Twitter Question #140

TQ_140_01

Hoe vaak ik wel niet ’s ochtends voor de spiegel sta, er tijd voor uit trek om mijn make-up perfect te maken, en dan naar buiten stap om erachter te komen dat het regent. Wanneer wordt die fiets met ingebouwde paraplu eindelijk eens op de markt gebracht? Soms kan ik nog met de bus, maar vaak moet ik gewoon door de regen heen. Wat is jouw ultieme tip om haar en make-up een regenbui te laten overleven?

TQ_140_02

Als ik er thuis achter kom, breng ik nog snel even een laagje van de waterproof topcoat van Catrice over mijn mascara heen aan. Foundation die eraf regent is vervelend, maar uitgelopen mascara ziet er gelijk heel dramatisch uit. Bovendien gaat boenen met dat kartonnen WC papier op school of werk ook niet echt lekker, waardoor je de hele dag met een ‘goth (not so) chic’ look zit opgescheept.

Een capuchon of sjaal zo ver mogelijk over je voorhoofd heen gewikkeld als een soort afdakje wil ook nog wel eens helpen. Zonnebrillen zijn er niet alleen voor de zon, maar ook bestendigd tegen de regen. Je oogmake-up is gered! Ook helpt naar beneden kijken, hoewel je natuurlijk wel moet uitkijken als je fietst. Ben je lopend, dan overleeft met een paraplu zowel je hele make-uplook als haardo de hoosbui.

Wat is jouw ultieme tip om haar en make-up een regenbui te laten overleven?

Twitter Facebook
Categorie: Twitter Question | 5 oktober 2013 | 87 reacties | Tags: , , , , , , ,

Reacties

Door Jet op 5 oktober 2013 15:03

geen make-up op doen en op de plek van bestemming je make-up op doen.
x

[Beantwoorden]


Door Summer op 5 oktober 2013 15:03

Ik ga dan gewoon niet meer met de fiets, best lui, maar zo doe ik het. Haha

[Beantwoorden]


Door Lotte op 5 oktober 2013 15:07

Haha, ik probeer altijd zo hard mogelijk te fietsen zodat mensen geen tijd hebben naar mijn uitgelopen eyeliner te kijken. Want fietsen met een paraplu lukt vaak niet (wind + paraplu werkt niet).

[Beantwoorden]


Door Maaike op 5 oktober 2013 15:11

Haar in een staart of vlecht, capuchon op en geen make-up op en dan op de fiets.

[Beantwoorden]

Fashion meets Beauty antwoordt op 5 oktober 2013 om 16:04:

Helemaal mee eens en pas nadat je de regen getrotseerd hebt je haar en make-up doen kan ook helpen (:

[Beantwoorden]


Door Kelly op 5 oktober 2013 15:19

Ik moest even lachen om het antwoord van Thomas. Ik heb zelf eigenlijk geen tip, met de auto gaan denk ik maar. ;)

[Beantwoorden]


Door EliseJoanne op 5 oktober 2013 15:21

Haha, dat antwoord van de man is dan wel weer heel typisch! Hoewel een zak over je hoofd er niet charmant uitziet heeft hij wellicht een lumineus idee. Ik doe weinig make-up op als het regent of ik blijf lekker binnen! Werkt ook erg goed :cool: .

[Beantwoorden]


Door Martina op 5 oktober 2013 15:22

Mijn tip, de auto nemen!

[Beantwoorden]

Tinka antwoordt op 5 oktober 2013 om 18:33:

Of de bus, voor de mensen die nog geen rijbewijs hebben (zoals ik) ^^)

[Beantwoorden]


Door Elle op 5 oktober 2013 15:24

Gewoon niet naar buiten gaan :P
mijn ultieme tip is buienradar. Ik kom liever een half uurtje te vroeg en droog dan als een verzopen katje aan te komen.

[Beantwoorden]


Door Charile op 5 oktober 2013 15:24

Door I scream beauty op 5 oktober 2013 15:35

Haha, het antwoord van Thomas! Grappig! Het liefst blijven we binnen als het regent, en anders sowieso een paraplu!

[Beantwoorden]


Door femketje op 5 oktober 2013 15:41

Je makeup achteraf doen XD

[Beantwoorden]


Door Isabella op 5 oktober 2013 15:45

Alles waterproof opdoen, en zeker geen eyeliner! Die neem ik dan desnoods mee. En verder… Een regenpak aandoen, haha:D

[Beantwoorden]


Door Lisanneleeft op 5 oktober 2013 15:53

He, superleuk, die vraag heb ik bedacht :D

Ik doe zelf altijd mijn (cirkelsjaal over mijn hoofd :)

[Beantwoorden]

Lisanneleeft antwoordt op 5 oktober 2013 om 15:55:

Oja, en qua kleding: een lange (regen)jas en vooral geen spijkerbroek aandoen, dan loop je namelijk de hele dag met een natte broek. Eerder een legging, die droogt lekker snel :)

[Beantwoorden]


Door Isabel Cristina op 5 oktober 2013 15:59

Niet naar buiten gaan haha. Of een hele grote paraplu meenemen! :-)

[Beantwoorden]


Door Amelie op 5 oktober 2013 16:01

Handige twitterquestion, helaas koop ieder jaar met mijn stomme hoofd wéér een jas zonder capuchon -.- Ik ga op regenachtige dagen altijd voor color tattoo’s en essence gelliner, waterproof mascara. Op school smeer dan nog wat concealer op. Je bent nooit de enige die helemaal verregend is!

[Beantwoorden]


Door brittje op 5 oktober 2013 16:16

weinig oogmake-up en als je geen waterproof hebt je mascara op bestemming opdoen.

[Beantwoorden]


Door Resy op 5 oktober 2013 16:21

Een handige paraplu die je klein kan maken zegmaar. Ik heb laatst een hele leuke zwarte met kleine witte stippen bij de Hema gekocht. Ideaal om in mijn tas te doen voor op het moment dat ik van huis naar de bus, en van de bus naar school moet lopen in de regen.

[Beantwoorden]


Door pinarlicious op 5 oktober 2013 16:27

Niet met een paraplu,maar met een parasol lopen hahaha

[Beantwoorden]

Iris antwoordt op 5 oktober 2013 om 21:05:

Hihi, ik zie me er al mee lopen!

[Beantwoorden]


Door Fabiënne op 5 oktober 2013 16:30

Altijd leuk om te lezen! Creatieve antwoorden ook weer haha

[Beantwoorden]


Door Mireille op 5 oktober 2013 16:37

Ik heb een scooter met helm dus ik zou het vizier van die helm dan naar beneden en dan heb je nergens last van! Maar ik weet ook dat fietsen met een paraplu ook heel goed werkt.

liefs Mireille

[Beantwoorden]


Door Marloes op 5 oktober 2013 16:38

Als ik echt moet fietsen – ik ga liever lopen – dan doe ik een hele lelijke poncho aan, waarin ik net een bewegende tent lijk. Heel lelijk, hihi, maar niemand herkent me. Oke, nu ik een rode hipsterfiets heb misschien wel… Dan wordt het toch lopen!

[Beantwoorden]


Door Kelly op 5 oktober 2013 16:40

Waterdichte jas, kap op. Stijl haar overleeft het bijna nooit maar als make up doe ik altijd waterproof en voor het zekerste neem je best nog wat poeder/mascara/lipstick mee om later bij te werken. Zakdoekjes voor de regendruppels af te deppen helpt ook al veel.

[Beantwoorden]


Door Danielle op 5 oktober 2013 16:40

Een goeie spijkerbroek, waterproof mascara, mega paraplu en dan naar beneden kijken en dan hard fietsen!

[Beantwoorden]


Door Smoortje op 5 oktober 2013 16:42

Gewoon even niet zo tuttig doen, en ermee dealen. (H) Of gewoon een dagje met minimale (of geen) make-up.
En geen waterproof, want als dat uitloopt krijg je het er niet meer af. (en krijg je die eventuele panda chic look niet goed weg, is mijn ervaring :p) Dan liever gewone mascara eraf halen en opnieuw aanbrengen, veel hanteerbaarder.

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 5 oktober 2013 16:57

Een paraplu?

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 5 oktober 2013 17:08

Leuk om die antwoorden te lezen!

[Beantwoorden]


Door Michelle op 5 oktober 2013 17:09

Leuke twitterquestion Vera!
ik ga voor héél snel fietsen :cool:

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 5 oktober 2013 17:12

Het antwoord van Joos is echt leuk haha! Als het regent doe ik het liefst helemaal geen makeup op en pas op de plaats van bestemming

[Beantwoorden]


Door Laura op 5 oktober 2013 17:20

Haha altijd een drama bij mij.. ik heb heel erg krullen van mezelf die ik niet leuk vind.. en door de regen wordt het altijd helemaal pluizig en zit het niet meer.. soms als ik geluk heb met capuchon nog wel. Makeup blijft (behalve foundation) gewoon netjes zitten bij mij

[Beantwoorden]


Door Joyce op 5 oktober 2013 17:32

Mijn poncho! Daarmee overleef ik echt alles haha

[Beantwoorden]


Door Lilian op 5 oktober 2013 17:32

op de fiets doe ik altijd m’n capuchon helemaal over mn hoofd, en ik doe zo’n nerd-bril op. het werkt perfect tegen het uitlopen van mascara ^^)

[Beantwoorden]


Door Minke op 5 oktober 2013 18:04

Leuk! Ik doe gewoon mijn capuchon over mijn hoofd en hoop dat het wel meevalt als ik op school aankom!

[Beantwoorden]


Door sammy op 5 oktober 2013 18:12

in bed blijven liggen haha

[Beantwoorden]


Door Isabel op 5 oktober 2013 18:22

Ik doe altijd gewoon een regenjas aan en dan capuchon op en naar beneden kijken. En dan gewoon op de fiets haha.

[Beantwoorden]


Door Aranka op 5 oktober 2013 18:26

Ja, dat doe ik eigenlijk ook! En als het even kan gewoon zo min mogelijk makeup, soms doe ik geen mascara op en pas ter plekke.

[Beantwoorden]


Door Ruth op 5 oktober 2013 18:29

Een knalblauw, charmant regenpak >.<

[Beantwoorden]


Door Deborah op 5 oktober 2013 18:31

Ik woon bij de zeedijk, dus een paraplu met de regen en windkracht 7436273 werkt niet. Dus doe ik (bij gebrek aan jassen met capuchon) een sjaal om mijn hoofd, een beetje als een hoofddoek, die ik over mijn ogen laat hangen. Niet charmant, maar het is wel de beste oplossing voor mij. In de stad pak ik er altijd mijn paraplu bij.

[Beantwoorden]


Door Axelle op 5 oktober 2013 18:32

hmm ik haat het als het regent! dan friemelt mijn haar meteen, ook al is het nieteens nat geworden ofzo!

[Beantwoorden]


Door Iva op 5 oktober 2013 18:36

Mijn ultieme tIp: een ‘champginonpet’, ofwel een soort lossig hoedje met klep. In het hoedgedeelte is super veel ruimte voor je haar en de klep beschermt je ogen. Je foundation blijft wel mooi als je je gezicht niet droogveegt, maar heeel zachtjes dept.

[Beantwoorden]


Door Indy op 5 oktober 2013 18:36

ALLES WATERPROOF

[Beantwoorden]


Door Stèphanie op 5 oktober 2013 18:43

Alles gewikkeld in kleding, capuchon, regenkleding, paraplu. Vervolgens door de regen heen gaan en op plaats van bestemming je haar en makeup doen.

[Beantwoorden]


Door Marissa op 5 oktober 2013 19:08

Ik gebruik meestal ook de waterproof topcoat van Catrice dan en een paraplu.

[Beantwoorden]


Door juliette op 5 oktober 2013 19:23

Een mega capuchon die ook net wat over je voorhoofd valt, zodat de regen niet in je gezicht komt. En een klein tasje met wat mascara, watjes en poeder voor op school.

[Beantwoorden]


Door Laartje op 5 oktober 2013 19:45

Door Maxine op 5 oktober 2013 19:51

Wat ik doe als ik (terwijl het hevig regent) naar school moet fietsen??:
1. Ik vraag aan mijn ouders of ze me willen wegbrengen met de auto :-P of ik rijd mee met een vriendin die met de auto gaat.
2. Ik doe mijn make up op school op (zoveel is het niet, gewoon de basics)
3. Ik doe mijn capuchon op en stop mijn haar zo veel mogelijk in mijn capuchon en in mijn t shirt. En mijn make up…. Tsja gewoon waterproof kopen? Mascara enzo. Of je doet over je niet-waterproof mascara een laagje doorzichtige waterproof, zodat je mascara toch waterproof is :-)
4. En als je lopend ergens naartoe moet zou ik zo’n doorzichtige paraplu kopen waar je dus wel een beetje doorheen kan kijken. En dan kan je je hoofd daar zo’n beetje zo veel mogelijk onder doen! Dus niet boven je hoofd houden, maar om je hoofd heen!!

xxx

[Beantwoorden]


Door annelies op 5 oktober 2013 19:55

’t liefste fiets je idd met je paraplu.

Als er echt niets anders op zit, dan moet je een beetje naar beneden kijken tijdens ’t fietsen dat je geen regen op en in je ogen krijgt. Je foundation gaat niet compleet van je gezicht af als het geregend heeft. Op school kun je het beste deppen om ’t water van je gezicht te krijgen. de meeste foundation blijft echt wel zitten.

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 5 oktober 2013 19:57

Ik doe m’n haar in een staart en een sjaal tot m’n ogen. Gelukkig hoef ik maar 1 minuut te fietsen :)

[Beantwoorden]


Door Vera op 5 oktober 2013 20:01

Ik moet vrij ver fietsen naar school dus ik doe meestal een staart in en dan mijn capuchon op. Ik draag vaak alleen eyeliner en mascara dus dan doe ik mijn zonnebril op. Niet zo charmant, maar mijn vriendinnen doen het ook! En het werkt!

[Beantwoorden]


Door Lies op 5 oktober 2013 20:03

Als ik weet dat er veel kans is op regen als ik weg moet, dan doe ik eigenlijk standaard geen make-up op of ik neem een paraplu mee.

[Beantwoorden]


Door Lytje op 5 oktober 2013 20:04

Haha die reactie van Thomas! Hij is zo leuk!

[Beantwoorden]


Door Kato op 5 oktober 2013 20:40

leuk! xx

[Beantwoorden]


Door Britt op 5 oktober 2013 20:48

Als ik naar school mort fietsen en het regent dan doe ik mijn capichon op en mn haar in mn capichon. Verder fiets ik met mijn gezicht naar beneden, ik heb al meerdere keren gehad dat ik mensen aanfietste omdat ik ze niet zag staan omdat ik niks kon zien. Ook hou ik vaak mijn hand vlak tegen mijn voorhoofd om een soort afdakje te maken, alleen loopt mijn mascara van mijn andere oog dam alsnog helemaal uit haha :(

[Beantwoorden]


Door Chinouk op 5 oktober 2013 21:00

Een Senz paraplu! Deze is speciaal gemaakt om niet kapot te gaan, ook niet met harde wind en op die manier bescherm ik toch het beste m’n make-up en haar. Ik doe m’n haar meestal wel in een los knotje, zodat het niet mega-pluizig is door de luchtvochtigheid op dat moment :D

[Beantwoorden]


Door Sheela op 5 oktober 2013 21:01

ik doe gewoon geen make-up op als het regent x

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 5 oktober 2013 21:01

Ik ken het probleem, ik moet elke dag 15 kilometer op de fiets naar school. Mijn tips:
-Regenpak aan,
-Haar in een knot of staart,
-Hele goede waterproof mascara op!!
-Geen poeders of lipsticks (Ik spreek uit ervaring!)
-Geen Eyeliner of Oogpotlood.
-Make up mee naar school/werk nemen

Of je kijkt je ouders heeeel lief aan!! ;)

[Beantwoorden]


Door Iris op 5 oktober 2013 21:02

Voor mij is het niet erg als het regent (ik bedoel niet dat ik de regen leuk vind (: ) want ik draag alleen mascara… Gewoon een klein laagje waterproof mascara, want als het lekt, is het niet zo erg dan als je een heleboel mascara op hebt. Leuke twitter question!!!

[Beantwoorden]


Door Britt op 5 oktober 2013 21:26

Ik doe dan alleen wat waterproof mascara op :)

[Beantwoorden]


Door nina op 5 oktober 2013 21:38

Haha leuke tips, ik doe gewoon een capuchon op!

[Beantwoorden]


Door D op 5 oktober 2013 21:44

Een pet op!

[Beantwoorden]

D antwoordt op 5 oktober 2013 om 21:45:

Daaroverheen je capuchon, dan zijn je haren ook droog. Iets te vroeg op enter gedrukt

[Beantwoorden]


Door Estrella op 5 oktober 2013 22:01

Ik heb er altijd een enorme hekel aan als m’n haar natregent, om de eenvoudige reden dat mijn haar van nature slag heeft terwijl ik het altijd steil maak. Zodra het nat wordt, gaat het gelijk weer krullen en dat vind ik maar niks. Wat ik tegenwoordig doe als ik naar buiten moet terwijl het regent is natuurlijk een paraplu mee, maar op de fiets gaat dat al niet. Meestal doe ik m’n haar dan in een strak staartje zodat het in elk geval op z’n plek blijft zitten.

[Beantwoorden]


Door Emily op 5 oktober 2013 22:58

Hahah over dat wc papier dat is zo waar :p ik heb zelf een bril, maar als ik eerlijk ben helpt dat niet heeeeel veel tegen regen :/

[Beantwoorden]


Door Veronique op 5 oktober 2013 23:37

Heb ik geen last van hihi, heb een helm op op mijn scooter!

[Beantwoorden]


Door Mirte op 5 oktober 2013 23:40

haren in een lage staart en die helemaal in je capuchon doen of je capuchon op doen en dan nog wat make-up meenemen mocht het nodig zijn.

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 5 oktober 2013 23:50

Leuke vraag!
Ik had er ook op gereageerd.
Ik ren gewoon als een malle gek naar het bushokje, in de hoop dat ik dan droog sta haha.

[Beantwoorden]


Door Anne op 5 oktober 2013 23:54

Ik doe altijd zo min mogelijk make-up op en kijk zo veel mogelijk naar beneden. Een voordeel als mijn haar is natgeregend: als het opdroogt gaat het mooi krullen.

[Beantwoorden]


Door femke dingemans op 6 oktober 2013 00:03

wat ik meestal doe is mijn haar in een staart, dan een capuchon op, en als t heel koud is ook nog een muts ond :wave: er de capuchon. je makeup word dan wel nat, maar ik doe toch alleen maar waterproof make up voor me ogen, dus er kan niks uitlopen gelukkig ^^) :wave:

[Beantwoorden]


Door Mariska op 6 oktober 2013 01:33

Gewoon.. Fietsen met een scooterhelm op!

[Beantwoorden]


Door Josephine op 6 oktober 2013 06:29

Aaah wat leuk dat die van mij ertussen staat! Zo loop ik echt over straat en dat ga ik ook zeker dit najaar doen. Op de zonnebril na, die ga ik denk ik vervangen door waterproof mascara haha. Naar beneden kijken helpt voor mij juist niet, want als ik een keer geen waterproof mascara op heb, dan heb ik mooie pandaogen. Ik doe juist het tegenovergestelde ^^)

[Beantwoorden]


Door heartshapedrosepetals op 6 oktober 2013 09:46

Haha, lastige vraag. Volgens mij is dat onmogelijk. Ik check altijd buienradar voordat ik op de fiets stap

[Beantwoorden]


Door Adinda op 6 oktober 2013 11:04

haha die reactie van thomas. ik heb al een bril dus mijn ogen die worden niet nat.
grtz

[Beantwoorden]


Door pauline op 6 oktober 2013 11:09

heel weinig make-up dragen (toch verspilde moeite :p), kap, regenjas en regenbroek!
en ik heb ooit eens, omdat ik perse mijn nieuwe nog niet ingespoten schoenen aanwou, plastic zakjes rond mijn schoenen gebonden op de fiets haha ^^)

[Beantwoorden]


Door Evelyne op 6 oktober 2013 11:56

Gewoon je natte kapsel en uitgelopen make up ROCKEN!

Misschien word het wel een nieuwe trend

[Beantwoorden]


Door Maxime op 6 oktober 2013 12:43

Een paraplu!

[Beantwoorden]


Door Femke op 6 oktober 2013 15:13

Ik doe mijn grote capuchon over mijn hoofd en houd mijn hand boven mijn ogen zodat mijn mascara niet gaat vlekken. Ik hoef gelukkig maar 8 minuten naar school te fietsen dus meestal fiets ik dan ontzettend hard.

[Beantwoorden]


Door Robin op 6 oktober 2013 16:05

Ik doe meestal m’n haren in een knot/vlecht en doe ze op de plaats van bestemming los.
Voor m’n make-up, als het hard regent vertrek ik iets eerder en doe m’n mascara daar en een reinigingsdoekje is altijd handig ;)

[Beantwoorden]


Door Lauryn op 6 oktober 2013 16:29

als het heel erg is gaat het meestal zo:
pap…. ^^) moet je werken? nee wil je me dan brengen (lief aankijken) :$
hahaha dan ben ik zeker droog en anders make-up remover in mijn tas om alles weg te halen wat uitgelopen is

[Beantwoorden]


Door kitkatje op 6 oktober 2013 16:57

haha, wat een leuke twitterreacties

[Beantwoorden]


Door Luna op 6 oktober 2013 17:31

Make up gewoon beperken tot waterproof mascara en je haar mooi bij elkaar binden in een knotje, dan droogt het daarna nonchalant op.

[Beantwoorden]


Door Emke x op 6 oktober 2013 23:26

ik draag gewoon dan geen makeup als het regend dat is het veiligst voor mij, want ik erger er me aan als ik mascara onder mijn ogen heb hih x

[Beantwoorden]


Door Veronique op 6 oktober 2013 23:57

Ik kijk papa dan meestal eens lief aan in de hoop dat hij me wegbrengt!

[Beantwoorden]


Door mijs op 7 oktober 2013 09:03

Ik check altijd als ik opsta even het weer door naar buiten te kijken. Als het regent betekent het : waterproofmascara. De rest laat ik dan ook gewoon maar zitten met alleen waterproof mascara kom ik de dag ook wel door! ^^)

[Beantwoorden]


Door Maya op 1 november 2013 06:13

Heel flauw: Een goede paraplu (H)

[Beantwoorden]