Scheren zonder irritaties (do try this at home)

Ik zou een boek kunnen schrijven over scheren. Niet omdat ik het zo leuk vind, maar omdat ik al jaren met scheermesjes, gels en rode bultjes in aanraking kom. Ik ben altijd opzoek naar een beter mesje of een fijnere crème, waardoor ik minder last heb van ingegroeide haartjes en andere irritaties. Inmiddels heb ik een heleboel tips verzameld; tijd om ze te delen!

Onderstaande tips zijn voor meiden en vrouwen die last hebben van irritaties, ingroeide haartjes, bultjes en andere ontstekingen na het scheren. Heb je nergens last van en kun je met het botte scheermesje van je vriend zonder problemen prima je oksels scheren, dan hoef je mijn tips natuurlijk niet op te volgen.

1. Scrub
Voordat je gaat scheren, scrub je eerst je huid. Benen, oksels, bikinlijn… Scrubben die hap! Gebruik een grofkorrelige scrub, bijvoorbeeld sheaboter -of citroen scrub met zeezout. Ik gebruik graag de shea scrub van The Body Shop, die laat ook nog eens een fijn, zacht, olieachtig laagje achter na gebruik.

2. Gebruik een scherp mesje
Heel belangrijk is het om een scherp mesje te gebruiken. Met een bot mesje irriteer je de huid veel meer. Gebruik het liefst geen wegwerp mesje, maar een duurder scheermes. Die zijn kwalitatief veel beter, scherper en irriteren dus minder. Mijn favoriet is Wilkinson Intuition. Ook is het het best om een mesje met zo min mogelijk bladen te gebruiken.

3. Scheer met lauwwarm water
Scheer onder de douche met lauwwarm water. Niet te heet, dat is sowieso niet goed voor je huid.

4. Gebruik een scheercrème
Ook scheergels kunnen de huid irriteren. Gebruik een milde scheercrème, bijvoorbeeld Ambrosia van Lush. Je kunt ook scheren met olie of een ander glad product zoals conditioner. Kijk daar wel mee uit als je ook je intieme delen gaat scheren. Je vagina is heel gevoelig en je kunt een schimmelinfectie krijgen als dit soort producten (met een andere PH waarde dan je vagina) te dichtbij komen.

5. Scheer met de haargroei mee
Het resultaat is gladder wanneer je tegen de haargroei in scheert, maar het is beter voor je huid om dat niet te doen. Scheer dus met de haargroei mee en ga zo weinig mogelijk met het scheermesje over de huid. Elke keer dat je met het mesjes over de huid gaat, irriteer je het.

6. Na het scheren insmeren met Sudocrem
Na het scheren is je huid waarschijnlijk heel erg droog, smeer het daarom in met een vette crème als Sudocrem. Dit wordt ook gebruikt bij baby’s als ze luieruitslag hebben, maar kan ook prima helpen voor ‘uitslag’/irritatie na het scheren. Heb je een heel naar, dik, ingegroeid en/of ontstoken haartje, smeer dan Nestosyl op de bult. Binnen 1 a 2 dagen is de ontsteking weg, of in ieder geval een stuk verminderd.

7. Gebruik een kristallen deo
Ik heb het een hele tijd niet gebruikt, maar onlangs herontdekt: Kristallen deodorant. Die van DO2 is mijn favoriet (te koop bij Kruidvat en de Tuinen). Na het scheren doe ik de kristallen deodorant op mijn oksels, en behalve dat het helpt tegen zweten, helpt het ook tegen irritaties.

8. Draag naadloos ondergoed
Wanneer ik mijn bikinilijn geschoren heb en de volgende dag veel moet lopen, wil ik aan het einde van de dag het liefst zonder ondergoed wijdbeens op bed liggen. Ondergoed kan heel erg schuren, waardoor ontstekingen en ingegroeide haartjes ontstaan. Heel vervelend en pijnlijk. Naadloos ondergoed schuurt stukken minder en kan dus een wereld van verschil maken. Sloggi en Calvin Klein hebben fijne naadloze slips, hipsters en strings. Ook handig aan naadloos ondergoed: je ziet het niet zitten.

The Body Shop Shea Scrub – review
Kristallen deodorant – review
Lush Ambrosia scheer crème – review
Schaamhaar scheren – link

Bron foto’s: Weheartit.com

Twitter Facebook
Categorie: Verzorging | 7 december 2012 | 139 reacties | Tags: , , , ,

Reacties

Door Annabel op 7 december 2012 16:02

Goeie tips! (love)

[Beantwoorden]


Door ellen op 7 december 2012 16:04

Een super handig artikel! Ik heb vooral snel last van een geïrriteerde okselhuid. Vooral scrubben voor het scheren en scheergel werkt voor mij ontzettend goed. Alleen die Do2 werkt niet, dat pompje raakt de hele tijd verstopt door al die steentjes :no:
Liefs, Ellen

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 december 2012 om 10:47:

Pompje? Ik heb de stick, werkt super!

[Beantwoorden]

Tess antwoordt op 9 december 2012 om 15:03:

Dat had ik ook met het pompje van DO2. Heb hem weg moeten gooien.

[Beantwoorden]

ilse antwoordt op 13 december 2012 om 22:56:

ik heb ook die met het pompje. hij is al een aantal keer verstopt geweest, maar meestal als ik ‘m een paar daagjes laat staan doet ie het weer. niet weggooien dus, en in de tussentijd even een andere gebruiken. maar als deze op is ga ik lekker voor de stick hoor.

[Beantwoorden]


Door Joyce op 7 december 2012 16:05

Ohhh altijd zo vervelend, scheren! Maar dit zijn wel hele handige tips! :)

[Beantwoorden]


Door Miladylike op 7 december 2012 16:06

Handig artikel, de tips ga ik zeker onthouden! :)

[Beantwoorden]


Door Velaija op 7 december 2012 16:08

Hahahaha dat eerste plaatje! En wat een superhandige tips zeg, die ga ik zeker gebruiken :D!

[Beantwoorden]


Door Lisa - Une Belle Vie op 7 december 2012 16:09

Super handig artikel! Ik heb zelf niet zo heel vaak last van een geirritteerde huid, meestal alleen in de zomer. Deze tips ga ik zeker onthouden! ^^)
xxx

[Beantwoorden]


Door Lotte op 7 december 2012 16:10

Haha, leuk artikel – ik vind dat laatste plaatje altijd hilarisch. Damn true! Ik heb eigenlijk nooit echt last van geïrriteerde huid, behalve bij de bikinilijn. En verder vind ik het gewoon een rotklusje.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 7 december 2012 16:10

Handige tips. Ik heb er echt de grootste hekel aan. Voor mijn oksels gebruik ik die Wilkinson mesjes waar al zeep omheen zit. Zo makkelijk: even roetsj en tis weg. Zelf heb ik nooit last van ingegroeide haartjes, dus ik weet niet of dit daar ook tegen werkt.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 december 2012 om 10:48:

Ja, die gebruik ik ook!

[Beantwoorden]


Door Lin op 7 december 2012 16:16

Ik spuugde een beetje water dat ik aan het drinken was over mijn toetsenbord bij het zien van de eerste foto!! Hahahahah!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 december 2012 om 10:48:

:D

[Beantwoorden]


Door xx op 7 december 2012 16:17

Hoi,
Ik heb de site http://www.fraulein38.com bekeken en wil misschien een kwastenset kopen. Het is een site met heel goedkope producten.
Heb jij ervaring met deze site, of het wat is?
Groetjes

[Beantwoorden]

Nathalie antwoordt op 7 december 2012 om 16:41:

Het is een engelse site… Kijk even uit met bestellen want de kans is groot dat je invoerrechten moet betalen of enorm veel verzendkosten! Worden je goedkope spullen alsnog duur..

[Beantwoorden]

Kim antwoordt op 7 december 2012 om 16:57:

Ik ken ze zelf niet maar ik zie op internet wel positieve reviews staan. Het ziet er ook wel uit als een leuke site. Bij hun policies staat dat ze vanuit hun magazijn uit de UK of Duitsland verzenden, dus dan hoef je in ieder geval geen douane kosten te betalen. :)

[Beantwoorden]


Door Nina op 7 december 2012 16:21

toevallig, ik vroeg gister nog aan iemand hoe je irritaties op je benen kunt voorkomen! komt goed van pas dus, en ik lag helemaal dubbel om die eerste foto haha! x

[Beantwoorden]


Door Nadine op 7 december 2012 16:21

Handige tips, ik ga het een keertje proberen met conditioner, mijn scheerschuim is namelijk al een tijdje out of stock. :no:
Scrubben lijkt mij ook een strak plan, let’s try it hha.

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 7 december 2012 16:24

Heel handig!
Ik heb ook nog een tip: van het etos merk heb je douchschuim (vast ook van andere merken hoor!) maar daar kan je je mee douchen en dan ook gelijk je oksels, bikinilijn of benen mee scheren. Veel fijner dan gewone scheerschuim en je bent ook gelijk gedoucht!

[Beantwoorden]


Door Vera op 7 december 2012 16:34

Of.. je *rats!* harst.. ;-)

Goede tips, Vera!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 december 2012 om 10:49:

Daar krijg ik ook uitslag van! :/ En dankjewel Vera :D

[Beantwoorden]


Door Mariette op 7 december 2012 16:41

Haha dat schema xD.

Liefs, Mariette

[Beantwoorden]


Door Hester op 7 december 2012 16:43

Haha, die plaatjes en dat schema/quiz zijn echt superleuk! Ik ben echt lui wat mijn benen in de winter, hahaha. Het boeit me niet zoveel, niemand ziet het! En ik heb gelukkig ook geen gevoelige huid? Wel goede tips, ik had een keer ingegroeide haartjes of zo bij mijn oksel, helemaal rood, opgezet en PIJNLIJK. Als je dat elke keer hebt… autsj!

[Beantwoorden]


Door Allissa op 7 december 2012 16:46

Whaha die plaatjes. Geweldig. Handige tips!

[Beantwoorden]


Door MySuperSweetLife op 7 december 2012 16:47

Hele handige tips. Heb dit artikel even opgeslagen!
Liefs

[Beantwoorden]


Door Charile op 7 december 2012 16:47

Handig :D

[Beantwoorden]


Door Anne op 7 december 2012 16:51

Bedankt voor de tips :D!

[Beantwoorden]


Door Laura op 7 december 2012 16:51

Hahah, je hebt er grappige plaatjes bij gezocht! De meeste tips kende ik al, maar er staan ook een paar hele handige bij die ik nog niet toepas :D

[Beantwoorden]


Door sophie op 7 december 2012 16:59

Fijne Tips Vera, de meeste kende ik al maar toch altijd fijn om nog even na te lezen!

[Beantwoorden]


Door Kim op 7 december 2012 17:02

Met scheermesjes ben ik altijd voorzichtig omdat ik zo bang dat ik in mn huid snij, brrr. Maarja, gelukkig is het nu winter dus hoef nu lekker niet zoveel te scheren. Ga de volgende keer zeker een paar van deze tips gebruiken. Sudocrem heb ik al en dat spul werkt inderdaad echt heel fijn ^^)

[Beantwoorden]


Door Fashionique op 7 december 2012 17:03

Handige tips!

[Beantwoorden]


Door Mademoiselle Sophistiqué op 7 december 2012 17:03

Handige tips, in de winter heb ik altijd meer last van irritatie na het scheren.

[Beantwoorden]


Door Simone Claudia op 7 december 2012 17:04

Hahhahaaha dat laatste plaatje! Erg goede tips, al is het scheren in de winter voor mij persoonlijk niet zo’n must als in de zomer :-) Verder heb ik ook niet zo’n last van gevoelige huid bij het scheren, maar een vriendin van mij wel, dus ik zal deze tips doorgeven aan haar. :D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 december 2012 om 10:50:

Herkenbaar, maar toch voel ik me geschoren fijner :ja: Hoewel benen het minste prioriteit hebben *kijkt naar benen die al weeeeken niet geschoren zijn*

[Beantwoorden]


Door Mell op 7 december 2012 17:07

Huh, ik had een keer gelezen dat je altijd eerst moet scheren in verband met scrubben je huis een beetje “opzwelt”. En dan als je na het scrubben geschoren hebt, dat er kleine stoppeltjes zijn….

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 december 2012 om 10:50:

Daar zou ik heel erg mee oppassen, als je een zeezout scrub gebruikt, gaat dat heel erg pijn doen :/

[Beantwoorden]


Door Sanne op 7 december 2012 17:11

ik ben gezegend als een vrouw ZONDER okselhaar!
halleloeja haha
dat scheelt al een werk, en nu het winter is scheer ik mijn benen ook amper dus blijft er nog maar 1 klus over :lol:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 december 2012 om 10:51:

Je hebt geen okselhaar? Hoe dan? :O

[Beantwoorden]

Charlotte antwoordt op 8 december 2012 om 13:45:

Ik ook niet :) Of ja, 3 haren aan elke kant die ik één keer per half jaar uittrek met een pincet :)

[Beantwoorden]

Anna-beau antwoordt op 8 december 2012 om 16:41:

Ik wilde als 13jarige mijn oksels scheren omdat ‘iedereen dat deed’. Misschien als ik het toen niet geschoren had dat ik nu ook minuscule blonde haartjes zou hebben. Maar helaas. :no:

Marloes antwoordt op 13 december 2012 om 14:24:

haha, ik hoef maar 1 keer in de maand mijn oksels te scheren :) hoera! helaas ben ik niet gezegend met kale benen en een lege onderkant. hahaha


Door Ayla op 7 december 2012 17:11

Goede tips voor later ben nog maar 12 dus voorlopig nog niet… ;-)

[Beantwoorden]


Door DQ op 7 december 2012 17:13

Handige tips! Die flow chart is echt hilarisch :)

[Beantwoorden]


Door Lotte op 7 december 2012 17:19

Handige tips! Thnx! ^^

[Beantwoorden]


Door Eva op 7 december 2012 17:21

Wat een handige tips! Ik moest erg lachen om de flowchart, hihi.

[Beantwoorden]


Door Emma op 7 december 2012 17:25

Handig om te weten. Gelukkig heb ik nooit zoveel irritaries na het scheren.

[Beantwoorden]


Door lonneke op 7 december 2012 17:26

goed en handig artikel Vera!
Die Sudo crème eens proberen.
x

[Beantwoorden]


Door Lana op 7 december 2012 17:28

Haha, ik hou van die flowchart!

[Beantwoorden]


Door Xaviera op 7 december 2012 17:37

Handige tips! Haha de afbeeldingen zijn er erg leuk bij :D

[Beantwoorden]


Door Louise op 7 december 2012 17:37

Handig artikel!

[Beantwoorden]


Door jennifer op 7 december 2012 17:39

ik hou t toch bij harsen xp

[Beantwoorden]


Door Caro op 7 december 2012 17:40

Handige tips!!

[Beantwoorden]


Door Esmay op 7 december 2012 17:45

Echt hele handige tips dit! Hier heb ik wat aan hihi!
Ook al ben ik een beetje lazy qua scheren in de winter. Mijn oksels enzo wel, maar mijn benen niet echt. Gaat toch een broek over heen haha! :’)

[Beantwoorden]


Door Sara op 7 december 2012 17:52

Ik heb nooit last met scheren, ik gebruik die scheermesjes van venus met van dat scheerschuim spul aan het mesje vast.
Scheer ook beiden kanten op op mijn oksel.

[Beantwoorden]


Door beautybysandra op 7 december 2012 17:52

Wat een handige tips, deze kan ik zeker goed gebruiken!

[Beantwoorden]


Door Nina op 7 december 2012 17:57

Leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Manon op 7 december 2012 17:58

Sudo is niet echt een goed plan op een droge huid. Sudo word onder andere gebruikt op kwetsbare stuiten van kinderen en ouderen (denk aan smetplekken)dit “droogt” de “wond” uit. Dus als je, je benen gaan insmeren met sudo als ze al droog zijn worden ze alleen maar droger. Scheerwondje? Dan is sudo een goed plan!

Verder super tips! Leuke site!!

Groetjes een verpleegkundige

[Beantwoorden]


Door Chantal op 7 december 2012 18:01

Ja ik heb dit ook altijd na het scheren. Ik word er echt gek van. Jou tip komen zeker van pas bedankt vera

[Beantwoorden]


Door Angelique op 7 december 2012 18:01

Na jaren van ellende met scheren heb ik een tijd geleden ontdekt wat echt werkt. Het is de allergoedkoopste oplossing die er is. Wat heb je nodig? Helemaal niets! Slapen zonder ondergoed is namelijk DE oplossing tegen irritaties en bultjes na het scheren. Het fijnste is dan natuurlijk als je ’s avonds kan scheren aangezien je niet zoveel aan deze tip hebt als je ’s ochtends scheert. Echt, probeer het eens uit!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 december 2012 om 10:52:

Ja, dat helpt ook echt! Vind het persoonlijk alleen niet zo fijn, zonder ondergoed slapen. Naadloos ondergoed scheelt ook al enorm veel in mijn ervaring.

[Beantwoorden]


Door Margreet op 7 december 2012 18:25

Ik scheer nu een tijdje met (haar)conditioner, hier worden de haartjes heel zacht van waardoor het scheren een stuk makkelijker gaat! Dit was mijn beauty-ontdekking van afgelopen jaar :yay:

[Beantwoorden]

Marloes antwoordt op 13 december 2012 om 14:26:

welcom bij de club! ^^)

[Beantwoorden]


Door Elise op 7 december 2012 18:26

Heb je weleens PHB vanish gebruikt? Sinds ik dat gebruik heb ik totaal geen ingegroeide haartjes meer, werkt echt perfect! Kan je ook gewoon bij de drogist halen :)

[Beantwoorden]

Iva antwoordt op 8 december 2012 om 00:01:

Hey, thanks voor deze tip! Ik ga dit bestellen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 december 2012 om 10:52:

Nee, maar zal er eens naar kijken!

[Beantwoorden]

Daniella antwoordt op 9 december 2012 om 19:25:

Ja, +1! Echt heel fijn spul! PFB, heet het trouwens ^^)

[Beantwoorden]

Iva antwoordt op 11 december 2012 om 21:36:

Ik ben dus bijna letterlijk direct na het plaatsen van deze comment (de volgende ochtend) naar de winkel gerend (gefietst) om dit te kopen. Ik gebruik het dus vanaf zaterdag en… het werkt! OMG, dankjewel Elise!! (en Vera natuurlijk)

[Beantwoorden]


Door Renee op 7 december 2012 18:28

haha wijdbeens op bed liggen

[Beantwoorden]


Door indy op 7 december 2012 18:28

Aaah super tips, Dankjewel ! :-)

[Beantwoorden]


Door marijke op 7 december 2012 18:33

Wat ben ik blij dat ik zonder problemen kan scheren zonder irritaties bultjes en andere vervelende problemen.

Het zal er niet charmant uit zien, maar de vrouwen die er last van hebben kunnen hier niets aan doen.

[Beantwoorden]


Door xcharminbeauty op 7 december 2012 18:34

Thx voor de tips!

[Beantwoorden]


Door Resy op 7 december 2012 18:43

Handige tips!
Voor mij maakt het niet heel veel uit, ik heb gelukkig bijna nooit last van irritaties :)

[Beantwoorden]


Door Annemarije op 7 december 2012 19:15

Wel oppassen met sudo, zink droogt de huid uit. Dus op wondjes/uitslag is het een goede, maar smeer er niet alles mee in.

[Beantwoorden]


Door yourMFL op 7 december 2012 19:17

Fijn artikel! Gelukkig heb ik er niet zo veel last van.

[Beantwoorden]


Door Amina op 7 december 2012 19:18

Ik scheer al jaren niet meer, brazilian wax en de rest thuis epileren. Pijn zeg je? Nothing that i cant handle!! :cool:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 december 2012 om 10:52:

Superwoman!

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 7 december 2012 19:33

Handige tips, alleen gebruik ik een elektrische shave. Zelf vind ik dat handiger, sneller en krijg je niet/nauwelijks irritaties.

[Beantwoorden]


Door Soesja op 7 december 2012 19:35

HAHA dit is wel vrij erg, ik doe ongeveer ALLES fout. Het begint al met m’n wegwerpmesjes en scheergel… Misschien toch maar eens iets aan veranderen, heb namelijk wel eens last van irritaties!

[Beantwoorden]

Soesja antwoordt op 7 december 2012 om 19:36:

Ooh en die chart is trouwens echt superhilarisch, ‘stay hairy my friend’ haha!

[Beantwoorden]


Door Dita op 7 december 2012 19:50

Handige tips, en plaatjes!

[Beantwoorden]


Door jana op 7 december 2012 19:51

Hele handige tips :D x

[Beantwoorden]


Door Chiara op 7 december 2012 20:17

“Wanneer ik mijn bikinilijn geschoren heb en de volgende dag veel moet lopen, wil ik aan het einde van de dag het liefst zonder ondergoed wijdbeens op bed liggen.”

Oh, Vera <3

[Beantwoorden]


Door Martina op 7 december 2012 20:26

Haha ik moest zo lachen om alle plaatjes !

[Beantwoorden]


Door Marisa op 7 december 2012 20:46

Super handig, die tips! Haha, die plaatjes zijn echt heel leuk. ^^)

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 7 december 2012 20:55

Handig artikel!
Wat ook kan helpen is katoenen ondergoed nadat je je hebt geschoren, dat ‘ademt’ meer dan andere soorten ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 december 2012 om 10:54:

Ik heb altijd katoenen ondergoed gedragen, maar die naden joh… Irritaties, niet te doen!

[Beantwoorden]


Door ChantalAngel op 7 december 2012 21:05

hahaha “Het liefs zonder ondergoed wijdbeens op bed liggen” geweldig!!

[Beantwoorden]


Door Tine (: op 7 december 2012 21:43

Leuk artikel!
eens iets anders
en de foto’s hahaha te grappig! x

[Beantwoorden]


Door Miss Sentinelli op 7 december 2012 21:59

Handige tips! :)

[Beantwoorden]


Door Lois op 7 december 2012 22:03

Super handig artikel Vera, bedankt! :)
xxxx

[Beantwoorden]


Door Ashley op 7 december 2012 22:09

Super handige tips!

[Beantwoorden]


Door Lifesplash op 7 december 2012 22:28

Hhahahahah, die plaatjes, geweldig! Leuke tips Vera! :D Stiekem vind ik scheren altijd wel een eng klusje, een mesje over je huid… ieeeks. In de winter ben ik gewoon heel lui. Ja, dan ziet niemand het toch.. tenminste alleen mijn benen hè! Die onderbroek tip is trouwens erg goed, nog nooit van gehoord! Goed artikel :D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 december 2012 om 10:54:

Ik vind het ook wel eng, maar eigenlijk zijn alle ontharingsmethoden vrij ‘eng’. Harsen, of een scheerapparaat (dat lawaai!) Brrr.

[Beantwoorden]


Door Lies op 7 december 2012 22:36

Hele handige tips! Zelf heb ik ook heel veel last van irritaties en ook wel regelmatig ingegroeide haartjes. Ik ga zeker de tips eens proberen.

[Beantwoorden]


Door Anna op 7 december 2012 22:58

Ik had ook al zoveel geprobeerd maar niks hielp tegen de rode bultjes. Nu laat ik me laseren en is het een stuk minder geworden! Oksels heb ik eigenlijk helemaal geen bultjes meer, bikinilijn zie je nog wel iets maar is wel veel minder geworden dat ik me er niet zo erg meer aan stoor. Misschien dat je dat kunt proberen?

[Beantwoorden]


Door Mai op 7 december 2012 23:23

Bedankt voor de tips!

[Beantwoorden]


Door DiANA op 7 december 2012 23:39

Wanneer ik mijn bikinilijn geschoren heb en de volgende dag veel moet lopen, wil ik aan het einde van de dag het liefst zonder ondergoed wijdbeens op bed liggen.

-JAA! Ik heb een keer heel veel moeten lopen, had een rokje aan.. mijn dijen waren aan de binnenkant helemaal kapot! Had dat echt niet verwacht.
En ook bij mijn vajayjay waar beetje stoppeltjes waren ook helemaal geschuurd door randje van ondergoed…

Mam had me toen DE tip gegeven:
Alles afpoederen met talkpoeder/mentholpoeder.. Echt een verlichting <3

[Beantwoorden]


Door Ana op 8 december 2012 09:25

Leuk die plaatjes er bij !

[Beantwoorden]


Door Chantal op 8 december 2012 10:18

Heel erg handig artikel met hele goede tip waar ik zeker iets aan heb.

[Beantwoorden]


Door Michelle op 8 december 2012 10:33

Allemaal erg herkenbaar! En goede tips. Helaas heb ik zelfs na (bijna) al deze tips al uit te voeren heb ik nog gedoe. Ik heb net een nieuwe scheercreme om te proberen en als die niet werkt ga ik lush maar eens proberen.

[Beantwoorden]


Door kyra op 8 december 2012 11:14

waar kun je zo een do2 deo kopen?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 december 2012 om 11:25:

Kruidvat en de Tuinen :-)

[Beantwoorden]


Door Ingeborg op 8 december 2012 12:39

Handig! Ik krijg ook altijd irritaties als ik me scheer, dit ga ik zeker onthouden :)

[Beantwoorden]


Door Beautydagboek op 8 december 2012 12:51

Gelukkig heb ik niet altijd last van bultjes enzo, maar bij mijn oksel heb ik wel eens een ontstoken kliertje. Dus goede tips!

[Beantwoorden]


Door tielandje op 8 december 2012 13:41

hey Vera, van een product met verschillende pH waarde dan je vagina krijg je geen blaasontsteking maar wel een schimmelinfectie (candida). Doordat je het zure milieu met een basisch product gaat insmeren om te scheren verander je het milieu van je vagina en vulva en krijgen schimmels en gisten vrij spel. Je krijgt wel de symptomen van een blaasonteking, misschien daardoor de verwarring. (een jeukende en geïrriteerde vagina, pijn of branderig gevoel tijdens het urineren of geslachtsgemeenschap, jeuk, …)
Ik had dit eens door mij “down under” te scheren met die heerlijk ruikende Dove showercreme met kersengeur! Gelukkig ben je er ook snel vanaf met de juiste medicatie en zalfjes.
Groetjes van een nurse uit België!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 december 2012 om 14:02:

Dankjewel nurse uit België! Ik pas het gelijk even aan.

[Beantwoorden]


Door LounaBeauty op 8 december 2012 14:23

Goede tips Vera! Ik heb zelf gelukkig niet zo’n last ervan, ;-)

[Beantwoorden]


Door Martine op 8 december 2012 15:30

Wow briljant onderwerp. Zeer fijn te weten dat er meer mensen zijn die irritaties krijgen door ondergoed na het scheren daar.

Heb me sowieso altijd afgevraagd waarom er zoveel lingerie met kant wordt verkocht want dat irriteerr bij mij als een gek, zo’n string met een kant randje. En je ziet het OVERAL.

Ik moet eigenlijk altijd katoenen strings dragen met zo min mogelijk naden etc. Helaas zijn de mooiste altijd met kant..

[Beantwoorden]


Door Anna-beau op 8 december 2012 16:39

Zo herkenbaar, dat geschuur met die hipsters. En probeer dan maar eens onopvallend je hipster te verschuiven. oh oh the drama.

[Beantwoorden]


Door Linda op 8 december 2012 18:47

Nog een tip na het scheren (al is die vast al voorbij gekomen): talkpoeder/babypoeder op je bikinilijn na het scheren. Voorkomt het schuren.

[Beantwoorden]


Door Let op 8 december 2012 19:28

Leuk artikel, maaaaaarrr… Heeft eland een alternatief voor schubben…mij. Oksels zijn daar echt veel te gevoelig voor. Dat doet echt pijn, kan niet eens met een washandje wassen daar… Aaaaaltijd bultjes na het scheren,dat worden kleine puistjes en dat doet dan weer zeer waardoor ik met m’n armen wijd wil lopen….

[Beantwoorden]

Let antwoordt op 8 december 2012 om 19:29:

Haha Iemand, niet eland… Moet nog een beetje wennen Aan het typen op m’n iPad

[Beantwoorden]


Door Cynthiiaa op 9 december 2012 02:18

Yaay, goede tips! Ik hars tegenwoordig mijn oksels, een uitkomst joh! Want soms dan ging het scheren wel eens mis, hele jaap in mijn oksel. xD En dan deo, heerlijk tegen het plafond.

[Beantwoorden]


Door Alexandra op 9 december 2012 08:56

Wat bedoel je met zonder ondergoed wijd beens op bed liggen

[Beantwoorden]


Door SYLVANA op 9 december 2012 10:26

Tnx! Ik ga het zeker gebruiken heb namelijk
altijd ontstoken bultjes.

vooral niet wassen met zeep dames!

[Beantwoorden]


Door suzanne van iterson op 9 december 2012 10:35

Ik smeer na het scheren van mijn bikinilijn altijd vaseline er op, weg rode bultjes !

[Beantwoorden]


Door Anne op 9 december 2012 12:19

Met kristallen deo’s moet je soms ook echt oppassen! Meestal is het Aluin wat er in zit en dat is een heel agressief goedje. Dit sluit letterlijk je huid af op een manier dat lijkt op een proces wat op dichtschroeien lijkt. Vaak bij mensen met een gevoelige huid of grote kans op ontstekingen in de klieren worden kristal deo’s afgeraden door huisartsen en dermatologen. Ik heb zelf met een onsteking in mijn klieren ter grootte van een ei in mijn oksel rondgelopen waarbij na onderzoek de kristal deo als boosdoener werd aangewezen. Ik zeg dit toch maar aangezien ‘natuurlijke’ producten soms snel als goed bestempeld wordt omdat het onder andere natuurlijk is maar natuurlijk is zeker niet altijd goed.

[Beantwoorden]


Door Laura op 9 december 2012 14:51

Yaay ik zat al te wachten op dit artikel! Ik heb zo’n enorme hekel aan scheren, vooral mijn bikini lijn. Élke keer weer is het knal en knalrood, maar ik ga nu zeker eens je tips opvolgen. Thanks!

[Beantwoorden]


Door Krlnn op 9 december 2012 15:45

Super handige tips! heb me echt doodgelachen bij dat eerste en laatste plaatje

[Beantwoorden]


Door a. op 9 december 2012 15:52

ik heb zo veel last met scheren, ik doe het niet meer
ik gebruik ontharingscrème, kost iets meer tijd maar voor mij werkt het veel beter :D

[Beantwoorden]


Door Danielleeee op 10 december 2012 10:06

Hele handige tips, ik ga ze zeker weten proberen !! ^^)

[Beantwoorden]


Door Anna op 10 december 2012 14:14

Sudocrem is geen vette creme. Sudocreme droogt namelijk uit. Daardoor wordt het gebruikt bij luieruitslag van babys. De huid is namelijk geirriteerd door dat er te veel vocht (urine/ontlasting) in contact is geweest met de huid. Sudocreme zorgt er voor dat de huid uitdroogd en zo de weke huid van de luier verdwijnt.

[Beantwoorden]


Door Roos op 10 december 2012 15:12

Ik heb echt DE ideale tip voor scheren:

Gebruik een mannen scheermes! (geen wegwerp).

Vroeger gebruikte ik de scheermes van mijn vader (uiteraard wel een ander mesje) en dat werkte echt prima!
Nu heb ik al jaren zelf een simpele Gilette Mach 3. De mesjes zijn helaas wel wat duurder maar je doet ongeveer 3/4 weken met een mesje. En ze zijn echt super scherp. Omdat baardhaar van mannen dik is gaat scheren van de benen goed en doe ik zelfs de bikinilijn en oksels zonder producten, alleen met water. Nooit ergens last van!

Met een speciale vrouwen scheermes, van die venus dingen etc, snij ik mezelf altijd door die ronde kop en alle plastic/zeep wat er omheen zit. Niet echt heel fijn.

Persoonlijk vind ik een mannenscheermes dus echt een aanrader! ;-)

[Beantwoorden]


Door Jose op 11 december 2012 10:48

Ik scheer mijn benen altijd met Cremespoeling… van die lekkere dikke goedkope meuk! ideaal! beter dan de dure gilette schuim. En ruikt ook lekker.

[Beantwoorden]


Door Ise op 14 december 2012 15:57

Fijne tips! En leuk geschreven :)

[Beantwoorden]


Door Ierusss op 22 december 2012 19:03

Vera, je moet PFB Vanish proberen, dat schijnt een wonder middel te zijn tegen alle iritaties, of het echt zo onschuldig is als ze het omschrijven weet ik niet maar lijkt mij het proberen waard!

[Beantwoorden]


Door veracamilla.nl | Lush Buffy op 31 december 2013 06:00

[…] Lush Buffy is er in twee formaten. 90g en 200g. Ik kocht 90g, omdat ik met het kleine stukje Buffy al vrij lang gedaan had, en zo’n groot blok om mee te scrubben me niet heel handig leek. Ook kocht ik er een blikje bij om Buffy in te bewaren. Ik scrub regelmatig, vooral mijn oksels en bikinilijn. Dat doe ik een dag voordat ik ga scheren, zodat haartjes minder snel ingroeien. Lees er meer over in het artikel scheren zonder irritaties. […]


Door Madebyuna op 31 december 2013 10:10

Hahahahaa wil ik wijdbeens op bed liggen, heerlijke humor. (love)

[Beantwoorden]


Door Trudy op 10 januari 2014 21:59

:omg: scheren! Vreselijk vind ik het en vooral de bikinilijn. Ook ik wil na een dag lopen dan zonder ondergoed wijdbeens op bed gaan liggen. Tegenwoordig smeer ik het na het scheren in met vaseline. Vooral waar de rand van je ondergoed overheen loopt in je liezen. En dat kan best een verademing zijn. Ik gebruik voor mijn oksels geen deodspray meer maar een roller. Ik heb een flinke ontsteking in me oksel gehad. Deze werd alleen maar groter en dikker. En moest door een plastisch chirurg weggehaald worden. Wat eruit kwam was een bal opgehoopte talg van een doorsnee van 1,5 cm. Heb nu een litteken van 2 cm in me oksel waardoor ik niet te vaak kan scheren. Echt balen vooral in de zomer.

[Beantwoorden]


[…] Fotocredits: Vera Camilla […]


Door jami op 27 juni 2014 22:32

Heey ik heb kleine buldjes in mijn vagina en heb daar voor mijn vagina haren met de een ontharings crème van de action gebruikt maar nu heb ik las van buldjes in mijn vagima het jeukt heel erg ik wordt soms waker door de jeuk heb er ook een tussen mijn schaamlippen heb je tips!! Bedabkt alvast
Groeten jami♡♥♡

[Beantwoorden]


Door miranda op 11 juli 2014 22:38

Ik heb vandaag voor het eerst ontharingscreme van Veet gebruikt voor mijn bikinilijn.Noooooooit meer!!!! Ik had de creme voor de gevoelige huid, het mocht max. 5 min blijven zitten. Na 4 min. afgespoeld en toen begon het. Prikken als een gek en toen ik keek, bleek de huid van mijn liezen helemaal stuk te zijn. Lig al de hele avond met koude washandjes tegen de pijn. Wat een ellende. Dan toch liever bultjes na het scheren.

[Beantwoorden]

Debby antwoordt op 6 maart 2016 om 00:36:

Goed artikel! Ik hoop dat er dingetjes gaan werken. Ik zelf heb al-tijd last van een geïrriteerde huid na het scheren. Vooral bij mijn oksels. Soms is het zo erg, dat ik de dag erna mijn arm niet meer fatsoenlijk kan bewegen. Maargoed, dat doet er nu even niet toe.

Ik heb namelijk nog een vraag:
Wanneer moet je je scheermesje weggooien?
Ik struggle hier altijd wel mee; is het scheermesje nog goed of niet?
Want, hoe lang doe jij bijvoorbeeld met dat mesje van Wilkinson?

[Beantwoorden]

Debby antwoordt op 6 maart 2016 om 00:37:

Ik heb dat ook ooit eens geprobeerd, in de hoop dat die ontharingscreme de gouden oplossing zou zijn.. NOT.
Het wordt letterlijk vuurrood en jeukt ontzettend!

[Beantwoorden]


Door emma op 28 februari 2015 09:41

:wtf: ik heb zoon pijn voor het eerst geschoren en nu is het helemaal rood !

[Beantwoorden]


Door Debby op 6 maart 2016 00:34

Goed artikel! Ik hoop dat er dingetjes gaan werken. Ik zelf heb al-tijd last van een geïrriteerde huid na het scheren. Vooral bij mijn oksels. Soms is het zo erg, dat ik de dag erna mijn arm niet meer fatsoenlijk kan bewegen. Maargoed, dat doet er nu even niet toe.

Ik heb namelijk nog een vraag:
Wanneer moet je je scheermesje weggooien?
Ik struggle hier altijd wel mee; is het scheermesje nog goed of niet?
Want, hoe lang doe jij bijvoorbeeld met dat mesje van Wilkinson?

Groetjes,

[Beantwoorden]


Door a.leeuwenburgh op 29 juni 2016 17:13

Wij leveren Gloves In A Bottle alleen bij de apothekers.

Naar mijn bescheiden mening een wonder product. Snel scheren, gemakkelijk scheren, koud water, warm water, any time, any place, anywhere. Zonder gebruik te maken van zeep dat je huid irriteert en doet uitdrogen!

Door het beschermende laagje bied het een oplossing voor bijna alle op jouw side genoemde problemen: rode bultjes, irritatie, jeuk, scrubben, droge huid etc.

Mag ik je eens een flesje toesturen om te proberen. En liever nog, eerst eens spreken over de telefoon.

Naar mijn mening en ervaring is dit product uniek voor deze toepassing.

Met vriendelijke groet,

Ad leeuwenburgh

076 889 37 61 tijdens kantooruren

[Beantwoorden]


Door Marie op 14 augustus 2019 12:49

Ik vind het ook lastig om mijn benen mooi glad te scheren, omdat ik vaak last heb van een droge huid of bultjes. Ik ga eens proberen of het resultaat beter wordt wanneer ik me eerst scrub. Ook ga ik mijn benen een keer laten harsen. Ik ben benieuwd of mijn haren dan echt langer wegblijven.

[Beantwoorden]