nu gewoon mijn Sony laptop en de camera van mijn telefoon. Maar ben wel aan het kijken voor een betere camera.

[Beantwoorden]


Door Lies op 13 mei 2014 02:33

Heel erg leuk om te zien wat jij allemaal gebruikt voor je blog! Zelf gebruik ik eigenlijk altijd Photoshop, maar ik ga nu zeker eens even kijken naar Picmonkey. Met de tijd wil ik ook zeker naar een betere camera kijken, want momenteel maak ik alle foto’s met mijn mobiel.

[Beantwoorden]


Door nenacecilia op 13 mei 2014 09:08

Jouw tools zorgen ervoor dat je blog bij de top hoort en je bij mij in de top 3 staat! :)

[Beantwoorden]


Door Wies op 13 mei 2014 10:34

Je gebruikt veel fijne spulletjes! Ik gebruik zelf de Canon 70D en ik bewerk mijn foto’s in Lightroom.

Leuk artikel Vera!

[Beantwoorden]


Door Remy | BakingBeautyNL op 13 mei 2014 10:58

Vera,

Je uitzicht… Daar ben ik echt verliefd op! haha ;)

En die Ibook, echt mooi classic.

[Beantwoorden]


Door Lisanneleeft op 13 mei 2014 11:15

Wow, die foto’s! Zo mooi. je werkplekje lijkt me echt heel fijn :)

Ik denk trouwens dat je het tegenwoordig als blogger niet meer redt met foto’s gemaakt met een webcam. Je kan er zelf dan nog wel plezier uithalen natuurlijk, maar zeker als je een beautyblog hebt gaat niemand dat meer lezen, hehe.

[Beantwoorden]

Lisanneleeft antwoordt op 13 mei 2014 om 11:17:

de ‘lees hier meer’ tussen haakjes achter je camera in het rijtje is niet klikbaar trouwens, dat was waarschijnlijk wel de bedoeling?

[Beantwoorden]


Door Loïs op 13 mei 2014 17:27

Super leuk artikel en mooie foto’s!

xxx

http://lovesbeautyfashion.blogspot.com

[Beantwoorden]


Door Nina op 13 mei 2014 20:39

Hey Vera! Leuk artikel en handig om te weten. Zelf heb ik een Nikon D3100. Neem soms filmpjes op. Maar ik vraag me af hoe je een blog begint. Moet je dan je eigen site maken? Maar ik ben bang dat dan niemand naar mijn blog gaat en dat is er alsnog veel geld voor moet betalen. Iemand een ander idee? Tof als je reageert xx

[Beantwoorden]


Door Linda op 13 mei 2014 21:23

Erg leuk om te lezen waarmee jij achter de schermen werk! Ik zal ook heel graag nog een mooie nieuwe lens kopen om mijn productfoto’s nog mooier te maken.

[Beantwoorden]


Door Hilde op 14 mei 2014 16:46

Ik vind dit soort posts altijd zo leuk om te zien! Heerlijk :)

[Beantwoorden]


Door Estrella op 14 mei 2014 18:28

Leuk om te lezen!

[Beantwoorden]


Door Joli op 16 mei 2014 06:37

Wat een heerlijk werkplek heb je gecreëerd, Heel inspirerend om naar buiten te kijken tijdens je werkzaamheden.
Nice!

[Beantwoorden]


Door Anouk op 17 mei 2014 19:04

Ik vind jouw iBook zooo gaaf!

[Beantwoorden]


Door Margreet op 15 september 2016 09:54

Super leuk om te lezen wat voor apparatuur je allemaal gebruikt! Ik vroeg me namelijk af hoeveel apparatuur een blogger nou daadwerkelijk nodig heeft.

[Beantwoorden]