A Touch Of Fashion – mijn modevoorbeelden

atof_modevoorbeelden_575_01

Suzanne blogt dagelijks op fashionisaparty.com en om de maandag hier op veracamilla.nl. Vandaag is het weer zover en lees je in haar eigen rubriek A Touch Of Fashion over haar passie voor, en kijk op mode.

Ik ben niet snel fan van iemand en zeker niet van mensen die ik niet persoonlijk ken. Toch zijn er zeker wel mensen die een voorbeeld voor mij zijn. Die ik tof vind, die ik bewonder en/of waarvan ik vind dat ze gewoon ‘iets’ hebben. Uitstraling, eigenheid, charisma, stijl… waarschijnlijk weet je wel wat ik bedoel en vind jij dat jouw voorbeeld ook gewoon ‘iets’ heeft.

Mijn modevoorbeelden heten niet Louis Vuitton of Rachel Zoe: die staan iets te ver van mij af, daar zou ik me nooit mee kunnen identificeren. Nee, mijn modevoorbeelden zijn alle drie Nederlands en niet zo héél bekend. Al benieuwd wie het zijn?

atof_modevoorbeelden_575_02

Fiona Hering, journalist

Al zolang ik met mode bezig ben, is Fiona Hering een voorbeeld voor me. Ik vind haar een leuk moederfiguur, die heel gewoon en is gebleven en ondertussen zóveel over mode weet. Als mensen mij, toen ik jonger was, vroegen wat ik dan eigenlijk wilde doen in de mode – of ik soms ontwerper wilde worden of stylist – dan zei ik altijd: ik wil een soort Fiona Hering worden. Vraag me niet wat dat exact inhoudt, “een soort Fiona Hering worden”, maar zoveel over mode weten als Fiona Hering doet en daarover schrijven bij een blad als VOGUE en erover vertellen bij een programma als RTL Boulevard: daar zeg ik geen ‘nee’ tegen. Al geloof ik niet dat VOGUE en RTL Boulevard nog steeds mijn ultieme (mode)doelen zijn, maar Fiona Hering vind ik nog even tof. Je kunt Fiona volgen op Twitter.

atof_modevoorbeelden_575_03

Linda Tol, PR-medewerker, blogger en stylist

Van Linda’s karakter weet ik eerlijk gezegd bitter weinig, maar – en dit zeg ik niet gauw- in Linda’s geval is haar uiterlijk, of beter gezegd uitstraling, al genoeg. Linda heeft echt internationale allure zoals niemand in Nederland dat heeft en ik ben echt trots dat ze Nederlands is als ik haar op alle internationale streetstyle sites tegenkom tijdens Fashion Weeks. Op haar site staat: ‘she breathes fashion’ en zonder dat ik haar ken weet ik dat ze dat ook écht doet. Verder vind ik het gaaf dat Linda zoveel verschillende dingen doet. Ik citeer haar site nog een keer: ‘Linda uses her expertise in fashion on many different fashion and styling related projects. She gives trend presentations and styling advice, she works as a freelance PR-representative, a buyer for fashion stores’.

atof_modevoorbeelden_575_04

Tess van Daelen, modejournalist

Tess heeft niet de allure die Linda heeft, maar is wel iemand waarmee ik me veel beter kan identificeren. Je kunt haar eigenlijk best een beetje vergelijken met Fiona Hering; ze is een soort jonge en digitale versie. Ook Tess weet gewoon heel veel over mode en wat ik gaaf vind aan haar carrière: ze deed een heel andere opleiding dan een modegerelateerde, maar het bloed stroomde waar het niet gaan kan en nu is ze één van dé modejournalisten van Nederland. Ik ben groot fan van haar columns, die luchtig zijn, maar altijd gevat. Je kunt Tess volgen via haar blog.

Wie zijn jouw (mode)voorbeelden?

Wil je meer lezen en zien van Suzanne? Volg haar dan op Twitter, Facebook en/of Bloglovin.


Reacties

Door Silvy op 21 oktober 2013 15:01

Leuk! Ik heb niet echt een modevoorbeeld eigenlijk.. ^^)

[Beantwoorden]


Door Eline op 21 oktober 2013 15:01

Linda Tol heeft zoveel lef, ziet er zo mooi uit!

[Beantwoorden]


Door Hilde op 21 oktober 2013 15:06

Wat leuk! Ik ken Fiona Hering van het tijdschrift ‘Glamour’ :)

[Beantwoorden]


Door Sofie op 21 oktober 2013 15:10

Leuke modevoorbeelden, ik vind hun stijl erg gaaf (love)

[Beantwoorden]


Door Anna op 21 oktober 2013 15:11

Ik vind deze posts ook altijd zo leuk, van A Touch Of Fashion.
Lees ik echt met heel veel plezier!
Xx

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 21 oktober 2013 om 16:38:

leuk om te horen! (love)

[Beantwoorden]


Door Minke op 21 oktober 2013 15:21

Heel leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Aranka's Passies op 21 oktober 2013 15:34

Ik weet echt zo weinig van mode. Should be ashamed. Handig zo’n post, blijf ik ook weer een beetje bij de tijd.

[Beantwoorden]


Door Jitske op 21 oktober 2013 15:45

Wat leuk dat ze alledrie Nederlands zijn! En ik ben ook dol op Fiona Hering :)

[Beantwoorden]


Door Robin op 21 oktober 2013 15:58

Ik heb geen modevoorbeeld haha!

[Beantwoorden]


Door Sophie op 21 oktober 2013 16:04

wat leuk! ik weet eigenlijk niet zoveel van mode haha

[Beantwoorden]


Door Carina op 21 oktober 2013 16:04

Leuk! Ik kan je keuzes zeker wel begrijpen! :)

[Beantwoorden]


Door Sofie op 21 oktober 2013 16:10

Ik wil later iets in de mode doen maar ik heb niet echt een voorbeeld, wel vind ik de VOGUE een superleuke blad om inspiratie uit te halen .ik ben nu nog maar 13 maar ik begrijp je keuzes goed, ik kende hun nog niet maar ik ga zeker meer over ze opzoeken !

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 21 oktober 2013 16:18

Wat een leuke voorbeelden! Ik heb niet echt een fashion voorbeeld, er zijn wel mensen die ik zeker goed gekleed vind, maar blijf toch altijd heel erg vasthouden aan dat ik een eigen stijl wil hebben.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 21 oktober 2013 om 21:04:

maar ik wil ook zeker een eigen stijl hebben hoor (wat overigens naast het hebben van voorbeelden kan bestaan, toch?). dit zijn geen stijlvoorbeelden, maar mensen die een voorbeeld voor me zijn om wat ze doen.

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 21 oktober 2013 16:23

Leuk! Ik heb niet echt voorbeelden, maar volg een aantal fashion blogs en kijk op Pinterest.

[Beantwoorden]


Door Isabel Cristina op 21 oktober 2013 16:26

wat leuk om te zien! Mijn voorbeelden zijn Kena Zouiten en Sylvie van der Vaart! (love)

[Beantwoorden]


Door Silke op 21 oktober 2013 16:38

Ik heb niet echt “voorbeelden” maar van enkele vrouwen denk ik telkens: damn, hoe kan ze er ALTIJD zo stijlvol uitzien? (zelfs als ze een jeans en sneakers dragen)

onder andere: http://www.caraloren.com , http://www.kenzas.se , http://www.wendyslookbook.com :)

[Beantwoorden]


Door Isabel op 21 oktober 2013 16:50

Mijn voorbeeld is olcay gulsen :)
Leuk stukje !
Xx

[Beantwoorden]


Door Manon op 21 oktober 2013 16:58

Super leuk om te lezen

[Beantwoorden]


Door Ruth op 21 oktober 2013 17:00

Leuk om te zien, ik heb niet echt een modevoorbeeld maar vind fashionblogs heel inspirerend, en op Pinterest kijk ik ook graag.

[Beantwoorden]


Door Anwen op 21 oktober 2013 17:01

Cher !!!!!!!! :cool:

[Beantwoorden]


Door Jana Vmh op 21 oktober 2013 17:09

Leuk artikel :) Een vaste modevoorbeeld heb ik niet echt. Ik haal wat inspiratie van overal en draag vooral wat ik erg leuk vind :)

[Beantwoorden]


Door Fabiënne op 21 oktober 2013 17:21

Tess van Daelen vind ik ook erg gaaf!

[Beantwoorden]


Door Tess Evea op 21 oktober 2013 17:45

Ik snap zeker dat dit je fashionvoorbeelden zijn! Allen hebben ook een geweldige stijl.

[Beantwoorden]


Door Anne op 21 oktober 2013 18:29

Grappig, alledrie voorbeelden, Nederlands maar ook zo verschillend van elkaar!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 22 oktober 2013 om 00:07:

ja klopt! :lol:

[Beantwoorden]


Door Hester op 21 oktober 2013 19:05

Wat een leuke ‘voorbeelden’! Ik houd ook wel van die powervrouwen wat hun carrière betreft.

[Beantwoorden]


Door Kiki op 21 oktober 2013 19:07

Inderdaad goede voorbeelden, echt inspirerend :) liefs

[Beantwoorden]


Door Axelle op 21 oktober 2013 19:10

Door Juliette op 21 oktober 2013 19:10

Mijn modevoorbeeld… :hmm: Ik kan er niet zo 1 2 3 een verzinnen, maar ik vind de stijl van vele mensen op lookbook/tumblr gewoon héél erg tof haha.

[Beantwoorden]


Door Lisanneleeft op 21 oktober 2013 19:29

Ik heb geen modevoorbeelden omdat dat niet is waar mijn ambities liggen, maar op mijn manier heb ik ook mensen waar ik tegenop kijk en waarbij ik denk; wow, dat wat jij doet en dat wat jij bent, dat zou mij ook zo gaaf lijken!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 21 oktober 2013 om 21:05:

zoals wie? :D

[Beantwoorden]


Door the|avantguardian op 21 oktober 2013 19:58

Ik ben een fan van Chriselle Lim. Vind haar stijl onwijs gaaf!

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 21 oktober 2013 20:55

Kendall & Kylie Jenner maar ik maak wel alles eigen!

[Beantwoorden]


Door Renske op 21 oktober 2013 20:59

Ik had vroeger niet echt een stijl, en in die periode ben ik veel blogs gaan volgen, en ik merkte dat ik de stijlen van vera, mascha, teske, sanne enz heel erg leuk vond, maar het vooral niet durfde ofzo. Ik merk dat als ik nu naar winkels ga ik dat toch steeds meer durf ofzo. Dus ik ben heel blij dat mijn stijl veranderd is want ik ben nu heel blij met mijn kledingsmaak :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 22 oktober 2013 om 10:01:

Jaaa, leuk!! ^^)

[Beantwoorden]


Door Emke x op 21 oktober 2013 22:21

Door Anoeska op 21 oktober 2013 23:00

Leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Mariette op 21 oktober 2013 23:43

Ik blijf Alexa Chung geweldig vinden.

Liefs, Mariette

[Beantwoorden]


Door Claudia op 22 oktober 2013 09:07

leuk artikel! op de 1e foto lijk je heel erg op marly v/D velden!

[Beantwoorden]


Door lori-engelen@hotmail.com op 22 oktober 2013 10:20

leuke blogpost!
UUh alleen maar celebs
Ashley tisdale Paris hilton miranda cosgrove
(love) (love)

[Beantwoorden]


Door Deborah op 22 oktober 2013 19:55

Leuk! ik heb niet echt mode voorbeelden denk ik.

[Beantwoorden]


Door Rebecca op 22 oktober 2013 21:51

Mijne is zeker Kim Kardashian! (love)

[Beantwoorden]


Door Anoniem op 27 oktober 2013 01:37

Da’s nog eens toevallig Tess van Daelen is de dochter van mijn Engels docent!

[Beantwoorden]