A Touch Of Fashion – Mode en een grotere maat…

ATOF0_575

Suzanne blogt dagelijks op fashionisaparty.com en om de maandag hier op veracamilla.nl. Vandaag is het weer zover en lees je in haar eigen rubriek A Touch Of Fashion over haar passie voor, en kijk op mode.

…gaan naar mijn idee steeds beter samen. Ik zie plus size kleding steeds meer ‘fashionable’ worden en ik kom steeds vaker modeblogs tegen gespecialiseerd in plus size fashion. Echter, een plus size (fashion) ervaringsdeskundige ben ik niet. Daarom vroeg ik laatst hier in A Touch Of Fashion of dames die van mode houden en een grotere kledingmaat hebben, mij wilde helpen met dit onderwerp door middel van het beantwoorden van wat interviewvragen. Daar kreeg ik gelukkig heel veel positieve respons op.

Van alle tips, antwoorden, suggesties en ideeën van de lezeressen die reageerden heb ik een samenvatting voor jullie gemaakt. Speciaal voor wie met plus size fashion te maken heeft én voor wie – net als ik- heel benieuwd is/was hoe het is om te shoppen voor en je te kleden met een grotere maat.

ATOF01
Bron foto

Waar mijn plus size kennis al ophield was, om te beginnen, dat ik niet goed wist of ik met ‘plus size’ wel de gewenste term gebruikte en waar ‘plus size’ eigenlijk precies begint. Gelukkig waren de meeste plus sizesters daar unaniem over: zij worden het liefst curvy of inbetweenie (een term bedacht door styliste Edith Dohmen voor vrouwen met maat 40 tot 48) genoemd. Daarnaast begint plus size voor de meesten bij maat 46.

ATOF02
Bron foto

Gaat jouw maat niet verder dan die 46, dan kun je bij veel reguliere winkel terecht. Voorbeelden van winkels die in hun reguliere collectie t/m maat 46/48 gaan zijn bijvoorbeeld C&A, WE, Primark, New Look, V&D, DIDI en Promiss. Valt jouw maat daarbuiten, dan kun je voor de leukste plus size kleding het beste terecht bij Engelse webshops (met een plus size lijn). Zo heeft ASOS de Curve lijn en New Look de Inspire collectie: allebei erg geliefd. Ook buiten Engeland zijn er leuke winkels met plus size lijnen, zoals H&M+ en Forever21+. Al zouden de meeste dames met een grotere maat liever zien dat reguliere kledingcollecties “doorgetrokken” worden naar grotere maten, zodat zij -als vrouw met een grote maat- letterlijk en figuurlijk niet meer in een apart “hoekje” worden gedrukt.

Eén (online) winkel wordt het allermeest genoemd voor als je op zoek bent naar grotere maten kleding: wehkamp.nl. Daarnaast wordt één winkelgroep overduidelijk het meest gehaat door plus sizesters, namelijk de Spaanse Bershka, ZARA, etc.

Bovenstaande winkels liggen misschien redelijk voor de hand; er is méér plus size keuze. Bijvoorbeeld de webshop Simply Be. Deze webshop is heel betaalbaar, trendy én helemaal gericht op grotere maten. Heb je budget voor en ben je geïnteresseerd in designer kleding? Navabi.nl is gespecialiseerd in plus size designer kleding.

ATOF03
Bron foto

Verder werd me heel duidelijk dat de combinatie van een grotere maat en mode een kwestie is van creatief én optimistisch zijn. Zo schreef iemand me terecht: ‘Heeft een winkel je maat niet? Dan zijn er altijd accessoires die je passen’. Het geldt voor iedereen die zich kleedt -met een grotere maat of niet-, maar juíst als je een grotere maat hebt: ben niet bang om te experimenteren, zoeken, passen en geef niet op. Juist als je eens buiten je comfort zone treedt en hier positieve reacties op krijgt, is dit heel goed voor je zelfvertrouwen.

ATOF04

Als je creatief bent, ben je met een grotere maat niet per se veroordeeld tot plus size kleding. Blogger Chasity maakte een ‘guide’ voor shoppen bij reguliere of andere lijnen dan grote maten lijnen, als je een grotere maat hebt.

Toch zijn er met een grotere maat zeker specifieke beperkingen. Strakke (bodycon) kleding en korte jurkjes en broekjes tot (ver) boven de knie zijn de kledingstukken die het meest worden afgeraden. Ook is het extra belangrijk om te letten op goed zittend ondergoed wanneer je een grotere maat hebt (door de juiste beha te dragen creëer je de mooiste taille) en kan shapewear wonderen doen. De ‘sweeties’ broekjes van Sarahssweeties.nl kleden bijvoorbeeld niet alleen mooi af, maar helpen ook tegen schurende bovenbenen. Deze laatste tips kreeg ik van de stijlvolle Els.

Heb je nog meer tips en inspiratie nodig op plus size gebied? Naast Els zijn er veel meer plus size fashionbloggers dan je denkt, die je daar vast bij kunnen helpen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij: Lu zieht an, Girl with curves, GABIFRESH en garnerstyle. En wil je als plus sizester gewoon wél jurkjes tot (ver) boven de knie dragen én houd je van een romantische kledingstijl? Dan moet je bij de zoete blog van Cupcake’s clothes zijn. Mijn persoonlijke plus size blogger favoriet? Dat is Sakina, waarvan de drie foto’s in deze post zijn.

Alle aanvulling op deze tips zijn welkom! Dus: wat is jouw ultieme plus size kledingtip?

Wil je meer lezen en zien van Suzanne? Volg haar dan op Twitter, Facebook en/of Bloglovin.


Reacties

Door amber op 12 augustus 2013 15:02

leukkk!!!

[Beantwoorden]


Door Vera op 12 augustus 2013 15:04

Heel toffe tips!

[Beantwoorden]


Door Eline op 12 augustus 2013 15:05

fijn dat je er aandacht aan besteed.. het lijkt me wel vervelend als je een grotere maat hebt dan 46 want wordt shoppen opeens een stuk lastiger!

[Beantwoorden]


Door Rosa op 12 augustus 2013 15:09

Mooi artikel, bruikbare tips!

[Beantwoorden]


Door Mietiefrietie op 12 augustus 2013 15:16

Echt tof dat er informatie bijstaat voor een maatje meer!
x mietiefrietie.blogspot.be

[Beantwoorden]


Door Resy op 12 augustus 2013 15:19

Erg leuk om ook eens zo’n artikel te zien! (ondanks dat ik het zelf niet nodig heb, maar ik snap best dat er genoeg mensen zijn, met een maatje meer, die het lastig vinden om leuke kleding te vinden). Want ja, ik ben het er mee eens dat winkels meer grotere maten zouden hebben.

[Beantwoorden]


Door Abi op 12 augustus 2013 15:20

Fijn dat je over zoiets een artikel maakt! x

[Beantwoorden]


Door Maaike op 12 augustus 2013 15:27

Creativiteit en out of the box denken is wat mij betreft altijd een must als het om kleding gaat. Helaas is confectie kleding altijd lastig(er) zodra je niet in het standaard hokje past. Of dat nou is omdat je dikker, dunner, korter of langer dan gemiddeld bent: er is altijd wel iets.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 12 augustus 2013 om 17:11:

klopt helaas :yes:

[Beantwoorden]


Door Lexi op 12 augustus 2013 15:32

Fijn dat je zo’n artikel maakt! Mensen met een maatje meer kunnen er echt wel leuk uit zien!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 12 augustus 2013 15:32

Wat een leuk artikel, leuk dat er op deze manier ook aandacht gaat naar meiden die buiten de “reguliere” kleding maten vallen, zelf pas ik ook niet alle kleding van de gangbare winkels wat soms best jammer is, dus leuk om dit ook eens te lezen.

[Beantwoorden]


Door I scream beauty op 12 augustus 2013 15:39

Ik heb geen tips, maar ik vond het een leuk artikel om te lezen!

[Beantwoorden]


Door Melissa op 12 augustus 2013 15:51

Dit vind ik nou een leuke blogpost! Als plussize blogger vind ik het echt fantastisch ook niet plussizers hier aandacht aanbesteden… Wij kunne er namelijk ook FAB uitzien..

Ik woon sinds 2 jaar in Amerika en hier kan je als plussizer bijna in alle winkels terrecht…

– Torrid
– Lane Bryant
– Evans.co.uk (aanrader voor shipping naar NL)

Ik ben groter dan de gemiddelde plussizer met mijn maat 54. Bij 21+ is het voor mij erg kijken wat er wel en wat er niet past. Het ligt heel erg aan het materiaal en de vorm.

Props voor Suzanne en Vera!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 12 augustus 2013 om 17:11:

mee eens en fijn dat je in Amerika goede adresjes hebt!

[Beantwoorden]


Door Danielleeee op 12 augustus 2013 16:00

Super leuk artikel !

[Beantwoorden]


Door Dionne op 12 augustus 2013 16:01

Wat goed en leuk dat je hier een artikel over schrijft!

[Beantwoorden]


Door Virginie op 12 augustus 2013 16:08

Super leuke post. Ben zelf ook een plus-maatje. Heb een Engelse 18, denk een 48 bij ons. Heb naast mijn plus maatje het vervelende probleem dat ik klein ben en plus maatjes bij ons vaak veel te lang zijn voor mij. Ga 2 maal per jaar naar Canterbury om mijn kledij aan te kopen. Daar kan ik netjes in de gewone winkels zoals Marks & Spencer, Debenhams en BHS. Veel leuks aan heel zachte prijsjes. Groetjes, Virginie http://veracamilla.nl/wp-includes/images/smilies/wink.gif

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 12 augustus 2013 16:16

Goed artikel!

[Beantwoorden]


Door Kika op 12 augustus 2013 16:19

Super leuk artikel!!

[Beantwoorden]


Door Chastity Garner op 12 augustus 2013 16:24

Thank you for including me :))

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 12 augustus 2013 om 17:12:

you’re welcome :)

[Beantwoorden]


Door Ilonka op 12 augustus 2013 16:25

Ik shop ook graag bij miss etam, ik heb naast een maatje meer ook nog eens te maken met het feit dat ik vrij lang ben (1.80). Vooral broeken shoppen is een drama!! Die zijn al snel te kort. Ook is het bij veel tops zo dat winkels er vanuit gaat dat je als je iets breder bent ook gelijk een grotere cupmaat hebt!

[Beantwoorden]

Jolanda antwoordt op 14 augustus 2013 om 12:13:

Ik kan je vertellen dat het andersom ook niet fijn is, ik ben wat smaller maar heb juist wel een grotere cupmaat, en wordt daardoor praktisch gedwongen om grotere maten te kopen! Ik denk dat het erop neer komt dat elk figuur zijn beperkingen heeft. Weten wat bij je lichaam past, en waar de dichtsbijzijnde kleermaker zit helpt je meestal een eind op weg.

[Beantwoorden]


Door Kimberley op 12 augustus 2013 16:30

Goed dat je ook aandacht besteed aan plussize kleding!!

[Beantwoorden]


Door Melle op 12 augustus 2013 16:40

Leuk artikel zeg, en erg mooie inspiratie!

[Beantwoorden]


Door Joyce op 12 augustus 2013 16:41

Wat draagt de dame op de foto’s in dit artikel prachtige combi’s! Vooral de mosgroene gedrapeerde jurk staat haar fantastisch! :wow: Goed artikel Suuz, heel informatief en ook leuk om te lezen voor een ‘petite’!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 12 augustus 2013 om 17:12:

dankjewel! ja, ik vind haar stijl ook super mooi!

[Beantwoorden]


Door Tirza op 12 augustus 2013 16:45

Leuk hoor! Leuk dat je dit doet ook.

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 12 augustus 2013 16:52

Leuk artikel! Nog een extra tip: Ik heb zelf een tijdje stage gelopen bij MIss Etam, en daar hebben ze ook een ruime plus size collectie.

[Beantwoorden]


Door Minke op 12 augustus 2013 17:20

Leuk artikel!!

[Beantwoorden]


Door SisiLady17 op 12 augustus 2013 17:24

Goed artikel waar zeker een doelgroep voor is, helaas worden we er met z’n allen niet slanker op en dat gaat dan ook de meest voorkomende kwaal worden in het Westen. Maar ik heb wel een punt; waarom is kleding in een grotere maat niet duurder? Net zoals heel veel dingen die je groter wilt kopen wel duurder zijn; een huis, een auto, meubels, woonaccesoires enz. Ik doe er veel voor om slank te blijven en kan, nog steeds, in een kleine maat. Toch betaal ik hetzelfde voor een kledingstuk waarin veel minder stof en arbeid zit dan in een maat 46. Te dik zijn is nu eenmaal niet gezond en dat mag wat mij betreft wel minder aantrekkelijk gemaakt worden om mensen te stimuleren hier iets aan te gaan doen. Tegen roken en drank is dit namelijk wel geaccepteerd.

[Beantwoorden]

Llucinxo antwoordt op 12 augustus 2013 om 17:34:

Sorry, maar waar slaat dat argument op? Dan zou je ook kunnen zeggen dat langere mensen meer geld voor een broek zouden moeten betalen omdat daar ook meer stof voor nodig is en dat zie ik ook niet zo snel gebeuren.

Ik heb een maat 44/46, sport mij werkelijk een ongeluk en eet heel gezond, de reden waarom ik moeilijk afval is omdat ik een schildklier probleem heb. Dus je kan mij niet wijsmaken dat ik niet gezond ben en dus meer moet betalen voor kleding. Niet iedereen die te dik is over een kam scheren, want er zijn nou eenmaal gradaties.

[Beantwoorden]

Iva antwoordt op 12 augustus 2013 om 18:25:

Ik snap je gedachtengang, maar als het inderdaad bij alles zo zou werken zou de zorgverzekering er ook niet beter op worden: Komt kanker voor in je familie? Meer premie betalen. Lig je op het strand? +10 euro per maand. Rook je? Rij je auto? Drink je alcohol? Eet je ongezond? Sport je? Oh je hockeyt? Toch +5 euro want daar gebeuren statistisch gezien veel ongelukjes. Dat soort dingen liggen sociaal gezien gewoon gevoelig. Ik denk altijd: niemand is hetzelfde en iedereen heeft wel wat, en als we dat middelen komt dat goed. Ik denk dat roken en drinken eerder de uitzonderingen zijn…

[Beantwoorden]

pauline antwoordt op 12 augustus 2013 om 18:30:

ik vind dit een goed punt, sisilady. volgens mij zou dat een hele goeie manier zijn om mensen te afvallen te brengen, ALS iedereen er iets aan zou kunnen doen. jammer genoeg is dit niet zo, zoals llucinxo hier al zegt en dan is het natuurlijk helemaal niet goed meer om meer te vragen voor plussize kleding (denk ik)

[Beantwoorden]

Bernadine antwoordt op 12 augustus 2013 om 18:50:

Ik vind dit een heel rare gedachte en een nog vreemder idee.
Uit jullie reactie kan ik opmaken dat jullie geen plussize of inbetweenie zijn. Als jullie dat wel waren, zouden jullie namelijk wel weten dat goedzittende plussize kleding vaak al duurder is dan kleding die je met een ‘normale’ maat koopt bij bijv. Vero Moda of de Only.
Daarnaast, als iemand plussize is, weet je de reden hiervan niet. Het kan door te veel eten en te weinig bewegen komen, maar ook door een te langzaam werkende schildklier of andere ziekte.
Dat allemaal gezegd vind ik dit een heel leuk artikel! Leuk om te lezen dat er via niet plussize modeblogs aandacht wordt besteed aan plussize kleding! Keep up the good work!

Liefs,
Bernadine

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 13 augustus 2013 om 11:14:

dankjewel! en ik bemoei me verder niet inhoudelijk met deze discussie, maar ik vind het wel goed dat deze er is en dat jullie (goede) argumenten over en weer naar elkaar gebruiken

Lin antwoordt op 12 augustus 2013 om 18:57:

Ik denk dat je je eerst eens iets meer moet gaan verdiepen in dikke mensen en waarom mensen allemaal dik kunnen zijn. Als je dat hebt gedaan en je goed beseft dat het heus niet altijd komt door ‘lekker veel eten’, maar er heel andere dingen achter zitten, mag je nog eens nadenken over je standpunt.
Ik hoef denk ik niet meer te zeggen dat ik het niet met je eens ben?

[Beantwoorden]

SisiLady17 antwoordt op 12 augustus 2013 om 19:55:

De verschillende redenen waarom mensen te dik kunnen zijn weet ik heel goed. Ik heb zelf een vriendin met een lymfeklieraandoening en zij verliest continue het gevecht tegen de kilo’s wat heel frustrerend is. In mijn ogen is het logisch dat ik deze groep zwaardere mensen niet ‘aanval’ maar dat had ik dan beter op kunnen schrijven. Maar ik denk dat jullie ook allemaal weten dat dit een heel klein percentage is van de hele groep plussize. Of zijn er opeens geen mensen meer die te zwaar zijn puur door teveel te eten?? Verder denk ik te weten dat veel plussize mensen graag veel slanker zouden zijn. Mijn punt is dat zwaarlijvigheid een te geaccepteerd verschijnsel gaat worden in onze maatschappij. ‘Als je maar lekker in je vel zit’ principe. De voedingsmiddelenindustrie is hier natuurlijk ook schuldig aan want zij verkopen graag veel producten onder de noemer gezond terwijl ze dat helemaal niet zijn. Er zijn namelijk ook steeds meer dikke kinderen en die hebben beslist niet allemaal ergens last van. Daar zijn de ouders in de eerste plaats verantwoordelijk. Ook weet ik dat heel veel moeten afvallen ontzettend zwaar is en dat je dat vaak niet zonder begeleiding kunt. Ik heb het dan natuurlijk niet over maatje 42/44. De gezondheidszorg kan er uiteindelijk zeker duurder door worden en er zijn steeds meer geluiden om bepaalde groepen mensen meer te laten betalen. Wat die lange mensen betreft; hele lange mensen zijn ook duurder uit want die hebben maatwerk nodig en als grotere kleding inderdaad soms al meer kost, dat wist ik niet.

[Beantwoorden]

Lin antwoordt op 12 augustus 2013 om 19:59:

Dat had je er denk ik inderdaad beter bij kunnen zeggen.
Daarnaast zijn er ook niet alleen lichamelijke ziektes waardoor iemand dikker kan zijn. Ik denk dat er meer mensen met overgewicht zijn met een psychisch probleem.
Tuurlijk, er zijn ook mensen dik omdat ze van lekker veel eten houden, maar door kleding voor grotere maten duurder te maken stimuleer je dus niet alleen afvallen. Je zou vooral een heleboel mensen frustreren denk ik.

Llucinxo antwoordt op 12 augustus 2013 om 21:54:

Wat is er mis met het “als je maar lekker in je vel zit” principe? We leven toch niet voor iemand anders? Als ik mij lekker voel met een maatje meer, dan is dat toch niemand anders zijn zorg? Dezelfde reden waarom ik mensen die roken ook niet aanspreek op het roken. Ikzelf vind het drie keer niks, maar het is niet mijn plaats om iemand anders daar op aan te spreken, die persoon moet doen waar hij/zij zich prettig bij voelt.

Hoe meer mensen ik spreek met overgewicht hoe meer ik er achter kom hoe groot de groep eigenlijk is die door een aandoening, in welke vorm dan ook (lichamelijk of geestelijk) een maatje meer heeft. Dat is helemaal niet erg, zolang je er zelf maar vrede mee hebt. Ik moet er zelfs niet aan denken om dun te zijn, ik vind namelijk vrouwen mooi waar een wat vollere vorm aan zit. Niet alles wat buiten “de norm” valt is slecht. Laten we ons focussen op de mooie dingen in de mens en niet waar we ontevreden over zijn (of zouden moeten zijn volgens anderen).

Merle antwoordt op 16 augustus 2013 om 12:50:

Ik vind dit heel vreemd…Marlyn Monroe had op haar hoogtij maat 44 en in de gouden eeuw, werden Rubensvrouwen aanbeden. Allemaal Curvy, inbetween of plus size. En werden gezien als de mooiste vrouwen van de maatschappij, op dat moment.Natuurlijk is het niet gezond om heel veel overgewicht te hebben. Sterker nog het kan leiden tot diabetes type 2, hart en vaat ziektes en in mijn geval onvruchtbaarheid.

Heb je er ook over nagedacht dat in sommige gevallen en ik denk steeds meer, een eetstoornis de reden is waarom sommige mensen overgewicht hebben? Ik vecht hier namelijk als sinds ik 12 ben mee en ben me heel goed bewust van de gevolgen van mijn overgewicht. Zowel lichamelijk als psychisch…

Dit artikel is denk ik in zijn essentie bedoeld om te laten zien dat plus size vrouwen en meisjes zich ook leuk kunnen kleden, en om wellicht het zelfbeeld iets te vergroten…wat ook een issue is voor vele van deze doelgroep. Dat zei niet minder dan iemand in maat 36/38.

Los daarvan snap ik je punt, maar wil onderschrijven, dat je niet zo makkelijk kunt oordelen. Ik denk dat je meer kunt kijken naar het onderwijs dat qua kwaliteit achteruit gaat, of overbevolking wat een groter probleem is in deze westerse samenleving…

Melissa antwoordt op 12 augustus 2013 om 19:47:

Dit vind ik een belachlijke post… SOrry hoor… Je hebt misschien gedeeltelijk gelijk met dat ‘dik’ zijn ongezond is. Maar te dun kan ook ongezond zijn. En… heb je er al wel eens over nagedacht dat er mensen zijn die een schildklier ziekte hebben? Of een stofwisselingsziekte? Ik vind het een beetje laf als we mensen gaan beoordelen op uiterlijk. Dat is pesten. Zeggen we ook tegen de persoon die veel te dun is. KOP OP, eet eens wat meer? Doe er eens wat aan? Nee de meeste zeggen: aww dat is zielig, maar ze kunnen er waarschijnlijk niks aan doen…

Ik ben dik! Ik weet dat ik dik ben.. En dat zal ook niet veranderen. Ik heb mijn lichaam geaccepteerd. I love me! Maar ik ben afgezien van mijn stofwisselingsziekte 100% gezond…

[Beantwoorden]

Nina antwoordt op 12 augustus 2013 om 22:46:

Gelukkig is kleding in grotere maten niet duurder en is er altijd een maat groter. Dit zorgt ervoor dat ik lekker door kan blijven eten en uit kan dijen! Sterker nog, het maakt dik zijn erg aantrekkelijk, al die leuke plus size collecties. Dik zijn is zo fijn!

Tot zover mijn sarcasme.
Leuk artikel Suzanne! :)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 13 augustus 2013 om 11:16:

dankje :)

[Beantwoorden]

Tamara antwoordt op 13 augustus 2013 om 11:03:

Naast het feit dat ik het niet eens ben met je om op deze manier mensen te stimuleren om af te vallen wil ik even iets duidelijk maken.
De prijs van kleding wordt voor het grootste deel bepaald door de werkuren, en in de confectie ook door kosten voor een gebouw, personeel, transport, elektriciteit, winkelinrichting, sociale bijdrage, belastingen, enz. De kost van het materiaal is de kleinste bijdrage aan de verkoopprijs. De hoeveelheid materiaal die meer zit in een groter kledingstuk dan een klein is echt niet zo opmerkelijk. De arbeidsduur aan een groter kledingstuk is ook amper een verschil met kleinere maten. De naden blijven min of meer hetzelfde, ze zijn misschien enkel iets langer, maar tegen het tempo dat stiksters uit de confectiesector stikken, is dit echt geen moeite. Om plus size kleding duurder te maken omdat er meer stof en arbeid inzit, is dus echt geen optie. De winst is zo al groot genoeg!

[Beantwoorden]


Door Hilde op 12 augustus 2013 17:25

Goed geschreven :)

[Beantwoorden]


Door Irenka op 12 augustus 2013 17:28

Ik ben volgens mij wel een inbetweenie (wat een geniale term. Die ga ik nooit meer gebruiken denk ik), ik heb maat 40/42/44 en pas dus soms in maat L, en soms gaat de XL niet dicht met mn boobies. Maar online shoppen vind ik niks (en asos vaak nog vrij duur) dus ik koop niet heel veel kleding. Zeker niet i de stijlen die ikzelf prachtig vind, simpelweg omdat dat niet in Nederlandse winkels ligt. Zucht.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 13 augustus 2013 om 11:18:

jammer dat jezelf kleden zo niet meer leuk wordt, ik hoop dat je een manier vindt om het wel weer leuk te gaan vinden.

en ASOS duur? niet in de sale hoor! daar kun je super leuke, aparte of minder aparte dingen voor weinig geld. net zoals in de sale van veel andere engelse webshops, die vaak meer “grotere” (maar L/XL valt niet onder plus size) maten hebben dan wij in Nederland dus.

[Beantwoorden]

Irenka antwoordt op 13 augustus 2013 om 11:23:

Het kan weleens lastig zijn ja…

Wat ik gewoon ook een nadeel vind aan Asos is dat, als het niet past, je het naar de UK moet sturen en je dan best veel kwijt bent. Maar bij de volgende sale zal ik misschien toeslaan, al mijn geld is nu toch weg _O-

[Beantwoorden]


Door Isabel op 12 augustus 2013 17:29

Super artikel. Het betrekt helemaal niet op mij maar ik vind het goed dat er steeds meer (positieve) aandacht aan besteed word.

[Beantwoorden]


Door Llucinxo op 12 augustus 2013 17:32

Ik ben dus zo heerlijk plus size en je wordt soms echt weggekeken uit winkels, wat je ervaring er nou niet echt leuker op maakt. En als ze wat hebben lijkt het net alsof je in een tent rond loopt. Het is erg moeilijk om leuke kleren te vinden, maar combineren en combineren, blijven proberen. Ookal vinden andere mensen het niks, als jij je er prettig in voelt, wat maakt het dan nog uit wat de rest van de wereld denkt? Voel je lekker met je maat en dan ziet kleding er een stuk leuker uit. xxx

[Beantwoorden]

Natasja antwoordt op 12 augustus 2013 om 17:46:

Wat een heerlijk artikel! Ik ben ook een curvy lady en vind het erg leuk om hier eens een artikel over te lezen! Respect ook dat je echt research hebt gedaan en je verdiept hebt in dit onderwerp.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 13 augustus 2013 om 11:19:

dankjewel, fijn om te horen :)

[Beantwoorden]


Door Iva op 12 augustus 2013 18:16

Wauw wat een prachtige dames! Ik word er altijd heel blij van als vrouwen zich goed kleden en deze curvy ladies zien er geweldig uit!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 13 augustus 2013 om 11:19:

ja hè? vind ik ook!

[Beantwoorden]


Door Hester op 12 augustus 2013 18:53

Ik vind curvy vrouwen met een eigen stijl heel erg tof, het ziet er toch allemaal net weer wat anders uit en het kleedt gewoon veel minder makkelijk. Niet dat slank zijn altijd handig is hoor, maar plus size lijkt mij nog onhandiger. Toch vraag ik me als ik die blogs zie af waarom die dames plus size/inbetween zijn. Als het door een lichamelijke aandoening komt, zou ik mijn lichaam wel gewoon accepteren en er ‘trots’ op zijn, maar als ik ‘gewoon’ maat 48 had, zou ik denk ik toch wel graag afvallen. Ik hoop niet dat ik nu allerlei mensen over me heen krijg, want natuurlijk kun je niet zomaar even afvallen en dan kun je je lichaam beter accepteren dan te lopen sikkeneuren, maar ik vraag het me wel af – zeker omdat het ook gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Leuk artikel verder, vind het wel eens tof om outfitfoto’s van inbetweenies te zien. Alleen die Cupcake’s Clothes vind ik echt helemaal niets!
In de zin ‘ben niet bang om te experimenteren, zoeken, passen en geef niet op’ moet het trouwens ‘wees’ zijn ^^)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 13 augustus 2013 om 11:21:

ohnee, crap: mijn standaard fout.

en ja, je hebt een punt, maar dat is een andere discussie die ik bewust achterwege heb gelaten. het is een heel gevoelige discussie en een discussie die niet zoveel met mode te maken heeft, dus – ookal vind ik het belangrijk om vaak genoeg diepgang in een artikel te hebben- vandaar dat ik hier zelf niet over ben begonnen.

[Beantwoorden]

Hester antwoordt op 13 augustus 2013 om 18:32:

Snap ik en ik vind het een goede beslissing. Ik wil er verder ook helemaal geen punt van maken maar het komt dan vaak wel bij me op.

[Beantwoorden]

Nanda antwoordt op 13 augustus 2013 om 16:24:

Dat is omdat mensen niet gewoon dik zijn omdat ze eten lekker vinden en dus ‘gewoon’ kunnen afvallen door op dieet te gaan. Meestel zit er een psychische reden achter.

[Beantwoorden]

Mandy antwoordt op 15 augustus 2013 om 15:14:

Het kan dat er een psychische reden achter zit. Maar in bijvoorbeeld Amerika is tweederde van de mensen te dik. Mij kun je niet wijs maken dat dat bij allemaal door een psychische reden komt. 100 jaar geleden had bijna niemand overgewicht maar waren er vast ook al mensen met psychische problemen of ziektes. Zie dit niet als een aanval, ik weet dat genoeg mensen er écht niks aan kunnen doen dat ze te dik zijn. En ik heb het met ‘te dik’ natuurlijk niet over maatje 42/44 ofzo maar vooral over extreme obesitas.

[Beantwoorden]


Door Simone op 12 augustus 2013 18:54

Wat goed dat hier aandacht aan besteed wordt! Het lijkt me inderdaad lastig als je niet in ‘gewone’ winkels terecht kunt voor je kleding. Fijn dat daar steeds meer oplossingen voor komen. :ja:

[Beantwoorden]


Door Lin op 12 augustus 2013 18:59

Tof artikel, leuk dat je alle tips op een rijtje hebt gezet!

[Beantwoorden]


Door Gaby op 12 augustus 2013 19:13

Waaaaah!! GE-WEL-DIG artikel dit!

Ik heb zelf maat 46/48 en ik heb vaak het gevoel dat de grote maten kleding van Miss Etam, C&A, H&M niet voor mijn leeftijd zijn weggelegd, of in ieder geval: niet mijn smaak. Vervelend vind ik het vooral dan, dat als ik een superleuk kledingstuk zie dat alleen maar tot maat 42 wordt verkocht, dat ik dat soort kledingstuk niet in de grote maten categorie vind. Zelfs niet op internet!

Hetzelfde geldt trouwens voor schoenen. Ik heb schoenmaat 42 en de meest leuke schoenen worden tot maat 40 of 41 verkocht.

Maargoed, dit artikel waardeer ik. :) Thanks.

Liefs Gaby

[Beantwoorden]

Melissa antwoordt op 12 augustus 2013 om 19:48:

Hoii!!!

Neem eens een kijkje op evans.co.uk
Toen ik nog in Nederland woonde kocht ik daar mijn kleding..

[Beantwoorden]

Gaby antwoordt op 12 augustus 2013 om 21:01:

Dank Melissa! De tops en jasjes zijn meer mijn smaak op die website :) Jammer alleen van de prijs, maar lang leve sparen! Thanks voor de tip <3

[Beantwoorden]

Els antwoordt op 12 augustus 2013 om 23:59:

Hee Gaby! Bij Asos.com hebben ze betaalbare (en hippere) dingen en ook bij New Look of Forever 21. De 14e augustus gaat de webshop van Junarose open, dat is het plussize zusje van Only en Vero Moda. Zeker de moeite om even te kijken. Eventueel kun je samen bestellen met een vriendin, kun je de bezorgkosten delen (Asos en Junarose leveren gratis). Succes!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 13 augustus 2013 om 11:22:

fijn om te horen dat je ‘m zo kunt waarderen :D

[Beantwoorden]


Door Martine op 12 augustus 2013 19:13

Ik las laatst in de Grazia een leuk artikel over ‘fatkini’s’ bedacht door een internationale plus size blogster en die bikini’s zagen er echt heel gaaf uit!
Goed artikel, want het lijkt me soms wel moeilijk om leuke kleding te vinden voor grotere maten!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 13 augustus 2013 om 11:23:

daar heb ik ook over gehoord, maar bewust niet over geschreven omdat ik weet dat veel plus size vrouwen de term ‘fatkini’ heel beledigend vinden. dus dat vond ik niet respectvol naar hen :)

[Beantwoorden]


Door Eline op 12 augustus 2013 19:17

Wat een leuk en goed artikel!

[Beantwoorden]


Door maike op 12 augustus 2013 19:43

:-) Wat een leuke blog. Eindelijk eens aandacht voor de grotere maten. Dat mis ik toch nog heel erg vaak.
Zelf kwam ik tijdens mijn internet geshop een hele leuke sieraden winkel tegen
Speciaal voor ons volle vrouwen verkopen ze armbanden met grotere omvangen en ringen tot ( weet dit niet meer zeker) maat 31.
Ik ben fan en gun andere vollere vrouwen ook dit genot van passende sieraden. Trouwens, alles is nog heel betaalbaar ook.
http://www.siervol.nl daar koop ik sindsdien mijn sieraden.

[Beantwoorden]


Door Nanda Love op 12 augustus 2013 19:57

Door Syl op 12 augustus 2013 20:00

Heel goed dit!!

[Beantwoorden]


Door Sabine op 12 augustus 2013 20:28

Fijn dat je hier aandacht aan besteed!

[Beantwoorden]


Door Summer op 12 augustus 2013 20:39

Goed dat hier ook aandacht aan wordt gegeven, iedereen verdient het om zich eens goed op te tutten en zich prachtig te voelen, dik of dun :)

[Beantwoorden]


Door Annoeska op 12 augustus 2013 20:40

Leuk artikel, ook omdat ik er zelf vrij weinig van weet aangezien ik een klein maatje heb. En dat de Berschka een gehate winkel is terwijl dat mijn favoriete winkel is haha!

[Beantwoorden]


Door Maxine op 12 augustus 2013 21:13

Ik hou er totaal niet van. Ik heb zelf maat 40 en ik vind het vervelend om mezelf door dit soort artikelen voor de gek te houden met: Het is WEL mooi. Ik vind het namelijk NIET mooi. Ik zou zelf nog een maat minder willen hebben maar dit soort artikelen vertellen: als je maar lekker in je vel zit en je bent mooi zoals je bent. Ik vind dit te makkelijk. Want ik wil WEL een maat minder hebben, maar hierdoor ga je denken: eigenlijk ben ik wel oké zo (terwijl je gewoon een excuus zoekt om niet af te vallen en geen moeite te doen. De makkelijke weg kiezen dus). Misschien geldt dit niet voor iedereen, maar ik weet zeker voor veel vrouwen wel.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 13 augustus 2013 om 11:26:

hoi maxine, ik begrijp je punt en vervelend voor je dat je hier zo mee worstelt. echter: mij heb je nergens zien schrijven dat plus size mooi is en ‘als je maar lekker in je vel zit’. ik vind de plus size vrouw op de foto’s er prachtig uitzien omdat ze zich goed kleedt. dat ze plus size is heeft daar vrij weinig mee te maken: ze weet gewoon wat haar en haar lichaam flatteert en ze is creatief in haar combinaties. dat zou ze ongetwijfeld ook zijn als ze een kleinere maat had.

neemt niet weg dat het om andere redenen wellicht beter voor haar zou zijn om af te vallen (maar ik heb daar geen oordeel bij). dit artikel gaat er niet over om plus size te promoten (en ook niet om aan te vallen), maar om plus size dames te helpen met hun kleding-/shopkeuzes. begrijp je?

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 12 augustus 2013 21:34

Ik ben vrij jong en niet groot. Ik ben gezet, en heb maat 36. Voor de meeste mensen is dit geen plussize, maar ik heb ook enkele problemen. Ik heb korte beentjes, dus wanneer ik een broek koop die de juiste lengte heeft past ie niet op mijn heupen. Ook heb ik cupmaat e, waardoor blousjes bij mijn decelote niet passen. Zo irritant!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 13 augustus 2013 om 11:28:

ik weet dat ik met dit artikel heel veel mensen níet kan helpen, die ook moeite hebben met zich kleden, door hun vorm, brede schouders, grote borsten, rechte figuur, korte of juist lange benen, etc. helaas kan ik niet voor íeder soort lichaam een apart artikel schrijven, maar desondanks hoop ik dat ik voor al deze lichamen een inspiratiebron kan zijn.

[Beantwoorden]


Door Debbie op 12 augustus 2013 21:59

Het is een leuk artikel geworden! Heb zelf nog wat nieuwe bloggers ontdekt hierdoor, plus nog wat handige webshops. Thanks!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 13 augustus 2013 om 11:28:

dankjewel en graag gedaan!

[Beantwoorden]


Door Diana op 12 augustus 2013 22:29

Wel lullig als je als plussizer bij een zwangerschaps afdeling moet shoppen omdat er niet genoeg keus is/ de maten niet hoog genoeg gaan.
Ik heb maat 40 in broeken niet echt plussize natuurlijk maar ik kan me goed voorstellen dat het voor plussizers niet fijn is.

[Beantwoorden]


Door Marieke op 12 augustus 2013 23:09

Complimenten voor dit artikel! Je ziet echt dat je er aandacht aan hebt besteed en het is erg leuk om er eens over te lezen :)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 13 augustus 2013 om 11:29:

dankje!

[Beantwoorden]


Door Frederieke op 12 augustus 2013 23:50

Wat een leuk artikel! Feest der herkenning met mijn maat 44 en wat een leuke shoptips!

[Beantwoorden]


Door Jana Vmh op 13 augustus 2013 00:18

Heel erg handig voor een maatje meer. Maar ik moet toch even wennen aan de foto’s. Speciaal om te zien omdat dit een niet alledaags beeld is :)

[Beantwoorden]


Door Janna op 13 augustus 2013 00:20

Miss Etam is ook een winkel met veel maten ook voor plus size. :ja:

[Beantwoorden]


Door Mieke op 13 augustus 2013 00:29

Super! Heel fel bedankt voor de tips!
Ik ga zeker goed kunnen shoppen :-)

[Beantwoorden]


Door Tara op 13 augustus 2013 07:26

Leuk artikel! Ik vind het altijd mooi om te zien wanneer plussize vrouwen zich de moeite waard vinden en ook leuk kleden en niet in een hobbezak omdat ze toevallig wat groter zijn.

[Beantwoorden]


[…] lees het artikel zelf even door als het onderwerp je interesseert. Vergeet ook de reacties niet, daar worden ook […]


Door Ashleey op 13 augustus 2013 08:53

Heel mooi artikel!

[Beantwoorden]


Door Danielle op 13 augustus 2013 09:49

Hoi Vera, leuk artikel!!! ik weet nog een winkel die plus size verkoopt. Miss etam het is ook betaalbaar

[Beantwoorden]


Door Fame op 13 augustus 2013 10:35

Ze draagt kleding die haar 10x zo dik maakt… :?:

[Beantwoorden]


Door Kaylee op 13 augustus 2013 10:55

Ik ben ook niet slank (onder maat 42 en boven 38 tot 42, ligt aan het kledingstuk) maar ik heb er de laatste tijd een beetje schijt aan gekregen. Ik dartel vrolijk rond in korte broekjes (echt korte, eerst durfde ik niet eens een kniebroek aan) en hemdjes. Vaak doe ik mijn bovenkleding wel iets losser kopen want mijn buik is echt niet mooi D: Van die meiden die vanwege hun overgewicht niks meer durven dragen vind ik een beetje raar. Wear it of val af, ga je niet verstoppen. Curvy meisjes zijn mooi, ik heb rondingen waar ik ze wil, kont heupen en borsten en dat wordt niet vaak voor lelijk afgeschreven. Beter dit dan te dun, dat je vriend niet weet waar hij je vast moet houden. Jongens houden wel van iets om vast te pakken en in te knijpen.

[Beantwoorden]


Door Tamara op 13 augustus 2013 10:55

Leuk artikel Suzanne!
Reguliere winkels zouder inderdaad meer aandacht aan grotere maten moeten besteden. Zelf heb ik vaak ook problemen met kleding te vinden die goed zit. Voor mijn bovenlichaam heb ik vaak een maatje 36-38 nodig, terwijl mijn heupen meestal maat 42 is. Met broeken heb je dan het probleem dat je kont erin moet passen, terwijl het los zit aan je buik. T-shirtjes kan je enkel in lossere modellen kopen. Jurkjes en lange jassen zijn dus al helemaal een probleem! Wil ik dat mijn heupen erin passen, is het aan mijn schouders veeeeel te groot.
Ik maak veel kleding zelf en geef ook avondles mode. Heel veel van mijn cursisten zitten met hetzelfde probleem, dus het is misschien toch iets waar de confectiesector eens over moet denken…

[Beantwoorden]


Door Samiya op 13 augustus 2013 12:48

Leuk artikel, ik zie inderdaad steeds meer blogs en artikelen die hier in gespecialiseerd zijn.
Maar wel jammer dat er op de ZARA en Bershka wordt gehaat…
Het is niet hun probleem dat er mensen zijn die niet in hun kleding passen.
X

[Beantwoorden]


Door Anna op 13 augustus 2013 13:10

Wat een tof, leuk en origineel artikel!

[Beantwoorden]


Door Martine op 13 augustus 2013 13:46

Als je niet meer in kleding past van normale winkels, val dan gewoon af serieus.. begrijp dat echt niet. En ben het dan ook zwaar eens met SisiLady17.
Vind dat plussize zo overdreven, iemand die groter heeft dan maat 40 vind ik al veel te dik en ongezond bezig. Belachelijk ook dat er steeds grotere maten komen. Ze zouden gewoon die kleding óf 3x zo duur moeten maken óf uberhaupt gewoon niet maken, dan vallen de mensen vanzelf af. En die benamingen als curvy etc, alsjeblieft zeg.. de meeste ”curvy dames” zijn gewoon veel te dik.

[Beantwoorden]

Rachelle antwoordt op 13 augustus 2013 om 17:41:

Denk eens na voor je zoiets zegt. Maat 42 betekent echt niet dat je dik bent. Scheer eens niet iedereen over 1 kam! Ik zelf heb maat 42 en zo een uitspraken kwetsen. Ik ben echt niet dik, ik ben gewoon groot. Hoe groter je bent, hoe groter je maat. Het feit dat je zo een uitspraken doet, doet me vermoeden dat je +- 12 jaar bent. Als je ouder bent, schaam je dan maar om je gedachtengang. Zielig gewoon

[Beantwoorden]

S antwoordt op 13 augustus 2013 om 20:03:

Wat een kortzichtige gedachte! Als je lekker in je vel zit, maakt kledingmaat niks meer uit.

[Beantwoorden]

eefje antwoordt op 13 augustus 2013 om 22:36:

pardon je spoort niet als je zulke gedachten heb ben jij maatje annorexia zeker

[Beantwoorden]

Mandy antwoordt op 15 augustus 2013 om 15:22:

Dat je dit zegt over maatje 40 vind ik overdreven. Maar dat kleding vanaf bijvoorbeeld maat 50 nog gemaakt wordt vind ik wel zorgwekkend, dan heb je gewoon echt een ongezond gewicht. De maatschappij zou zich moeten focussen op het helpen van die mensen inplaats van het te ‘stimuleren’ door zulke grote kleding te maken. Iedereen moet zelf weten natuurlijk wat die met zijn lijf doet, daar zal ik niet over oordelen.

Wat ik echter wél vervelend vind is dat de ze de grootte van de maten veranderen. Bijv. wat vroeger maat 38 was noemen ze nu maat 34 zodat mensen zich slanker kunnen voelen. Prima, maar nu kan ik dus geen kleding meer vinden die mij past (ik ben maar 1.55 en mijn gewicht past prima bij mijn lengte). Bedoel, als je dan te dik bent accepteer dan ook dat je een grote maat moet kopen.

[Beantwoorden]


Door sjors op 13 augustus 2013 14:16

Super leuk!

[Beantwoorden]


Door Caroline op 13 augustus 2013 14:33

@Martine: je hebt echt gelijk! dan moet je gewoon afvallen.. ze gaan steeds grotere maten maken, ik vind het nogal overdreven. ga gewoon sporten en op dieet, serieus..als ze die kleding voor mensen met maat XXL/XXXL gewoon niet meer maken, zullen wrs ook mensen veel meer moeite doen om af te vallen. Jezus, waar gaat de wereld naartoe.. mensen worden steeds dikker.

[Beantwoorden]

Rachelle antwoordt op 13 augustus 2013 om 17:43:

Als het allemaal zo simpel was, sporten en minder eten, denk je dan dat er nog corpulente mensen zouden rondlopen?

[Beantwoorden]


Door Rachelle op 13 augustus 2013 17:43

Echt een goed geschreven artikel!

[Beantwoorden]


Door Robin op 13 augustus 2013 17:50

Leuk artikel! Grote maat of niet, leuk kleden kan altijd! :)

[Beantwoorden]


Door Alise op 13 augustus 2013 20:52

Mooi artikel! ik heb respect voor deze mensen. Eerst was ik ook curvy/plus size maar ik heb het niet ‘volgehouden’ en ben toch maar af gaan vallen.

[Beantwoorden]


Door eefje op 13 augustus 2013 22:30

een heel goed artikel
in Breda heb jee een winkel zitten “naron” ze hebben plus size kleding en aan de overkant van de straat lingerie van maat cup D tot en met JJ. en mooie bikini,s. zelf heb ik maat 44/46 maat G en heb er al een paar keer mooie lingerie setjes gekocht.

[Beantwoorden]


Door Inge op 13 augustus 2013 23:01

Goh man man man, wat zijn sommigen toch echt kortzichtig met hun commentaar: pff val toch gewoon af en maak geen XXL/XXXL meer en maak het x-aantal keer duurder.

Sommige plussize dames voelen zich er echt niet goed bij dat ze zo plussize zijn, en opmerkingen als deze gaan er echt ni veel goeds aan doen. Trouwens afvallen is 1 ding maar het afgevallen gewicht ook blijvend weghouden is nog wel totaal iets anders hé. Probeer zelf maar eens 1 ding te ontzeggen dat je voor de rest van je leven ni meer mag eten, en doe dat dan maal zoveel dingen die de plussize dames niet meer zouden mogen eten om blijvend dat afgevallen gewicht weg te houden. NIET MAKKELIJK!!

Trouwens, sommigen zijn ook gewoon weg mega groot en daardoor hebben ze een grotere maat nodig. Neem mijn man: hij is 1m94, weegt net iets meer dan 100kg maar heeft wel megabrede schouders en borst (lees: schouderomtrek van om en bij de 130cm, borstomtrek van 115cm en buikomtrek van net iets meer dan 1m). Hij is niet skinny maar nu ook niet om te zeggen dat je zegt van woow man, val eens af want het is zo ongezond of wat dan ook maar hij heeft wel een XXL nodig van t-shirt!!

Mijn punt is dus: scheer niet alle mensen over dezelfde kam want de maat zegt niet alles!!
Greetz, Inge.

[Beantwoorden]

Mandy antwoordt op 15 augustus 2013 om 15:26:

“Trouwens afvallen is 1 ding maar het afgevallen gewicht ook blijvend weghouden is nog wel totaal iets anders hé”.

Mee eens, maar wat ik me dan afvraag is hoe mensen uberhaupt zo dik zijn geworden. En dan heb ik het niet over een paar kilo te zwaar, maar echt extreme obesitas. Hoe kun je het zo ver laten komen? Als je 10 kilo aankomt ga je toch nadenken inplaats van nog eens 10 kilo erbij te eten… En nog eens, en nog eens…

[Beantwoorden]


Door rozemarijn op 14 augustus 2013 08:48

Goed artikel! Wel jammer te merken dat er veel dames zijn met vooroordelen over meiden die een maatje meer dragen. Want hoezo wordt dik zijn geaccepteerd? Er is geen grotere groep die continu wordt aangesproken en die onder een vergrootglas liggen dan mensen met overgewicht. En dat doen we niet bij rokers en meiden die te dun zijn (althans mijn mooie volle vriendin krijgt veel meer beledigende opmerkingen dan mijn dunne vriendin). Ik vind dat we met zijn allen eens wat minder moeten gaan oordelen. Achter overgewicht zit vaker een reden dan je zou denken. Maar goed ik zal geen heel pleidooi gaan typen. Alleen even voor de kortzichtige dames: plussize kkeding die afvallen zou ontmoedigen? Moeten dikke meiden naakt looen dan? Wat een onzin. Daarbij wordt een roker ontmoedigd door doodswaarschuwingen op sigaretten? Nee he.dus mensen gaan heus niet opeens afvakken omdat er geen kledinhg in hunmmaat is.

Oh ja..ik heb maat 46/48….en dat komt door mn medicatie en t feit dat afvallen lastig gaat vanuit een rolstoel…..ik eet te weinig volgens de artsen.en daarom slaik alles op en word ik ook daardoor zwaardee. Kom nou nog s vertellen dat dik zijn komt door teveel eten,…

[Beantwoorden]


Door rozemarijn op 14 augustus 2013 08:50

En voor ik commentaar krijg over mn typfouten..sorry typen op een tablet is echt moeilijk

[Beantwoorden]


Door Daphne op 14 augustus 2013 09:50

Wat leuk dat er ook aan mensen met een groter maatje aandacht word besteed! HEt zijn ook maar mensen zoals de rest :) xx

[Beantwoorden]


Door laila op 14 augustus 2013 23:59

(love) wat super dat hier aandacht aan word besteed!!

[Beantwoorden]


Door Manon op 15 augustus 2013 10:39

Heb zelf ook niet maatje 36, maar het gemiddelde van Nederland: maat 40. Vind het opzich vaak geen probleem. Soms blijven alleen de kleinste maatjes liggen bij de SALE. Dat is irritant! Ook vind ik het niet altijd fijn om zo dikkig te zijn, maar aan de andere kant.. Zo dun is ook niet mooi! I love Curves :D

[Beantwoorden]


Door Rosanne op 16 augustus 2013 10:30

dat van de Zara is zoooo waar!
alle kleding ging door tot m, er was geen L te vinden

[Beantwoorden]


Door Mila op 17 augustus 2013 01:57

Mooi artikel! Met plezier gelezen en naar de tips gekeken!

Heel fijn!

Een plus-size 44-48 door medicatie.

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 17 augustus 2013 18:30

Wat een toffe tips :)

[Beantwoorden]


Door Danielle op 24 augustus 2013 17:11

Je hebt er een super artikel van gemaakt! :D
Was tof om mee te werken.

[Beantwoorden]


Door J op 15 september 2013 19:42

waarom vinden plus-sizers het niet fijn om plus size genoemd te worden? curvy betekent niet dat je maat 48 hebt. dat betekent dat je ronde vormen hebt. dat kan je maat 34 of 44 hebben.

[Beantwoorden]


Door Mo op 22 december 2013 21:28

Kijk eens hoe die vrouwen stralen! Het maakt niet uit welke maat je hebt, als je je maar mooi voelt’

[Beantwoorden]


Door Johnb485 op 23 mei 2014 15:22

It is really a nice and helpful piece of info. Im glad that you shared this helpful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing. ecgbkbffgdcd

[Beantwoorden]


Door Johnd930 op 23 mei 2014 15:23

I will immediately clutch your rss feed as I can not to find your email subscription link or enewsletter service. Do you have any? Please let me know in order that I may just subscribe. Thanks. akdcfaecdaee

[Beantwoorden]


[…] lees het artikel zelf even door als het onderwerp je interesseert. Vergeet ook de reacties niet, daar worden ook […]