A Touch Of Fashion – De FIAP awards 2012!

Suzanne blogt dagelijks op fashionisaparty.com en om de maandag hier op veracamilla.nl. Vandaag is het weer zover en lees je in haar eigen rubriek A Touch Of Fashion over haar passie voor, en kijk op mode.

Ik kan nog zoveel van mode houden, die liefde was er niet als de winkels er niet waren waar ik shop, de ontwerpers er niet waren die voor die winkels de toon zetten, en de mensen er niet waren die me inspireren. Zij maken voor een groot deel dat mode voor mij elke dag weer een feestje is, en daarom leek het mij leuk om ze door middel van deze virtuele FIAP (fashion is a party) awards een heel goed 2013 te wensen.

Alle awards reik ik uit op basis van mijn eigen mening en ervaring, en dus niet op basis van hoe goed een bedrijf of merk het objectief gezien gedaan heeft. Dat ik er (om wat voor reden dan ook) positieve associaties bij heb, telt bij dit rijtje. Vanzelfsprekend wil ik echter niet alleen mijn mening uitspreken, maar ook die van jullie horen. Hier kom ik aan het einde op terug.

Fysieke winkel award:

Ik heb er lang over gedacht om iets originelers te noemen, maar ik ga toch voor H&M. Dit was ongetwijfeld wéér de winkel waar ik het meest kwam in 2012. Er is genoeg aan te merken op – vooral – hun service, maar zolang ik er blijf komen doen ze toch echt iets goed. Bovendien waren er een hoop verbeterpunten voor H&M in 2012, zoals een webshop die stúkken sneller verzendt.

Webshop award:

Nadat verzending wereldwijd gratis werd en het assortiment nog sky higher dan het al was, wil ik deze award heel graag geven aan ASOS. Deze webshop is voor élke stijl, voor élk budget een modeheaven en besloot, speciaal voor de Nederlanders, in 2012 ook nog eens iDeal als betaalmethode te introduceren.

Nieuwkomer award:

Vooruit, dan geef ik deze award aan de grote ASOS concurrent: Nelly. Deze Scandinavische webshop ging dit jaar voor het eerst op mijn ‘wekelijks bekijken’ lijstje én (vind ik ook een applausje waard) werkte ‘deed het’ met verschillende mode bloggers, zoals een samenwerking met Angelica.

Modebedrijf ‘dat een duwtje in de rug’ nodig heeft’ award:

Deze award gaat naar New Yorker, waarbij ik al tijden hoop op een webshop. Helaas zit hij nog steeds niet ‘in de pijpleiding’ (voor zover dat ze dat willen communiceren natuurlijk). Kom op, een beetje ‘vooruitstrevendheid’ Duitsland!

Modecommercial award:

Eindelijk kan ik een award uitreiken aan een bedrijf uit eigen land: wehkamp.nl! Misschien dat er high fashion merken zijn die mooiere commercials maken, maar wehkamp.nl heeft hun commercials identificeerbaar, sfeervol én mooi gemaakt. Die eerste twee aspecten zijn zéker zo moeilijk in de laatste.

Modeontwerper award:

Hoe kan ik anders dan de naam noemen van het label waar het afgelopen jaar ongetwijfeld het meest over is gepraat door de meeste mensen? Maison Martin Margiela. Hoewel er ook veel kritiek was op het feit dat Margiela zichzelf letterlijk ‘in de uitverkoop’ gooide door hun samenwerking met H&M, ben ik er vooral erg vóór dat designers bekender worden gemaakt onder een groter publiek. Alleen op die manier wordt mode toegankelijker, en dat is mijn streven.

Modetijdschrift award:

Hier ligt Vogue natuurlijk voor de hand, maar ik besluit voor een ander blad te kiezen. Dit omdat ik een paar weken geleden een heel goed interview hoorde met de hoofdredactrice met het blad. Ik was tijdens het luisteren onder de indruk van haar ambities met het blad, en hoe ze haar eigen tegelijkertijd nuanceerde voor de waarde van het blad. Ik heb het over een blad dat zich ondanks Vogue dit jaar perfect staande wist te houden: ELLE.

Photobucket

Niet alleen voor bovenstaande bedrijven, maar ook voor jullie natuurlijk: een heel gelukkig nieuw jaar! Maak er (weer) een modefeestje van!

Aan wie zou jij de FIAP awards willen uitreiken?
Ik zou het heel leuk vinden als je je eigen ‘antwoorden’ laat weten bij de reacties.

Wil je meer lezen en zien van Suzanne? Volg haar dan op Twitter, Facebook en/of Bloglovin.


Reacties

Door Eline op 31 december 2012 16:18

Leuk artikel!
Elle is inderdaad het leukste modetijdschrift. Ik lees het iedere maand met veel plezier (love)

[Beantwoorden]


Door Ellen op 31 december 2012 16:18

Mijn favoriete winkel voor 2012 zou toch de Zara zijn, maar de H&M staat op de tweede plaats! Ik vind ASOS ook de beste webshop, ik kan daar eindeloos doorheen scrollen (love)

[Beantwoorden]


Door Laura op 31 december 2012 16:20

Leuk artikel! (:

[Beantwoorden]


Door lieve op 31 december 2012 16:21

Leuk!

xx jij ook een happy new year! <3

[Beantwoorden]


Door Miladylike op 31 december 2012 16:21

Wat een leuk artikel weer! :)

[Beantwoorden]


Door lieve op 31 december 2012 16:22

Leuk!

xx jij ook een happy new year?

p.s: wat doe jij aan?

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 1 januari 2013 om 01:06:

Hakken, eem glimbroek en een trui: casualchic.

[Beantwoorden]


Door lieve op 31 december 2012 16:22

oeps twee x gestuurd :$
soryy

[Beantwoorden]


Door TimeForBlues op 31 december 2012 16:34

Leuk om te lezen! Haha de ‘FIAP’ leuk bedacht! <3

[Beantwoorden]


Door kirsten op 31 december 2012 16:40

Leuk artikel (:

[Beantwoorden]


Door Velaija op 31 december 2012 16:45

Wat een leuk artikel weer :D!

[Beantwoorden]


Door Vera op 31 december 2012 16:48

Wat een leuk artikel! Asos en H&M zijn bij mij ook grote favorieten van afgelopen jaar! (A)

[Beantwoorden]


Door Silvy op 31 december 2012 16:48

Leuk om te lezen! En jij (eigenlijk jullie :)) ook een heel gelukkig nieuwjaar!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 31 december 2012 17:02

Leuk artikel! Mijn favo winkel zou ook H&M zijn, mijn favo webshop die van forever21 (love)
xxx

[Beantwoorden]


Door Axelle op 31 december 2012 17:07

Leuk artikel ! Alvast een gelukkig nieuwjaar gewenst , voor jullie beiden :) xoxo

[Beantwoorden]


Door ashley op 31 december 2012 17:12

Ik wens jullie beiden een gelukkig 2013 en wat een heerlijk artikel

[Beantwoorden]


Door Eva op 31 december 2012 17:12

Ben het echt eens met de meeste, vooral H&M en Asos vind ik echt top!

[Beantwoorden]


Door Hester op 31 december 2012 17:20

Hmm op Asos moet ik nog eens een kijkje gaan nemen! (Als ik geld heb :p) Leuke awards zo, origineel!

[Beantwoorden]


Door Emilia op 31 december 2012 17:22

Ah heel leuk artikel! Met ASOS als beste webshop ben ik het helemaal eens. Enorme collectie, leuke kleding, gratis verzendkosten, snelle service. Ben nog steeds blij dat ik die shop ontdekt heb ^^)
Jij ook een gelukkig nieuwjaar!

[Beantwoorden]


Door Marieke op 31 december 2012 17:22

Leuk om te lezen! Mijn fysieke winkel award zou ab-so-luut niet gaan naar de H&M. Brrrr, ik hou het nooit langer dan 5 minuten uit in die winkel. De webshop vind ik dan wel weer fijn ;) Maar mijn favo webshop is dorothyperkins. Die kan ik altijd wel leegshoppen.

[Beantwoorden]


Door Nina op 31 december 2012 17:23

ik vind de wehkamp campagne’s ook mooi, en ik hoouuuuud van de ELLE! leuk artikel :)

[Beantwoorden]


Door danique op 31 december 2012 17:28

wat een origineel artikel (:
jullie allebei een gelukkig nieuwjaar !
xoxo

[Beantwoorden]


Door Makeupxaholics op 31 december 2012 17:35

Leuk artikel! Bij mij is is die winkel toch wel forever 21, maar h&m komt zeker op de 2e plaats! voor de rest ben ik het denk ik wel met je eens :) gelukkig nieuwjaar!

[Beantwoorden]


Door Merel op 31 december 2012 19:29

Erg leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 31 december 2012 20:11

Ik hoop ook al tijden op een webshop van New Yorker, het is zo’n leuke winkel maar zit helaas niet in mijn woonplaats.

Is de webshop van de h&m zo verbeterd? Je moet nog betalen voor de verzending en retour, je kan een cadeaubon niet online gebruiken en het duurt vaak toch 5 dagen voordat een bestelling thuis is bezorgd.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 1 januari 2013 om 01:08:

Een verbetering wil ook niet zeggen dat het nu goed is, het is een verbétering ;)

[Beantwoorden]


Door Lisette op 31 december 2012 20:24

Leuk! H&M is ook de winkel waar ik het vaakste ben geweest(:

[Beantwoorden]


Door Tessa op 31 december 2012 20:37

super leuk, helemaal mee eens
x

[Beantwoorden]


Door Evelien op 31 december 2012 20:40

Jaa, ik ben ook zeker het meest bij de H&M geweest dit jaar! Heb zelf niet zoveel verschil gemerkt in de webshop, maar het blijven geweldige collecties. Ben dit jaar ook best een hoop bij de Only geweest. ^^)

[Beantwoorden]


Door Daphne op 31 december 2012 23:15

Ik ben het zeker eens dat de H&M heeft gewonnen!! Ze hadden zo veel leuks en verrassend!

[Beantwoorden]

Daphne antwoordt op 31 december 2012 om 23:17:

PS; gelukkig nieuwjaar alvast! <3

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 1 januari 2013 om 19:02:

dankjewel, jij ook natuurlijk!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 1 januari 2013 01:09

Dankjulliewel voor alle ‘Leuk artikel!’-en!

[Beantwoorden]


Door Ayla op 1 januari 2013 11:14

H&M en Sting !!!

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 1 januari 2013 11:31

H&m als fysieke winkel kom ik niet meer zo vaak, vind het er vaak een puinhoop en de mensen die daar winkelen zijn erg irritant :p
De webshop vind ik leuker, daar bestel ik best vaak wat, alleen kan de helft vaak terug omdat de stof tegenvalt of het veeeeel te groot is.
De New Yorker heb ik echt ontdekt dit jaar, heerlijk winkelen en de primark voor basics. Ook kwam ik vaak bij de vero moda hier in de stad, soms heb je daarheen leuke stukken voor ineens heel weinig geld! En dat is natuurlijk erg leuk ;)
Asos moet ik maar eens een kijkje gaan nemen! :)

Jullie ook een gelukkig nieuwjaar!

[Beantwoorden]


Door Nina op 1 januari 2013 12:22

Leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Linda op 1 januari 2013 13:30

Ik kom toch ook altijd weer uit bij H&M, lekker goedkoop en ze hebben altijd wel iets wat ik leuk vind. ASOS ook. Van de Wehkamp-reclame ben ik geen fan, ik vind hem erg irritant. Die van Nelly ook (vooral omdat ‘ie zo lang is).

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 1 januari 2013 om 19:03:

die van Nelly heb ik denk ik niet gezien… ik kan me alleen een spotje herinneren dat niet zo lang is.

[Beantwoorden]


Door Moniek op 1 januari 2013 14:24

Leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Louise op 1 januari 2013 14:46

Leuk bedacht en super leuk om te lezen.

[Beantwoorden]


Door kitkatje op 1 januari 2013 18:17

leuk artikel :3

[Beantwoorden]


Door Tamara op 1 januari 2013 21:13

Leuk artikel en goede nominaties, maar ‘en hoe ze haar eigen tegelijkertijd nuanceerde voor de waarde van het blad.’ Haar eigen? sorry for being a grammer nazi, maar ‘haar eigen’ kan echt niet :)

Verder: keep up the good work!

[Beantwoorden]


Door beautybysandra op 2 januari 2013 14:58

Wat een leuk artikel =)

[Beantwoorden]


Door Annelien op 2 januari 2013 20:46

Misschien is het een leuk idee om ook een award te geven voor beste ‘groene’ bedrijf. Ik weet niet in hoeverre jij (Suzanne) ermee bezig bent maar het is bekend dat als de katoenconsumptie zo door gaat we over een paar jaar een zeer groot probleem hebben. Laat staan alle andere textiel problemen ;) misschien leuk om aandacht aan te schenken? Hoeft natuurlijk geen grandioos bedrijf te zijn, alle beetjes helpen :)

[Beantwoorden]


Door Mirre op 3 januari 2013 00:30

:yay: Ik ben gister nog in die h&m op de foto geweest, Arnhem <3

[Beantwoorden]


Door Antoinet op 3 januari 2013 14:48

Leuk zeg! En grappig genoeg ben ik het met alles met je eens! :)

Liefs

[Beantwoorden]