A Touch Of Fashion – Nog meer favoriete modeblogs

Suzanne blogt dagelijks op fashionisaparty.com en om de maandag hier op veracamilla.nl. Vandaag is het weer zover en lees je in haar eigen rubriek A Touch Of Fashion over haar passie voor, en kijk op mode.

Terwijl ik de vorige delen van ‘mijn favoriete modeblogs’ (1, 2, 3, 4.1, 4.2) lees, realiseer ik me dat er aan die blogs ondertussen alweer zoveel veranderd is. Sommige blogs worden amper nog of helemaal niet meer geupdate, andere blogs hebben zich erg ontwikkeld en tegenwoordig een heel andere uitstraling, en weer andere blogs hebben een eigenaresse die een in een paar jaar tijd een compleet andere stijl heeft gekregen. Dat is één van de leuke dingen aan blogs, vind ik: dat je, meer dan bij een tijdschrift, ontwikkeling ziet.


Madelene (dat neem ik aan tenminste) – Madelene Billman

Leuk aan Madelene vind ik dat ze heel verrassend kan zijn. De ene keer is haar stijl vrij ingetogen, de andere keer juist best gewaagd. Je kunt haar daarmee niet in een hokje plaatsen. De ene dag ziet ze eruit als een jonge rebel, de andere dag als een gearriveerde dame. Volgens mij heeft ze nog meer van het eerste in zich dan van het tweede en dat maakt haar blog leuk om te bezoeken; ze is nog zoekende, naar mijn idee, en dat maakt haar stijl nooit eentonig.

Daniëlla – Lellavictoria

Daniëlla is van dit rijtje het meest apart en eigenzinnig. Je vindt op haar blog niet veel trends terug, maar een hele eigen “slouchy chic” (rommelig, maar wel op zo’n manier dat het fashionable blijft) stijl, met soms een frisse, ietwat sportieve uitspatter zoals de look hierboven. Op mijn site deelde ik Daniëlla vorige week op sokken in Birkenstocks, omdat ik het zo knap vind –zoals ik schreef- dat zo’n elegant meisje zulke onelegante schoenen zich eigen weet te maken.

Adela – Inadequate cliché

Voor Adela geldt eigenlijk hetzelfde als voor Madelene. Doordat ze me nog jong lijkt is haar stijl best wisselend. De ene dag vrij speels, de andere dag al best volwassen. Een verschil met Madelene is dat Adela er ook nog echt uitziet als een ‘meisje’ en ze een typisch voorbeeld is van ‘the girl next door’. Dat maakt het makkelijk je met haar te identificeren.

Daniëlle – We wore what

Ik heb Daniëlla nog nooit zonder zonnebril en iets op haar hoofd gezien. Het kan niet anders of dat ‘hoofd’ is haar handelsmerk. Vaak komen daar een sweater, broek en hakken onder. Meestal met een sportieve inslag, maar soms ook romantisch of casual (zoals bij de overall hierboven).

Lizzy – LizzyvdLigt

Een blog die ik al jaren volg, maar hier nog nooit tussen mijn favorieten heb geplaatst omdat er tijden waren dat ze zo weinig updatete, dat ik haar blog gewoon te weinig bekeek om favoriet te kunnen zijn. Nu Lizzy in Parijs woont kun je gelukkig heel regelmatig wat van haar en haar leven bewonderen. Ik zit er standaard van te smullen. Met haar sprookjesachtige omgevingen, Franse (ook al is ze het niet) klasse en designerkleding is ze niet de meest identificeerbare, maar hé: iets om bij weg te dromen is ook fijn, toch?

Victoria – Victoria Törnegren (ja, volgens mij worden blogs meer dan ooit naar hun owners vernoemd, wie is daar ook alweer mee begonnen?)

Zwart + wit = Victoria. Deze combinatie is haar standaard basis en wisselt ze af met denim, Rayban’s, rode lipstick en a pop of colour. Fascinerend aan Victoria is dat ze de ene dag als een engeltje op de foto staat, zoals hierboven, en de andere dag… nou ja, kijk zelf maar.

Sara – Collage vintage

Sara’s stijl is heel “mix & matchy” en vind ik daarmee het meeste op die van mij lijken. Haar stijl is wat rustiger en meer trendy dan die van mij, maar ze gebruikt standaard kleur, veel accessoires en alles wat niet minimalistisch is. Haar site heeft dan ook het meeste een ‘fashion is a party’-uitstraling, vind ik.

Wat me opvalt is dat ze bijna allemaal uit het buitenland komen (op Lizzy na) én dat ze bijna allemaal bijna overal een zonnebril dragen (op Lizzy en Adela na). Verder zijn ze allemaal niet zó minimalistisch (meer): iets wat een tijd lang de boventoon voerde op veel modeblogs, maar door het terugkomen van 80s en 90s invloeden weer wat aan het verdwijnen is voor mijn gevoel.

Bezoek jij modeblogs? Zo ja: wat zijn jouw favorieten?

Wil je meer lezen en zien van Suzanne? Volg haar dan op Twitter, Facebook en/of Bloglovin.


Reacties

Door Louise op 8 april 2013 16:02

Er zitten leuke blogs tussen!

[Beantwoorden]


Door Michelle op 8 april 2013 16:03

Wat een handig artikel! Leuk dat je tips geeft soortgelijke blogs! Ik ga maar eens kijken of deze mij ook aanspreken!

[Beantwoorden]


Door Femke op 8 april 2013 16:03

Leuke fashionblogs! Sara’s stijl vind ik heel erg leuk!
Eigenlijk bezoek ik maar één fashionblog en dat ben jij, Suzanne! haha. Beautyblogs vind ik het leukste om te lezen. Al vind ik het wel heel erg leuk om op lookbook te kijken voor inspiratie

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 april 2013 om 16:42:

wat een eer <3

[Beantwoorden]


Door BeautyFrique op 8 april 2013 16:08

Heel leuk overzicht! ik kijk zelf bijna nooit op fashion blogs, dus dit overzichtje ga ik bewaren voor wat inspiratie!

[Beantwoorden]


Door Jasmine op 8 april 2013 16:08

Mooi verschillend! Het is echt verrassend hoe een outfit een hele persoon kan veranderen. Vroeger bekeek ik vaker modeblogs dan nu, maar nu voel ik het toch weer kriebelen.

[Beantwoorden]


Door Velaija op 8 april 2013 16:09

Leuke blogs! Ik volg eigenlijk geen modeblogs meer omdat ik ze na een tijdje een beetje eentonig vind worden, maar af en toe een kijkje nemen is wel leuk! Dankjewel voor de leuke tips :D

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 april 2013 om 16:42:

you’re welcome!

[Beantwoorden]


Door Eline op 8 april 2013 16:09

Ik bezoek amper modeblogs, echt maar een paar, heel veel modeblogs zijn niet mijn smaak jammer genoeg.. Ik haal mijn inspiratie meer van tumblr ^^)

[Beantwoorden]


Door Yara op 8 april 2013 16:11

Victoria ken ik ook al een hele tijd, zij is tof!

[Beantwoorden]


Door Sofie op 8 april 2013 16:12

Erg leuke blogs! Ze hebben allemaal een toffe stijl (love)

[Beantwoorden]


Door Sabien op 8 april 2013 16:12

Leuk artikel! Ik kende er veel nog niet! Ik volg ‘afterstylecomesfashion’, ‘kayture’, ‘theblondesalad’, sixfeetfromtheedge’, ‘afterdrk’, thischicksgotstyle’, ‘afterstylecomesfashion’ en ‘imfashionstoned’. Oeps best nog een hoop! xoxo

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 april 2013 om 16:43:

leuk toch? ze hebben bijna alleen in de vorige delen gestaan, alleen kayture en i’m fashionstoned niet.

[Beantwoorden]


Door Tedje op 8 april 2013 16:13

Thanks voor de tips!! Ga gelijk overal een kijkje nemen :-)

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 8 april 2013 16:13

Kende ze allemaal nog niet! Snel even een kijkje nemen.

[Beantwoorden]


Door Silvy op 8 april 2013 16:14

Leuk, bedankt voor de tips! Ik kijk normaal nooit echt op fashionblogs, maar áls ik het doe, kan ik me wel een hele tijd vermaken. ^^

[Beantwoorden]


Door Heleen op 8 april 2013 16:16

Leuk! Ik kende ze allemaal nog niet :D

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 8 april 2013 16:19

Oeh wauw! Wat een inspiratie ! Thanks!

[Beantwoorden]


Door Joyce op 8 april 2013 16:20

Behalve Suzanne’s site volg ik eigenlijk geen andere fashionblogs!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 april 2013 om 16:43:

(love)

[Beantwoorden]


Door Martina op 8 april 2013 16:27

Leuk, heleboel nieuwe blogs voor mij :)

[Beantwoorden]


Door B.T op 8 april 2013 16:35

Leuke blogs , het is fijn om te zien hoe gevarieerd outfits kunnen zijn!

[Beantwoorden]


Door Amy op 8 april 2013 16:46

Mijn favorieten zijn Fashionata (Sofie is ook zo’n lieverd!), The Blonde Salad en Toothfairy (haar IRO en IM jasjes zijn to die for!)

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 8 april 2013 16:46

Wat een gave mode blogs!
Ik vind die van Danielle en Sara erg leuk. Bedankt voor het delen! :D

[Beantwoorden]


Door Antoinet op 8 april 2013 16:55

Wat een leuke post! Ik ga ze allemaal bekijken, want (erg genoeg, ik ben zelf nota bene modeblogger) ik ken ze allemaal amper of niet. En het is nou niet dat ik heel weinig blogs volg ofzo… haha ^^)

Liefs

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 april 2013 om 22:46:

hoef je je niet voor te schamen hoor ;). ik gok dat er niemand zoveel volgt als ik…

[Beantwoorden]


Door Iris op 8 april 2013 16:57

Daniëlle kende ik al, inderdaad altijd met zonnebril en iets op haar hoofd! ^^) Er zitten leuke blogs tussen! X

[Beantwoorden]


Door Ingeborg op 8 april 2013 17:00

Ik lees eigenlijk geen modeblogs. Misschien toch maar eens mee beginnen, vind het namelijk wel altijd heel leuk om te zien!

[Beantwoorden]


Door Mariette op 8 april 2013 17:00

Ik volg best wel veel fashionblogs :). I love it!

Liefs, Mariette

[Beantwoorden]


Door Kelly op 8 april 2013 17:08

Ik ken een heleboel van deze blogs al, maar Lizzy van der Ligt haar site ken ik nog niet! Jouw site behoort tot één van mijn favoriete fashionblogs! Ik vind je eigen stijl erg tof en ik leer een heleboel kleuren en kledingstukken op een andere manier te combineren door jouw blog!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 april 2013 om 22:47:

:love:

[Beantwoorden]


Door Rivka op 8 april 2013 17:16

Leuk artikel! Zelf kijk ik altijd op jouw blog en meestal op fashion fever! Maar leuk om ook eens op andere blogs te kijken!

[Beantwoorden]


Door Vera op 8 april 2013 17:17

Er zitten veel mooie blogs tussen! Een aantal kende ik nog niet. Die ga ik zeker even bekijken :)

[Beantwoorden]


Door Lotte op 8 april 2013 17:20

Ze maken allebei zulke mooie foto’s! Wauw! Ik vind het ombre haar van Daniëlle echt heel erg mooi. xxxxx

[Beantwoorden]


Door Evelien op 8 april 2013 17:20

Zitten een paar leuke blogs bij! Dankje voor de tips. Zelf volg ik “Fashion Squad”, ” LeHappy”, “Sea of Shoes” en “Fashion is a party” natuurlijk :)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 april 2013 om 22:48:

yay!

[Beantwoorden]


Door laura op 8 april 2013 17:21

Super mooie foto’s, ik hou van fashionblogs! Leuk artikel. xx

[Beantwoorden]


Door safae op 8 april 2013 17:28

leuk artikel ^^)

[Beantwoorden]


Door Lieze op 8 april 2013 17:29

Ik bezoek geen echte modesites, vooral beautysites waar meestal ook wel wat fashion bij zit.

[Beantwoorden]


Door Roos op 8 april 2013 17:45

Ik vind de stijl van Victoria heel mooi, de rest is het wat mij betreft net niet.

[Beantwoorden]


Door naomi op 8 april 2013 17:46

Hee, niet gemeen bedoeld hoor, maar als het enige watr Suzanne op veracamilla plaatst tips voor andere mode blogs zijn is het nogal zinloos om dat haar nog te laten plaatsen, misschien kan ze een keer wat origineler doen. Misschien iets waar we iets aan hebben hoe je bijv. dingen stijlt enzo. Want persoonlijk vind ik dit een beetje onzin.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 april 2013 om 22:49:

jammer dat je het onzin vindt. maar het is toch niet het enige wat ik plaats? als je tips of suggesties hebt: je mag ze altijd noemen :).

[Beantwoorden]

nikkie antwoordt op 11 april 2013 om 15:37:

Zinloos? :eww: Omdat jij het niet interessant vindt is het gelijk zinloos? :?: :/ :nod: Als je de reacties leest, zie je hoeveel mensen door Suz worden geïnspireerd met die artikel, heel veel lezers geven aan nu meer modeblogs te wille volgen. Volgens mij is dit juist een enorm zinvol artikel want nu komen beautybloglovers in aanraking met fashionblogs en dat wekt blijkbaar bij velen de interesse. :roll: Als je wat wilt lezen over hoe je items stijlen kunt, kan je de verschillende(getipte) fashionblogs bezoeken en natuurlijk Suz haar blog, daar zijn genoeg stijltips te vinden! Slim juist van Suz om verschillen blogs in beeld te brengen, zo heb je niet alleen haar stijltips en inspirerende outfits maar heel veel verschillende types en stijlen. A-toch-of-fashion, zoals dit artikel brengt je op de hoogte van wat er allemaal is. Erg zinvol! :ja: (love) :hiya: :yay:

[Beantwoorden]


Door Keytothefuture op 8 april 2013 17:48

Door Martje Boselie op 8 april 2013 17:50

Modeblogs zijn echt heel leuk! heb er zelf ook eentje :)
http://www.berealstaytrue.com
xoxo

[Beantwoorden]


Door Jessie op 8 april 2013 17:54

Leuk artikel, ik ga zeker een keer kijken op al die modeblogs, lekker inspiratie opdoen <3

[Beantwoorden]


Door The Sketched Chef op 8 april 2013 18:17

Leuk artikel !
Ik kende, behalve we wore that, nog geen enkele blog van dit rijtje

[Beantwoorden]


Door Sanja op 8 april 2013 18:44

Mijn favoriete modeblogster (yes it is one!) is Rock ’n Rollerr (love)

[Beantwoorden]


Door Emma op 8 april 2013 18:59

Ik volg eigenlijk alle modeblogs op creatorsofdesire.com dat zijn echt mensen die weten waar ze het over hebben. En ik volg dan in het speciaal myfashioninspiration. Ze heeft echt super toffe lookbooks op YouTube (love)

[Beantwoorden]


Door Axelle op 8 april 2013 19:04

heel leuke favorieten!

[Beantwoorden]


Door Iris op 8 april 2013 19:08

Angelica Blicks! En kenzas.se. Jammer dat je die er niet bij hebt staan. Zeker eens checken!

[Beantwoorden]

Iris antwoordt op 8 april 2013 om 19:14:

Blick, dus. :shit:

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 april 2013 om 22:50:

ooh angelica ben ik gewoon vergeten, wat stom! ze had er zeker tussen gemogen. kenza volg ik wel, maar vind ik persoonlijk minder.

[Beantwoorden]


Door Hester op 8 april 2013 19:19

Ik volg eigenlijk amper modeblogs behalve Fashionisaparty.com en alzeker geen buitenlandse blogs. Maar ik ga toch even een kijkje nemen!

[Beantwoorden]


Door kirsten op 8 april 2013 19:20

Ik vind dat altijd zo leuk om te zien (:!

[Beantwoorden]


Door Anna op 8 april 2013 19:25

Leuk om eens iets over modeblogs te lezen! Ik kijk meestal op lookbook, ik volg niet heel veel modeblogs.

[Beantwoorden]


Door Dita op 8 april 2013 19:27

Leuke blogs :-)

[Beantwoorden]


Door Anne Solveig op 8 april 2013 19:29

Fijne tips :)!

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 8 april 2013 19:36

Leuke blogs, ik kende nog geen enkele ervan!

[Beantwoorden]


Door Wendy op 8 april 2013 20:02

Ik vind fashionblogs ook wel vaak veel van hetzelfde, maar zo soms een kijkje nemen vind ik wel leuk. Vooral die van Lizzy en Sara vind ik echt heel leuk, fijne stijl met niet te veel poespas. :)

[Beantwoorden]


Door Jorinde op 8 april 2013 20:17

leuke tips!

[Beantwoorden]


Door Anna Marchien op 8 april 2013 20:26

Ik kende ze nog niet! Maar ziet er erg leuk, k ga zeker even kijken ;)

[Beantwoorden]


Door Alexandra op 8 april 2013 20:50

Oh dit had ik nodig! Geweldige timing.

[Beantwoorden]


Door Ayla op 8 april 2013 21:03

Die van jou!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 8 april 2013 om 22:51:

:yay:

[Beantwoorden]


Door Gayana op 8 april 2013 21:05

ik ga wel een kijkje nemen, ben wel benieuwd geworden :ja:

[Beantwoorden]


Door areyoulookingclosely op 8 april 2013 21:23

Leuk!! Ik kijk toch wel het liefst op de nederlandse blogs… :)

[Beantwoorden]


Door Moniek op 8 april 2013 21:40

Haha, ik wou dat ik wat modieuzer was!

[Beantwoorden]


Door Esther - Mango Sorbetto op 8 april 2013 21:42

Thanks voor weer de nieuwe inspiratie :) ik volg niet zo heel veel modeblogs, alleen Afterdrk, Sincerely Jules en Atlantic-Pacific.

[Beantwoorden]


Door Nabila op 8 april 2013 22:09

Victoria vind ik geweldig!

[Beantwoorden]


Door Ashleey op 8 april 2013 22:36

Victoria is echt geweldig!

[Beantwoorden]


Door Maureen op 8 april 2013 22:51

Ik kijk vaker op beautyblogs, en op jou blog voor de ‘fashion’. Dit is wel een leuk rijtje blogs!

[Beantwoorden]


Door Mattania op 8 april 2013 23:20

Leuke outfits! ik ga zeker even een kijkje nemen :)

[Beantwoorden]


Door Edith op 8 april 2013 23:59

Leuke blogs, altijd leuk om nieuwe blogs te ontdekken. Kende eigenlijk alleen die van Victoria, die vind ik zelf erg leuk!

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 9 april 2013 06:06

Ik ga ze straks allemaal even bekijken, ik kende ze eerlijk gezegd allemaal niet. Vooral de blog van Lizzy spreek me aan, ik HOU van Frankrijk en ook Parijs!

[Beantwoorden]


Door Ilse op 9 april 2013 07:33

Ik bezoek eigenlijk zo goed als nooit modeblogs, maar na het zien van deze foto’s krijg ik daar wel zin in.

[Beantwoorden]


Door Ilona -Kleedmeaan.nl op 9 april 2013 08:32

Leuke tips weer, ik ga er even op kijken,
Ik heb zelf ook een mode/lifestyle blog.
http://www.kleedmeaan.nl
Zou leuk zijn als je een kijkje zou nemen!

[Beantwoorden]


Door katrien op 9 april 2013 10:22

Bedankt voor de tips, nummertje één volg ik sinds vandaag :)

[Beantwoorden]


Door Kelly op 9 april 2013 11:13

De stijl van Lizzy vind ik het leukst! Ben haar blog gelijk gaan volgen! Maar ik lees nu trouwens dat ze alweer terug is uit Parijs en weer gewoon in Amsterdam woont ;).

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 9 april 2013 om 18:35:

oh dat zou kunnen inderdaad, maar wel pas sinds kort dan :). er is in ieder geval nog genoeg parijs op haar blog te vinden!

[Beantwoorden]


Door Miss Mags op 9 april 2013 11:36

Zitten erg leuke blogs tussen

[Beantwoorden]


Door Hilde op 9 april 2013 11:53

Ik volg eigenlijk geen modeblogs. Ik houd meer van beautyblogs ;)

[Beantwoorden]


Door Just Love Life op 9 april 2013 12:17

leuke blogs! en leuk voor inspiratie :)

[Beantwoorden]


Door Syl op 9 april 2013 15:58

http://www.bysyl.blogspot.nl

Mijn fashion & more blog!

[Beantwoorden]


Door Chris op 9 april 2013 16:47

Wat een super leuke post is dit, ik lees graag modeblogs maar vind het altijd wel moeilijk om te vinden. ^^
liefs, Christel

[Beantwoorden]


Door S.T. op 9 april 2013 18:57

Echt leuke blogs zijn dat, leuk artikel ook trouwens xxx

[Beantwoorden]


Door Ise op 9 april 2013 20:29

Haha dat is zeker een groot contrast van die Victoria! Wel leuk. :)

[Beantwoorden]


Door Sophie op 10 april 2013 09:43

Ik lees eigenlijk nooit fashionblogs, dus deze kende ik allemaal niet. Maar misschien neem ik nog wel een kijkje. Het haar van Daniëlle is zo mooi, trouwens!

[Beantwoorden]


Door Kiani op 10 april 2013 13:57

Leuke blogs! Alleen ben ik meer te vinden voor Nederlandstalige blogs :)

[Beantwoorden]


Door Nannick op 21 april 2013 19:14

Leuke blogs, ik volg Fashion Squad en Song of Style!

[Beantwoorden]