A Touch Of Fashion – Kleding voor op vakantie

ATOF_575_01

Bron

Suzanne blogt dagelijks op fashionisaparty.com en om de maandag hier op veracamilla.nl. Vandaag is het weer zover en lees je in haar eigen rubriek A Touch Of Fashion over haar passie voor, en kijk op mode.

Mei was dan wel nat en koud, in juni is het weer tot nu toe gelukkig een stuk beter. De zomer lijkt daardoor meer in zicht en zomer betekent: zomervakantie! De meesten van ons gaan in deze paar weken vakantie ook óp vakantie en dat zorgt een paar dagen voor vertrek vaak voor crisis: wat moet ik meenemen, vergeet ik niet iets, hoe krijg ik zoveel mogelijk in een zo klein mogelijke koffer maar houd ik tóch nog ruimte over om daar geshopte spulletjes mee terug te nemen… komen dat soort vraagstukken je bekend voor? Vandaag geef ik jullie tips voor het eerste vraagstuk: wat voor kleding moet ik meenemen op vakantie?


ATOF_640_02 Bron BronBronBron

Houd rekening met het weer

Om te weten wat voor kleding je mee moet nemen, moet je weten op welk weertype je het meeste kans hebt tijdens je vakantie, máár ook rekening houden met andere weertypes. Het maakt nogal verschil of je naar Noorwegen of Spanje op vakantie gaat, maar garanties heb je nooit. In Spanje kan het hard regenen en in Noorwegen kan het warm zijn. Toch heb je aan het klimaat en de weersvoorspellingen een houvast.

Houd rekening met wat je gaat doen

Lig je twee weken lang op een strandbed? Dan zijn een paar bikini’s wellicht handig. Ga je de hele vakantie fietsen, wandelen of iets anders actiefs doen, dan heb je meer aan schoenen waar je niet na tien stappen blaren van krijgt.

Bedenk wat je niet makkelijk op je vakantieadres kunt kopen

In een noodsituatie (mocht de vakantie anders uitpakken dan gedacht) is het handig om dingen bij je te hebben die je op vakantie niet makkelijk alsnog kunt kopen. Een goed zittende lange broek bijvoorbeeld of een paar schoenen waarvan je weet dat je er lang op kunt lopen. Deze kun je voor de zekerheid beter altijd van huis meenemen en ze zijn belangrijker dan een paar te weinig ingepakte shirtjes. Deze schaf je op je vakantieadres relatief makkelijk aan.

ATOF_640_03 Bron

Laat praktisch vóór mooi gaan

Eerlijk gezegd selecteer ik kleding normaal gesproken eerst op in hoeverre ik het mooi of leuk vind en vervolgens pas op hoe praktisch het is. Wanneer je je koffer inpakt voor je vakantie kun je dit beter niet doen, want je wilt je vakantie immers niet door je kleding laten verpesten (het is zonde als je niets kunt doen, omdat je alleen maar hakken bij je hebt, toch?). Bovendien is mooi ook vaak niet zo mooi meer als het niet praktisch is. Een mooi jurkje wordt minder aantrekkelijk als je er alleen maar in kunt zweten.

Denk aan je gezondheid

Veel mensen zoeken in de zomervakantie de zon op en daarbij is het belangrijk te realiseren dat wij zoveel zon (maar ook bijvoorbeeld sommige insecten) niet gewend zijn. Naast je daarom goed in te smeren is het verstandig tops bij je te hebben die je schouders beschermen (die verbranden vaak het snelste) en bijvoorbeeld een pet bij je te hebben, zodat je gezicht schaduw heeft. Je wilt niet je hele vakantie missen door een zonnesteek!

Denk aan basics

Voldoende (verschillende) soorten basics zijn handig op vakantie, omdat je deze makkelijk met elkaar kunt combineren. Aangezien je waarschijnlijk niet precíes weet wat voor weer het wordt en niet precíes weet wat je tijdens je vakantie gaat doen, kun je vantevoren immers moeilijk kant en klare kledingsets inpakken. Deze concrete basic zomerkleding en -schoenen raad ik aan.

ATOF_640_04 Illustratie door Elise Verschuure

Ben je (door bijvoorbeeld tentamens) nog niet helemaal in de vakantiemood? Deze foto’s helpen én geven gelijk kledinginspiratie.

Laat los!

Dit is geen tip voor als je je koffer aan het inpakken bent, maar wel één voor als je eenmaal bent gearriveerd. Als het natuurlijk en ontspannen gaat is er niets mis mee om tijdens je vakantie met je uiterlijk/kleding bezig te zijn, maar laat je verder tijdens je vakantie niet (te) gek maken door hoe je eruit ziet. Een vakantie is juist zo goed omdat je er even/beter door kunt loslaten!

Fijne vakantie (alvast)! Zonder welk kledingstuk of paar schoenen ga jij niet weg?

Wil je meer lezen en zien van Suzanne? Volg haar dan op Twitter, Facebook en/of Bloglovin.


Reacties

Door Mara op 17 juni 2013 16:02

leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 17 juni 2013 16:04

leuk, en handige tips voor op vakantie! :yay:

[Beantwoorden]


Door Nora op 17 juni 2013 16:05

Er zitten echt super mooie kledingstukken tussen! ^^)

[Beantwoorden]


Door Celine op 17 juni 2013 16:06

Goede tips!
Ik neem alleen altijd te veel mee, maar dat is niet zo erg.

[Beantwoorden]


Door Vera op 17 juni 2013 16:07

Mijn shortjes kunnen niet missen in mijn koffer! Leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Shania op 17 juni 2013 16:09

Super handig artikel!

xxx

[Beantwoorden]


Door anouk op 17 juni 2013 16:09

Handig!!

[Beantwoorden]


Door Danielle op 17 juni 2013 16:10

Handige tips.

[Beantwoorden]


Door Lotte op 17 juni 2013 16:16

Wat een handig artikel! Komt ook precies op tijd, ik hoor echt al veel mensen over hun vakantie. Zelf ga ik deze zomer niet weg, maar ik vind de tips die je geeft heel handig. Ik ben iemand die niet goed is in inpakken en altijd veel teveel meeneemt.

[Beantwoorden]


Door Anneloes op 17 juni 2013 16:26

Handig! Normaal neem ik gewoon een aantal sets kleding mee (waar ik precies mee uitkom), maar aangezien ik dit jaar naar London ga zal ik maar wat minder meenemen zodat ik lekker veel kan shoppen! Ik heb sowieso een gebrek aan shirtjes (zag gisteren dat ik er nog maar 4 had… whoops) dus ik moet bijna wel, ach, wat vervelend :-P.

[Beantwoorden]


Door Lisa op 17 juni 2013 16:29

Wat een super leuke en handige tips! Ik ga ze zeker gebruiken.

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 17 juni 2013 16:31

Goede tips! Ik heb ook wel geleerd altijd iets goed warms mee te nemen. Soms valt het de temperatuur ergens echt tegen.

[Beantwoorden]


Door Michelle op 17 juni 2013 16:42

Super leuk artikel & ook goede tips! :yes: x miesloves.blogspot.com

[Beantwoorden]


Door Rivka op 17 juni 2013 16:42

Door Ginny op 17 juni 2013 16:42

Leuk artikel! Hoe raar het ook klinkt, ik vind het inpakken van een koffer altijd leuk. Dan ben ik er al een week van tevoren mee bezig, checklists maken enzo. De koffer uitpakken behoort dan weer niet tot mijn hobby’s.

[Beantwoorden]

Mandy antwoordt op 17 juni 2013 om 19:05:

Dat heb ik dus ook! Na de vakantie staat de koffer echt nog minstens een week op mijn kamer haha

[Beantwoorden]

pia 10 jaar antwoordt op 17 juni 2013 om 20:34:

Ik herken t, ik heb dat ook altijd als ik bij een vriendin logeer! :$ :$ :$
Het uitpakken van een tas/koffer geeft me het idee dat het logeren/vakantie al om is!

[Beantwoorden]


Door Maureen op 17 juni 2013 16:54

Handig, ik ruim ook altijd handig mijn koffer in, en vaak veel teveel dan nodig is, haha!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 17 juni 2013 16:58

Leuk artikel, ik denk dat vrouwen (of sommige mannen) vaak toch wel te veel meenemen, je zult maar net zonder dat ene leuke rokje zitten ;)

[Beantwoorden]


Door Marianne op 17 juni 2013 17:07

Altijd handig dit!

[Beantwoorden]


Door Axelle op 17 juni 2013 17:09

heel handige tips!

[Beantwoorden]


Door Amy op 17 juni 2013 17:10

Handig artikel. Jammer genoeg blijf ik deze zomer (alweer) thuis dus ik heb geen last met het inpakken en zoeken van kledij.

[Beantwoorden]


Door Bente op 17 juni 2013 17:10

Leuk artikel. Helaas geen vakantie meer voor mij deze zomer…

[Beantwoorden]


Door Jana Vmh op 17 juni 2013 17:12

Heel handig artikel :D

[Beantwoorden]


Door Bibia op 17 juni 2013 17:14

Leuk en handig artikel!

@Suzanne; is het virus al van je website af? Toen ik je website een tijd terug bezocht kreeg ik er een virus van die toen in mijn hele computer zat … Het is er gelukkig na een dag virus scannen en proberen te verwijderen af, maar ben bang dat als ik jouw site bezoek dat ik weer het virus krijg! Doe dat nu dus ook niet, terwijl ik je site zo leuk vind …

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 17 juni 2013 om 19:39:

hoi bibia, vervelend om te horen! het is niet zo dat mijn site een virus had, het is alleen zo dat hij bij sommige computers een virusmelding oproepte (hoe precies, kan ik je ook niet vertellen) wat bij sommige mensen voor rare dingen heeft gezorgd. er zijn in ieder geval maar een paar mensen geweest die hetzelfde probleem hebben gehad als jij, waarschijnlijk door een combi van virusscanner, browser, etc.

anyway, de mensen die hetzelfde hadden als jij hebben er later geen last meer van gehad, maar aangezien ik zelf niets van de melding merk en geen expert ben op dit gebied kan ik je geen garanties geven. ik kan alleen maar zeggen dat mijn site gelukkig nog dagelijks door veel mensen zonder problemen wordt bezocht :). ik verwacht dus dat je deze veilig kunt bezoeken.

[Beantwoorden]

Bibia antwoordt op 17 juni 2013 om 20:20:

Oké, bedankt voor je reactie! Ik zal weer eens een kijkje nemen op je site :)

[Beantwoorden]

pia 10 jaar antwoordt op 17 juni 2013 om 20:35:

Ben jij suzanne van a touch of fashion Talkshow/Artikel???
vast wel

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 18 juni 2013 om 18:18:

ja ^^)

Marrie antwoordt op 18 juni 2013 om 10:02:

Ik heb precues hetzelfde probleem, durf niet op je site te kijken

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 18 juni 2013 om 18:18:

als bibia vertelt dat het goed is gegaan durf jij wellicht ook ;)


Door Anna op 17 juni 2013 17:19

Wat een leuk artikel en handige tips!

[Beantwoorden]


Door Isabel op 17 juni 2013 17:19

Leuk, handige tips! Ik pak altijd te veel kleding en vergeet héél vaak mijn tandenborstel, haha!

[Beantwoorden]


Door martina op 17 juni 2013 17:29

mooie afbeeldingen!
ik vind kleding inpakken voor vakantie altijd verschrikkelijk! het liefste neem ik alles mee ;)

[Beantwoorden]


Door Lotte op 17 juni 2013 17:35

Mooie foto’s en er zitten handige dingen tussen (: xx

[Beantwoorden]


Door Femke op 17 juni 2013 17:36

Wat een handige tips! Ik ga ieder jaar met de caravan op vakantie dus ik hoef gelukkig geen rekening te houden met hoeveel kleding ik kan meenemen in een koffer. Op vakantie neem ik meestal ontzettend veel shortjes en shirts mee, een warme sweater en een paar lange broeken. Een paar slippers, een paar sleehakken en wandelschoenen of andere dichte schoenen. En dat is het dan eigenlijk wel :)

[Beantwoorden]


Door Nadia op 17 juni 2013 17:40

Ik ga natuurlijk niet weg zonder mijn zonnebril en bikini’s, maar ook mijn leuke playsuit laat ik niet thuis!

[Beantwoorden]


Door Nina op 17 juni 2013 17:54

Handig artikel! (:

[Beantwoorden]


Door beautytalk op 17 juni 2013 17:56

Ik neem ALTIJD teveel mee op reis.. veel te veel!!
Eefje

[Beantwoorden]


Door Romana op 17 juni 2013 18:03

Ik ga niet weg zonder mijn enige paar All Stars. Als ik die schatjes niet had, dan zou ik amper kunnen lopen dankzij mijn knie reuma en zwakke enkels.

[Beantwoorden]


Door Hester op 17 juni 2013 18:20

Ik ga gewoon in Nederland op vakantie, maar inpakken blijft alsnog een ramp haha! Wel leuk om terug te komen en al je kleding weer tot je beschikking te hebben. ^^) Mijn Paul Greens (gympen) gaan altijd mee op vakantie, die lopen zooo lekker!

[Beantwoorden]


Door Nena - whatevergivesjoy op 17 juni 2013 18:23

handige post!

[Beantwoorden]


Door Fashion meets Beauty op 17 juni 2013 18:35

Ik ga 31 augustus pas op vakantie maar ik ben nu al mijn kleding aan het inventariseren wat ik heb en wat ik nog moet aanschaffen. Ik wil het liefst mijn halve kast meenemen maar ik kijk vooral welke kledingstukken met elkaar te combineren zijn..

[Beantwoorden]


Door Anouk op 17 juni 2013 18:36

Klopt het dat fashionisaparty het niet doet?

Veder een mega leuk artikel weer zoals altijd!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 17 juni 2013 om 19:42:

dankje! ja, er wordt vandaag aan de server gewerkt, daardoor kan de site soms onbereikbaar zijn. sorry, het moet z.s.m. beter zijn!

[Beantwoorden]


Door Annelie op 17 juni 2013 18:41

Leuk artikel met handige tips! ^^)

[Beantwoorden]


Door Sanne op 17 juni 2013 18:49

Leuk en handig artikel :D

[Beantwoorden]


Door Indya op 17 juni 2013 18:59

Leuke, handige tips voor vakantie!
Leuk geschreven,

xxx

[Beantwoorden]


Door Joyce op 17 juni 2013 19:08

Handige tips!

[Beantwoorden]


Door Ise op 17 juni 2013 19:37

Ik neem ook standaard teveel mee, maar zolang mijn koffer niet te zwaar is vind ik dat niet erg :$

[Beantwoorden]


Door arlet op 17 juni 2013 19:37

Birkenstoks!!!

[Beantwoorden]


Door Anouk op 17 juni 2013 20:02

Leuke tips!
Ik probeer in mijn kledingkast altijd een soort van hoopjes ‘tinten’te maken. Voor een stedentrip kies ik gewoon een tint uit waar ik basics mee combineer. Veel jeans, wit, zwart en grijs mee en hier had ik dan felblauw als accentkleur. Ook op vakantie probeer ik vooral te kijken naar makkelijk combineerbare kledingstukken en zo m’n koffer in te pakken..

[Beantwoorden]


Door Bianca op 17 juni 2013 20:07

leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door pia 10 jaar op 17 juni 2013 20:31

tja, een beetje alles wat ik al weet! ik vind de touch of fashion talkshow leuker! maar :lees: lezen :lees: is ook niet slecht hoor! je schrijft leuk!!!! (:

Doeiiii
xxx
meer a touch of fashion talkshows pliezz en meer filmpjes per week!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 18 juni 2013 om 22:03:

dankjewel :) en ja: je kunt het inderdaad allemaal zelf bedenken, maar alles op een rijtje/een geheugensteuntje is soms wel handig, toch? ;)

[Beantwoorden]


Door Mariette op 17 juni 2013 20:38

Ik neem echt standaard te veel mee. Iets waar ik zeker niet zonder kan, is een tanktop en shorts… ^^

Liefs, Mariette

[Beantwoorden]


Door noor op 17 juni 2013 20:49

superleuke kleren!
ik heb antistress tips op de site staan, dat is ook altijd een gedoe voordat je op vakantie gaat!
xx (clik on my name) (A) (A) (love)

[Beantwoorden]


Door Jente op 17 juni 2013 20:56

Heel erg handig! Ik ga bijna op vakantie dus ik dan dit zeker gebruiken haha.

[Beantwoorden]


Door Anne Solveig op 17 juni 2013 21:07

Wat een handige tips!

[Beantwoorden]


Door BeautyTIL op 17 juni 2013 21:13

Super handige tips! :yay:

[Beantwoorden]


Door Vera op 17 juni 2013 21:18

Goede tips! Jammer genoeg ga ik niet op vakantie..

[Beantwoorden]


Door Ashleey op 17 juni 2013 21:28

Heel goede tips!

[Beantwoorden]


Door Sophie op 17 juni 2013 21:50

Handige tips!

[Beantwoorden]


Door Anouk op 17 juni 2013 22:06

Hier kan ik nog wat van leren.. Laat praktisch voor mooi gaan..
Zien of deze vakantie wat van komt haha!

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 18 juni 2013 10:08

Leuke tips!

[Beantwoorden]


Door F&F op 18 juni 2013 16:12

Hele handige tips! Ik heb nu al zin in de vakantie :)
x

[Beantwoorden]


Door Jessica op 18 juni 2013 18:50

Handige tips!
En vakantie is toch tenslotte om de dagelijkse sleur van t leven even los te laten. Wat maakt het dan uit hoe je eruit ziet. Relax en rust uit! ^^)

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 20 juni 2013 20:06

Leuke & handige tips! (love)

[Beantwoorden]


[…] genieten vooral studenten of leerlingen die net zijn afgestudeerd van minstens 2 maanden vakantie. Hierbij heb je dus genoeg tijd om een aantal landen te zien en te bereizen. Het reizen van land […]